www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Teorie rozpínání Vesmíru, gravitace a černé díry
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 29/10/2008 :  08:46:37  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Podle mého názoru si lze Vesmír představit jako kolotoč, kde působí přitažlivá síla vakua jako prvotní příčina dostředivé síly gravitace. Jestliže vznikl Vesmír z malého prostorového útvaru a postupně během svých dějin se rozpínal až do našich rozměrů, lze podle mne říci, že tento malý prostorový útvar se vyznačoval velkou kinetickou energii, která dle STR A. Einsteina znamenala rovněž velkou počáteční relativistickou hmotnost tohoto malého prostorového útvaru-prapůvodce dnešního Vesmíru. Jinými slovy mikročástice a zároveň tento malý prostorový útvar jako celek se zřejmě vyznačoval pohybem o velké hybnosti, resp. rychlosti, kterým zřejmě byla rotace tohoto malého prostorového útvaru-prapůvodce našeho dnešního Vesmíru. Vrátím-li se ke shora uvedenému příměru Vesmíru jako velkého kolotoče, pak na tento malý prostorový útvar-prapůvodce dnešního Vesmíru a zároveň i na dnešní Vesmír působí dostředivá síla způsobená jeho pohybem o vysoké hybnosti, resp. rychlosti, zřejmě jde o rotaci Vesmíru, která je zřejmě příčinou gravitace.

Nyní se pokusím vyvrátit zažitou teorii entropie Vesmíru, která zjednodušeně vychází z toho, že Vesmír se bude tak dlouho rozpínat, až se průměrná hustota jeho látky sníží na téměř nulu a zároveň dojde k rovnoměrnému rozložení této průměrné, resp. téměř nulové hustoty látky v rámci celého Vesmíru. Podle mne tuto teorii vyvrátila již obecná teorie relativity, jejíž rovnice vyřešené Rusem Fridmanem, předpokládá, že se Vesmír může buď rozpínat nebo naopak smršťovat. Podle mého názoru vlivem gravitace při dosažení určitého bodu rovnováhy by se mohlo zastavit jak rozpínání Vesmíru tak jeho smršťování. Jinými slovy v okamžiku, kdy dojde k vyvážení gravitačních sil uvnitř Vesmíru s výše uvedenou odpudivou silou způsobující rozpínání Vesmíru, dojde dle mého názoru k zastavení nebo oscilování objemu našeho Vesmíru kolem tohoto rovnovážného stavu.

Nyní bych se chtěl ještě vyjádřit k důvodům existence gravitační síly v rámci hmoty. Gravitační pole není dle mého níže uvedeného názoru nic jiného než pohybové pole bodů časoprostoru. Podle mé filosofie:

1.) Absolutní vakuum čili vzduchoprázdno je dle mého názoru tvořeno nekonečným počtem částic (bodů časoprostoru) o nulové rychlosti a nulové relativistické hmotnosti.
2.) Hmota je tvořena dle mého názoru nekonečným počtem částic(bodů časoprostoru) o nulové relativistické hmotnosti a nenulové rychlosti nižší než je rychlost světla c.
3.) Světlo, resp. elektromagnetické vlnění (dále též světlo) je dle mého názoru tvořeno konečným počtem částic (bodů časoprostoru) o nenulové relativistické hmotnosti, nulové klidové hmotnosti a rychlosti světla c.

Podle mého názoru prvotní příčinou existence gravitačních sil v rámci hmoty je to, že hmota je tvořena jak shora uvedenými body časoprostoru hmoty, tedy pohybujícími se body časoprostoru, tak i shora uvedenými body časoprostoru absolutního vakua (jež je zde však nutno dovodit teoreticky, protože jeho existence dle současné exaktní vědy nebyla dosud žádným hodnověrným pokusem dokázána), které mají nulovou rychlost, jsou tudíž nehybné. Lze si tak představit, že toto absolutní vakuum vyplňuje prázdný prostor mezi částicemi hmoty. Obecnou vlastností vakua ve Vesmíru je pak vznik podtlaku, kterým dochází k nasávání hmoty (přitažlivá sílá vakua). Podle mne tento podtlak teoreticky předpokládaného vakua nehybných nebo téměř nehybných bodů časoprostoru v rámci hmoty ale i v rámci mezihvězdného a meziplanetárního prostoru v našem Vesmíru je prvotní příčinou existence gravitačních sil ve Vesmíru, protože způsobuje koncentraci a rotaci hmoty v rámci planet, hvězd apod. a v rámci ní vzniku dostředivých, resp. gravitačních sil, a tato gravitace bude příčinou zastavení současného rozpínání Vesmíru, poté co objem vakua v našem Vesmíru dosáhne kritického bodu, který bude znamenat rovnováhu shora uvedených odpudivých a dostředivých (gravitačních) sil našeho Vesmíru. Náš Vesmír se tak bude podobat velkému řetízkovému kolotoči v pohybu, kde bude vyvážena přitažlivá síla působící na sedačky kolotoče jeho pohybem ve volném prostoru a dostředivá síla zajišťována na řetízkovém kolotoči řetězy a v našem Vesmír shora uvedenou a popsanou gravitací.

Přitažlivá síla absolutního vakua vůči hmotě pak na jedné straně způsobuje koncentraci hmoty do celků o větší hmotnosti zároveň však způsobuje rozpínání Vesmíru vzhledem k tomu, že okolí našeho Vesmíru je zřejmě tvořeno absolutním vakuem.

Protože hmota je dle mého názoru tvořena body časoprostoru, které byly před vznikem Vesmíru nehybné a představovaly absolutní vakuum, kterému byla udělena nenulová rychlost střetem se světlem a tak vznikla hmota a světlo, resp. náš Vesmír (okolí našeho Vesmíru tak tvorří zřejmě body časoprostoru o nulové rychlosti, tj. absolutní vakuum, a světlo, tj. body časoprostoru o rychlosti světla), lze říci, že hmota, tedy body časoprostoru o nenulové rychlosti nižší než rychlost světla, má snahu se neustále vracet do těchto svých dvou původních stavů, světla a absolutního vakua. Vyzářením světla vzniklých termonukleárními reakcemi při spalení hvězd tak dochází podle mne uprostřed hmoty hvězd k soustředění absolutního vakua, které tvořilo před tím řídkou hmotu (nedokonalé vakuum) v prostoru mezi částicemi hmoty. Toto absolutní vakuum má tu vlastnost, že se smršťuje do jediného bodu (příkladem nám může být plastová taška, ze které vyfoukneme vzduch a která se smrští), stejně tak i hmota spálené hvězdy obklopující tento její střed z absolutního vakua se bortí do středu tohoto útvaru, tj. neutronové hvězdy či černé díry. Lze si rovněž představit propojení tohoto středu černé díry tvořeného absolutním vakuem s okolím našeho Vesmíru, tvořeného zřejmě absolutním vakuem.

(viz. též má teorie Ráje na Zemi: www.cbox.cz/ak-gruza , www.sweb.cz/filosofierovnovahy )

Pepeeeee
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 29/10/2008 :  12:42:18  Show Profile  Reply with Quote
Krásně si se tu rozepsal, ale najprv by sme asi měli zjistit co to vesmír je, potom až se tu můžeš ohánět svýma myšlenkama.
Napsal si tu docela dost věcí, kterým mnozí, ani já nezorumím, takže tu prosím nejdřív napiš co si představuješ pod pojmem vesmír, absolutní vakuum, body časoprostoru
Připadá mi jako by si to stáhnul z nějakýho webu a sám tomu nerozumíš
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 29/10/2008 :  16:12:51  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pepeeeee

Krásně si se tu rozepsal, ale najprv by sme asi měli zjistit co to vesmír je, potom až se tu můžeš ohánět svýma myšlenkama.
Napsal si tu docela dost věcí, kterým mnozí, ani já nezorumím, takže tu prosím nejdřív napiš co si představuješ pod pojmem vesmír, absolutní vakuum, body časoprostoru

Ahoj
Pokud tomu chceš věnovat čas, tak Ti doporucuji precist si starsi posty Dalibora Gruzy a podivat se na reakce ostatnich, podobne veci se tu uz resili

quote:

Připadá mi jako by si to stáhnul z nějakýho webu a sám tomu nerozumíš

Pokud rád plýtváš časem, tak se můžeš pokusit Daliborovi dokázat, že tomu nerozumí, ale myslím, že stačí, když to budeš vědět Ty.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 31/10/2008 :  17:47:27  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Nyní se pokusím vyvrátit zažitou teorii entropie Vesmíru, která zjednodušeně vychází z toho, že Vesmír se bude tak dlouho rozpínat, až se průměrná hustota jeho látky sníží na téměř nulu a zároveň dojde k rovnoměrnému rozložení této průměrné, resp. téměř nulové hustoty látky v rámci celého Vesmíru.

Ona se s rozpínáním vesmíru snižuje i gravitace, že mají látky "řídnout"?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 01/11/2008 :  16:16:33  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi

A co sis myslel,ty bláhový? Dej si nějaké luštěniny,pupek se tě bude rozpínat a stolice řídnout. To je důkaz pravdivosti Daliborovy teorie.

MB
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 03/11/2008 :  04:30:38  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Neronisi

A co sis myslel,ty bláhový? Dej si nějaké luštěniny,pupek se tě bude rozpínat a stolice řídnout. To je důkaz pravdivosti Daliborovy teorie.

MB

asi tak, neronisi :)
...aneb ona žádná (všeobecně příjmaná) teorie entropie Vesmíru neexistuje :)

mně je jen Dalibora trochu líto...všichni se do něj jen navážíme --- zajímalo by mne, zda se svými teoriemi někdy někde uspěl --- aneb že je vymýšlí, pochodpit dovedu -- jedná se o poznání světa....ale proč je publikuje? Copak mu nevadí, že dostává samé negativní reakce? Nebo je dostává jen na tomto fóru?

(pozn. pro Dalibora ---- jestli to čteš, tak se nepozastavuj nad tím, že tě v otázkách neoslovuji....udělal jsem to proto, že obvykle neodpovídáš na reakce na tvé posty...proto prvoplánovitě nepředpokládám, že bys mi na mé otázky určené tobě odpověděl, a proto se ptám, co si ostatní o tom myslí....samozřejmě nejpovolanější osobou jsi v tomto ohledu ty sám, proto klidně opověz)
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 03/11/2008 :  15:37:18  Show Profile  Reply with Quote
Já se do něj nenavážím jen se snažím vystavit ho logickým otázkám. Pokud člověk odmítne na něco odpovídat a hledá v tom něco osobního, svědčí to mj. i o tom, že nad takovými otázkami ještě nepřemýšlel a pokud na ně nedokáže nalézt odpověď ani při vynaloženém úsilí, tak začne lhát nebo mlčí.

Edited by - neronis on 03/11/2008 15:40:44
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000