Author |
Topic |
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 17/07/2012 : 09:44:18
|
quote: Originally posted by Dalibor Grůza
Soumrak dnešní podoby tělesné výchovy a sportu dle Filosofie rovnováhy?
Už od starověkého Řecka, např. ve Spartě je součástí výchovy dětí a života dospělých tělesná výchova. Současná podoba tělesné výchovy a sportu je zásadně v rozporu s Filosofií rovnováhy, tělesná výchova v současné podobě má podle mne v nutné míře zásadně oprávnění jen při nezbytném výcviku vojáků přímo pro armádu tak, aby byli schopni organizovaného boje. Jako předarmádní příprava je současná podoba tělesné výchovy a sportu zásadně v rozporu s Filosofií rovnováhy, tento rozpor spočívá v tom, že energie, tedy pohyb získaný z potravy, tedy mrtvol živých tvorů je přeměněn na bezúčelný pohyb v rámci současné podoby tělesné výchovy a sportu, jde zde o pohrdání živými tvory, jejichž mrtvoly nám posloužily jako tato potrava. Důsledkem tohoto pohrdání obětovanou potravou jsou různé deformace v rámci takového cvičení např. tělesná a duševní šikana, homosexualita, neúcta k životu zejména žen a dětí, zbytečné zabíjení a ubližování vojáky, otrokářství, vojenská diktatura apod. Správná předarmádní tělesná výchova jak u dětí, tak u dospělých by dle Filosofie rovnováhy měla mít podobu zemědělské, rostlinné i živočišné pěstební, resp. chovné činnosti. Nejlepší armády v dějinách vždy byly složeny z tělesně zdatných venkovských zemědělců a pastevců, nikoliv v posilovnách a různých tělocvičnách vycvičených změkčilých městských obyvatel. Ve školách i u dospělých by mělo být zásadně nahrazeno bezúčelné vydávání energie v rámci současné tělesné výchovy a sportu užitečnou milosrdnou zemědělskou a milosrdnou chovatelskou činností, tělesně zdatnější jedinci by mohli milosrdně chovat a cvičit nebezpečnější živočichy, např. dravce jako lvy, tygry, vlky, bojová plemena psů, hady, včely apod. a milosrdně pěstovat na fyzickou práci náročnější rostliny než méně tělesně zdatní jedinci. Sport by pak zásadně spočíval v milosrdné cvičné dovednostní či bojové soutěži těchto chovatelů a jejich vycvičených živočichů buď jednotlivě, nebo ve skupinách proti sobě, nikoliv v bezúčelném vydávání energie pohrdajícím životem, jak je tomu dnes. Tato cvičená zvířata by mohla své chovatele případně doprovázet i v případě války jako členové armády, čímž by se tato milosrdná armáda stala ještě silnější. Zároveň by tato podoba tělesné výchovy zajistila přežití ohrožených dravců v přírodě a jejich vycvičení pro soužití a spolupráci s člověkem, šlo by tak o plnění hlavní povinnosti všeho živého dle Filosofie rovnováhy působit co možná nejméně smrti a bolesti i vůči těmto dravcům.
Já osobně již dlouhou dobu tělesně zásadně necvičím jinak než, že se starám o svá zvířata.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
Literatura:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sparta , www.gjb-spgs.cz/files/137/antik-a-tk.pdf" target="_blank">http://www.gjb-spgs.cz/files/137/antik-a-tk.pdf
Proto by se neměl dle Filosofie rovnováhy sledovat sport v současné podobě, aby se nepodporoval.
Ve vztahu k armádě, příp. homosexualitě:
Homosexualita, pedofilie aj. sexuální úchylky dle Filosofie rovnováhy jsou způsobeny nedokonalým, resp. zpozdilým mozkem, zásadně jde o trest za působení zbytečné smrti a bolesti živým jedincem a jeho předky, náprava je dle Filosofie rovnováhy možná dlouhodobým nepůsobením zbytečné smrti a bolesti tímto sexuálně úchylným živým jedincem. (blíže viz má Filosofie rovnováhy, I. kniha, kapitola Otázka sexu) Sexuálně úchylní lidé, pokud neporušují základní lidská práva, by dle Filosofie rovnováhy měli být ve společnosti znevýhodňováni, nikoliv však pronásledováni, cílem tohoto přístupu je výše uvedeným nenásilně donutit k nápravě tyto sexuálně úchylné lidi a zdokonalit jejich mozek evolučním vývojem na heterosexuály, což si ve skutečnosti velmi přejí sami tito sexuálně úchylní lidé, jejich rodiče, kteří chtějí děti, i celá společnost. Toto znevýhodňování sexuálně úchylných lidí je spravedlivé jen za podmínky, že výše uvedená náprava je možná, jak předpokládá má Filosofie rovnováhy.
To samé platí o homosexualitě v armádě, všichni živí tvorové mají být schopni v případě potřeby bránit svou vlast, v dokonalé armádě či společnosti, pak dle Filosofie rovnováhy nebudou žádní sexuálně úchylní lidé, resp. sexuálně úchylní jiní živí tvorové, k této dokonalé společnosti, resp. armádě všech živých tvorů, pak dle Filosofie rovnováhy směřuje evoluce přírody zřejmě v nekonečném čase.
K povinnosti vojáka neuposlechnout rozkaz a porušit vojenskou přísahu poslušnosti lze uvést, že podle Filosofie rovnováhy existuje jediná povinnost každé živé bytosti, a to působit co možná nejméně smrti a bolesti. Poslušnost vojáků vůči rozkazům svých velitelů a vojenské přísaze je ve většině případů s touto jedinou povinností dle Filosofie rovnováhy v souladu, avšak v určitých případech je i řadovému vojákovi či důstojníkovi zjevné, že se dostává do rozporu s touto jedinou povinností dle Filosofie rovnováhy, tedy je mu zjevné, že působí zbytečnou smrt a bolest (např. má rozkaz zabíjet děti či ženy). V tom případě je dle Filosofie rovnováhy i řadový voják či důstojník povinen klást rozkazu přiměřený odpor a musí spoléhat na to, že stejně svou povinnost klást přiměřený odpor takovému rozkazu, který je z vojákova hlediska zjevně v rozporu s výše uvedenou jedinou povinností dle Filosofie rovnováhy, splní i všichni ostatní vojáci a tím způsobí změnu tohoto velitelského rozhodnutí působícího zjevně zbytečnou smrt a bolest. Řadový voják a důstojník zřejmě nebude muset dobrovolně obětovat při tomto odporu vlastní život či život nějakého svého spolubojovníka v důsledku vzpoury tohoto odporujícího vojáka, pokud tento vždy splní svou povinnost tohoto přiměřeného odporu proti rozkazu působícího z jeho hlediska zjevně zbytečnou smrt a bolest, toto však vyžaduje odvahu nikoliv zbabělost vojáka vždy přiměřeně odporovat takovýmto rozkazům. V opačném případě, jestliže řadový voják či důstojník nenajdou v sobě dostatek odvahy k takovému přiměřenému odporu, tak se stanou spolupachateli z jejich hlediska způsobené zjevně zbytečné smrti a bolesti, a dříve nebo později ztratí svou duševní rovnováhu.
Milosrdný (tj. působící co možná nejméně smrti a bolesti) velitel je podle mé evoluční hypotézy o milosrdnosti evoluce přírody z hlediska přírody většinou hodnotnější než jeho byť milosrdní podřízení včetně jeho bezprostředně podřízených rádců a pomocníků.
Literatura: 1) Andrew Exum, Bojoval jsem s al-Kaidou, z anglického originálu This Man´s Army přeložil Petr Kovács, vydalo nakladatelství Baronet, a.s. v roce 2005 2) Reinhard Hauschild, Záliv v plamenech, z německého originálu Flammendes Haff přeložil Tomáš Kurka, vydalo nakladatelství Baronet, a.s. v roce 2009 3) Helmuth Nowak, Bojoval jsem u Varšavy, z německého originálu přeložil Jiří Novotný, vydalo nakladatelství Baronet, a.s. v roce 2004 4) Harry Thurk, Údolí sedmi měsíců, z německého originálu přeložil Zdeněk Lahoda, vydalo nakladatelství NAŠE VOJSKO, s.r.o. v roce 2008 5) Velká vlastenecká válka, 10DVD, hrají Burt Lancaster, režie Roman Karmen, Ilja Gutman, USA/SSR 1978, vydalo ŘITKA VIDEO, S.R.O. v roce 2009
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz ) |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 20/07/2012 : 06:13:30
|
Záleží mi na osudu finského výrobce telefonů Nokia, protože od něj používám telefon Nokia C5-00, resp. jeho minimálně pozměněnou verzi s 5MB fotoaparátem NOKIA C5 5MB (dále jen Nokia C5-00), jedná se o poměrně starší chytrý mobil za cenu 2500,- Kč až 3000,- Kč, který jsem si pořídil nyní již podruhé z níže uvedených důvodů jeho podle mne nejvyšší kvality na současném trhu, přestože jsou na trhu již modernější chytré telefony. Tento mobil má následující přednosti: Je vybaven starším operačním systémem Symbian 9.3 S60 3rd, který existoval na trhu poměrně dlouhou dobu, proto pro něj existuje řada programů, které lze volně stáhnout, nejedná se o případ stále nových operačních systémů, které se na trhu ani neohřejí a už je vyvinut nový operační systém bez náležitého softwaru. Já používám následující programy: rozsáhlé levné placené slovníky francouzsko-český, italsko-český, německo-český a anglicko-český, který má 120.000 výrazů, od firmy http://www.utisoft.com/ , základní bezplatný slovník JLearntMe mimo jiné z češtiny, ruštiny, angličtiny, němčiny, španělštiny, francouzštiny, hebrejštiny, latiny, italštiny atd. celkem křížem 15 jazyků, skype přes internet oba z http://www.getjar.com , kde je třeba použít skype pro telefón Nokia 6210 Navigator, který je kompatibilní s Nokia C5-00 stejným operačním systémem (a to z důvodu, že operátoři a skype zřejmě blokují použití skype na mobilech z důvodu konkurence, pro Nokia C5-00 neumožňují stáhnout skype, a po delších hovorech narušují kvalitu hovorů přes skype), a to z důvodu ceny hovorného, kdy ze skype v mobilu na pevné linky stojí hovor cca necelou 1Kč za minutu a na všechny mobily cca 3-4,- Kč za minutu, hovory ze skypu jsou poměrně kvalitní v 3G síti, kterou disponuje i Nokia C5-00, Nokia C5-00 má dále kvalitní fotoaparát 5megapixelů, stereo rádio, vestavěnou navigaci zdarma, lze zakoupit orginální držák mobilu do auta za účelem navigace, program hlasového diktafonu Sound Recorder rovněž z http://www.getjar.com , rozsáhlou paměť v řádech 10GB, kterou lze získat paměťovými kartami sloužící k nahrání souborů z počítače, kvalitní textový editor pro prohlížení např. doc souborů zdarma, zdarma kvalitní adobe reader, předpověď počasí přes internet, připojení na e-mail, kvalitní šachy CHESS CHAMPION, kvalitní dámu Checkers Deluxe 2011 oba rovněž zdarma z http://www.getjar.com , kvalitní internetový prohlížeč Opera Mobile (Symbian) 12.0.2 stáhnutelný z internetu zdarma, méně kvalitní vestavěný internetový prohlížeč, rychlé stahování dat z internetu 3G, flash přehrávač filmů, operační paměť zvládne zřejmě pouze filmy do cca 10 minut, přehrávání i dlouhých zvukových klipů, sluchátka, možno nahrát Bibli nejznámější a nejlepší ekumenický překlad a rovněž tak Bibli překlad 21. století z http://www.nbk.cz a v neposlední řadě starší méně programově náročné znění on-line právního systému Fulsoft (viz http://www.fulsoft.cz/ ) (viz výše), které je na internetu rovněž předplatitelům k dispozici a které je možné používat i ve starších mobilních telefonech s internetem, takže na soudu nepotřebuji notebook a stačí mně pouze můj mobilní telefon Nokia C5-00 či internet u klienta, abych měl všechny právní předpisy ve všech zněních účinných od roku 1945 a judikaturu k dispozici, telefon obsahuje Bluetooth, neobsahuje Wifi, které však zásadně není potřeba protože kvalitnější spojení k internetu je možné přes 3G a k počítači je nejlepší spojení přes kabel, dále mobil Nokia C5-00 obsahuje všechny standardní funkce chytrých telefonů jako např. kvalitní kalendář se zvukovým upozorněním na záznamy, relativní výhodou Nokia C5-00 je, že disponuje ještě nikoliv dotykovou ale standardní klávesnicí, která je podle mne výhodnější z důvodu snažší ovladatelnosti než dotyková klávesnice a z důvodu delší životnosti této klávesnice. Připojení k internetu lze u Nokia C5-00 pořídit u O2 za 20,- Kč na týden na dobu 4 týdnů při každém dobytí kreditu za 300,- Kč, po uplynutí 4 týdnů od dobytí za 40,- Kč na týden na neomezenou dobu. Telefon je značně malý a skladný.
11.7.2012 JUDr. Dalibor Grůza Ph.D.-advokát v Hustopečích, tel. 00420606302812
(blíže viz http://www.czechlawfirm.com/ ) |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 26/07/2012 : 08:16:10
|
Dnes jsem dal svému psovi dříve než podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 102 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
Zároven jsem dal svým slepicím větší množství povařeného povařeného zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 26/07/2012 : 09:49:32
|
Problémem dle Filosofie rovnováhy jsou poštovní obálky, při jejichž lepení se v moderním průmyslu používá prakticky vždy klih, tedy zpracované mrtvoly zvířat. Proto doporučuji vyrábět si poštovní obálky vlastnoručně z recyklovaného papíru spojované kancelářskými spojovníky a lepenými vaječným bílkem, obojí protože spoje lepené vaječným bílkem se rozlepují v případě jejich zvlhnutí.
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 27/07/2012 : 17:13:49
|
Aby mé tělo, které podle mé Racionální mystiky možná ztělesňuje celý svět, tedy i masožravce, bylo zdravé, snědl jsem dnes podle v mé Filosofii rovnováhy uvedeného pravidla o absolutním zákazu zabít člověka člověkem cca 25-30 gramů zmraženého masa z přirozeně uhynulé slepice, kterou mám ve svém mrazáku, převařené ve dvou vodách, i když jsem zatím neměl zdravotní problémy z nedostatku masité stravy.
Edited by - Dalibor Grůza on 27/07/2012 17:45:17 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 28/07/2012 : 15:50:12
|
V případě přímé hrozby úmrtí nebo nemoci je možné s tímto bojovat půstem za účelem zhubnutí na mou ideální váhu při mé výšce cca 1,72m od 53-54 kg do 73 kg (viz BMI index kapitola I.) Sloučení duchovních a přírodních (exaktních) věd ), a to omezením stravy buď na slanou vodu ze zdravotních důvodů pouze jedenkrát v životě, nebo (jako já v roce 2012) pouze pitím pouze džusů-pouze z ovocných plodů, např. pomerančového, jablečného či citronového s vodou. Důvodem je, že dojde k omezení spalování v lidském těle, které podle mé Racionální mystiky může ztělesňovat celý Vesmír i jiné rozměry, např. o rychlosti světla nebo o rychlosti větší než rychlost světla a tím dojde k poklesu spalování a teploty na přehřátých místech a k růstu teploty a spalování na přechlazených místech Vesmíru a zřejmě i v těchto jiných rozměrech, jinými slovy energie nahromaděná na jednom místě časoprostoru začne proudit rovnoměrněji v časoprostoru, čímž dojde k celkovému zmenšení smrti a bolesti v těchto rozměrech. Příkladem v dějinách nám mohou být usmiřující hladovky Mahátmy Gándhiho při krvavých bojích muslimů a hinduistů v Indii a neúspěšný půst krále Davida pro záchranu jeho novorozeného dítěte s Bat-šebou, které nechal zabít manžela, aby se s ní mohl oženit.
Edited by - Dalibor Grůza on 29/07/2012 09:05:20 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 02/08/2012 : 09:06:07
|
Citové mozkové buňky cítí každý bod (zřejmě foton v klidu) časoprostoru o nulové hmotnosti, v mikrosvětě působí zásadně velké přitažlivé síly na krátké vzdálenosti (viz fyzikální silná interakce má dosah 10-15m a relativní velikost 1038 a působí jaderné síly atomů, slabá interakce má dosah 10-18m a relativní velikost 1025 a působí na elektricky nenabité částice, jako jsou neutrina. Slabá jaderná síla způsobuje při ß rozpadu přeměnu neutronu na proton, elektron a antineutrino uvnitř jádra. To je děj, který se nemůže stát vlivem žádné jiné síly. Silná interakce drží protony a neutrony v jádře pohromadě, elektromagnetická interakce se snaží protony od sebe oddálit, ale ani jedna z nich nemůže změnit typ těchto částic. A gravitační síla to v žádném případě neudělá také.), čímž citové mozkové buňky téměř vždy vědí co dělat, protože u mikročástic existují relativně velké vazebné sily a relativně velké energie, resp. pohyb, citové mozkové buňky mají tudíž malý prostor pro svobodné rozhodování, avšak nechápou, proč to dělají, protože velké vazebné síly na malé vzdálenosti a velké energie jim zatemňují pochopení celku, citové buňky jsou charakteristickou vlastností pravé mozkové hemisféry a samičího, tj. u lidí ženského pohlaví živých jedinců. Rozumové mozkové buňky cítí celek Vesmíru, v makrosvětě působí zásadně relativně slabé síly na velké vzdálenosti (gravitace má relativní velikost 100 a nekonečný dosah), čímž rozumové mozkové buňky téměř nikdy nevědí co dělat, avšak téměř vždy vědí proč to dělat, z důvodu slabé vazebné síly na velké vzdálenosti a malé energie chápou celý Vesmír, zároveň jim však zatemňují cítění mikročástic Vesmíru, a protože u makrotěles existují relativně slabé vazebné sily a relativně malé energie, resp. pohyb, rozumové mozkové buňky mají téměř nekonečný prostor pro svobodné rozhodování, rozumové buňky jsou charakteristickou vlastností levé mozkové hemisféry a samčího, tj. u lidí mužského pohlaví živých jedinců. Průsečíkem mezi citem a rozumem je člověk před smrtí, jehož mozek obsahuje jak citové mozkové buňky pravé poloviny mozku, tak rozumové buňky levé poloviny mozku, ztělesněné zřejmě elektromagnetickou interakcí, která má rovněž nekonečný dosah a dále velkou relativní sílu 1036 a která působí jak přitažlivě na opačně nabité částice, tak i odpudivě na shodně nabité částice, účinek přitažlivých a odpudivých sil se vzájemně však nuluje, podle převládajícího současného názoru exaktní přírodovědy elektromagnetická interakce se ve stavbě vesmíru neuplatňuje (celkový elektrický náboj Vesmíru je nulový).
Literatura: Sídlo emocí, http://www.gymfry.cz/zmp0506/stara/ZMP/stranka1.html , fyzikalniolympiada.cz/texty/elstat.pdf , http://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1kladn%C3%AD_interakce , http://fyzika.jreichl.com/main.article/view/894- ctyri-silove-interakce-v-prehledu , http://ireferaty.cz/315/4339/Elektricky-naboj
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz nově kromě pdf také doc formát) |
Edited by - Dalibor Grůza on 02/08/2012 19:55:01 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 05/08/2012 : 10:58:52
|
Dnes jsem dal svému psovi dříve než podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 105 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
Zároven jsem dal svým slepicím střední množství povařeného povařeného zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 06/08/2012 : 15:51:19
|
Reply author: Dalibor Grůza Replied on: 03/03/2012 22:23:57 Message:
Včera jsem se opět rozešel se svou přítelkyní, protože nechtěla se mnou mít děti.
Své bývalé přítelkyni dám čas na změnu názoru ohledně početí našich případných dětí a zároveň smíření se se mnou nejdéle cca 6 měsíců od našeho rozchodu (viz výše), kdy se nebudu ucházet o jinou ženu. Vzhledem ke svému věku 39 let a mé odpovědnosti za mnou chovaná zvířata, která mají nárok na vlastní potomky, jí nemohu dát delší čas na rozmyšlenou, protože bych ohrozil život svých zvířat či jiných zvířat, má zvířata by totiž po mé smrti bez mých potomků byla buď utracena, nebo krmena nemilosrdnou stravou z poražených zvířat, což by obojí bylo v rozporu s Filosofií rovnováhy, tedy stálé povinností každého působit co možná nejméně smrti a bolesti. Mým případným potomkům bych mohl zároveň předat rovněž svá zvířata a jejich potomky, přičemž bych získal největší možnou záruku, že jejich chov těchto zděděných zvířat bude rovněž milosrdný, zejména že budou pokračovat v krmení těchto mých zvířat milosrdnou stravou, nikoliv z poražených zvířat.
Své bývalé přítelkyni dám co možná nejdelší čas na změnu názoru ohledně početí našich případných dětí a zároveň smíření se se mnou nejdéle do 47 let svého života, protože hrozí nebezpečí nejméně 0-5%, že bych ji mohl svou nevěrou zabít nebo ona či její příbuzní zabít mne nebo moji novou partnerku nebo její děti (viz Racionální mystika mé Filosofie rovnováhy), a to přestože tak ohrozím svoje zvířata, příp. nebudu moci poskytnout potřebnou péči své možné nové partnerce či jejím nemanželským dětem.
Literatura: Malá mořská víla od Hanse Christiana Andersena, film Putování tučňáků, c 2005 PATHÉ, V ČR vydává Intersonic, spol. s r.o., 2008, 83 minut, http://cs.wikipedia.org/wiki/Lilith
Edited by - Dalibor Grůza on 06/08/2012 16:32:21 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 09/08/2012 : 05:33:00
|
Nyní jsem znovu viděl z filosofického hlediska velice poučný kreslený film KRABAT čarodějův učeň od Karla Zemana z roku 1977, 72 minut zobrazující velmi čistě lásku čili milosrdenství čili Boha, smrt čili Ďábla, dobro a zlo. Chybné je zde podle mé Filosofie rovnováhy pouze zobrazení zabití čarodějného mistra čili obrazu smrti či Ďábla na konci filmu, kterou zřejmě žádný živý tvor není schopen zabít, je zde však vykreslena pravdivě, co se týká i jejích dobrých stránek jako našeho relativně dobrého živitele-chlebodárce-mistra, všichni totiž jíme mrtvoly živých tvorů, tento Dábel nás nakonec zřejmě spravedlivě dříve nebo později milosrdně nebo nemilosrdně rovněž usmrtí za účelem nasycení dalších živých tvorů naši mrtvolou, a to v závislosti na milosrdnosti našich skutků během našeho života. Jde o zpracování staré lužickosrbské legendy, původně staré indické legendy. Nezaměňovat s podle mne mnohem méně jasným zpracováním téže legendy v německém hraném filmu stejného názvu z roku 2008.
(citováno z www.filosofie.cz/forum/topic.asp?whichpage=0.6&TOPIC_ID=1598#25590" target="_blank">http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?whichpage=0.6&TOPIC_ID=1598#25590 ) |
Edited by - Dalibor Grůza on 09/08/2012 06:28:37 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 09/08/2012 : 06:09:37
|
Podle mé Filosofie rovnováhy vše bude dříve nebo později dokonale poznáno exaktní, tj. měřitelnou vědou, i kdyby to mělo trvat nekonečně dlouho, a to i případné rozměry mimo náš prostor a čas, protože i tyto rozměry, existují-li vůbec, se zřejmě odráží nějak jako jevy v našem časoprostoru, tj. lze je měřit. Čímž má Filosofie rovnováhy se staví proti pojetí neměřitelné skutečnosti, např. Boha mimo prostor a čas podle převládajícího pojetí současné římsko-katolické teologie či Kantovu agnosticismu. (Bible Matouš 10:26-27 26 Nebojte se jich tedy; neboť není nic zahaleného, co nebude jednou odhaleno, a nic skrytého, co nebude poznáno. 27 Co vám říkám ve tmě, povězte na světle; a co slyšíte v soukromí, hlásejte se střech.)
(citováno z www.filosofie.cz/forum/topic.asp?whichpage=1&TOPIC_ID=1602#25592" target="_blank">http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?whichpage=1&TOPIC_ID=1602#25592 ) |
Edited by - Dalibor Grůza on 09/08/2012 06:20:58 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 15/08/2012 : 11:07:46
|
Dnes jsem dal svému psovi dříve než podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 115 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
Zároven jsem dal svým slepicím střední množství povařeného povařeného zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 16/08/2012 : 14:39:12
|
Přemýšlel jsem, jak prosadit porážkovou daň v politice?
Odpověď se skrývá v mé Filosofii rovnováhy. Zvířata sama nemají sílu, jak porážkovou daň prosadit, ani, aby za ni hlasovala, ani, aby si ji vybojovala se zbraní v ruce, tudíž politici nemají v současnosti žádný zájem ji prosazovat, protože by jim to nepřineslo popularitu u žádné větší jejich cílové skupiny voličů. Je tomu obdobně jako s ochranou nenarozených lidských embryí katolickou církví marně usilující o zákaz potratů, lidská embrya také nemohou válčit ani hlasovat. Proto prosazení porážkové daně nyní za stále ještě relativně příznivé politické a ekonomické situace je prakticky nemožné.
Jediný režim, kterému se podařilo v Evropě prosadit rozsáhlou ochranu zvířat, byl nacistický režim v Hitlerově Německu. Zjednodušeně by šlo tudíž říci, že k prosazení rozsáhlé ochrany zvířat bylo potřeba vraždit lidi, výsledek tohoto pokusu však skončil rovněž totálním neúspěchem.
Dle Filosofie rovnováhy bude pokračovat prohlubování současné ekonomické a politické krize v západním světě, na konci této krize je opět všeobecná bída, krachy ekonomik, nastolení diktatur a válka v západním světě jako za fašismu v minulém století. Důvodem této krize je dle Filosofie rovnováhy evoluční nedokonalost, resp. nemorálnost obyvatel západního světa, kteří žijí nehorázně na dluh, jinými slovy projídají zboží patřící někomu jinému tak, že okrádají stát, bohatí tunelováním, chudí v bezpracných sociálních dávkách, příčinou této nemorálnosti, resp. evoluční nedokonalosti obyvatel Západu je pak dle mé Filosofie rovnováhy nenávist a pomsta utýraných živých tvorů naší civilizací, zejména hospodářských zvířat v průmyslových zemědělských velkochovech, resp. nenávist a pomsta živých mikroorganismů těchto utýraných živých tvorů a jejich příbuzných živých mikroorganismů.
Proto by se dalo říci dle Filosofie rovnováhy z hlediska hospodářských aj. zvířat a budoucího uzákonění porážkové daně, čím bude celosvětová krize horší, tím lépe, buď se z toho lidi zavčas poučí a uzákoní porážkovou daň a předejdou tak výše uvedené narůstající pomstě naší civilizací utýraných živých tvorů, zejména zvířat, nebo se z toho nepoučí, a pak buď naše civilizace zanikne, např. v atomové válce nebo bude porážková daň prosazena za cenu krve mnoha lidí nástupem některého diktátora, tradičně ochraňující zvířata byl nacismus, např. tedy nového nacistického diktátora.
Edited by - Dalibor Grůza on 16/08/2012 14:51:06 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 23/08/2012 : 15:06:02
|
Dnes jsem dal svému psovi dříve než podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 127 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
Zároven jsem dal svým slepicím menší množství povařeného povařeného zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 26/08/2012 : 21:33:38
|
Kirmaku,
krásné je všechno, kde není způsobena zbytečná (tedy větší než co možná nejmenší) smrt a bolest, zbytečná smrt a bolest je hnusná, tuto krásu (tedy nejmenší možnou smrt bolest) nelze přesně určit, protože je zřejmě dokonale nekonečně složitá, je to, jakoby jsi se snažil přesně určit Boha, resp. krásné boží dílo, přesně určit v jednotlivém případě lze pouze škaredost jako zbytečnou smrt a bolest. Na přesném vymezení krásy selhala dosud rovněž filosofická estetika, nejznámější je vymezení krásy Tomáše Akvinského jako celistvost, souladnost a jednoduchost (integritas, consonantia et claritas), jak ho shrnul současný italský filosof Umberto Eco. Avšak žádné pravidlo o kráse neplatí bez výjimky, tvé pravidlo by šlo vyjádřit větou, že jsou krásné předměty, které se k sobě hodí, avšak např. co, když použiješ dva kusy šatů, které se k sobě nehodí, oddělené jiným kusem šatů, který se hodí k oběma, apod.
(blíže viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
(citováno z www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1618&whichpage=2" target="_blank">http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1618&whichpage=2 ) |
|
|
Topic |
|
|
|