www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Moje akce:
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 15/11/2010 :  10:33:01  Show Profile  Reply with Quote
Jeho příspěvky mají myšlenku a jsou k věci, na rozdíl třeba od některých příspěvků Neronise, kterého bych se rád tímto zeptal, co svými odkazy na southpark sleduje. Mám za to, že se jedná o SPAM! Je zajimavé, že na tohle nikdo neupozorní, ale vyslovovat své názory je dle druhých odsouzeníhodné.

Sokrate, na tohle možná nikdo neupozorní, protože je to sranda:). Ten adsense sem dávám hlavně kvůli sobě, aby když si něco po sobě čtu nebo od někoho jiného na podobné téma, dost se pro mě celá myšlenka jaksi zjednoduší a "příjemněji" se mi zpracovává. Něco jako když se po zprávách dívám na šmouly.
Nese si to v sobě ještě jiné podstatnější věci, které se dají vystihnout hlavně tím příběhem. Myslím si, že by to mohlo být zajímavé i pro někoho dalšího, tak to sem dávám, snad to moc nevadí.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 15/11/2010 :  13:21:50  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi
Abych pravdu přiznal, na ty soutparky se nedívám a vůbec to neotvírám. Faktem je,že to ukazuje jak myslí lidé podobní tobě a pak je do jisté míry možné svůj projev na tuto úroveň přispůsobit,protože je pro podobně myslící lidi toto bližší.Mně vulgarita ,či doslova sprostota nepřináší nic příjemného,takže to prostě neotvírám,ale chápu čím je to blízké tobě.Jestli sis toho povšimnul nevím, ale je li někde to youtube, nereaguji a tak některé topicy končí soudparkem.Soudit to však nehodlám,proti gustu žádný dišputát.Že to může být někomu nepříjemné, to chápu také stejně jako mohou být někomu nepříjemná moje slova,či mně slova někoho jiného.O tom volná diskuse je a na člověku je aby našel mentální sílu tomu nepodlehnout a nepřikazovat druhému aby jednal tak, jak si přeji já aby se on choval.

Sláva
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 15/11/2010 :  14:20:58  Show Profile  Reply with Quote
Taky si myslím, proto se snažím příliš nevměšovat do něčeho jako "takto bychom se k sobě měli chovat" nebo tak nějak. Nejenže to odvádí pozornost od vlastního problému, ale taky si tím můžeme vyčítat naše přirozené vlastnosti, které jsou jistým způsobem neměnné.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 15/11/2010 :  16:23:56  Show Profile  Reply with Quote
http://www.southparkonline.eu/a14-seria/a14x08/
Go to Top of Page

Pepeeeee
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 16/11/2010 :  13:22:44  Show Profile  Reply with Quote
Sokrate,
quote:
Já bych byl radši, kdyby si mi popsal, jak si toho pravého filosofa představuješ.

Definice filosofa je asi nemožná. Filosofa prokáže až čas, kritika, která se na něj snese, a myšlenky, které z jeho filozofie vzejdou. Jistě, můžeš (a asi i budeš) argumentovat tím, že třeba za 200 let se potvrdí nějaké Miloslavovy myšlenky a stane se uznávaným a bla bla bla... Stejně jako toto, celý tvůj příspěvěk se zakládá na velkém TŘEBA. Pravda, možné je všechno, ale tímto přístupem nikema nedojdeš, potřebuješ nějaké axiomy, od kterých se odpíchneš. Miloslav sám odpověděl na většinu tvých otázek (snad neřekneš, že nás stále může tahat za nos). Takových jako je on zde najdeš plno, není ničím výjimečný. Filosof naopak musí(v 99,9 %) být výjimečný oproti okolnímu stádu.

quote:
Dobře, ale co si Miloslav ve skutečnosti o sobě myslí nemůžeš vědět, je to tak? Jsou to jen tvé domněnky. To možná neví ani Sláva sám. Za druhé nějak nechápu, jak si to vlastně představuješ. Je třeba si uvědomit, že Sláva je už důchodce, tudíž má více času na podobné aktivity. Ale i kdyby důchodcem nebyl, je to vlastně jedno.

Samozřejmě nemůžu vědět, ale mohu tušit. Celá tato diskuze se vztahuje k jeho výroku o tom přemýšlení....(už se mi to nechce hledat). Tím se totiž staví do role učitele, který zná odpověď na otázky, a my jsme jeho žáci, kteří se na ty otázky jen snaží odpovědět. Sdělíme mu tedy svůj názor, on ho zamítne a řekne jak máme přemýšlet. To z jeho příspěvku jasně vyplývá. Takže jsem ho jen chtěl z tohoto bludu vyvést.
quote:
Kdyby si mu zakázal se vyjadřovat, tak by si mu upíral jeho právo vyjádřit svůj názor, což doufám, že nechceš.

Ach... ty demokrate...
quote:
To nechápu. Namyšlenost má vždy svůj důvod.

Namyšlenost, jakožto vyšší stupeň sebevědomí, může mít důvod v dosaženém vzdělání, poznání, společenském ocenění... Miloslavovy důvody jsou přeludy.

Položil si hodně otázek a odpovědi (a následné protiotázky...) by se mohly rovnat celému zvláštnímu topicu. Zkrátka kolik otázek tolik topiců. Určitě sem ti na všechny otázky neodpověděl, protože jsou zbytečné a odvádí nás od tématu. Kdyby si přece jen viděl v něčem zakopané jádro pudla, zdůrazni tu otázku a já se snad osmělím ti odpovědět.
Go to Top of Page

Sokrates
Aktivní uživatel

Czech Republic
237 Posts

Posted - 16/11/2010 :  14:27:45  Show Profile  Send Sokrates an ICQ Message  Reply with Quote
quote:
Ten adsense sem dávám hlavně kvůli sobě, aby když si něco po sobě čtu nebo od někoho jiného na podobné téma, dost se pro mě celá myšlenka jaksi zjednoduší a "příjemněji" se mi zpracovává. Něco jako když se po zprávách dívám na šmouly.
Nese si to v sobě ještě jiné podstatnější věci, které se dají vystihnout hlavně tím příběhem. Myslím si, že by to mohlo být zajímavé i pro někoho dalšího, tak to sem dávám, snad to moc nevadí.

Abys mi rozuměl. Nemám nic proti Southparku. Sám jsem byl kdysi jeho velkým fanouškem a rád se na něj podívám i dnes. Ale i přes svůj obdiv k tomuto seriálu trvám na svém. Nelíbí se mi, že naši diskuzi zaplňuješ odkazy, které jsou jen tak pro tebe, protože se tě to líbí apod.
Už tak se kolikrát odchylujeme od původní otázky či myšlenky, která byla důvodem vzniku oného topicu, čímž se dle mého dopouštíme nesprávného. Témata jsou tu rozdělena proto, aby tu byl pořádek. Aby si každý, kdo sem zavítá, mohl najít svou otázku a tu lehce vyhledat díky rozdělenosti témat. Takže to je podstata témat a kdokoliv, kdo se snaží vytvořit v jednom tématu témat víc, by měl být usměrněn, ne v zájmu toho, kdo druhého napomíná, ale v zájmu všech.
Jestliže si v southparku objevil nějakou myšlenku, která podle tebe stojí za chvilku přemýšlení, nejsem vůbec proti. Ale problémem je, že si ještě nevytvořil žádné téma s tím související, ba dokonce ani u samotných odkazů svého názoru ani slůvka nepoužiješ, tak jak tomu mám rozumět?
Tvrdíš, že si to sem dáváš pro sebe, což je ještě horší. Když totiž uvážím, že bych sem taktéž začal dávat své líbivé odkazy, ke mně by se přidal Sláva a další ... Z filosofického fora by se stal sklad odkazů a dva lidé chtějíc vyměnit si své myšlenky a dojmy by byli druhými omezováni a původní účel fora by se ztratil.
Myslím, že toto místo je zde proto, abychom druhým, a nikoli sami sobě, mohli popisovat své myšlenky.
Tímto příspěvkem již nevybočuji od tématu, jelikož píšu o správném a nesprávném, což je původní téma, kterého bychom se měli myslím dále držet.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 16/11/2010 :  15:34:17  Show Profile  Reply with Quote
Mě to přijde vždycky tak zajímavé a srandovní, že mě subjektivně připadá, jakoby to žádný další komentář nepotřebovalo. Navíc jsme ve fóru, které není nijak moderované. Tedy udržovat si v něm pořádek je asi záležitostí jakési vzájemné benevolence jednotlivců. Proto můžu udělat minimálně to, že budu své odkazy umisťovat jen pod své příspěvky.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 18/11/2010 :  09:46:06  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.
Já bych to možná řešil jinak.Ty soutparkem odpovídáš na určité otázky a někdy je to dost na místě.Už jsme se takovým rozborem zabývali. Jenže pokud shlédnu ten díl a udělám si svůj závěr,pakbych odpovídal na cosi, co vyřčeno nebylo. Tobě bych odpovídal na to, co jsi neřekl,ale co vyplnyulo s toho soutparku. Samozřejmě bych tě tím vkládal cosi do úst a tak na to vůbec neodpovídám.Co kdybys napsal to své tvrzení,či svou odpověď na tvrzení druhého a dal k tomu jako přílohu ten link na daný Soutpark. Pak by bylo možné odpovídat. A taks třeba napsal "Sláva je debil" a soudpark by tu Slávovu blbost ukázal názorně. To by mělo vtip. Když odpovíš linkem bez vlastních slov,pak to ani neotvírám.

Sláva
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 18/11/2010 :  14:52:58  Show Profile  Reply with Quote
To v podstatě dělám, když je umisťuju pod své příspěvky. Detailněji se o tom rozepisovat nechci, protože je podle mě dobře, když se to dá vykládat různým způsobem. Vypadá to potom jakobych věděl co dělám, protože to nutně nemusí znamenat, že znám odpovědi, jen jakousi schopnost porozumět dilematu. Normálně se lidé snaží vypadat jakoby všechno věděli, což je vždy slepá ulička.

Edited by - neronis on 18/11/2010 15:24:08
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 18/11/2010 :  15:34:09  Show Profile  Reply with Quote
http://www.southparkonline.eu/a4-seria/a4x06/
Go to Top of Page

LG.
Nový uživatel

23 Posts

Posted - 22/11/2010 :  00:22:22  Show Profile  Reply with Quote
panové musím vám zatleskat takle zaflamovat puvodni myšlenku...

neronisi místo toho aby jsi zaspamovaval forum double postem, zkus použít tlačitko edit a dat to pod svůj příspěvěk, je to taková zvyklost na fórech(dva příspěvky pod sebou nevypadají ani eticky), v ramci jednoho příspěvku máš i možnost oddělení od předchozího textu např pomocí HR

Skunklees
S tím odpadem je to krásná myšlenka kéž by jí mělo více lidí. Nicméně mě mrzí to že vím kam v mém městě tento odpad putuje. Víš kam putuje u vás?

Poslední dobou se zaobírám neustále myšlenkou jak je možná že taková spousta mladých nadějnych lidi (mezi které taky patřím) tak často tráví svůj čas v putykách, na zábavách u alkoholu, nebo na straně druhé u počítače a zahazují tak svůj čas který jim zde byl dán , k čemu jsou ty tísíce seriálů v televizi ? Fajn občas k relaxaci ale ne tak že příjdu domu sednu si na zadek udělam si něco k jidlu a koukam do 11 na bednu. Připada mi to cely nejak na hlavu. Degeneruje nás dnešní zábavní průmysl ? Ja myslím že tak trochu ano a že by jsme se měli tomu začít bránit např. dát si pro relaxaci určitý časový usek a podobně. Nicméně to ještě nemám domyšlené. Kde bychom všichni mohli být nebýt tak líní. Celkem obdivuji toho filozofa co se nechal vlastním sluhou budit v 6 ráno aby nestrávil příliž mnoho spaním. Řekl jsem co je podle mě "špatně" jak se toho vyvaruji doufam že za nějakou dobu zjistím a dopíšu tu sem později snad mi dáte i nějaké tipy. Nejsem moc televizní typ většinu času trávím u počítače a před nedávnem jsem si pořídil program kterej monitoruje co a jak dlouho to dělám. Jmeno programu kdyžtak pošlu v PM.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 28/11/2010 :  08:00:38  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
LG.
Je rozdíl mezi "leností" mladých a zdravých a leností starých a nemocných.Ti staří a nemocní toho příliš na výběr nemají.Takže O těch mladých. Pokud si vzpomínám, také jsem vysedával v hospodách a barech, také jsem vysedával u telky i když byla černobílá a stejně jako ty jsem mohl přemýšlet o tom, že telka a hospoda krade mladým lidem drahocený čas. Jenže ono toho času bylo tak nějak hodně a člověk vlastně nevěděl co s ním a tak se díval na bednu pomalu i tehdy, když tam byl monoskop.Jenže pak jsem se oženil, musel se starat o to, aby rodina byla zabezpečena a tak jsem si postavil dílnu a opravoval lidem auta. Protože se rozhlásilo, že to dělám dobře a laciněji, zařaly se hromadit objednávky a tehdy nebylo možné přijmout zaměstnance. A tak jsem pracoval dlouho do noci a telku jsem téměř neviděl a bylo lhostejné co v ní bylo.Pak jsem začal s muzikou, malováním a psaním. Den měl stále jen 24 hodin a pro mne to bylo málo.
Takže shrnu.Telka ani počítač nedokáží krást čas, který jim sám nevěnuješ.Nemáš li zájmy vyžadující čas,pak si vybíráš na místo nudy telku, počítač nebo hospodu. Pokud sis to vybral, pak nad tím sám neběduj.To není vina telky, počítače, nebo hospody,ale toho, že nemáš nic co by tě skutečně zaujalo a mělo svou cenu. Až to najdeš, na telku zapomeneš a na hospodu nebudeš mít čas, pokud do té doby nedojde k závislosti na alkoholu.

Sláva
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000