Author |
Topic  |
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 13/05/2011 : 20:14:42
|
Jacku
----------------------------- Milan.Milo
Myslím,že jsi měl v minulosti hrozně rád různé úryvky z Bible,kterou považuješ za obsahově pravdivou. Našel jsem ti pěkný článek,který se zabývá obsahem Bible z vědeckého a fylozofického hlediska,tak by tě mohl zajímat. ---------------------------
Jacku no to s tou Biblí máš a i nemáš pravdu. To, že jsem měl rád Bibli a její úryvky musím přiznat, že ano.
Ale to, že bych tvrdil, že věřím zcela celému obsahu Bible musím říci, že ani ne.
Už jsem to tu jednou psal a to zde v tom to Topicu. Zde jsem ti to dohledal.
---------------------------------- ********************** Milan.Miló Aktivní uživatel 460 Posts Posted - 12/02/2011 : 19:48:06
Str.: 16.
Jacku
Tak tedy zůstaneme při té Bibli. Zkusím ti tedy odpověď na tvou otázku. Zhruba.
----------------------------------- 1.Považuješ vše co stojí napsáno v Bibli za prokazatelně pravdivé? a) Pokud ano, proč (co tě k tomu vede). b) Pokud ne,které výroky ti připadají nepravdivé a proč. -----------------------------
Ne ani já netvrdím, že všemu věřím.
1.Nesouhlasím třeba tolik s tím, že např. Ježíš Kristus pochází s panny tedy jak to vysvětluje Bible. A to, že Marii zastínil Bůh no tedy duch svatý a, že do ní vnikl sám Ježíš Kristus.
Nesouhlasím ani s tím, že Ježíš Kristus, vstoupil na nebesa ve svém fyzické formě.
A taky, nevěřím třeba, že v Genesis 1.knize Mojžíš popisuje jak byla stvořena Eva. Tedy, že bila mužena, tedy že byla stvořena s Adamovo žebra.
To jsou v kostce jen tři věci neříkám, že jen ty se kterými nesouhlasím. ************************ --------------------------------
Jacku ten článek co jsi dohledal je velice zajímavý, ale přečetl jsem jen část. Nějak mě dnes nebaví číst rozsáhlé články.
A tak jen asi zareaguji na toto
-------------------------------
To se týká událostí jako exodus izraelitů z Egypta, dobývání Kenaanu, existence Šalomounovy říše, atd. Většina těchto starozákonních historek jsou téměř jistě smyšlenky, s tím ostatně souhlasí i jiný známý archeolog, William Dever, autor knihy “Kdo byli první Izraelci a odkud přišli?” -----------------------------
Kdo byly první Izraelci a odkud přišly. První Izraelci byly kočovníci a pastevci, kteří neměli stálé místo, kde by tedy založily nějaký domov. Putovaly pouští a protože na poušti nebylo toliko potravy pro jejich domácí zvířata Tak stále putovaly krajinou.
o Šalomounovi vím, postavil svůj chrám, který byl dokonale geometrickým úkazem Své doby. Byl postaven dohromady 2.X. A 2X. vypleněn a zbořen. kdy ho naposledy zbouraly Římané svými legiemi zdá se mi, že to bylo v roce 70.našeho letopočtu.
Zde jsem ti o tom něco nalezl.:
************************ ------------------------------------- Šalomounův chrám 20. června 2004, 15:35
Konečně se dostávám k Šalomounově chrámu. V bibli je jeho popis v 1Kr 6-8 a 2Par 3-7. V diskuzi u Kanaánu 1a měl Dhal pravdu. Už David po dobytí Jeruzaléma (k tomu se ještě v některém z dalších příspěvků vrátím) koupil pozemek pro stavbu chrámu, humno na hoře Moria, to bylo zřejmě už dříve posvěcené místo, protože tento výraz je v bibli používán pro přírodní kultovní místa. Šalomoun vládl v letech 970-930 př.n.l. a ke stavbě chrámu si pozval stavitele z Týru. Ti postavili první jeruzalémský chrám podle jedné z obvyklých palestinských chrámových dispozic, jak byla popsána v tom příspěvku. Dokonce i orientace chrámu byla jako obvykle západovýchodní, takže o rovnodennosti při východu slunce jeho paprsky padaly až do velesvatyně. To by mohlo nasvědčovat původnímu spojení božstva, kterému byl chrám zasvěcen, se slunečním kultem. Ale o tom, jaký byl vlastně charakter boha JHVH a jeho kultu v předexilním Izraeli se můžeme jen dohadovat. Knihy Starého zákona prošly redakcí v poexilní době, kdy Izrael už přešel, alespoň normativně, k exkluzivnímu monoteismu. Původní předexilní náboženství izraelského kmenového svazu bylo nepochybně mnohem bližší náboženským zvyklostem okolních národů. Svědčí o tom mimo jiné i samo jméno hlavního města, Jeruzaléma, města boha Salima, kenaánského boha, zosobnění Venuše v aspektu Večernice. Podobně se ve jménech dvou synů krále Davida, Abšalóna i Šalomouna dá najít složka se jménem tohoto boha. ----------------------------------------- **************************** http://didactylos.bloguje.cz/49213-salomounuv-chram.php ************************** --------------------------------------- A na Exodus Židů s Egypta mám též jiný názor a to ten, že k němu skutečně došlo. Zde jsem ti něco nalezl ohledně toho, protože jsou různá fakta, která toto dokazují. Zde jsem ti nalezl článek. ale musíš si ho otevřít abys viděl fotografie, které to dokládají.
-------------------------------------------- ****************************** Biblická archeologie Exodus - přechod přes Rudé moře Exodus - Biblický přechod přes Rudé moře Izraelským lidem. V Bibli v knize Exodus najdeme jeden z nejpůsobivějších příběhů. Tento příběh vypráví o putování Izraelitů z Egypta do zaslíbené země. Na této dlouhé pouti Bůh převede pomocí své moci Izraelity přes Rudé moře.
Po dlouhé roky se tento Biblický fakt mapoval do Suezského zálivu, kde marně potápěči hledali po mnoho let pozůstatky ohromné faraónovy armády.
Bible říká, že když Izraelci cestovali k Rudému moři byli již venku z Egypta. Pokud by překročili Suezský záliv, nacházeli by se stále v Egyptě při přechodu Rudého moře. Pokud byli tedy již z Egypta venku v cestě jim mohl stát jen Akabský záliv.
Pečlivé studování biblických a historických zápisů o exodu Vás zavede do Akabského zálivu na ohromnou pláž Nuweiba.
V Akabském zálivu je jen jediné místo, které je tak velké, aby se tam mohlo shromáždit dva až tři miliony lidí. Toto místo je již zmiňovaná pláž Nuweiba. Tato pláž je tak ohromná, že je bez problému vidět na satelitním snímku.
Z této pláže se táhne vyvýšený násep, neboli podmořská hráz, která vede až na protější břeh v Saudské Arábii. Tato hráz je jeden až dva kilometry široká. Po obou stranách této podmořské hráze, moře prudce padá až do hloubky jeden a půl kilometru. Tato podmořská hráz se svažuje jen šest stupňů. Toto místo je tím ideálním místem, kde by mohlo být moře pohodlně překročeno Izraelským lidem.
Roku 1978 se vydal Ron Wyatt se svými syny na Sinajské pobřeží. Ron po pečlivém studiu Bible a historických textů věřil, že právě tam Izraelci přešli Rudé moře při útěku z Egypta.
Na pláži Nuweiba našel Ron v písku sloup Fénického stylu, podobný sloupům, které se nacházejí v Izraeli. Sloup byl znovu vztyčen poblíž silnice a je tam k vidění až do dnešní doby. Roku 1984 našel Ron stejný sloup na protějším břehu v Saudské Arábii. Našel na něm rytiny, které byly stále čitelné. Mizraim, smrt, Hedom, Yahweh, faraon, Šalamoun. Ron podle těchto faktů usoudil, že tyto sloupy vztyčil král Šalamoun na počet zázračného přechodu Rudého moře Izraelity.
Když Ron ukázal tento sloup na straně Saudské Arábie úřadům, byl okamžitě odstraněn a na jeho místo byla umístěna vlajka. Saudská Arábie je velice světu uzavřená země. Všechny nálezy týkající se Biblické archeologie, které Ron Wyatt světu odhalil v Saudské Arábii, jsou přísně tajené.
Byly provedeny ponory na mořské dno, kde byl předpokládán přechod Rudého moře Izraelity. Na mořském písečném dně bylo nalezeno mnoho korálů podivných tvarů, připomínajících kola. Podrobný průzkum těchto korálů ukázal že se jedná o kola, vozové korby. Dále se nalezlo velké množství lidských a koňských kostí.
Na pobřeží Saudské Arábie naproti pláži Nuweiba bylo nalezeno taky mnoho trosek.
Nejúchvatnější objev na mořském dně, který Ron našel byla tři čtyř paprsková pozlacená kola. Musí se jednat o kola, která byla u vozu významné osobnosti. Pozlacená kola u vozů měli kněží nebo faraón. Kdo vlastnil tyto kola na svém voze se již nedozvíme, můžeme se ale jednat i o kola faraóna Ramasese II. Korály na zlatě nemohou růst, proto zůstal tvar kola se zlatým povrchem zachován. Dřevo uvnitř zlatého povlaku bylo shnilé, proto jsou kola příliš křehká na vytažení. Ron se rozhodl kola ponechat na mořském dně. ******************************* --------------------------------------- **************************** http://www.znamenicasu.cz/exodus-prechod-pres-rude-more/ *************************** ---------------------------------- Biblická archeologie
Světu byly odhaleny úžasné Biblické archeologické objevy, které jasně poukazují na pravost Bible. Poukazují na to, že Bible je písmo inspirované Bohem.
Myslím si, že Biblická archeologie je především určena pro lidi, kteří nemají s křesťanstvím zkušenosti. Můžete si prohlédnout hmatatelné důkazy a vydat se tou správnou cestou.
Ti kteří již víru máte a znáte Bibli, si můžete skrze archeologii svou víru prohloubit a posílit.
Biblická archeologie jsou fakta, které jsou určena pro posílení víry na sklonku dějin tohoto světa. Je určena pro tuto poslední dobu, aby se lidi dozvěděli o Biblických pravdách, o Ježíši Kristu.
Můžu potvrdit z mé vlastní zkušenosti a ze zkušeností lidí v mém okolí, že Biblická archeologie umí probudit a vzbudit zájem o Bibli.
Mnozí odpůrci těchto objevů tvrdí, že místa na kterých se tyto objevy nacházejí vůbec neexistují. Všechny fakta a důkazy nastřádané po mnoho let jsou falešná a pouhým výmyslem.
Můžu Vás ubezpečit, že všechna tato místa existují a byla navštívena mnoha lidmi z celého světa.
Když by byla Biblická archeologie falešná, šířila by se světem jako blesk. Šířila by se světem tak rychle, jako všechna faleš, lež, nepravost, zloba a pýcha. Ale jelikož je pravá, nikdo nechce pravdu poznat, aniž by si pravdu ověřil, snaží se jí pošlapat. ***************************** ----------------------------------------- http://www.znamenicasu.cz/biblicka-archeologie/ ------------------------------------------ ******************************
Tady jsem našel ještě něco o onom Šalomounově chrámu kdy byl 2.X zničen.
------------------------------------ ************************* Jeruzalémský chrám (hebrejsky ??? ?????, bejt ha-mikdaš, dosl. „dům svatosti, posvěcení“, Svatyně) byl centrem náboženského kultu izraelského lidu mezi 10. stol. př. n. l. a 1. stoletím n. l. Chrám stál v Jeruzalémě na chrámové hoře a sloužil jako místo, kde se obětovaly oběti a kde bylo centrum aktivity kněží a levitů. Chrám byl zničen v roce 70. Židé věří, že v „onen den“ (blíže neupřesněná budoucnost, popř. označení budoucího světa) bude Chrám znovu vybudován Mesiášem. ************************** ---------------------------------- První Chrám stál na pahorku téměř 400 let. Roku 586 př. n. l. byl vypálen vojskem babylonského krále Nebukadnezara II. při dobytí Jeruzaléma, po kterém následovalo babylonské zajetí. ************************** --------------------------------- http://cs.wikipedia.org/wiki/Jeruzal%C3%A9msk%C3%BD_chr%C3%A1m ------------------------------- **********************
Milan.Miló.
|
Edited by - Milan.Miló on 14/05/2011 10:23:16 |
 |
|
jack
Aktivní uživatel

231 Posts |
Posted - 14/05/2011 : 11:36:52
|
Milan.Milo
------------------------------------ Světu byly odhaleny úžasné Biblické archeologické objevy, které jasně poukazují na pravost Bible. Poukazují na to, že Bible je písmo inspirované Bohem. ---------------------------------
Tady jsem vytáhl jednu větu z tvého příspěvku,která je minimálně nepodložená a proto ve tvém pojetí ji můžeme označit za nepravdivou. Do dnešních dnů neexistuje žádný hodnověrný důkaz, že existuje nadpřirozená bytost, kterou církev a věřící nazývají "Bůh", proto není možné se vyjadřovat,že kniha nazvaná "Bible" je touto bytostí inspirována. Kromě toho nevím o žádných archeologických objevech,které poukazují na pravost Bible,ale spíše naopak. Ovšem aby jsme si rozuměli.Nemám naprosto nic o biblických záznamech,které neodporují racionálnímu rozumu. Tím mám na mysli,záznamy o přesunu lidí z místa na místo,které popisuješ.To klidně může odpovídat pravdě. Mám na mysli všechny pasáže,které se jakýmkoliv způsobem týkají "Boha".Pro tyto pasáže neexistují samozřejmě žádné archeologické (ani nemohou.když to má být pouze duch či energie) či jiné důkazy a to jsou ty pasáže,které jednoznačně vykazují vlastnosti smyšlenek.Také je jasně ukázáno nejen tímto článkem,ale spoustou jiných článků významných historiků,že záznamy napsané v Bibli vykazují nesmírné množství nesrovnalostí,nelogičnosti a bezpochyby i výmyslů. Proto tvůj názor ukazuje pouze na to,že všechna tato fakta ignoruješ.Pravděpodobně aby jsi si sám nemusel připustit,že Bible je ve skutečnosti to co opravdu je.Pouhou náboženskou knihou,zrovna takovou jako je např.Korán. |
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 14/05/2011 : 13:45:55
|
Jacku -----------------------------
Tady jsem vytáhl jednu větu z tvého příspěvku,která je minimálně nepodložená a proto ve tvém pojetí ji můžeme označit za nepravdivou. Do dnešních dnů neexistuje žádný hodnověrný důkaz, že existuje nadpřirozená bytost, kterou církev a věřící nazývají "Bůh", proto není možné se vyjadřovat,že kniha nazvaná "Bible" je touto bytostí inspirována. Kromě toho nevím o žádných archeologických objevech,které poukazují na pravost Bible,ale spíše naopak. Ovšem aby jsme si rozuměli.Nemám naprosto nic o biblických záznamech,které neodporují racionálnímu rozumu. Tím mám na mysli,záznamy o přesunu lidí z místa na místo,které popisuješ.To klidně může odpovídat pravdě. Mám na mysli všechny pasáže,které se jakýmkoliv způsobem týkají "Boha".Pro tyto pasáže neexistují samozřejmě žádné archeologické (ani nemohou.když to má být pouze duch či energie) či jiné důkazy a to jsou ty pasáže,které jednoznačně vykazují vlastnosti smyšlenek. ---------------------------------
Jacku tím, že se bibli říká, že je inspirovaná bohem, je tím, že bilo 40.biblických proroků, kteří prorokovaly příchod Mesiáše a jiné biblické příhody.
Byli obdařeni mystickými prožitky, ve kterých se jim zjevovala tato a jiné mystické projekce, které k nim vyvěralo z hlubin psýché z nevědomého světa iracionálních hlubin. Odkud k nim promlouval tedy bůh, Který k nim promlouval v podobě ducha svatého, či energie.
V tom to ohledu nic jiného v tom,nic nehledej že když někdo řekne, že je bible tedy inspirovaná bohem tak tím se myslí tím co jsem popsal viz výše.
Tady jsem něco našel na téma.: bibličtí proroci.:
----------------------- ***************** Kdo napsal Bibli? (1/4) -- Svědectví 31. července 2008 v 19:54 | sagan (zavináč) email (tečka) cz | Náboženství Bible obsahuje posvátné spisy a dopisy od více než 40 proroků a dalších Božích poslů, kteří všichni psali pod vlivem Ducha svatého, jenž je částí Boha. Podle zápisu v samotné Bibli zaznamenali jednotlivé části Bible lidé, které vedl samotný Bůh. Byl to Duch svatý, kdo prorokům zjevil poselství, které má být zapsáno. Bibličtí pisatelé nepsali ze své vlastní vůle či z vlastního rozmaru, ale na základě inspirace Duchem svatým (2. Timoteovi 3:16, 2. list Petrův 1:20). Později byly jednotlivé svazky pod Božím vedením sesbírány a seskupeny do jedné knihy: Bible. Bible nepochází z vědomí člověka, a už vůbec se nejedná o popis Boha člověkem. Bibli tady na Zemi psali sice lidé, ale současně to tak Bůh chtěl mít. *************************** --------------------------------------- *************************** http://sagan.blog.cz/0807/kdo-napsal-bibli-1-5 *****************************
Se mi zdá, že jsem ti už minule říkal a psal tady v Topicu o Kurmánských svitcích, které byly nalezeny u mrtvého moře. Přičemž nejvýznamnější byl svitek Izaiáše, protože je nejucelenější a je identický s tím dnešním.
A, které potvrdili svou měrou i pravost bible.
A v předešlém vstupu jsem ti dal informace o samotném Exodu Izraelitů, z Egypta a o Šalomounově chrámu např.
Milan.Miló.
|
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 14/05/2011 : 14:12:56
|
Jacku
Když ti dám tedy příklad, že ve vesmíru a všude kolem nás vládne temná hmota a temná energie.
Tedy temná hmota je všude kolem je v tobě a všude kolem tebe ona tedy prostupuje tebou. Tak jako i temná energie. A i tvé tělo drží pohromadě.
Tato energie udržuje vše ve vesmíru. udržuje všechny galaxie po hromadě tak, že má větší vliv než gravitace.
Na rozdíl tomu temná energie se snaží o to tyto všechny skupenství galaxií a hvězd od sebe odtlačovat.
Věříš tomu, že jsou ty to dvě složky v celém vesmíru a, že tebou prostupují.
Ač ty to 2.dvě složky nejsou vidět, nemůžeš si na ně ani sáhnout a vědci se mohou jen domnívat, že tu přeci jen jsou. Protože působení určitých vlivů tomu přeci nasvědčuje.
Tak je to i z Bohem samotným.
Milan.Miló.
PS.: Je to jen příklad a hypotéza tak na to tak prosím hleď.
|
 |
|
jack
Aktivní uživatel

231 Posts |
Posted - 14/05/2011 : 16:35:33
|
Milan.Milo
---------------------------------- Jacku tím, že se bibli říká, že je inspirovaná bohem, je tím, že bilo 40.biblických proroků, kteří prorokovaly příchod Mesiáše a jiné biblické příhody.
Byli obdařeni mystickými prožitky, ve kterých se jim zjevovala tato a jiné mystické projekce, které k nim vyvěralo z hlubin psýché z nevědomého světa iracionálních hlubin. Odkud k nim promlouval tedy bůh, Který k nim promlouval v podobě ducha svatého, či energie.
V tom to ohledu nic jiného v tom,nic nehledej že když někdo řekne, že je bible tedy inspirovaná bohem tak tím se myslí tím co jsem popsal viz výše.
Tady jsem něco našel na téma.: bibličtí proroci.: ---------------------------------------------------- To co jste tady napsal je všechno moc hezké,ale má to jeden obrovský zásadní problém,nikdo nemůže dokázat,že se to opravdu takhle stalo.
-------------------------------------- Bible obsahuje posvátné spisy a dopisy od více než 40 proroků a dalších Božích poslů, kteří všichni psali pod vlivem Ducha svatého, jenž je částí Boha. Podle zápisu v samotné Bibli zaznamenali jednotlivé části Bible lidé, které vedl samotný Bůh. ------------------------------------- Milane přemýšlej.Jestliže nemáme jistotu o pravdivosti textů v Bibli,tak nemůžeme hledat pravdu o těchto textech v samotné Bibli.To odporuje logické úvaze.Bible nemůže obhajovat sama sebe.To je jako kdyby jste u výslechu člověka kontroloval jestli mluví pravdu tím,že se jeho samotného zeptáte jestli mluví pravdu.Kdyby policie používala tuto vaši nelogickou úvahu,tak nikdy v životě nic nevyšetří.
Musíte si uvědomit,že Bible je kniha příběhů a ne vědecká publikace.Názory vědecké poblikace se dají vědecky překontrolovat, ale nemohu překontrolovat pravdivost pohádek Boženy Němcové.Možná,že se tyto příběhy opravdu staly,ale také si je mohla paní Němcová vymyslet.Proto není možné brát tyto texty jako reálně uskutečněné.To snad chápete.
|
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 14/05/2011 : 17:50:33
|
Jacku
------------------------ Milane přemýšlej.Jestliže nemáme jistotu o pravdivosti textů v Bibli,tak nemůžeme hledat pravdu o těchto textech v samotné Bibli.To odporuje logické úvaze.Bible nemůže obhajovat sama sebe.To je jako kdyby jste u výslechu člověka kontroloval jestli mluví pravdu tím,že se jeho samotného zeptáte jestli mluví pravdu.Kdyby policie používala tuto vaši nelogickou úvahu,tak nikdy v životě nic nevyšetří. ------------------------
No já jsem toho názoru třeba také, že Bible nemůže z jistého hlediska ohajovat sama sebe.
Ale připustím-li fakt, že je mnoho velice známých lidí a učenců, kteří se biblí zabývali Jako je Isacc Newton, který byl biblí zcela posedlí a s knihy Danielova a Zjevení obzvlášť posedlí.
Tak se musím i já zamyslet co je k tomu vedlo a v čem byla jejich inspirace, že vycházeli právě jen ze samotné Bible. Až vědci, kteří ho zkoumaly měli snad pocit, že trpí obsedantně kompulsivní poruchou.
A přesto Isacc Newton z bible dokázal vypočítat různé matematické vzorce jako předpovědi. K naší době. Předpovídal i konec druhé světové války tedy se spletl jen o pouhý rok určil to na rok 1944.
Předpovídal též že po válce konečně Židé získají svou vlast a, že mu v tom pomohou jiná Království. Což se též stalo byla to první Velká Británie, která s tím přišla jako první, a Spojené Státy Americké zase byly první stát, který ten to nový Stát posvětil.
Předpovídal též, veliké změny v klimatu jako jsou různé katastrofy jako jsou zemětřesení, povodně a hurikány.
A též předpověděl války a násilí v našem novodobém světě.
A toto vše propočítal ze samotné Bible.
Předpověděl též Biblický Armagedon, Apokalypsu Světa. Na rok 2060.
A ať se to stane či nikoli tak přesto podle jeho výpočtů se vše má odehrát v naší době. o, které on mohl mít jen mlhavé představy.
To si myslím vede k samotnému zamyšlení Co vlastně Bible je. A jakou inspiraci v nás samotných vyvolává. jak ji přijímáme a co v ní mi sami jsme ochotni hledat a nalézt.
Tady jsem ti něco nalezl.:
-------------------------------- *********************** Isaac Newton, známý fyzik
Isaac Newton, věhlasný anglický matematik, fyzik, alchymista, filozof, teolog a vůbec všestranný učenec, je známý hlavně díky objevu gravitace nebo formulaci pohybových zákonů. Jeho život se dá vyměřit roky 1643 a 1727. Je považován za jednu z nejvlivnějších osobností v dějinách lidstva, leckoho však možná překvapí, že se zabýval také možností konce světa. ----------------------------- ******************* ------------------------------ Muž, jehož intelektuální velikost je zjevná díky objevům nesčetných fyzikálních přístrojů, se přátelil s mnohými velikány své doby, například s německým filozofem Gottfriedem Leibnizem. O něco později se s ním dostal do sporu ohledně některých objevů, stejně tak s fyzikem Robertem Hookem. Tento muž, hluboce věřící křesťan, se jednoho dne pustil do výpočtů, pomocí nichž došel k závěru, že konec světa opravdu nastane. Zlí jazykové tvrdí, že ho tato tematika nezajímala doopravdy, že se snad i nudil. ------------------------------- ********************** -------------------------------- Ať byly jeho důvody jakékoliv, Newton si vzal roku 1704 jako základ pro své výpočty část Bible, tzv. Danielovu knihu. Část, které se držel, zní takto: ,,…že po uložení času, a uložených časech, i půl času, a když docela rozptýlí násilí lidu svatého, dokonají se všecky tyto věci.“ ---------------------------------- ************************* Vycházel z předpokladu, že prorocký rok trvá 360 let. Citát z Bible dle něj zahrnuje tři a půl prorockého roku, celkem tedy 1260 let. (Podle některých teorií, které zásadně tomuto odporují svým údajem, prorocký rok trvá pouze 360 dní.) Až uplyne 1260 let, měl by nastat konec světa. Kdy to bude? Pokud očekáváte, že to bude magický rok 2012, nejásejte. Newton stanovil jako mezní rok pro začátek odpočítávání rok 800 našeho letopočtu – v tomto roce obnovil Karel Veliký Svatou říši římskou. Pokud budeme počítat spolu s Newtonem, dozvíme se, že konec světa přijde v roce 2060. Měl snad tento učenec, jehož teorie jsou platné již několik staletí, snad ohledně posledního soudu pravdu? ************************* -------------------------------------- http://konecsveta2012.cz/vestci-a-proroctvi/isaac-newton-znamy-fyzik/ ----------------------------------------- **************************
Milan.Miló.
|
 |
|
jack
Aktivní uživatel

231 Posts |
Posted - 14/05/2011 : 19:47:18
|
Milan.Milo
Podobné nejrůznější předpovědi známe od nejrůznějších kultur (Aztékové,Inkové)a ti určitě nečetli Bibli.To nemá s Biblí nic společného. A pokud jde o inspiraci Biblí,potom také můžeme mluvit o inspiraci k vraždění nevinných lidí v zájmu Biblických textů. |
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 14/05/2011 : 20:23:33
|
Jacku
---------------------------- Milan.Milo
Podobné nejrůznější předpovědi známe od nejrůznějších kultur (Aztékové,Inkové)a ti určitě nečetli Bibli.To nemá s Biblí nic společného. A pokud jde o inspiraci Biblí,potom také můžeme mluvit o inspiraci k vraždění nevinných lidí v zájmu Biblických textů. ---------------------------
Jacku já si myslím, že Isacc Newton neměl v úmysl nikoho vraždit a ani to nikdy neudělal.
Já nevím v tom případě co jsi četl Jacku já psal doslovně, že Isacc Newton se nechal inspirovat Biblí a, že podle toho propočítal Apokalypsu. Tedy s Bible.
Já nemluvil o Aztécích a ani Incích. kdybych chtěl mluvit o těch to národech tak bych si vzal na pomoc Máyskou Kulturu. Která předpovídala s přesností na sekundy. A jejíž proroctví se teď začínají neodvratně vyplňovat. A měli by vyvrcholit rokem 2012. tedy 21.12.2012. Ale toto nechci vůbec řešit. Protože na to mám svůj názor.
Jest-li jsi v tom viděl něco jiného jako středověký hon na čarodějnice a nebo upalování kacířů tak věř, že i Isacca Newtona by za to co dělal upálili. Proto to vše úzkostlivě střežil. A ani po jeho smrti to nikdo nevěděl o té Bibli. A jeho propočtech. A nikomu to nesdělil až v minulém století tyto jeho zápisky spatřili světlo světa.
Ty církvi nedokážeš odpustit co ve středověku dělala.
Ale už jsi v jiné době a jiné společnosti. Už není středověk. Uvědom si to prosím. Ty si nejvíce ovlivněn kolektivním nevidomí tedy spojitosti s minulí mi Archetypy, které výchovou, kulturou a společností ve, které žijeme a tedy nám to je nevidomě předávané.
Milan.Miló.
|
 |
|
jack
Aktivní uživatel

231 Posts |
Posted - 16/05/2011 : 10:13:16
|
Milan.Milo
---------------------------
Jacku já si myslím, že Isacc Newton neměl v úmysl nikoho vraždit a ani to nikdy neudělal.
Já nevím v tom případě co jsi četl Jacku já psal doslovně, že Isacc Newton se nechal inspirovat Biblí a, že podle toho propočítal Apokalypsu. Tedy s Bible. ------------------------------------- Nevím proč opět píšeš o Newtonovi.Já jsem psal o inspiraci všeobecně.O Newtonovi jsem nic nepsal,už vůbec ne,že by měl v úmyslu vraždit. A co se týče předpovědí,tak to dělají lidé už tisíce let.Staří řekové měli své vědmy.Mnohem známější než tvůj Newton byl ve středověku Nostradamus.Astrologie není nic jiného než čtení budoucnosti z polohy planet.To všechno trvá až do dnešních dnů,čtení budoucnosti z karet,ruky,kříšťálové koule atd.Snad úplně nejstupidnější jsou horoskopy na každý den.Tím mám na mysli bláboly v rádiu,že lidé narození např. ve znamení lva,mají ve středu uzavírat obchodní smlouvy a podobné nesmysly.
Je to přece naprosto logické,lidé chtějí odjakživa vědět co je čeká a jak vypadá jejich budoucnost.A je úplně jedno z čeho "hádáš" bodoucnost,jestli z knihy nebo rozhozených kostí. Nebo snad věříš,že 21.12.2012 bude konec světa.Zajisté víš,že těchto konců světa už bylo předpověděno spoustu a jak vidíš pořád jsme tady.
A co se týče středověku,tak si musíš uvědomit,že společnost je jiná,to je pravda,ale jen tam kde je sekularizace státu a církve.Církev je srovna taková jako byla ve středověku,ta přece nezměnila své názory,ta pořád věří,že existuje "Bůh" a že Ježíš Nazaretský vstal z mrtvých a byl synem božím.Vydává Bibli za pravdivou knihu,zrovna tak jako ve středověku. A kdyby jsi zabrousil do historie,tak by jsi zjistil,že muslimové ve středověku byli tolerantnější a otevřenější k vědeckému poznání než jsou v součesnosti.Tak kde je potom středověk.Středověk zamrzl tam,kde má náboženství větší moc a vliv než obyčejný lidský rozum.Kdo ví jak dlouho by ještě řádila inkvizice,kdyby nepřišel Napoleon a doba osvícenství. Pravděpodobně by byl i mobilní telefon označen za výtvor ďábla.
|
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 16/05/2011 : 12:33:23
|
Jacku
---------------------------------- A co se týče předpovědí,tak to dělají lidé už tisíce let.Staří řekové měli své vědmy.Mnohem známější než tvůj Newton byl ve středověku Nostradamus.Astrologie není nic jiného než čtení budoucnosti z polohy planet.To všechno trvá až do dnešních dnů,čtení budoucnosti z karet,ruky,kříšťálové koule atd.Snad úplně nejstupidnější jsou horoskopy na každý den.Tím mám na mysli bláboly v rádiu,že lidé narození např. ve znamení lva,mají ve středu uzavírat obchodní smlouvy a podobné nesmysly. -------------------------------
Jacku to není můj Newton a o Nostradamu též vím o jeho předpovědích. Které se snažil halit do básní a tak vznikli Nostradamovi tak zvané čtyřverší.
Vím, že staří Řekové měli nejznámější věštírnu Dellfy.
------------------------------ Nebo snad věříš,že 21.12.2012 bude konec světa.Zajisté víš,že těchto konců světa už bylo předpověděno spoustu a jak vidíš pořád jsme tady. -----------------------------
K tomuto bych napsal jen toliko lidi tu budou stále jen má začít nový cyklický kalendář. A tudíž má přijít nová epocha.
Tedy vše staré má být nahrazeno novým. Což se neobejde bez radikálních změn.
Já jsem ti nikdy neřekl, že věřím v konec světa. Pokud vím tak jsem napsal, že se k tomu nechci vyjadřovat.
Protože na to mám svůj vlastní názor.
------------------------------------- A kdyby jsi zabrousil do historie,tak by jsi zjistil,že muslimové ve středověku byli tolerantnější a otevřenější k vědeckému poznání než jsou v součesnosti.Tak kde je potom středověk.Středověk zamrzl tam,kde má náboženství větší moc a vliv než obyčejný lidský rozum.Kdo ví jak dlouho by ještě řádila inkvizice,kdyby nepřišel Napoleon a doba osvícenství. -------------------------------
To, že Muslimové hleděli na Korán v minulosti jinak vím. A to, že dnes si súry- (jedna ze 114.Kapitol Koránu), které jsou řazeny od největší po nejmenší). Tak, že v Koránu není určitá posloupnost jako v Bibli vykládají si Stále po svým.
Protože v Islámu není nejvyšší možný úřad jako v Křesťanství. Je Vatikán a Papež, který slouží i k tomu aby lidem vysvětloval různé Biblické děje.
Islám toto nemá má sice svatou knihu Korán. Ale už především záleží na lidech co v ní naleznou.
Třeba radikálové a různé extremistické skupiny si v koránu najdou to samé jako každý křesťan v Bibli.
Milan.Miló.
|
 |
|
jack
Aktivní uživatel

231 Posts |
Posted - 16/05/2011 : 13:46:35
|
Milan.Milo
Nejsem žádný velký znalec Bible a domnívám se ,že ty máš větší znalosti.Proto posuzuj můj názor spíše jako otázku než tvrzení,ale domnívám se,že v evangéliích není nikde napsáno,že křesťané mají stavět kostely zřizovat kněžskou hierarchii a kasírovat od obyčejných lidí desátek či odpustky.Myslím že Ježíš měl údajně hlásat,že "Bůh" je všudypřítomný a nevím o tom,že by si měl na "víře" v "Boha" někdo nakapsovat majetek,jako to dělá katolická církev. |
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 16/05/2011 : 16:50:39
|
Jacku
---------------------------- Milan.Milo
Nejsem žádný velký znalec Bible a domnívám se ,že ty máš větší znalosti.Proto posuzuj můj názor spíše jako otázku než tvrzení,ale domnívám se,že v evangéliích není nikde napsáno,že křesťané mají stavět kostely zřizovat kněžskou hierarchii a kasírovat od obyčejných lidí desátek či odpustky.Myslím že Ježíš měl údajně hlásat,že "Bůh" je všudypřítomný a nevím o tom,že by si měl na "víře" v "Boha" někdo nakapsovat majetek,jako to dělá katolická církev. --------------------------
Jacku Ježíš hlavně hlásal, že Bůh je všudypřítomný, ale především než to, hlásal to že Bůh je v tobě tedy v každém z nás.
To říkal v podobenství, které o tom vypráví.
A to podobenství zní ‚‘‘Otec je v Synu a Syn v Otci‘‘. což doslovně zní nehledej Boha svého mimo své tělo, ale jen především sám v sobě.
Jinak Ježíš nehlásal, že se má po jeho smrti zřizovat nějaká vyšší Instance.
S těmi kostely je to tak, že ani lidé v jeho době neporozuměli, když mluvil o tom, že za pouhé 3.dny vystavěl chrám.
V tom se mohli zcela zbláznit, když toto vyřkl oni pravily mi stavily chrám mnoho let a ty ho vystavíš za pouhé 3.dny.
Ale to byl důkaz toho, že ho nechápali, protože on nemluvil o žádným chrámu z Materie. ale mluvil opět v podobenství k tomu, že on dokázal za pouhé 3.dny vystavět chrám ve svém nitru, ve svém duchovním světě.
Kněžskou instanci a prvním Papežem se stal Apoštol Petr, tedy ten Petr, který 3.X. zapřel Ježíše. Protože Petr byl mezi Apoštoly nejvýznamějším.
A však i svatý Petr umřel Mučednickou Smrtí tak jako všichni Apoštolové se-mi zdá krom Sv. Jana., který jediný umřel přirozeně. Sv. Petr, když ho křižovaly jen měl přání aby ho ukřižovaly hlavou dolů.
Protože není hoden toho aby umřel jako jeho Mistr. Ježíš.
Milan.Miló.
|
 |
|
jack
Aktivní uživatel

231 Posts |
Posted - 16/05/2011 : 17:22:19
|
Milan.Milo
V tom případě křesťanská církev v žádném případě nezastává domnělý odkaz Ježíše Krista.O kterém já sám sice nemohu říci,že odpovídá skutečnosti,ale jestliže církev věří,že evangelia obsahují slova Ježíšova,tak vědomě jedná proti jeho odkazu.A tady je opět naprosto jasně vidět hloupost a ignorance věřících,kteří nedokáží prohlédnout tuto prolhanost církve. Když nedokáží posoudit ani tato jednoduchá fakta,jak by mohli potom logicky posoudit,jestli existuje či neexistuje "Bůh" nebo jestli Bible obsahuje pravdivé texty. Dokud lidé nezačnou logicky uvažovat nad tím co čtou,tak se k pravdě nikdy nedoberou a zůstanou nadále pouze ve své fantazii. |
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 16/05/2011 : 17:58:38
|
Jacku
------------------------------- Milan.Milo
V tom případě křesťanská církev v žádném případě nezastává domnělý odkaz Ježíše Krista.O kterém já sám sice nemohu říci,že odpovídá skutečnosti,ale jestliže církev věří,že evangelia obsahují slova Ježíšova,tak vědomě jedná proti jeho odkazu.A tady je opět naprosto jasně vidět hloupost a ignorance věřících,kteří nedokáží prohlédnout tuto prolhanost církve. Když nedokáží posoudit ani tato jednoduchá fakta,jak by mohli potom logicky posoudit,jestli existuje či neexistuje "Bůh" nebo jestli Bible obsahuje pravdivé texty. Dokud lidé nezačnou logicky uvažovat nad tím co čtou,tak se k pravdě nikdy nedoberou a zůstanou nadále pouze ve své fantazii. ----------------------------
Jacku já si myslím, že novodobá církev, především hlavně díky Janu.Vojtylovi. Papeži Janu.Pavlovi.II. udělala velice ohromný posun. Papež Jan.Pavel.II. dal do církve mnoho změn.
V poslední době udělal hodně ústupků a kompromisů. I když jeho radikální a konzervativní názory třeba ohledně názorů na homosexualitu a potraty tak jako ohledně sexu.
Velice stále prosazoval.
Církev v poslední době prošla obnovou i tím, že se udělala jediná Bible tedy tak zvaný ekumenický překlad. Který pojímá do sebe všechny směry Křesťanství.
Jan Pavel.II. třeba jako první sbíral vše o největší Mystičce novodobé církve ještě, když bil polským Kardinálem. Tak aby ty to zjevení této Mystičky SV. Faustiny. Vlastním jménem Helena.Kovalská., která umřela ve svých 33.letech a jejího zjevení Ježíše mohl zveřejnit světu.
Tato Sv. sestra tak jako třeba mnozí měla mystické zjevení. v němž říká, že lidstvo došlo, ke konci svých věků. A však dodává to, že toto co stvořil Bůh nemůže býti nikdy zničeno.
Že to vše je jen záměrem ve věčném stvoření a tedy jen fikcí a zdánlivým zničením.
Dodává, že co Bůh jednou stvořil, nemůže býti nikdy zničeno.
Lidi jsou různí někdo se nechá vést a tudíž se naučí přijímat vše co mu je předkládáno. A moc nad tím nepřemýšlía neuvažuje, jiní se zajímají o pravou podstatu všech věcí a poroto stále hledají a snaží se mnohdy své Iracionální pochody z nevědomí hledat dostačující argumenty a uspokojivé názory, které by to vše vysvětlovaly a plně tak mohl pochopit vše čemu nerozumí.
Milam.Miló.
PS.: Znám jeden citát od C.G.Junga. Který říká.: ‚‘‘University přestaly býti světlonoši ne proto co tvrdí, ale především co zamlčují‘‘.
A to se dá Aplikovat i s přímou úměrou na církev.
Církev nemůže zveřejnit vše co zná, protože mnohdy lidé ještě nejsou na to plně vše připraveni.
|
 |
|
jack
Aktivní uživatel

231 Posts |
Posted - 17/05/2011 : 13:12:30
|
Milan.Milo --------------------------------------------------------- PS.: Znám jeden citát od C.G.Junga. Který říká.: ‚‘‘University přestaly býti světlonoši ne proto co tvrdí, ale především co zamlčují‘‘.
A to se dá Aplikovat i s přímou úměrou na církev.
Církev nemůže zveřejnit vše co zná, protože mnohdy lidé ještě nejsou na to plně vše připraveni. --------------------------------------------------------
Podle mého pozorování chování lidí jsem já došel k názoru,že spoustu (pro mě nepochopitelných) věcí dělají lidé hlavně ze strachu. Když se blíže podíváme na lidskou "víru" v "Boha",tak zjistíme,že se vyznačuje hlavně strachem, jak ze samotného života,tak i ze smrti.Já nevím proč to tak je,proč jsou lidé,kteří se dokáží srovnat se životem a smrtí ve své racionální podobě. Tedy s tím,že vše má svůj začátek i konec.To je spíše otázka pro psychologii.Smrt přece není vůbec nic hrozného,je to jako když spíte a nezdají se vám zrovna žádné sny.Prostě už o sobě nevíte a nic nevnímáte,ani bolest,ani strach,ani smutek. Jediné čeho se člověk může bát je umírání,to může být dlouhé a bolestné,jak fyzicky,tak psychicky. Dovedeš si vůbec představit žít věčně.Já nevím,ale i kdyby to mělo být v nějakém "ráji",kde bych měl vše co bych si přál ke štěstí,tak si uvědomuji,že když něco člověk prožívá stále a stále a stále,tak se mu to jednou zákonitě omrzí. Já se domnívám,že síla prožitku je právě v tom,že netrvá věčně a že si to člověk uvědomí,jen tak může být šťastný okamžik něčím vyjmečný.Pocit štěstí vnímáme pouze proto,že se odlišuje od pocitu neštěstí.Jak se říká,bez bolesti není radosti. Protože až v okamžiku kdy bolest přejde si člověk uvědomí, jaké je to štěstí být bez bolesti.Myslím že to poznal každý z nás.Člověk pozná pravou hodnotu věcí až když je ztratí.Kdyby jsi měl mít 24 hodin denně pocit štěstí,tak po určité době už to bude pro tebe normální stav,který už jako štěstí nebudeš vnímat.A to nemluvím o věčném životě.Já myslím,že už ta představa je naprosto děsivá.Pro mě je mnohem příjemnější představa,že má význam se radovat i z maličkostí, v mém časově ohraničeném životě a mou útěchou na smrtelné posteli je pouze to,že na mě lidé, které jsem během života potkal, budou vzpomínat s láskou.A k tomuto životu a jeho konci, potřebuji pouze lidi kolem sebe,ale žádného "Boha".
A co se týče tvé poslední poznámky.Nevím na co jsou či nejsou lidé připraveni.Ale možná by jsme mohli začít u našich dětí. Myslím že by jsme našim dětem neměli lhát.Jak vidíme z historie,lži se lidem nakonec vždy ve špatném vrátili. V Německu vyšla dětská kniha o tom,jak zvířátka hledala "Boha".A kniha vystihuje velmi moudrou pointu,že kdo "Boha" nehledá tomu také nechybí.A to by podle mě byl správný kurs výchovy našich dětí.Měli by být vychovávány s myšlenkami etiky a humanismu.To je to co mě v náboženství chybí a spousta jiných nehezkých věcí v něm přebývá.
|
 |
|
Topic  |
|
|
|