Author |
Topic |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 31/08/2010 : 10:05:19
|
A proto musíme začít vážně myslet a hledat cestu k záchraně.
Sláva |
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 31/08/2010 : 16:51:48
|
Pěkně jsi se rozepsal. No, podle mě to funguje tak, že se založí strana, která naslibuje lidem hory doly, poté (pokud má štěstí a dost sponzorů) se přes dobrou politickou kampaň dostane do poslanecké sněmovny, kde se musí dát dohromady s další politickou stranou, aby mohla jakože vládnout. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 31/08/2010 : 18:28:12
|
Neronisi. Ano, tak to běžně funguje. Zda je to správný a skutečně účinný spůsob však pochybuji.Vytvořit stranu je celkem lehké a vytvořit program který by oslovil ty nejširší masy by byla otázka maximálně měsíce v nejhorším dvou.Jenže vznikne hierarchie uvnitř strany, vznikne snaha o zneužití schopností ve prospěch uznaných pravd této strany a pak již vše probíhá neovladatelně svou cestou. To je špatně a končí to pádem takové ideologie a výčtem zla která tato ideologie lidem dala. Na toto se můžeš podívat kdekoliv v historii.Nejprve je nutné pochopit tu historii a pak vytvořit zcela novou cestu na které již to zlo nevznikne, kde nevnikne potřeba zneužívat schopností a která se proto neustále vyvíjí. Myslím, že takovou cestu znám,ale vím, že by nebyla pochopena,že je nutné nejprve poznat tu logiku v historii a poznat kde jsou chyby a negativní důsledky.Poté teprve může být ta nová cesta pochopena a přijata lidmi různých pravd, ideologií, stran a hnutí.Vše má svůj logický postup a skoky v tomto se nevyplácí,jak jsem poznal.Základem je,aby všichni získali a nikdo neztratil.Zní to zvláštně,ale je to možné. Ideálním stavem by bylo,aby v té cestě poznali naplnění toho oč jde jejich vlastní uznané pravdě. I to je reálně možné,ale musíme k tomu dojít postupně a nejépe společně.Strana ani hnutí nesmí vzniknout,jinak se vše vrátí do mocenského systému a cesta bude zničena.
Sláva |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 01/09/2010 : 18:38:18
|
No jo, ale pokud je tvou jedinou aspirací vysvětlovat způsob jak k tomu dojít, tak to moc daleko nedojdeme. Pokud už na začátku načrtneš přepoklad, že je zapotřebí nastudovat něco, co nemá nastudované ani jeden z nás, tak to je jako se bavít o cestě do Portugalska bez mapy a prstem mířit směrem na východ.
Jinak vymyslet program, který osloví nejširší masy, by mě opravdu nezajímalo. Pokud jde o uspokojování potřeb, které masa má, jde v takovém případě jen o umění vyhovět nějakému požadavku (nebo jej tak prezentovat) a to si myslím politici dělají celkem obstojně.
Podle mě by se mělo podobné vládnoucí uskupení zabývat tím, co je skutečně potřeba. Nicméně ona nutnost se zalíbit každému dementovi, společně s touhou na takové pozici vydržet co nejdéle, vytváří kombinaci, u níž je asi jediné možné řešení mazat lidem med kolem huby a nedělat nic užitečného. |
|
|
okref
Velmi aktivní uživatel
672 Posts |
Posted - 02/09/2010 : 19:48:00
|
Otroctví je nevyhnutelné, dokud budeme sloužit svému bytí, namísto aby ono sloužilo nám. Kdo není ideou, stává se převtěleným pouhým bytím. Uboze živořící idea v takovém nutném bytí o sobě dává vědět ubohými výmysly o "systémech života". |
Edited by - okref on 02/09/2010 19:48:30 |
|
|
µ???????
Aktivní uživatel
Czech Republic
295 Posts |
Posted - 03/09/2010 : 03:01:42
|
@ okref
Bravo. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 03/09/2010 : 10:20:01
|
Otroctví je nevyhnutelné, dokud budeme sloužit svému bytí, namísto aby ono sloužilo nám. Kdo není ideou, stává se převtěleným pouhým bytím. Uboze živořící idea v takovém nutném bytí o sobě dává vědět ubohými výmysly o "systémech života". Okrefe. Neslouží li někdo svému bytí, jeho bytí neslouží jemu,protože chybí.Jím abych byl,spím abych byl hledám cesty k životu abych byl a pak mé bytí slouží mně. Ideou nejsem,pouze ideu mohu mít.Ale tuhle kolem mne běžela jedna idea a "ta byla" Ta nebyla uboze živořící,ale jak má být.Pěkný zadek i předek a na tom pěkném předku měla nápis idea. Máš to nějaké pomotané. Pokud je pro tebe ubohé hledání systémů života,pak je otázkou,co hledáš ve filosofii, vždyť ta je právě o tom.Ty systémy nejsou ničím jiným, než poznáváním příčin a jejich následků-Takže BRAVO.
Sláva |
|
|
okref
Velmi aktivní uživatel
672 Posts |
Posted - 04/09/2010 : 17:47:07
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Neslouží li někdo svému bytí, jeho bytí neslouží jemu,protože chybí.Jím abych byl,spím abych byl hledám cesty k životu abych byl a pak mé bytí slouží mně. Ideou nejsem,pouze ideu mohu mít.Ale tuhle kolem mne běžela jedna idea a "ta byla" Ta nebyla uboze živořící,ale jak má být.Pěkný zadek i předek a na tom pěkném předku měla nápis idea. Máš to nějaké pomotané. Pokud je pro tebe ubohé hledání systémů života,pak je otázkou,co hledáš ve filosofii, vždyť ta je právě o tom.Ty systémy nejsou ničím jiným, než poznáváním příčin a jejich následků-Takže BRAVO.
Ten vzkaz nebyl určen pro tebe. Už dávno vím, kde jsou tvé meze a jakými liniemi je vedeno tvé myšlení. Tvoje myšlenky mohu předem předvídat. Vím, jak budeš chápat která slova. Samozřejmě si vůbec nepřekvapil a nevíš, o čem mluvím. To by u jiných lidí zapříčinilo mlčení nebo snahu po hlubším zamyšlení. Jenže ty máš už všechno promyšlené - ale bohužel takovým způsobem, že všechny myšlenky cizí - ty, které by pro tebe měly být nové - roubuješ na své a začleňuješ je do svého lidového paradigmatu, které slouží jen životní zběhlosti a chytráctví. Jediné, čeho by se dialogem s tebou dosáhlo, by byla konfrontace ztuhlého názoru na svět s pevnými omezenými nevzdělanými pojmy proti tobě dosud novým a neprobádaným způsobem vidění. Takže se takového dialogu musím vzdát. Z vět, které jsi napsal, některé volají po opovědi, některé po pohrdlivé kritice atd. Žádná však nepřekvapila a žádná nevyvolává potřebu odpovědi. Samotná tahle moje reakce mě zaskočila, protože se tě snažím většinou ignorovat, ale asi jsem v nějaké moc uvolněném rozpoložení.
Přeci jen dovysvětlení: Ten předchozí příspěvek byl ovlivněn Platónovým způsobem myšlení, které se do mě již od prvního setkání vpíjí jak do sacího papíru. Takže, jestli přeci jen chceš tušit, co jsem těmi slovy myslel a sám si chceš ušetřit námahu s lámáním hlavy, doporučuji ti jeho sebrané spisy, které jsou k mání přes internetový obchod nakladatelství OIKOYMENH.cz. Plus, když už jsem to nakousnul, bych všem k četbě samotných dialogů doporučil dílo Giovanni Realeho s názvem Platón, které je k sehnání u stejného vydavatelství a významě rozšiřuje celkové chápání Platónova myšlení.
|
Edited by - okref on 04/09/2010 17:51:32 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 05/09/2010 : 08:10:11
|
OKrefe. Pokud zde kdosi kohosi cituje,pak buď proto,že se s ním stotožňuje, nebo mu hodlá oponovat. Zde jsi se s citátem stotožnil,ale mejspíše jej vytrhnul s kontextu.protože v této podobě je nesmyslný. Otroctví je nevyhnutelné, dokud budeme sloužit svému bytí, namísto aby ono sloužilo nám. Zní to hezky a vzdělaně,ale v této podobě je to nesmysl.Co znamená sloužit svému bytí? Jak by mělo mé bytí sloužit mně? Já a mé bytí je jedno a totéž. Jednám ve prospěch svého bytí abych já byl.Jednám ve prospěch bytí ostatních abych byl. Kdo není ideou, stává se převtěleným pouhým bytím. Kdo je ideou a kdo není ideou? Nikdo není ideou,ale idee jsou lidmi tvořeny a přijímány,či odmítány. Takže v tom znění jak bylo tebou presentováno se jedná o nesmysly,byť by byl autorem třeba pánbůh.Takže jsi toto buďto vytrhnul s kontextu a ten nesmysl je tvoje práce, nebo přijímáš slova a myšlenky kladiků a autorit zcela nekriticky a opakuješ po nich i nesmysly. Toto je možno užít jako začátek a potom to rozvinout a vysvětlit.Pokud to od toho vysvětlení udtrhnrš,je to nesmysl.Já to přijímám jak je to presentováno.
Sláva |
|
|
okref
Velmi aktivní uživatel
672 Posts |
Posted - 05/09/2010 : 08:48:21
|
Nebyl to žádný citát. Jak jsem už napsal možnost pochopení těch vět je v patřičných knihách... |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 05/09/2010 : 10:57:28
|
OKrefe. Budu li hodně vstřícný,pak to mohu chápat tak,že máš na mysli člověka bez idee a s ideou.Člověk bez ideí se soustřeďuje pouze na své bytí a tím je jeho život chudší. Jenže to šlo říci i jednoduše a správně a nemuselo to být zmatené aby to vypadalo vzdělaně. Člověk bez idee je otrokem svého já? Člověk s ideou je otrokem své idee. Toto zřetelně můžeš vidět na věřících. Jenže o toto zde vůbec nejde. Jde o to, co vyjádřil pan Joch.Hlavní myšlenkou je,že právo na to být občany,čili volit a být voleni maji pouze lidé bohatí,protože jejich boahtství svědčí o tom, že jsou schopní.Kdyby k tomu došlo a pravice k čemusi takovému došla,pak s těch ostatních udělá nejen neobčany,ale doslova otroky a nevolníky.Čili jsi s tím tvým moudrem přišel do nesprávného kostela.Tady se káže o něčem docela jiném.
Sláva |
|
|
Sokrates
Aktivní uživatel
Czech Republic
237 Posts |
Posted - 17/10/2010 : 20:33:35
|
Mám takový dojem, že čím více je něčí myšlenka obecnější, stručnější a mnohoznačná(což se děje především u abstraktních slovech), tím více sklízí u druhých úspěch, protože si v ní každý najde tu svou pravdu. |
|
|
Skunkless
Aktivní uživatel
Czech Republic
216 Posts |
Posted - 18/10/2010 : 01:01:34
|
Ahoj všichni,
myslím, že pokud skutečně nechceme, abychom byli svázáni pravidly druhých / mocných, kterým nerozumíme / nelze porozumět, pak je potřeba učinit jisté kroky.
Je dobře, když přemýšlíme o následcích a předvídáme je.
Ať už se zapleteme do jakýchkoli diskuzí, vzpomeňme si, že chceme najít řešení nesnadné situace a udělat si to těžší slovíčkařením je zbytečný bod pro soupeře.
Pojďme si říci, co je cílem a jaké kroky je třeba ujít? Každý sám za sebe? Co můžeš udělat Ty sám? Co děláš?
Život je fascinující!
Skunkless.. |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 18/10/2010 : 14:11:46
|
Sokrate. Přesně tak, nikdo nedokáže mluvit tak aby mu každý porozuměl jak on sám chce, nikdo nedokáže ani zcela přesně vyjádřit co sám chce, ale někdy jen stačí vědět jakým směrem se chce vydat, co by tam asi tak mohlo být zajímavého.
Pokud čteš knihu, je její pointa víceméně pevně uchycená, možná nesnadná rozkrýt za různými náznaky a podobenstvím. Nicméně pevně stanovená myšlenkovou strukturou jejího autora, jeho osobními postoji a názory, tím jak se k různým záležitostem staví. Nicméně pokud chceš skutečně na něco přijít, je nezbytné především zjistit jak se k dané záležitosti stavějí ostatní. |
Edited by - neronis on 18/10/2010 14:12:23 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 18/10/2010 : 15:41:08
|
Sokrate. Zajímavý postřeh.Stejně tak by se dalo říci,že jsou lidi líní přemýšlet a proto si nějakou pravdu vyberou a ve všem ji hledají,jen aby ji nemuseli měnit.Postavíš li cosi konkrétního proti jejich pravdě,pak to odmítnou i kdyby to bylo naprosto jasné a dokázané,protože by museli svou pravdu revidovat a přemýšlet. Nejspíše zde narážím právě na toto. Lidi mají s přemýšlení strach a ti kteří ten strach překonají jsou následkem toho jiní a s toho co je jiné mají lidi opět strach.Prosadí li se to,pak toto přijímají jako pravdu a vše se dokola opakuje.To je zajímavé a více méně to příliš nechápu, protože mne právě to přemýšlení baví a mám radost,když se s čehosi tajemného stane cosi srozumitelného. Jsem asi skutečně jiný.No a ty nespíše také,protože tě přemýšlení evidentně baví. Budeme spolu chodit strašit?
Sláva |
Edited by - Miloslav Bažant on 18/10/2010 15:42:57 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 18/10/2010 : 16:06:39
|
myslím, že pokud skutečně nechceme, abychom byli svázáni pravidly druhých / mocných, kterým nerozumíme / nelze porozumět, pak je potřeba učinit jisté kroky. Skunkless Já myslím, že je možné jim porozumět, protože většinou jednají dle té nejjednodušší logiky prvního algoritmického kroku. Problém nastane,když je jednání druhé věty doplněn o ojedinělé jednání dle věty první,čili dle logiky druhého algoritmického kroku.Pak lidé přijímají jejich jednání jako o snahu konat dobro a zlo věty první je považováno za nutné zlo v zájmu dobra. Toto je zvláště zřetelné u církví. Jak proti tomu bojovat? Vysvětlovat tu logiku aby ji lidé pochopili.Nic víc se dělat nedá.Proto zde ukazuji logiku dvou vět,které ukazují tu logiku v prvním i druhém algoritmickém kroku.Číl lépe to lidé pochopí, tím jednodušší pro ně bude pochopení podstaty moci těch mocných,čili lidé získají schopnost to jednání anylzovat a pak se tomu i bránit.
Je dobře, když přemýšlíme o následcích a předvídáme je.
Nyní si nejsem jistý,zda na konci věty původně měla být tečka, nebo otazník. Pokud tečka,pak říkám jednoznačně ANO.Jenže by takové přemýšlení mělo vycházet s podstaty a nikoliv s důsledků.Pokud vycházíme s důsledků,dojdeme k tomu, že je to neřešitelné,protože to ovlivňuje příliš mnoho proměnných.Pak je lépe nepřemýšlet a dělat něco užitečnějšího.Najdeme li pevné body a to co algoritmus řídí, ta logika vznikne sama a jsou pochopeny příčiny i jejich důsledky.Pak platí odpověď ano.Toto má dle mého názoru význam.
Pojďme si říci, co je cílem a jaké kroky je třeba ujít? Každý sám za sebe? Co můžeš udělat Ty sám? Co děláš?
Dělám to,co se zde mnohým lidem nelíbí. Vysvětluji, vysvětluji a vysvětluji.Nesnažím se dávat výsledky,ale cesty k nim.Víc udělat nemohu.
Sláva |
|
|
Topic |
|
|
|