Author |
Topic  |
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 16/07/2010 : 16:07:28
|
Axel a Neornisi Proč mluvím o Bohu jako toku Životní energie. To je asi s toho důsledku že Ta to energie stála u zrodu všeho Čím prostupuje a vše čím hýbe. Ten to svět se skládá s klidu a pohybu. A takový to stav zcela napovídá že Bůh Který stvořil Universum jako Makrokosmos Též vyvěral s Mikrokosmu. Mikrokosmos který nás vně obestírá je s tím to Makrokosmem spjat neviditelnou plazmatickou Blánou. Staří Keltové měli prvotní energii tedy Božstva Též pojmenované takovým prvotním Božstvem byl Dagda který stvořil Boandu. Dagda měl ve znaku právě harfu a kotlík. Harfu s toho důvodu že když na ni hrál tak tóny Které prostupovali a rezonovaly s Mikrokusmu tak Díky oné plazmatické bláně měli vliv na ten to svět Makrokosmu. A to tak že veškerá nám viditelná hmota jenž nás Všude obklopuje je jen jeho otiskem jeho tvořivosti.
Neronisi. Ne nemyslím to aby má existence toho všeho byla mimořádná. To co tu popisuji to už tu bylo mnohem dříve. A ne jen u Keltů, Egypťanů a jiných kultur. Milan.Miló.
|
Edited by - Milan.Miló on 16/07/2010 16:18:21 |
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 16/07/2010 : 16:18:02
|
Miloslave. To co jsi napsal bylo dosti zajímavé A však já si nepřipadám jako Otrok A já chci též svět a jeho logiku poznat. To že jsem napsal to co jsem napsal Prosím nezaměňuj ve svých úvahách Za to že cítím něco co jsi napsal. Ne neidentifikuji se s tvými myšlenkami. A to v tom že se nikomu neklaním a ani se S tím co jsi napsal ne identifikuji. Když jsme u toho tak ti musím říci že nejsem V žádné církvi i když mám hodně kamarádů Neřku-li všechny věřící jedni jsou členy Bratrské církve, jedni římsko katoliské, druzí Jsou Jehovisti, nebo třeba Buddhisti. Já nejsem v žádném společenství tedy nejsem Ani pokřtěn. Na rozdíl od nich. Tak nevím. Milan.Miló.
|
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 16/07/2010 : 16:57:44
|
Miloslave Mnohokrát si pročítám tvůj poslední příspěvek. A snažím se přijít na příčinu která tě k tomu vedla. ---------------------------------------------------------------------- Tobě se líbí,že Milan označuje za boha celé to universum,čili všechny zákonosti jejich příčiny a důsledky. I já bych s tímto mohl souhlasit,ale stejně jako tobě mně tam nesedí to slovo bůh. ----------------------------------------------------------------- Tak abych byl přesný Já za Boha neoznačuji právě toto Universum které nás obklopuje. A vycházím z vnitřních prožitků tedy Mikrokosmu. -------------------------------------------------------------- Jak k němu došel? Celkem jednoduše.Prostě předpokládá,že toto universum je rovno bytí,že se jedná o myslící dokonalou bytost, která to vše řídí. -----------------------------------------------------------------
Tak nepředpokládám že Toto Universum je rovno bytí A to s toho důsledku že jsi uvědomuji Že ve vnitřním světě plných oscilujících obrazů a Myšlenek je mnohem vyšší a zároveň větší Universa Než je tomu v tom to Universu.
----------------------------------------------------------------- Ve výsledku se my snažíme ty zákonitosti poznat a poznat souvislosti mezi příčinami a následky. On takovou potřebu nemá,protože předpokládá,že je tím bytím řízen a má se tomu pouze podřídit, eventuelně tomu sloužit. -----------------------------------------------------------------
Ba naopak mám mnohem větší potřebu než jsi Myslíš to vše poznat. Ne ne právě jsi naopak uvědomuji a nepředpokládám Že jsem tím to ochoten někomu sloužit.
------------------------------------------------------------------ My svobodní nejsme ovladatelní, lidi jeho světa jsou otroci těch, kteří na Zemi boha zastupují a to jsou jediní, kteří s toho mají prospěch,protože to dokáží chytře zneužít. Lidem jako je Milan stačí víra , my chce svět a jeho logiku poznat a proto na rozdíl od něj, my hledáme důkazy.On je neptřebuje, jemu stačí víra a ta vše vysvětluje i dokazuje. ---------------------------------------------------------------- V čem jsi právě myslíš že ty jsi svoboden a každý Tedy kdo něčemu věří je nesvoboden S čeho soudíš a s čeho vycházíš. Ty jsi tedy opravdu myslíš že ten kdo je věřící Si mnohdy nepokládá ty samé věci jako ty. A to v tom důsledku že jjim stačí jen víra a ta vše vysvětluje.
Milan.Miló.
|
 |
|
kay
Aktivní uživatel

110 Posts |
Posted - 16/07/2010 : 21:36:18
|
Miloslav: řekni mi, co bylo tou příčinou, že si chtěl ponížit člověka, který s tebou vždycky jednal slušně? Bylo to proto, aby sis zvýšil své vlastní ego, nebo proto, abys „varoval“ Axel? S takovou generalizací a předsudky se člověk hned tak nesetká, každopádně vidím, že jinak smýšlející lidé jsou pro tebe velmi nevítaní hosté na tomto fóru. Mimochodem, z tvé věty „my svobodní nejsme ovladatelní“ je vcelku jasné, že ti ta logika světa skutečně stále uniká. |
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 16/07/2010 : 23:21:16
|
Kay Možná vím a plně si uvědomuje příčinnost Miloslavových závěrů. A však chci upozornit jen na fakt Že i mé závěry mohou být skreslené A tudíž nepravdivé. Lidi kteří mnohdy dělají unáhlené závěry Jsou mnohdy jen dotčeni či nevím jak to Plně vystihnout. Mnohdy každý z nás v něco věří A ten kdo říká že ne tak trochu lže. Ne s toho důsledku že by chtěli tak to činit Ale jen s toho důvodu že otřese-li se jejich svět A vše v co doposud věřili náhle berou jako ohrožení Jejich vlastního přesvědčení. Už mnohokrát jsem se setkal třeba u věřících Kamarádů že jakmile cítili názorovou nesrovnalost Na samotnou víru a dogmata tak se bránily mnohdy Zcela neadékvátními postoji vůči tomu co je zvenčí Ať nevědomě či podvědomě ohrožovalo. Je to jen můj názor tak nechci aby se to stalo zcela Bráno jako pravda. Tím jsem chtěl jen říci že Miloslava asi chápu v jeho Postoji na dané téma. A to je to co jsem psal že s toho mám i strach. Když si uvědomím že mnoha lidem to přijde prostě K nevůli a oni se pak nemají oč opřít. Milan.Miló.
|
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 17/07/2010 : 04:22:33
|
Kay
Říkala jsi abych když budu číst tvůj příspěvek Ohledně Odipa že ti tu mám nechat vzkaz. A tak to tedy dělám. Protože zase nemohu spát tak jsem si to vyhledal A píši ti to.
-------------------------------------------------------------------- Sfinx ve starověkém Řecku V mytologii starověkého Řecka se vyskytovala jediná sfinx. Bylo to obrovské monstrum, které mělo hlavu a hruď (zpravidla obnaženou) ženy, lví tělo, hadí ocas a ptačí (nejčastěji bývá uváděno orlí) křídla. Rodiči této sfinx byli, podle Hésioda storuký obr Týfón a jeho manželka Echidna. Její přesnější životopis není znám, prakticky se o ní ví jen to, že ji Héra (podle jiných verzí Áres nebo oba společně) poslali z Etiopie k Thébám, kde se usídlila na hoře Sfingio a dávala všem procházejícím hádanku; toho, kdo ji neuhodl, rozsápala (podle jiné verze uškrtila). Měla osudem určeno, že zemře, až někdo její hádanku uhodne. To se naplnilo poté co hádanku uhodl Oidipus a sfinx se vrhla do moře, kde utonula. Podle některých badatelů měla tato sfinx jméno Phix. Ohledně podoby hádanky existuje několik verzí, nejčastěji bývá uváděna hádanka Sofoklova: „Který tvor ráno chodí po čtyřech nohou, v poledne po dvou a večer po třech?“ Správná odpověď pak byla člověk, protože jako batole leze po čtyřech, jako dospělý chodí po dvou nohou a ve stáří k nim používá hůl. Takovéto monstrum je pro řeckou mytologii velmi neobvyklé a je prakticky jediné svého druhu v Řecku; usuzuje se, že vzniklo pod vlivem podobných představ z Asie. Sourozenci Sfingy byli: · Orthos - dvouhlavý pes · Kerberos - tříhlavý pes, hlídač říše mrtvých · Hydra - obluda s hadím tělem a devíti dračími hlavami · Chiméra - obluda s tělem lva, vprostřed kozy, vzadu draka, dštila oheň třemi tlamami [editovat] Sfinx ve středověku
S tou to hádankou jsem se už setkal. Ta to hádanka znamenala samotný pochod Člověka od ranného dětství až po stáří každého z nás. Tedy postup myšlení od ranných po střední až stařecký myšlení. Tedy názorovou vyspělost kterou každý člověk procházel.
------------------------------------------------------------------------------- Ohledně podoby hádanky existuje několik verzí, nejčastěji bývá uváděna hádanka Sofoklova: „Který tvor ráno chodí po čtyřech nohou, v poledne po dvou a večer po třech?“ Správná odpověď pak byla člověk, protože jako batole leze po čtyřech, jako dospělý chodí po dvou nohou a ve stáří k nim používá hůl. ------------------------------------------------------------------------------
A o tom to jsem četl v návaznosti Ke starému Egyptu. A to tak že Řekové braly inspirace ze starého Ne Ptolémajovského Egypta. Který byl založen posledních 400.Let před Kristem A to samým Generálem Ptolemájem který byl Generál Samotného velkého vojevůdce Alexandra Velikého. Který na mnoha územích v Egyptě zakládal tak zvané Alexandrijské místa tedy velké knihovny a centra kde se člověk Mohl zdokonalovat ve svých znalostech o naukách jak Řeckých Odkud Alexandr Velký pocházel ale i o Filosofiích Východních Které na své pouti dobyvačných válek prošel tak jako samotným Učení starých Egypťanů které chtěl zachovat pro následné civilizace. Ptolemájovská éra však byla degradující pro Egypt. Protože do té doby Egyptu nevládla žádná egypťanka protože ani slovo Faraón se nedalo skloňovat do ženské podoby. Snad jednou chtěla vládnout v Egyptě žena a však Když se Faraón vrátil s tažení které využila ve svůj prospěch Tak se znázorňovala na Hyreoiglfech jako muž tedy s vousy A tipicky mužských rysech. Tak po návratu byla Faraóna byla dána do klatby a byli tak Uzulpovány tedy zcela zahlazeny známky její vlády. Tak v Pteleomájovském Egyptě jako jediná žena a to poslední Z dynastie Ptolemájovců Vládla Kleopatra. Která tak ze samotné vlády odstranila svého bratra že ho zcela Zdiskreditovala. Toto tedy co jsem vybral znázorňovala typicky Egyptské Božstva. Kde se třeba k samotnému Re přidával přívlastek Amon – Rea. Tak aby vystihoval co možná nejúčelněji samotné vlastnosti onoho Boha kterého tím to chtě-li uctívat.
--------------------------------------------------------------------------------- V mytologii starověkého Řecka se vyskytovala jediná sfinx. Bylo to obrovské monstrum, které mělo hlavu a hruď (zpravidla obnaženou) ženy, lví tělo, hadí ocas a ptačí (nejčastěji bývá uváděno orlí) křídla.
Milan.Miló.
|
 |
|
axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts |
Posted - 17/07/2010 : 22:25:26
|
quote: Originally posted by kay
Miloslav: řekni mi, co bylo tou příčinou, že si chtěl ponížit člověka, který s tebou vždycky jednal slušně? Bylo to proto, aby sis zvýšil své vlastní ego, nebo proto, abys „varoval“ Axel?
Bez ohledu na zbytek příspěvku, dle mého názoru má každý člověk právo se vyjádřit. Proto za tímto netřeba hledat cosi jiného. Tak jako ty máš právo vstoupit do diskuze se svým názorem, může s ním vystoupit kdokoliv jiný. S prominutím ,,nahonit si ego" o to tady nešlo. |
 |
|
axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts |
Posted - 17/07/2010 : 22:28:16
|
Milane, otázka nebyla: Proč mluvíš o Bohu jako toku životní energie.
Otázka zněla, proč mluvíš o Bohu jako o člověku, který je muž? To je celá nesrovnalost, která z jakéhokoliv náboženství vychází. Že byli proroci lidé, to bych chápala. Ale u Boha?? |
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 17/07/2010 : 22:49:28
|
Axel.
Tak tedy abych odpověděl správně Já mluvím o Bohu tedy v mužském Rodu a to s toho důvodu že vždy V každém náboženství to byl právě Mužský činitel který na pozadí Toho stvořil jako svůj protiklad Právě ženský protějšek. Tak aby vše mohlo právě pracovat V dualitách. Vycházím v tom to směru Z různých náboženství a to s toho Důvodu že právě ve všech náboženství Právě stál u zrodu každé tvořivé síly Právě mužský prvek. Snad jsem odpověděl teď už správně. Milan.Miló.
|
 |
|
axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts |
Posted - 17/07/2010 : 23:24:17
|
Jak vůbec ale si můžeš být tak jistý, že Bůh byl člověk? |
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 17/07/2010 : 23:39:38
|
Axel. To jsi mě asi špatně pochopila Nebo jsem to já špatně podal. Já neříkal a neříkám nikdy že bůh je Člověk. Já říkám že Bůh je hybná síla která Vším pohání a vše oživuje. Je to síla vyvěrající v našem Mikrosvětě. Tedy uvnitř v nás a na pozadí své tvořivostní Síly hýbá též a pohání toto Universum. Neříkám tím že Bůh je člověk. Ale tok energie. Milan.Miló.
|
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
|
okref
Velmi aktivní uživatel

672 Posts |
Posted - 20/07/2010 : 17:59:00
|
quote: Originally posted by Milan.Miló
Axel. To jsi mě asi špatně pochopila Nebo jsem to já špatně podal. Já neříkal a neříkám nikdy že bůh je Člověk. Já říkám že Bůh je hybná síla která Vším pohání a vše oživuje. Je to síla vyvěrající v našem Mikrosvětě. Tedy uvnitř v nás a na pozadí své tvořivostní Síly hýbá též a pohání toto Universum. Neříkám tím že Bůh je člověk. Ale tok energie. Milan.Miló.
Rád si nechám věci vysvětlit. Vypadá to, že máš vhled do věcí, do kterých jen tak někdo nevidí. Zaujala mě věta: "Bůh je hybná síla, která vším pohání a vše oživuje." Chci vědět: Je to tvůj celý popis Boha? Jestliže ano, pak je slovo Bůh zbytečné. Stačilo by nechat pouze slovo síla a vše by bylo dostatečně srozumitelné. Jestliže to není celý popis Boha. Jak je zbytek? A je ve zbytku popisu něco nového mimo známá slova, která žádného Boha nepotřebují? Mám tím na mysli slova, kterými se slovo Bůh obvykle opisuje nebo je pod ně shlukováno. Těmi jsou např. láska, milost, všemocnost, nezměrnost, rozumnost atd. |
 |
|
axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts |
Posted - 22/07/2010 : 10:27:53
|
Já se připojuji za okrefův příspěvek.. |
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 23/07/2010 : 12:05:13
|
Okref a Axel
Já Boha vidím jako neosobní Sílu člověka. Která svou esencí nabitou polaritou V člověku vyvolává stav pohroužení Do svého nitra. Abych takovou sílu dokázal označit Přisoudil jsem ji křivku která označuje Zákony nebeské pod přímkou vidím Zákony pozemské a pod úsečkou samotné Konstantní neměnné ale zcela proměnlivé Zákony psychiky. Bůh se tak dostává zcela nadřazeně nad Něco co nelze slovy popsat Je to stav který ale přesto však stál u zrodu Příčinnosti který vyvolal první důsledek Jako odezvu či ozvěnu která vše tvořila. V Bibli je to popisováno v Janově Evangeliu Na počátku bylo slovo a to slovo bylo u Boha. A to slovo bylo Bůh. V Buddhismu jako ÓM které též rezonovalo Na různých stupních universa aby též tvořilo. Bůh je ohromným oceánem shurab sabdu Světla a zvuku které nás provází Samotnou příčinností až po následný důsledek. No nevím jest-li to bude stačit a jest-li s toho Budete moudří no nevím. Nechám se překvapit.
Milan.Miló.
|
 |
|
Topic  |
|