www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Strach silných a tloušťka slabých vrahů
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 26/04/2009 :  18:50:42  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Proč jsou někteří lidé obézní. Myslím si, že živé buňky jejich těla se něčeho bojí, mají obavu z budoucnosti, proto si dělají tukové zásoby až příjdou ony horší časy. Čeho se však bojí? Živé buňky lidí ale i zvířat, kteří jsou málo energičtí čili slabí a kteří jedí zabitá zvířata a rostliny či potraviny ze zabitých zvířat a rostlin, se podle mne bojí msty blízkých jedinců zabitých živých jedinců, a proto si dělají tukové zásoby čili tloustnou. Tento strach živých buněk těl slabých lidí se může projevit rovněž jako nějaká psychická nemoc. Těmito blízkými jedinci jsou pro tloustnoucí živé buňky blízké mikroorganismy (např. živé buňky) živých buněk z těl zabitých rostlin a zvířat.

Živé buňky energických (s velkou kinetickou energií) čili silných lidí ale i zvířat se nebojí čili si nedělají tukové zásoby, protože spoléhají na svou sílu. I těmto silným živým tvorům však nakonec dojde jejich síla zvláště, pokud zabíjejí stále další a další lidi, zvířata a rostliny, a dožene je strach ze stupňujícího tlaku okolí, msty mikroorganismů (protože podstata našeho života se odehrává v mikrosvětě). Často se z nich poté stanou alkoholici.

Proto dokonalý živý tvor jí pouze rostlinné semena a rostlinné plody.

(viz. též: www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Sokrates
Aktivní uživatel

Czech Republic
237 Posts

Posted - 27/04/2009 :  00:08:07  Show Profile  Send Sokrates an ICQ Message  Reply with Quote
Lidé jsou obézní, protože mají nedostatek pohybu. Tloustnouti začnete, jakmile budete přijímat do těla více kalorií než stačíte spálit. Přejídání taky není zrovna nejlepší. Je vhodné jíst pomalu, aby to vaše tělo dokázalo dokonale strávit. Nesmím zapomenout na to, že existují i jiné příčiny, které nemůžeme sami ovlivnit. Tím myslím různé poruchy činnosti orgánů atd. Toto je otázka čistě pro odborníka v oblasti zdravotnictví. Žádnou velkou filosofii v tom netřeba hledat. Bude to trochu drsné co ted napíšu, ale nemůžu si pomoct. V koncentračních táborech nebyli identifikovány žádné strachující se bunky, vytvářející tukové zásoby na horší časy. Když není jídlo a je pohyb, nemůžete stloustnout. Já jsem například hubený. Jím kuřátka,prasátka,nejrůznější ryby, protože jsem všežravec. Jím pomalu, nepřejídám se a sportuji. Proti zvířátkům nic nemám. Snažím se žít v řádu přírody, která mě stvořila. Jíst pouze nějaké semena a rostlinné plody mi přijde absurdní. Je však pravdou, že když budeš hladovět, tvé tělo si začne ukládat tukové bunky pro horší časy. To je normalní,přírodní,obranný mechanismus. Myslím si, že hlavní filosofií jídla je, abychom se nesoustředili na pocit plného břicha, ale abychom vychutnávali každé sousto a nepřikládali jídlu větší důležitost než má. A to je získávání energie, které dokážu ze sebe vydat.

Edited by - Sokrates on 27/04/2009 00:11:34
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/04/2009 :  14:55:29  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Měl jsem 104kg při výšce 172 cm. Byl jsem tedy obézní,Pak jsem důvodu neznaje začal hubnout a dotáhl jsem to na 62 kg.Byl nasazen isulin a nyní mám 81kg. Lékař se s toho raduje. Kdyby byla moje původní váha těch 62kg (koncentrák hadr) a začal jsem diabetu neznaje těch čtyřicet kilo shazovat, byl bych již nejspíše jen kostra. Jedna s příčin vzniku diabetu je nedostatek vitaminů řady B, hlavně vitaminu B12,který je v mase.O tom si můžeš informace vygooglovat. Takže jsem zřejmě jedl málo masa, dostal diabetes, díky tomu zhubnul a nyní jsem přibral.Jak se toto shoduje s tvojí teorií? V žádném případě jsem netloustnul díky strachu ze zabitých zvířat,protože jsem se o původ masa téměř nestaral. Pokud máš těch svých 54kg a nejsi prcek 150 cm vysoký, pak jsi hubeňour, dalo by se říci pochodující kostra. Není to ze strachu ze snězených semínek? Co děláš proto abys při chůzi nechrastil? Jak tu tvojí postavu přijímají ženské? Neprojevila o tebe nějaká zájem jen jako o přívěsek k hodinkám? Kdybych byl tvůj táta, či máma,tak tě přehnu přes koleno a pořádně naložím.(na talíř také aby s tebe byl pořádný možský.) Pupkatý chlap s pupkatou ženskou k sobě cestu najdou,ale hubeňour má cesty k pořádným ženským uzavírané,protože o něj nestojí a připadal by jim směšný jako komár na lízátku.
Přišel jednou k lékaři manželský párek ,oba pěkně pupkatí.Doktor se jich ptal co si přejí a manželka mu vysvětlila situaci takto." Pane doktore, my se k sobě přes ty bachory nemůžeme dostat. Mohl byste mně jí přešít někam jinam?"
Doktor se plácnul s povzdechem do čela.
" Ježíšmarjá doktore tam ne. To by mně starej gulama rozbil brejle."
O hubených znám aké jeden. Přijde trakový podvýživa k lékaři a stěžuje si na přirození. Doktor se podívá a nechápavě říká. "Ale vy ho máte normálního."
"Nojo dokrote,ale když se mně postaví, nahrne se mně do něj všechna krev a já ztratím vědomí."
Ber to vše s humorem a nauč se naslouchat svému tělu.Ono si řekne o to co potřebuje a ty na to dostaneš chuť.Nestav mu do cesty nějaké teorie, protože potom jednáš proti sobě samému. Jednáš li proti sobě samému a škodíš svému zdraví, nenabízej svou chybu i ostatním.

MB
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 27/04/2009 :  18:56:02  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant
Co děláš proto abys při chůzi nechrastil? Jak tu tvojí postavu přijímají ženské? Neprojevila o tebe nějaká zájem jen jako o přívěsek k hodinkám?
MB, existují vegetariáni, kteří jsou výkonní sportovci a dokonce existují i vegetariáni kulturisti...

maso není zázrak, co je v mase je i jinde...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 28/04/2009 :  06:56:15  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Rzwalde.

Ale ano.Mně vegetariánství vůbec nevadí.pokud se nejedná o fanatismus.Jakmile se s tím spojí nějaká víra,či teorie, dostane to zcela jiný rozměr a často to vede k sebepoškození. Když je v nějaké teorii spojováno to co vůbec na sebe nemá vliv a je s toho cosi nesmyslného vyvozováno,pak mně to hodně vadí a dávám to najevo.Vše co postrádá logiku,či tuto logiku neznám a proto vznikají paradoxy mne přímo drásá. Já nevím proč, ale takový prostě jsem.Pokud někdo řekne,že bude jíst pouze semínka a tím změní svět k lepšímu, jsem schopný to brát pouze jako básnický obrat,ši nadsázku,ale nikoliv jako cosi vážně myšleného, reálného, protože to spolu nesouvidí. Pokud se někdo snaží toto prosazovat a přesvědčit ostatní o správnosti takové cesty,pak mne to vždy vytočí. V televizi ve výměně manželek ukazovali takového fanatického vegetariána,který k témuž přinutil celou rodinu. Litoval jsem jeho rodinu a cítil k němu odpor.
Je to tedy otázka mých emocí, které bych neměl dávat tolik najevo.

MB
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 28/04/2009 :  09:20:03  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sokrates

Lidé jsou obézní, protože mají nedostatek pohybu. Tloustnouti začnete, jakmile budete přijímat do těla více kalorií než stačíte spálit. Přejídání taky není zrovna nejlepší. Je vhodné jíst pomalu, aby to vaše tělo dokázalo dokonale strávit. Nesmím zapomenout na to, že existují i jiné příčiny, které nemůžeme sami ovlivnit. Tím myslím různé poruchy činnosti orgánů atd. Toto je otázka čistě pro odborníka v oblasti zdravotnictví. Žádnou velkou filosofii v tom netřeba hledat. Bude to trochu drsné co ted napíšu, ale nemůžu si pomoct. V koncentračních táborech nebyli identifikovány žádné strachující se bunky, vytvářející tukové zásoby na horší časy. Když není jídlo a je pohyb, nemůžete stloustnout. Já jsem například hubený. Jím kuřátka,prasátka,nejrůznější ryby, protože jsem všežravec. Jím pomalu, nepřejídám se a sportuji. Proti zvířátkům nic nemám. Snažím se žít v řádu přírody, která mě stvořila. Jíst pouze nějaké semena a rostlinné plody mi přijde absurdní. Je však pravdou, že když budeš hladovět, tvé tělo si začne ukládat tukové bunky pro horší časy. To je normalní,přírodní,obranný mechanismus. Myslím si, že hlavní filosofií jídla je, abychom se nesoustředili na pocit plného břicha, ale abychom vychutnávali každé sousto a nepřikládali jídlu větší důležitost než má. A to je získávání energie, které dokážu ze sebe vydat.

Sokrate,

protože příkaz k tomu, aby se tělo člověka pohybovalo, dává člověku mozek čili mozkové buňky, tak vše záleží většinou jen na nich, jestli chtějí tloustnout či nikoliv. Jestliže jsi energický člověk, obraz dravce, tak můžeš jíst zabité živočichy a nebýt tlustý, jako např. lev či tygr, protože všechnu přijatou energii spálíš při svém pohybu. Takovému člověku pak podle mne ze špatného svědomí a následků ze zabíjení živočichů hrozí alkoholismus.

(viz. též: www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 28/04/2009 :  09:29:16  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:

Rzwalde.

Ale ano.Mně vegetariánství vůbec nevadí.pokud se nejedná o fanatismus.Jakmile se s tím spojí nějaká víra,či teorie, dostane to zcela jiný rozměr a často to vede k sebepoškození. Když je v nějaké teorii spojováno to co vůbec na sebe nemá vliv a je s toho cosi nesmyslného vyvozováno,pak mně to hodně vadí a dávám to najevo.Vše co postrádá logiku,či tuto logiku neznám a proto vznikají paradoxy mne přímo drásá. Já nevím proč, ale takový prostě jsem.Pokud někdo řekne,že bude jíst pouze semínka a tím změní svět k lepšímu, jsem schopný to brát pouze jako básnický obrat,ši nadsázku,ale nikoliv jako cosi vážně myšleného, reálného, protože to spolu nesouvidí. Pokud se někdo snaží toto prosazovat a přesvědčit ostatní o správnosti takové cesty,pak mne to vždy vytočí. V televizi ve výměně manželek ukazovali takového fanatického vegetariána,který k témuž přinutil celou rodinu. Litoval jsem jeho rodinu a cítil k němu odpor.
Je to tedy otázka mých emocí, které bych neměl dávat tolik najevo.

MB

Miloslave,

fanatismus jezení rostlinných plodů a rostlinných semen, který přiznávám a za který se nestydím, má na rozdíl od ostatních fanatismů (např. tvého jezení živočichů) jeden velký přínos pro společnost: chrání život ostatních živočichů a rostlin.

(viz. též www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 28/04/2009 :  10:49:17  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Mám takový dojem, že v tom nemáš pravdu. Můj táta říkal, že do rozběhnutého stroje se prsty nemají strkat. V přírodě je zaběhnutá určitá rovnováha a někdy stačí v dobrém úmyslu do této rovnováhy zasáhnout a je zde katastrofa. Kdyby šelmy přestaly lovit třeba jen myši,tak by se myši přemnožily a zničili své vlastní životní prostředí.Přemnoží li se zajíci,protože chybí lišky a myslivci, zničí les,louky i pole.Když se tak někdy stane poradí si příroda celkem jednoduchým spůsobem a to že dojde k hladomoru,nemocem a podobně. Měl bys respektovat ten zaběhnutý řád,který se tvořil miliony či miliardy let a má svůj smysl. a spíše než ho změnit, měl by ses jej naučit vidět a chápat. Pokud jíš ty semínka a plody sám,je to tvoje věc. Pokud to ovšem spojíš s jakousi ideologií a snažíš se aby tak jednaali ostatní,pak jednáš proti řádu přírody. Naštěstí se tě to nemůže podařit,ale představ si, kdyby ano a představ si k čemu by v přírodě došlo. Ve výsledku by to stálo přírodu mnohem víc zmařených životů,narušení rovnováhy a někdy skutečné kolapsy. Podívej se na to co tvrdíš tak jako by toto mělo být realizováno a vyvoď s toho důsledky ke kterým by došlo a pochopíš, že by toto zničilo víc života, než jaký je stávající stav. Do Austrálie byli dovezeni králíci,kteří tam neměli přirozené nepřátele a co se stalo? Tam kde se přemnožili spásli vše co bylo k jídlu a po nich zůstávala holá pustina.
Lidé jsou všežravci a mají své místo v řádu přírody a to je nutné respektovat a právě v zájmu přírody. Když se stavíš proti řádu přírody,jednáš proti ní a každý čin se tě vrátí jako bumerang. Tvoje trávení se vytvářelo evolučně miliony let a ńásledkem toho má určité vlastnosti aby tvůj organismus získal to, co k životu potřebuje.Postavíš li se proti tomu,pak se stavíš proti svému vlastnímu životu a žádné ušlechtilé cíle,které tím sleduješ tě to trávení a potřeby organismu nezmění.
Máš li poruchu trávení,která tě neumožňuje získat potřebné látky s masa, pak musíš tyto látky získat z něčeho jiného,nebo třeba umělou cestou.Potom je vegetariánství správnou cestou, ale jen pro tebe a lidi s podobnou poruchou trávení.S nějakými ušlechtilými cíli to nemá nic společného.POkud jednáš v zájmu nějaké ideologie pak jednáš proti sobě samému i řádu přírody. To není kladné a ušlechtilé jednání,ale promiň mně to slovo, je to hloupé.
Pojídání masa masožravci, či všeežravci je zcela přirozeným a má to své místo v přírodní rovnováze a řádu.Člověk by neměl ostatním živým tvorům úmyslně vyvolávat bolest, myslím tím pro svou zvrhlou zábavu,ale zabití živočichů pro potravu je v pořádku a dle žádu přírody. Člověk by neměl využívat svých schopností ve prospěch své uznané pravdy a díky tomu zabíjet, ničit život a přírodu válkami.Člověk by neměl trápit a zbíjet člověka.Zabít miliardy virů, či bacilů ohrožujících lidský život je v naprostém pořádku.

Člověk by se neměl snažit změnit řád světa, který dokonale nepoznal,protože v opačném případě nadělá více škody než užitku.

MB
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 28/04/2009 :  12:27:51  Show Profile  Reply with Quote
quote:
V televizi ve výměně manželek ukazovali takového fanatického vegetariána,který k témuž přinutil celou rodinu. Litoval jsem jeho rodinu a cítil k němu odpor.

to je náhodička...tady tento díl jsem zrovna viděl..
...on byl fakt strašnej..ale myslím, že to nebylo pouze vegetariánstvím (pokud si to pamatuju dobře...přece jen je to již nějaký ten pátek)

..ale pak jsem se na to přestal dívat, protože mě některý ty výlevy připadaly strašně trapný a štvaly mě...ti lidi mě připadli, že si vůbec nerozumí a jsou totálně trhlí...oni se dokázali tam hádat a vést hodinové diskuze o věcech, který by imo každý normální člověk vyřešil během několika sekund
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 28/04/2009 :  13:19:14  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Rzwalde.

Souhlasím s tebou. Dívám se na to jen tehdy, když mám pocit nedostatku adrenalinu a mám chuť se cítit znechuceně. Docela rád bych věděl,jestli by si ti lidé navzájem vyměnili třeba auta.Myslím že ne a manželka je tedy dle nich menší hodnotou než auto.A to vše včetně toho jak ukazují před světem svou primitivitu za pár korun.V přepočtu na koruny za komunismu by to nebylo ani deset tisíc. Já bych to neudělal ani za melouna.Ten pořad je vyjádřením naprosté degradace žen a partnerských vztahů. Když v tom programu byla romská rodina připadali mně ti romové sice primitivní,ale vzhledem k hodnotám mnohem výše, než ostatní. Jediné co se mně v tom programu skutečnš líbilo byl díl ve kterém došlo k výměně manželek přes oceán, mám takové tušení že se jednalo o Paraguai. Ta z ženská z Čech beze špetky studu umístila Paraguai do Afriky a když viděla v v bytě Český státní znak, patal se, co je to obrázek. Kdyby čekla, že má diplom s university, chechtal bych se ještě nyní. Ale jak vidět, i lidská blbost je artiklem, který je možno vyvážet za peníze do světa. Já bych ji tam nechal a raději bych tomu manželovi přivezl tu retardovanou služku. Ta mně připadala inteligentnější. To mně řekni, proč vlastně mne lidská blbost tak dokáže vytočit????
Inu ono se říká. Kůn je nebezpečný zezadu,pes zepředu a blbec ze všech stran.

MB
Go to Top of Page

Sokrates
Aktivní uživatel

Czech Republic
237 Posts

Posted - 29/04/2009 :  14:43:42  Show Profile  Send Sokrates an ICQ Message  Reply with Quote
Dalibore.
O podobné teorii, jako je ta tvá, jsem už něco četl. Jedením masa, narozdíl od té tvojí, vysvětlovala agresivitu u lidí nebo něco podobného, už si toho moc nepamatuji. Je to vlastně jedno, ony teorie pokládám za docela možné. Jen se mi příčí, když někdo vyvodí z teorie nesmyslné závěry, kterými poté narušuje harmonický běh přírody. Příroda je harmonie sama o sobě a kdo bude činit z jakéhokoliv důvodu patřičné kroky proti ní, ten bude bojovat sám se sebou. Myslím, že alkohol,kouření,sex či maso nejsou špatné. Špatný je návyk, který k nim máme. Příroda mě stvořila jako všežravce a proto mohu žrát vše. Nikdo tě nenutí jíst maso každý den. Já jíst maso nemusím, ale ty nesmíš. Kdo z nás porušuje řád přírody? Čím se lišíš od lidí, kteří nejedí nic jiného než maso?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 29/04/2009 :  16:48:50  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Sokrate.

Je jasné, že s tebou plně souhlasím, jen jedno mne rozesmálo a to jak jsi zařadil sex mezi kouření a alkohol. Je to zvláštní a vede to k zamyšlení. Copak sex je snad cosi zlého, nějaký zlozvyk či cosi nesprávného? Bez sexu by zde nikdo z nás vůbec nebyl,dokonce ani ti, kteří považují sex za hřích.Při sexu si dělají navíc lidi navzájem příjemno a příjemnem si oplácí.Sex a láska jdou pospolu a patří k sobě. Vím, že křesťané považují sex za dědičný hřích a tato myšlenka se dostala lidem do mysli,ale skutečným dědičným hříchem není sex, ale moc lidská,čili zneužití schopností ve prospěch svého já na úkor druhého a ve prospěch uznané pravdy.Sex hříchem není, nebyl a nikdy nebude. Právě naopak.
Trochu nevážně. Rozesmálo mne (a díky za to) tvoje tvrzení,že kouření, alkohol a sex nejsou špatné, ale špatný je návyk na ně. U alkoholu a kouření nemám námitek, ale návyk na sex? Zde totiž platí pořekadlo" Co se v mládí naučíš, ve stáří stejně zapomeneš. Ovšem vím, že jsou lidé,kteří žijí téměř jen pro sex,ale soudit to bych si netroufal.Oni to fyziologicky potřebují, nikomu tím neškodí a druhému pohlaví prokazují služby.Jediné co by mohlo být zlem je roznášení pohlavních chorob, jinak myslím že nic. Chudákem je ten, kdo sex díky uznané pravdě nesmí,či díky poruše organismu nemůže a chudákem by byl i jeho partner.
Nakonec i sám pánbůh řekl.(bible to tvrdí)" Milujte se množte se." A to bez sexu nejde. Nebo snad řekl nenáviďte se a řežte se (pro pravdy) Tak nyní nějak nevím.
Jinak díky za příspěvek který mne skutečně pobavil,ale jestli tvá slova pochopí i Dalibor, o tom silně pochybuji.

MB
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 29/04/2009 :  21:57:13  Show Profile  Reply with Quote
Lidé jsou všežravci a mají své místo v řádu přírody a to je nutné respektovat a právě v zájmu přírody. Když se stavíš proti řádu přírody,jednáš proti ní a každý čin se tě vrátí jako bumerang. Tvoje trávení se vytvářelo evolučně miliony let a ńásledkem toho má určité vlastnosti aby tvůj organismus získal to, co k životu potřebuje.Postavíš li se proti tomu,pak se stavíš proti svému vlastnímu životu a žádné ušlechtilé cíle,které tím sleduješ tě to trávení a potřeby organismu nezmění.
Máš li poruchu trávení,která tě neumožňuje získat potřebné látky s masa, pak musíš tyto látky získat z něčeho jiného,nebo třeba umělou cestou.Potom je vegetariánství správnou cestou, ale jen pro tebe a lidi s podobnou poruchou trávení.S nějakými ušlechtilými cíli to nemá nic společného.POkud jednáš v zájmu nějaké ideologie pak jednáš proti sobě samému i řádu přírody. To není kladné a ušlechtilé jednání,ale promiň mně to slovo, je to hloupé.
Pojídání masa masožravci, či všeežravci je zcela přirozeným a má to své místo v přírodní rovnováze a řádu.Člověk by neměl ostatním živým tvorům úmyslně vyvolávat bolest, myslím tím pro svou zvrhlou zábavu,ale zabití živočichů pro potravu je v pořádku a dle žádu přírody. Člověk by neměl využívat svých schopností ve prospěch své uznané pravdy a díky tomu zabíjet, ničit život a přírodu válkami.Člověk by neměl trápit a zbíjet člověka.Zabít miliardy virů, či bacilů ohrožujících lidský život je v naprostém pořádku.

!!!
Tak s tím červeným nesouhlasím vůbec.
Příroda sice má nějaký řád, kde by -relativně- lidi měli vystupovat jako masožravci. ALE. To, co člověka odděluje od zvířete, je možnost přemýšlení na vyšší úrovni. Myslím, že když se rozhodnu nejíst zvířata, nemám automaticky poruchu trávení. Podle mě jíst maso jiných zvířat je přirozené v rámci koloběhu v přírodě a ne v tom, co tady dělají lidi. Jestli nevíte, jak vypadá taková farma krav, kde se dojí mlíko, měli byste si o tom něco přečíst. I když chodí na pastvu, tak bych na to moc nespoléhala kvůli většímu ekonomickému zisku. A to ještě kraví mléko je určeno pro telata, aby přibrala na potřebnou váhu při dospívání ve velkou krávu-cca 100kg. (nikdo z nás určitě nechce přibrat na metrák) Navíc kraví mléko zahleňuje a to může být podkladem pro vznik nemoci. Nechtěla bych celý život žít vedle dalších 100 krav a nechat se dojit pro mlíko. Ty samé látky, co jsou v kravím mléku nalezneme kvalitnější v kozím mléce. Zejm. kasein, vápník a další prvky. Jenomže kozy jsou malé a vyprodukovalo by se asi jednou tolik míň litrů mléka, a proto se kozí mléko a sýry prodává dráž a málokdo ho kupuje i do kafe.
To když někdo chová prasata jenom pro maso, často v hrozných podmínkách taky není přirozeným během přírody. Zabíjíme moc a moc často a myslím, že Dalibor to podal celkem dobře.
Tady ani nejde o ideologii jako o to, vidět si do vlastního svědomí.
Mě nevadí by nevadilo jíst mořské plody a ryby, protože nemají složitější konstrukci myšlení a jsou pro mě na stejné úrovni jako rostliny (třeba hvězdice, šneci apod), jsou to prostě živé organismy. Bohužel nemám příležitost k tomu je jíst, protože naše rodina jí jen norm. maso. Já živočichy nejím vůbec a vůbec nic mi nechybí. Již pár let jsem žila jen o kuřecím mase, které jsem ale ze znechucení a jednak z vlastního přesvědčení vynechala také. Prvky z masa se dají účinně nahradit/doplnit jinde a doposud nebylo vědecky prokázáno, že by nejedení masa způsobovalo nějaké neduhy či nemoci.
Co se týče např. velice důležitého jódu, ten najdeme právě v mořských plodech nebo jako potravinový doplněk (tabletky), železo opět tabletky (ale i želatina?) syrečky... Bílkoviny v mase jsou naprosto stejné jako ve tvarohu a jiných sýrech až na to, že se špatně a o hodně déle vstřebávají. Navíc většina masa je prolezlá tukem, který lidský organismus vůbec nepotřebuje (živočišný), jediný správný tuk je rostlinný a to řeší např. Flora či olivový olej.

No doufám že jsem informace nepodala špatně nebo něco nevynechala, i když to se nedá vyloučit, spíš je to pravděpodobné (omlouvám se), nicméně je jasné co jsem tím chtěla říct.
Pokud byste měli zájem o další studium, odkazuji na http://www.sk2.goo.cz/ , kde jsem četla právě o tom mléku, nebo www.flora.cz o tucích a jejich podstatě v lid. těle.

Věci jako týrání zvířat apod. nezmiňuji, protože nepatří k tématu;...přesto je to další příklad toho, co není v souladu s přírodou a děláme to.

Ono bohužel nejde uvažovat tak, že jíst maso v řádu přírody je přirozené. Kdyby to bylo přirozené, tak by lvi v prvé řadě sežrali nás a ne my je (tedy prasata, co vím co kdo jí). Takže tento řád právě rušíme už tím, že jsme jiní. Nelze se odvolávat na volání přírody tehdy, když se jedná proti přírodě. Vezměte si že si řeknete no jo, budu jednat v rámci přírody a tudíž sním maso. Ale kde se to maso bere pro miliony lidí? To už prasata asi nejsou přemnožená, co? Víte, že prase je velice inteligentní zvíře?

Ještě tomu nasadím korunu a zeptám se přímo Slávy .
Slávo. Kdyby tvůj syn byl mentálně postižený, tedy hloupý na hlavu, takže úplně jako zvíře,...---a podle Darwinovy teorie slabý...
Snědl bys ho ?
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 29/04/2009 :  22:20:44  Show Profile  Reply with Quote
Sókrate:
Já jíst maso nemusím, ale ty nesmíš. Kdo z nás porušuje řád přírody?
To, že nesmí, není pravda. Může tedy odpovědět za sebe, ale já bych řekla, že NECHCE. Řád přírody porušujeme my, lidi, protože už jako tvorové nemáme dostatek sil, abychom přežili jako zvířata---no nevím, člověk prý vydrží hodně, ale vycházím z toho, že bychom měli žít někde v buši. Jinak z výše uvedených důvodů. / Dalo by se říct, že porušují řád přírody obě strany--svým způsobem.

Čím se lišíš od lidí, kteří nejedí nic jiného než maso?
Když pominu fakt, že se z vl.přesvědčení rozhodneš nejíst zvířata, protože ti to připadá proti přírodě (v měřítku, ve kterém jedení a zabíjení probíhá) ..tedy žiješ v harmonii s přírodou, pak se takoví lidé vyznačují tím, že přenášejí jejich harmonii na okolní svět.
Je velký rozdíl mezi jedením zvířat lidmi a jedení zvířete zvířetem. Takže se vlastně dva lidi, vegetarián a masožravec budou rozlišovat jenom přesvědčením, resp. dá se předpokládat že ten veg. bude více intelektuálně na výši, protože se dokázal vzdát svých nízkých potřeb ve jménu všeobecného blaha (přeneseně); ale pro někoho může být blaho zhmotněno právě tehdy, když může jíst maso--já nevím.

Copak sex je snad cosi zlého, nějaký zlozvyk či cosi nesprávného?
Myslím že Sokrates měl na mysli sex ,,nad rámec" stejně jako je to s alkoholem a kouřením, i u sexu má platit určitá míra tak, aby se předešlo znásilnění, obtěžování malých dětí pedofily a točení dětského porna.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 30/04/2009 :  07:30:36  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Ještě tomu nasadím korunu a zeptám se přímo Slávy .
Slávo. Kdyby tvůj syn byl mentálně postižený, tedy hloupý na hlavu, takže úplně jako zvíře,...---a podle Darwinovy teorie slabý...
Snědl bys ho ?
Axel.
Ptát se na kanibalismus je trošku od věci, nemyslíš? Kanibal nejsem a je pro mne běžné pečovat i o slabší jedince ve společnosti.S toho vyplývá i moje odpověď.Nesnědl ani kdyby to byl Enstein,nebo křovák,kdesi v buši.Měl bych odpor k jezení opice,protože po stažení připomíná člověka. Jsou však i kritické situace ohrožující život jako třeba příklad člunu na moři. V přímém ohrožení života člověk jedná instinktivně a v tomto instinktivním jednání se prostě neznám a nevím jak bych jednal. Mluvím naprosto upřímně a klidně bych mohl ukazovat svou etickou úroveň a nikdo by nemohl dokázat, že nemluvím pravdu.Ale po pravdě skutečně nevím, jak bych jednal a myslím, že to neví nikdo z nás, dokud se do takové situace skutečně nedostane. Možná bych ostatním popřál dobrou chuť a sám se stal potravou abych jim život trošku prodloužil a třeba jim dal šanci na záchranu.Kdo ví? I smrtí končí nepříjemno.
Vše co jsi napsala má dvě strany jako mince a ty vždy vidíš jen jednu protože se tě zdá ušlechtilejší a tak bych mohl ve všem popisovat tu drhou stranu mince a brát to slovo po slovu. Mělo by to význam? Dle mého názoru nemělo,jen by vznikl nekonečný spor.

MB
Go to Top of Page

Sokrates
Aktivní uživatel

Czech Republic
237 Posts

Posted - 30/04/2009 :  18:27:55  Show Profile  Send Sokrates an ICQ Message  Reply with Quote
Heh jedno nechápu. Dalibor tady píše o lidech, jež jsou tvořeni bunkami se špatným svědomím. Ja nevím jak to vidíte vy, ale není to právě Dalibor a ostatní vegetariáni, kteří z důvodu špatného svědomí mění sebe samu? Uvažte, že k přeměně všežravce na bíložravce musí mít daný jedinec k onomu složitému a zbytečnému přechodu zatraceně dobrý důvod. A ten důvod je logicky špatné svědomí. Tak už jsem konečně pochopil příčinu vegetariánství.
A kdyby byli vegetariáni takový ochránci přírody, jako nám vyprávějí. Potom by každý z nich přestal jíst bobule a šel by se zabít. Protože svou smrtí nic nezkazíte. Ba naopak, ještě přírodě posloužíte jako zdechlina. Živý člověk je nebezpečný pro přírodu všemi směry. Proto jeho úmyslné vymření by bylo tou nejlepší věcí, co by pro přírodu mohl udělat.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000