www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 civilizace a náboženství
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 05/07/2010 :  23:24:03  Show Profile  Reply with Quote
Ahoj Axel.
I já jsem se trochu zaobíral různými náboženstvími.
A při pátrání jsem též narazil na Božstva starého Egypta.
A to co píšeš náboženství starého Egypta je pravda.
V panteonu všech božstev v Egyptské Mytologii vévodil a dominoval právě
Re – tedy v doslovném překladu bezbřehá záře.
Která byla znázorněná jako tečka v kruhu.
A však tato prvotní a hybná síla by nebyla nic bez toho kdyby nestvořila právě Ptaha
Neboli kosmického Architekta.
Který díky vlastnostem od Re dokázal tvořit vše co mu nejvyšší Bůh v panteonu nařídil.
A však Ptah stvořil Nefertum
Nefertum.
Mísící se tvůrčí oheň mužský a ženský prvek vytvořil Nefertuma.
Nefertum masturbací stvořil Sachmet ,
Ptahova manželka, , představuje ženský prvek, ženský aspekt stejného tvůrčího Ohně.
A to byla tak zvaná Božská Triáda točící se kolem RE bezbřehé záře.
Tato nejvyšší Božská Triáda fungující kolem RE se utvářela na stvoření veškerého neviditelného čti Mystického Světa.
Kde všichni bozi byly obojpohlavní a tvořily se jen a vše kolem sebe masturbací.
A Faraón byl jen pozemským tělesněním Osirise který při východu slunce v podobě slunečního Disku právě Amon – RE. Byl uctíván jako pojnice mezi pozemským a Mystickým činitelem jehož nejposvátnějším symbolem byl skarabeus ( hovnivál ).
Milan.Miló.
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 06/07/2010 :  00:35:33  Show Profile  Reply with Quote
Ahoj Milan.Miló.
Co jsi napsal je zajímavé, díky. Já se teď zabývám Egyptem obecně, nejenom tím náboženstvím, přijde mi to hrozně zajímavé. Ale těch Bohů tam bylo strašně moc. Znám tu klasickou legendu, kde figuruje Osiris,Isis, Horus a Set... Co jsi napsal, na to jsem prozatím nikde nenarazila. Ale já jsem na začátku. Egyptologie je tak obsáhlá a tolik lidí píše třeba zkreslenou pravdu anebo podle svých názorů, že je těžké něco o něm nastudovat.
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 06/07/2010 :  00:36:12  Show Profile  Reply with Quote
Axel.
Jo a abych nezapomněl zmínit ony čakry neboli éterické výry v našem éterickém těle a tak ke zvané kundalini kruhové energii, která tyto energetické výry od základny muladhary sexuální čakry propaluje a čistí.
V medicíně se tyto energetické bloky snažily přirovnat k samotným plexům.
Každý člověk má ve svém éterickém těle nespočet energetických éterických bodů nebo že každý takoví bod je apukunturní bod.
Tato věc není známa jen ze starého Egypta, ale i samotná Indická a nejstarší kniha která je stará si 4.tisíc let a jmenuje e Bhagavagíta tuto techniku a smysluplné spojení čaker kundalini ji popisuje.
A však i Ježíš jak je známo byl v Egyptě a však již málo známé je že se tam učil jen to co jse učily vyvolení a úzký kruh kněží a to samotnému učení Hermetismu.
Toto učení bylo založené na poznání vlastního těla enegetických center čaker a kundalini.
A však už je málo známo že Ježíšovi kroky posléze vedli i o staré Indie.
Tím to učením Ježíš v sobě vyvolal a evokoval skryté Latentní síly v sobě které ho naučily dělat Mystické zážitky.
A byl to samotný pilíř i v jeho samotném učení než se vrátil do Judei aby šel na 40.dnů do pouště a po návratu s pouště vešel do veřejného života.¨
A začal tak učení na nejvyšším stupni a to samotné lásce.
A tak začal činit zázraky jako byly ty o těch vepřích a v hnání posedlosti do nich.Tak jako byl největší čin Ježíše a to vzkříšení už mrtvého Lazara a navrácení ho mezi živé.
Toto dokáží jen velcí Mistři kterého vlastně i jeho žáci titulovali jako Rabi a to je velký mistře.
Ale aby mohl být takovým to mistrem musel i Ježíš mýt ženu a k tomu vlastní potomky.
A Ježíš měl jak je známo manželku se kterou byl právoplatně oddán a se kterou měl mnoho potomků.
A tou osobou nebil nikdo jiný než Marie Magdalská.
Milan.Miló.
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 06/07/2010 :  00:53:55  Show Profile  Reply with Quote
Ahoj Axel.
Tak víš Axel že vlastně Osiris byl otcem Hóra ale Hór byl mnohem dřív než Osiris a Však Hór byl zplozen Isis s posmrtného života proto aby pomstil Osirise proti Setovi pánu pouště neboli satanovi negativní síle.
Jak je známo set rozsekal Osirisovo tělo na časti a rozházel ho po celém Egyptě jen pohlavní Falus hodil do řeky Nilu.
Kde ho spolkla velká ryba.
A tak nešťastná Isis pozbírala Osirisovo torzo po celém Egyptě jen na ten Falus nepřišla.
Ale přesto měla posmrtný vztik s Osirisem zase Mystický založený na Masturbaci.
A s toho to početí povstal Hór.
Který Osirise pomstil tak že Setovi vyrval přirození Kastroval ho a Set mu na to vypíchl oko
Plné světla.
Proto set příchodem Amon – Re v podobě Slunečního Disku se znovuzrodil Osiris v podobě pozemského Boha Faraóna který vítal den v podobě Hóra a nocí začala vláda Setova.
Milan.Miló.
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 06/07/2010 :  00:55:30  Show Profile  Reply with Quote
Milan.Miló

Zdroje?
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 06/07/2010 :  00:59:12  Show Profile  Reply with Quote
Ano, přesně o téhle legendě jsem mluvila. Ještě mě zaujalo, trochu mimo, víra, že levým okem se díváme na svět pesimisticky a pravým optimisticky. Pro mě to je trochu frustrace, jelikož na pravé oko odjakživa vidím cca z poloviny - dost špatně. Možná víš, odkud to pochází.
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 06/07/2010 :  01:09:31  Show Profile  Reply with Quote

Axel zdroje ti mohu dát
A rád ti je předám.

Je to 1 a 2.Díl Esoterický Egypt.
Průvodce po posvátných Místech.

Od John Antony West.
Pak knihy o templářích
Kterých jsem přečetl mnoho, ale jedna
S těch nejkrásnějších a nejpůsobivějších je
Hlava Boha. Ztracený poklad Templářů.
Tou hlavou Boha jse myslí Ježíšova Hlava.¨
A napsal to Keith Laidler.

A pak 3.třikrát. přečtená Bible.
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 06/07/2010 :  01:34:54  Show Profile  Reply with Quote
Axel.
To s tím okem jsem možná někde slyšel
A však jsi to nevybavuji a tak bych tě nechtěl mystifikovat.
Mohu tě též odkázat tentokráte na CD.
Které též mám a je to z deníku sv.Sestry Faustiny.
Heleny |Kovalské která měla mystické zjevení.
O Ježíši Kristu.
A jeho opětovném návratu na ten to svět.
Narodila se roku 1905. a zemřela roku 1938.
Tudíš se dožila jako Kristus přesně 33.let.
Sam papež Jan Pavel II.ještě než byl papežem
Byl polským kardinálem o této světici nasbíral bohatou
Dokumentaci.
Aby ji v Dubnu roku 1993.nechal lahoslavit.
A tak byla ze zadní časti chrámu přenesena do přední části
K oltáři pod kříž samotného Ježíše.
Snad jsem to slyšel na tom to CD. Nosiči.
Milan.Miló.
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 06/07/2010 :  01:38:36  Show Profile  Reply with Quote
Děkuju.
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 06/07/2010 :  01:45:01  Show Profile  Reply with Quote
Axel.
Není za co.
Rádo se stalo.
Milan.Miló.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 06/07/2010 :  07:44:35  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Axel.
To je zajímavé. Já bych tedy také měl vidět svět pesimisticky,protože jsem na tom podobně jako ty a protože na levé oko vidím lépe, tak to pravé, optimistické zavírám. Jenže já jsem považován okolím za vzor optimismu a tak tomu nějak nerozumím.

MB
Go to Top of Page

kay
Aktivní uživatel

110 Posts

Posted - 06/07/2010 :  10:55:05  Show Profile  Reply with Quote
Axel, mně z tvého příspěvku není jasné, o jakém „návratu k motlitbám" mluvíš. Ke komu by podle tebe měly směřovat ony motlitby (k Bohu/bohům/…)? Můžeš napsat konkrétněji, s jakými myšlenkami Bruntona souhlasíš (já jsem od něj nic nečetla)?
Jinak na egyptské náboženství mám trochu jiný názor. Jednak mám pocit, že Amon Rea byl považován za stvořitele (celého Egypta/světa) až v době Nové říše, před tím existovalo xxx mýtů o stvoření, prakticky každé náboženské středisko Egypta mělo svůj mýtus a bohové stvořitelé se od sebe lišili. Ačkoliv se stále vedou spory o tom, jak přesně byl chápán faraon, nejrozšířenější verzí je, že faraon byl prostředníkem mezi lidmi a bohy. Byla mu přisuzována božská a lidská podstata (je ale možné, že v některých knihách je označován za boha, zcela určitě ne za Boha). Je ovšem důležité, o jakém časovém úseku vlastně mluvíš. Ono „vyhoupnutí z mysli“: o čakrách sice vůbec nic nevím, ale mám pocit, že některé prvky egyptské kultury vychází z šamanských tradic. Šamani se ale dostávali do hlubokého transu („astrální cestování“) až po užití drog a léčili vesměs psychosomatické obtíže (tímto ovšem nepopírám znalosti Egypťanů v lékařství, ale oním „klíčem k vyléčení“ byla podle mého názoru znalost léčivých bylin a anatomie). Taktéž si myslím, že vztah egyptských králů k lidu byl založen spíše na otročině, než nějaké úctě.
Souhlasila bych ale s tvrzením, že současná společnost prochází jakousi degenerací duchovních hodnot a zcela jistě nám schází „umělci pera“.
K.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 06/07/2010 :  11:49:04  Show Profile  Reply with Quote
smysluplné spojení čaker kundalini ji popisuje.

Já už četl, že to spojení došlo něčím jiným a začal jsem se smát. Vzít masturbaci jako základní pilíř náboženství je teda zajímavý nápad...
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 06/07/2010 :  12:32:25  Show Profile  Reply with Quote
Ahoj Neronisi.
To co píšeš i já nad tím jsem se musel pousmát.
Tak jako mě vždy rozesměje Miloslav svými poetickými přirovnáními.
No teď nevím však nevycházíšli s jakého si erotického prohloubení kudandalini a čaker.
K tomu ti mohu doporučit třeba tedy smyslné otevření toho všeho třeba pomocí Tantrickou sexualitou.
Tato meditace je založena především na milostné bázi dvou partnerů.
To stou masturbací v náboženství není můj výmysl.
Ale je to dáno a podmíněno tím že Bozi nejvyššího panteonu ne jen Egyptckého ale jakéhokoli
Jiného třeba keltského nebo toho s toho Olympského se už hold jinak tvořit neuměli.
Protože u těch nejvyšších Božstev není známo pohlaví tak jsou u nich vyditelné adroginní prvky tedy obojpohlavní.
I mnoho lidí na tom to světě má obojpohlavní projekci.
Bozi, kteří tak to tvoří sami ze sebe tak je třeba známo, že nejvyššímu Bohovi Olympu Diovi třeba vyskočila s čela Palas Athéna jen proto, že aby něco mohlo fungovat na nejvyšší úrovni stvoření vždy muselo dojít k protikladům.
Tedy tak zvané dualitě.
Vždyť to vidíš třeba v přírodě kde největší projekcí oboupohalvnosti jsou třeba samotné hyeny.
Které mají oba dva funkční orgány jak ženské tak mužské.
Milan.Miló.

Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 06/07/2010 :  17:35:17  Show Profile  Reply with Quote
Fuj. To musí být nějaká nejstarší verze náboženství, protože všechny ostatní se spíš zdráhají provozovat podobné praktiky. Asi s tím nebyly moc dobré zkušenosti. Teda kdyby se nechali přeoperovat nějací majitelé korporací na obojetníky a vždycky se před prací masturbačně pomodlili, pro ně by to bylo asi příjemné. Beztak jsou už dávno naše božstva oni.
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000