www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Filozofia zdravia.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 18/04/2009 :  14:49:43  Show Profile  Reply with Quote
Vedecká alternatívna medicína http://rng.nazory.eu/
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 23/04/2009 :  07:49:30  Show Profile  Reply with Quote
Miloslav, čo máš nové z klinického skúšania Tvojej metódy v plzeňskej nemocnici?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 23/04/2009 :  12:15:11  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

Konečné výsledky jsou daleko. Probíhá to jako normální výzkum a výsledek musí být representativní,čili musí mít ověřené výsledky u určitého kvanta pacientůř.To je pro doktora fůra práce navíc,protožee musí pacienta odvézt na měření před začátkem, někdy v průběhu a na konci léčení.To měření provádí na neurologii. Nyní si k tomu přidej, že jsou tam ti pacienti díky diabetu, nebo díky cévním chorobám a nikoliv díky neuropatii. Takže vím co mně primář řekl a to, že si to pacienti hodně chválí a že to zřejmě bude dost veký úspěch,až budou výsledky publikované.Prý.? S některými pacienty jsem mluvil.Nvěděli, že je to moje metoda,já jsem se pral, jestli to má nějakou cenu se do toho pouštět a oni mně to vřele doporučovali. Oni ti pacienti mají výhodu oproti mně,protože jim to dělají sestřičky a hlavně pravidelně, zatím co já jsem někdy dost lajdačil a vynechával.Je to docela příjemné, když tě děda,který už téměř nechodil přesvědčuje a ukazuje jak díky tomu běhá.Jak si pochavluje doktory, že s tím konečně začali něco dělat a přestali jen krčit rameny.Myslím, že bude primář dost slavný a já mu to přeji. Ono je takových, kteří dokáží naslouchat člověka bez lékařského vzdělání málo.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 23/04/2009 :  13:15:15  Show Profile  Reply with Quote
Ja byť starostom vašej obce, tak ti postavím bustu.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 23/04/2009 :  16:38:56  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.
Proč? Já jsem raději,když jsem kdesi vzadu.Když to pomůže mám radost a nikdo se mně nešťorurá v soukromí.Čím výše lezeš po žebříku,tím hlouběji můžeš spadnout a někdy to bolí.Takto mám nového přítele (primáře)který to lépe prozkoumá a prosadí do praxe a jako přítel se o mne lépe stará.Takže to cenné jsem získal. Začal jsem otázkou proč. Doporučil jsi to snad někomu a pomohlo to?

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 23/04/2009 :  21:48:39  Show Profile  Reply with Quote
Nie, len Ti zatiaľ nemám dôvod neveriť, že tá metóda funguje.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 28/04/2009 :  11:36:11  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

Chtěl bych mít tolik sebedůvěry, jako ty důvěry. Já stále čekám, že mně někdo napíše, že to skusil a nefunguje to.Zatím k tomu nedošlo,ale může k tomu dojít. Uvědomím li si kolik faktorů to mohlo u mne samého ovlivnit, jistota je v tahu. V té době,kdy jsem to užíval jsem si píchal milgamu,což je vitamin B12.Nemohla mít ta milgama na vyléčení větší vliv, než ty obklady??? Nemají vliv ty léky které beru na srdce??? Problém je v tom, že již tu polyneuropatii nemám a nemohu tedy skusit varianty s vyloučením těch možných vedlejších vlivů. A tak mně zbývá jen naslouchat lidem, kteří moji metodu užili a ptát se jich třeba na to jaké v té době brali léky a podobně. Čili zbývá mně jen statistika a tu nemám moc rád. Upozornil jsem na tuto nejistotu primáře a ten doplňuje mojí statistiku také a nejspíše ji budeme vyhodnocovat spolu. Prostě jsem si díky náhodě naložil pěkné břemeno na záda,ale myslím, že to za to stojí,když si vzpomenu na ty bolesti, brnění a slehy. Kdybych toho zbavil jednoho jediného člověka, bylo by to dobré.Dnes je jich však hodně a to mě dává důvod k radosti a pocitu, že můj život měl pro ostatní nějaký smysl. Té nejistoty se však asi už nezbavím a možná je to tak dobře, protože mne to vede k ověřování .

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 29/04/2009 :  17:08:29  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Pánové.

Mám dojem, že se tato diskuse nějak zvrhla ve spor, co je lepší, zda klasická medicina, nebo alternativní,ale copak je možné takto soudit? Každý z nís by našel sposty příkladů,kdy alternativní medicina slavila nějaký úspěch,protože je hlasitě vyzdvihován. Kdyby stejně deklarovala konvenční medicina každý úspěch, nebylo by ve sdělovacích prostředcích již na nic jiného místo.A tak každý z nís se může postavit na nějakou pozici a vynášet soudy a pochvaly. Pokud však dojde na lámání chleba a člověka postihně nějaká vážná choroba, třeba infarkt,zapomene že patřil k zastáncům alternativní mediciny a poběží ka konvenčními lékaři. Je faktem,že konvenční medicina nedokáže léčit vše,ale stále roste její poznání a vyvíjí se.Skuste srovnat její úroveň třeba před sto lety a dnes. Já vím, Navi,že člověka zlobí, když mu řeknou lékaři,že jeho chorobu zatím léčit,či vyléčit neumí.Ale dokáže snad alternativní medicina vyléčit vše? Včera jsem hrál na oslavě a oslavenkyně vyprávěla,že měla hrozné bolesti a chodila za nějakým alternativním léčitelem,který ji zbavoval bolesti akupumkturou a líčila jak jí přesvědčoval, že jí vlastně již nic nebolí,že si to jen namlouvá. Když jej poslechla bolest skutečně zmizela,ale objevila se znovu. Vydala se tedy za normálním lékařem a prý to bylo na poslední chvíli.Dostala endoprotezu kyčelního kloubu a je po problémech. Dnes nedá na normální medicinu dopustit a toho alternativního léčitele ,který spůsobil oddálení operace by nejraději předala soudům. Klasická medicina má na rozdíl od alternativní odpovědnost a to je hlavní rozddíl. Že neumí vše vyléčit? To není podstatné. Podtstatné je to co umí a je toho hodně.Kdyby nebylo konvenční mediciny, již bych zde nebyl a žádný aletrnativní léčitel by mne nedokázal zachránit.

MB

Slávo,
díky za informace. Myslím, že alternativci jsou příliš drazí. Samozřejmě, že člověk, kterého zachránila alternativní medicíny, ji bude obhajovat. Mně pomohly obě,ale klasická medicína zůstává stále důvěryhodnější i levnější.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 30/04/2009 :  08:07:40  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.

Díky za pochopení. Představ si, že jsem mohl být docela lehko úspěšným alternativním léčitelem. Když jsem našel cestu k léčení a vyléčení neuropatie a tuto jsem si vyléčil, mohl jsem o tom mlčet a vytvořit mlhu, čili stvořit různé metody a placeboefekty,které bych jen jakoby doplnil těmi zábaly,které skutečně léčí. Pořídit si cosi jako lázně s ubytováním pro pacienty by nebyl problém a mimo léčení bych vydělal i na provozu, ubytování a stravování. Samozřejmě bych nikomu nemohl dávat pseudoléky sebou domů, protože by mohli zjistit, že ádné účinné látky neobsahují, kromě třeba vitaminů. Léčil bych zábaly a byl bych naprosto úsěšný a zatraceně drahý, protože klasická medicina neuropatii a polyneuropatii vyléčit neumí. Trh dělá cenu.
Stejně tak bych mohl vytvořit mýtus o zázračné studni,nad kterou se objevila panenka Maria a od té doby má ta voda léčebné účinky.
Myslíš, že je tomu u těch alternativních léčitelů jinak? Poznal jsem jich několik natolik důvěrně že mně prozradili svá tajemství aby získali to mé. Buˇ%dto na cosi přišli sami, nebo to získali od někoho jiného,ale vždy je to cosi docela prostého a obyčejného, co by si mohl dělat každý pacient sám a zadarmo,ale je to skryté v mlze, která je těmito léčiteli uměle vytvářena. A tak běhají s virgulí po bytě, pokládají aluminiové podložky pod lůžka a mezitím toto jen na doplnění vylepší tím co skutečně pomáhá. Je to lumpárna a vždy jsou tam zištné důvody a proto jsou tak drazí.
Já jsem své poznání předal klasické medicině a protože by to nebylo od zámečníka přijaté jako vědecká práce, předal jsem to vhodnému lékaři.Takže s toho nemám ani haléř,ale mám radost,že druhým tím vezmu i když zprostředkovaně bolest.
Každý má vždy před sebou dvě cesty. Jedna je dobrá pro něj samého a druhá pro ostatní a každý si vybírá tu svou, která je mu bližší.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 27/05/2009 :  10:12:14  Show Profile  Reply with Quote
O tom, že v záujme medicíny a farmakologie nie je vyliečiť, ale zlepšiť zdravotný stav, tak o tom už asi viete. To považujem aj za dôvod, prečo klasická medicína nediagnostikuje a nelieči chronickú otravu ortuťou. Prečítajte si napríklad tento príspevok o cukrovke http://www.cez-okno.net/clanok/smrtici-iluze-zvana-cukrovka
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 27/05/2009 :  11:50:38  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

O tom, že v záujme medicíny a farmakologie nie je vyliečiť, ale zlepšiť zdravotný stav, tak o tom už asi viete. To považujem aj za dôvod, prečo klasická medicína nediagnostikuje a nelieči chronickú otravu ortuťou. Prečítajte si napríklad tento príspevok o cukrovke http://www.cez-okno.net/clanok/smrtici-iluze-zvana-cukrovka

bohužel informace, které říkají, jak cukrovku léčí klasická medicína...jsou nepravdivé, což mě u tohoto typu článků vůbec nepřekvapuje...

diabetes mellitus 2. typu se neléčí podáváním léků, ale diabetologickou dietou. Léky se taky nepodávají ihned, ale nejdřív po 8 týdnech. Starým lidem se ale (pokud se stav zlepšuje jen pomalu) podávat musí jako prevence před jinými chorobami. Cukrovka např. poškozuje kardiovaskulární systém.
přečti si něco pořádnýho o cukrovce a ne takový blafy: http://is.muni.cz/th/66582/lf_m/Diplomka.doc
http://cs.wikipedia.org/wiki/Diabetes_mellitus

Můj dědeček měl tuto cukrovku a nyní je již (klasickou medicínou!!) vyléčen. Takže další nepravdivá informace (v článku se tvrdí, že ji klasická medicína neléčí). Předpokládám, že ty ani nikdo z tvé rodiny jste cukrovku 2. typu neměli, jinak by jsi sem nedával link na takovou blbost...tím spíš, pokud nemáš vlastní zkušenost s nemocí, by jsi ale měl k takovým informacím přistupovat se skepsí a ověřovat je. Imo by měli být pokutováni za uvěřejňování takových nesmyslů.
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 27/05/2009 :  12:11:26  Show Profile  Reply with Quote
ještě bych ti, navi, doporučil (a byl bych opravdu rád, kdyby jsi se mým doporučením řídil), aby jsi takové příspěvky posílal ne na fórum filosofické, ale nějaké medicínské, kupř.: http://www.ordinace.cz/diskuse/

...jednak jsou tam lidi, kteří o zdraví vědí více než tady filosofové
...a jednak to bude i obsahově v pořádku

..tady takové věci imo nemají co dělat.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 27/05/2009 :  12:39:40  Show Profile  Reply with Quote
RZWALde, ja v tom vidím hlbokú filozofiu. Prečo sú na prvom mieste peniaze, a až na druhom zdravie človeka? Ja si na to viem odpovedať, vieš to aj Ty? Vieš prečo to tak je? Vieš kam to speje? To sú všetko filozofické otázky, zodpovedanie ktorých dáva človeku možnosť pochopiť svet, prečo tak funguje, a kam to speje.
Ten kontakt mi poslal človek, ktorý cukrovku má, a ktorému oficiálna medicína nepomohla takým spôsobom, aby bol spokojný. Preto sa začal sám zaujímať o túto problematiku a prostredníctvom iných výskumov, ako tých oficiálnych. Takže takto znel jeho príspevok:
http://www.cez-okno.net/clanok/smrtici-iluze-zvana-cukrovka

Je to vynikajuci clanok, kde sa velka vacsina viny za cukrovku spravne dava znicenym olejom. Len jedno tam nie je polopatisticky vysvetlene
Tie znicene tuky su stuzene alebo zretazene do ovela dlhsich retazcov. Ked sa dostanu miesto lahkych a silne polarnych olejov do stien buniek, bunka sa nevie otvorit na inzulinovy signal a prijat z krvi cukor a zaroven vyhodit splodiny. Tak sa vlastne cele telo oslabi a zaroven otravi splodinami. A to je vlastne ta cukrovka typu 2.
Nuz spalenie tychto skodlivych tukov v tele a nahradenie ich prirodzenymi lahkymi olejami problem cukrovky 2 vyriesi. Lenze je to velmi tazke, kedze tieto dlhe tukove polymery(tukove plastiky) sa daju velmi tazko uviezt do obehu a spalit. Nase telo nema na ne dostatocne silne enzymi, aby ich odburalo a treba na to specialne silna redukcna dieta a cvicenie aby to bolo uspesne.

Edited by - navi on 27/05/2009 12:40:33
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 27/05/2009 :  13:16:23  Show Profile  Reply with Quote
quote:

RZWALde, ja v tom vidím hlbokú filozofiu. Prečo sú na prvom mieste peniaze, a až na druhom zdravie človeka? Ja si na to viem odpovedať, vieš to aj Ty? Vieš prečo to tak je? Vieš kam to speje? To sú všetko filozofické otázky, zodpovedanie ktorých dáva človeku možnosť pochopiť svet, prečo tak funguje, a kam to speje.

problém je, že otázky, které jsi právě položil...
...za normálních okolností nepokládáš. Dáváš sem hlavně takové informační články...
..jediné ospravedlní je, že MB má cukrovku... Jinak bych byl ještě mnohem víc razantnější.

quote:
Je to vynikajuci clanok, kde sa velka vacsina viny za cukrovku spravne dava znicenym olejom. Len jedno tam nie je polopatisticky vysvetlene
Tie znicene tuky su stuzene alebo zretazene do ovela dlhsich retazcov. Ked sa dostanu miesto lahkych a silne polarnych olejov do stien buniek, bunka sa nevie otvorit na inzulinovy signal a prijat z krvi cukor a zaroven vyhodit splodiny. Tak sa vlastne cele telo oslabi a zaroven otravi splodinami. A to je vlastne ta cukrovka typu 2.
Nuz spalenie tychto skodlivych tukov v tele a nahradenie ich prirodzenymi lahkymi olejami problem cukrovky 2 vyriesi. Lenze je to velmi tazke, kedze tieto dlhe tukove polymery(tukove plastiky) sa daju velmi tazko uviezt do obehu a spalit. Nase telo nema na ne dostatocne silne enzymi, aby ich odburalo a treba na to specialne silna redukcna dieta a cvicenie aby to bolo uspesne.

tohle je pseudovysvětlení a vsadil bych se klidně o sstovku, že chybné...

..problém je, že abych zjistil, jak to je..vezme mi to čas. Nejhorší je, že mě mechanismus transportu inzulinu přes membránu vůbec nezajímá. Docela např. pochybuji, že v plazmatické membráně jsou tytéž lipidy, které jíme. Tohle zavání středověkým myšlením typu podobné podobným... Takže začal bych ověřováním tohoto. Vím zhruba z čeho se skládá membrána buňky a kolik různejch typů antigenů na ní je a jak složitý bývají transporty přes membránu. Pořádně zjistit, jak probíhá tohle si myslím, že by mi (s mou úrovní angličtiny) zabralo den.

I kdyby se ukázalo, že v membráně jsou tytéž lipidy, které příjmáme stravou...tak další krok by bylo ověřit, jak tohle ovlivňuje onen transport. Póry v buňkách jsou totiž, alespoň jsem si to doposud myslel, bílkovinné. Jako takové tedy usuzuji, že "kvalita" lipidů v membráně nebude mít vztah k rychlosti nebo účinnosti vstupu inzulinu dovnitř buňky. Tohle je hlavní důvod, proč jsem přesvědčen o nesmyslnosti té lipidové teorie.
...opět to ale nevím jistě a ověření tohoto by bylo na další den práce.

...kdyby ta lipidová teorie přežila oba tyhle "útoky", tak teprve potom bych ji pomalu začal věřit.

...jenže potom tady proti sobě 2 dny mojí práce jen proto, abych si zahltil mozek nevýznamnými nesmysly, desítkami nových názvů, atd. kteří studují biochemici... versus tvůj link (resp. link tvýho kamaráda).

...to prostě není vyvážené.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/05/2009 :  13:48:36  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.
Nevím co tě na to odpovědět. S diabetem se potýkám jak jen je to možné a jasno v tom nemám. Kdybys tuhle chorobu poznal a poznal kolik je v tom nelogického,pak bys nemohl vyjařovat takové téze. Píšeš o diabetu melitus 2 skupiny,ale tato skupina obsahuje podskupiny a ty se nevzájem liší. Navíc diabetes mění svou podobu,čili přechází s jedné podskupiny do druhé a mnohdy se vyskytuje i více podskupin současně. A ty jako pacient s toho máš pořádný zmatek a marně v tom hledáš nějakou logiku.U mne byla cukrovka diagnostikována až když se mně začalo zastavovat srdce (levá komora) (Rzwald má v tomto naprostou pravdu)a to jsem měl již přes třicet cukru v krvi. Pravdou není ten časový odstup.Já jsem dostal insulin ihned po zjištění diabetu a od té doby jej beru dodnes.
K těm tukům. Je to složitější a mnohem složitější. Pokud nemáš dostatečný tělesný výkon,čili lenošíš, buňky nemají potřebu dodávky energie a tak se přivřou. Tvoje slinivka vyrábí třeba i dostatek insulinu,který přenáší cuku do buněk,ale ty jsou tak zvaně rezistentní k insulinu. Pro představu . Představ si že buňka je zdířkou a insulin klíčem.Pokud se změnší zdířka, klíč již nepasuje a nemůže do buňky přenést cukr,který je přísunem energie pro buňku. Buňky následkem toho trpí nedostatkem energie,což se projeví zvýšenou únavností, která tě vede opět k omezení pohybu. A kruh máš uzavřený. Že při tom vznikají ty řetězce tuků je pravda,ale to je důsledek a nikoliv příčina. Pokud se tě podaří snížit hladinu těch tuků, může dojít ke zlepšení stavu,ale nikoliv vyléčení. Dokáže li diabetik přemoci tu únavu "hladových " buněk a dosáhne toho, že se otevřou,pak může ten slinivkou vytvořený insulín docela dobře postačovat,protože již dokáže přenést do buněk cukr. Krevní cukr tím klesne a může dojít k radikálnímu zlepšení stavu. Jenže jsou zde ty následné diagnozy, třeba porucha srdeční činnosti a tak si ten pohyb příliš nemůžeš dovolit. Navíc to uzavření buněk může být v určitém stadiu trvalé a ani pohyb vyvolávající potřebu energie (cukru) je neutevře a pak je zde totální problém.
U diabetu první skupiny je ještě mnohem složitější,protože tam jde většinou o napadení ostrůvků vylučujících insulin vlastním imunitním systémem, který je zničí a pak je zde absolutní závislost na insulinu dodávaném z vnějšku.
Najde se mnoho těch, kteří se snaží diabetes vyléčit a přistupují k tomu různými cestami a když dojde třeba jen k dočasnému zlepšení již to vyhlašují do světa. Nedávej tomu takový význam. Je to mnehem a mnohem složitější. Alternativní medicina je v tomto prolbému velmi nebezpečným činitelem,protože může dojít ke skrytí příznaků a zanedbání léčby. Klasická medicina je v tomto mnohem a mnohem dál. Manželka již dostává lék, který dokáže ty buňky otevřít a rezistence k insulinu tím mizí. Tomu říkám správný lék. Až skončí výzkumný program týkající se srdce, dostanu tento lék také a dle lékařky (zmněnil jsem doktora) insulin, který vyrábí moje slinivky plně postačí a pak již stačí jen ta zvýšená pohybová aktivita a budu prý zcela bez problémů s cukrovkou.

MB
Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000