Author |
Topic |
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 05/03/2010 : 18:54:42
|
Tomu já rozumím a jsem rád, že jsi takový workoholik. Těch podnětů totiž sám spoustu vytváříš.
Já jsem se spíš učil zaměstnávat mozek něčím jiným než přemýšlením, aby vrněl co nejméně. Když něco píšu, tak to vytvářím v reálném čase během psaní. Předtím nad tím přemýšlím úplně jiným způsobem a spíš si projektuju to co podle mě nefunguje moc dobře. To co podle mě by nějak fungovat mohlo vlastně vymýšlím až při psaní. A potom si na to ještě párkrát vzpomenu když je příležitost a naskytne se použitelná situace, a pak už na to nemyslím, už se mi to porovnává nějak asi samo.
Vsadím se, že kdyby jsi šel pod rentgen, zjistili by ti velmi vyvinutou šedou kůru mozkovou. Ta pracuje tak systémově, že můžeš neustále přežvykovat kvanta dat a vyvozovat z nich závěry... zatímco já ji moc nepoužívám a pracuju spíš instinktivně. Tzn. já se musel naučit levou a pravou přední hemisféru spíš krotit, a tak je pro mě nejlepší, když těch dat moc není. |
Edited by - neronis on 05/03/2010 18:56:09 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/03/2010 : 09:42:21
|
Neronisi.
Myslím, že pro běžný život je ten tvůj přístup výhodnější a ten můj zase pro vědu. Jenže a to je průser, já nejsem vědec.Člověk si někdy cosi vytvoří a považuje to za výhodné a pak se ukáže,že to pro jeho život je spíše zátěží. Je to jako když budeš používat počítač jen na psaní textů a pak jej yženš do výkonu novým procesorem a ramkami.Potom zjistíš, že je schopný zpracocávat více dat za kratší dobu a tak ne místo psaní budeš pracovat v vysoce výkonými programy i když to vlastně vůbec nepotřebuješ. Prostě a jednoduše. "Člověk by měl poznat to správné místo a správný čas a dle toho jednat." Jenže to člověk většinou ví až když je pozdě. Zajímavé na tom je však cosi jiného. Dříve (a je to dávno) jsem si říkal, že to či ono nemohu zvládnout a protože mám tvrdou palici, přesto jsem se do toho pouštěl a poznával jsem, že to zvládnout mohu. Příklad, muzika malování, psaní knížek. Dnes již vím, že zvládnu vše do čeho se pustím a ta potřeba se do toho pustit kamsi zmizela.Vše si projdu v myšlenkách , najdu nejvhodnější techniku jako bych to skutečně dělal a pak jdu od toho,protože mne to vlastně již nemá čím překvapovat. Dříve jsem se do toho pustil a teprve potom jsem o tom přemýšlel a hledal cesty a to nacházení mně dávalo radost.Když jsem to zvládnul, přestalo mne to zajímat. A tak došli lidi v okolí k názoru,že mám talent na všechno. Dnes si to projdu v myšlenkách a vím, že když se do toho pustím, bude to úspěch,jenže už mne to nezajímá.Prostě se někde stala chyba, nebo je to tím, že stárnu? Když jsem byl naposled na kontrole u doktora (kardiolog),ptal se mne jak se cítím. Svou odpovědí jsem jej rozesmál.Zeptal jsem se jej, koho ze dvou lidí v mém těle se ptá, jestli toho starého, nebo mladého. Díval se na mne jaksi podivně a pak se smíchem řekl. " Tak třeba toho mladého". Odpověděl jsem mu asi toto." Ten mladý říká, že to stojí za hovno,ale musí se to přečkat a bude zase lépe." A co ten starý? Zeptal se. Ten říká,že je to ještě docela dobré,ale bude hůř. Já bych řekl, že toto mne vystihuje naprosto dokonale.Ty dva v sobě mám a zatím je stále ještě silnější ten mladý,ale toho starého si již také uvědomuji. Většina stejně starých na toho mladého už pozapomnělo a vládne jim ten starý, realistický a rozumný. Jenže mne ten mladý stále žene kupředu k tomu abych se těch problémů postupně zbavoval a mně se to skutečně daří. Nacházím léky na nevyléčitelné choroby, jako příkladně diabetická neeuropatie a vlastně již s tím nemám žádné problémy,čili ten mladý měl pravdu i když by v tomto věku a siuaci měl držet hubu a rezignovat.A tak je to tak nějak se vším. Stále vládne ten mladý a nerozumný,ale díky tomu jdu kupředu a klidně se pouštím do nových věcí. Ten starý do toho rozumně kecá,ale já jej moc neposlouchám.
MB |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 06/03/2010 : 12:31:36
|
Myslím, že je to trochu jinak. Šedá kůra mozková je RAM a přední hemisféry jsou procesory. Přičemž pravá ti umožňuje manipulovat s nástroji, které mají nějaký emocionální význam. A ta levá, která je racionální. Přičemž záleží na tom co člověk při začátcích svého života uzná jako racionální nebo emocionální, od toho se odvíjí struktura procesoru.
Problém je v tom, že manipulace velké RAM vyžaduje aby byla osobnost člověka vyladěna do té míry, že se mu nebudou ty data před xichtem neustále míhat, aniž by je vyžadoval. Musí být problematické to ukočírovat, protože člověk není na podobné zpracovávání zatím evolučně stavěný. V tom ti podle mě asi pomáhá takové to pálení v krku když se nasereš nebo tě něco uráží, odráží to totiž veškere rušívé vlivy předních hemisfér. (ale jen teoretizuju, vím o tom celkem hovno)
Přístup, který máš je alfa a omega. Od toho se odráží všechno co děláš. Pokud by tě měla tvá situace nějak štvát, přičemž s ní stejně nemůžeš nic udělat, bylo by to do budoucna jen špatně. Osobně neuznávám takové ty věčně pozitivistické přístupy, kdy je fajn vlastně všechno co člověka potká. To dělá z člověka nemyslícího blbečka. Ale vyargumentovat si všechny destruktivní důsledky tak jak jsou, vyžaduje konstruktivnější přístup. |
Edited by - neronis on 06/03/2010 12:33:15 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/03/2010 : 15:23:31
|
V tom ti podle mě asi pomáhá takové to pálení v krku když se nasereš nebo tě něco uráží, odráží to totiž veškere rušívé vlivy předních hemisfér. Neronisi. Tak tohle neznám. Když se mne někdo snaží urazit, jen se rozběhne myšlení na větší obrátky, rychle to vyhodnotím a jsem v naprostém klidu. Pokud by tě měla tvá situace nějak štvát, přičemž s ní stejně nemůžeš nic udělat, bylo by to do budoucna jen špatně. To je právě to, že to neštve tolik mne,jako ostatní.Představ si, že někdo kombinuje a myslí si že došel k něčemmu podstatnému a důležitému. Já mu obratem ukáži, že je třeba úplně mimo a podstata toho je jiná. Udělám li to jednou, ještě to není tak zlé, ale když to dělám často, pak ostatní dožeru.Nejhorší na tom je,že to co řeknu většinou není možno nijak popřít a prostě tomu tak je. Kdybych se na sebe díval očima druhých, byl bych si protivný.Jenže mně při tom o nic nejde, nikoho názor nechci ponížit,ale chci aby logika byla souvislá a provázaná aby příčiny odpovídaly následkům a podobně.Prostě mně vadí chyby v logice a snažím se je odstranit. Někdy si připadám pošahanej jako detektiv Monk. Všechno musí mít řád, jinak jsem nervozní jako stará Vaitingrová. Kdybych někomu měl přikývnout na chybnou logiku abych jej nedožral, bude napětí ve mně.
MB |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 07/03/2010 : 10:38:57
|
Pokud řekneš něco co nelze jinak popřít, většinou to podle mých zkušeností znamená jen nulovou nebo malou schopnost pracovat s danou logikou na straně těch co popírají. Když se trefíš do argumentační díry nějaké stupidní ideologie, kterou má autor naučenou od ostatních, místo toho aby by ji sám vytvořil, je logické že nedokáže tyto vztahy provázat do nejpodrobnějších detailů a argumentovat ti. Zatímco ty se věnuješ syntéze podstaty ze své vlastní perspektivy, což ti dává přirozenou výhodu, protože jsi navíc tvůrcem toho co obhajuješ... z čehož se dá vyvodit, že se můžeš také mýlit, jen to nemusíš nikdy poznat.
Nechat se unést svými emocemi také znamená držet se nějaké konstrukce, přijmout protiargument a přitom si držet v hlavě stejně nasazený postoj k oné vlastní konstrukci. Tzn. že ti mozek "odrazí" protiargument takovým způsobem, že vymyslí něco co bude tvůj postoj k dané problematice kopírovat. Tohle je složité. Ale zkus si představit opilce, který mele úplné nesmysly, ale říká to takovým tónem, že vypadá, jakoby to myslel naprosto vážně. Nedává to sice žádný smysl třeba ani jemu, ale jeho mozek stejně dokáže vlivem nasazeného postoje dále pokračovat a tento postoj přiživovat... |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 07/03/2010 : 17:17:58
|
Nechat se unést svými emocemi také znamená držet se nějaké konstrukce, přijmout protiargument a přitom si držet v hlavě stejně nasazený postoj k oné vlastní konstrukci. Tzn. že ti mozek "odrazí" protiargument takovým způsobem, že vymyslí něco co bude tvůj postoj k dané problematice kopírovat. Tohle je složité. Ale zkus si představit opilce, který mele úplné nesmysly, ale říká to takovým tónem, že vypadá, jakoby to myslel naprosto vážně. Nedává to sice žádný smysl třeba ani jemu, ale jeho mozek stejně dokáže vlivem nasazeného postoje dále pokračovat a tento postoj přiživovat... Neronisi.
I to je možné a už jsem o tom hodněkrát uvažoval.Snad právě proto hledám někoho, kdo najde možné chyby. V tom hlavním je najít nedokáži už proto, že jsem vše ověřoval mnohokrát. Já si moc nevěřím, víš? Kdysi jsem vymyslel takovou zvláštní převodovku.Popisovat ji nebudu,ale ukazovalo se,že by byla vhodná třeba pro jízdní kolo, na kterém by se šlapalo přímmočaře a nikoliv krouživě. Tím by zmizely ty výseče, ve kterých je páka krátká. prostě ty mrtvé výseče. A tak jsem to prostě vyrobil, vyzkoušel a byl překvapený jak se zvýšil výkon a pohodlí. A tak už jsem se cítil jako jednička.Prostě nebylo co popřít, protože to dokonale fungovalo a tak jsem si podal přihlášku autorského osvědčení (tam se nemusely platit ty tisíce jako u patentu.) Všechno bylo OK včetně originality ,ale patenťák to neustále vracel. Nejprve proto, že nestací princip, ale že mám zachytit všechny možné varianty,pak zase pro formální chybu, protože jsem nepodepsal výkresy a podobně. Všechno jsem přestál,ale pak přišla druhá fáze,čili získaat výrobce. A tak mně páni inženýři spočítali jak by se tím kolo sdokonalilo,že na tomto kole by vyhrál závod míru i rekreační cyklista a ještě by při tom mohl svačit.Prostě mně ukázali i ty výhody, které jsem si neuvědomil,ale pak řekli cosi, co mne prostě vůbec nenapadlo. / Pro většinu lidí je kolo sportovní náčiní a nikoliv dopravní prostředek. Oni stojí o ten pohyb a ne o pohodlí a rychlost. Skus to nabídnout v Holansku, nebo někde na východě a budeš slavný. Zde to nikdo vyrábět nebude." A měli pravdu. To bylo tím, co jsem v tom nadšení přehlédl. A tak jsem vše zahodil. Mimochodem se přesně totéž objevilo v západoněmeckých novinách . Kdybych byl naivní, předpokládal bych,že to napadlo toho německého autora nezávisle na mně.Eska Cheb není od Německa příliš vzdálená,ale soudit jsem se nechtěl. U čehokoliv je možno cosi přehlédnout a já jsem tvrdě poznal,že nejsem neomylný. Hovoříš o tvrdošíjnosti opilce. Já očekávám, že někdo napadne to co tvedím a nikoliv jen mne. Nemám důvod cosi měnit, když to zatím nikdo úspěšně nenapadl. Napadat mou osobu mně připadá primitivní a zbytečné. Názor kvůli tomu měnit nebudu.
MB |
|
|
23MirekK
Nový uživatel
Czech Republic
31 Posts |
Posted - 07/03/2010 : 21:15:15
|
Smysl života pro kazdého jedince je mít potomky, a tím zachovat druh. Smyslem života civilizace je rozvíjet se technicky, a vstoupit do kosmu. Umím si představit nejvýšší stadium vývoje a to Galaktickou republiku. Už vidím jak se mi smějete, ale uvedomte si, nejsme ve vesmíru zdaleka sami. Jsou i jiné soustavy s planetami podobnými Zemi, kde je šance, že jsou obydlené nejakou rasou. Záleží jen a jen na nás jak naložíme se svou existencí. Zatím se nechováme jako výspělý druh. Jednou se lidstvo dočká stádia jako ve Hvězdných válkách, já to prorokuji. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 08/03/2010 : 09:07:09
|
Smysl života pro kazdého jedince je mít potomky, a tím zachovat druh. Smyslem života civilizace je rozvíjet se technicky, a vstoupit do kosmu. Mirku. Mít potomky je podmínka zachování života, nikoliv smysl.Jsou lidé i neplodní, homosexuálové lesby a další, kteří nemají děti a přesto má jejich život smysl.Smysl života je možno rozdělit do svou základních skupin. Smysl života pro daného jedince a smysl života jedince vzhledem k ostatním. Smysl pro daného jedince je snaha o dosažení stavu příjemna a chybění nepříjemna. Chybí li cesta k dosažení příjemna zdánlivě, nebo skutečně, pak život pro aného jedince ztrácí smysl. Skus se zamyslet nad tím jaký by pro tebe měl smysl život v trvalém utrpení.Smysl života vzhledem k ostatním je dán tím, co ze svých schopností využívá v jejich prospěch,čili ve prospěch jejich příjemna.Využije li kdosi ve prospěch tvého příjemna svých schopností a ty toto příjemno získáš,pak jeho život pro tebe má smysl.Je to řečeno velmi zjednodušeně a je zde mnoho variant, ale v základu je tomu tak. Rozvíjet se technicky a vstoupit do kosmu? Představ si,že jsou na Zemi lidé,kteří ani neví co je kosmos, žijí v vzhledem k nám v primitivních podmínkách bez technických vymožeností a přesto má jejich život smysl a žijí spokojeně a vyrovnaně. Technický rozvoje je pouze cestou k usnadnění si života a rozšíření schopností,což je opět cesta k dosažení stavu příjemna. To není společenský smysl života,ale pouze prostředek. Není možno ani označit rozvoj společnosti za smysl života společnosti. Je to vlastně jen důsledek mnoha faktorů mezi kterými je příkladně lenost. Jsem líný táhnout náklad smykem,tak vymyslím kolo a tím si práci usnadním a namísto nepříjemna těžké dřiny je zde relativní pohodlí,čili příjemno. Nemám schopnost létat a tak vymyslím letadlo,čili smysl technického rozvoje je v tom, že dává lidem více schopností a tyto jsou potřebné pro dosažení stavu příjemna. Smyslem života je žít a to pro jedince i společnost.Nezáleží na tom, zda žiješ jako domorodec někde na od civilizace vzdáleném ostrově, nebo žiješ uprostřed civilizace dobývající vesmír.Není li život jen utrpením bez cest k příjemnu, pak má vždy smysl. Hovoříš o mimozemských civilizacích a nutnosti tyto vyhledávat a spojovat se s nimi. Dobrá myšlenka,ale uvaž co jsme schopni jin nabídnout. Svět rozdělený pravdami a zneužíváním schopností ve prospěch svého já a své uznané pravdy, čili svět válek a trvalých sporů? Myslíš že by o to stáli? Představ si,že jsou na těch planetách lidé, kteří ví, že je výhodnější své schopnosti druhým dávat a uznané pravdy již je nedělí. Žijí ve věčném míru a lásce. Sci fi- Proč dobývat vesmír,když ti mimozemšťané jsou zde na Zemi již mnoho tisíciletí a jen čekají až dospějeme,až se zbavíme rozdělujících pravd a poznáme,že je výhodnější druhým své schopnosti dávat. Až k tomuto dojdeme, sami o sobě dají vědět a pak se nám otevře celý spojený vesmír.Vesmírné války jsou názornou ukázkou naší nedokonalosti.Předpokládáme ve vesmíru to co je obvyklé u nás. Spojený vesmír jsou všechny planety, které našly cestu ke spojení a to tím,že se uznaných pravd zbavily, nezneužívají v jejich prospěch svých schopností ,dávají své schopnosti druhým a díky tomu jeden druhého neohrožuje a žijí ve vzájemné lásce.Svá poznání,která ji dávají vysoké schopnosti netají,ale dávají je všem a tak tyto schopnosti neustále rostou a to všem.Mají mnohem vyšší schopnosti než my,ale nikdy je nezneužijí ve prospěch svého já a své uznané pravdy.My se jich bát nemusíme,ale oni nás ano i když jsou naše schopnosti vzhledem k jejich primitivní. Co myslíš? Nebylo by lépe se zaměřit na naší společnost aby jim nebyla nebezpečná a pak od nich získat schopnosti jaké mají oni, nebo si ničit ozonovou vrstvu starty raket (proudící zplodiny splavují ozon do nižších vrstev, kde se rozpadají vratké atomární vazby),prát se mezi sebou kvůli tomu, že uznáváme jiného proroka,či nevěříme? Oni jsou zde a čekají. Občas pomáhají lidem nalézt cesty tomu věčnému míru,ale svých schopností ve prospěch nějaké své pravdy nezneužijí.Musíme si pomoci sami a pak nás přijmou mezi sebe a staneme se občany spojeného vesmíru se vším co k tomu patří. A nyní to srovnej s vesmírnými válkami. Ti zlí nejsou oni, ale pouze a jen my.Přemýšlej o tom, chceš li.Mimochodem na ty Vesmírné války se občas dívám a protože je tam hodně akce, bavím se.I v těch nejošklivějších a nejkrutějších však vidím pouze nás, pozemšťany. Bylo mnoho pozemšťanů, kteří se dokázali od pravd a moci lidské oprostit a mnozí z nich se stali občany spojeného vesmíru a mnozí žijí na vzdálených planetách.
MB |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 08/03/2010 : 14:11:44
|
Hovoříš o tvrdošíjnosti opilce.
Slávo, bylo to jako příklad. Napadlo mě, že to vezmeš osobně, ale bohužel více zřetelný příklad neznám. Klíč totiž není ve smyslu - takhle lidé neuvažují, ale v záměru co bychom chtěli a co ne.
Stejné je to s technologickým vývojem a létáním do vesmíru. Ty možnosti, které se nabízejí jsou nekonečné. Já osobně bych jinou rasu raději studoval a nechal rozvíjet směrem jakým se vydala než abych ji asimiloval a nutil ji ke spolupráci nebo vnucoval nějaká pravidla. Kdoví jaký zdroj inspirace by to mohl jednou být. Jenomže kdo by to chtěl, když to nenabízí nic hmatatelného a ani smysl to nedává. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 08/03/2010 : 16:19:02
|
Neronisi.
Nebral jsem to osobně,ale jen jako výraz označující určité vlastnosti,třeba zaslepení vlastním poznáním, názorem a podobně,prostě jakousi hráz,kterou je těžké překonat.
Stejné je to s technologickým vývojem a létáním do vesmíru. Ty možnosti, které se nabízejí jsou nekonečné. Já osobně bych jinou rasu raději studoval a nechal rozvíjet směrem jakým se vydala než abych ji asimiloval a nutil ji ke spolupráci nebo vnucoval nějaká pravidla. Kdoví jaký zdroj inspirace by to mohl jednou být. Jenomže kdo by to chtěl, když to nenabízí nic hmatatelného a ani smysl to nedává.
V tomto tě zřejmě nerozumím. Studovat jinou rasu? Ale k tomu jsem dal možnost, když jsem ukázal čím se vyznačuje.Není to rasa,ale určitá civilizace odlišná od naší v základních parametrech.Dal jsem tím pouze možnost srovnávat s touto civilizací tu naši. Vůbec nezáleží na tom, je li tato civilizace skutečná, nebo vymyšlená. Porovnáváním můžeš poznat v čem je lepší, v čem vede k prosperitě společnosti, ochraně života jako takového a řadu dalších věcí. Díky tomu múžeš poznat, kam by se měl ubírat vývoj naší civilizace aby lépe chránila život, aby lépe prosperovala a podobně.To je návod k směrovanému přemýšlení o naší civilizaci a nikoliv vnucování pravidel jiné civilizace. Je to vlastně snaha o vytvoření kontrastu,čili společnosti opačné aby bylo možno poznat klady a zápory té naší.Pokud se tě zdá, že ta mimozemská civilizace je dokonaleší než naše v tom základním, pak to znamená, že v té naší jsou chyby a je poznáno jaké ty chyby jsou a v čem tkví.Jsou li chyby poznány v podstatě,pak je možno je odstranit a to bez ohledu na to, existuje li nějaká jiná civilizace a my se ss ní tímto stotožníme.O nás jde, nikoliv o ně. V tomto má sci fi nezastupitelnou úlohu,protože umožňuje takovou kontrastní civilizaci vytvořit a díky tomu poznat tu naší.Kdekoliv jinde to není možné a bylo by narosto nezbytné existenci takové cizí civilizace dokázat.Ve sci fi můžeš tuto civilizaci skoumat a poznávat cesty ke zlepšení té naší a to i tehdy, když vůbec neexistuje. Tím ovšem neříkám ani to, že neexistuje. Může být ,že tyto řádky píší oni a já jsem jen prostředníkem.Možností je bezpočet a skutečnost nikdo nedokáže poznat a ode mne důkaz nikdo nedostane.Ono to ani není nutné. Bylo by chybou aby lidé měnili svůj svět jen proto, aby se zavděčili jim. To musí lidé dělat pro sebe a ve svém vlastním zájmu, díky pochopení toho, co je lepší a k poznání toho je cesta otevřená i kdyby neexistovali.
MB |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 09/03/2010 : 09:31:56
|
Slávo, myslím, že je základní problém naší civilizace v tom, že se ptáme v první řadě co by nám ta jiná mohla přinést. I kdyby třeba vůbec nic, měli bychom se jako vyspělejší druh cítit zodpovědni za to, aby pokračovala tam kde začala.
To umožňuje zcela nový pohled na věc, protože díky jejich neznalosti jim můžeš dát třeba do rukou nástroje, které tě neohrozí, možnost je vyrábět, aniž by přišli na základní principy jak k nim nebo k dalším dojít a nechat třeba je pouze užívat. Čímž jejich intelekt akceleruje tak jako tak, akorát je budeš mít pod kontrolou.
Pokud by tvoje hypotéza platila a byla zde vesmírná civilizace, která nás sleduje a umožňuje nám prakticky vše, může to znamenat jenom jednu věc. Náš druh má vlastnosti, které jim chybí a chtějí abychom dokázali využít všech principielních znalostí i s těmito vlastnostmi. |
Edited by - neronis on 09/03/2010 09:33:07 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 09/03/2010 : 13:44:08
|
Neronisi.
Nejlépe asi bude pokračovat ve sci fi. Před miliony let patřila Zeroya jejíž expedice nás jako první navštívila do rozděleného vesmíru a ta civilizace byla podobná té nynější naší. Také tam byly různá náboženství a systémy,také tam lidé zneužívali svých schopností ve prospěch svého já a své uznané pravdy,čili navzájem válčili zabíjeli se a nenáviděli navzájem. Vyzkoušeli všechny možné systémy a hledali cestu ke klidnému životu v míru. Nešlo to a nevěděli proč,když každá s uznaných pravd ukazovala k tomu cestu a tehdy se našel člověk,který tu základní chbu poznal a to právě v té mocci a rozdělující úloze pravd. A tak ukázal cestu ke spojení pravd a postavili první Dům květ ve kterém se sešli zástupci všech pravd aby využili toho dobrého ve všech pravdách k tvorbě společné cesty k životu. A tak se pravdy přenesly do domu květu a ji nebylo potřeba jejich dobro prosazovat zneužitím schopností. A tak zmizela lidská moc a zmizely hranice.Zeroa přestala být nebezpečnou a byla připojena ke spojenému vesmíru. Když se ptali, zda na Zeroye nedošlo k nějaké chybě, která vedla k tvorbě rozdělujících pravd a moci lidské, dostali odpověď. " Nikoliv. Všechny planety tímto prošly a nic není možno ve vývoji přeskočit.Napřed se musí všechny pravdy provinit proti životu a teprve pak je možno pochopit podstatu jejicch rozdělující funkce.Kdyby chybělo otrokářství, stále by zde byla možnost,že právě toto by mohlo být tím správným.Kdyby došlo k přeskočení socialismu, stále by zde byla otázka, zde právě toto není tou správnou cestou. Ten vývoj je tedy naprosto zákonitý a k tomuto cíli každá civilizace musí dojít, pokud se sama nezničí. Tím neříkám, že k tomu musí dojít v dohledné době,ale mohu tvrdit s přesvědčením, že pokud civilizace nezničí život na Zemi, pak toto bude budoucností našich potomků, že k tomu logicky dojít musí. Je možné, že o tom hovořím trochu brzy,že hodně předbíhám dobu,ale tak tomu bývá u všeho. Leonardo popisoval létající stroj a kolik staletí trvalo, než byla myšlenka naplněna. Můžeš si třeba říkat,že jsi u samého počátku čehosi co třeba bude mít velký význam pro vzdálené potomky. Možná půjde vše mnohem rychleji než sám předpokládám. Kdo ví??? Možná se docela mýlím a nevím o tom. Kopírovat jiné civilizace nepovažuji za moudré,ale přijmout to co moudré je bez ohledu na to zda nějaká cizí civilizace existuje za moudré považuji. Lidé si často myslí,že se stanou světovými, když budou hodnoty uznávané ve světě uznávat. To je ale velký omyl. Světovým se stává ten,koho má zájem kopírovat svět.Proč bychom to nemohli být my Češi???
MB |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 09/03/2010 : 15:40:23
|
Taky by byla asi pěkná nuda zlikvidovat každý vývoj v zárodku a jediné co ve vesmíru skutečně objevovat, by bylo jen pár šutrů, chemických reakcí a primitivních primátů. Nejsem si jistý zda to, čemu říkáš "nejít proti životu" neznamená ve skutečnosti "nejít proti špatnému vkusu, proti pohodlí". Ten vývoj je totiž destrukcí podmíněný a někdy ji je potřeba akceptovat nebo vyvolat.
Absolutní stabilita by mohla vést k tomu, že by všechno stagnovalo. Jako Indiáni, kteří se naučili efektivně živit, společensky mezi sebou stabilizovat, by na stejné úrovni mohli teoreticky operovat ještě tisíce let.
To, že si procházíme špatnými zkušenostmi je následkem neznalosti. Pořád je co objevovat, přičemž většina lidí bude a musí žít v tom, že existují v nějakém definovaném absolutnu. To je takhle a to zase takhle. Umožňuje to přežít a věnovat se soustředěně dílčím úkolům. Jako je starost o rodinu nebo o práci. Což naše myšlení ovládá, ale jinak by to fungovat nemohlo.
Proto je moudré že o Zeroye a těchhle věcech nic nevíme. Zbytečně by to odvádělo pozornost. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 09/03/2010 : 16:06:10
|
Neronisi.
Nikdy člověk neřekne vše. Znám smysl a funkci rozdělujících pravd a zneužití schopností v jejich prospěch a dokonce jsem zde o tom několikrát psal. Vím co by vzniklo stabilizací společnosti, čili vytvoření bezstressového prostředí.Chyběla by pobídka k růstu intelektu lidstva a dle našich měřítek by to asi byla i ta nuda.Nejspíše by vznikaly adrenalinové sporty,protože člověk nějaké vzrušení potřebuje. Za dávných časů se sebral jeden kmen, vzal si hole a nože ,napadl vedlejší kmen, pobil muže, znásilnil ženy děti si vzal za oteroky a pak doma oslavoval vítězství. Bylo to určitě vzrušující i když jen pro někoho a mohli by si myslet,že bez toho by byla na světě nuda.Pak toto přenesli za hradby stadionů a jedno mužstvo se snaží porazit druhé třeba ve fotbale. Vlastně je to totéž a to vzrušení boj a oslavy jsou i zde. Jen je to civilizovanější a nikoho ani nenapadne soupeře zabít a znásilnit mu manželku. Proč neřenést za bariery ten spor pravd? Oni si lidé vždy nějaké vzrušení najdou.
MB |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 10/03/2010 : 12:10:48
|
Nevím nevím. Když dostanu po hubě od chlapa, kterého stará po mě jede, nejde o důsledek rozdělujících pravd. Když vyrazím vykrást banku a postřílím deset lidí, protože si chci koupit BMW, nejde o důsledek rozdělujících pravd... |
|
|
Topic |
|
|
|