www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Filozofia zdravia.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 30/05/2009 :  11:31:58  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

Pre Rzwalda:

navi, nauč se, s prominutím, ..číst

1.
tvoje reakce je reakcí na Evžena..jemu oponuješ - nikoliv mně

2.
řekl bych, že od někoho, kdo nemá patřičnou vysokou působí poněkud trapně, pokud tímhle způsobem znevažuje obsahy článků, který napsal
Prof. Mudr. Tomáš Zima, DrSc.
Doc. RNDr. Petr Štern, CSc.

a druhého článku, který sepsali zaměstnanci Ústavu patologické fyziologie Lékařské fakulty Univerzity Palackého Oloumoc

třetí článek (wikipedia) má převážně na svědomí můj kamarád, který má cukrovku a studuje medicínu

quote:
Originally posted by Evžen
Nesouhlasil bych také s Rzwaldovým názorem, že potravou přijímané tuky a jejich frakce nejsou integrovány do plazmatických membrán. Proč by jinak v přírodě existovaly esenciální mastné kyseliny typu linolové nebo linolenové kyseliny nutné pro syntézu membrán, když by si je teoreticky tělo umělo vyrobit samo?

neříkám, že (a to zvláště!) jejich frakce nejsou integrovány do membrány

..říkal jsem, že teorie naviho kamaráda (pseudo)fyzika, který fušuje do medicíny je chybná a to minimálně proto, že procesy, které probíhají na inzulinovém receptoru nejsou povahy mechanické, alébrž chemické.

..pokud jde vyloženě jen o tuky...

..tak představa, že složení lipidové složky membrány bude odpovídat složení mé stravy (dle procentuálního zastoupení slunečnicového, olivového či fritovacího oleje nebo jiného oleje či jiného tuku) mi intuitivně připadne hodně přitažená za vlasy a opět se klíďo vsadím o stovku, že mám pravdu. Představoval bych si spíš (ale to už nejsem ochotný se sázet), že se budou do membrány dostávat jen některé tuky a to ještě v pozměněné formě.
Jinak mastná kyselina není totéž, co tuk...tuky jsou estery těchto kyselin a alkoholu...a tuky příjmané v jídle jsou vstřebávány ve střevě...a co se s nima děje pak, jaké biochemické reakce je mění, jak je mění, jak to mění jejich vlastnosti...kam potom jdou, z čeho vznikají tuky v membráně a jaký mají přesně význam pro buňku....tohle jsou všechno otázky, které musí naviho kamarád zodpovědět, aby dokázal, že jeho teorie není totální blbost.

..podle mě si ani dostatečně neuvědomuje tu složitost...pravděpodobně ani neví že existuje něco jako metabolismus tuků a že bavit se na téhle (poměrně nelaické) úrovni o tucích je dost nepřiměřené, protože tuky je spíš selský výraz pro celou plejádu nejrůznějších látek...

Edited by - Rzwald on 30/05/2009 11:41:46
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 30/05/2009 :  12:07:35  Show Profile  Reply with Quote
btw
quote:
Sila, ktora to vytrhnutie z ulozenych vazieb robi je polarna, Van der Waalsova. tj dipol na dipol pritazlivost. To len na ilustraciu, aby pochopil tvoj priatel, ze je to vlastne ciste zalezitost fyziky a nemusi do toho bioplogiu a chemiu vobec pliest.
A polymery maju podstatne nizsi dipolovy moment, nez monomer.
Dipoly u nich su len na konci dlheho retazca, vnutorne su vzajomne depolarizovane vazbou.

hmm...energie van der Waalsovy vazby je mnohem slabší než energie kovalentních vazeb, krom toho jejich fluktuací van der Waals vzniká. Je to mezi molekulová indukovaná síla.
Na průběh většiny chemických reakcí má díky své slabosti pokud vím zanedbatelný vliv.

..jinak jeho argument, že není třeba zasložiťovat...ano..ale ani zjednodušovat.

Těžko může psát traktáty na takováto témata, když neví, jak probíhá přechod přes membránu. Krom toho on nepoužívá ani výrazy, které se normálně učí v chemii na gymplech v rámci biologie a chemie. Taky nezodpověděl logickou námitku, jaktože ty tuky nebrání funkci všech receptorů, pokud si myslí, že je to podmíněno fyzikálně.

Že je starý je jeho věc a s problematikou to nesouvisí.
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 30/05/2009 :  12:19:32  Show Profile  Reply with Quote
tyjo že já se vůbec rozčiluju:

Jednoduché i složité lipidy prijímané v potrave se nedostávají do bunek prímo, ale až po rozložení na své stavební jednotky. V trávicím ústrojí se lipidy pusobením lipas hydrolyticky štepí. Nejprve nastává hydrolýza esterové vazby na koncových atomech uhlíku glycerolu, až potom se štepí esterová vazba na stredním uhlíkovém atomu... dále na http://www.gvi.cz/files/chemie/baml.pdf

(pozn. a tohle ani není vejška, pouze vyšší odborná...)

doufám, že nyní je i tobě, navi, jasné, že teorie tvého fyzika má , tak jak byla prezentována, díry..
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 30/05/2009 :  17:34:03  Show Profile  Reply with Quote
Rzwalde, kedy som sa mal pri určovaní svojej diagnózy riadiť najvyššími kapacitami sveta v odbore klasická medicína čí psychológia, tak som ešte stále v prdely. Našťastie som sa spoliehal na svoju intuíciu, ktorá ma zaviedla k správnej diagnóze. Tým ale vôbec nechcem povedať, že som sa nezaoberal mojou diagnózou z pohľadu najväčších vedeckých kapacít sveta. Zaoberal, a dosť podrobne. Neprinieslo to ale požadované výsledky. Dnes s kľudným svedomím môžem prehlásiť, že najväčšie kapacity sveta idú ohľadom mojej diagnózy špatným smerom.
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 30/05/2009 :  17:47:56  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Rzwalde, kedy som sa mal pri určovaní svojej diagnózy riadiť najvyššími kapacitami sveta v odbore klasická medicína čí psychológia, tak som ešte stále v prdely. Našťastie som sa spoliehal na svoju intuíciu, ktorá ma zaviedla k správnej diagnóze. Tým ale vôbec nechcem povedať, že som sa nezaoberal mojou diagnózou z pohľadu najväčších vedeckých kapacít sveta. Zaoberal, a dosť podrobne. Neprinieslo to ale požadované výsledky. Dnes s kľudným svedomím môžem prehlásiť, že najväčšie kapacity sveta idú ohľadom mojej diagnózy špatným smerom.

ok...jenže tvůj fyzik na mě útočil poněkud jinými slovy a jemu ta odpověď patří...
..krom toho ty máš derealizaci, ne cukrovku, nebo jsem to spletl??

Derealizace je mnohem horší, neboť její objektivní příznaky jsou velmi blbě měřitelné a zatím nevím o tom, že by se vědělo, čím jsou tyto poruchy způsobené. Derealizaci má taky mnohem méně lidí než cukrovku.

Pokud jsi přišel na to, čím je derealizace způsobena, tak alespoň asi nejsi ve sporu s vědou, neboť ta o tom nic moc neříká.
...ten známej ale ve sporu s vědou je a to je dost velkej rozdíl.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 30/05/2009 :  17:49:14  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rzwald

tyjo že já se vůbec rozčiluju:

Jednoduché i složité lipidy prijímané v potrave se nedostávají do bunek prímo, ale až po rozložení na své stavební jednotky. V trávicím ústrojí se lipidy pusobením lipas hydrolyticky štepí. Nejprve nastává hydrolýza esterové vazby na koncových atomech uhlíku glycerolu, až potom se štepí esterová vazba na stredním uhlíkovém atomu... dále na http://www.gvi.cz/files/chemie/baml.pdf

(pozn. a tohle ani není vejška, pouze vyšší odborná...)

doufám, že nyní je i tobě, navi, jasné, že teorie tvého fyzika má , tak jak byla prezentována, díry..

Rzwalde, fakt som netušil, že Ti až natoľko chýba logika. Ty ako keby si vôbec nečítal, čo tu bolo napísané, inak by si nemohol napísať takúto blbosť. Čím ďalej tým viac chápem, že s Tebou komunikovať nemá zmysel, pretože Tebe unikajú základné detaily z celku. Nebudem sa ani namáhať Ti ich prezentovať, pretože vynecháš ďaľšie. Si dobrý akurát tak na to, aby si sa niečo naučil naspamäť, a našiel súvislosti v tom, čo si sa naučil naspamäť. To je ale dosť málo na to, aby si mohol vidieť väčší celok. Takto nejako fungujú aj tí vedci, ktorých tu obhajuješ, a aj tí vedci, ktorí majú nájsť príčinu mojej choroby. Necháme toho tak chlapci. Nemá to zmysel. To sú dva úplne rozdielne myšlienkové prúdy, medzi ktorými je asi taký rozdiel ako medzi plusom a mínusom. Takže bay bay, majte sa tu ako chcete.
Známy nemohol Evženovi odpovedať, nečítal jeho príspevok. Odpoveď bola jednoznačne Tebe, a je úplne jasné aj v čom. To že to tam nevidíš, tak za to ja naozaj nemôžem. Tak pá kluci, a polepšite sa.

Edited by - navi on 30/05/2009 17:51:02
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 30/05/2009 :  18:05:58  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Si dobrý akurát tak na to, aby si sa niečo naučil naspamäť, a našiel súvislosti v tom, čo si sa naučil naspamäť. To je ale dosť málo na to, aby si mohol vidieť väčší celok.

hm..a jak mám vidět souvislosti mezi něčím, co znám, a mezi něčím, co neznám? Není to náhodou nesmysl??

Pokud je někdo schopen vidět souvislosti i mezi něčím, co nezná...tak...tomu se v psychiatrii říká, že má bludy ;-)
...nic ve zlým, navi :-D

..jinak ad odpověď---tak pokud byla opravdu určena mě, tak máš mou omluvu...nicméně potom je jeho odpověď nesmyslná, neboť nepochopil moji argumentaci.
...jeho základní myšlenku, že tuky brání otevření kanálů jsem pochopil už prve. Já jsem na to reagoval tak, že k otevření kanálu nedojde díky tomu, že ten proces je chemicky přerušen (a v odkazech bylo napsáno jak přesně je přerušen). A on mi na to odpoví tím, že rozvede svou původní myšlenku??? a ignoruje mou odpověď?
...trochu divný
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 30/05/2009 :  18:21:55  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rzwald

quote:

ok...jenže tvůj fyzik na mě útočil poněkud jinými slovy a jemu ta odpověď patří...
..krom toho ty máš derealizaci, ne cukrovku, nebo jsem to spletl??

Derealizace je mnohem horší, neboť její objektivní příznaky jsou velmi blbě měřitelné a zatím nevím o tom, že by se vědělo, čím jsou tyto poruchy způsobené. Derealizaci má taky mnohem méně lidí než cukrovku.

Pokud jsi přišel na to, čím je derealizace způsobena, tak alespoň asi nejsi ve sporu s vědou, neboť ta o tom nic moc neříká.
...ten známej ale ve sporu s vědou je a to je dost velkej rozdíl.

Nedá mi ešte neodpovedať na toto. V rozpore s oficiálnou vedou bolo mnoho vedcov aj nevedcov, ktorých pravda sa potvrdila na úkor oficiálnej vedy. Ja som tiež v rozpore s oficiálnou vedou. Moja diagnóza je veľmi dobre merateľná prostriedkami, ktoré má medicína k dispozícii. Jeden môj kolega v detoxikácii práve požiadal kliniku toxikologie o to, aby na ňom bola vykonaná práve takáto diagnostická metóda, aby sa tým konečne začala zaoberať aj oficiálna veda. Ja som chcel tiež takéto niečo podniknúť, ale nutná pracovná vyťaženosť mi to nedovolila. Bolo to príliš náročné na čas, a to som si vzhľadom na svoje záväzky nemohol dovoliť. O ortuti som písal aj k výskumnému programu orientovanému k derealizácii. Dostal som takúto odpoveď: Vážený pane Vrzalo, děkuji za podnět. Máte pravdu, že depersonalizace a derealizace se často vyskytuje u panické poruchy (asi z 60% při záchvatu). A také při sociální fobii. Úzkost v tom hraje velice důležitou roli, ale nevíme přesně jakou. Samotná DP/DR navozuje úzkost. Vliv rtuti nevylučuji a je možné, že to může souviset. Zatím se tím nikdo nezabýval . Nicméně náš výzkum je zaměřen na biologické pochody a anamnestická data. Toxikologické vyšetření před vyšetřením budeme provádět z moči, rtuť tím však nezměříme. Zajímavý by byl výzkum souvislosti hladiny rtuti přízaků depersonalizace. Nemáme však pro to aktuálně kapacitu.Dekuji za podnetne poznamky. Vemu v potaz. Neni tak jednoduche zaridit vysetrovani stopovych prvku v moci. Vyzkum musi probihat podle pravidel a odpovidat na zadanou otaku. Je mozne, ze dpdr je zpusobena faktory, o kterych pisete. S tim stracehm souhlasim.Mejte se hezky. S pozdravem, Michal Raszka.
Pritom som mu písal, že stačí kúpiť Alfa lipoovú kyselinu za 80Kč, a mohli sa posunúť ďalej. Neposunuli sa. Nemali 80 Kč naviac. Čo už. Veda má svoju hlavu. Len škoda, že tak málo efektívnu.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 30/05/2009 :  19:12:09  Show Profile  Reply with Quote
Insulin se naváže na receptor a tím aktivuje kinázu a spustí řetězec fosforylací. V důsledku nich se pak mění struktura receptoru a ten se otvírá. Problém je, že tento řetězec reakcí je přerušen...a to nikoliv fyzikálně, ale chemicky.

Predpokladám, že ten chemický proces majú vedci preskúmaný pod mikroskopom aj inak. Keďže zaregistrovali celý chemický proces otvárania receptorov, musia vedieť, kde sa chemicky prerušil, a čo to spôsobilo. Inak sa to nedá nazvať ako dôkladný poznatok deja, a teda to môže byť kategorizované len ako hypotetický predpoklad, ktorý sa môže mýliť. Ak by dôkladne poznali tento chemický proces otvárania receptorov, museli by poznať aj kde sa pri cukrovke narušil, a aký chemický dej to spôsobil. Tu Ťa proste logika nikam inam nepustí. Z toho ale zase vyplýva, že keď vedia, že aká chemická zmena prerušuje dej otvárania receptorov, mali by ísť po stope tejto chemickej zmeny v tom zmysle, odkiaľ sa tam nabrala a prečo. Takže ako sú momentálne ďaleko?
Go to Top of Page

Evžen
Uživatel

Czech Republic
69 Posts

Posted - 30/05/2009 :  22:25:59  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi, po tomto příspěvku jsem nabyl dojmu, že jste vševědoucí bůh s nadpřirozenými schopnostmi. Když máte tak skvělou intuici, proč jste nestudoval medicínu? Díky vaší neomylné diagnostice byste byl zcela jistě velmi uznávaným a oblíbeným lékařem. Vaše dokonalá intuice by mohla pomáhat a zachránit život mnoha lidem, což je velmi ušlechtilé, nemyslíte?
A teď vážně.
Kvůli čemu si myslíte, že existuje klasická medicína a její služebníci - lékaři? Lékař je člověk, jehož úkolem je poradit člověku, který k němu přijde s nějakým zdravotním problémem. Avšak nemocný člověk k lékaři vůbec jít nemusí a může se léčit sám, tak jak to praktikujete vy. Zda jít, či nejít k lékaři pro radu je volbou samotného nemocného. Oba dva - nemocný i lékař - jsou lidé, takže oba dva nejsou neomylní. Avšak rozdíl mezi nimi je v množství znalostí lidského těla a jeho zákonitostí. Přirovnal bych to třeba k tomu, když se porouchá mobil. Máme 2 možnosti - buď si přečteme několiksetstránkovou "anatomii" mobilního telefonu a po několika denním úsilí jej možná opravíme, anebo s rozbitým mobilem zajdeme do servisu, kde nám ho znalý člověk během pár minut opraví (co je výhodnější?). Sranda je v tom, že u lidského zdraví hraje velkou roli čas. Když se člověk rozhodne jako vy - nerespektovat klasickou medicínu - intuitivní zjišťováním diagnózy bez vzdělání může zabrat tolik času, že může umřít třeba i na banální infekci. Ale je to pouze na volbě jedince, zda si nechá poradit od lékaře, anebo se bude snažit přijít po několikadenním/týdenním úsilí na to stejné jako lékař po pár minutách.

quote:

... riadiť najvyššími kapacitami sveta v odbore klasická medicína ...

Tato věta mi s nadsázkou připoměla úvodní verš z Ginsberova Kvílení:

Viděl jsem nejlepší hlavy své generace zničené šílenstvím,

hystericky obnažené a o hladu,

vlekoucí se za svítání černošskými ulicemi a vztekle

shánějící dávku drogy,

S pozdravem váš
Evžen
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 30/05/2009 :  22:39:56  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Insulin se naváže na receptor a tím aktivuje kinázu a spustí řetězec fosforylací. V důsledku nich se pak mění struktura receptoru a ten se otvírá. Problém je, že tento řetězec reakcí je přerušen...a to nikoliv fyzikálně, ale chemicky.

Predpokladám, že ten chemický proces majú vedci preskúmaný pod mikroskopom aj inak. Keďže zaregistrovali celý chemický proces otvárania receptorov, musia vedieť, kde sa chemicky prerušil, a čo to spôsobilo. Inak sa to nedá nazvať ako dôkladný poznatok deja, a teda to môže byť kategorizované len ako hypotetický predpoklad, ktorý sa môže mýliť. Ak by dôkladne poznali tento chemický proces otvárania receptorov, museli by poznať aj kde sa pri cukrovke narušil, a aký chemický dej to spôsobil. Tu Ťa proste logika nikam inam nepustí. Z toho ale zase vyplýva, že keď vedia, že aká chemická zmena prerušuje dej otvárania receptorov, mali by ísť po stope tejto chemickej zmeny v tom zmysle, odkiaľ sa tam nabrala a prečo. Takže ako sú momentálne ďaleko?

navi, ...já se o ty výzkumy nezajímám. Zkus si projet pubmed, což je asi největší databáze vědeckých abstractů z medicíny a biochemie, některý fulltexty jsou i free (a není jich málo) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/

jedna z největších databází free-studií je HighWire http://highwire.stanford.edu/

...v Academii (knihkupectví) jsem viděl v sekci pro mediky několik tlustých knih o diabetu. Takže další zdroj.

no a konečně tě můžu doporučit vyhledávače vědeckých informací jako Scirus http://www.scirus.com/ nebo Google Scholar http://scholar.google.cz/

Dále můžeš využít databáze diplomových, bakalářských i jiných prací na informačním systému MU, kde jsou i volně přístupné http://is.muni.cz/tema/

..no a samozřejmě starý dobrý Gůůgl

..před tým než začneš hledat je ale samozřejmě nutné znát anglické názvosloví odborných termínů, takže bych pro začátek nepohrdl ani obyčejnou wikipedií

quote:
Pritom som mu písal, že stačí kúpiť Alfa lipoovú kyselinu za 80Kč, a mohli sa posunúť ďalej. Neposunuli sa. Nemali 80 Kč naviac. Čo už. Veda má svoju hlavu. Len škoda, že tak málo efektívnu.

no tak vidíš, že medicína neodmítá náměty !
...alfa lipoová jim ale nepomůže--víš, jak by bylo náročné zrealizovat výzkum na nějakým reprezentativním vzorku (tj. cca 200 lidí), validním (tj. náhodně vybraní lidé se stejným zdravotním stavem a podobným životním stylem) a teď je monitorovat po několik měsíců nebo i dýl, aby se zjistilo, zda ta lipoová jim pomůže nebo ne? (předpokládám, že pomáhá pomalu a ten proces je dlouhodobý).

...to by bylo velmi, velmi drahý.

...takže na to musí získat grant. Získat grant není nic jednoduchého...aby jsi měl šanci, musíš svůj výzkum obhájit a postavit na slibných hypotézách.

...nelze žádost o grant zdůvodnit tak "no, jeden člověk s derealizací mi volal, že asi ví, jak na to...".

...to je prostě realita toho, že naše společnost nežije v blahobytu.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 31/05/2009 :  08:51:05  Show Profile  Reply with Quote
Evžene, ste vedľa, ako ta jedla. To čo píšem nie je vyťahovanie sa, to je proste pravda, či sa vám to páči, alebo nie. Tridsať rokov som sa obracal so svojou chorobou na odborníkov, potom som to vzdal, keď svojími zisteniami nedokázali pomôcť ani najväčšie kapacity sveta v odbore. S Tým Bohom ste nebol až tak ďaleko. Intuitívne som požiadal Boha o pomoc, keď nič iné nepomáhalo, a myslím si, že môj nález je výsledkom tohoto spojenia, zasa nezávisle od toho, či tomu veríte, alebo nie. To nie je podstatné. Podstatný je vždy výsledok, a nie to, čo si o tom kto myslí.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 31/05/2009 :  09:01:23  Show Profile  Reply with Quote
Rzwalde. Neznášam týpkov, ktorý sa nezaujímajú o problematiku, ale budú mať plnú hubu jednoznačného názoru len preto, že si vytvorili ilúziu z niekoľkých riadkov, prezentovaných anxiomatickou autoritou. Pritom vôbec netušíš, aký obraz o danej problematike majú vo vedomí tieto anxiomaticky prijaté autority, a ani nemáš potrebu to zisťovať. No fuj, nehambíš sa? Ja by som sa na Tvojom mieste hambil ako pes!!!
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 31/05/2009 :  09:17:53  Show Profile  Reply with Quote
A čo sa týka tej štúdie, zasa si mimo. Ja som v príspevku napísal jasné indície k tomu, že som o alfa lipoickej kyseline informoval koordinátora výskumu derealizácie pred začatím konkrétneho výskumu. T.j. jediné, čo bolo treba bolo kúpiť zopár z alfy, a doplniť to do harmonogramu výskumu, vrátane analýzi ortuti v moči. Halierové záležitosti. Všetko ostatné už bolo zorganizované, vrátane pacientov na výskum. Zasa si dal najavo, ako povrchne čítaš, a ako povrchne sa zamýšlaš. Fuj, nehambíš sa? Ja by som sa na tvojom mieste hanbil ako pes!!!
Go to Top of Page

Evžen
Uživatel

Czech Republic
69 Posts

Posted - 31/05/2009 :  09:24:09  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Evžene, ste vedľa, ako ta jedla. To čo píšem nie je vyťahovanie sa, to je proste pravda, či sa vám to páči, alebo nie. Tridsať rokov som sa obracal so svojou chorobou na odborníkov, potom som to vzdal, keď svojími zisteniami nedokázali pomôcť ani najväčšie kapacity sveta v odbore. S Tým Bohom ste nebol až tak ďaleko. Intuitívne som požiadal Boha o pomoc, keď nič iné nepomáhalo, a myslím si, že môj nález je výsledkom tohoto spojenia, zasa nezávisle od toho, či tomu veríte, alebo nie. To nie je podstatné. Podstatný je vždy výsledok, a nie to, čo si o tom kto myslí.

Navi, já s vámi naprosto souhlasím, že jste téměř Bůh a že se nad nikým nevytahujete a že tudíž nemáte motivaci chodit a věřit odborníkům. Jen mne zaráží proč své umění léčit a s přesností diagnostikovat nešíříte mezi lid stejně jako to dělal Ježíš Kristus. Není škoda si nechávat takovou nadpřirozenou schopnost jen pro sebe? Není to sobecké?
Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000