www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 síla působení vnějších faktorů
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 12/11/2008 :  11:58:07  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by neronis

Ženská krása. To je taková zvláštní záležitost. I ten největší morous pookřeje, když si získá přízeň krásné ženy.

Proč myslíš, že to tak je?

to ses prvně ptal....mě? (proč? jen tak? ...nevidím souvislost ??)

no ale teda...no jako nevím, na mě to moc neplatí ...
...chtění si získávat přízeň krásných žen, který však nemůžu sbalit (dotáhnout to do konce) je imo kontraproduktivní a vyžaduje pak příliš velké sebeovládání (abych nechtěl pokračovat dál), které se u mě rozhodně nedá čekat...takže příliš hezkým/přitažlivým/... se spíš snažím vyhýbat.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 12/11/2008 :  14:14:50  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Rzwalde.

A proč? To si ještě stále myslíš, že chlapi balí holky? Snaží se o to,to ano,ale většinou bez úspěchu. Pokud holka chce abys jí sbalil,pak tě k tomu sama přivede a pokud sám nic neskazíš,dovede tě k úspěchu,který však považuješ za svůj úspěch.Na nás chlapech je bohužel jen to ukazování co umíme,prostě to čepýření se.Když tě dá krásná (dle tebe) holka najevo,že bys ji sbalit mohl pak proč se tomu vyhýbat? Usměje li se,pak odpovím stejně a nebudu se na ni dívat jako kakabus jen proto, že je hezká a mohl bych mít neúspěch. Milý zlatý. Já jsem dle věku dědek,ale to co ty bych nikdy neřekl a mohu tě říci, že ty nejkrásnější holky je snadnější sbalit než ty zakomplexované ošklivky (které si o sobě myslí, že jsou ošklivé). Až potkáš partu děvčat, usměj se na ně a uvidíš,že ty hezké tě na úsměv odpoví úsměvem a ty ošklivé úšklebkem, nebo tě budou kritizovat. On úsměv je zázračná věc a říkáš jím"ty se mně líbíš" Ony se holky chtějí líbit. Úsměv je víc než řada řečí a tváříš li se jako bubák,pak tě považují za zakomplexovaného a balí tě spíše ty zakomplexované.Trochu odvahy to chce a zapomeň na to, že ty balíš holky,protože holky balí tebe a dávají tě najevo třeba tím úsměvem.

MB
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 12/11/2008 :  19:29:09  Show Profile  Reply with Quote
Já jsem se na to zeptal abych viděl co z vás vyleze.

quote:
Až potkáš partu děvčat, usměj se na ně a uvidíš,že ty hezké tě na úsměv odpoví úsměvem a ty ošklivé úšklebkem, nebo tě budou kritizovat. On úsměv je zázračná věc a říkáš jím"ty se mně líbíš" Ony se holky chtějí líbit.

Myslím, že je to nějaký jejich základní společenský kodex, tedy to jak se umí líbit, tak jsou mezi sebou hodnoceny.
Skutečně i žena, která není "universálně" krásná (nelíbí se každému), je ráda, když ji, že je krásná, řekneš.

Jinak komplexy jsou vždy zbytečné, třeba pravdivé, ale ve výsledku jsou samy o sobě strůjcem ještě horších stavů než kdyby člověk přijal skutečnost jaká je a dál se jí tolik nezabýval.

Edited by - neronis on 12/11/2008 19:29:31
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 12/11/2008 :  20:10:33  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant
A proč? To si ještě stále myslíš, že chlapi balí holky? Snaží se o to,to ano,ale většinou bez úspěchu. Pokud holka chce abys jí sbalil,pak tě k tomu sama přivede a pokud sám nic neskazíš,dovede tě k úspěchu,který však považuješ za svůj úspěch.Na nás chlapech je bohužel jen to ukazování co umíme,prostě to čepýření se.Když tě dá krásná (dle tebe) holka najevo,že bys ji sbalit mohl pak proč se tomu vyhýbat? Usměje li se,pak odpovím stejně a nebudu se na ni dívat jako kakabus jen proto, že je hezká a mohl bych mít neúspěch. Milý zlatý. Já jsem dle věku dědek,ale to co ty bych nikdy neřekl a mohu tě říci, že ty nejkrásnější holky je snadnější sbalit než ty zakomplexované ošklivky (které si o sobě myslí, že jsou ošklivé). Až potkáš partu děvčat, usměj se na ně a uvidíš,že ty hezké tě na úsměv odpoví úsměvem a ty ošklivé úšklebkem, nebo tě budou kritizovat. On úsměv je zázračná věc a říkáš jím"ty se mně líbíš" Ony se holky chtějí líbit. Úsměv je víc než řada řečí a tváříš li se jako bubák,pak tě považují za zakomplexovaného a balí tě spíše ty zakomplexované.Trochu odvahy to chce a zapomeň na to, že ty balíš holky,protože holky balí tebe a dávají tě najevo třeba tím úsměvem.

MB, něco podobnýho jsme řešili v tématu ženy (tady nevím, zda nám axel01 nenadá, že spamujeme...ale je nutné ji otestovat, zda je zastáncem čistoty témat nebo jí je to fuk, kam diskuze sklouzne...takže nic -> ok)
..ale myslel jsem to trochu jinak
....tím, že "kterou sbalit nemohu" jsem nemyslel "tu, na niž se necejtím, že bych ji dokázal sbalit", ale skutečně tu, kterou opravdu "nemohu" a nebo "nechci"
...tedy např. zadanou, příliš ode mne věkově pryč, či "tu, která se neusmála" nebo hezkou, ale hloupou; hezkou, ale s nějakou vlastností, která je neslučitelná s mou představou, apod.

následující logika je taková: jakákoliv interakce přesahující formální kamarádskou interakci by způsobila další chtění v sbližování pokračovat. Mějme modelovou situaci, kdy jsme na oslavě, kde se pije, oba jsme napití a zábrany ochabují...takže holka bude povolnější a bude se třeba chtít se mnou objímat (řekněme, že ano - není to taková vzácnost)...pak k tomu určitě nesvolím, protože vím, že by mě stálo velmi velké úsilí se ovládnout a nedát ji pak (např.) pusu a kdyby se to stalo, pak by mně ani to nestačilo...
...naproti tomu ovládnout se být trochu odtažitý (optimálně se k ní vůbec nepřibližovat) stojí méně vůle než se ovládnout a nepokračovat až se již objímáme. V prvém případě, kdy není žádná bližší interakce, bojuješ jen se zrakem a svou představou (zrak: je krásná, představa: vím, že by to šlo). V druhém případě (bližší interakce) však bojuješ s vícero věcma: zrak a představa zůstávají, ale přidá se i hmat (který je mocnější než pouhý zrak a nehmotná představa), popř. i čich. V takovéhle nerovné bitvě (vůle+rozum versus zrak+hmat+čich+představy) bych prohrál...a pokud ne, stálo by mne vítězství hodně úsilí. Proto se ovládnu hned na začátku, což příliš nebolí.
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 13/11/2008 :  02:42:06  Show Profile  Reply with Quote
Rzwalde, Rzwalde...
Přirozeně, že moje téma narušuje(-te, -eš), ale mám pocit, že k tomu došlo již pár stran dozadu a nevím přesně, kdo byl příčinou.
Zatím si nemyslím, že bych položila nějakou závažnou filozofickou otázku (původní text dotazu v tomto topic jsem vzala z rozepsané úvahy), aby bylo nutné přesně se držet tématu.
Ostatně přesvědčila jsem se o tom, proč některé z mých úvahových textů nikdo nemá šanci pochopit.

to jako fakt?
...chceš mně říct, že žena 85 65 83 se tam nedostane?
..já jako neznám ty pravidla...předpokládal jsem, že tam žádný takový pravidla nejsou, že to hodnotí porota na základě vzhledu
...a že 60/90=0,666.. se naopak blíží tomu optimálnímu poměru 0,7..že zrovna 60/90 jsem myslel že je kvůli zapamatování

Mluvila jsem především o váze, která udává i míry. Jinak pochybuji, že žena 85,65,85 by se tam dostala. V poměru by totiž musela mít přes břicho 55, kdyby zbývající míry byly 85...Nedovedu si to představit.
Stejně tak odchylky, které tady mohou být..Bohužel to tuto soutěž taky nesleduji (předpokládala jsem, že když se o ni zmínim, budeš ji aspoň znát z doslechu), takže nevím, jestli je to předepsané. Ale uvážíš-li, že chce-li mít účastnice do 60cm přes pas, musí vážit pod 55kg, jde to docela z kopce. Zvlášť když většina z nich měří přes 175.
- tzn. ty si myslíš, že Miss mají přirozenou váhu---nemají. Jen se snaží blížit definici.

mně ale nikdo morálce neučil...nikdy jsem nikoho nenapadal, protože na základě velmi jednoduchých dedukcí chápu, že to jednak bude bolet a jednak se daný člověk bude bránit, což znamená, že to bude bolet mně.

Svět nemůžeš hodnotit jenom podle sebe, tolik k tomu řeknu.

Ale já nevím, proč je to poškození sebe sama nezdravé, aspoň z hlediska psychologického, vysvětli mi to.

Bohužel jsem v tom odstavečku odpověď nenašla.

....tím, že "kterou sbalit nemohu" jsem nemyslel "tu, na niž se necejtím, že bych ji dokázal sbalit", ale skutečně tu, kterou opravdu "nemohu" a nebo "nechci"
...tedy např. zadanou, příliš ode mne věkově pryč, či "tu, která se neusmála" nebo hezkou, ale hloupou; hezkou, ale s nějakou vlastností, která je neslučitelná s mou představou, apod.

Rzwalde.Kdybys na mě něco podobného vychrlil v praxi, myslím, že bys v mých očích poklesl. Pokud si v duchu kreslíš báječný růžový sen, měl bys od toho rychle upustit--protože se spálíš. Ono totiž když ta slečna uvidí, že se k ničemu nemáš ty, je dost možné, že si tvou neaktivitu vyloží po svém a ztratí svůj původní záměr.
Aneb. ,,kterou nemohu sbalit", ,,která se neusměje"...Je zvláštní, že tato oblast tvého života postrádá filozofii. Příliš dedukuješ.
Zadaná se může rozejít, příliš mladá dospět a při starší dospěješ za čas ty (kdo by neznal páry s rozdílem -+10 let sem nebo tam---znám 18tiletého mladíka, který se zbláznil do 30tileté ženy a žijí spolu šťastně). Holky, které ti připadají hloupé, jsou asi opravdu hloupé, ale časem i ta chytrá bude hloupá, s tím nic nenaděláš, když to bereš takhle.
Proto se ovládnu hned na začátku, což příliš nebolí.

Edited by - axel01 on 13/11/2008 02:43:38
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 13/11/2008 :  03:22:46  Show Profile  Reply with Quote
neronis,
je to tak vždycky, když je muž heterosexuál a má určité přírodní pudy, nebo ne?

Rzwald, mimochodem, mám dojem, že jsme skončili u filogofií, z nichž každá má nějakou logiku, které jsou vzájemně ve sporu...
někde jsi tady psal, že si můžeš jakožto zastánce filozofie na základě logiky vzít něco z filozofie nelogiky...jak? nebo spíš, co?

Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 13/11/2008 :  04:04:42  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axel01

Rzwalde, Rzwalde...
ech? lol :-D ..nevermind :-)

quote:
Svět nemůžeš hodnotit jenom podle sebe, tolik k tomu řeknu.
no tak jako jo, ale...mno ...nevím
...imo morálka plyne z lidství a protože všichni máme velmi podobnou DNA, pak máme všichni stejnou morálku a pokud ne, tak to je způsobeno sociokulturním pokřivením. Myslíš si, že morálka neplyne z člověčenství? (myslíš si, že je plně určena kulturou?) Nebo jaký je tvůj názor? (ptala ses pouze na můj, ale svůj jsi neřekla)

quote:
Ale já nevím, proč je to poškození sebe sama nezdravé, aspoň z hlediska psychologického, vysvětli mi to.

Bohužel jsem v tom odstavečku odpověď nenašla.
no ano..ona tam nebyla :-D
...a nebyla tam proto, že tvou otázku si v praxi imho nikdo nepoloží. Pokud se někdo sebepoškozuje, položí si jen otázku, zda zasáhnout (psychologická léčba) nebo nezasáhnout a na základě jakých pochodů se rozhodne pro zasáhnutí jsem v tom odstavečku popsal. Pokud bys tedy jo trvala na své otázce, tak to se vysvětlit imo nedá...ale já nepotřebuji to zdůvodnění k tomu, abych konal.

quote:

Rzwalde.Kdybys na mě něco podobného vychrlil v praxi, myslím, že bys v mých očích poklesl. Pokud si v duchu kreslíš báječný růžový sen, měl bys od toho rychle upustit--protože se spálíš. Ono totiž když ta slečna uvidí, že se k ničemu nemáš ty, je dost možné, že si tvou neaktivitu vyloží po svém a ztratí svůj původní záměr.
ale to je přeci můj cíl...aby ztratila ten zájem (!!), pokud já ten zájem nemám....a nemám né proto, že by se mně nelíbila, ale proto, že ji z nějakých důvodů nechci sbalit.

quote:
,,která se neusměje"...Je zvláštní, že tato oblast tvého života postrádá filozofii. Příliš dedukuješ.
to jako neber doslova...proto ty uvozovky....obvykle poznám velmi rychle, zda se holce líbím...pokud se jí nelíbím, tak ji nebudu balit -- proč taky?

quote:
Zadaná se může rozejít,
to je pravda, ale tohle prostě neuznávám....u kluků ještě snad, ale ne u holek -- těm se (promiň, axel01) v tomhle naprosto nedá věřit, jak ukazuje zkušenost, neboť ony se "trénují" v balení kluků a to mnohem více než kluci v balení holek. Jejich uvažování mně přijde trochu obchodnické --- chodí sice s někým, ale sem tam si zkouší oťukávat i jiný kluky a testují, zda by onen zrovna oťukávaný nebyl třeba lepší. Pokud je vážné podezření, že ano, tak s ním začnou více méně chodit a chodí se svým přítelem i s tím oťukávaným (fáze 2) --- přičemž jediný rozdíl je ten, že s přítelem spí, s oťukávaným ne, ale jinak je to stejný. No a až si jej tedy takhle oťuknou, tak buď se s ním "rozejdou" a vrátí se k svýmu příteli a nebo holt naopak.
Neříkám, že to tak dělají všechny, ale valná většina naší třídy na gymplu to tak dělávala. (možná, že už z toho vyrostly...)
Pokud by jsi snad měla chuť napadnout mé zdroje informací, tak upozorňuji, že se budu bránit, neboť jednak jedna chtěla chodit se mnou (jenže nevěděla, že jsem kamarád s jejím přítelem, který se s ní chtěl rozejít-- přítel líčil, že mu tam plakala, že ho miluje...no a den na to říkala na icq to samé mně?! ...tak buď jsem extrémně natvrdlý nebo ona měla tehdy extrémní zmatek v hlavě...tedy nechť si ho vyjasní...pak jsme se trochu pohádali (kvůli něčemu jinému), pak jsem odjel na prázdniny do Sýrie a když jsem se za měsíc vrátil, tak ona již chodila s jiným svým kamarádem, který se však znal i s jejím původním přítelem a proto vím, že jim to trvalo přesně 14 dnů (jako 14 dnů do vlezení do postele se svým novým...což považuji za oficiální zahájení nového vztahu) -- tedy ona dokázala během 14 dní být zamilovaná do svého původního (odmilovat se), pak do mě (odmilovat se) a nakonec do toho svého nového? To je prostě na můj vkus přiliš, ...příliš rychlý.)
...přičemž sestřenka kamaráda (taky dost hezká holka) vyloženě má takový zvyk chodit s dvouma klukama naráz (každý v jiném městě)...no mimochodem nabalovala i mě --- tak jako co myslíš, budu reagovat na její neverbální výzvy a začnu jí balit, když vím, co vím?
...to byly jen dva dokonale ověřené příklady, ale mám jich v rukávu víc (a všechny jsou ověřeny podobně jako zmíněné -- tedy nejsou to drby)..naproti tomu není mi známo, že by se podobně chovali i kluci.

quote:
Originally posted by axel01-+10 let sem nebo tam---znám 18tiletého mladíka, který se zbláznil do 30tileté ženy a žijí spolu šťastně).
no ano, ale zase si zahráváš potom s náhodou. Statisticky vzato se významně častěji rozpadají páry, kde jsou partneři od sebe moc daleko než páry, kde jsou blízko. Výjimky sice existují (taky znám 40ti letou holku a její muž má 31 a nestěžují si)...ale tak to už je prostě o tom, zda chceš nebo nechceš riskovat.
Imo rozumný je sbalit vrstevníka, tedy +/-3 roky...přičemž maximum, o kterém jsem ochoten uvažovat je +/-5let, ale víc rozhodně ne.

quote:
ale časem i ta chytrá bude hloupá, s tím nic nenaděláš, když to bereš takhle.
však to mi putna, protože to pak budu taky hloupý, takže nepoznám, že je hloupá :)

quote:

........
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 13/11/2008 :  07:32:51  Show Profile  Reply with Quote
quote:
je to tak vždycky, když je muž heterosexuál a má určité přírodní pudy, nebo ne?

Axel, ano
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 13/11/2008 :  09:30:40  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Rzwald, mimochodem, mám dojem, že jsme skončili u filogofií, z nichž každá má nějakou logiku, které jsou vzájemně ve sporu...
někde jsi tady psal, že si můžeš jakožto zastánce filozofie na základě logiky vzít něco z filozofie nelogiky...jak? nebo spíš, co?

axel01,
nevím přesně co myslíš...ale--- jaké jsou ty dvě filozofie ve sporu? Jedna filozofie (myslíš tu mou "filozofii" balení?) je zřejmě ta moje , ale jaká by měla být ta druhá, s mojí ve sporu?

Neronis (i MB) mluví o tom, že balí chlapi -- s tím souhlasím, to není ve sporu s mou filozofií
...tedy jakou filosofii myslíš? (aneb nevím, co přesně mám ukazovat)
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 13/11/2008 :  09:33:12  Show Profile  Reply with Quote
P.S.
quote:
(původní text dotazu v tomto topic jsem vzala z rozepsané úvahy)

mimochodem jsi ji tu úvahu sem mohla zkopčit celou, nejen její pidičást
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 13/11/2008 :  11:48:25  Show Profile  Reply with Quote
Ta filozofie se týkala původního tématu, té úvahy, nikoliv balení holek...K tomu už se vyjadřovat nebudu. Jinak ta historka z prázdnin o slečnách je zábavná.

Morálka neplyne jenom z kultury. Můžu se k něčemu vyjádřit - ,,to je zlo", ale přitom můžu to zlo páchat. Ano, dá se říct, že morálka je určena lidstvím. Ale každý člověk vyrůstal v jiných podmínkách a např. v Číně je docela běžnou záležitostí někoho pobodat, protože oni nevědí, jak jinak by se měli vyjádřit (adolescenti). Stejně tak i ten Stalin, vyrůstal v nepodařené rodině, už někdy v 8mi letech být svědkem násilí...Mohlo v něm vyvolat nepatřičné dojmy, které mu nikdo nevysvětlil. Jasně, že věděl, že to je špatné, ale nabyl dojmu, že když může někdo jiný (otec), pak může i on. (no nebylo to tak jednoduché, ale tu prvotní změněnou morálku v tom vidím)
Takže se nedá úplně říct, že morálka vychází z lidství. Musíš k tomu připočíst vedlejší faktory.
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 13/11/2008 :  12:13:00  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Ta filozofie se týkala původního tématu, té úvahy,
aha..tak stejně ale nevím, co přesně jsi myslela (nevím, které dvě filosofie jsou ve sporu...)

quote:
a např. v Číně je docela běžnou záležitostí někoho pobodat, protože oni nevědí, jak jinak by se měli vyjádřit (adolescenti).

cože? =-o ...jako jak pobodat? Jako chceš mi říct, že adolescenti nemají co dělat a tak chodí s mečem a bodají se?
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 13/11/2008 :  18:58:09  Show Profile  Reply with Quote
To spíš když proti sobě bojují. Ty jsi se nikdy s nikým nepral?
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 13/11/2008 :  21:13:29  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Ostatně přesvědčila jsem se o tom, proč některé z mých úvahových textů nikdo nemá šanci pochopit.

Podle toho co čtu v úvodu jde o velmi těžké otázky. Ono je těžké taková témata pochopit i já mám s tím občas problém. Poslala by jsi tady zbytek té úvahy?
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 14/11/2008 :  03:49:04  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by neronis

To spíš když proti sobě bojují. Ty jsi se nikdy s nikým nepral?

aha..ok
(no...nepral -- teda já se vždy dosytosti vymlátil v judu..)
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000