www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Etika záchranného člunu II. Jsme to co jíme?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 24/10/2008 :  13:45:02  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Organická hmota má tu vlastnost, že se živí sama sebou a nikoliv nerosty. Jinými slovy všechny živé organismy se živí, resp. požírají navzájem.

Jde o koloběh života, který, aby byl snesitelný, se musí řídit třemi pravidly, která spolu úzce souvisí:
1) nesmí vzbuzovat bolest
2) nesmí vzbuzovat strach
3) nesmí vzbuzovat nenávist mezi živými organismy.

Lze si tak velmi dobře představit, že po smrti se staneme tím, co jíme. Kdo jí zvířata, stane se zvířetem, aby byl stejným způsobem zabit jako zvířata, která jí. Kdo jí rostliny, stane se rostlinou, aby byl stejným způsobem zabit jako rostlina, kterou jí. Tudíž odpovědí na otázku, co se stane s lidmi, kteří na záchranném člunu snědli chlapce, je, že si lze představit, že se po smrti stanou lidmi, kteří budou také jako lidé snězeni, bude jim tak způsobena stejná bolest a strach, kterou způsobili chlapci, otázka je, jestli budou své pojídače rovněž nenávidět tak, jako je nenáviděl tento chlapec. (viz. můj topic Etika záchranného člunu na: http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=958 )

Ani v jednom případě, nejsou splněna shora uvedená tři pravidla, vždy je způsobena bolest, strach (tzn, že před smrtí zvířata i rostliny trpí strachem a bolestí, podle vědců i rostliny si pamatují toho, kdo je utrhl a poznají ho a bojí se ho, chvějí se, když kolem nich projde) a tudíž vzniká mezi zabitým živým organismem a tím, kdo ho sní, nenávist.

Tato nenávist je podle mého názoru příčinou veškeré bolesti a strachu ve světě. Podaří-li se nám odstranit tuto nenávist odstraníme i ostatní bolest a strach v našem světě.
Všechny živé organismy se stanou přáteli na život a na smrt.

Proto jím pouze rostlinná semena a rostlinné plody, u kterých předpokládám splnění shora uvedených třech podmínek. Tedy, že působím co nejméně bolesti a strachu snězených rostlinných semen a rostlinných plodů. Zároveň nevzniká mezi námi, tedy mezi mnou člověkem a rostlinným semínkem či plodem nenávist, nemilujeme se, ale snášíme se, protože to tak musí být (Pomáhám jím se rozmnožovat, protože utrhnu-li rostlinný plod s rosltinným semenem, sním ho a přenesu jej dále, tak semena mají větší možnost vyrůst, protože nespadnou všechna pod jednu rostlinu, kde by se vzájemně udusila. Zároveň všechna semena nemohou vyrůst, protože není dostatek půdy, kterou tvoří uhynulé živé organismy, když z jednoho semínka vyroste např. klas o stu rosltinných semen atd. Průchod zažívacím ústrojím je u některých rostlinných semen zároveň podmínkou, aby mohla vyrůst), je to nejmenší možné zlo ve shora uvedeném koloběhu života.

Zároveň si přeji, abych se po smrti stal rostlinným semínkem nebo rostlinným plodem, abych jim mohl vrátit to, že mne po celý můj život živila. Abych mohl jako ony rostlinné plody a rostlinná semínka umřít bez bolesti a nepřátel (resp. nenávisti vůči svým umsrcovatelům). A poté, abych se opět mohl stát člověkem, který jí rostlinné plody a rostlinná semínka. A tím bych se mohl účastnit výše uvedeného koloběhu života, resp. organické hmoty, která se vzájemně musí pojídat, avšak bez bolesti, strachu a nenávisti.

Všeobecné společenství¨
pramení ze všeho sepětí,
člověk zvíře usmrtí
to zas jiné též zničí.
Rostlina bere živiny
z naší vody a půdy
čili z půdního humusu
či mrtvolného prachu.
Člověk a stejně zvíře
každý jedí rostlinu
z níž opět vyměšuje
chlévskou mrvinu.
Tento koloběh podtrhuje,
že vše souvislým vlněním je
dle teorie de Broglieovy vlny
se vlní zřejmě všechny látky.
Toto vševesmírné vlnění
je tak neklamné znamení,
jednotné všeho podstaty
jedno s druhým se mísí.
Jednou jsi člověkem
to jest organismus vyšší
s velice hustou hybností
pak pouhým humusem.
Z nějž roste rostlina,
opět vyšší organismus,
kde každá jeho živina
znamená zemní humus.
Takovýto odvěký látkový koloběh
se zákonem zachování energie,
kde rozpad a skladbu v každou věc
sluneční energie způsobuje.
To jest jednota a vázanost
všeho a všech z ne-Bytí.

(viz. též má vědecká teorie Ráje na Zemi na: www.cbox.cz/ak-gruza , www.sweb.cz/filosofierovnovahy )

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/10/2008 :  15:47:02  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Organická hmota má tu vlastnost, že se živí sama sebou a nikoliv nerosty. Jinými slovy všechny živé organismy se živí, resp. požírají navzájem.
Jsi člověk studovaný a tohle je látka pro první stupeň základní školy,kterou jsi doposud nezvládnul.Na prvním stupni potravního řetězce jsou zelené rostliny aŤ vodní nebo suchozemské. Tyto mají schopnost syntezy a tím přeměny látek nerostných na ústrojné pomocí fotosyntézy.Na druhém stupni jsou býložravci,čili ti kteří již tuto schopnost syntézy nemají a proto přijímají soustavy živé hmoty rostlin.Na třetím stupni jsou masožravci,kterí nedokáží získat potřebné živiny z rostlin a proto se živí masem a všežravci živící se rostlinami i masem. K tomuto stavu došli všechny tři skupiny vývojem, čili evolucí a jednat jinak nemohou a také nebudou ani kdybys jim šel příkladem.
Co se týká té bolesti a nenávisti, tak to pouze kroutím udiveně hlavou,jak cosi takového mohlo studovaného člověka napadnout. Pokud toho chlapce majzli přes hlavu a zemřel,pak vlasně o tom vůbec nevěděl a nevěděl ani o tom, že ho jí.Být mrtvý znamená nic nevědět, nevnímat a necítit.
K tomu ostatnímu se snad ani nebudu vyjadřovat.Trošku soudnosti by neuškodilo.

MB
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 24/10/2008 :  16:15:05  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Jsi člověk studovaný a tohle je látka pro první stupeň základní školy,kterou jsi doposud nezvládnul.Na prvním stupni potravního řetězce jsou zelené rostliny aŤ vodní nebo suchozemské. Tyto mají schopnost syntezy a tím přeměny látek nerostných na ústrojné pomocí fotosyntézy.Na druhém stupni jsou býložravci,čili ti kteří již tuto schopnost syntézy nemají a proto přijímají soustavy živé hmoty rostlin.Na třetím stupni jsou masožravci,kterí nedokáží získat potřebné živiny z rostlin a proto se živí masem a všežravci živící se rostlinami i masem. K tomuto stavu došli všechny tři skupiny vývojem, čili evolucí a jednat jinak nemohou a také nebudou ani kdybys jim šel příkladem.
Co se týká té bolesti a nenávisti, tak to pouze kroutím udiveně hlavou,jak cosi takového mohlo studovaného člověka napadnout. Pokud toho chlapce majzli přes hlavu a zemřel,pak vlasně o tom vůbec nevěděl a nevěděl ani o tom, že ho jí.Být mrtvý znamená nic nevědět, nevnímat a necítit.
K tomu ostatnímu se snad ani nebudu vyjadřovat.Trošku soudnosti by neuškodilo.

MB

Miroslave,

také rostlina potřebuje půdu, což jsou rozložené zemřelé živé organismy a nerosty. Také člověk pije vodu, která není živý organismus, zkus ale vydržet pouze o vodě. To píši již ve svém příspěvku výše.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 25/10/2008 :  15:35:47  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Miroslave,

také rostlina potřebuje půdu, což jsou rozložené zemřelé živé organismy a nerosty. Také člověk pije vodu, která není živý organismus, zkus ale vydržet pouze o vodě. To píši již ve svém příspěvku výše.
Ano. Rostlina potřebuje sluneční světlo, půdu a vodu,protože přijímá látky rozpuštěné ve vodě. Jenže rostlina se klidně obejde bez půdy,když do vody dáš látky,které k životu potřebuje (hydroponie) V půde jsou samozřejmě i zbytky odumřelých živých organismů a rostlina je využívá již proto,že jsou v určitých vazbách a jsou proto snadněji rozpustné ve vodě,přijímá však i nerostné látky ,které při fotosynteze mění v ústrojné a to tím,že je spujuje do vazeb s jinými prvky a vznikají tím právě ty vazby organické.A tak roslina přijímá třeba křemík, železo,dusík a celou řadu dalších prvků a vytváří z nich organickou soustavu,která má jiné vlastnosti než soustavy nerostné. Ostatní živé organismy tuto vlastnost nemají a proto jsou zcela závislí na příjmu těch hotových vazeb do hmoty organické. A toto je třeba respektovat a nestavět se proti přírodě.Jsme odkázáni na příjem hotové živé hmoty a to rostlinné i živočišné. Na to je stavěno naše trávení a metabolismus.To je dílo evoluce a tím, že budeš jíst pouze semínka na tom nic nezmněníš,jen tím nerespektováním ublížíš sám sobě.Když tě to chutná,pak to jez,ale nespojuj to s jakousi ideologií. Já také semínka jím,třeba obilniny,luštěniny, ořechy a podobně.Taková čočka s uzeným a okurkou? No proč né?
Nehledej vznešené cíle a poslání v tom, že tě cosi chutná a cosi ne a nesnaž se to vnutit druhým přesvědčovám, že to vede k dokonalé společnosti. To je totální nesmysl.

MB
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 27/10/2008 :  15:08:50  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Miloslave,

1) bolest živých tvorů (člověka, zvířat, rostlin, živých buněk, bakterií, virů apod.),
2) strach živých tvorů z bolesti, příp. z krajní psychické, resp. tělesné bolesti, kterou je smrt, a
3) nenávist živých tvorů vůči těm, kdo způsobují bolest,

jsou podle mne hlavními prostředky evoluce, kterými příroda působí na živé tvory, aby směřovali ke společnosti, kde se nebude zabíjet. Kde se budou jíst pouze rostlinná semínka a rostlinné plody, spolu s přípustným množstvím vody a soli. K souladu všech a všeho, k Ráji na Zemi pro všechny živé tvory.

Edited by - Dalibor Grůza on 27/10/2008 15:15:28
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/10/2008 :  15:15:11  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.

Smrt nebolí a ten kdo zemře nemůže nenávidět toho, kdo jej zabil,protože nemyslí.Smrt je konec vnímání,paměti a prostě všeho co se života týká.Zvířata celý život neví co je smrt. K uvědomění si smrtelnosti je třeba funkce slova v procesu myšlení. Jíst semínka nepřinutí lva aby nezabíjel. Tvoje vědecká teorie je chybnou a zvláště předpoklad,kam směřuje vývoj.

MB
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 28/10/2008 :  11:03:59  Show Profile  Reply with Quote
Bolest je prostředkem, který nás informuje o něčem "špatném", co se nám děje.
Logicky se dá dospět k závěru, že pokud zmizí příčina bolesti, bolest přestane existovat.
Ovšem pokud zmizí všechny příčiny všech negativních důsledků, které se nám dějí, může se stát, že se nebude dít už vůbec nic.

Otázka zní co se stane, jakmile lidem vezmeme vše negativní. Jejich život bude nudnější, snadnější, akceptovatelnější a snáze manipulovatelný. Možná by šlo o spolehlivý prostředek jakým by se dalo lidem vládnout.

Vzpomínám si na svou první bouračku. Usnul jsem za volantem a sletěl z jednoho srázu. Štěstí bylo, že jsem se v té hornaté a zalesněné oblasti ve spánku náhodou trefil do místa, které bylo pro auto průjezdné (bez stromů, skal) a sjel jsem jako po másle k takovému potůčku. Ještě dlouhé měsíce nad mým štěstím každý kroutil hlavou, ale to není pointa. Pointa je v tom, že jsem zavolal policii české republiky s tím, že by to měli vědět. Tenkrát jsem žil v domění, že jsou tady pro mě aby mi v těžké situaci pomohli. Musel jsem si dýchnout, dostal pokutu za nehodu a málem zaplatil dodatečnou pokutu za ekologickou havárii (ztroskotal jsem u potůčku). Naštěstí mám několik známých na městském úřadě.
Byl jsem vychován tak abych slušně pozdravil každého, přestože se dnes už nezdraví. A taky tak abych byl k autoritám slušný a svěřoval se jim. Policie není jedinná autorita, ke které jsem musel svůj postoj změnit a bolí to, bolí.
Ve své podstatě jde o důkaz důsledku výchovy. Může být stanovena i tak, že bude iluze pro subjekt realitou. Pokud nepozná skutečnost, může v této realitě žít po celý život.

A Daliborův systém může být skvělý pro tvorbu poslušných hipíků.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 28/10/2008 :  12:27:31  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.

Problém je v tom, že Daliborův systém není dobrý k ničemu, snad jen jemu samému a to ještě ponese následky na svém zdravotním stavu. Je to všechno nějaké divné a nechce se mně věřit, že k něčemu tak utopickému a nesmylnému mohl dojít člověk s jeho vzděláním a neuvědomit si tu nemyslnost.Možné je, že předpokládá,že ostatní tu nesmyslnost nepoznají a přistoupí na jeho cestu,ale to je stejný nesmysl, jako ta jeho teorie. Nechápu.Vidím to jako ztrátu soudnosti i když nerad.

To s těmi policajty mne trošku rozesmálo,ale docela tě chápu.Člověk nikdy neví,kdo jej práskne a potom by to bylo horší.A tak jsi to raději udělal sám. Ono asi nebylo tak lehké dostat se s toho místa a vyžadovalo to asistenci někoho dalšího a ten by to mohl nahlásit.Takže jsi s toho vlastně vyšel celkem dobře. Kdybys to nehlásil a oni by tě našli, bylo by to mnohem horší.Já bych asi udělal totéž i když si o policii iluze nedělám. Pokud bych však odtamtud mohl odejet a věděl že mne nikdo neviděl,pak bych koukal být adtamtud rychle pryč a nic bych nehlásil.

MB
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 29/10/2008 :  12:32:48  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by neronis

Bolest je prostředkem, který nás informuje o něčem "špatném", co se nám děje.
Logicky se dá dospět k závěru, že pokud zmizí příčina bolesti, bolest přestane existovat.
Ovšem pokud zmizí všechny příčiny všech negativních důsledků, které se nám dějí, může se stát, že se nebude dít už vůbec nic.

Otázka zní co se stane, jakmile lidem vezmeme vše negativní. Jejich život bude nudnější, snadnější, akceptovatelnější a snáze manipulovatelný. Možná by šlo o spolehlivý prostředek jakým by se dalo lidem vládnout.

Vzpomínám si na svou první bouračku. Usnul jsem za volantem a sletěl z jednoho srázu. Štěstí bylo, že jsem se v té hornaté a zalesněné oblasti ve spánku náhodou trefil do místa, které bylo pro auto průjezdné (bez stromů, skal) a sjel jsem jako po másle k takovému potůčku. Ještě dlouhé měsíce nad mým štěstím každý kroutil hlavou, ale to není pointa. Pointa je v tom, že jsem zavolal policii české republiky s tím, že by to měli vědět. Tenkrát jsem žil v domění, že jsou tady pro mě aby mi v těžké situaci pomohli. Musel jsem si dýchnout, dostal pokutu za nehodu a málem zaplatil dodatečnou pokutu za ekologickou havárii (ztroskotal jsem u potůčku). Naštěstí mám několik známých na městském úřadě.
Byl jsem vychován tak abych slušně pozdravil každého, přestože se dnes už nezdraví. A taky tak abych byl k autoritám slušný a svěřoval se jim. Policie není jedinná autorita, ke které jsem musel svůj postoj změnit a bolí to, bolí.
Ve své podstatě jde o důkaz důsledku výchovy. Může být stanovena i tak, že bude iluze pro subjekt realitou. Pokud nepozná skutečnost, může v této realitě žít po celý život.

A Daliborův systém může být skvělý pro tvorbu poslušných hipíků.

Chtěl bych se ohradit proti údajné diktatuře mého systému, který v podstatě stojí na principu, jez rostlinná semínka a rostlinné plody spolu s přípustným množstvím vody a soli a jinak si děleji, mysli, co chceš (tzn. můžeš být ateistou, marxistou, křesťanem, muslimem, židem, budhistou, hinduistou nebo čím chceš, nejde tedy o diktaturu), vše ostatní zařídí příroda, resp. evoluce tvého mozku předurčená výše uvedenou stravou.

Rovněž mé dva principy (tj. 1. člověk nezabije člověka a 2. člověk nezabije jiného živého tvora vyjma případu, kdy chrání život člověka)nutí člověka, aby řešil neřešitelné dilemata. Např. mám jet do práce autem, když tím zabíjím hmyz, mohu zabít např. kočku na cestě či přejet člověka či zranit sebe, když si tím však vydělávám peníze, za které si kupuji jídlo a tím chráním svůj život, tedy život člověka? Proto je třeba třetí pravidlo, které nám umožní vyhnout se řešení výše uvedeného předem neřešitelného dilematu, abychom se nedostali do situace, kdy musíme volit mezi smrtí jednoho nebo druhého živého tvora. Tímto pravidlem je jíst rostlinná semínka a rostlinné plody spolu s přípustným množstvím vody a soli a vše ostatní ponechat na přírodě, na evoluci.

Mým cílem není bolest (tj. dění spočívajích v smiřování protikladů, viz. dialektika) zrušit, ale postupně zmenšit, protože i jezení rostlinných plodů a rostlinných semínek zabíjí živé buňky, avšak jde v současnosti o nejmenší možné usmrcování živých tvorů za účelem nasycení člověka. Obrazně řečeno chci se vrátit do Ráje na Zemi.

(viz. též www.cbox.cz/ak-gruza , www.sweb.cz/filosofierovnovahy )

Edited by - Dalibor Grůza on 29/10/2008 12:33:36
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 31/10/2008 :  17:58:33  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Chtěl bych se ohradit proti údajné diktatuře mého systému, který v podstatě stojí na principu, jez rostlinná semínka a rostlinné plody spolu s přípustným množstvím vody a soli a jinak si děleji, mysli, co chceš (tzn. můžeš být ateistou, marxistou, křesťanem, muslimem, židem, budhistou, hinduistou nebo čím chceš, nejde tedy o diktaturu), vše ostatní zařídí příroda, resp. evoluce tvého mozku předurčená výše uvedenou stravou.

Ano tato regrese mozku jistě zařídí, že budou všichni jako beránci, ale neobviňuju tvůj systém z diktatury, jen říkám, že by se mohl stát nástrojem diktatury.

quote:
Mým cílem není bolest (tj. dění spočívajích v smiřování protikladů, viz. dialektika) zrušit, ale postupně zmenšit, protože i jezení rostlinných plodů a rostlinných semínek zabíjí živé buňky, avšak jde v současnosti o nejmenší možné usmrcování živých tvorů za účelem nasycení člověka. Obrazně řečeno chci se vrátit do Ráje na Zemi.

Zajistit nekonfliktnost by jsi ale měl chtít jiným způsobem než omezováním stravy, prostředku, který je v podstatě strůjcem naší evoluce.
Pokud si myslíš, že je v mrtvolách ukrytá zloba, musí být přece další negativní emoce i v prostředí, ve stole, v židli, ne?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 01/11/2008 :  12:50:58  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.

Měl jsem andulku.Celý život pouze jedla semínka a pila vodu maso ze zásady nejedla (nejspíš uznávala tvoji vědeckou torii). Svět se však díky tomu k lepšímu nezměnil a nakonec ji sežrala kočka.To co s andulky po průchodu trávicím traktem kočky zbylo, bylo hovínko a to se stalo hnojivem pro rostliny,takže to vedlo ke vzniku semínek. Je tvým cílem stát se takovým hovínkem a tím přispět k tovnováze přírody?
Pokud ano, je to velmi pozoruhodný ,zvláštní a možná ušlechtilý cíl,jen si musíš dát pozor abys skončil na záhonu, nebo louce. Kdybys skončil na silnici, mohlo by dojít k smyku a havárii. Ale což, bylo by to lidské.Jen dej prosím tě pozor, abys neskončil na chodníku, nerad bych do toho šlápnul.
Otázka. Myslíš,že i to hovínko, které zbylo s Andulky mělo v sobě negativní pocity díky vražednému činu kočky?

Otázka druhá. Říkáš,že jsme co jíme. Sousedovic mimino se podělalo, jak to u takových dětí bývá a tak je rodiče našli, jak sedí v postýlce a cpe si to do úst. Dnes již chodí do školy a dobře se učí.Co však z něj bude,pokud platí ta tvoje teorie?

MB

Edited by - Miloslav Bažant on 01/11/2008 12:56:03
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 05/11/2008 :  08:53:26  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Dalibore.

Měl jsem andulku.Celý život pouze jedla semínka a pila vodu maso ze zásady nejedla (nejspíš uznávala tvoji vědeckou torii). Svět se však díky tomu k lepšímu nezměnil a nakonec ji sežrala kočka.To co s andulky po průchodu trávicím traktem kočky zbylo, bylo hovínko a to se stalo hnojivem pro rostliny,takže to vedlo ke vzniku semínek. Je tvým cílem stát se takovým hovínkem a tím přispět k tovnováze přírody?
Pokud ano, je to velmi pozoruhodný ,zvláštní a možná ušlechtilý cíl,jen si musíš dát pozor abys skončil na záhonu, nebo louce. Kdybys skončil na silnici, mohlo by dojít k smyku a havárii. Ale což, bylo by to lidské.Jen dej prosím tě pozor, abys neskončil na chodníku, nerad bych do toho šlápnul.
Otázka. Myslíš,že i to hovínko, které zbylo s Andulky mělo v sobě negativní pocity díky vražednému činu kočky?

Otázka druhá. Říkáš,že jsme co jíme. Sousedovic mimino se podělalo, jak to u takových dětí bývá a tak je rodiče našli, jak sedí v postýlce a cpe si to do úst. Dnes již chodí do školy a dobře se učí.Co však z něj bude,pokud platí ta tvoje teorie?

MB

Slávo,

plodožravý a semenožravý jedí rovněž hmyz.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/11/2008 :  12:52:19  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.

A chutná tě ten hmyz? Ještě že jsem všežravec. Mně by takový hovnivál asi nechutnal.A což? Proti gustu žádný dišputát,jak říkala babička (B: Němcové)

MB
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 05/11/2008 :  13:04:25  Show Profile  Reply with Quote
MB. Zdá se mi, že zcela nerozumíš vážnosti situace. Pokud zabíjíš nebo necháš zabíjet živé tvory pro tak triviální potřebu jakou je potrava, jsi strůjcem zbytečného násilí a bolesti.
Budoucnost je totiž ve světle, kdy se na sebe budou všichni tvorové usmívat a tedy naplní základní lidské poselství.

Pokud se někdo neumí postavit tlaku nebo bolesti, vyhledává řešení pro jejich eliminaci. Nejjednodušší je když bolest zmizí a už k ní nebude nikdy důvod. Předpokládám, že v takovém světě bude mít zdravou a krásnou ženu i tupý vagabund, a tedy nebude mít k bolesti již žádný důvod.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/11/2008 :  15:56:22  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.

Jo takhle? Já jsem to nepochopil,já trouba. Již jdu shánět ta semínka a plody (možná by stačily potraty, to jsou také plody a když jsem masovej?. A myslíš,že i dědci budou mít krásné mladé holky? Já bych to bral a při dlouhých zimních večerech by jí vyprávěl jaký jsem byl býk, když jsem byl mladej a krásněj. Ale co kdyby zobaly ta semínka i ty holky? Potom by také měli mladé a krásné kluky? Jedná možnost by zde byla, zakázat ženskému pohlaví zobat semínka. Takže to chce vymyslet něco jako, že se dělají po semínkám ženským vrásky, nebo radši bradavice. Nebo že ten kdo žere semínka a plody musí žrát také hmyz a žoužele. To by mohlo zabrat.( velebnosti jdu blejt)

MB
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 05/11/2008 :  16:04:43  Show Profile  Reply with Quote
Nebudeš tomu věřit, ale už jsem měl s pár ženami tu čest. Tedy většinu jsem viděl spíš v televizi nebo v práci nebo ve vlaku když jsem se rozhodl nadhodit nějaké téma tak si odsedla, takže jim myslím celkem rozumím.
A musím ti říct, že můj stávající úspěch je založen na filosofii míru a vegetariánství. Uč se, chlapče.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000