Author |
Topic  |
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 29/10/2008 : 18:55:03
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Loutkou kolektivu se stává ten, kdo nedokáže získat přijetí kolektivem běžnou cestou. Znal jsem chlapce, který nosil do školy cukrovinky a rozděloval je mezi spolužáky v domění, že si je získá na svou stranu. Byl maličký,slabý a neuměl se prát. A tak si spolužáci zamlsali a potom ho ještě zmlátili a sebrali mu ten zbytek. On to však udělal další den znovu a znovu snad jen kvůli té chvilce,kdy měl pocit, že jej berou. Když jednou bonbony nepřinesl, zmlátili jej tak, že skončil v nemocnici.V té nemocnici zjistili,že má nějakou nemoc a vyléčili jej. On začal přibírat růst a sílit.Začal cvičit a naučil se bránit. A ejhle. Kolektiv jej přijal mezi sebe.
MB, to je nechutný... ...copak je tu okolo opravdu jen džungle? |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 30/10/2008 : 07:37:23
|
Rzwalde.
Děti si brousí zuby na slabších jedincích.Tak tomu bylo, je a bude,protože sěti se teprve uší žít ve společnosti. Když se však podíváš na jednání dospěláků, poznáš, že je to naprosto stejné, jen to dostane jiný kabát.
MB |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 30/10/2008 : 18:35:47
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Tak tomu bylo, je a bude,protože sěti se teprve uší žít ve společnosti. Když se však podíváš na jednání dospěláků, poznáš, že je to naprosto stejné, jen to dostane jiný kabát.
nevim, mně se to nelíbí ..na druhé straně chápu, že tenhle komentář je celkem nicneříkající, aneb faktem je, že to tak je... |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 30/10/2008 : 18:35:59
|
To protože se to děti pomalu učí od dospělých. Od těch slyší i první nadávky, kulva.
Když například dítě vyrůstá mezi hipíky, tak je úplně jiné ať už je z čehokoliv (geneticky). |
Edited by - neronis on 30/10/2008 18:37:12 |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 04/11/2008 : 12:14:39
|
Neronisi
Já bych řekl,že se děti učí i navzájem.Od mých rodičů jsem nikdy neslyšel neslušné slovo,ale ve škole i ve školce od dětí ano a tak jsem tyto slova poznal i já a podařilo se mně jednou oslovit tátu "ty vole" To byl rachot. To bylo facek.Můj děda s tátovy strany byl sice havíř ,ale mluvil naprosto spisovně,až to někdy přeháněl. Jednou mne hlídal když jsem měl nějakou chřipku, či co a já jsem mu řekl, že umím básničku o dědečkovi. Když mne vybídnul abych ji řekl.Tak jsem racecitoval" Dědku dědku dětku, máš v prdeli štětku." On s toho byl tak konsternován,že ode mne odešel a hodně dlouho na mne vůbec nepromluvil(snad několik let). Byl jsem tehdy v mateřské škole a tam jsem se to od dětí naučil.
MB |
 |
|
Topic  |
|
|
|