www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Filozofia zdravia.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 28/05/2009 :  20:23:42  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

Rzwalde, a samoučné štúdium neexistuje? Viem si celkom dobre predstaviť drevorubača, ktorý sa naučil opravovať hodinky, lebo ho to baví. Opravuje ich lepšie, ako vyučený opravár hodín, ktorý nemá až taký pecízny vzťah k opravám, ako ten drevorubač. A ešte jedno. Drevorubačovi to dobre páli, takže hravo príde na to, kde je problém, a optimálne rieši aj náročné opravy, na rozdiel od toho vyučeného, ktorý je rozumovo dosť ťažkopádny.
mno pokud někdo opravdu si sežene veškeré VŠ učebnice a pět let systematicky několik hodin denně studuje...sám je pochopí bez výkladu, poctivě počítá příklady, resp. se sám zkouší, aby si ověřil, že to umí, atd. ...tak...ano, potom může dosáhnout podbných znalostí jako někdo s diplomem.

...hned ale musím dodat, že obvykle tzv. "samostudium" vypadá tak, že
a) studuje se jen úzký výsek z celé problematiky
b) studuje se převážně čtením nedostatečně podrobných článků na internetu
c) látku si neopakuje
d) začne si vymýšlet různé teorie, co nechápe přeskočí
e) sebevědomí roste mnohem rychleji než znalosti

quote:
Dcéra dneska hovorí. Dostala som jednotku s fyziky. Vôbec som tomu nerozumela. Naučila som sa to naspamäť a odrapotala to.
v tom případě bych dcerce nedoporučoval jít na mff...
..nikdo totiž neudělá vysokou, pokud nerozumí učivu
..na vysokých se totiž obvykle dávají na rozdíl od střední příklady ne ty, co se počítaly ve škole nebo které lze najít ve sbírce. Tím je učení zpaměti vyloučeno.

quote:
Pýtal som sa najvrchnejšej bytosti z hľadiska profesie na Slovensku, prečo sa u nás nediagnostikuje chronická otrava ortuťou aj u ľudí, mimoprofesného kontaktu s ortuťou. Odpovedala, že neverí tomu, že by takí existovali. V zahraničí existuje kopa ľudí, ktorí sa z takejto otravy dostali. Byť najvrchcejšou profesnou bytosťou, ešte neznamená, že vie o chronickej otrave ortuťou u neprofesných otráv viac, ako ja, ktorý nemám oficiálne profesné vzdelanie v odbore toxikologia.

když se zaměříš na problematiku otravy jedné jediné látky...tak možná po čase můžeš získat větší vzdělání než kdejaký doktor...
...pokud ale bys chtěl vymýšlet vlastní teorie nebo se vyslovovat k léčbě...musíš mít vzdělání komplexní. Každý se při dostatečné píli může naučit zpaměti pojmenovat každý sval, šlachu či cévu v těle, jeho umístění, atd. To ale neznamená, že může jít operovat.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 28/05/2009 :  20:54:49  Show Profile  Reply with Quote
Rzwalde, jedno viem iste. Keď Ťa sklame klasická medicína, budeš hľadať autority inde. Je celkom možné, že ťa nikdy nesklame, pretože nebudeš mať takú chorobu, z ktorou si nevie rady, aj keď pri určitom spôsobe myslenia by si s ňou poradila. Donútiť ju k tomu však nemôžeš, ak nemá sama záujem.
Takže po tridsiatich rokoch liečby konvenčnou medicínou, pri ktorej som zaznamenal len zhoršenie stavu, aj keď som jej bezvýhradne veril, som sa rozhodol sám hľadať riešenie svojej choroby, a musím povedať, že som bol úspešný. Cítim sa omnoho lepšie, a môj stav sa stále zlepšuje.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 28/05/2009 :  21:18:49  Show Profile  Reply with Quote
Rzwalde, ako by mi pomohli VŠ učebnice, pri mojej diagnóze, keď by ma zaviedli diagnosticky k psychiatrovi? Prečo považuješ VŠ učebnice za také neomylné? Ja netvrdím, že v nich nie je veľa pravdy, ale niekedy táto pravda nestačí k tomu, aby človeku naozaj pomohla. Psychiter mi povedal, že v mojom mozgu niečo hapruje a nefunguje tak ako by malo. Veda ale ešte neprišla na to, čo to spôsobuje. Mne sa to podarilo zistiť, aj keď to oficiálna veda ešte nezistila. Existujú indície k tomu, ale oficiálna veda si ich zatiaľ nevšíma. Uspokojila sa s tým, že stačí riešiť následky a nie príčinu. Utlmovať následky je ale príliš málo na to, aby sa človek cítil dobre. Aspoň v mojom prípade. Mať vzdelanie je určite dobrá vec, ale ak človek nevidí súvislosti, je to len polovica úspechu. Ja som sa sústredil na súvislosti, preto sa mi podarilo odhaliť príčinu mojej choroby. Čo ale spôsobilo, že som menej odolný voči ortuti, tak to neviem ani ja. Tak ďaleko nie som, a neviem, či niekedy budem. Úplne mi ale stačí, že som pomohol niekoľkým ľuďom úspešne sa zorientovať vo svojom ochorení v čase, keď klasická medicína lieči len následky.
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 28/05/2009 :  21:50:43  Show Profile  Reply with Quote
navi, ..ok
...když to formuluješ takhle, tak proti tomu nic nemám..
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 28/05/2009 :  21:58:49  Show Profile  Reply with Quote
Právnická a lekárska fakulta, sú viac o schopnosti pamätať si než o potrebe logicky uvažovať.

Moje deti patria k doktorke, ktorá im odmalička pri akomkoľvek prechladnutí predpisuje antibiotiká. Za pár tisíc sa dá kúpit prístroj, ktorý za minútu analyzuje, či sa jedná o vírus, alebo baktériu. Ako lekárka by mala vedieť, že antibiotiká nezabíjajú len patologické baktérie, ale aj užitočné, ktoré sa nachádzajú v zažívacom trakte. Ak sa neobnovia, výrazne klesá imunita organizmu. Toto sú súvislosti, ktoré by mala vedieť, a podľa toho konať. Predpisuje antibiotiká a nepredpisuje, ani neinformuje o potrebe probiotík po antibiotikách. A to neidem do detailov ako, nie je jedno aké probiotiká, aké dávky a v akých kapsiach. Je známe, že probiotická kultúra je v žaludočnej kyseline ničená. Ak je v probiotickej dávke v kapsli 5 miliard živých kultúr, a cez kyselinu prefrčí do čreva len stotina z toho, tak to nie je bohvie aký efekt, čo povieš. V lekárni som pýtal konkrétne probiotiká s enterickou kapslou, nemali ich, tak mi ponúkala iné. Keď som jej povedal, že nemajú enterickú kapslu, tak to nechápala. Nikdy sa tak detailne vecou nezaoberala.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 28/05/2009 :  22:02:27  Show Profile  Reply with Quote
Právnika som informoval o chybe, ktorú on považoval za banálnu. Tento jeho prístup ma stál niekoľko desiatok tisíc. On mal právnicke vzdelanie, ja nie. Rozdiel bol v prístupe.
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 28/05/2009 :  22:55:19  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Právnika som informoval o chybe, ktorú on považoval za banálnu. Tento jeho prístup ma stál niekoľko desiatok tisíc. On mal právnicke vzdelanie, ja nie. Rozdiel bol v prístupe.

nj...proto je nejlepší si všechno zařídit sám. Co si neuděláš sám, to buď není a nebo to není pořádně.

...je ale třeba odlišovat lidi, na který není spoleh ...a mezi stavem poznání lidstva...na to spoleh je.

...mám naprosto stejné špatné zkušenosti jako ty...i s lékaři, učiteli...téměř se všemi od úřednictva počínaje, přes obchodníky, opraváře...a právníky konče. To jsou ale lidé. Společnost. Takže jediné, co z toho pro mě plyne je, že jim nebudu věřit...to však neznamená, že budu automaticky věřit tomu, kdo se tváří, že mé problémy chápe a taky společně se mnou na ně bude nadávat !!! I on je člověk a tedy se mu automaticky nedá věřit.

Nepřítel mého nepřítele není můj přítel.

Není tedy na místě nekriticky příjmat vše, co řeknou nepřátelé lékařů. Pokud jsou ve sporu s objektivní realitou -- s poznáním...tak představují sice alternativu...ale stojí za houby uplně stejně.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 28/05/2009 :  23:19:19  Show Profile  Reply with Quote
Rzwalde, ja som mal na mysli alternatívnych lekárov, a nie alternatívnych nelekárov. Lekár je po česky doktor medicíny, aby sme si teda rozumeli. Keď som kritizoval medicínu, tak som kritizoval prístup, konvenčnej medicíny. Alternatívu, ktorú obhajujem sú tiež doktori medicíny, ale uvažujúci viac komplexne a menej lokálne. Hovorí sa tomu holistická, alebo celostná medicína. Aj pri svojej liečbe a diagnostike som sa obracal výlučne na doktorov medicíny, pracujúcich ale na holistickom princípe. V česku sú týmto zaujímavý mudr. Jonáš http://www.joalis.sk/download/priloha_special.pdf , alebo doc. MUDr. E. Vagner, CSc. http://www.phoenixdivision.cz/prognos.htm
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 28/05/2009 :  23:44:50  Show Profile  Reply with Quote
Inak ten môj známy cukrovkár desať rokov odoberá odborné periodiká skupiny lekárov a vedeckých pracovníkov, zaoberajúcich sa liečebnými účinkami prírodných produktov, ako protiváhy syntetických liekov. Žije v USA, len má slovenské korene. Tieto periodiká začal odoberať po svojej neblahej skúsenosti s praktikami klasickej medicíny. Nepoznám vzdelanejšieho človeka v odbore liečebných účinkov potravinových doplnkov. Len tak pre zaujímavosť. Vedel si, že aktivizovaný výťažok z grapefruitových semienok je rovnako účinný, ako syntetické antibiotiká, s tým rozdielom, že nie je taký agresívny voči probiotickej kultúre v čreve? Potravinové doplnky, narozdiel od liekov, nesmú mať škodlivé vedľajšie účinky. V česku si môžeš kúpiť GSE tu: http://www.greposept.com/grepo.php?verze=cz&id=fakta&link=8 . Naučil ma hľadať rozdiely medzi efektívnymi a neefektívnmi prírodnými produktami. Európa je v tomto dosť pozadu za USA. To čo sa predáva u nás, je z veľkej väčšiny v USA už nepredajné.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 29/05/2009 :  07:55:47  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Pánové.
Tohle je stálé dilema mezi pacientem a lékařem. Pacient sice nemá znalosti lékaře, ale má tu chorobu a na svém těle pociťuje každé zlepšení či zhoršení. Lékař má znalosti,ale zase necítí to co cítí pacient. Je to jako by mezi nimi bylo prázdno,kam jeden ani druhý nemůže. Lékař má naučenou diagnostiku a léčení a pokud toto nedostačuje,pak není schopný jít dál.Pacient však může skoušet to i ono a na svém těle cítí zlepšení i zhoršení a tak skoumá co působí zlepšení a třeba to i nachází. Když chce nalezené sdělit lékaři,pak mu lékař většinou vůbec nevěří. A tak vzniká spor a vzájemný odpor mezi pacientem a lékařem. Což je právě příklad Ivana. U mne tomu bylo podobně i když ten spor a odpor nevznikl. Mám na mysli tu polyneuropatii. Původně mně lékaři nevěřili, že ty problémy vůbec mám a mysleli, že si je vymýšlím. Potom jsem byl poslán na měření a byla naměřena polyneuropatie v dost vysokém stádiu. Lékařská pravda říká,že při neuropatii odumírají nervy a stejná pravda říká,že nervy v těle nemohou dorůst. S toho vyplývá,že je neuropatie nevyléčitelná. Jenže já jsem měl oproti lékařům "výhodu" protože jsem měl tu chorobu a protože mojí vlastností je hledání. A tak jsem zjistil, že se mně uleví, když chodím ve studené vodě v bazénu. Když jsem ale vylezl, problémy se vrátily. A tak mne napadlo,zajistit si klidné bezbolestné spaní studeným obkladem. Ostatní již znáte. Faktem je,že proběhlo další měření,protože mně lékaři nevěřili,že jsem dokázal vyléčit nevyléčitelné a můj stav odpovídá normálu,čili nevyléčitelná neurpatie je vyléčená a pravda lékařů vzala za své. Ve sporu se ocitlo tvrzení, že při neuropatii nervy nevratně odumírají a tvrzení že nervy nemohou dorůst. A tak nyní lékaři hledají,co se vlastně děje při neuropatii a dochází k tomu, že nervy jako takové zničeny nejsou,ale je narušeń pouze jejich obal, který slouží jako izolace a tak lapidárně řečeno probíjí a nemohou dodat signál od nervovéhho zakončení do mozku. Je li přiložen obklad, tělo se snaží toto ochlazené místo prohřát a tak roztáhne cévy a vlásečnice, čímž dojde k dostatečnému prokrvení a ta izlace nervů se obnoví. A tak se koza nažrala a vlk zůstal celý. Pravda lékařů že nervy nnemohou dorůstat zůstala beze změny a vyléčení neuropatie je možné.Já jsem měl oproti Ivanovi výhodu v tom, že byly naměřeny hodnoty před i po léčení,čili lékaři byli přinuceni mně věřit. U Ivana je toto problematické,ale jinak je o totéž. On má výhodu v tom, že tu chorobu má a že cítí každé zlepšení, či zhoršení a tak může do jisté míry posoudit, co mu pmáhá a co škodí.Protože nemá jak dokázat lékařům zlepšení a správnost své metody, vzniká v něm odpor a averse ke klasické medicině a sám se řadí mezi alteternativní. Kdyby se mu jako mně podařilo dokázat lékařům správnost metody, pak by ten odpor zmizel a třeba by se jeho metoda stala běžnou v klasické medicině. Takže základem Ivanova odporu ke klasické medicině je neschopnost lékařů mu uvěřit a neschopnost Ivana lékařům správnost své metody dokázat. Ini totiž tu chorobu nemají a nemohou pocítit na vlastním těle zlepšení či zhoršení.Jsou závislí na tom, co tvrdí lékařská věda a ta zatím ještě není zcela neomylná. viz nevyléčitelnost neuropatie.

Takže chyba je v komunikaci a schopnosti své poznání dokázat. Ten odpor ke klasické medicině může vést až k exesům a není dobrý. A tak Ivane nejdříve najdi schopnst důkazů a pak teprve jednej. Zatím nemáš oč se opřít a ze všeho vyjdeš jako trapná postava.

MB
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 29/05/2009 :  13:34:42  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Vedel si, že aktivizovaný výťažok z grapefruitových semienok je rovnako účinný, ako syntetické antibiotiká, s tým rozdielom, že nie je taký agresívny voči probiotickej kultúre v čreve?
věděl jsem, že grep je zdravý
...to mi stačí :-D

...že by výtažek ze semínek byl stejně účinný jako antibiotika...tomu---jak se asi dalo čekat-- nevěřím :-)

...v tomhle jsem trochu dogmatik
Go to Top of Page

Evžen
Uživatel

Czech Republic
69 Posts

Posted - 29/05/2009 :  19:30:24  Show Profile  Reply with Quote
Rád bych se vyjádřil k diskutovanému problému.
Naviho názor, že přepálené/zničené/tvrdé/tuhé/polymerované (co já vím) tuky mají vliv na transport glukózy je zcela scestný. Musím uznat, že jsem v této problematice absolutní laik a nejsem diabetik. Avšak při loňském vrtařském symposiu na Floridě jsem měl jsem možnost jít na exkurzi do Diabetes Researge Institute a tam jsem se potkal s panem doktorem Goldbergem, který nám shodou náhod problematiku transportu glukózy fundovaně vysvětloval. Z toho co jsem pochopil, tak inzulín (protein) interaguje s bílkovinnými receptory na povrchu svalových buněk. Bílkovinné receptory biochemickou přeměnou vyšlou druhého posla k vesiklům uvnitř buňky s již prefabrikovanými glukózovými receptory typu GLUT 4 (jiné receptory nejsou na inzulínu dependentní). Vesikly s GLUT 4, což jsou zase proteiny, plují k plazmatické membráně dané buňky, kde se rozpadají, a molekuly GLUT 4 se zabudují do plazmatické membrány. Glukóza poté díky usnadněné difúzi může difundovat s intersticiálního prostředí skrze GLUT 4 (podotýkám, že to jsou bílkoviny) dovnitř buňky, kde je utilizována. Z výše uvedeného vysvětlení pana Goldberga musím Naviho názor prohlásit s největší pravděpodobností za chybný, jelikož tuky nemají absolutně žádný vliv na transport glukózy do buňky. Avšak tím Naviho teorii úplně neodsuzuji - spíše bych usuzoval o tom, že přepálené tuky mohou měnit fyzikální vlastnosti membrán, a tím ovlivňovat životnost buněk a některé jiné transfery látek přes plazmatickou membránu kromě glukózy.
Nesouhlasil bych také s Rzwaldovým názorem, že potravou přijímané tuky a jejich frakce nejsou integrovány do plazmatických membrán. Proč by jinak v přírodě existovaly esenciální mastné kyseliny typu linolové nebo linolenové kyseliny nutné pro syntézu membrán, když by si je teoreticky tělo umělo vyrobit samo?
Každopádně tímto traktátem nedementuji maligní vliv lipoperoxidovaných polynenasycených mastných kyselin při procesu smažení na lidský organismus. Tím se bráním proti nařčení, že propaguji nezdravý životní styl.

quote:
Originally posted by Miloslav Bažant
Lékařská pravda říká,že při neuropatii odumírají nervy a stejná pravda říká,že nervy v těle nemohou dorůst.

Miloslave, nevím kde jste tuto pravdu objevil, ale pravda je, že myelizované přerušené axony mohou dorůst, avšak nemyelizované již dorůst nemohou. Stačí otevřít google a najít pravdu. Toto tvrzení mohu dokázat na faktu, že u lidí trpících roztroušenou sklerózou, jejichž tvorba myelinu z oligodendrocytů na axonech periferních nervů je inhibována, chybí myelinová pochva, a proto neurony záhy odumírají a vzruchy nemohou být vedeny do periferií. Proti tomu uřízlá ruka na cirkulárce může být přišita a neurony samy dorostou, protože stěna jejich axonů je opatřena myelinem. Takže prosím vás nemystifikujte ostatní diskutující vašimi domělými pravdami.

Evžen
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 30/05/2009 :  00:01:12  Show Profile  Reply with Quote
Pre Rzwalda:

Zrejme tvoj znamy nema ani sajnu, ako sa vlastne bunka "otvara"
Bunka je izolovana na prechod vodnych roztokov vrstvov lipidov(tukov) v bunkovych stenach Tieto sa rozostupia na inzulinovy signal a tak sa prepoji vonkajsok s vnutrajskom bunky. (Ten kanal je vytvoreny mostikom Glut4) .Tak to vyzera aspon pod mikroskopom. A nie vseliake komplikovane predstavy o zahadnych biologickych procesov z inzulinovych receptorov. Ako to tam chemicky-biologicky prebieha detailne, preco sa vlastne rozstupia tie lipidy, to nevie ani on, napriek tomu , ze si mysli, ze ma lepsie informacie.
Zrejme informacia, co ma je v literature vysvetlene komplikovane takto alebo velmi podobne:

Tyrosine kinase receptors, including the insulin receptor, mediate their activity by causing the addition of a phosphate group to particular tyrosines on certain proteins within a cell. The "substrate" proteins which are phosphorylated by the Insulin Receptor include a protein called "IRS-1" for "insulin receptor substrate 1". IRS-1 binding and phosphorylation eventually leads to an increase in the high affinity glucose transporter (Glut4) molecules on the outer membrane of insulin-responsive tissues, including muscle cells and adipose tissue, and therefore to an increase in the uptake of glucose from blood into these tissues. Briefly, the glucose transporter (Glut4), is transported from cellular vesicles to the cell surface, where it then can mediate the transport of glucose into the cell.

C o zrejme nepochopil je taka malickost, ze tie Glut 4 sa musia prebojovat cez vrstvu lipidov v bunkovych stenach, aby mohli na seba tu glukozu viazat.
Ale ako som povedal, princip je jednoduchy a nevidel som ziadny dovod na to aby som isiel do detailov a pochoval tam ten zakladny fakt, ako je pochovany aj v tejto odbornej literature.

Co sa tyka tych ostrovov, je tam jasne zaznam pred a po dovazani nasich olejov a inych potravin.

Co sa tyka odburavania tukov, ulozenych v tele, to sa prevadza silne polarnymi latkami, enzymami , lipazami. A da sa to velmi lahko duplikovat dnes v Petriho miske s komercne predavanymi lipazami a roznymi olejami a margarinami. Pripadne aj emulzifikatormi ako napr lecitin.
Sila, ktora to vytrhnutie z ulozenych vazieb robi je polarna, Van der Waalsova. tj dipol na dipol pritazlivost. To len na ilustraciu, aby pochopil tvoj priatel, ze je to vlastne ciste zalezitost fyziky a nemusi do toho bioplogiu a chemiu vobec pliest.
A polymery maju podstatne nizsi dipolovy moment, nez monomer.
Dipoly u nich su len na konci dlheho retazca, vnutorne su vzajomne depolarizovane vazbou.
Inac da sa to tiez velmi lahko dokazat zohrievanim roznych tukov v mikrovlnke, ktora pracuje na principe rotacie dipolov.
Tukove polymery sa zohrievaju ovela pomalsie, nez panenske oleje povodne z tych istych rastlin.

Inac nehodlam dalej s nim diskutovat, lebo polovicate vedomosti su horsie, ako ziadne.
Modely uvadzam pre to, aby to ludia -bezni-lahsie pochopili. Viem, ze modely nie su uplne presny popis skutocnych procesov, ale su dostatocne na zakladne porozumenie aj laikom. Ja som totiz kedysi prednasal tiez na vysokej skole tu v USA(1969 az 72) a studenti si ma velmi cenili pre to, ze som vedel veci jednoducho, polopatisticky vysvetlit.

To mam asi zdedene od mojho otca,tiez profesora fyziky, ktory na naucil jednoduchosti a hladania vzdy zakladnych principov a suvislosti za kazdym komplexnym javom.

A vobec, s takym , co ma plno argumentov a podcenuje druhych sa vobec bavit nebudem. Ja som sice povodne fyzik, ale studoval som aj ine vedne odbory, niektore na univerzitach, hodne sam z literatury. A dlhe roky....Dosial sa ucim.

Inac na skole som kedysi davno mal jedneho profesora, akademika Gyarfasa, ktory nas naucil jednu zasadu, ktorej sa dosial drzim:

"prirodne procesy su vo svojej podstate velmi jednoduche a ked sa ich niekto snazi vysvetlovat velmi komplexne, tak nevie o com vlastne hovori a komplikovana matematika a hromada odbornych terminov len maskuju jeho neporozumenie procesov."
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 30/05/2009 :  00:20:00  Show Profile  Reply with Quote
Takže posedný odkaz na tému cukrovka typu 2, dôvod prečo posledný je uvedený v poslednom odstavci. Toto je reakcia na Miloslavov priberací prasačí inzulín:

To je vsetko krasne, ale ja napriek tomu ze neberiem ziadny inzulin neviem nic schudnut. Takze akosi to dovodenie na mna neplati. A nemam cukor v moci, lebo moje ladviny su este stale v poriadku, iste aj vdaka doplnkom, ktore beriem na regeneraciu cukrovkou poskodenych tkaniv v tele.
Co sa tyka energie, napriek tomu, ze mam cez 60 pracujem vyse 60 hodin tyzdenne v svojom uspesnom podniku v USA plus davam plno casu do tychto doplnkarskych veci. Takze pracujem defakto 7 dni do tyzdna az na spanok a jedenie s minimom rekreacie. nezda sa mi, ze by som mal extra malo energie, aj ked samozrejme vek uz zacina hrat rolu.

Co sa tyka rastlinnych tukov, to co dostat v obchodoch a nie je oznacene ako panenske(virgin) nie je to iste ako bolo v rastlinach povodne. Tie tuky patria medzi takzvane vysychave, tj tvrdnuce(polymerizujuce, oxidujuce).
A z rozboru usadenin na cievach typicky 5% su mineraly, 15% je lepkavy LDL a 80% su stvrdnute tuky . To je fakt a je velmi rozdielny od propagandy cholesterolovej mafie.
Takze hlavny dovod nie je cholesterol, ale drsny povrch inac velmi hladkych vystelkov ciev, ktory je hlavne vytvoreny poskodenim vysokymi hladinami homocysteinu ale tiez nasadanym LDL lepkavym cholesterolom(lipoprotein tj zlucenina tukov a bielkovin)(len 15% vplyvu).
Keby neboli v obehu tie tvrdnuce tuky, tak by tych 80% v usadeninach na stenach ciev tam nezostalo, ale by sa odmylo do buniek a ulozilo alebo spalilo.

Inac poznal som uz aj z fora Zdravie.sk, ze cukrovkari co si pichaju inzulin a musia denno denne na sebe experimentovat po case nadobudnu presvecenie, ze o tom vedia velmi vela a ze im nikto uz nemoze nic nove povedat. Takze som sa vzdal pisania na tu temu.
A tusim nema zmysel mi ani touto formou odpovedat vlastne. Ich nepresvecim a sam viem, ze vedomosti, co som o tom ziskal z alternativnych zdrojov na mne vyborne pracuju.
Okrem toho ich spupny ton ma jemne rozculuje. Ja uz som prilis stary pan, aby sa ku mne tak spravali. Ja si uz zasluzim trochu ucty a odstupu.

Zase dalsi, co si mysli, ze tomu rozumie....

Prosim neposielaj mi tie laicke nazory, dost ich je v medickej propagande. Mna skor zaujimaju nazory vyskumnikov,svetovych kapacit, ktore sa odlisuju od hlavnej vetvy mediciny(tj mediciny riadenej peniazmi), ktori sa specializuju na jednotlive problemy a ich riesenie nie klasicky. A ich nazory (po casovom odstupe, ked sa viaceri na tom nezavisle dohodnu) opatrne aplikujem. Ja nie som hazarder.
Pripadne sa s nimi, po vlastnom odskusani podelim aj s inymi ludmi.
Hlavne ked si to ocenia.
Na inych mi vobec nezalezi a nebudem na to minat moj cenny cas.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 30/05/2009 :  09:10:39  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

Pod tvým nickem hovoří někdo jiný než ty. Nezdá se mně to být férovým. Já odpovídám tobě a tak nějak na tvé úrovni a odpovídá mně někdo, kdo je na úrovni jiné a s kterým bych mluvil docela jinak. Tobě je kolem třiceti a jemu šedesát. Proč se nepřihlásí pod svým jménem, či nickem? Nevím potom jak mu odpovídat,protože odpovídat tobě neznamená odpovídat jemu.
Píše,že ač má cukrovku neshubnul. To je OK,ale já jsem o cukrovce neměl ani potuchy a vlstně jsem se o své zdraví příliš nestaral,parotože mněě bylo dobře. On bral různé potravinové doplňky,protože o své cukrovce věděl. Držel třeba i dietu a podobně. To je úplně o něčem jiném.
Píše o tom, že každý diabetik na insulinu myslí, že o cukrovce ví vše. Já vím, že nevím téměř nic a místy v tom mám totélní zmatek, protože v tom nemohu najít logiku. Oni v tom mají zmatek i lékaři. Když jsem byl v nemocnici předloni v srpnu a odcházel jsem domů,řekl mně primář doslova." Člověče co pořád blbnete s tou cukrovkou? Bral jste insulin při pobytu v nemocnici:" Odpověděl jsem ne, protože mně to při nástupu zakázal s tím že vše obsatarají oni. A on mně řekl. "No vidíte a cukr máte stále v normě. Vy žádnou cukrovku nemáte."(byl to primář vojenské nemocnice)Po návratu domů jsem navštívil diabetologa a ten mně přikázal insulin brát. Píchal jsem si jej a každou chvíli jsme měl hypoglykemii,takže jsem se musel ládovat cukrem aby nedošlo ke komatu. A tak jsem přemýšlel o slovech toho primáře a došel k závěru, že má možná pravdu. Vysadil jsem insulin a několikrát denně jsem si měřil cukr. Uběhlo čtrnáct dní a já jsem měl cukr neustále v normě. Nojo,ale patnáctý den jsem naměřil osumnáct a půl mmol cukru a k insulinu jsem se rychle vrátil. Jenže od té doby mám cukr stále nad desítkou a i když držím přísnou dietu, cukr nemá tendenci klesat. No a nyní mně v tom najdi logiku, ty neznámý za Navi. Já bych logicky vyvodil, že došlo k rezistenci na ten prasečí insulin,ale kdo ví, třeba je tomu jinak. Začal jsem brát kapsle s Omega 3 a čekám co to udělá a skouším kde co. A tak tlačím cukr pod desítku,ale tak nějak skusmo bez znalostí. Diabetolog mně zvýšil dávku insulinu,ale dle měření to téměř žádný efekt nemá.Ledviny mám v pořádku.
Co se týká té neuropatie.Neuropatie není roztroušená skleroza a dochází při ní k něčemu jinému.Já jsem medicinu nestudoval a pokud hovořím,pak říkám to co říkal lékař.Čili se nejedná o mystifikaci,pokud nejsem lékařem mystifikován já. Lékažem mně bylo řečeno, že při neuropatii nervy odumírají a protože nemohou dorůst, je neuropatie nevyléčitelná. Když jsem ji vyléčil (obklady) a měření ukázalo normální fyziologický stav,čili uázala se nesprávnost lékařské pravdy a to nesporně, lékaři hledají nějaké možné vysvětlení. Z jejich strany jde zatím o dohady a hypotezy. Možná právě díky tomu najdou novou pravdu,čili k čemu při neuropatii skutečně dochází v nervovém systému a bude blíže zvládnutí a vyléčení této choroby, třeba i cestou medikamentů. Kdo ví. Třeba se nestane vůbec nic. To co říkám, není mystifikace, ale čistá holá pravda a měřením je možno toto dokázat. Já již neuropatii nemám.A to je pro mne to hlavní.
Bylo by slušné, aby zde mluvil každý za sebe a třeba i pod nickem,protože pak vím komu a jak odpovídat.Myslím, že ostatní na to hledí podobně.

MB
Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000