Author |
Topic |
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 14/02/2014 : 22:03:09
|
Problém theodicea dle Filosofie rovnováhy
Dle Filosofie rovnováhy lze skutečnosti v našem světě z hlediska dobra a zla vymezit následujícími položkami:
- Dobro (Bůh) - Dobré Zlo, tj. Zlo Dobra (Ďábel Boha, neboli Ďábel patřící Bohu, jde o tzv. nutné zlo) - Nedokonalé Dobro (Bůh tvorstva, Bůh patřící tvorstvu, jde o nedokonalé dobro lidí a jiných živých tvorů) - Nedokonalé Dobré Zlo (Ďábel Boha patřící tvorstvu, jde o nedokonalého Ďábla patřícího Bohu, neboli nedokonalé nutné zlo, neboli evoluční - vývojové nutné zlo, neboli to co vnímáme a podle Filosofie rovnováhy, tj. zřejmě zdánlivě se nám jeví jako skutečné zlo příčící se podstatě dobrého všemocného svrchovaného všudypřítomného Boha-Dobra)
Literatura:
Viz angličtina: Go(o)d/Dobro, God/Bůh, Evil/Zlo, (D)evil/Ďábel.
Teodicea (z franc. théodicée, od řec. theos, Bůh a dikaios, spravedlivý) znamená ospravedlnění Boha. Jde o starý problém filozofie a teologie a týká se přítomnosti zla ve světě. Klíčovou otázkou je proč Bůh, pokud je všemohoucí a dobrý, dopouští zlo? Viz: http://cs.wikipedia.org/wiki/Teodicea
(viz www.spvzt.cz , www.filosofierovnovahy.sweb.cz , www.spvzt.sweb.cz ) |
Edited by - Dalibor Grůza on 15/02/2014 08:24:28 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 15/02/2014 : 20:35:04
|
quote: Originally posted by Dalibor Grůza
Problém theodicea dle Filosofie rovnováhy
Dle Filosofie rovnováhy lze skutečnosti v našem světě z hlediska dobra a zla vymezit následujícími položkami:
- Dobro (Bůh) - Dobré Zlo, tj. Zlo Dobra (Ďábel Boha, neboli Ďábel patřící Bohu, jde o tzv. nutné zlo) - Nedokonalé Dobro (Bůh tvorstva, Bůh patřící tvorstvu, jde o nedokonalé dobro lidí a jiných živých tvorů) - Nedokonalé Dobré Zlo (Ďábel Boha patřící tvorstvu, jde o nedokonalého Ďábla patřícího Bohu, neboli nedokonalé nutné zlo, neboli evoluční - vývojové nutné zlo, neboli to co vnímáme a podle Filosofie rovnováhy, tj. zřejmě zdánlivě se nám jeví jako skutečné zlo příčící se podstatě dobrého všemocného svrchovaného všudypřítomného Boha-Dobra)
Literatura:
Viz angličtina: Go(o)d/Dobro, God/Bůh, Evil/Zlo, (D)evil/Ďábel.
Teodicea (z franc. théodicée, od řec. theos, Bůh a dikaios, spravedlivý) znamená ospravedlnění Boha. Jde o starý problém filozofie a teologie a týká se přítomnosti zla ve světě. Klíčovou otázkou je proč Bůh, pokud je všemohoucí a dobrý, dopouští zlo? Viz: http://cs.wikipedia.org/wiki/Teodicea
(viz www.spvzt.cz , www.filosofierovnovahy.sweb.cz , www.spvzt.sweb.cz )
Tzn. všichni živí tvorové jsou dle Filosofie rovnováhy nedokonalé dobro, ať již v podobě výše uvedených nedokonalého dobra nebo nedokonalého dobrého zla (ať jde o řadu parazitických vosiček, které kladou svá vajíčka do jimi krutě chovaného znehybněného hmyzu, paralyzovaná oběť se poté změní v živou konzervu, kterou vylíhlá larva vosičky postupně vyžere zevnitř, tj. příklad v přírodě, který používal již Charles Darwin jako důkaz údajné nemilosrdnosti přírody a údajné neexistence svrchovaného dobrého Boha, nebo o hady, z nichž mnozí musí požírat pouze živou kořist, nebo o predátory, zejména masožravé predátory, nebo o opice či pralidi, jejichž tlupy se vzájemně vraždí, nebo o Adolfa Hitlera, který nahradil utrpení zvířat ve velkochovech nebo při pokusech utrpením zejména židů a Romů, nebo o židy, kteří jako ve všech oborech lidské činnosti vyvolený národ světových vůdců dopustí, aby lidé v dnešním světě chovali zvířata v porážkových průmyslových zemědělských velkochovech či pokusných laboratořích medicíny či kosmetických firem-současných koncentračních táborech zvířat, ačkoliv odsuzují vlastní koncentrační tábory, jimiž se jim zřejmě mstil Adolf Hitler za toto utrpení zvířat).
Edited by - Dalibor Grůza on 16/02/2014 06:00:58 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 24/02/2014 : 14:11:46
|
Dnes jsem dal svému psovi podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 121 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
|
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 08/03/2014 : 09:28:43
|
Dnes jsem dal svému psovi podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 141 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
|
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 13/03/2014 : 07:47:52
|
Už jsem přišel na to, co je moje hlavní nevýhoda ve vztahu k ženám, nemohu z mých psychických i mých současných morálních důvodů na rozdíl od ostatních mužů ani připustit krmit své případné potomky poraženými zvířaty, je tedy otázka, zda jsem je vůbec schopen nakrmit, z hlediska filosofie milosrdnosti může jít o zásadní evoluční výhodu, z hlediska darwinismu jde jednoznačně o zásadní evoluční nevýhodu, mým současným zásadním problémem je tedy, zda platí má Filosofie rovnováhy, tj. filosofie milosrdnosti nebo darwinismus, což zřejmě ukáže až budoucnost. Nepočnu-li se svou dosavadní partnerkou dítě do jejích 48 let nebo nezačne-li do jejích 44,5 let, tj. 3,5 roků před její zřejmou neplodností (viz výše) a nevytrvá-li pak do její smrti v jedení pouze to samé co já, nemohu ji zaručit svou věrnost, avšak zřejmě i tak zůstaneme potom spolu, protože žádná jiná plodná žena zřejmě nepřipustí krmit naše případné společné dítě z masa pouze chcíplinami.
(viz http://www.spvzt.cz/SPVZTprirucka.htm#8 ) |
Edited by - Dalibor Grůza on 13/06/2014 09:09:45 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 22/03/2014 : 13:40:05
|
Dnes jsem dal svému psovi podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 225 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
|
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 30/03/2014 : 22:15:04
|
FILOSOFIE LÁSKY ANEB ŘÁD VÍTĚZNÉ ARMÁDY:
"Všichni živí tvorové ve skutečnosti nejvíc chtějí žít ve světě, kde se budou mít všichni rádi, proto je každý stále povinen působit co možná nejméně smrti a bolesti." Vše ostatní jsou více názory(spekulace). To platí i o celé mé Filosofii rovnováhy.
(tj. maximálního souladu dobrých a zlých, resp. dobra a zla)
Filosofie rovnováhy aneb ŘÁD VÍTĚZNÉ ARMÁDY jako biblický ráj ve světě pro všechny živé tvory našimi vlastními silami jako komentář Bible, Genesis, kapitola 1-4
(viz www.spvzt.cz ) |
Edited by - Dalibor Grůza on 08/04/2014 21:32:54 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 11/04/2014 : 19:18:39
|
Dnes jsem dal svému psovi podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 207 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
|
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 24/04/2014 : 21:45:43
|
Chov hadů či obnovení biblického ráje ze zkaženého biblického ráje čili pekla jako společenství vzájemně se za živa požírajících skrytých hadů
Mnoho hadů se odlišuje od ostatních zvířat tím, že nemohou zatím jíst mrtvoly živých tvorů, ať již zemřelé přirozenou smrtí, nebo poražené, např. člověkem, a musí zatím jíst živou kořist.
Nyní trochu racionální mystiky dle Filosofie rovnováhy.
Peklo je dle Filosofie rovnováhy společenství skrytých hadů (mj. protože se všechna zvířata zřejmě evolučně vyvinula z plazů, viz plazí mozek archikortex u člověka a had je dle Bible zatím prokleté zvíře, viz Bible Genesis 3,13-15), kteří se požírají za živa navzájem (viz výše). V pekle tak existuje obrovský strach o život svůj, případně u silných hadů o život jejich dětí, jsou-li slabé. Dále zde existuje obrovský rozpor duše mezi její dobrou podstatou, tedy touhou všech živých tvorů žít ve světě, kde se budou mít všichni rádi, (viz Filosofie rovnováhy) a obrovskou nenávistí mezi členy pekla z důvodu jejich vzájemného strašně krutého požírání za živa. Tito hadi jsou v neustálém rozporu mezi jejich touhou po ráji pro všechny živé tvory, tzn. po lásce všech a pudem sebezáchovy, tj. musí do jejich smrti stále požírat krutě za živa nějaká zvířata, tj. členy pekla, aby nezemřeli hladem. Tento duševní rozpor ústí u všech jedinců v pekle postupně v šílenství, a to buď schizofrenii ze strachu nebo deprese a sebevraždy či sebepoškozování z nenávisti k sobě samému. V čele pekla pak stojí Ďábel jako jeho vůdce, který má respekt všech členů pekla, tj. společenství hadů, protože je zřejmě synem Božím, Božím pokušitelem a Božím spravedlivým katem, který, ačkoliv musí vést peklo a být zde ztělesněním nemilosrdné smrti jako zřejmě Božího výchovného trestu členů pekla, tak to nedělá rád a chce se vrátit do ráje jako ztělesnění milosrdné smrti v ráji viz dále.
Proti výše uvedenému peklu lze postavit nebe, které lze na Zemi ztělesnit jako biblický ráj, opět jde zde o predátorství čili požírání mrtvol živých tvorů jeho členy, avšak na rozdíl od pekla zde nejsou požírány zvířata či lidé, nýbrž výlučně rostlinné plody a rostlinná semena, což jsou prakticky živí tvorové ztělesnění samostatnými živými buňkami, které tak takřka z důvodu své evoluční nedokonalosti necítí bolest při své smrti a tudíž není zde výsledkem ani nenávist jejich a jejich příbuzných živých tvorů.
Z výše uvedené plyne, že jak v případě skrytého pekla tak v případě ráje jde v podstatě o soustavu založenou na stejném pravidle, tj. pojídání mrtvol, v případě pekla však jde o její nemilosrdnou podobu tvořenou nemilosrdnými dravci a jejich kořistí, tj. společenství vzájemně se pojídajících hadů, a v případě ráje o milosrdné dravce a jejich kořist, tvořenou výlučným pojídáním rostlinných semen a rostlinných plodů. Dalo by se říci, že peklo je vlastně zkažená podoba ráje.
Nyní vážně.
Had musí jíst zvířata většinou za živa, protože ze zvířat za živa lze nejsnáze získat v rámci trávení čili spalování potravy energii čili pohyb. Lze si představit, že energie čili pohyb uložený v živé zvířecí potravě je o velké hybnostní hustotě, zatímco energie čili pohyb uložený v rostlinných plodech a rostlinných semenech je o nízké hybnostní hustotě, tudíž k jejímu uvolnění je nutná dokonalejší trávicí čili potravu spalující soustava, kterou had nedisponuje. Důvodem toho, že hadi nemají dokonalejší trávící soustavu schopnou spalovat rostlinnou potravu dle Filosofie rovnováhy je zřejmě vzájemná nenávist a strach živých buněk těla hada. Obojí znamená, že živé buňky těla hadů kladou odpor trávení potravy buď z důvodu vzájemné nenávisti např. imunitních živých buněk těla hada nebo z důvodu strachu živých buněk těla hada z pomsty např. v případě trávících buněk těla hada, obojí z důvodu působení velké zbytečné smrti a bolesti tímto hadem. Nyní zase racionální mystika.
Z výše uvedeného rovněž plyne, jak obnovit ze skrytého pekla čili zkaženého biblického ráje jako společenství hadů tento nezkažený biblický ráj. Je třeba, aby skrytí hadi v pekle působili stále co možná nejméně smrti a bolesti a tím obnovili vzájemný smír živých buněk jejich těla, u těchto hadů by se takto měla evolučně zdokonalit jejich trávící soustava a tito hadi pak budou stále lépe schopni takto trávit čím dále milosrdnější potravu v podobě mrtvol živých tvorů, až při celkovém obnovení ráje budeme všichni jísti pouze rostlinné plody a rostlinná semena.
Hadi se však mohou živit odebranou krví neporažených milosrdně chovaných zvířat a lidí, proto by domácí zvířata a člověk před smrtí měli chodit či alespoň nabídnout se chodit na pravidelné lékařské odběry krve.
Nyní zase vážně.
Důkazem výše uvedené teorie, že hady je třeba krmit postupně pokud možno rostlinnými plody a rostlinnými semeny, v krajní nouzi vejci, v krajní nouzi chcíplinami živých tvorů zemřelými přirozenou smrtí, zásadně na stáří, případně v krajní nouzi odebranou krví neporažených zvířat a lidí, případně v krajní nouzi mlékem, případně v krajní nouzi rostlinami, případně v krajní nouzi hmyzem, případně v krajní nouzi různými mušlemi a šneky, případně v krajní nouzi rybami, případně v krajní nouzi ptáky, případně v krajní nouzi savci, případně v krajní nouzi lidmi vše vždy, pokud možno milosrdně chovanými a zabitými, je má zkušenost, že se mé tělo zřejmě uzpůsobilo pro frutariánskou potravu, tvořenou pouze obecně bio rostlinnými plody a bio rostlinnými semeny a v krajní nouzi bio bramborami, v krajní nouzi bio vejci z domácího chovu, kde nezabíjí ani nedávají zabíjet slepice ani kohouty ani kuřata, protože jsem dlouhou dobu nepotřeboval jíst vždy v krajní nouzi chcípliny zvířat při frutariánské stravě. .
Edited by - Dalibor Grůza on 13/07/2014 13:37:34 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 02/05/2014 : 10:34:38
|
Dnes jsem dal svému psovi podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 50 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
|
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 07/05/2014 : 15:11:26
|
Dnes jsem dal svému psovi podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 74 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
|
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 14/05/2014 : 15:38:03
|
Dnes jsem dal svému psovi podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 166 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
|
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 17/05/2014 : 07:13:25
|
Koho bych volil v komunálních volbách Hustopeče 2014
JUDr. Dalibor Grůza Ph.D. zakladatel Strany za práva všech živých tvorů
V komunálních volbách Hustopeče 2014 doporučuji volit kroužkováním konkrétní kandidáty podporující zelenou politiku napříč všemi kandidujícími subjekty v Hustopečích. Mám na mysli v současnost zejména Hustopečské kandidáty Hustopečské ODS, která prosazovala zelenou politiku v radě města v tomto a minulém volebním období, a rovněž tak nově zakládané Hustopečské základní organizace Strany zelených Bořivojem Švástou, který se spolupodílel za sdružení nestraníků na zelené politice v radě města v minulém volebním období. Vše však může dojít vniveč bez lepšího přístupu ke zvířatům a podpory porážkové daně.
Životní prostředí (Přírodní podmínky, Památné stromy, Registrované významné krajinné prvky, Mandloňové sady , Mandloňová stezka, Hustopečské rybníky, Odpady-třídění, Bioodpady, Ovzduší, Náš zelený úřad – minulé a toto volebních období, viz http://www.hustopece-city.cz/zivotni-prostredi/ , Hustopečské listy na recyklovaném papíře-toto volební období)
Edited by - Dalibor Grůza on 17/05/2014 07:13:51 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 31/05/2014 : 08:14:45
|
Dnes jsem dal svému psovi podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 124 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 12/06/2014 : 11:10:01
|
Dnes jsem dal svému psovi podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 166 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
|
|
Topic |
|
|
|