www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Ráj začíná vědeckým pokusem na mé zahradě
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/07/2010 :  08:35:53  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
µ???????.
Budeme li Daliborovi říkat své rozhodné ne, nic tím nevyřešíme.Daliborovi je nutno pomoci aby se s toho stavu dostal.Jinak řečeno mne nezajímá jeho teorie,ale jeho stav. Bude li jeho stav vyřešen, řekne těm teorií své rozhodné ne on sám.Odmítneme li s ním dialog,pak mu ani nemůžeme pomoci.Představ si,že je možno dosáhnout stavu,při kterém nebude tu ohromnou kapacitu využívat ve prospěch těch nelogických nesmyslů,ale čehosi jiného a to může vést třeba k poznání, které ostatním lidem bude ziskem.Nestojí to za trošku námahy a trpělivosti?

MB
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 05/07/2010 :  08:54:35  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Otec Josef Grůza mi doporučuje chovat slepice těsně před snážkou, nikoliv kuřata před porážkou, která jsou vyšlechtěna na život o délce cca 50 dnů a poté díky hormonům, které dostávaly trpí závažnými smrtelnými chorobami.

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/07/2010 :  12:16:51  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Můj názor je blízký názoru tvého otce,ale trošku bych upřesnil.Výhodou je koupit kuřata. Přijdou levněji než starší slípky před první snúškou.Výhodně je podívat se k okolním pěstitelům slepic, třeba jen přes plot.On totiž jejich výběr druhu je ovlivněn skušeností a tak pěstují ty druhy, kterým se na dané lokalitě nejlépe daří.Tuhle funtu mně kdysi poradila moje matka a později jsem poznal, že to skutečně funguje. A tak v nějakém kraji najdeš na dvorcích spíše vlašky a jinde bílé slípky. Uděláš pokus a tam kde jsou v převaze bílé slepice založíš chov vlašek a ono se jim nedaří.
O pokusu nemluvím,ale spíše o zdroji domácích vajec,které jsou mnohem zdravější než ty s pásové výroby vyhnané prášky a chemikáliemi.
Jen tak mimochodem. Slepice není býložravec,ale všežravec,dokonce i kanibalisticky zaměřený.Hodíš li slepicím vznitřnosti jejich družky, porvou se o ně. Kdyby ses zeptal proč se jedná o kura hrabavého,pak dostaneš odpověď že hrabáním hledají různé brouky, larvy a červy. Vzhledm k nim je slepice predátorem.V pokusu tedy není slepice representantem světla a dobra,ale predátorem a dravcem stejně jako ten pes.Kdybys krmil slepice pouze zrním budou strádat zeslábnou a zajdou,musel bys jim mmi jné zajistit i zdroj vápníku,jinak bys získal plavená vece bez skořápky nebo mezi nimi propukne kanibalismus. Jsou li na dvorku,či zahradě,pak si nějakou tu živočišnou potravní složku vyhrabají a najdou. Pokud bys tedy chtěl provést ten pokus ve kterém potřebuješ protiklady, muselo by se vedle psa jednat o vyloženého býložravce,třeba krávu. Takový pokus i když nesmyslný by měl i kladné výsledky, Pes by tě hlídal dům, slepice dávaly domácí zdravá vejce a kráva mléko Ovšem to je podmíněno březostí,takže bys musel s krávou občas za býkem,ale zase by vzrostl tvůj pokus o tele.Změnil by ses tím i ty,protože by se s tebe stal zemědělec a to by tě mohlo vyléčit i s té schizofrenie a tím i s tvorby nesmyslných teorií.Proto tě v takovém pokusu nehodlám bránit,či pokus odsuzovat.

MB
Go to Top of Page

µ???????
Aktivní uživatel

Czech Republic
295 Posts

Posted - 05/07/2010 :  17:47:35  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Je tohle šarlatánství???

MB



Ano, je to šarlatánství. Nezlob se, ale když takhle zdhlouhavě vyprávíš svoje teorie - ono to není tak vzdáleno teoriím Dalibora. Kdyby si se svěřil lékaři, možná by se ti také ulevilo od těhle "zachraňovacích" myšlenek.

Jinak koukám, že jsme vlezl na moc pěkné fórum
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 05/07/2010 :  19:55:08  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Otázka:
Co říkáte na moji níže uvedenou zkušenost s omračováním hmyzu, mohlo by to se jednat o přiblížení způsobu na http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1373 (literatura) uvedené hypnózy?

U mě doma se přemnožili zřejmě moly (dle Ing. Miroslava Buly), tak jsem je nejdříve nosil ve dne nebo za elektrického světla v noci po jednom či jedné v krabičce od sirek, kterou jsem přiložil otevřeným dnem na mola, který zřejmě spal nebo se moc nehýbal, a vypouštěl jsem je po jednom z okna ve čtvrtém podlaží-třetím patře oknem bytu ven z bytu. Po jisté době byly již molové tak drzí, že se hnedd jak jsem je vypustil z okna obrátili a vletěly na mne nebo i zpátky do bytu. Poté se u mne přemnožili a já jsem je musel dávat do prázdné a vymyté skleničky od medu a nosit je tak po cca 7 až 12 ven z bytu, kde jsem je zejména na balkóně-vysuté okno a dveře ven z bytu vysypal ze skleničky. Ještě před tím, když jsem je v bytě dával do skleničky, tak jsem s ní třepal, abych moly omráčil či zmátl, aby mně nevylétávaly ze skleničky, když jsem je dával dovnitř. Když jsem spíše ze začátku třepal sklenicí moc, tak se nějací molové přestali hýbat-mohli být mrtví a poté jsem je stejně vysypal vně balkónu, většiny jich však vždy odletěla. Poté jsem třepal sklenicí míň. Taky se mi občas stalo, že jsem nějakého mola přimáčkal nešťastně ve výše uvedené krabičce od sirek. Schválně jsem nezabil žádného mola, až nedávno možná na jednoho, kdy mi vletěl do ucha-začátku mého sluchovodu a já jsem si do něj poloautomaticky strčil prst a rozmáčkl ho. Od té doby se u mne v bytě už nerojí-mám jich zde poměrně málo, tak 5 až- 10% molů z původního počtu. Molů v době jejich rojení u mne v bytě mohlo být tak 120 až 168, přičemž přežít mohli tak 90% (tj každých 90 z každé 100). Mám tu také trochu-několik málo much tak 5-10. A zatím je klid. Molové chtěli hlavně do mé špajzky-skříněk s jídlem, kde mám rostlinná semínka a ořechy.

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Edited by - Dalibor Grůza on 05/07/2010 20:06:49
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 06/07/2010 :  10:02:15  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.

Ty jsi komik, možná lepší, než Vlasta Burian. Když jsem tohle četl, chcechtal jsem se,až jsem se málem udusil a ještě nyní mně bolí bránice. Člověk s IQ nižším než je hranice debility by užil nějakého naftalínu,nebo sprey na moly, eventuelně by strčil do zásuvky přístroj,který je hubí, či odpuzuje. Na potravinové moly by užil proužku,který je dle reklamy bez zápachu a naprosto bezpečný.Ty, člověk vysoce vzdělaný s těmi moly a hmyzem provádíš takové krkolomné kousky.Vypouštíš je ven oknem a oni se buďto vrátí, nebo vletí do byu nějakého tvého souseda. A tak zamořuješ okolí škodlivým hmyzem. Asi bych tě jako souseda nechtěl mít. A tak obdaruješ sousedy škodlivým hmyzem a oni jako nevzdělaní primitivové je hubí ve vlastním zájmu.Takže ti moly tvým jednáním nezískají vůbec nic, jen je zahubí někdo jiný než ty.
Vykašli se na teorii rovnováhy a jednej jako normální člověk,který nechce mít parádní šaty s dírami od molů a nechce mít jídlo kontaminované moly a mouchami.Stačí dát do šatníků naftalín (jetli ještě existuje), nebo užít nějakých prostředků. Je jich dost.Co bys dělal, kdyby se tě v bytě přemnožili šváby,či rusové? Co bys dělal, kdybys byl na vesnici a do bytu se tě nastěhovali mravenci,či vosy a sršni? Nosil bys je ven abys jimi obdaroval sousedy, nebo bys s nimi žil v míru, jedl cukr s mravenci, nechal si aplikovat žihadla a žil naprosto sám,protože do tvého zasviněného bytu by nikdo nechtěl ani vstoupit? Šetříš také životy vší a blech,či třeba myší? Jestli ano,zvedal by se s tvého bytu žaludek i praseti. Má to však i výhody.Chránilo by tě to třeba před zloději. Za prvé by neměli co ukrást,protože by tě myši sežraly peníze, hmyz by zloděje poštípal,dostali by infekci,pochcípali, moly by jim vlezli do uší,takže by ohluchli, sršni by jim dali žihadla, takže by pro otoky neviděli.No krásná představa.Jen nevím co by klienti říkali advokátovi s dírami od molů,zablešenému a zavšivenému, eventuelně i smrdícímu.
Moje domácnost je čistá a kdyby nebyla okmažitě dojde k nápravě bez ohledu na nějakou rovnováhu, či vzájemné srážky částic.Stále je připravený elektrický lapač komárů, který je naláká na modré světlo a zabije elektrickým proudem. V zásuvce je přístroj likvidující mouchy i komáry, ve spíži je proužek proti potravinovým molům a v lednici husa na neděli. Bude se zelím a knedlíkem. Tak žijí chudí.Ty který říkáš že jsi bohatý žiješ díky svým teoriím v zamořeném chlívku a krmíš se stejnou potravou jako myši a ještě kontaminovanou hmyzem.Ještě že nejsem takto bohatý.
Kdyby manželka viděla jediného mola v bytě,kdyby jí v noci pískal komár u ucha,či jí ve dne otravovaly mouchy, byla by palácová revoluce a totální gruntování, včetně kompletního vymalování a vydesinfikování bytu. Mouchy jdou tam, kde se kazí jídlo,čili tam kde je nečisto.S moly je tomu podobně a komáři jdou po krvi a vůbec jim nevadí,když si nacpou pupek u toho,kdo má Aids a pak si pochutnají na tvé krvi. A tak nezabiješ komára a on klidně a bez výčitek svědomí zabije tebe.To je ta rovnováha?

MB
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 06/07/2010 :  11:19:21  Show Profile  Reply with Quote
Dalibore, spíš bys měl zkusit nějaký plyn nebo něco takového. Jinak hmyz je ta úplně nejprimitivnější skupina živočichů, mají hodně spolešného s bezobratlovci jako housenky, plži a s podobným svinstvem. To jejich chování se nedá nazvat ani jako instinktivní, ale spíš zcela automatické. Prostě jde o reakce, které se opakují pokaždé, když dojde k nějakému adekvátnímu vstupu. Jsou to spíš stroje a nemyslím si, že něco cítí, spíš jen na bolest reagují (stáhnou se nebo začnou utíkat aby minimalizovali nebezpečí).

To je normální reakce, zajišťující jejich přežití. Přičemž kdyby žádné nebezpečí historicky neexistovalo, tato reakce by se u nich ani nevyvinula, ergo by žádnou bolest necítili. Problém je v tom, že by byli úplně bezmocní a neměli by žádný obranný mechanismus k tomu se ohrožení bránit.

Tu automatickou reakci si můžeš představit i jako příjemný pocit z něčeho. Taková ryba nevydrží dlouho na jednom místě, protože se cítí skvěle když se pohybuje a plave jako padlá na hlavu. Pohyb ji totiž zajišťuje přežití, širší dostupnost potravy. Kdyby něco takového nepotřebovala a měla všechno jídlo na místě, nevyvinula by se u ní páteř a nebyli bychom ani my...

Edited by - neronis on 06/07/2010 11:20:25
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 06/07/2010 :  12:46:40  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Dalibore.

Ty jsi komik, možná lepší, než Vlasta Burian. Když jsem tohle četl, chcechtal jsem se,až jsem se málem udusil a ještě nyní mně bolí bránice. Člověk s IQ nižším než je hranice debility by užil nějakého naftalínu,nebo sprey na moly, eventuelně by strčil do zásuvky přístroj,který je hubí, či odpuzuje. Na potravinové moly by užil proužku,který je dle reklamy bez zápachu a naprosto bezpečný.Ty, člověk vysoce vzdělaný s těmi moly a hmyzem provádíš takové krkolomné kousky.Vypouštíš je ven oknem a oni se buďto vrátí, nebo vletí do byu nějakého tvého souseda. A tak zamořuješ okolí škodlivým hmyzem. Asi bych tě jako souseda nechtěl mít. A tak obdaruješ sousedy škodlivým hmyzem a oni jako nevzdělaní primitivové je hubí ve vlastním zájmu.Takže ti moly tvým jednáním nezískají vůbec nic, jen je zahubí někdo jiný než ty.
Vykašli se na teorii rovnováhy a jednej jako normální člověk,který nechce mít parádní šaty s dírami od molů a nechce mít jídlo kontaminované moly a mouchami.Stačí dát do šatníků naftalín (jetli ještě existuje), nebo užít nějakých prostředků. Je jich dost.Co bys dělal, kdyby se tě v bytě přemnožili šváby,či rusové? Co bys dělal, kdybys byl na vesnici a do bytu se tě nastěhovali mravenci,či vosy a sršni? Nosil bys je ven abys jimi obdaroval sousedy, nebo bys s nimi žil v míru, jedl cukr s mravenci, nechal si aplikovat žihadla a žil naprosto sám,protože do tvého zasviněného bytu by nikdo nechtěl ani vstoupit? Šetříš také životy vší a blech,či třeba myší? Jestli ano,zvedal by se s tvého bytu žaludek i praseti. Má to však i výhody.Chránilo by tě to třeba před zloději. Za prvé by neměli co ukrást,protože by tě myši sežraly peníze, hmyz by zloděje poštípal,dostali by infekci,pochcípali, moly by jim vlezli do uší,takže by ohluchli, sršni by jim dali žihadla, takže by pro otoky neviděli.No krásná představa.Jen nevím co by klienti říkali advokátovi s dírami od molů,zablešenému a zavšivenému, eventuelně i smrdícímu.
Moje domácnost je čistá a kdyby nebyla okmažitě dojde k nápravě bez ohledu na nějakou rovnováhu, či vzájemné srážky částic.Stále je připravený elektrický lapač komárů, který je naláká na modré světlo a zabije elektrickým proudem. V zásuvce je přístroj likvidující mouchy i komáry, ve spíži je proužek proti potravinovým molům a v lednici husa na neděli. Bude se zelím a knedlíkem. Tak žijí chudí.Ty který říkáš že jsi bohatý žiješ díky svým teoriím v zamořeném chlívku a krmíš se stejnou potravou jako myši a ještě kontaminovanou hmyzem.Ještě že nejsem takto bohatý.
Kdyby manželka viděla jediného mola v bytě,kdyby jí v noci pískal komár u ucha,či jí ve dne otravovaly mouchy, byla by palácová revoluce a totální gruntování, včetně kompletního vymalování a vydesinfikování bytu. Mouchy jdou tam, kde se kazí jídlo,čili tam kde je nečisto.S moly je tomu podobně a komáři jdou po krvi a vůbec jim nevadí,když si nacpou pupek u toho,kdo má Aids a pak si pochutnají na tvé krvi. A tak nezabiješ komára a on klidně a bez výčitek svědomí zabije tebe.To je ta rovnováha?

MB



Miloslave,

nejsem bohatý ani chudý, pouze natolik majetkově zajištěný, abych byl více nezávislý a mohl si dělat, co myslím a cítím dle Filosofie rovnováhy, že je dobré pro všechny. Má Maruška ke mně stále chodí a příští rok bude možná i svatba.

( viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Edited by - Dalibor Grůza on 06/07/2010 13:27:55
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 06/07/2010 :  14:44:15  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Otázka

Chtěl bych se zeptat, zda-li postupuji správně a přibližuji se mnou navrhované hypnóze (na http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1373 )živých tvorů před porážkou u rostlin (rostlin a stromů) a stromů?

Možná odpověď:

Než sním rostlinná semena (rýži, většinou pouze obilná zrna s voudou a solí v podobě mouky apod. vyjma oříšků ze stromů) tak je většinou uvařím teplem ve vodě ale rostlinné-stromové plody jím většinou, zejména v menšině případů vyjma sušených datlí, neuvařené za syrova.

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz)
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 06/07/2010 :  15:32:28  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Ano, je to šarlatánství. Nezlob se, ale když takhle zdhlouhavě vyprávíš svoje teorie - ono to není tak vzdáleno teoriím Dalibora. Kdyby si se svěřil lékaři, možná by se ti také ulevilo od těhle "zachraňovacích" myšlenek.

Jinak koukám, že jsme vlezl na moc pěkné fórum
µ???????.

A co myslíš? Pochopil bys to, kdybych to,kdybych to nevysvětli? Nepochopil, protože to nechápeš ani vysvětlené a to proto, že to pochopit nechceš.Pročpak bys přemýšlel,když můžeš soudit a tím se cítit nad ostatní povýšený.Jsi prostě jednička a abys nebyl dvojka,musíš ostatní ponižovat. Takových lidí je mnoho,ale mne málo zajímají,jen pozoruji jak jeden topí druhého a druhý prvního jen aby se cítili jako jedničky.
Vlezl jsi na forum,kde je třeba přemýšlet samostatně abys vůbec něco pochopil.Přichází sem i lidé mající problémy, to ano,ale nenajdou zde zavřené dveře ani náš soud,ale spíše snahu jim pomoci.Pro tebe jako jedničku by spíše vyhovovalo, kdybychom zde ukazovali, jaké jsme jedničky a ostatní topili jako slepá koťata. To bys byl ve svém živlu,ale to zde najdeš jen tehdy, vleze li sem někdo takový,jako jsi ty.Takových zde byla řada. Někteří se zde změnili, jiní zase odlezli,ale forum existuje dál a vůbec se nám po nich nestýská.
Pokud říkáš,že je to šarlatánství, měl bys napsat, kde je v tom chyba.Jenže to bys musel přemýšlet a to se tě nechce. Viď? Ono to totiž funguje a jak to nazveš není vůbec podstatné,ani důležité.Měl jsem dojem, že dokážeš přemýšlet a právě v tom jsem se zřejmě mýlil a tím sáhodlouhým vysvětlováním jsem pouze ztrácel čas. Mně to však nevadí,protože mám času dostatek a tím, že jsem se snažil vysvětlit to tobě, vysvětlil jsem to i těm, kteří samostatně přemýšlet umí.


MB
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 06/07/2010 :  15:53:50  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Chtěl bych se zeptat, zda-li postupuji správně a přibližuji se mnou navrhované hypnóze (na http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1373 )živých tvorů před porážkou u rostlin (rostlin a stromů) a stromů?
Dalibore.
Ty hypnotizuješ i stromy, nebo jimi zatočíš a pak je podřízneš u kořene?
Přijmeš odpověď že nepostupuješ správně? Jsi v tomto úplně mimo realitu. Je tvým cílem stát se svatým Františkem? Pak věz,že to už začíná. Už se k tobě slétají moli a jiný hmyz.Už brzy to budou ptáci a další fauna a pak tě budou vystavovat na obrazech v kostele.Pokud je toto tvůj cíl,pak postupuješ správně,ale lidi to stejně nepochopí a je pravděpodobné, že ani ta flora a fauna.
Neposmívám se tě.Spíše sleduji jak padáš hlouběji a hlouběji do světa vzáleného od reality a nevidím to rád.Sakra, vždyť jsi studovaný člověk,tak se dle toho chovej.Otázkou je zda můžeš,zda tě v tom ta schizofrenie nebrání.Nelibuj si v tom, co tě ničí a odeejdi od toho alespoň na ten jeden rok. Najdi si nějkého koníčka,třeba ten chov zvířat, nebo jdi do přírody a třeba maluj.Zachraň se.Obleč se do sportovního a jdi běhat.Ta tvoje teorie počká.

MB
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 06/07/2010 :  16:57:06  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Chtěl bych se zeptat, zda-li postupuji správně a přibližuji se mnou navrhované hypnóze (na http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1373 )živých tvorů před porážkou u rostlin (rostlin a stromů) a stromů?
Dalibore.
Ty hypnotizuješ i stromy, nebo jimi zatočíš a pak je podřízneš u kořene?
Přijmeš odpověď že nepostupuješ správně? Jsi v tomto úplně mimo realitu. Je tvým cílem stát se svatým Františkem? Pak věz,že to už začíná. Už se k tobě slétají moli a jiný hmyz.Už brzy to budou ptáci a další fauna a pak tě budou vystavovat na obrazech v kostele.Pokud je toto tvůj cíl,pak postupuješ správně,ale lidi to stejně nepochopí a je pravděpodobné, že ani ta flora a fauna.
Neposmívám se tě.Spíše sleduji jak padáš hlouběji a hlouběji do světa vzáleného od reality a nevidím to rád.Sakra, vždyť jsi studovaný člověk,tak se dle toho chovej.Otázkou je zda můžeš,zda tě v tom ta schizofrenie nebrání.Nelibuj si v tom, co tě ničí a odeejdi od toho alespoň na ten jeden rok. Najdi si nějkého koníčka,třeba ten chov zvířat, nebo jdi do přírody a třeba maluj.Zachraň se.Obleč se do sportovního a jdi běhat.Ta tvoje teorie počká.

MB



Miloslave,

do pátku 9.7.2010 musím odebrát 3 brojlery-vyšlechtěná kuřata slepic určená na porážku, jinak půjdou na porážku. Takže si musím do té doby pořídit kurník,ze 2 částí jedné ztrany oplotit svou dosud neoplacenou zahrdau zahradu.

( viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Edited by - Dalibor Grůza on 06/07/2010 16:57:51
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 06/07/2010 :  17:21:55  Show Profile  Reply with Quote
Slávo, ono se ti to těžce chápe, protože máš bilologicky posílené vnímání směrem k predátorskému. Tzn. že jsi schopen cítit zvýšenou sympatii, z čehož plyne tvá "dobrosrdečnost". Ta se ale člověku, který je jiný jeví jako druh povyšování. Jsem si jistý, že ti to zní divně, ale zkusím to blíže vysvětlit.

Když Dalibor pouští ty moly, cítí u toho radost, je to zábava spekulovat nad tím jak zajistit aby pokračovali ve svém životním cyklu zase někde jinde. Pro takový pocit je maličkost obětovat určité pohodlí nebo domácí hygienu, protože ta je spíš na druhém místě.

To je patologický jev a každý asperger disponuje nějakým. Ty jako svět reality můžeš definovat prvky, které budou nějakým způsobem zohledňovat to, co ti zajistí v očích ostatních nějaké uznání nebo tě postaví do nějaké pozice v jakési všeobecné hierarchii. Asperger takovým věcem příliš nebo spíš vůbec nerozumí, a tak je spokojený s tím, co jemu samotnému nějak pomáhá ať to vypadá sebebláznivěji.

Třeba já jsem se analýzou lidí naučil jak to mezi nimi funguje, ty zákonitosti jsem schopen vnímat, ale stejně jsem nejradši když si od nich jednou za čas oddechnu, protože se mě netýkají. No a koukám třeba na tohle: http://www.youtube.com/watch?v=2aAhLdP1qqg&feature=related už jsem viděl všech 7 řad tohohle seriálu a je to sranda.

Teď už snad trochu více chápeš jak diametrálně odlišné to vnímání je.
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 06/07/2010 :  23:04:33  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Vážení,

chtěl bych opravit nedostatek ve Starém zákoně-Tóře-5 knihách Mojžíšových, že je přípustné-dovolené-správné-zakonné zabíjet šupinaté ryby (první Ježíšovi učedníci byli zejména rybáři) a zřejmého člověka rybáře lidí-zřejmého spasitele-zřejmě Ježíše Krista-zřejmě Mesiaše-zřejmě vykupitele ztěsňujícího všechny ryby. Rybu totiž nelze zabít milosrdně, protože ji zřejmě nelze přetnout krční tepnu a člověk-rybář lidí poslaný Ježíšem Kristem je zde možná proto, aby zachránil věřící Ježíši Kristu-prvnímu rybáři lidí od smrti.

Otáska:

Jaký je na to Váš názor?

www.filosofierovnovahy.sweb.cz
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 07/07/2010 :  00:11:10  Show Profile  Reply with Quote

Ahoj Dalibore.
Dalibore vím o tom že Ježíš jedl ryby to ukazuje v novém zákoně
Kdy nakrmil nespočetný davy lidí asi pěti rybami nepletu li se.
A též mu dávaly jeho učedníci přízvisko beránek Boží proto
Na velikonoce se pečou beránci.
Beránek Boží mu daly titul s toho jak byl milosrdný a láskyplný
Plný soucitu.
A beránek tehdy bil symbolem čistoty a pro jeho mírumilovnost
Kdy vzal na sebe břímě lidstva v podobě Golgatské klády
Se vydal pro vykoupení lidstvu do rukou Božích
Kde na kříži snad údajně vyřkl jako poslední slova
Eli, Eli, Lemach Sabachtani. Bože, Bože proč jsi mě opustil.
Já i myslím Dalibore že Ježíš jedl ryby.
On neučil lidi dogmatům a ani si nejspíš myslím nechtěl
Aby se po jeho smrti zakládala nějaká církev.
On jen své učedníky při astrální projekci na nanebesa vzetí
Ve třetím psychickém oku vyzval aby učily dál jeho učení.
Protože byly zasvěceni do tajů které jim předal.
A tudíš teď všichni učedníci měli en dar lidi vést ke Kristu.
Tak jako se Kristus nechal pkřtít sv.Janem tedy Mistrem
Který mohl jen Jako jediný doposud žijící Mistr zasvětit
Do života Mistra a předat mu tak svůj odkaz a posloupného učení.
Neboť věděl že mu nezbývá moc času než ho Salome na příkaz své
Matky vydala Krali Heródovi který mu nechal sťat hlavu.
A tak samozřejmě Kristus na sebe vzal tak závazek
Že do svého područí přijme všechny Janovi učedníky
Kteří byly za jeho života zasvěceni do onoho učení.
Tak se předával z generace po generaci slib nepsaný
Všech velkých Mistrů mezi něž patřil i právě tebou
Zmiňovaný Mojžíš.
Milan.Miló.
Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000