www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Citát Alberta Einsteina
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 19/07/2010 :  19:55:18  Show Profile  Reply with Quote
Nějak tomu přestávám rozumět...
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 19/07/2010 :  21:22:57  Show Profile  Reply with Quote
Neronisi.

Jen jsem chtěl říci.

--------------------------------------------
Každý člověk právě na základě svých emocí
Které jsou vždy podřízené právě onomu cítění
Neboli primárnímu prožitku vyvolává sekundární
Vlivy které mají za následek samotnou nevědomou
Tebou popsanou příčinou která nás nutí k reakci
Vyvolaným důsledkem našeho samotného vyjadřování
Na dané prostředí které nás nutí vyvodit následnou
Akceptovatelnou formu.
------------------------------------------------

To že vše tak jako emoce, pocity atd.
Jsou vždy podřízené právě onomu cítění
Neboť cítění neboli samotný cit je prvotní
Silou která utváří a stojí u samotné
Příčiny od které se odvíjí následné
Důsledky.

-------------------------------------------
Tak vzniká na pozadí oné příčinnosti v akauzálním
Vnitřním světě tav důsledku který má vliv na naši
Individualitu.
Která je právě definována právě takovými maličkostmi
Které nás tak nutí situovat nás na neznámé prostředí.
Subjekt se tak stává srazu nezávislým pozorovatelem
Svých vlastních projevů s toho plynoucími.
Které mají za následek to jakým způsobem se stáváme
Hodnotící jednotkou v daném vnitřním prožitku
Na danou předchozí zkušenost bezproblémové
Či třeba dominantní veličiny která nás nutí
Do samotného takovéhoto postavení.
-----------------------------------------------

Tak vše vzniká v našem vnitřním světě
Mikrokosmu v samotném akauzálním světě
Tedy světě samotné příčinnosti
Samotné důsledky které
Se spolupodílí a mají vliv na utváření naší osobnosti.
Se které plynou prožitky které se utvářejí
Na tom všem tedy našeho samotného
Postavení v tom to světě.

Milan.Miló.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 20/07/2010 :  16:01:00  Show Profile  Reply with Quote
Jaký je podle tebe rozdíl mezi pocity a cítěním? A proč používáš tak podobná slova?

...

Nemyslím si, že by se subjekt stával nezávislým pozorovatelem sama sebe. Myslím si, že jakákoliv spoluúčast nebo společné vlastnosti dvou subjektů vedou ke zkreslování jejich vzájemného hodnocení. Na druhou stranu pokud o sobě neví nic, mají tendenci hodnotit se navzájem na základě sama sebe. To znamená, že druhému subjektu onen první přisuzuje vlastnosti, které má on sám.
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 23/07/2010 :  15:43:07  Show Profile  Reply with Quote
Neronisi

---------------------------------------------
Jaký je podle tebe rozdíl mezi pocity a cítěním? A proč používáš tak podobná slova?
----------------------------------------------

Pocit člověka vychází ze samotného
Slova pociťovat.Tedy že si uvědomuje
něco co cítíme.
To např. pociťuji třeba že mi je špatně,
Nebo že mi je dobře.Že mám hlad ba že jsem sit.
A však než dojde k samotnému pocitu
Tak prvotním vjemem všeho co mělo
Za následek byl právě onen cit.
Cit je prvotním spouštěčem našich
Pocitů to jak se cítím a prožíváme
Tak dáváme najevo čím si hlubším
A to samotným výrazem ve tváři
V našich gestikulací a živočišným magnetismem.
Na druhou stranu pokud o sobě neví nic, mají tendenci hodnotit se navzájem na základě sama sebe. To znamená, že druhému subjektu onen první přisuzuje vlastnosti, které má on sám .

To pojmenoval C.G.Jung.
Dobře a nazval to Animou tedy
Ženou v muži a Animusem mužem
V ženě.
A to tak že co vidíme v okolí co nás
Děsí a zároveň přitahuje jsou jen naše
Vlastní projekce.

Milan.Miló.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 23/07/2010 :  20:07:14  Show Profile  Reply with Quote
No a co z toho tedy vyplývá? Tím, že konstatuješ nějakou skutečnost musíš mít taky na mysli nějaký závěr, nějaký předpoklad, který by uzavíral celou hypotézu.

Pokud tedy člověk vnímá způsobem cítím, zpracuju, mám z toho pocit, z čehož vyplývají emoce, je prakticky vyloučené aby se jakýkoli myšlenkový proces realizoval zcela pragmaticky.

Z čehož vyplývá i ona forma vnímání. Ostatním subjektům a dějům, jež nás obklopují, přisuzujeme právě takovou formu, jakou jsme schopni vnímat. Z čehož vyplývá, že je naše vnímání ovlivnitelné především prvky, které nás směřují tím či oním směrem (požadovaným nebo nepožadovaným).

Nicméně s tím by se přece dalo něco dělat, ne? Fakticky i dá. Pokud z mezilidské komunikace vyfrézujeme neverbální prostředky (osobní přístup, gesta, mimika), může teoreticky dojít na prostá fakta.
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 23/07/2010 :  22:12:29  Show Profile  Reply with Quote
Neronisi

------------------------------------------------
No a co z toho tedy vyplývá? Tím, že konstatuješ nějakou skutečnost musíš mít taky na mysli nějaký závěr, nějaký předpoklad, který by uzavíral celou hypotézu.

Pokud tedy člověk vnímá způsobem cítím, zpracuju, mám z toho pocit, z čehož vyplývají emoce, je prakticky vyloučené aby se jakýkoli myšlenkový proces realizoval zcela pragmaticky.

Z čehož vyplývá i ona forma vnímání. Ostatním subjektům a dějům, jež nás obklopují, přisuzujeme právě takovou formu, jakou jsme schopni vnímat. Z čehož vyplývá, že je naše vnímání ovlivnitelné především prvky, které nás směřují tím či oním směrem (požadovaným nebo nepožadovaným).
-------------------------------------------------------

Ano plně jsi to vystihl ono samotné
Cítění jak vzniká a jaký má vliv na nás
Samotný.
Aby se něco odehrálo musíme mít adekvátní
Prožitek v jehož příčinnosti vždy stál u zrodu
Právě stav citu neboli něčeho co jsme procítili
A tudíž vyhodnotili následný pocitový a emocionální
Důsledek.
Který zapříčinil to jak jsme v dané situaci zaregovali.

-----------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------

Všechny ostatní subjekty nás tak právě vidí v daném
Přítomném prožitku.
A však každý subjekt nás zase vidí odlišně
A to tak jak vnímá samotný svět.
Obrazotvornost každého z nás je specifická
A tudíž různorodá.
Každý člověk má jiné predispozice obrazovosti
Světa na daný různorodý a zcela odlišný obraz světa.
Který hraje velikou úlohu na samotném vnímání
A prožitku tudíž člověk nemůže býti nikdy zcela objektivním
Ve svém názoru.
Za předpokladu že právě jiný subjekty ho vyhodnotí
A vyvodí tak dané závěry.

Milan.Miló.

Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 24/07/2010 :  09:39:44  Show Profile  Reply with Quote
Přesně tak, ony predispozice a v podstatě jakékoliv (i analytické) dispozice onomu vnímání určitým způsobem "rozšiřují" obzory nebo spíš lépe - člověka specializují na určitý druh vnímání. Důvod proč tomu tak je podle mě prostý. Totiž mozek je schopen vnímat najednou jen omezené kvantum informací. Je to jako když někdo pracuje v hlučném prostředí. Je obtížné se soustředit, ale jakmile se tak stane, zvuky a jiné rušivé elementy z okolí mozek potlačí a odfiltruje, jednoduše je v ten moment "neslyší", aby se mohl plně věnovat dané činnosti.

No a podobným způsobem funguje i ona emocionální specializace. Některé citové prvky jsou tak intenzivni, že není zkrátka možné přisuzovat jim nějaký jiný charakter, připouštět si ambivalenci. I když by bylo teoreticky možné se to naučit.
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 25/07/2010 :  21:51:29  Show Profile  Reply with Quote
Neronisi

------------------------------
No a podobným způsobem funguje i ona emocionální specializace. Některé citové prvky jsou tak intenzivni, že není zkrátka možné přisuzovat jim nějaký jiný charakter, připouštět si ambivalenci. I když by bylo teoreticky možné se to naučit.
-----------------------------

No máš ve svém podání i docela pravdu
A to takovou že k samotnému naučení
Ovládání samotného cítění slouží i různé
Praktiky dá se to třeba zvládnout
Pomocí autosugesce třeba spůsoboné
Třeba samotnou autohypnózou.
Kdy je známo že lidé se samy uvedly stavu
Podobného spánku kdy při takovém to prožitku
Třeba podstupovali menší zákroky jako je
Třeba trhání zubů.
Autosugesce nám třeba pomáhá zlepšovat každodenní
Situace a zlozvyky jako je samotné kouření.
Autosugesce je založená na pozitivních formulacích
Či citátech který nejznámější je od samotného Mesmera
A to citát ‚‘‘ Den odedne je mi lépe a lépe‘‘.
Ta to formulace má pomoci našemu podvědomí však jen do
Té míry abychom se cítily lépe při zvládání běžných rutinných
Úkolů.
Abychom tedy našli sílu a vůli.
Protože podvědomí je jako malé dítě a to tak co mu tam vložíme
Podle toho se také cítíme.

Milan.Miló.
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 25/07/2010 :  22:18:19  Show Profile  Reply with Quote
Neronisi

Tady jsem něco o tom našel.

------------------------------------------------------------------
1. Úvod k problematice tématu autohypnóza
Vše je řízeno myšlenkou, její sílou a významem. Říká se, že je mysl stavitel. Na počátku všeho lidského dění je vždy myšlenka. Bez ní by nebylo žádné lidské činnosti. Myšlenka je velice významná a to o mnoho více než jsme vůbec ochotni připustit. Použijeme-li právě svou myšlenku a mysl k tomu, abychom pomocí sugescí splnili předem námi vytýčený úkol, pak používáme autosugesci řízenou právě myšlenkou.
Cílem správně myšlenkově ovlivněné autosugesce je „zasáhnout“ naše podvědomí sugescí tak, aby podvědomí tuto sugesci akceptovalo a začalo s ní pracovat. Pak dojde ke změnám, které jsme si naplánovali.
Autohypnóza je založena na téměř stejných principech, jako hypnóza. Jen zde není potřeba renomovaného hypnotizéra. Autohypnóza nebo hypnóza je nějaký vymezený stav vědomí, v řadě ohledů podobný spánku. V tomto změněném stavu vědomí jedinec reaguje na sugesce automatickým (možná spíše méně kritickým) způsobem.
Jednou z velice nápomocných složek při působení autohypnózy je „víra“ nebo „přijetí“ ze strany hypnotizovaného subjektu. Z toho vyplývá, že pokud „vnitřně“ věříme, že sugesce je reálná a že se uskuteční, pak velice podpoříme celý hypnotický proces. Také hloubka hypnotického procesu závisí na tom, zda pacient cítí, že jsou sugesce v souladu s jeho vůlí. Tím je také jednoznačně dáno, že sugesce zadaná proti vůli hypnotizovaného nebude přijata. Ve většině případů dojde k „vytržení“ pacienta z hypnotického stavu.
----------------------------------------------------------

Milan.Miló.
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 25/07/2010 :  22:28:09  Show Profile  Reply with Quote
Neronisi

A tady jsem zase pro změnu našel
Něco o autosugesci.

Autosugesce - co to vlastně je?
Autosugesce je ovlivňování svého podvědomí, kdy stálým opakováním určité informace přimějeme podvědomí, aby tuto sugesci začalo považovat za skutečnost a následně podle toho reagovalo v souladu s obsahem tvrzení. Nebot' je to naše podvědomí, nikoliv vědomí, kdo řídí naše tělesné funkce, tělesné pochody a ve chvílích uvolnění a spánku i naše myšlenky.
To znamená, že můžeme třeba našemu podvědomí pravidelně předávat informaci, že "bez cigarety se cítím lépe, zdravější a svobodnější" a pokud v tomto tvrzení vytrváme po dostatečně dlouhou dobu, aby naše podvědomí tuto informaci akceptovalo, lze časem pozorovat, že naše tělo opravdu reaguje dle daného tvrzení a naše chut' na cigaretu slábne a slábne. Tímto způsobem se lze zbavit veškerých zlozvyků jako je kouření, přemíry pití alkoholu, přejídání se, okusování nehtů a podobně, ale také si ulehčit a urychlit léčení různých nemocí a zranění. Jediné co k tomu potřebujeme, je naučit se správně formulovat tato sugestivní tvrzení. Nejlépe je vytvořit si krátkou a snadno zapamatovatelnou větu, s pozitivním tvrzením, vyjadřující naše přání a náš cíl. Například: tvrzení typu - ,,nebolí mě hlava, nebolí mě hlava,, není příliš vhodné, nebot' naše podvědomí nerozezná mezi pozitivním a negativním tvrzením, nebot' nepřemýšlí pomocí písmen a slov, ale pomocí obrazů. Proto nebude slůvko ,ne, zaregistrováno a naše tvrzení bude chápáno jako "bolí mě hlava, bolí mě hlava" a při těchto slovech bude naším mozkem probíhat představa bolesti hlavy a tím naše trápení ještě posílí. To je důvod, proč spousta lidí při sugesci docílí pravého opaku toho, co si přáli. Je lépe formulovat tvrzení typu - ,,má bolest odchází,, nebo ještě lépe vyhnout se samotnému slovu "bolest" nebot' v sobě nese negativní představu a říci - "od tohoto okamžiku se cítím lépe, lépe a lépe..." nebo "jsem zdravá a svěží a v mém těle i mysli je všechno v pořádku".
Na závěr vám podám malý příklad toho, jak funguje myšlení skrze obrazy, jak místo slov používá naše mysl obrazotvornost...
Zkuste si zavřít oči a pět minut opakovat větu "nevidím velkého růžového slona, nevidím velkého růžového slona, nevidím velkého růžového slona, nevidím žádného velkého růžového slona ...."
Co se stalo??? Viděli jste snad ,žádného velkého růžového slona,? Lze vidět žádného nebo neexistujícího? Lze vidět něco co není? NELZE ! A přesto se vsadím, že jste v minulé chvíli viděli velkého růžového slona tak živě, jako nikdy předtím. Jak je to tedy možné, že jste ho viděli, když jste říkali že ho NEvidíte, nebo že NEexistuje?? To naše mysl... nepřemýšlí nad tím, zda před slovy vyslovíme ano nebo ne, ale zaměřuje se na obraz věci, o které mluvíme.

Milan.Miló.

Edited by - Milan.Miló on 25/07/2010 22:28:35
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 25/07/2010 :  22:38:19  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Milan.Miló

Neronisi

A tady jsem zase pro změnu našel
Něco o autosugesci.

Autosugesce - co to vlastně je?
Autosugesce je ovlivňování svého podvědomí, kdy stálým opakováním určité informace přimějeme podvědomí, aby tuto sugesci začalo považovat za skutečnost a následně podle toho reagovalo v souladu s obsahem tvrzení. Nebot' je to naše podvědomí, nikoliv vědomí, kdo řídí naše tělesné funkce, tělesné pochody a ve chvílích uvolnění a spánku i naše myšlenky.
To znamená, že můžeme třeba našemu podvědomí pravidelně předávat informaci, že "bez cigarety se cítím lépe, zdravější a svobodnější" a pokud v tomto tvrzení vytrváme po dostatečně dlouhou dobu, aby naše podvědomí tuto informaci akceptovalo, lze časem pozorovat, že naše tělo opravdu reaguje dle daného tvrzení a naše chut' na cigaretu slábne a slábne. Tímto způsobem se lze zbavit veškerých zlozvyků jako je kouření, přemíry pití alkoholu, přejídání se, okusování nehtů a podobně, ale také si ulehčit a urychlit léčení různých nemocí a zranění. Jediné co k tomu potřebujeme, je naučit se správně formulovat tato sugestivní tvrzení. Nejlépe je vytvořit si krátkou a snadno zapamatovatelnou větu, s pozitivním tvrzením, vyjadřující naše přání a náš cíl. Například: tvrzení typu - ,,nebolí mě hlava, nebolí mě hlava,, není příliš vhodné, nebot' naše podvědomí nerozezná mezi pozitivním a negativním tvrzením, nebot' nepřemýšlí pomocí písmen a slov, ale pomocí obrazů. Proto nebude slůvko ,ne, zaregistrováno a naše tvrzení bude chápáno jako "bolí mě hlava, bolí mě hlava" a při těchto slovech bude naším mozkem probíhat představa bolesti hlavy a tím naše trápení ještě posílí. To je důvod, proč spousta lidí při sugesci docílí pravého opaku toho, co si přáli. Je lépe formulovat tvrzení typu - ,,má bolest odchází,, nebo ještě lépe vyhnout se samotnému slovu "bolest" nebot' v sobě nese negativní představu a říci - "od tohoto okamžiku se cítím lépe, lépe a lépe..." nebo "jsem zdravá a svěží a v mém těle i mysli je všechno v pořádku".
Na závěr vám podám malý příklad toho, jak funguje myšlení skrze obrazy, jak místo slov používá naše mysl obrazotvornost...
Zkuste si zavřít oči a pět minut opakovat větu "nevidím velkého růžového slona, nevidím velkého růžového slona, nevidím velkého růžového slona, nevidím žádného velkého růžového slona ...."
Co se stalo??? Viděli jste snad ,žádného velkého růžového slona,? Lze vidět žádného nebo neexistujícího? Lze vidět něco co není? NELZE ! A přesto se vsadím, že jste v minulé chvíli viděli velkého růžového slona tak živě, jako nikdy předtím. Jak je to tedy možné, že jste ho viděli, když jste říkali že ho NEvidíte, nebo že NEexistuje?? To naše mysl... nepřemýšlí nad tím, zda před slovy vyslovíme ano nebo ne, ale zaměřuje se na obraz věci, o které mluvíme.

Milan.Miló.

S tímto nelze nesouhlasit. Autosugesci používám už pár let. A slova ,,vyléčím se" či ,,jsem zdravá" opravdu mají svůj účinek...
Stejně tak při bolesti, ještě bych dodala že nejlepší při velké bolesti je představovat si, že ta bolest je součástí mě. Bohužel nevzpomínám si, kde jsem to četla. Ale je pravda, že to funguje. Například skvělé při bolesti zubů. Pomůže to udržet bolesti v přijatelné míře na hodně dlouhou dobu.
A jinak můj oblíbený výrok je též "Ano, dokážu to" a opět musím potvrdit že podvědomí pracuje s těmito sugescemi geniálně.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 27/07/2010 :  18:26:00  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Milan.Miló

Vše je řízeno myšlenkou, její sílou a významem. Říká se, že je mysl stavitel. Na počátku všeho lidského dění je vždy myšlenka. Bez ní by nebylo žádné lidské činnosti. Myšlenka je velice významná a to o mnoho více než jsme vůbec ochotni připustit. Použijeme-li právě svou myšlenku a mysl k tomu, abychom pomocí sugescí splnili předem námi vytýčený úkol, pak používáme autosugesci řízenou právě myšlenkou.
Cílem správně myšlenkově ovlivněné autosugesce je „zasáhnout“ naše podvědomí sugescí tak, aby podvědomí tuto sugesci akceptovalo a začalo s ní pracovat. Pak dojde ke změnám, které jsme si naplánovali.

Neřekl bych, že má myšlenka se sugescí příliš společného. Myšlenka jen nabízí jakýsi prostor pro sugesci. Čím více možných myšlenek, tím více možných pocitů o těchto myšlenkách. Je to třeba jako s videohrou. Pokud máme hodně různých videoher, můžeme vyvolat hodně různých pocitových vztahů.

Tedy autosugesce za pomocí myšlenky je blbost. To co se v lidském mozku při přesvědčování se "dnes je krásně" děje, je pouhá slovní asociace. Podvědomí je skutečně jako malé dítě a pokud mu prezentujeme slovní spojení, jež není náročné na přemýšlení, bude mu i rozumět, protože není obtížné k pochopení.

Z toho vyplývají i prodeje hudby, kde se opakuje pořád dokolečka LOVE LOVE LOVE nebo reklama, kde se střídá nějaký veselý úsměv s názvem výrobku.
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 27/07/2010 :  20:11:47  Show Profile  Reply with Quote
Neronisi

-----------------------------------------------
Tedy autosugesce za pomocí myšlenky je blbost. To co se v lidském mozku při přesvědčování se "dnes je krásně" děje, je pouhá slovní asociace. Podvědomí je skutečně jako malé dítě a pokud mu prezentujeme slovní spojení, jež není náročné na přemýšlení, bude mu i rozumět, protože není obtížné k pochopení.
--------------------------------------------------

Jest-li že vzniká sugesce tedy přijímání
Určitého podnětu zvenčí které vstupuje
Do racionální (logické vědomé) psychiky
Musí se každá taková myšlenka protlačit sítem
Racionálního uvažování.
A když každá taková myšlenka sítem propadne
Do iracionálna (podvědomí) náhle se s každé takovéto
Myšlenky stává autosugesce která vyzařuje do vědomí
A zpět se vrací do podvědomí kde stále sílí a nabývá
Na intenzitě.

Milan.Miló.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 28/07/2010 :  17:58:37  Show Profile  Reply with Quote
To jsou ty videohry. Musíš mít s čím hrát aby z toho něco vypadlo. Z jakého důvodu musí projít sugesce zrovna racionálním sítem? Žil jsem v domění, že člověk může usuzovat zcela nezávisle třeba absolutně citovým nebo emocionálním způsobem.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 28/07/2010 :  18:04:03  Show Profile  Reply with Quote
...ledaže by si dotyčný vykládal racionální způsob uvažování jako něco co je jednoduše ovlivnitelné jeho podvědomím (řekněme spíš nevědomně vykládal). Tedy tím jak se aktuálně cítí. Možná proto lidé i v prostředí kde jsou zahlceni informacemi využívají slabé procento mozkové kapacity. Vypadá to asi jako série jednoduchých vazeb od jednoho pocitu k druhému a to je tak vše.

Edited by - neronis on 28/07/2010 18:04:47
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000