Author |
Topic |
Rtep
Nový uživatel
10 Posts |
Posted - 06/06/2010 : 02:11:16
|
Vycházím z toho, že i takoví intelektuálně zatím drobní borci, jako jsou svišti, klokani, nebo lidoopi budou chtít postavit na svých tlapkách civilizaci…. Přijde čas, kdy jim budeme muset přenechat tuto hroudu, tak jak to učinily civilizace této planety před námi. Záleží pouze na nás, zda vyšumíme do prázdna, nebo se přetvoříme k vesmírnému životu a připojíme se k vesmírné komunitě. Pak buď vytvoříme svoje virtuální světy a uzavřeme se do nich, nebo přijmeme již vzniklé virtuální ráje za své a budeme v nich žít ve stojaté vodě nesmrtelnosti. V nejlepším případě vplujeme do božských komnat Ducha, který propůjčuje veškeré hmotě život. V každém případě vymažeme po sobě ve světě jenž nás zplodil všechny stopy jakmile nebudeme potřebovat materiální základnu. To však neznaená že bychom na planetu zrození naší civilizace přestali dohlížet.
|
|
axel01
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
785 Posts |
Posted - 06/06/2010 : 02:38:28
|
odkud přicházíš, Rtep? z jiné galaxie?
nepochopila jsem tvůj dotaz ani podnět k diskuzi. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/06/2010 : 08:30:44
|
Rtep. Můj dojem s tvých slov odpovídá tomu, který projevila Axel. Není zde nic, čeho by člověk mohl zachytit a pochopit oč tě vlastně jde.
MB |
|
|
okref
Velmi aktivní uživatel
672 Posts |
Posted - 06/06/2010 : 11:18:33
|
Já nevidím nic nejasného na slovech Rtepa.
Myslim, že někdy se lidstvo přeceňuje ve své moci. Lidé jen přežívají v prostředí, které nevytvořili, neudržují, ani mu nerozumějí. Takže o nějakém panování nebo vlastnictví nebo něčem podobném nemůže být řeč. Jsme spíš hosté jak na této planetě, tak v celém univerzu. Až lidstvo vymře na vlastní chybu nebo na nějaký asteroid, tak se nestane nic víc, než že se planetě a jejím obyvatelům uleví - neboť ruku na srdce, z lidí ostatní živočichové nemají nic dobrého. Když nepočítám bakterie a hnilobné plísně, které berou všechno svinstvo. I když i ony přijdou spalováním zkrátka. |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 06/06/2010 : 11:42:02
|
Lidé se nevyvinuli z nějakých klokaních tlapek, ale spíš tak, že se museli neustále přizpůsobovat něčemu novému. Nevím jestli nějaká opice žere maso nebo je v těžké pozici jak si sehnat potravu nebo tak.
Pokud by na nás nějaká civilizace dohlížela, nezdá se mi logické, že by byla původní, pozemská. |
|
|
axel01
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
785 Posts |
Posted - 06/06/2010 : 14:15:40
|
quote: Originally posted by okref
Já nevidím nic nejasného na slovech Rtepa.
Myslim, že někdy se lidstvo přeceňuje ve své moci. Lidé jen přežívají v prostředí, které nevytvořili, neudržují, ani mu nerozumějí. Takže o nějakém panování nebo vlastnictví nebo něčem podobném nemůže být řeč. Jsme spíš hosté jak na této planetě, tak v celém univerzu. Až lidstvo vymře na vlastní chybu nebo na nějaký asteroid, tak se nestane nic víc, než že se planetě a jejím obyvatelům uleví - neboť ruku na srdce, z lidí ostatní živočichové nemají nic dobrého. Když nepočítám bakterie a hnilobné plísně, které berou všechno svinstvo. I když i ony přijdou spalováním zkrátka.
No jo, to víme. Takže to vyřešíme tak, že se přetvoříme do jiné galaxie. Připojíme se k vesmírné komunitě (aha, existuje známé UFO, jehož název mi unikl?) nebo se prostě vzdáme svých těl a za pomoci našeho Ducha vytvoříme ty nové virtuální světy...takže vlastně už to vůbec ani nebudeme my, ale též nějaké virtuální UFO, které bude mít s člověkem homo sapiens sapiens máloco společného. No ale hlavně že jsme to přežili. :-) |
|
|
okref
Velmi aktivní uživatel
672 Posts |
Posted - 06/06/2010 : 14:35:04
|
No ale je asi pravda, že tady nás nic dalšího nečeká. Co se dá dělat na planetě? Pořád zůstává ten nejasný prostor všude kolem. Nevím, kolik lidí si to uvědomuje, ale expanze do vesmírného prostoru v jakékoli podobě(třeba na dálku) je jediný smysl lidstva. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/06/2010 : 17:18:40
|
Jediný smysl života je žít, když už jsme se narodili. Ty ostatní "smysly života jsou pouze lidské vypřemýšlené.Má smysl milovat bližní bližního,protože to vede k přežití. Má smysl šetřit na auto,pokud je chci mít a ulehčit si přepravu s místa na místo. Smysl má bojovat proti autům,protože kazí ovzuší. Vše má smysl, co k nějakému výsledku vede.Jediný smysl života skutečný je pouze život sám.Uvědomujete sis jaký je váš život zázrak? uvědomujete si, že pouze prostřednictvím života můžete vnímat svět i sami sebe? Tahle planeta mohla zůstat bez života a měla by smysl v gravitačních soustavách slunečních soustav a celého vesmíru. Stalo se a vznikl zde život a vyvinul se tak, že vznikl člověk a díky tomu zázraku vám (nám) bylo umožněno narodit se a žít. Co chcete víc? Myslete a žijte tak, aby byl život zachován a aby i po nás zde bylo možné žít.O víc než život nejde, protože nic cennějšího než život není a vše co vede k životu má smysl,ale život sám tu nejvyšší. Expanze lidí na jiné planety má smysl jen tehdy, nebude li na Zemi život možný,ale do té doby má smysl dělat vše proto, aby zde život možný byl. Fakt, že lidé v zájmu svého vlastního života ničí život druhým má smysl,pokud vzniklý stress vyvolá potřebu růstu intelektu nutného pro život a přežití.I rybník s kapry potřebuje štiku a štika má smysl i když je to kaprům nepříjemné.Každý smysl je třeba poznat pokud možno v celé logice,ale stále jde jen a jen o život sám a každý smysl je ve vztahu k životu.Hledat vyšší smysl života než život sám není rovno moudrosti i když vymyslet je možno cokoliv a postavit to nad život sám, příkladně boha,nebo nějaký virtuální svět, ale vždy to stojí proti životu a životu to škodí. Skuste se zamyslet nad tím,že jste se třeba vůbec nemuseli narodit a žít.Vy jste měli to štěstí, že jste se nejen narodili, ale navíc jako lidi, kterým je dáno přemýšlet, vzpomínat,či přemýšlet o budoucnosti. Važte si toho štěstí a nestavte nic nad život sám.Není nic cennějšího.Užívejte si života i když po smrti na svět zapomenete,Život má smysl pouze v životě.Kdo postaví smysl života do nějakého posmrtného a tento život promarní, ztratí docela vše a nic nezíská.
MB |
|
|
Rtep
Nový uživatel
10 Posts |
Posted - 06/06/2010 : 23:11:38
|
Přiznávám, že můj příspěvek je z pohledu filosofie pouze okrajový. Na druhou stranu nahlížím na téma zrození, bytí a zániku z poněkud globálnějšího - univerzálního pohledu. (universum - vesmír). Přijde mi naprosto nevhodné domnívat se, že život je mimořádnou vlastností právě této planety a nás. Pak by vše skutečně postrádalo smysl. Domnívám se, že vše je živé a směřuje ke svému cíli. Civilizace na naší úrovni je pro jedny jedním z mnoha mravenišť v jednom malém lese. Pro jiné kolonií bakterií vyrostlé na muším výkalu. Je to podobenství, které dává tušit kam až lze růst. Ověřil jsem si, že i z tohoto náznaku šlo vytušit kam mířím, A děkuji Okrefe za velkou dávku empatie.
|
|
|
Rtep
Nový uživatel
10 Posts |
Posted - 06/06/2010 : 23:14:59
|
A teď další střípek do mozaiky :) Náš vesmír i láska stojí na zachování informací v původním zdroji a na kopírování této informace. Původní zdroje však podléhají zkáze. Svět před Velkým třeskem byl podle vesmírných mytologií Rájem - Byly zde pouze dvě plně diverzifikované formy toužící se vzájemně poznat a milovat. Možná dva rozdílné vesmíry rozvinuté ve všech dimenzích, došlé ke svému bodu vyhoření
|
|
|
okref
Velmi aktivní uživatel
672 Posts |
Posted - 07/06/2010 : 18:35:12
|
Nemám vůbec důvěru ke dvojakému(či duálnímu) způsobu uvažování. Lidi prostě musí mít všechno dvakrát. Dvě pohlaví, dvoje oči, ruce, nohy, světla u aut, mozek rozdělený na dvě strany... Tahle podivná symetrie na mě začíná působit hrozně úchylně. Nemá podle mě nic společného se skutečností. Jen si lidi nějak oblíbili dvojnost. A když to prosákne až k myšlení, tak je z toho Adam a Eva, Jing a Jang, dobro a zlo... a já nevím co všechno ještě. |
|
|
Rtep
Nový uživatel
10 Posts |
Posted - 07/06/2010 : 22:41:06
|
Quote, Original by Okref A když to prosákne až k myšlení, tak je z toho Adam a Eva, Jing a Jang, dobro a zlo... a já nevím co všechno ještě.
Tenhle můj příspěvek byl volným překladem z poezie J.A. Wheelera. Je to trochu moc, uznávám, ale dá se to pochopit. Lze chápat, co měl na mysli právě na základě duality. Dualita ať chceme, či ne je příčinou toho, že tu vůbec něco je. Je to základní fyzikální postulát od Newtonových dob a s ničím lepším už nikdo nepřijde. Je to jeden z faktů, které jsou vědecky nezpochybnitelné. To co tu je, to je právě výsledek duality na samém počátku. Vznikly duální rozměry, v nich duální částice a základní duální vzorce se promítají postupně do složitějších a čím dále komplikovanějších soustav, jako je například život. Vheeler Vyslovil jako první doměnku, že síly držící jádro atomu pohromadě lze vyjádřit jako emoce. Například Láska a zvědavost (touha po poznání toho druhého - odlišného)a jejich opaky. Přisoudil tedy základním záchvěvům prostoru tvořícím iluzi hmoty lidské vlastnosti. Nebo máme my "živí" tyto vlastnosti díky tomu, že jsou to vlastnosti veškeré hmoty v prostoru??? Domnívám se, že ve starých klasických textech, například i ve Starém zákonu jsou tyto moderní fyzikální poznatky zohledněny a jsou pouze 3 způsoby jak se to tam dostalo. Příklad _ jak mohl Démokritos vytušit existenci atomu? Intuice, telepatické napojení na mi mozemskou inteligenci mající tyto poznatky, nebo fyzická návštěva technologicky vyspělejší civilizace a předání i nformací.
|
|
|
okref
Velmi aktivní uživatel
672 Posts |
Posted - 08/06/2010 : 20:50:17
|
Rtep:Příklad _ jak mohl Démokritos vytušit existenci atomu?
Jak se liší myšlenka o atomu od vnímání skutečnosti jménem atom. Na počátku je určitá teorie, určitý způsob uvažování o světu, které není dáno samozřejmě ničím jiným než samotným světem. Pak se ta teorie vezme, a je-li původce dobrým pozorovatelem světa a nic nedeformuje, pak se překvapivě dojde k tomu, že v teorii(tedy v myšlení viděného) je totéž, co v praxi(tedy ve vidění téhož nástrojem uznávaným jakožto praktickým - např. mikroskopem nebo matematickým výpočtem). Kdo si neuvědomuje, že vše pravdivé vychází z jedné skutečnosti, ten se může divit, jak je možné, že jeden člověk před x lety vidí totéž jako člověk x let po něm jiným způsobem. Ale zrovna dvojakost je tou deformací. Když nám upadne jedno varle, jsme pojištěni druhým. Když nám ze světa zmizí dobro, jsme před nicotou zabezpečeni zlem...
|
Edited by - okref on 08/06/2010 20:52:18 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 09/06/2010 : 07:38:21
|
Zajímavé. Když se člověk soustředí na dvojakost,přestane vnímat jedinečnost,jako by nebyla. Máme snad dva žaludky, dvě játra,dva žlučníky a podobně? Máme jeden život a jednu smrt.Smrt není součástí života,protože má k životu opačné určující znaky. Vše je ve slovech a jejich propojení s dalšími slovy a informacemi.A tak je možno předpokládat,že existuje cosi nejmenšího s čeho se vše skládá a toto označit slovem atom. Čas běží a je nalezeno to z čeho se hmota skládá a protože slovo atom existuje, je k tomu přiřazeno. Potom se lidé ptají, jak je možné, že tehdy v té době někdo poznal existenci atomu? Odpověď zní."Nepoznal, pouze předpokládal,že něco takového může existovat.Jeho je pouze to jméno atom." Do budoucnosti nikdo nevidí,ale do minulosti ano,protože o minulosti jsou podklady.Vyvodit s nich správně však někdy není lehké. Ve foru jsem hovořil o gravitačním motoru,ale v této době cosi takového není známo.Až toto lidé poznají, mohou to pomenovat termínem gravitační motor a poté se divit, jak jsem toto mohl v naší době znát. Možná by se něco podobného mohlo najít i Daliborových teoriích a nebylo by to nijak zvláštní.Myslím, že právě to je smyslem Daliborovy tvorby, Navršit toho haldu s tím, že lidé užijí pro nový objev nějakého jeho názvu a budou si říkat."Ejhle ten Dalibor byl ale genius když o tom věděl už ve své době".
MB |
|
|
Pán rostlin
Nový uživatel
Czech Republic
25 Posts |
Posted - 11/06/2010 : 17:43:30
|
Civilizace je nástroj útlaku a zabíjení. Náboženství je nástroj pro kontrolu obrovských mas populace.
Filozofové svět jen různě vykládali, jde však o to jej změnit. |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 11/06/2010 : 18:07:05
|
Heh, pokud bys chtěl měnit současný (informační) svět zkrz náboženství, tak to hodně štěstí. Jde o nástroj, který je úspěšně rozbíjen jakoukoli nesouvisející informací, čímž se z náboženství stává nejprve pouhý společenský kodex, posléze terč vtipů až přechází do stádia kdy je věřící brán jako intelektuálně nižší forma života, mentálně postižený.
Jinak útlak a zabíjení je jen jedním z mnoha nástrojů civilizace. Něco takového se v současnosti používá třeba k ospravedlňování jiného systému, kdy dojdou argumenty o jeho fungování. Takové starosti berou lidem mimochodem schopnost odolávat hrozbám v běžném mezilidském životě a stávají se agresivnějšími (hysteričtějšími). |
Edited by - neronis on 11/06/2010 18:10:15 |
|
|
Topic |
|
|
|