Author |
Topic  |
axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts |
Posted - 09/11/2008 : 21:17:44
|
Rzwald Ty si zapiš za uši toto: => Pokud nevíš, co mám na mysli, co jsem definovala, nikdy to nezjistíš tím, že budeš pozorovat moje chování.
(protože x má ostny, je nedbale zapuštěné v řádku a je jednolité y má taky ostny, ale je alespoň pořádně zapuštěné v řádku - tou nožičkou i je divné, ale není jednolité a tudíž je zajímavé, tudíž není ošklivé o,s,e nemají ostny, nelze se o ně tedy píchnout, když na ně šlápneš, tedy nejsou ošklivá ...jediné ošklivé písmenko je tudíž písmenko x ;-)
Vůbec jsem nechopila SMYSL tohoto příkladu. Pokud neznám, co je definováno -ať už x=ošklivé, nebo další definice a příklady, jednoduše to je jeden důkaz - a sice že nemůžu tyto definice z příkladu vypozorovat. A to bylo přesně to, na co jsem narážela, o co mi šlo. Ten příklad jsem tady uvedla proto, aby bylo jasné, proč nelze příklad pochopit, pokud neznáte x. Protože jsem ji již tady na stránkách uvedla, už jej vlastně zčásti znáte-x. Obávám se přesto, že nebyla pochopena moje věta. Spekulativní je, jestli je ta moje logika správná nebo ne. To už je ale jiná otázka. -Logika obsažená v teorii, kterou jsem uvedla. Ne logika jako příklad.
|
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 10/11/2008 : 01:08:26
|
quote: Originally posted by axel01 Vůbec jsem nechopila SMYSL tohoto příkladu.
otázka do budoucna -- když napíšeš, nepochopila jsem bla bla....znamená to automaticky i to, že to chceš pochopit? ...tj. pro mě to má znamenat, že ti to mám zkusit vysvětlit (pokud to já chápu nebo si to myslím) a nebo to neznamená a mám na to reagovat pouze po případné přímé výzvě?
Zatím pojedu podle sebe, takže to znamená, že chceš, abych reagoval.
quote: Originally posted by axel01 Pokud neznám, co je definováno -ať už x=ošklivé, nebo další definice a příklady, jednoduše to je jeden důkaz - a sice že nemůžu tyto definice z příkladu vypozorovat.
nebavil jsem se o definicích -- ale o příkladech...říkal jsem, že píšeš příliš obecně a pro mne jsou to sprázdná slova...žádal jsem, aby jsi napsala příklad, abych pochopil, co znamená to, co píšeš.
Teorii samozřejmě znát musím...za teorii jsem považoval obsah tvých příspěvků....v té toerii byly použity však příliš obecné výrazy a žádal jsem o příklad, abych výrazy lépe pochopil. Co myslím pod pojmem příklad jsem uvedl v příkladu s tvými písmeny. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 10/11/2008 : 01:11:40
|
quote: Originally posted by axel01
Rzwald Ty si zapiš za uši toto: => Pokud nevíš, co mám na mysli, co jsem definovala, nikdy to nezjistíš tím, že budeš pozorovat moje chování.
mimochodem kdyby tohle byla pravda, zanikla by velmi velká část psychologie |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 10/11/2008 : 07:48:37
|
Na druhou stranu je skutečně umění vypozorovat něco z psaného projevu, to bys musel znát spoustu souvislostí a nuancí. Ani v životě to není tak, že pokud se někdo zachová třeba excentricky, je automaticky extrovert, ale tím, že mu škubne v koutku při pronesení významového slova se to dá vyvrátit. (to škubnutí by mělo být provázeno alespoň mikrovýrazem nejistoty) |
Edited by - neronis on 10/11/2008 07:49:40 |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 10/11/2008 : 09:10:23
|
quote: Originally posted by neronis
Na druhou stranu je skutečně umění vypozorovat něco z psaného projevu, to bys musel znát spoustu souvislostí a nuancí. Ani v životě to není tak, že pokud se někdo zachová třeba excentricky, je automaticky extrovert, ale tím, že mu škubne v koutku při pronesení významového slova se to dá vyvrátit. (to škubnutí by mělo být provázeno alespoň mikrovýrazem nejistoty)
myslím, že toho lze vypozorovat hodně... ...jednak z obsahu (pokud nelže) a jednak z formální stránky projevu a používání různých slov.
Např. jen z typu volených slov můžeš vypozorovat jaký je daný člověk typ (vizuální, auditivní, ...)
Porovnej formální úpravu textu u IPC, noema a Skunkless...
Určitě mohu dedukovat okruhy zájmů (a z nich dále vlastnosti), ale i schopnosti (organizační schopnosti, zálibu v asbtraktním nebo konkrétním uvažování, kombinační schopnosti, atd.) -- a to jednak z obsahu, jednak opět i z pouhé formální úpravy textu (viz grafologie)
Dál můžu dedukovat i další typy člověka --- snaží se urovnávat, působí jako "lepidlo" nebo výměny názorů vyvolává? Určím jen typ člověka a pak už jen stačí otevřít knížku psychologie a přečíst si další vlastnosti.
...řekl bych že toho lze vypozorovat dokonce tak moc, že můžu říct, zda bych si s daným člověkem v reálu rozuměl nebo ne (a jak moc)...samozřejmě všechno za předpokladu, že mluví pravdu a nic než pravdu - což je základní nevýhoda netu --- můžu se stylizovat do role, do jaké se stylizovat z nějakého důvodu chci....což např. při řeči těla nehrozí. |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 10/11/2008 : 19:56:34
|
Dá se toho vypozorovat spousta, to je pravda, zkoušel jsem naznačit obtížnost takového pozorování i když s trochou cviku si člověk všímá automaticky. Nicméně u takové analýzy musí člověk počítat s tím, že člověk není vševědoucí a nejdříve adekvátní reakce se mohou změnit v nepochopitelné. Bývá to totiž určováno vlivem osobního hodnocení. Pokud subjet přeceňujeme nebo podceňujeme, můžeme se mýlit nebo přehlédnout spoustu dalších nápověd. Při analýze je zapotřebí až stoický klid a absolutní harmonie vnímání a čisté logiky. Pokud do ní mícháme osobní pocity nebo názory, vždy se budeme mýlit.
Bohužel se nemůžu vyjádřit k tvým závěrům které jsi uvedl jako příklad vyvozování, protože takové aspekty neodhaduju, nejsou totiž příliš relevantní. (i když jde asi o normu) |
 |
|
axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts |
Posted - 10/11/2008 : 21:45:22
|
Nepochopila jsem smysl toho, proč sem ten příklad dáváš, ne proto, že bych nepochopila příklad sám o sobě. Protože právě v tom příkladu jsi něco definoval; předpokládejme tedy, že pokud neznáš ani definice ty, které jsi napsal, ani tu mou jednodušší, v obou případech je přece neznáš a k dalšímu postupu je potřebuješ znát.
=> Pokud nevíš, co mám na mysli, co jsem definovala, nikdy to nezjistíš tím, že budeš pozorovat moje chování. mimochodem kdyby tohle byla pravda, zanikla by velmi velká část psychologie
To je dost možné, jenomže to bylo myšleno jinak. Vycházím z Platóna. Tedy pokud nebudeš vědět, že x je ošklivé, nemůžeš ho označit očklivým. Nejsou důležité dílčí definice, důležité je, jakou má x formu. A ta forma je, že x je ošklivé. Podívej, další dobrý příklad je v kultu krásy. Vezmi si Miss. A vezmi si Baroko. Například v baroku byly v módě lehce odulé dámy; byl to kult, kde se tuk nosil jako ctnost. A co Miss. Jednoho dne přišla Twigy a prostě ho se svými 48kily definovala jako kult krásy. A přesně o tom to je. Jak můžeš vědět, že x je ošklivé??? Či se tobě osobně zdá být ošklivé, nebo ti někdo předem řekl, že ošklivé je?
Mluvím o tom, že pokud neznáš základní definici, nepoznáš, co je ošklivost, co je krása a co je dobro, zlo(vyjímaje zločinů apod.) pouhým pozorováním.
Jak poznáš, co je ošklivé? ....Ani v psychologii, pokud by někdo již předem nedefinoval, že např. sebeubližování je nezdravé, nemohlo by nikdy dojít k tomu, že zavřou člověka do blázince na zákl. jeho rozřezaných žil.
|
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 10/11/2008 : 23:34:03
|
Nepochopila jsem smysl toho, proč sem ten příklad dáváš, ne proto, že bych nepochopila příklad sám o sobě. Protože právě v tom příkladu jsi něco definoval; předpokládejme tedy, že pokud neznáš ani definice ty, které jsi napsal, ani tu mou jednodušší, v obou případech je přece neznáš a k dalšímu postupu je potřebuješ znát.
jj, chápu ...ty jsi ten příklad pochopila jiným způsobem než jsem ho zamýšlel
příklad, jak jsem myslel příklad: teorie+otázka:
quote: Originally posted by axel01 Jestliže v jedné životní situaci, ať je jakákoliv, nezvládáme souvisle mluvit, či ani dýchat – je možné, abychom se (přece v jednom prostoru, v jednom čase) chovali jindy jinak, než tehdy?
příklad: Je bouračka, uvidím krev, omdlím. (=příklad k teorii) Znamená to, že při každé bouračce když uvidím krev, tak omdlím? (=příklad k otázce)
Pokud nechápu teorii, pak ji určitě pochopím, když dáš její příklad... S tím s těma definicema, tak to souhlasím.
quote: Originally posted by axel01 Vycházím z Platóna. Tedy pokud nebudeš vědět, že x je ošklivé, nemůžeš ho označit očklivým. Nejsou důležité dílčí definice, důležité je, jakou má x formu. A ta forma je, že x je ošklivé. Podívej, další dobrý příklad je v kultu krásy.
no vidíš, to je dobrý příklad...k tomu, abych pochopil, co je to ta forma, což mi jasné hned nebylo.
quote: Originally posted by axel01 Vezmi si Miss.
to je špatný příklad, neboť to moc nesleduju, což jsi však nemohla vědět --- nikdy nevyhraje ta, která chci, aby vyhrála (někdy se ani neumístí!), což mě pobouří a pak ty dialogy jsou někdy strašně trapný --> takže se na to nedívám ...ale jako jinak ok, pár sem jich viděl :-)
quote: Originally posted by axel01 A vezmi si Baroko. Například v baroku byly v módě lehce odulé dámy; byl to kult, kde se tuk nosil jako ctnost. A co Miss. Jednoho dne přišla Twigy a prostě ho se svými 48kily definovala jako kult krásy. A přesně o tom to je. Jak můžeš vědět, že x je ošklivé??? Či se tobě osobně zdá být ošklivé, nebo ti někdo předem řekl, že ošklivé je?
ale s tímto nesouhlasím, i když souhlasím s tím, co chceš říct (že potřebuju znát formu x) ...ale ne v případě krásy.
Je dokázáno, že štíhlé ženy s poměrem pasu a boků poblíž tomu optimálnímu (nevím jaký to je)...jsou lehčeji oplodnitelné. Pokud jsi tlustá, šance na početí se značně snižují. Je to tedy zakódováno geneticky, že člověku se líbí určité znaky na opačným pohlaví. Stejně tak symetrie...a u mužů pak trup do tvaru V, celková hranatost, atd. (prostě porjevy testosteronu) ...a to proto, (no už jsem to tu psal)
quote: ..logika je taková, že maskulinní znaky zaručují jednak dobrou imunitu, neboť testosteron imunitu oslabuje a jednak obecně kvalitní geny, neboť se vylučuje při zažívání úspěchu...pokud je muž často úspěšný, bude jeho tělo často exponováno testosteronu a časem se u něj výrazněji vyvinou dané znaky)
Symetrie opět značí stav organismu, protože asymetrie se často rozvíjí při napadení organismu parazity.
Takže otázka není, proč je dnešní "ideál" krásy ideálem krásy, ale proč byl někdy jinde ideál odlišný --- konkrétně v minulosti byla tloušťka (stejně jako bílá kůže) znakem bohatosti -- tedy úspěšnosti. Tento sociokulturní znak se však vyvinul díky prostředí --- v prostředí chudoby a významných rozdílů v majetku...potom se stane významější než přirozené geneticky vrozené preference. V Evropě byla bílá kůže dobrá, protože člověk s bílou kůží nepracoval celý den na poli a tudíž nebyl opálený -- opět to značilo příslušníka k vyšší společenské vrstvě. V Indii byla (možná že i stále je) zase méně tmavá kůže znakem příslušenství k vyšší kastě, protože když do Indie přišli vládnout Árjové (a zavedli kastovní společnost a obsadili nejvyšší kasty), tak jejich kůže byla světlejší než kůže původního obyvatelstva, které (jako ovládané) obsadilo spodnější kasty.
Stejně tak v dnešní době zase funguje oblečení. V chudých zemích se lidi snaží oblíkat jako příslušníci bohatší třídy než do které sami náleží. V bohatých zemích bude klidně bohatý člověk chodit klidně v teplákách. ...z toho prosím nevyvozuj, že když potkáš vandráka, tak že to je multimilionář a když potkáš hezky oblečeného, tak to je chuďas, jo? :-) ...ale obecně tohle je prý snaha lidí. Můžu potvrdit, že v Sýrii např. chodí mnohem, mnohem lépe oblékaní než v ČR, to stejné pozoruji např. u černochů tady v Praze. Nejlépe oblíkaní chodí prostě černoši, což je zajímavé, protože jejich původní země jsou obvykle rozvojové. V USA (průměr je celkem bohatý) chodí oblíkaní o poznání hůř než v ČR.
Stejně tak myslím, že poznám, co je zlo..alespoň některé -- krást je zlo, zabíjet zlo, atd. To mi nikdo přeci nemusí říkat.
quote: Originally posted by axel01 ....Ani v psychologii, pokud by někdo již předem nedefinoval, že např. sebeubližování je nezdravé, nemohlo by nikdy dojít k tomu, že zavřou člověka do blázince na zákl. jeho rozřezaných žil.
no ano, mnoho věcí definovaných mít musíš...ale vychází to z toho, že fyzické poškození působí utrpení a to ti nikdo definovat nemusí, to víš sama, protože tak je postavené tvoje tělo
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 11/11/2008 : 09:01:26
|
Stejně tak myslím, že poznám, co je zlo..alespoň některé -- krást je zlo, zabíjet zlo, atd. To mi nikdo přeci nemusí říkat ---------------------------------------------------------------------
Kolik lidí ve druhé světové válce vědělo,že krást a zabíjet je zlo a přitom zabíjeli,kradli a považovali to za správné, protože zbíjeli nepřátele a jim kradli. Stačí,když tě někdo převědčí o tom, že určití lidé nás a tebe okrádají a škodí životu tvému a ostatních a začneš takové lidi nenávidět a zabíjet a okrádat je bez výčitek svědomí.Představ si třeba Rusy,když jejich zemi napadli němci.Kolik rusů vědělo,že krást a zabíjet je špatné a přesto němce zabíjeli dalo by se říci s radostí,pocitem, že konají správnou věc a je to plně pochopitelné. Ty říkáš,že víš, že zabíjet je špatné,ale představ si,že tě nějaký grázl začne vraždit rodinu.Ty máš zbraň v ruce.Budeš zabití stále považovat za špatné a necháš si povraždit třeba děti, nebo jej zastřelíš s tím, že je to jedné správné rozhodnutí?
MB |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 11/11/2008 : 09:10:46
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Ty říkáš,že víš, že zabíjet je špatné,ale představ si,že tě nějaký grázl začne vraždit rodinu.Ty máš zbraň v ruce.Budeš zabití stále považovat za špatné a necháš si povraždit třeba děti, nebo jej zastřelíš s tím, že je to jedné správné rozhodnutí?
zabíjet je špatné, ale zabíjet mou rodinu, to je---mnohem, mnohem horší, MB... ..ale to jsou extrémní případy.
Obecně s vojáky bych nechtěl mít nic společného...pokud jsou pro válku a bezdůvodné zabíjení, není to dobře. Nemůžu někoho zabit jenom proto, že mne okrade...po držce mu dat, ok, ...ale to je tak všechno. Celkem vzato i některý doporučení učitelů sebeobrany mě přijdou značně přehnaný. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 11/11/2008 : 10:26:46
|
Rzwalde.
Ber svět jaký je a takový prostě je.To nejsou extrémy,ale cosi, k čemu běžně docházelo, dochází a bohužel i docházet bude. Nejhorší na tom je, že tu nenávist,která vede k přehodnocení hodnot vyvolávají určití lidé úmyslně. Podívej se kolem sebe a uvidíš kolik lidí štve proti druhým a snaží se u ostatních vyvolat k nim nenávist. Podívej se na různé vládce,kteří vyvolávají nenávist vůdči jiným národům a mnohdy to vede k válkám a ve válce je těžké brát nepřízele jako sobě rovného. Nezabiješ, budeš zabit. POdívej se na skiny, na neofašisty,rasisty a politiky zástupce stran. Podívej se na své sousedy a poznáš,že extrémem je spíše láska mezi lidmi. A tak si to zlé lidé teměř neuvědomují a lásku považují za cosi, k čemu by bylo dobré dojít.
MB |
 |
|
axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts |
Posted - 12/11/2008 : 00:04:19
|
ale s tímto nesouhlasím, i když souhlasím s tím, co chceš říct (že potřebuju znát formu x) ...ale ne v případě krásy. Je dokázáno, že štíhlé ženy s poměrem pasu a boků poblíž tomu optimálnímu (nevím jaký to je)...jsou lehčeji oplodnitelné. Nemám dojem,že je Miss špatný příklad. Tvůj odkaz na boky s tím nemá co společného....V Miss většinou nejde o přitažlivé nebo oplodnitelné ženy, jde o jasnou definici, která se musí (!!) blížit 90,60,90 a jistě i ženy, které tvůj poměr pas-boky budou mít optimální a tedy bude větší šance oplodnitelnosti (o čemž jsme ale nemluvili), se nemusí ani zdaleka přiblížit předepsaným mírám. A řekla bych že právě v téhle soutěži se nemůžeme bavit o přirozené váze, nýbrž o jakémsi kultu. Který někdo definoval.
Symetrie opět značí stav organismu, protože asymetrie se často rozvíjí při napadení organismu parazity. (mimochodem, ten rozdíl mezi optimální váhou, která zahrnuje i ,,optimální" boky a pas a váhou miss, je cca 5-8 kil...--což odpovídá mírné podváze). Není možno mluvit o ,asymetrii'. O ní bys mohl mluvit u lidí obézních nebo snad při mírné nadváze, nebo při netrénované postavě. (ani trénovaný člověk nemá váhu takovou, jako miss ;-)
=> Takže to není o příkladu, ale je dobře, že jsi pochopil, co tím chtěl básník říci.
Stejně tak myslím, že poznám, co je zlo..alespoň některé -- krást je zlo, zabíjet zlo, atd. To mi nikdo přeci nemusí říkat. Ty víš, že je to zlo, protože to je nemorální. Ale kdybys byl z planety, kde je odlišně definovaná morálka, tak by ti to mohlo přijít jako super zábava. A když vezmeme, že někdo páchal zlo naschvál---možná, že Stalinovi bylo jedno, kolik lidí zemře, jenom proto, aby se proslavil; vždyť si mohl říct, že všude na světě se páchá tolik zla, že pár tisíc navíc není na škodu. - Tady nemluvím o morálce. (kterou mohl mít jinou !! ) ...a zjevně taky měl.
....Ani v psychologii, pokud by někdo již předem nedefinoval, že např. sebeubližování je nezdravé, nemohlo by nikdy dojít k tomu, že zavřou člověka do blázince na zákl. jeho rozřezaných žil.
no ano, mnoho věcí definovaných mít musíš...ale vychází to z toho, že fyzické poškození působí utrpení a to ti nikdo definovat nemusí, to víš sama, protože tak je postavené tvoje tělo
Ale já nevím, proč je to poškození sebe sama nezdravé, aspoň z hlediska psychologického, vysvětli mi to. Zase morálka, o které už jsem psala. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 12/11/2008 : 00:50:31
|
quote: Originally posted by axel01 V Miss většinou nejde o přitažlivé nebo oplodnitelné ženy, jde o jasnou definici, která se musí (!!) blížit 90,60,90
to jako fakt? ...chceš mně říct, že žena 85 65 83 se tam nedostane? ..já jako neznám ty pravidla...předpokládal jsem, že tam žádný takový pravidla nejsou, že to hodnotí porota na základě vzhledu ...a že 60/90=0,666.. se naopak blíží tomu optimálnímu poměru 0,7..že zrovna 60/90 jsem myslel že je kvůli zapamatování
Symetrie opět značí stav organismu, protože asymetrie se často rozvíjí při napadení organismu parazity. (mimochodem, ten rozdíl mezi optimální váhou, která zahrnuje i ,,optimální" boky a pas a váhou miss, je cca 5-8 kil...--což odpovídá mírné podváze). Není možno mluvit o ,asymetrii'. O ní bys mohl mluvit u lidí obézních nebo snad při mírné nadváze, nebo při netrénované postavě. (ani trénovaný člověk nemá váhu takovou, jako miss ;-)
asymetrií jsem myslel jedno oko větší než druhý, nos nakřivo, atd.
quote: Originally posted by axel01 => Takže to není o příkladu, ale je dobře, že jsi pochopil, co tím chtěl básník říci.
ok :-)
Stejně tak myslím, že poznám, co je zlo..alespoň některé -- krást je zlo, zabíjet zlo, atd. To mi nikdo přeci nemusí říkat. Ty víš, že je to zlo, protože to je nemorální. Ale kdybys byl z planety, kde je odlišně definovaná morálka, tak by ti to mohlo přijít jako super zábava. A když vezmeme, že někdo páchal zlo naschvál---možná, že Stalinovi bylo jedno, kolik lidí zemře, jenom proto, aby se proslavil; vždyť si mohl říct, že všude na světě se páchá tolik zla, že pár tisíc navíc není na škodu. - Tady nemluvím o morálce. (kterou mohl mít jinou !! ) ...a zjevně taky měl.
mně ale nikdo morálce neučil...nikdy jsem nikoho nenapadal, protože na základě velmi jednoduchých dedukcí chápu, že to jednak bude bolet a jednak se daný člověk bude bránit, což znamená, že to bude bolet mně. Takže pokud jsem masochista, pak budu agresivní, jinak nebudu. Aneb nepotřebuju morálku. Pokud Hitler vraždil židy, tak Hitler nepovažoval židy za lidi...podle něho je správné způsobovat židům bolest --- on se více méně bránil, neboť židi podle něho "okupovali" Evropu...v které neměli co dělat. Stalin šel v tomto dál, mu stačilo i jiné přesvědčení. Kdo nejde s námi, jde proti nám -- tedy se opět "bránil". Oni prostě ze své vrozené morálky určitý skupiny lidí vyčlenili na základě svého vyšinutého uvažování. To imho neznamená, že měli morálku jinou, pouze ji neaplikovali na všechny lidi. Proto je patřilo zavřít do blázince.
quote: Originally posted by axel01 Ale já nevím, proč je to poškození sebe sama nezdravé, aspoň z hlediska psychologického, vysvětli mi to. Zase morálka, o které už jsem psala.
ne tak... ...ty na základě svého uvažování se snažíš pochopit jednání sebepoškozujícího se. No a vidíš, že se řeže...a řezání tebe bolí -- tedy (nesprávně) usoudíš, že i ho to bolí....proč to tedy dělá? Protože je nemocný a neovládá se --- no a proto mu jdeš pomoci. Tedy nepotřebuješ dokazovat, že je něco nezdravé...ty prostě budeš přesvědčena, že to nedělá rád...a že můžeš jeho stav zlepšit, tak ho zlepšíš. Otázka by tedy byla, kde je psáno, že pokud pozoruji nějaký stav, vím, že není optimální a vím, jak ho zlepšit --- tak kde je psáno, že ho i zlepšit musím.....nemusím, ale chci -- proč? protože kdybych v neoptimální situaci byl já, tak bych rád, kdyby ji někdo jiný zlepšil. To je celá logika ...i když nelogická, podstatné je to, že této nelogice tě nemusí nikdo učit. |
Edited by - Rzwald on 12/11/2008 00:56:20 |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 12/11/2008 : 10:06:38
|
Ženská krása. To je taková zvláštní záležitost. I ten největší morous pookřeje, když si získá přízeň krásné ženy.
Proč myslíš, že to tak je? |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/11/2008 : 10:32:28
|
Neronisi.
Pravda ženské krásy neexistuje. Existují však v paměti každého vjemy které mají ozvěnu plus, čili příjemno. Vnímáš li tedy ženu,pak dojde vjemem k aktivaci těchto bloků plus a ty cítíš příjemno.Potom označíš tu ženu za krásnou a tím příjemnem pookřeješ, jak říkáš.Jenže druhý člověk může mít tytéž bloky uložené v polaritě mínus a cítí nepříjemno,čili označí tutéž ženu za ošklivou. Pokud je tedy řeč o ženské kráse,pak se hovoří o čemsi jako průměru,čili o stavu při kterém nejvíce lidí vjemem cítí příjemno. Jenže o tomto je možné mluvit pouze v blízké komunitě. Poznáš třeba která Japonská žena je krásná a která ošklivá? Poznáš to u černošek,či vietnamek? Najdeš zde společné znaky, které vyvolávají u tebe ozvěnu plus a tak je označíš za krásné. Jenže japonec ji třeba za krásnou nepovažuje,protože má uložené jiné bloky plus a považuje za krásnou japonku, která se tobě vůbec nemusí líbit. Nejzajímavější na tom je, že u těchto pro tebe exotických dívek většinou nedokážeš rozeznat typické znaky nálad,protože máš v paměti uloženo jak se nálady projevují u bělošek a ještě více toto vnímáš u žen které jsou v tvojí blízkosti. A tak přijedeš do Francie díváš se na dívky a řekneš si, že nejsou nic moc (až na výjimky) Pro francouze jsou však krásné. Pokud bych tě směl poradit,pak nehledej dívku, či ženu dle nějakých norem krásy,ale hledej tu,při jejímš vjemu budeš cítit největší příjemno. Potom ji srovnej s fotografií tvé matky z doby, kdy jsi byl ještě mimino a uvidíš, jak si budou podobné.Potom poznáš zákonitost v praxi a pochopíš v čem je podstata lásky.V kráse to není,ale v tom, co máš v paměti uložené , vjemem se aktivuje a ty cítíš příjemno. Nejkrásnější dívky a ženy jsou právě zde v Čechách, na Morevě a třeba Slovensku, protože tento typ dívek obsahuje nejvíce bloků plus, které máš v paměti uložené.Němky jsou nejkrásnější pro němce, polky pro poláky a černošky pro černochy. Vše má základ v procesu myšlení a s toho je třeba vždy vycházet.
MB |
 |
|
Topic  |
|
|
|