www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Ráj začíná vědeckým pokusem na mé zahradě
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 11/07/2010 :  11:20:18  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Dalibore.
Nakupovat brojlery určené k porážce je první hloupost,protože jim nezajistíš granulovanou stravu na kterou jsou zvyklí a než si zvyknou na jinou, tak pochcípají. Chovat je ve sklepě? O tom bych se raději nevyjadřoval.To je týrání zvířat.Ty jim ve sklepě nezajistíš podmínky jaké jsou k přežití nutné včetně větrání.Sám jsi psal,že máš zahradu. Stačí jim pletivem oddělit nějakou část s přístřeškem a budou v pohodě.Ty jim chtěl dát ráj a zachránit je před smrtí,ale ve skutenčnosti jsi jim dal peklo a mnohem horší smrt než by měli při porážce. Pokud chceš svému psovi dát to maso uhynulé slepice, nedávej mu je syrové,pokud chceš slepice pěstovat.Stačí tu slípku trošku povařit. Jakmile mu budeš dávat to maso syrové, zvykne si na ně a bude ty slípky lovit.
Takže jak by to mělo být správně? Ty brojlery mající již svou porážkovou váhu pobít,oškubat, vyvrhnout a uložit do mrazáku.Jinak je budeš zbytečně krmit a stejně tě pochcípají.
Oddělit nějakou vhodnou část zahrady,postavit kurník, nebo alespoň přístřešek a nakoupit kuřata.Dostaneš le mnohem laciněji, než ty žírné brojlery.Až vyrostou a zvyknou si,pak jim můžeš ten výběh otevírat. Budeš však mít místy rozhrabaný trávník a občas do něčeho šlápneš. Ty slípky však budou v prostředí které jim vyhovuje, jako v ráji.Pokud mohou škubat trávu, budeš mít vajíčka s pěkným třeba až oranžovým žloutkem.Ten rozdíl v chuti poznáš sám.Pokud začnou nést, dávej jim nadrcené vaječné skořápky aby měli dost vápníku. Jinak je můžeš krmit zrním i zbytky od jídla. Pouze by to nemělo být příliš mastné.Chceš li poznat co jsou slepice skutečně zač, hoď těm brojlerům vnitřnosti té uhynulé slepice. Uvidíš bitvu. Doufám že jsi ji neuložil do lednice nevyvrženou.Za prvé lednice je málo, to chce mrazák a zmraženou již nenvyvrhneš. Navíc ty vnitřnosti urychlují rozklad. To už ji raději hoď Badovi celou (povařenou).Otázkou je také, zda neuhynula na nějakou infekci,či na tipec. To je takový vřídek na jazyku. Slepice pak nemůže žrát a chcípne hladem.Chceš li pěstovat slípky musíš o tom něco vědět.Vesničani to poznávají celý život a předávají si navzájem informace,ale městský člověk ty informace většinou nemá a při nejlepší vůli těm tvorům vytvoří peklo na zemi. Máš li chalupu na vesnici, zajdi si za nějakou sousedkou a ta tě ty informace ráda předá.

MB



Miloslave,

za prvé je nechovám v mém sklepě, tj. mém prvním podzemním podlaží, ale v mé lisovně ve sklepě, tj. dvě místnosti s otvorem ve dveřích jako výběhem na zahradu v mém prvním nadzemním podlaží. Kousek z krku slepice jsem dal badovi-mému psovi nepovařený, což byla zřejmě chyba a už se to nestane.

Ke skladování slepic: než jsem tomu kuřeti-brojleru-slepici uřízl krk, tak jsem ji dal ještě v lisovně ve sklepě pod tekoucí studenou vodu, abych ji trochu umyl, protože byla od výkalů slepic-kuřat-brojlerů, i tak se nehýbala a nejevila žádné známky života. Poté, co jsem ji umyl ještě trochu doma při výše uvedeném uříznutí krku, tak jsem ji dal tak, jak byla, do mrazáku a šel do římsko-katolického (křesťanského) kostela na mši. Když jsem se vrátil, byla slepice již zmrzlá. Podle mé Filosofie rovnováhy jsem povinen zajistit všem živým buňkám jejího těla co nejdelší život, i když budou zmražené, proto ji nebudu již dále opracovávat ke spotřebě mým psem-badem. Bude to asi, myslím jako v nějaké knize Františka Běhounka pravděpodobně o Severním pólu, kde současní polárníci jedli v nouzi zde zamraženého zemřelého pravěkého mamuta. Má druhá matka-teta mi potvrdila, že takto uchované maso nebude dobré, ale bad-můj pes je bude moci jíst. Když mu nebude moc chutnat, tak to bude velmi dobře, protože to bude méně dlouho trvat, než se z něj stane vegetarián.

P.S. V lisovně sklepa je celkem chladno, je tam stín a průvan, jsou tam vždy pootevřeny obě zamřížovaná okna, vysazeny z pantů a položeny na zem vnitřní dveře mezi oběma místnostmi lisovny a rovněž tak vnější mříže dveří, další průvan tvoří otvor u podlahy ve dveřích o ploše 30x40 cm, aby mohli slepice-kuřata-brojleři vyjít na zahradu, až se odváží. Tento otvor ve dveřích celkem pevně zavírám na noc a otevírám ráno, i tak je tam ovšem i ve dveřích vždy malý průduch, kterým se však zřejmě žádné zvíře neprotáhne.

Zahradu mám obehnanou plotem a sám jsem ji dooplotil králičím pletivem a drátem, zároveň jsem natahal ke dveřím apod. sloupky, abych zakryl díry pod bránou či plotem.

Stále se s někým radím a rady posuzuji dle Filosofie rovnováhy.

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Edited by - Dalibor Grůza on 11/07/2010 12:12:54
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 11/07/2010 :  16:22:54  Show Profile  Reply with Quote
Dalibore, jestli chceš adaptovat psa na vegetariánskou stravu, může se ti to povést až za x generací, kdy se adaptuje jeho DNA. Chtělo by to aby sis k němu pořídil fenku a založil si chov, který budeš trénovat jako vegany. Když jich bude moc, tak jich pár utratíš nebo někomu dáš. Jestli si ale bad bude na tyhle praktiky zvykat, přičemž mu nezajistíš nějaké genetické pokračování, nejenže se to za jeho života nemá šanci povést, budeš to dělat navíc zbytečně.

http://www.novinky.cz/koktejl/205362-tibetanum-se-zmenilo-30-genu-potvrdili-biologove.html
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 12/07/2010 :  07:45:11  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Nechtěl bys skusit udělat vegetariána s kocoura? Ten náš je tak mlsný,že ohrne nos i nad vuřtem a chce jen konzervy Wiskas. On proti zelenině, či obilí nic nemá,ale že prý je to lepší,když myš sežere obilí a on pak tu myš.Mohl bys mu vysvětlit teorii rovnováhy a naučit ho chroustat ta semínka.Potom bys mně ho vrátil. Ta mrcha mlsná by potřebovala jeden důchod jen sama pro sebe, nebo spíše majitele,který by kocourovi odkázal miliony.
Neronisi.

Máš pravdu. Genetikou je dána určitá schopnost trávení a vytvářelo se to tisíce a tisíce let. A tak pes sice sežere třeba brambory, když mu je navoníš masem,ale jeho trávení z nich nic nevytěží. Kdybys jej krmil jen brambory, chcípne s plným žaludkem hlady.Ze zeleniny a ovoce vytěží vitaminy,ale základ musí tvořit maso. Spíše uděláš s krávy šelmu,než ze šelmy býložravce.Abys udělal ze šelmy vegetariána,je nutno počítat minimálně se stovkami let a ještě selekci,protože by se každý vrh obsahoval jedince s trávením šelmy.Význam čehosi takového však vůbec nevidím. Kdyby se všichni masožravci změnili na býložravce,planeta je všechny nedokáže uživit.Sežrali by všechno a zbyla by zde poušť, hladomor a nakonec by se hlady i krávy změnily v šelmy.Má li kráva hlad, sežere i igelit.

MB
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 12/07/2010 :  18:36:36  Show Profile  Reply with Quote
Taky si moc nedokážu představit k čemu by to bylo užitečné. Mě napadla taková věc, že by bylo docela užitečné, kdyby se u psů evokovala inteligence. Zavřít je do nějakého centra, kde budou muset používat tlačítka aby si otevřeli boudu, dostali žrádlo, umělé rameno jim hodilo míč atd. To by mohl být základ, který by se dal nějak rozvíjet. Zvětšit jejich mozkovou kapacitu by asi cenu mělo, se psy vegany zatím nevím...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 13/07/2010 :  08:39:22  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Moudrý se snaží svět pochopit aby se mu dokázal přispůsobit.Blázen se snaží přispůsobit svět sobě samému.A tak moudrý může svět i změnit,kdežto blázen nezmění nic protože svět nechápe.

MB
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 13/07/2010 :  17:15:46  Show Profile  Reply with Quote
Počkej, ty se domníváš, že se moudrost definuje snahou svět pochopit a následně se mu přizpůsobit?
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 14/07/2010 :  14:21:40  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by neronis

Dalibore, jestli chceš adaptovat psa na vegetariánskou stravu, může se ti to povést až za x generací, kdy se adaptuje jeho DNA. Chtělo by to aby sis k němu pořídil fenku a založil si chov, který budeš trénovat jako vegany. Když jich bude moc, tak jich pár utratíš nebo někomu dáš. Jestli si ale bad bude na tyhle praktiky zvykat, přičemž mu nezajistíš nějaké genetické pokračování, nejenže se to za jeho života nemá šanci povést, budeš to dělat navíc zbytečně.

http://www.novinky.cz/koktejl/205362-tibetanum-se-zmenilo-30-genu-potvrdili-biologove.html



Neronisi, Miloslave,

slepic-kuřat-brojlerů jsem měl celkem 50, 3 nepřežili, zbylo mi jich 47. Podle Filosofie rovnováhy jsem povinen jim dodat dostatek zrní, aby nejedli moc červy, mravence či hmyz apod. a aby byli především frutariány (jedli zásadně jen rostlinná semena a rostliné plody), proto jsem objednal 25 kg pšenice z minulé sklizně. Zbytek doobjednám po sklizni. Stravu jim zpestřuji zrním pro exoty, papoušky či kanáry, prosem a slunečnicovými semínky. Kromě toho jim denně doplňuji vodu. Na slepice-kuřata-brojlery se chodím dívat jedenkrát denně, otevřel jsem jim venkovní dveře od lisovny sklepa, kde bydlí (na zem jsem jim dal rohože) a v létě je nechávám pobíhat venku a v jedné místnosti lisovny sklepa vevnitř dle libosti, což mi poradili odborníci. Odborníci-chovatelé mi také poradili, že v zimě jim tam mám nechat otevřený výběh ve venkovních dveřích 30x40 cm a mohu je také nechat volně. Zároveň mi pochválili chov a opevnění zahrady proti dravcům.

Potomky bude mít můj pes-bad a taky já zřejmě až na stará kolena, protože podle Filosofie rovnováhy dochází během života ke zdokonalení jedince a jeho genetické výbavy. V Bibli měli Sára a Abraham děti rovněž ve vysokém věku. Možná potom již bude ráj.

Pozn.:
Dle BIBLE PÍSMO SVATÉ STARÉHO A NOVÉHO ZÁKONA | včetně deuterokanonických knih |, Český ekumenický překlad, ČESKÁ BIBLICKÁ SPOLEČNOST, 1995-Starého zákona-Tóry-5 Knih Mojžíšových, jmenovitě 1.Mojžíšova-Genesis(hebrejsky Berešít)kapitola 21, verš 1 až 3: 1Hospodin navštívil Sáru, jak řekl, a splnil jí, co slíbil. 2Sára otěhotněla a Abrahamovi, ačkoliv byl stár, porodila syna v čase, který mu Bůh předpověděl. 3Abrahám dal svému narozenému synu, kterého mu Sára porodila, jméno Izák.

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Edited by - Dalibor Grůza on 15/07/2010 19:32:22
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 15/07/2010 :  16:59:47  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Co říkáte, že je podle Vašeho názoru milosrdnější?

1) Pít biomléko krav chovaných na pastvinách (nikoliv na jednom místě ve stáji jako při normálním mléku), ale jde často o nadprodukci, protože mnoho biomléka se neprodá a proto všechno je biomléko dražší jako normální mléko.

nebo

2) Pít sušené práškové mléko, které je zároveň doporučováno jako košer strava u Židů, kde se podle některých názorů nemusí dodržet dohled rabína u výroby zdrojového mléka. Sušené mléko umožňuje je pít jen v případě nutné potřeby a nebrat tak mléko telatům, ve skutečnosti to však může vést k omezení či vybíjení chovů a k nezměněné porážce telat, aby krávy měly dostatek mléka pro sušení. Ještě bych chtěl poznamenat, že podle mé korespondence s hnutím Haré Kršna, kteří jsou hinduisti a vegetariání a zbožšťují krávy, protože jim dávají jediné přípustné živočišné živiny v mléce, když nejí vejce, i oni kupují sušené mléko od společnosti Madeta.

Pozn.
- Podle chovatelů z hnutí Haré Kršna http://www.krisnuvdvur.cz/, u kterých jsem chtěl nakupovat sušené práškové mléko (tj. sušené práškové biomléko vzhledem k indickému hinduistickému způsobu chovu krav, zřejmě i býků, které dle jejich vyjádření kastrují na voly, aby s nimi šlo vůbec pracovat, jinak jsou podle nich divocí a nebezpeční) krávy při dojení mají více mléka, než tele potřebuje.

Literatura: Powdered Milk - There are some Torah scholars who permit the use of powdered milk which is made from regular milk since it is not in its original form when it comes into Jewish hands. Most people who are careful about Cholov Yisroel do not rely on this lenient ruling. http://www.star-k.org/kashrus/kk-issues-cholovYisroel.htm

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Edited by - Dalibor Grůza on 15/07/2010 17:02:42
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 15/07/2010 :  20:10:40  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Vážení,

řešením shora položené otázky je zřejmě v nutné míře, zřejmě jen při bolení kostí sušené biomléko. Tak, jak ho nabízí Mlékárna Lacrum Velké Meziříčí v rámci své výrobní řady Amálka prostřednictvím společnosti Aromatis (viz http://www.bio-info.cz/zpravy/lacrum-velke-mezirici-vyrazne-rozsiruje-svoji-bioradu-amalka ). Sušené biomléko je k dostání na http://www.aromatis.cz/cz/amalka-bio/bio-susene-mleko/

Pozn.
Lacrum nakupuje biomléko od českých ekofarmářů Od loňského roku se nicméně mlékárna Lacrum pustila do vlastního zpracování biomléka. Biomléko Lacrum nakupuje od ekologických chovatelů z jižních Čech, dále z Vysočiny, Tišnovska a začíná spolupráce i z chovateli ze vzdálenějších východních Čech. „S ekofarmáři máme zatím výbornou spolupráci. Ti, kteří se rozhodli pro dodávky mléka k nám, jednoznačně naši mlékárnu preferovali z důvodů její specializace a variability výrobního programu, všichni nás před podpisem smlouvy navštívili a osobně se domnívám, že mají radost, když vidí konkrétní výrobky z jejich starostlivě vyráběného mléka", hodnotí spolupráci s dodavateli Karel Quast. Lacrum začíná také spolupracovat s několika konvenčními chovateli, kteří zahájili přechodné období na ekologický chov. Tímto si mlékárna zajišťuje dostatek biosuroviny pro růst objemů v budoucnosti. „Do pěti let plánujeme, že biomléko a výrobky z něj budou tvořit alespoň 50 procent z objemu výroby Mlékárny Velké Meziříčí", upřesnil Karel Quast.(viz http://www.bio-info.cz/zpravy/lacrum-velke-mezirici-vyrazne-rozsiruje-svoji-bioradu-amalka )BIO mléko má přirozeně vyšší obsah určitých živin než mléko z běžných chovů. O hodně vyšší je hladina omega 3 mastných kyselin (o 64 % více) a o 50% více vitaminu E. Vědecké studie prokázaly i to, že bio mléko má vyšší obsah konjugované kyseliny linoleové ( CLA, která příznivě působí na imunitní systém. Krávy, které konzumují hodně čerstvé trávy a jetele, dávají mléko též s vyšším obsahem beta karotenu o 75% než je obsah těchto látek v běžném mléce ( z beta karotenu vyrábí naše tělo vitamin A). Obsah antioxidantů luteinu a zeaxanthinu je dva až třikrát vyšší.Není určené pro výživu kojenců do 12 měsíců! ( viz http://www.aromatis.cz/cz/amalka-bio/bio-susene-mleko/ )

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Edited by - Dalibor Grůza on 15/07/2010 20:13:49
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 16/07/2010 :  14:19:32  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Víš ještě o čem mluvíš. mám dojem, že jsi zcela ztratil kontext.Jsi na filosofickém foru.Uvědomuješ si to ještě? Nejspíše tě to překvapí,ale je tomu tak. Tohle spíše přináleží do chatu o zdravé, či biovýživě.To že jsi vegetarián, či zobeš semínka je tvoje věc.Jaké mléko je lepší či horší také.Postavil li jsi na tomto svém zaměření svou teorii rovnováhy,pak věz,že to není filosofie ,ale spíše důsledek tvé choroby,protože příčiny nesouvisí s důsledky. Snad by se to dalo s jistou dávkou tolerance považovat za víru,či pokus vytvořit nové náboženství,protože víra souvislost mezi příčinami a jejich důsledky tak přísně jako filosofie nevyžaduje.I hypoteza musí mít vnitřní svázanou logiku, natož teorie. Teorie již navíc vyžaduje důkazy aby teorií byla.O logické provázanosti příčin a následků nemluvě. To je základní podmínka. To co tu ukazuješ je možno označit pouze za blábolení, nikoliv za teorii.
Jenže proč to píši, když vím,že tě stejně nic s toho nedojde.Asi je to dáno mou hloupostí a snahou tě pomoci.
Skus ty své vstupy ukázat svému psychiatrovi. Myslím, že tě zvýší dávky léků a třeba tě pomůže právě to.
Jináč, nejlepší je Pribináček.Budeš li jíst hodně pribináčků, změní se tím vyváženost vesmíru a slunce bude více zářit. Ovšem více logické je,že budeš li jíst hodně česneku, budeš mít víc prostoru kolem sebe a to dokonce i v davu.Zde příčiny a jejich důsledky odpovídají a mají souvislost.K témuž důsledku tě mohou dovést i luštěniny.Cíle však dosáhnout nemusíš. Lidé se mohou k tobě naopak přiblížit a díky tomu smradu tě nakopat zadek.Zde také příčiny odpovídají důsledkům.

MB
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 16/07/2010 :  18:11:03  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Dalibore.
Víš ještě o čem mluvíš. mám dojem, že jsi zcela ztratil kontext.Jsi na filosofickém foru.Uvědomuješ si to ještě? Nejspíše tě to překvapí,ale je tomu tak. Tohle spíše přináleží do chatu o zdravé, či biovýživě.To že jsi vegetarián, či zobeš semínka je tvoje věc.Jaké mléko je lepší či horší také.Postavil li jsi na tomto svém zaměření svou teorii rovnováhy,pak věz,že to není filosofie ,ale spíše důsledek tvé choroby,protože příčiny nesouvisí s důsledky. Snad by se to dalo s jistou dávkou tolerance považovat za víru,či pokus vytvořit nové náboženství,protože víra souvislost mezi příčinami a jejich důsledky tak přísně jako filosofie nevyžaduje.I hypoteza musí mít vnitřní svázanou logiku, natož teorie. Teorie již navíc vyžaduje důkazy aby teorií byla.O logické provázanosti příčin a následků nemluvě. To je základní podmínka. To co tu ukazuješ je možno označit pouze za blábolení, nikoliv za teorii.
Jenže proč to píši, když vím,že tě stejně nic s toho nedojde.Asi je to dáno mou hloupostí a snahou tě pomoci.
Skus ty své vstupy ukázat svému psychiatrovi. Myslím, že tě zvýší dávky léků a třeba tě pomůže právě to.
Jináč, nejlepší je Pribináček.Budeš li jíst hodně pribináčků, změní se tím vyváženost vesmíru a slunce bude více zářit. Ovšem více logické je,že budeš li jíst hodně česneku, budeš mít víc prostoru kolem sebe a to dokonce i v davu.Zde příčiny a jejich důsledky odpovídají a mají souvislost.K témuž důsledku tě mohou dovést i luštěniny.Cíle však dosáhnout nemusíš. Lidé se mohou k tobě naopak přiblížit a díky tomu smradu tě nakopat zadek.Zde také příčiny odpovídají důsledkům.

MB



Miloslave,

proč myslíš, že košer strava tak úzce souvisí s židovským náboženstvím a filosofii, a opětovně, proč myslíš, že vegetariánství tak úzce souvisí s hinduismem a hinduistickou filosofii. Tak zanech těch urážek a začni taky trochu jednou zase přemýšlet.

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Edited by - Dalibor Grůza on 16/07/2010 18:11:42
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 16/07/2010 :  18:27:17  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted ( viz http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1375 ) and corrected by Dalibor Grůza

Rozhodl jsem se příjmout do rodiny slepici a kohouta, kterým hrozí smrt pro jejich útočnost ve velkochovu, stejně jako jsem přijal do rodiny z útulku mého hodného ale zřejmě zbabělého psa bada (anglicky bad špatný, anglicky buddy vyslovováno bady přítel) za účelem následného vědeckého pokusu, kdy jim budu podávat pouze rostlinnou stravu, vejce a mléko vyjma toho, co od někoho dostanou nebo najdou venku v přírodě, kterým chci, snad i s Vámí všemi, zachránit svět a započít dosažení ráje pro nás všechny:

Podle Filosofie rovnováhy jsou možné tři řešení:

1) Za prvé zemřou bad-můj pes či slepice a následně zřejmě i já z podvýživy z nedostatku vhodných živin, což by dle Filosofie rovnováhy mohlo znamenat převahu buď vakua nebo vlnění o rychlosti světla ve Vesmíru.

S vysokou pravděpodobností mohu tuto možnost vyloučit na základě vědeckého pokusu, který jsem provedl na sobě přechodem na stravu založenou zásadně na rostlinných semenech, rostlinných plodech, mléku (biomléku při bolesti kostí zejména chodidel cca 1 litr mléka za 14 dní) a vejcích (v současnosti jím dvě vejce za dva dny, když jsem ospalý dvoje bramborové hranolky s dvěma tatarkmi tak jednou za měsíc zřejmě z nedostatku vitamínů B obsažených v bramborách a zejména vitamínu B12 obsaženého ve větším množství ve vaječných žloutcích v tatarce), výjmečně jím zejména černý chleba. Z důvodu toho, že jsem zřejmě nejedl pravidelně lněný olej a neměl dostatek PUFA omega-3 esenciálních mastných kyselin (Mast­né kyseliny označené krkolomnými názvy eikosapentaenová a dokosahexaenová, zkráceně EPA a DHA, jsou pro zdraví člo­věka mimořádně užitečné, ba přímo nezbytné látky. EPA a DHA vznikají v průběhu přeměny základního člena řady mastných kyselin, kterým je kyselina alfa-linolenová (ALA). V přirozené stravě můžete kyselinu alfa-linolenovou(ALA) najít například v olejích ze lně­ného semínka, kanoly nebo lískových oříšků. Naneštěstí v dů­sledku nadměrného příjmu mastných kyselin řady omega-6, obsažených v kukuřičném, sójovém, řepkovém a slunečni­covém oleji a v margarínech je tvorba EPA a DHA znemož­něna), které jsou obsaženy v čísté podobě v lososu, makrele, sledi, pstruhu, nadbytek kyseliny alfa-linole-nové (ALA) se vyskytuje především ve lněném oleji, jsem musel zřejmě pro znemožnění tvorby EPA a DHA sníst od června 2008 do teď jednu konzervu tresčích jater a jednu konzervu baltických sardinek. Dále se léčím na schizofrenii a užívám cisordinol depot (jednu injekci za 21 dní) a kventiax (50 mg na noc každý den).

Literatura: http://cs.wikipedia.org/wiki/Omega-3_nenasycen%C3%A9_mastn%C3%A9_kyseliny , http://www.knivic.unas.cz/omegapodrobne.htm

2) Bad-můj pes nevydrží bez masa, i když nám budu dávat vejce od obou slepic a mléko a rostlinou stravu, a budu muset zabít některou nebo obě slepice tím, že ji zhypnotizuji točením s ní a poté ji useknu hlavu a tím protnu krční tepnu, nechám vykrvácet, což by znamenalo bezbolestnou smrt pro slepice s co nejmíň jejich úzkostí před jejich smrtí, protože budou hluboce spát a z šoku z protnutí krčni tepny nepocítí ani ve spánku bolest před odumřítím jejich mozku odkrvením (vyjma hypnózy viz Tóra čili Starý zákon čili pět knih Mojžíšových).

To by dle Filosofie rovnováhy mohlo znamenat rovnováhu vakua a vlnění o rychlosti světla ve Vesmíru.

3) Přežijí bad-můj pes i obě slepice jen na mnou podávané či připuštěné rostlinné stravě, vejcích a mléku a na tom, co najdou bez mého vědomí(slepice na zahradě, bad při procházkách).

To by dle Filosofie rovnováhy mohlo znamenat rovnováhu falešného vakua a vlnění o rychlosti světla ve Vesmíru a zároveň možnost pohybu o rychlosti světla předmětů o nenulové klidové hmotnosti-Krista (dle speciální teorii relativity o nekonečné energii) a absolutního vakua za hranicemi našeho Vesmíru představovaném tímto falešným vakuem-Ďáblem a vlněním o rychlosti světla-Kristem v našem Vesmíru, tedy Boha, kteří z teologických důvodů nápravy hříšníků ve světě společně zmenší současnou entropii-vyhoření-stejnorodost našeho Vesmíru jeho navracením v předešlý stav vakua a vlnění o rychlosti světla v našem Vesmíru (jde o konečnné smíření Ďábla a Krista v nekonečném čase).

Pozn.: Plánovaný prostor zahrady pro jednu či dvě slepice bude cca 4x6m(24 metrů čtverečních), prostor bude oplocený průhledným cca 2metry vysokým pletivem, je tám tráva a několi stromů, např. třešně

Otázky, které bych chtěl zodpovědět:

- Jak velký je podle Vás vhodný prostor pro dvě či jednu slepici.
- Mám si pořídit nejdříve kohouta či slepici či jenom kohouta či jenom slepici(zřejmě půjde o útočné jedince z velkochovů, kteří by museli být jinak usmrceni)
- Jaké případně budou podle Vás příznaky nevratného ohrožení smrtí u slepic a u bada



( Filosofie rovnováhy viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )



Vážení,

shrnu-li dílčí výsledky mého pokusu na mé zahradě, tak došlo k naplnění možnosti viz výše ad 2) mého úvodního příspěvku (viz výše), protože došlo k přirozenému úmrtí tří slepic mého chovu, kde jednu slepici částečně snědl můj pes bad.

To by svědčilo o zatimní rovnováze zla a dobra, vakua a vlnění o rychlosti světla v našem světě. Nikoliv o převaze vlnění o rychlosti světla-Krista nebo falešného vakua-Ďábla, které by zachraňovaly náš svět viz výše možnost ad 3). Zároveň se badovi-mému psu, zbývajícím slepicím i mně daří vcelku dobře, což by zatímně vylučovalo možnost viz výše ad 1), tedy převahu zla-Ďábla-falešného vakua nebo Krista-vlnění o rychlosti světla v našem světě-Vesmíru.

Ještě nejsem se svým pokusem u konce, ale předběžně lze říci, že nelze spoléhat v našem světě na spolupracující zásah z venku, Krista-vlnění o rychlosti světla a Ďábla-falešného vakua (viz výše možnost ad 3) a je nutno výcházet alespoň účelově z židovské filosofie, tedy zajistit všem blízkým-sousedním živým tvorům, zejména zvířatům co možná nejdůstojnější, nejdelší a nejšťastnější život a co možná nejmilosrdnější smrt.


( viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Edited by - Dalibor Grůza on 19/07/2010 09:07:27
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 18/07/2010 :  13:40:57  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Otázky, které bych chtěl zodpovědět:

- Jak velký je podle Vás vhodný prostor pro dvě či jednu slepici.
- Mám si pořídit nejdříve kohouta či slepici či jenom kohouta či jenom slepici(zřejmě půjde o útočné jedince z velkochovů, kteří by museli být jinak usmrceni)
- Jaké případně budou podle Vás příznaky nevratného ohrožení smrtí u slepic a u bada
Dalibore.
Pro jednu slepici plně postačuje místo kolem 15x25cm.Některé pekáče se ale dělají v jiném rozměru,ale dá se říci,že v troubě je pro slepici i nádivku dostatečné místo.
Pořídíš li si nejprve kohouta,nejspíše tě ojede Badda a bad bude mít stěnkuřata. On totiž kohou neumí onanovat.Pořídíš li si pouze slepici, nic se nestane jen jí bude cosi chybět.Pořídíš li si jednu alepici a jednoho kohouta,pak bude ta slepice chudák a nejspíše tolik sexu neunese.Pořídíš li si kohouta a pět slepic, je to tak akorát a spokojený bude kohout i ty slepice a přežije to možná i Badd,pokud nebude kohout příliš bojovný.
Nezvratné příznaky nesmrtelnosti u Badda a slepic jsou tytéž jako u nesmrtelnosti polárního chrousta,takže dle nesmrtelnosti polárního chrousta můžeš klidně porovnávat.Musíš je ale umístit do shodného životního prostředí, nejlépe vyhovuje teplota kolem - 60°C.U slepic a Badda však na rozdíl od chrousta bude pokud vím problém s rozmražením a následné resuscitaci.Rozmrzne li chroust ožije.Rozmrzne li slípka většinou je uložena do trouby a snědena.U některých lidí k témuž dochází i po rozmražení Badda. O resuscitaci se pokud vím ještě nikdo nepokusil.Pokud se pokusil, nejspíše to nikde nepublikoval.Pokud slípku a Badda neojetého od kohouta nevystavíš stejnému prostředí jako polárního chrousta,pak je někol možností. Buďo zemřou sešlostí věkem, nebo je sežere nějaký příslušník romské komunity.Prováděl jsem podobný pokus a skoumal nesmrtelnost vietnamských prasat. Jednalo se o dvě prasničky.Jedna se jmenovala Hryzda a druhá Pyzda.Už už jsem chtěl publikovat knihu o teorii rovnováhy,když byl pokus znehodnocen místními fotbalisty,kteří je jako uprchlice odchytili a sežrali v Čoudu (hospoda na hřišti) a ani čuchnout mně nedali.Romští spoluobčané mně sežrali psa fenku finského špice a její kožíšek dali sušit na plot. No a spodobně může skončit i tvůj pokus se slípkami, kohoutem a Baddym.
Tak mne napadá,že by vietmaská prasata byla pro tvůj pokus výhodnější,než ty slepice, protože tato prasata nejsou všežravci,ale býložravci.Slepice si rády pochutnají na mase třeba i na své družce a žerou zaživa aniž by předem roztočili různé červy,larvy a brouky, které si vyhrabou. Mimo to a právě proto tě rozhrabou zahradu a všude nadělají a tak si to na botách naneseš domů mezi moly.Takové vietnamské prase je skutečným reprentantem býložravce a dokonce by rády přijali i to pojídání semínek a plodů. Mimo to na tom můžeš i vydělat prodejem sekačky,protože ji už nebudeš potřebovat. Po těch sviních zbude jen krátce zastřižený anglický trávník. Má to však i nevýhodu, protože mají hodně přátel zvláště mezi fotbalisty,jak jsem poznal. Až se budeš ženit, budeš mít co nabídnout těm masožravým příbuzným. Na rožni pečené je vietnamské prase nepřekonatelnou pochoutkou.Tak jemné a dietní masíčko jsi jistě ještě neochutnal. Nabídneš li jim starou slípku, nejspíše tě ještě pomluví. To už raději Badda na rožni. Jo a navíc jsou ty sviňky dost kamarádské a je s nimi i legrace, třeba ve společnosti, kde se posadíš na bobek a sniňka tě rypákem stáhne kalhoty.Protože nejsou při svém vegetariánství a frutariánství příliš chytré, musíš dbát na to abys při tom k nim neseděl čelem.Mohly by totiž uchopit nejen trencle a trhnout. Takže už by ses neměl proč ženit. Jo a navíc tě nebude ráno vietnamský kanec budit kokrháním. Takže doporučuji vyměnit slepice za vietnamská prasata. Budou navíc asi tak stejně velká jako Badd,takže pro pokus mnohem vhodnější.
Pokud zůstaneš u slepic a Badda,kterému jsi dal ochutnat syrové slepičí maso, mám dost silné pochyby,že to slepice ve zdraví přežijí,ale Badd s toho může i ztloustnout.

MB

Edited by - Miloslav Bažant on 18/07/2010 14:07:44
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 18/07/2010 :  23:30:32  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave

Není za potřebí jsi s Dalibora dělat srandu
Protože Dalibor má snahu v tom plně pochopit
Stav svého rozpoložení a nikdo nejsme
Fundovaným odborníkem na psychické a duševní
Nemoci abychom dělali unáhlené a předčasné závěry
V tom že nějakému člověku diagnostikujeme nějakou
Psychickou či duševní nemoc.
Nevíš jaký vliv a dopad tvé výroky můžou mít
Právě na rozpoložení jedincova psychiky a stavu
Tvé unáhlené závěry.

Milan.Miló.
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 19/07/2010 :  09:23:13  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Z hlediska chování k mikroorganismům navrhuji z hlediska Filosofie rovnováhy následující postup:

Nepoužívat žádné pro mikroorganismy smrtící prostředky na mytí jako mýdlo, zubní pasta, šampón, saponáty na mytí nádobí, vyjma případů, kdy je to nezbytné (zejména v případě desinfekce poranění člověka či zvířete).

Při mytí i sprchování člověka používat zásadně studenou vodu, mám doma zásadně zhasnut plamen v ohřívači studené vody, protože nedochází k usmrcení mikroorganismů ale pouze k jejich odplavení jinam. Při praní prádla peru zásadně na 60 stupňů Celsia bez prášku, abyh ušetřil co nejvíce mikroorganismů. Při umývání podlahy používám zásadně čistou vodu bez mycích prostředků o teplotě cca 60 stupňů Celsia vzniklou smícháním studené vody a vody z varné konvice. Výjmečně používám universální mycí prostředek na nádobí, podlahy i praní prádla, který je vyroben výhradně z rostlinných zdrojů Alma Win (viz http://www.almawin.cz/inpage/almawin-na-prani/ ).

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Edited by - Dalibor Grůza on 19/07/2010 09:24:42
Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000