www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Originální povídky, fejetony,bajky, humor.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 25/11/2008 :  09:19:06  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Vážení fiosofové.

Tento topic je určený pro vaší vlastní tvorbu. Tím nejdůležitějším u filosofa je schopnost vyjádřit svou myšlenku. Povídkou či fejetonem je možné vyjádřit mnohdy více než prostým slovem. Zakže dámy a pánové s chutí do toho. Jestli dovolíte,pak začnu i když nevážně.Pro vaše recenze je zde také místo.

Prdel boží.
Starý Patočka byl ve své rodné vsi uznávaným písmákem,kronikářem a samorostlým filosofem,váženým, vážným a poctivým bezelstným člověkem.Celý život žil ve své vesnici a do města se vydal jen když musel a to bylo jen několikrát za život a vždy se vrátil zcela vyčerpaný a mnohdy takovou cestu i odstonal. Jeho poslední cesta do města byla popsána v jeho deníku s velkým otazníkem. Jak tomu vĺasně bylo?
Tan den byl jako každý jiný,jen slunce pražilo, jako o závod. Starý Patočka vystoupil s vlaku a vydal se ručných ulic velkoměsta.Ve svém dlouhém kabátě budil pozornost spoře oděných kolemjdoucích . Kráčel rozvážně k úřadu ,jen občas sejmul s hlavy klobouk s čirokou krempou a otřel si pot s hlavy holé jako koleno. Občas se zastavil, zhluboka se nadechl a v jeho tváři se objevil trpitelský výraz. B duchu se zlobil sám na sebe i na své útroby. K úřadu bylo daleko a on věděl, že tam bez nehody nedojde. Tlaky v jeho pupku byl zcela zřetelné a stále rostly. A tak když objevil opuštěnou uličku mezi kamenými ploty,zabočil do ní, chvilku se rozhlížel,pak rozhodil dlouhý kabátec jako stan, přičapnul si a s úlevou si oddechl. Postavil se, upravil,podíval se na své dílo a pomalu rozvážně kráčel dál, když za za plotem uslyšel hlas.
" O bože.Sešli mně nějaký nápad, nebo nějakou inspiraci ,já to kázání dohromady nedám.Já mám po včerejšku v hlavě díru. "
Starý Patočka se zastavil otočil se právě když k jeho hromádce přicházel upocený tlustý policajt. Chvíli se na tu hromádku díval,pak vy táhnul s kapsy noviny,přehodil je přes hromádku,nabraj ji a se slovy."Který prase?" ji hodil přes plot farní zahrady a to tak nešťastně,že trefil faráře rovnou do čela,což díky svému malému vzrůstu vidět nemohl..
Starý Patočka strnul. Viděl díky svému vysokému vzůstu jak kněz vyvalil oči a vykřikl. " Bože tvému znamení nerozumím."
Celý den již starý Patočka za nic nestál a stále byl zamyšlený. Když přišel domů, sedl a zapsal celou příhodu do svého zápisníku i s filosofickou rozvahou,pod nadpisem "nevyzpytatelné jsou cesty boží prozřetelnosti. V těch úvahách se rozepsal o tom,že bůh vyslyšel prosby faráře, o tom že ruka policajta byla jeho rukou a když došel až k úvaze o své úloze v božím řízení, skončil velkým otazníkem.Co jsem byl v tom díle božím vlastně já?
Tím zápis ve starém sešitě samorostlého filosofa Patočky končí.
K jakému závěru asi starý Ptočka došel? Čím byl v řízení božím?

MB

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 26/11/2008 :  13:40:00  Show Profile  Reply with Quote
hovnem
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 26/11/2008 :  19:13:14  Show Profile  Reply with Quote
Sex pod ořechem

...
Ten strom září v listopadu tisíce barvami a v období prázdnin slouží jako prolejzačka pro malé dětí už bezmála 20 let. Standa starší si na něm zlomil ruku, Standa mladší o 15 let později při seskoku zase nohu. Ten strom je pověstný tím jak je nebezpečný, ale u nás v odlehlé vesničce poblíž Dánských hranic zapoměla civilizace i na děti, a tak ten strom pokračuje ve své zkáze dál.
Proč je oblíbený? Má větve tvarované tak, že se na něj dá pověsit i houpačka a pokud na Jižní větvi někdo sedí, může si na tu Severní sednout i několik lidí. Sám čert zasadil ten strom a těch klíšťat a infikovaných dětí!
Jednoho letního večera se pod něj uvelebil opilý mladý pár. Ten chlapec vytáhl penis a strčil ho mladé dívce do pusy. Když jsem na ně zakřičela aby s tím přestali, že je nechci pod svými okny, začal mi ten parchant sprostě nadávat! Řekněte pane senátore, mám já to zapotřebí? Kdykoli vyjdu na zahradu, jsem nešťastná z toho, že ten strom láme dětem kosti a teď tohle!
Co nejsrdečněji vás prosím. Pokácejte ten strom ať nám už více nekomplikuje život a naše vesnička se navrátí do starých kolejí, které jako starousedlice pamatuji už celých 60 let.

Děkuji,
jsem s pozdravem,

Agáta Shörer, důchodce, 75 let

Edited by - neronis on 26/11/2008 19:20:08
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 26/11/2008 :  21:00:14  Show Profile  Reply with Quote
MB stejně nechápu jak tě Prdel boží mohla napadnout, hodit hovno na faráře, tsss
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/11/2008 :  09:13:44  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.
A vidíš? Ten příběh je téměř pravdivý,jen jsem jej trošku upravil. Vyprávěl mně jej starý farář. Bylo ještě za komunistů a občas jsme spolu poseděli. Jednou přešlo téma rozhovoru na to jak jsou cesty boží nevyzpytatelné a on mně vyprávěl,jak kdysi sloužil ve městě (nejmenovaném) seděl na farní zahradě a připravoval si kázání. Jenže měl hlavu jako vymetenou a nic jej nenapadalo.A tak see obrátil k bohu s prosbou o nějaký nápad,či alespoň nápovědu. A v tu cvíli mu to nadlení spadlo na hlavu. Bylo to hovno zabalené do novin. Vyprávěl mně, jak o tom přemýšlel a stále nevěděl, co s toho má vyvodit,co tím chtěl bůh říci,když si povšimnul titulku v těch novinách o tom jak bují prostituce. Bylo to ještě za první republiky. A tak si napsal kázání o smilstvu. Stále však mu nebylo jasné, co chtěl bůh říci tím hovnem.On říkal, že na to nepřišel dodnes,ale přivedlo jej to křadě poznání, když o tom přemýšlel. Třeba prý byl toto ten boží záměr.
Ten kněz byl prima chlap a vůbec mu nevadilo, že jsem nevěřící.Naopak sám se přiznal,že má pochyby a že to povolání dělá jen kvůli těm babičkám a děděčkům, kteří jej potřebují.A byl to takový dobrák, že mne pouštěl do kostela, když byl zavřený a nechal mně hrát na varhany.
To s tím písmákem a policajtem pochází s jiného vyprávění, které s tímto nemělo nic společné i když, kdo ví. Ten kněz nevěděl kdo to přes plot hodil.

MB
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 27/11/2008 :  09:39:35  Show Profile  Reply with Quote
Tak je mi jasný, že jsi právě tohle musel přidat, jinak by ten příběh tratil na humoru a hezké náhodě, kdy autor toho lejna v podstatě za nic nemůže, a přitom způsobil celou neplechu.
Já jen napsal co mě napadlo, má to podtext a trošku zvláštní formát. Experimentovat je třeba.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/11/2008 :  09:56:05  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.

Ten zvláštní formát se mně samému nelíbí.Snažil jsem se to maximálně skrátit abych to přispůsobil rozsahu vhodného pro toto místo. Bylo to spíše téma na povídku a každá postava by musela ukázat své myšlenkové pochody aby to mělo vhodný literární rozměr.Bylo by to však na vstup dlouhé i když nejspíše humornější. Je to vlastně jen holá kostra příběhu.

MB
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 27/11/2008 :  10:17:57  Show Profile  Reply with Quote
Souhlasím, ona povídka je trošku debilní formát. Je to příliš krátké na to cokoliv sdělit. Neříkám, že jsem ve psaní extra dobrý, myslím si to hlavně proto, že jsem třeba povídku nikdy nedokázal napsat tak aby se mi líbila.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/11/2008 :  17:21:25  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.
Povídka je jako sex po dlouhé abstinenci. Moc si toho neužiješ a jsi za chvilku hotov.

MB
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 28/11/2008 :  13:58:35  Show Profile  Reply with Quote
a že jsem nepřišla na to co to tady vlastně píšete. Povídky jsou dlouhé, od toho jsou to povídky. Normálně to může zabírat dvě stránky a víc.
Jednou jsem psala takhle povídku do literární soutěže ve Chrudimi, naplácala jsem páté přes deváté a měla jsem tam i perličky jako ,měsíc v půlměsíci' nebo ,členka dvoučlenné rodiny', bylo to nuceně romantické až patetické, bohužel; romantický sloh se nevydařil, či snad vytratil. Bylo to ale přes tři až čtyři strany a tím jsem to ,,asi" vyhrála. Dali mi první cenu. Byl to takovej malej hlinikovej ptáček z Tak neváhej a toč a diplom. Dneska bych to přepsala do expresionismu s prvky romantismu.
No; jenom chci říct že ta délka je při psaní povídky klíčová. Když píšete takové krátké, to je jako články, nebo fejetonky...Ale i tak. Nestyďte se to sem zkopírovat celé §
Mimochodem pod tím pojmem tvorba, je myšleno i něco jiného z uvedených žánrů? Třeba úvaha, poesie, ...?

Neronisi máš velmi suchý smysl pro humor. To by se ti mohl líbit vtípek, který na mě nedávno provedla kámoška.

Ona: ,,Co máš podpaží?"
,,?? ..chloupky?"
,,Co máš na hlavě?"
,,Vlasy"
,,A co máš v kalhotkách? Máš tam gumu?"
,,Gumu? Proč bych měla mít v kalhotkách..."
,,Kočko ty nemáš v kalhotkách gumu?"
,,Aháá"
Go to Top of Page

okref
Velmi aktivní uživatel

672 Posts

Posted - 28/11/2008 :  18:56:12  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axel01
Ona: ,,Co máš podpaží?"
,,?? ..chloupky?"
,,Co máš na hlavě?"
,,Vlasy"
,,A co máš v kalhotkách? Máš tam gumu?"
,,Gumu? Proč bych měla mít v kalhotkách..."
,,Kočko ty nemáš v kalhotkách gumu?"
,,Aháá"

At delam co delam, nechapu.
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 28/11/2008 :  20:05:46  Show Profile  Reply with Quote
okref,...
Ty snad nemáš v trenkách gumu?
Go to Top of Page

okref
Velmi aktivní uživatel

672 Posts

Posted - 28/11/2008 :  20:29:13  Show Profile  Reply with Quote
To je divny. Asi mi odumiraji mozkové buňky, nebo co. Pochopil jsem to. Ale proč až teď?

Edited by - okref on 28/11/2008 20:31:32
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 28/11/2008 :  23:03:53  Show Profile  Reply with Quote
Sakra, to musí být můj humor pěkně vysušený
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 28/11/2008 :  23:42:36  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by okref

To je divny. Asi mi odumiraji mozkové buňky, nebo co. Pochopil jsem to. Ale proč až teď?

okref, klídek...já jsem to četl desetkrát a pochopil na pojedenáctý
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 28/11/2008 :  23:43:22  Show Profile  Reply with Quote
Já jsem to spíš napsal jen tak jak mi to sedlo, protože jsem už dlouho nic nepsal a nikde nemám nic takového uložené.
Nechtěla bys něco svého poslat? Já se taky pokusím ještě něco splodit.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000