www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Filosofie & věda.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

ADC
Aktivní uživatel

259 Posts

Posted - 23/11/2009 :  22:42:21  Show Profile  Reply with Quote
Myslím, že jsi pro něj vzorem filozofa. Né co se týče obsahu filosofie, ale metod, které používáš. Nechci to rozpitvávat, víc se o tom nechci bavit, pokud nevadí.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/11/2009 :  09:38:09  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
ADC.
Myslím,že se velmi mýlíš. Filosof by měl být člověk vyrovnaný,přemýšlivý, zvědavý a komunikativní.Takovým je spíše Sokrates a vedle něj bych postavil třeba Rzwalda a hodnotil bych vysoko i jeho vtip. Kdyby se Richard zbavil své povýšenosti a chlubivosti,které jej vedou k nemoudrému jednání,pak bych jej postavil vedle nich do trojice.Oktef je pouze útočník a jen občas je možno s ním rozumně diskutovat, když zrovna nemá periodu.

MB
Go to Top of Page

ADC
Aktivní uživatel

259 Posts

Posted - 24/11/2009 :  09:46:54  Show Profile  Reply with Quote
MB, Rzwald a Sokrates s Tebou diskutují z jednoho prostého důvodu, že ještě nepochopili, jaké nesmysly tvoje teorie obsahuje a jaký zmatek v ní je. Vytvořil si stroj na nemysly a Ti, kteří se s Tebou dokáží bavit o jeho součástkách chválíš to je pochopitelné. Ten kdo ten stroj vidí v celku se s Tebou nebaví a když má dobrou náladu, a řekne si, zkusím to ještě jednou, tak zaútočí, aby Tě přivedl k rozumu. Okref to napsal opravdu dobře, ten kdo Tě přivede k rozumu by si opravdu zasloužil Nobelovku... nehledej v tom nějakej společenskej význam, ale pouze vyjádření náročnosti tohohle úkolu.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/11/2009 :  10:00:03  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
ADC.

Na toto bych měl říci jen "No comment",ale jsem ultragrafoman a psaní mne baví.. Snažíš se kousat, když jsi štěkáním ničeho nedosáhnul,ale tto si musíš od někoho vypůjčit alespoň zubní protézu.Ty jasnozřivý vidíš můj stroj v celku? Já myslím, že vůbec nevíš oč jde což dokazuješ svými slovy.
Jak mne přesvědčit o tom, že se mýlím jsem tě poradil v topicu o PAM. Chceš li nobelovku, máš k ní cestu otevřenou. Zatím jsi nedokázal popřít správnost jediné maličkosti a co je celek vůbec nechápeš.

MB
Go to Top of Page

ADC
Aktivní uživatel

259 Posts

Posted - 24/11/2009 :  10:13:37  Show Profile  Reply with Quote
"Ty vůbec nechápeš co je celek." -..... tohle z tebe křičí slyším to moc dobře.. jenže já to chápu Slávo a to je jediná odpověď, kterou na to mám.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/11/2009 :  10:20:05  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
ADC.

Tak to dokaž.Zatím jsi jednal jako ten, kdo nemá schopnost to pochopit.

MB
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 24/11/2009 :  11:10:40  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

ADC.
Myslím,že se velmi mýlíš. Filosof by měl být člověk vyrovnaný,přemýšlivý, zvědavý a komunikativní.Takovým je spíše Sokrates a vedle něj bych postavil třeba Rzwalda a hodnotil bych vysoko i jeho vtip. Kdyby se Richard zbavil své povýšenosti a chlubivosti,které jej vedou k nemoudrému jednání,pak bych jej postavil vedle nich do trojice.Oktef je pouze útočník a jen občas je možno s ním rozumně diskutovat, když zrovna nemá periodu.

MB

Okref rozhodně není jen útočník - většinou se s ním dá rozumně diskutovat

Já občas povýšenecký skutečně jsem, ale myslím si, že je to většinou vyprovokováno ještě větším povýšenectvím (byť neuvědomělým) někoho jiného. chlubivosti ani povýšenectví se zbavovat nebudu - ostatně to mohou být jen hanlivé názvy pro sebevědomí a hrdost - je těžké mezi tím najít rozdíl.

Kdo jsi ty, že nás tak dobře znáš?
Není náhodou známkou povýšenectví tvé časté "moudré" vysvětlování "neznalým" jak to v mozku a v myšlení vlastně ve skutečnosti funguje?

Asi se ti zdá že na tebe teď útočím - nezdá se ti to. Jsem otrávený (ne poprvé) tím jak tu prezentuješ svou "teorii"/"ne-teorii". Ostatním se to možná zdá nové a objevné. Za ty dva roky jsi ale skoro nic nezměnil. Co tvé sliby, že to více rozpracuješ, že přidáš experimenty? Nejsou experimenty, není rozpracování. Žádal jsi o rady ohledně terminologie i dalšího postupu, všeho se ti dostalo v minulosti ode mne i od jiných. Radami ses ale neřídil. Nezbývá mi tedy než ti doporučit aby sis přečetl mé a např. ftarflonovy, nebo Ace Rimmerovy rady z roku 2006 a 2007 a zamyslel se nad tím jak dlouhou cestu jsi od té doby ušel. Pokud to skutečně uděláš, pak zjistíš, že stojíš na místě a plácáš kolem sebe.

"Zasvěceně" vstupuješ téměř do každé debaty, ale nebylo by lepší spíše se stát zasvěceným. Jsi ve filosofickém fóru proto, že chceš růst nebo chceš nám neznalým předat své poselství? Už když jsem před lety přišel do tohoto fóra, které mne lákalo svým názvem - sliboval debatu na úrovni - tak jsem byl doslova šokován, tvými sebevědomými prohlášeními (která jsi později smazal) a do fóra jsem tedy vstoupil právě kritikou tvé PAM (má opravdu honosný název, ale bohužel obsah tomu neodpovídá).

Je pravda, že tohle fórum bylo před tvým příchodem téměř mrtvé (pár příspěvků do měsíce, nebo do roka), ale jak se liší bezcílné putování od nikud nikam od postávání na místě?

Čistě ze zvědavosti jsem si prohlížel i dřívější dávno uzavřené diskuze a zjistil jsem překvapivou věc - u mnoha z nich je jako poslední příspěvek, právě tvůj Slávku. I když bylo asi zřejmé, že po několika letech se k té diskuzi asi původní aktéři nevrátí. Opravdu velmi mnoho diskuzí je zakončeno právě tvým příspěvkem. O čem to vypovídá?

Na závěr přikládám citaci z jednoho ze starších topiců zkuste si položit otázku co si o sobě Slávek myslí, když něco takového napsal (příspěvek byl napsán v době kdy fórum dost živořilo a nebylo tu dostatek oponentů, všimněte si zvýrazněných částí):
quote:
Vědomí? K tomuto tématu je možno přistoupit ze dvou stran,Jedna je filosofická a tato vede od povrchu k podstatě.Ty sleduješ výsledky vědomí a snažíš se najít logiku.Druhá je cesta od podstaty k povrchu.Tato cesta však vyžaduje znalost konstant,které jako programový jazyk proces myšlení svými funkcemi řídí a podmiňují.Ta první cesta je dlouhá a nesmírně nepřesná.Ta druhá je přesnější.Poznáš li tyto konstanty,pak bude cesta k poznání celkem jednoduchá a získáš součastně odpověď na řadu dalších otázek.Třeba na otázku co je vlastně ta lidská duše. Některé tyto konstanty otevírající cestu druhou "programátorskou" můžeš najít rozptýlené do tohoto fóra. Soubor konstant a jejich funkcí v procesu myšlení jsem nazval " Programová analýza procesu myšlení živých organismů" zkratkou PAM. Opakovat zde vše nepovažuji za výhodné.Hledej a třeba nám ostatním dokážeš dát odpověď na svou položenou otázku sám a to odpověď tak přesnou, že filosofické celebrity závistí zmodrají. Nejsem filosof,protože jdu od podstaty k povrchu.Jsem PAM analytik.Poznání konstant řídících svou funkcí proces myšlení umožňují analýzu všeho, co svou podstatou z procesu myšlení vychází. Budeš li je chtít poznat,máš k tomu cestu otevřenou a rozum sám tě dá odpověď na otázku."Jsou správné a skutečně platné?" Potom budeš v poznání mnohem dál, než součastné filosofické celebrity. Toto poznání totiž ještě nebylo publikováno a já vlastně jen skouším, zda je dokáži zdělit tak, aby je lidé pochopili.Proto jse zde v tomto fóru. Kdyby kdokoliv poznal oč ve skutečnosti jde a zneužil toho že se příliš nestarám o prioritu svého poznání,pak věz, že by utržil jako plagiátor pěknou ostudu.Vše se sformulováno a deponováno na Státním notářství a to i s datem a časem uložení.

Myslím, že komentář netřeba

Asi se ptáte proč jsem na Slávka tak vyjel. Asi už přetekl pohár mé trpělivosti s ním a jeho PAM. Miluji filosofickou debatu, ale musí mít určitou úroveň. V tomto fóru jsem nalezl několik zajímavých diskutérů. Slávek mezi ně, ale nikdy nepatřil. Vždy pro mne byl někým komu jsem chtěl spíše pomoci - částečně z úcty ke staršímu a částečně díky pocitu povinnosti předat něco z toho co jsem se naučil. Slávek tu někde píše, že mne považuje nebo považoval za svého přítele, to je od něj hezké, ale poněkud neuvážené, tak dobře mne nezná. Já se snažím "pomáhat" i svým nepřátelům a Slávek je podle mého spíše "nepřítel" poznání a rozvoje. Asi ho teď soudím příliš tvrdě. Přeci jenom svou rétoriku trochu změnil - myslím, ale že jen rétoriku. Stále se podle mne považuje za toho "PAM analytika", amatéra, který strči do kapsy "filosofické celebrity".

Proč to však všechno říkám? Vlastně jsem již propásl ideální okamžik. Šetřil jsem si to na svůj post číslo 999, tedy dříve než tu dostanu "hodnost" Grafoman. Tohle je totiž mé rozloučení.

Jistě tu jsou lidé se kterými stojí za to si občas podiskutovat, ale celkově bych tu jen ztrácel čas. Svůj nick noemus používám i jinde na internetu, takže na mne možná narazíte jinde. Tady ale už ne

Mějte se tu hezky a je mi líto, že se Slávkem loučím ve zlém - kvůli němu jsem přišel a ze stejného důvodu i odcházím, není to zajímavá koincidence?

P.S. Bude asi těžké nereagovat na to co tu potom asi Slávek a ostatní napíší a dost váhám zda to vůbec budu číst, pak bych asi porušil své slovo a reagoval bych, to ale nechci. Možná si tedy přečtu co napíšete, ale budu se snažit ovládat a reagovat nebudu.
Go to Top of Page

ADC
Aktivní uživatel

259 Posts

Posted - 24/11/2009 :  12:19:10  Show Profile  Reply with Quote
Zdravím Noemusi,

z nezaujatého pohledu je tvoje rozloučení katarzí, po které doufám, že zavládne delší ticho. Filosofie.cz bude jak zoraným a zvláčeným polem, ke kterému někdo příjde a potichu zasadí pro změnu nějakou užitečnou rostlinu.

Měj se fajn, rád jsem s Tebou, i když zřídka, diskutoval. Někdy nebo někde nashle. Osobně už také nemám chuť do dalších reakcí na Slávovi posty. Nemohu to říct jistě předem, ale mám dojem, že jsem vyčerpal svoje prostředky.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/11/2009 :  13:02:14  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Noeme.
Tak se měj hezky. Měl jsi možnost mne přesvědčit o tom, že se mýlím, kdybys místo detailů nenapadal mne.Inu troufnul sis na mne a na ty deatily ze kterých je složena ta chybná teorie sis holt netroufnul.A tak pro tvůj odchod plakat nebudu.Možná to pro mne bude i výhodnější,protože já hledám ty kdo umí přemýšlet vlastní hlavou a když se někdo takový našel,pak jsi do toho vstoupil jako nyní a odvedl debatu kamsi k napadání ,takže jsi téma přerušil. Tak to mně určitě chybět nebude. Byl jsi občas jako žába na prameni a nyní se pramen uvolní. Možná bude chvíli ticho,jak říká ADC,ale jen proto, že to vzájemné napadání většinu odradí,ale potom se vzduch vyčistí a bude tu lépe všem.Nevím jak sis mohl myslet, že stačí, když někdo tak vzdělaný a chytrý jako ty řekne, že je cosi chybné a vlastně neřekne co je na tom chybné. Tak to prostě nechodí a při tvé deklarované chytrosti tě to mohlo dojít. A tak se měj hezky.Jak vidíš nepláču a plakat nebudu ani když na moje slova nebude reagovat ADC, spíše se mně uleví, když nebudu muset reagovat na plané plácání.Myslím, že se k vám připojí demonstrativně i Okref a pak už snad to napadání ve foru zmizí.I když si myslím, že mně tu radost neudělá.

MB
Go to Top of Page

okref
Velmi aktivní uživatel

672 Posts

Posted - 24/11/2009 :  18:48:00  Show Profile  Reply with Quote
Noeme,
jsem rád, že jsem na tebe působil a působím jako rozumný člověk. Zrovna včera jsem si říkal, že jsem příliž nedocenil tvou přítomnost na tomto fóru; že jsem kladl příliž malý důraz na obsahový přínos tvých příspěvků v rámci našich diskusí. Letmo jsem si projel naše diskuse(i když jich nebylo mnoho) a uvědomil jsem si, že budu muset brát jaksi vážněji a hlouběji tvé příspěvky. Také jsem uvažoval nad tím, jak asi dlouho na tomhle fóru ještě vydržíš. (Asi náhoda.) Došel jsem k tomu, že to tady budeš navštěvovat tak dlouho, jak budeš mít počítač na internetu. Chyba lávky...
Snad se tedy někde ještě setkáme.
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 24/11/2009 :  19:10:50  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by noemus
Mějte se tu hezky a je mi líto, že se Slávkem loučím ve zlém - kvůli němu jsem přišel a ze stejného důvodu i odcházím, není to zajímavá koincidence?

P.S. Bude asi těžké nereagovat na to co tu potom asi Slávek a ostatní napíší a dost váhám zda to vůbec budu číst, pak bych asi porušil své slovo a reagoval bych, to ale nechci. Možná si tedy přečtu co napíšete, ale budu se snažit ovládat a reagovat nebudu.

to si ze mě děláš prdel tohle..

...já ti odepíšu pak ještě znovu, ale teď už fakt nemám čas...
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 25/11/2009 :  00:38:42  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rzwald

quote:
Originally posted by noemus

to si ze mě děláš prdel tohle..

...já ti odepíšu pak ještě znovu, ale teď už fakt nemám čas...

tak jo..už mám čas...ale zase jsem vyčerpaný...

...byl bych rád, kdybys změnil svůj názor (moudrý člověk ví, že "unáhlit" se je lidské a nebojí se změnit svůj unáhlený názor...je to projev jeho dobrého sebevědomí...)

a to hlavně proto, že MB není jediný, kdo tu píše na fórum...a především z hlediska budoucnosti se tu budou různí lidé objevovat a mizet. Nemusíš přeci na MBho reagovat !!!! (podobně jako nereaguješ na Dalibora třeba)
...ale silně se přimlouvám za to, abys fórum občas prohlídl a pak, až se tu objeví někdo, komu by mohly pomoci tvé znalosti, tak mu můžeš odepsat a začít se s ním bavit.

Mimochodem...v phpBB fóru je funkce "přátelé a nepřátelé" a příspěvky "nepřátel" lze dát do ignorace, takže se ti v diskuzi neobjeví...tzn. tě ani nebudou vytáčet. Spíš než lámat hůl nad tímto fórem tedy doporučuji zatlačit na admina, aby buď takovou fci implementoval i na tomto fóru nebo aby Snitz nebo jak se tady tato šílenost jmenuje opustil a přešel na phpBB nebo nějaké jiné, nomální fórum...

...taky teď uvažuju...že prostě tohle fórum přenesu jinam...na phpBB. Jde to, i když nemám přístup do adminovy databáze -- jako administrátor svého fóra můžu pomocí Ctrl+C a Ctrl+V postupně překopírovat příspěvky z tohoto fóra do svého a u každého napsat původního autora (jakožto admin mohu registrovat uživatele a libovolně měnit autorství u příspěvků). Nechci se ale o to starat z dlouhodobýho hlediska (tj. jednorázově ano, ale pak bych chtěl administrátorství někomu předat)...kdyby se pro tuto ideu, dva tři schopní lidé nadchli...tak bych opravdu vážně o realizaci uvažoval. Jsem ochotný dlouhodobě (v podstatě na svůj lifetime) poskytnout server (tj. platit doménu a webový prostor..) ...jak jsem ale řek---nejsem ochoten dělat dlouhodobě admina.
(přičemž..byť mě tohle napadlo přesně teď...tak to není unáhlená myšlenka...)
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 25/11/2009 :  00:53:57  Show Profile  Reply with Quote
noeme ...ještě si do tebe zaryju, abys na mě měl krásné vzpomínky :-)

...nechat se vytočit jen jedním člověkem považuji obecně za nemoudré. Pokud tedy fórum ovládne jeden člověk (v tomto případě MB), potom mu to bylo umožněno lidem. Podobně jak panovník. Ve státě, kde nejsou ovce, nemůže se nikdo zmocnit jen tak moci. Ve státě, kde jsou ovce....no tak ano...ale pak ať ovce nebečí a poslouchají pasáčka...

(neber to osobně :-) ...jen si tak ryju...když se nemůžeš bránit, tak proč si labužnicky nekopnout do mrtvolky...bezvládného tělíčka....)
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 25/11/2009 :  01:53:18  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ADC

MB, Rzwald a Sokrates s Tebou diskutují z jednoho prostého důvodu, že ještě nepochopili, jaké nesmysly tvoje teorie obsahuje a jaký zmatek v ní je.
to jsem přehlídl...

všimni si, že já nediskutuji v MB o jedho PAM. Já totiž diskutoval už dřív...a svůj názor na ni jsem řekl (obecně s ní nemám problém, ale samozřejmě ji nenadřazuju učebnicím...) a nemám důvod jej zatím měnit, čímž to pro mě končí.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 25/11/2009 :  08:07:39  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
všimni si, že já nediskutuji v MB o jedho PAM. Já totiž diskutoval už dřív...a svůj názor na ni jsem řekl (obecně s ní nemám problém, ale samozřejmě ji nenadřazuju učebnicím...) a nemám důvod jej zatím měnit, čímž to pro mě končí.
Rzwalde.
A tak je to v pořádku.Zde panuje názor, že svou teorii nějak nadřazuji pomalu nade vše. To ale není pravda,ale spíše důsledek toho, že jsem se musel neustále bránit výpadům tvrdícím, že tato teorie je chybná a já jsem takový či makový aniž by bylo cokoliv s té teorie popřeno. Není li popřena správnostr teorie,pak nemám proč ji zavrhnout a to mne vede k obraně.S té obrany je potom vyvozováno, že ji povyšuji nade vše.Kdyby někdo dokázal logicky popřít jednotlivé body teorie a ukázal, že je tomu jinak,pak tu teorii klidně opustím i když se mně její znalost v životě vyplatila a mnoho věcí jsem díky ní pochopil. Nic takového se však nestalo a útoky směřují spíše na mne a teorii, která ani nebyla pochopena jako celek. Pokud o tu teorii někdo nemá zájem,pak se k ní vůbec nemusí vyjadřovat a nemusí útočit na to co vůbec nezná.
Hovoříš o ovládnutí fora mnou? Co tě k tomu vede, to že se snažím odpovídat,že s vámi diskutuji, že mám trošku víc času na psaní? Kdybych psal nějaké nesmysly, pak bych vám vůbec nevadil a docela by vás bavilo mne opravovat.Pokud díky mým příspěvkům někdo z vás pozná, že se mýlil,pak má na mne samozřejmě zlost,ale je to moje vina? Skus si představit,že odpovídám stejně jako nyní, ale nejsem jen zámečník.
A tak je někdo pyšný na své vzdělání a nějaký zámečník mu ukáže, že se mýlil. Mno mne by to asi také dožralo. Co si to vlastně ten zámečník dovoluje? A tak by mne ta zlost vedle k útokům na něj, čím bych vlastně ukázal svou vlastní ubohost.Já se nezajímám o to kdo něco říká, ale co říká a tak dokáži uznat i moudrost metaře a vážím si jej, když ukazuje něco cenného. Když někdo tvrdí nesmysly,pak mne nezajímají jeho tituly a školy jaké absolvoval ,ale ukáži mu že se mýlil a v čem se mýlil (konkrétně) a snažím se mu vysvětlit proč jsou to nesmysly.
POkud bych zde vládnul,pak to znamená že moje názory mají vyšší úroveň a nejste schopni je logicky popřít, nebo jsou třeba i chybné, ale vy nejste schopni jejich chybnost dokázat. Výsledkem by byla vaše podřízenost. Já však ten dojem, že bych zde vládnul nemám. Jednou přijde s něčím dobrým ten, po druhé onen a když je to dobré, pak se před tím v úctě skloním a přiznám to docela rád,protože mne to obohacuje.
Mám snad psát nesmysly, abych někomu udělal radost, že mne může opravovat a že mně může vládnout?

MB
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000