Author |
Topic |
noemus
Grafoman
Czech Republic
1149 Posts |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 15:56:38
|
jen upozornuji, ze Slavek pres sve sliby vetsinu svych prispevku smazal, takze uvidis casto jen jejich citace v mych prispevcich (a v prispevcich dalsich kdo kritizovali)
Uz tehdy jsem Slavka upozornoval, ze tahle cesta - zpusob jak PAM prezentuje nikam nepovede a jak je videt mel jsem pravdu - za dva roky se nic moc nezmenilo Richarde.
Ano, smazal jsem určité příspěvky a odůvodnil jsem i proč.Smazal jsem ukázku Vesmírných trampů, protože mne o to požádal nakladatel a je možné jej celkem chápat. Premiera by měla být v knize a nikoliv zde.Smazal jsem část příspěvků týkajících se PAM na žádost toho čechoameričana,ale uznal jsem, že to bylo ode mne více méně hloupé a tak jsem to v jiné formě obnovil. Otázkou je co tebe vede k tomu abys to zneužíval a otázkou je ve prospěch čeho. Děláš totéž v různých formách stále a to vždy, když někdo začne PAM chápat. V tu chvíli pispěcháš a snažíš se vytvořit nedůvěru ve mne. U slabších povah se tě to podařilo,ale třeba u Sokrata jsi přispěchal trošku pozdě a navíc není slabou povahou a dá spíše na svůj úsudek, než na tvůj. A tak se může ukázat,že právě ten styl, který jsem pro presentaci PAM zvolil bude tím nejvhodnějším. On to již dost dobře chápe a jakmile se mu ta logika spojí,pak je vyhráno, protože má lepší rétoriku než já a má větší schopnot vytvořit si respekt. Kdybych já chtěl shazovat tebe,pak stačí prolistovat forum a zapisovat si tvoje vychloubání, třeba o tom, že jsi vystudovaným biologem, fyzikem. matematikem a bůh ví čím ještě. Potom by tě nikdo nevěřil ani dobrý den. Každý má svého kostlivce ve skříni. Nebudeš to mazat a tím dokazovat že lžu? POkud to budeš mazat, tak hledej hodně staré topicy.Já mám tu smůlu, že si pamatuji i to oč vůbec nestojím.On dnes může díky googlu a Wikipedii vypadat vzdělaně i kopáč a může tvdit, že je docent a tvořit si tím autoritu. Sokrates může tvrdit třeba že je vrtač,ale jeho vzdělání a intelekt prozrazují cosi jiného. taková autorita je přirozená a takovou hodnotím kladně. Je lépe říkat já jsem malý a být velký, než stokrát tvrdit já jsem velký a ve skutečnosti být mravencem. A tak vrtač chápe to co inženýr nedokáže pochopit. Zvláštní co???
MB |
|
|
noemus
Grafoman
Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 16:45:49
|
quote: On to již dost dobře chápe a jakmile se mu ta logika spojí,pak je vyhráno, protože má lepší rétoriku než já a má větší schopnot vytvořit si respekt. Kdybych já chtěl shazovat tebe,pak stačí prolistovat forum a zapisovat si tvoje vychloubání, třeba o tom, že jsi vystudovaným biologem, fyzikem. matematikem a bůh ví čím ještě. Potom by tě nikdo nevěřil ani dobrý den. Každý má svého kostlivce ve skříni.
No to ses pěkně vybarvil Slávku - takovéhlé impertinence
Já jsem narozdíl od tebe žádný svůj příspěvek nikdy nesmazal a i s modifikacem jsem dost šetřil (to si každý může ověřit).
Rád se vychloubám a netajím se tím - myslím si ovšem, že se mám čím vychloubat. To co vím, není zkopírované z internetu (wikipedie apod.) a ten kdo také něco ví, ten rozdíl jistě pozná. Několikrát jsem zde i o svém vzdělání mluvil a nikdy jsem nic nezatajil ani nepozměnil a obvykle jsem vzdělání uváděl až v reakci na někoho. Řeknu-li co jsem studoval, pak to podle mne není vychloubání - jsem na své vzdělání hrdý, nevidím důvod proč bych ho měl tajit. Kdo umí googlovat tak si o mě může zjistit co chce moje stopa na internetu je celkem zřetelná - jméno mám uvedené v profilu
Nicměně si myslím, že jsem Ti spíše šlápl na kuří oko tím, že jsem ostatním ukázal Tvou stopu v tomto fóru i tvůj přístup - např. mazání příspěvků - sliboval jsi, že to dělat nebudeš. Osobně jsem zvědavý co dalšího ještě smažeš. Asi budu tvé příspěvky vždy celé citovat aby bylo zřejmé na co reaguji (i když to pak vypadá obludně) |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 17:21:11
|
Richarde. Od té doby co jsem slíbil nic nemazat, jsem tento slib dodržel a nic nemazal,takže tvoje výpady směřují do prázdna. Navíc když jsem ještě mazal, nepokládal jsem to za nic špatného,ale za svoje právo. Když jsem byl upozorněn na to že to není donré, již jsem to nedělal. Pokud toréž udělal kdosi jiný,pak jsem udělal totéž co vy,čili jsem mu dal najevo, že to není dobré.(Tady byl blábol)Poučil se stejně jako já a již to nedělá. Vše je tedy vyřešeno a ty přijdeš s tímto. Myslíš že je to na správném místě a ve správný čas, nebo to má zcela jiný smysl, čili zničení důvěryhodnoti mne abych se náhodou příliš nepovýšil. Ono chlubení spíše přináleží těm kteří nemají čím se chlubit. Ti co mají čím se chlubit, za ty hovoří jejich práce a chlubir se nemusí.Ono chlubení je většinou dáno snahou sama sebe nad ostatní povýšit a většinou je spojeno se snahou druhé ponížit. Pro mne jsou chlubilové většinou ubožáci, kteří se drápají vzhůru po ramenech ostatních a myslí si,že když druhé neponíží sami zůstanou dole. Ti skutečně velcí si mohou dovolit být skromní a třeba i jiným pomáhat nahoru. Jakmile jsem začal jednat podobně jako ty, okamžitě říkáš, že jsem se pěkně vybarvil. Zajímavé. Ty vlastně nemáš rád to co běžně děláš ale nemáš to rád jen u ostatních. U tebe je ro správné.Jenže já tě stále považuji za kamaráda i když chlubivého a tak trochu namyšleného. Nikdo nejsme ideální a ty tvoje slabosti tě v mých očích spíše polidťují. Trochu mně občas překážíš a to mne zlobí,ale za mnohé tě na druhé straně vděčím i když třeba nedošlo k úplné shodě.Pokud se nad tou chlubivostí trošku zamyslíš a poznáš, že si tím škodíš,pak moje slova nebyla zbytečná a budou pro tebe a tvůj další život přínosná. Oni lidi povýšence a chlubili nemají rádi a mnogdy se snaží je ponížit. Dokonce je o tom i přísloví." Kdo se povyšuje, bývá ponížen."
MB |
|
|
Sokrates
Aktivní uživatel
Czech Republic
237 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 18:52:16
|
Slávo Ještě o tom popřemýšlím.
ADC Abych pravdu řekl. Ve výběru přezdívky jsem se inpiroval hrdinou mé nejoblíbenější knížky. Neuvěřitelným paradoxem je, že právě tato kniha nastinuje, aniž by o tom autor sám věděl, problematiku slova v procesu myšlení. Musím tuto knihu znovu najít a možná vše dostane ještě větší smysl. Moc dobře si pamatuji že lidé, jimž jsem tuto knihu půjčil, mi ji vraceli s nepochopením. Já jsem však z této knihy něco podchytil a Sláva mi byl jakoby druhým vydáním. Na Sokrata jako známého filosofa jsem tedy nemyslel. V té době, kdy jsem se zde přihlašoval, jsem ho ani moc neznal. Ale v podstatě je jedno za koho se člověk vydává, protože samotného člověka neformuje jméno či tituly ale jeho vystupování, chování a jednání.
Kritika pokud si sám nic nedokázal je prázdná a nevidím na ní nic správného. ADC
Já zase nevidím nic špatného. Vždy záleží pouze na druhu věci, která je kritizovaná. Můžeš být tím nejúznavanějším doktorem filozofie na světě, pokud ale dostaneš za úkol zkritizovat zednickou práci, budou ti všechny ty tituly a úspěchy k ničemu. Jestliže se ale tento stejný člověk ve stavebnictví vyzná, což je sice nepředstavitelné ale není to nemožné, má plné právo na kritiku.
A lidmi co usilují o svoje vlastní dobro, proto, že dokáže zesměšnit a tito lidé chápou každou prohru druhého jako vítězství svoje. ADC
V případě že dotyčný chápe kritiku od druhých jako prohru je celkem očekávatelné, že kritici budou vnímani v očích kritizovaného jako vítězi. Jinými slovy můj úmysl v kritice může být jakkoliv dobrý, to však nic nemění na skutečnosti, že se někdo může cítit poražený, i když by správně neměl mít důvod. Navíc kritika není jen špatná. Kritika znamená hodnocení. Je v tom tedy zahrnuto vše špatné ale i dobré. Je mnohdy velmi zajimavé jak postavení a význam slova ve větě o nás dokáží ledacos odhalit. |
|
|
ADC
Aktivní uživatel
259 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 20:14:10
|
quote: Originally posted by Sokrates
ADC Abych pravdu řekl. Ve výběru přezdívky jsem se inpiroval hrdinou mé nejoblíbenější knížky. Neuvěřitelným paradoxem je, že právě tato kniha nastinuje, aniž by o tom autor sám věděl, problematiku slova v procesu myšlení. Musím tuto knihu znovu najít a možná vše dostane ještě větší smysl. Moc dobře si pamatuji že lidé, jimž jsem tuto knihu půjčil, mi ji vraceli s nepochopením. Já jsem však z této knihy něco podchytil a Sláva mi byl jakoby druhým vydáním. Na Sokrata jako známého filosofa jsem tedy nemyslel. V té době, kdy jsem se zde přihlašoval, jsem ho ani moc neznal. Ale v podstatě je jedno za koho se člověk vydává, protože samotného člověka neformuje jméno či tituly ale jeho vystupování, chování a jednání.
Sokrate v tom máš pravdu, ale když se někdo s nickem Sokrates začne pokoušet usměrňovat něco, co usměrnit nepotřebuje, tak jsem si musel repjnout. Nejsem nějakej vejpitka, co si chladí žáhu. Moje posty mají přísnou logiku a sledují jediný účel, aby Sláva dospěl k poznání, které si zaslouží. K tomu se potřebuje setkat s kritikou a opozicí, aby měl kontrast a viděl obrysy své filosofie. Jsi nejspíš ještě mladý a nechápeš, že někdy je třeba použít způsobu řeči, který není jen akademický. Tady nejsme na akademické půdě, alespoň o tom nevím a nejsme vázaní žádnými pravidly krom pravidel slušného chování. Najdi mi jedno sprosté slovo, které jsem použil a potom se snaž o nějaké usměrňování. Sláva podle svých slov chápe myšlenky ukrývané do pohádkových přirovnání, proto je používám, protože je to nejsnazší způsob jak se ke Slávovi dostat.
quote:
Kritika pokud si sám nic nedokázal je prázdná a nevidím na ní nic správného. ADC
Já zase nevidím nic špatného. Vždy záleží pouze na druhu věci, která je kritizovaná. Můžeš být tím nejúznavanějším doktorem filozofie na světě, pokud ale dostaneš za úkol zkritizovat zednickou práci, budou ti všechny ty tituly a úspěchy k ničemu. Jestliže se ale tento stejný člověk ve stavebnictví vyzná, což je sice nepředstavitelné ale není to nemožné, má plné právo na kritiku.
Pokud by nejuznávanější doktor filosofie dostal za úkol zkritizovat práci zedníka, které vůbec nerozumí, co myslíš... kritizoval by ji, nebo ne z důvodu toho, že by byla prázdná, jelikož nemá zkušenosti a vědomosti k tomu, aby si za ní mohl stát.
quote:
A lidmi co usilují o svoje vlastní dobro, proto, že dokáže zesměšnit a tito lidé chápou každou prohru druhého jako vítězství svoje. ADC
V případě že dotyčný chápe kritiku od druhých jako prohru je celkem očekávatelné, že kritici budou vnímani v očích kritizovaného jako vítězi. Jinými slovy můj úmysl v kritice může být jakkoliv dobrý, to však nic nemění na skutečnosti, že se někdo může cítit poražený, i když by správně neměl mít důvod. Navíc kritika není jen špatná. Kritika znamená hodnocení. Je v tom tedy zahrnuto vše špatné ale i dobré. Je mnohdy velmi zajimavé jak postavení a význam slova ve větě o nás dokáží ledacos odhalit.
Je-li někdo zesměšněn ztrácí na autoritě a i sebeúctě a některé lidi toto těší, mají z toho radost. Čím oslabenější je kdokoliv kolem nich, tím víc domnělé síly mají oni. Pokud má kritika tento účel a nikoliv účel poučný, potom ji vnímám jako negativní. |
|
|
okref
Velmi aktivní uživatel
672 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 21:02:58
|
ADC:Moje posty mají přísnou logiku a sledují jediný účel, aby Sláva dospěl k poznání, které si zaslouží. K tomu se potřebuje setkat s kritikou a opozicí, aby měl kontrast a viděl obrysy své filosofie.
Jestli se ti něco takového podaří, pak jsi u mě jednoznačným kandidátem na... minimálně na Nobelovu cenu za přínos lidstvu.
Osobně se domnívám, že většina nesrovnalostí na tomhle fóru by zmizela, kdyby méně diskutérů bralo MBho teorie vážně. Vždyť jsou to bohapusté bláboli, kterými si prostě snaží ukrátit dlouhý čas. Mám za to, že si prostě dělá srandu a baví se tím, že ho vůbec někdo bere vážně. Čím vážněji ho někdo bere a čím urputnější jsou argumentace, tím více je přesvědčen o tom, že vytvořil něco velkého. Kdyby neměl opozici, jeho teorie by se rozplynula jako pára nad hrncem.
Dále se domnívám, že se ti to nepodaří, protože je to jako opravovat nefunkční tiskostroj tím, že mu budeš ukazovat správné produkty, které by měl vytvořit. Co je hodně patrné z MBho přispěvků je nepřehlednost způsobená zbytečnou obšírností. Často není z jeho slov vůbec jasné, co má vlastně na mysli, jestli něco na mysli má. A kdyby člověk měl brát doslovně jeho text, tak musí nutně dojít k závěru, že je to bažinatá záplava, která si žádá méně psaní a více uvažování.
Všimnul jsem si, že sokrates (místního sokrata píši s malým "s") se snaží MBmu porozumět, tedy alespoň té jeho "nenapdalměvhodnýpřívlastek" teorii. I jemu přeji mnoho štěstí a zdaru v tomto snažení. Avšak taktéž se musím domnívat, že nedojde úspěšného cíle. Ale kdyby se mu to tedy podařilo a on v tom nalezl nějaké hodnotné poznání, pak bych byl rád, kdyby mi to sdělil svým jazykem, který bude snad srozumitelnější.
|
|
|
ADC
Aktivní uživatel
259 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 21:22:11
|
Okrefe ty ses dobře rozjel. Sláva se určitě nad tím tiskostrojem dobře zasměje. :) Jednu věc ale ze Slávy cítím a proto neztrácím naději, a sice, že, když se směje, směje se upřímně a né zle nebo škodolibě. Sláva je fajn, jen je jak protrženej, až se vypovídá bude dobře. |
|
|
okref
Velmi aktivní uživatel
672 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 21:26:47
|
Axel, tak do takové hloubky já nejdu. Nehodnotím, jestli je někdo fajn nebo nefajn nebo OK nebo khůl. Jediné, co hodnotím a na co se vůbec zaměřuji, je to, kdo co vyplodí ze svého myšlení. |
|
|
ADC
Aktivní uživatel
259 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 21:38:27
|
Promiň, že do toho vstupuju okrefe, ale nelze zaměňovat filosofa s jeho filosofií. Je to jako kovář a podkova. Představ si, že bys přišel ke kováři a sledoval jeho práci. Bral jednu podkovu za druhou a říkal o ní, že je špatná, že je špatná, že je špatná. Za jak dlouho bys od kováře asi tak dostal kladivem? |
|
|
okref
Velmi aktivní uživatel
672 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 21:51:45
|
ADC,
přesně nevím, na co reaguješ. Ale i špatný kovář může ukout dobrou podkovu. |
|
|
ADC
Aktivní uživatel
259 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 21:57:00
|
Reaguju na to, že ve tvé kritice nevidím pro Slávu zároveň nabízené východisko.
..reagoval jsem na ten příspěvek pro Axel01 |
Edited by - ADC on 23/11/2009 22:08:17 |
|
|
okref
Velmi aktivní uživatel
672 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 22:14:02
|
No jo, to je tím, že mu žádné východisko nenabízím. Jen jsem s ním jeho filosofickou problematiku probral a teď už jen prezentuji vlastní závěry a postoje k ní. Třeba mu to nijak nepomůže, třeba jo, to nevím a ani mě to nezajímá. Ale nezrušitelným faktem je, že to tak vidím a budu vidět, ať se děje, co se děje. Nevnímám tady tenhle diskusní prostor jako nějakou léčebnu nebo něco podobného. Vnímám ho jako prostor, kde se střetávají nebo splývají filosofické mysli. |
|
|
ADC
Aktivní uživatel
259 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 22:21:37
|
Domnívám se okrefe, že máš na Slávu větší vliv, než si myslíš. |
|
|
okref
Velmi aktivní uživatel