www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Výstavy a další akce - s filosofickou tématikou
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 17/10/2008 :  12:42:41  Show Profile  Reply with Quote
Teda asi jsem si nevybrala nejvhodnější dobu na zakládání takového tématu, ale mě osobně tu chybí místo, kam můžou lidi hodit info o tom, co se kde děje - nemusí to být jen přednáška o filosofii, ale věci, které nás nutí k zamyšlení a mohou obohatit náš přehled. Můžem se vzájemně informovat o těchto veřejných akcích a taky si říci, jak to na nás působilo, či co k danému tématu máme, aniž bychom dělali zvláštní téma na každou věc zvlášť..Já jsem narazila na tohle:

http://www.kde-jsme.cz/

Chystáte se tam někdo?

Život je fascinující!

Skunkless..

Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts

Posted - 17/10/2008 :  13:19:59  Show Profile  Visit Maftík's Homepage  Reply with Quote
Zde nemilovaná Academia Bohemica údajně chystá v Praze tohle:

Místo
Praha 1
Datum
23. 10.
Pozvánka

Je filosofie kognitivně nespolehlivá a pro život bezvýznamná? Vlastní promýšlení životně důležitých témat je právě filosofování!

Academia bohemica o.p.s. pořádá ve třech cyklech po 10 lekcích vždy ve čtvrtek od 17.30 hod. kurs "Uvedení do filosofického myšlení" vedený Jiřím Fuchsem a zaměřený na důvody pro potřebnost filosofie a autentický způsob filosofického myšlení s využitím kritických postupů. Kurs se koná v budově Měšťanské besedy (Cevroinstitut), Jungmannova 17, Praha 1

Takže, kdo bude chtít "prověřit" tuto instituci, může zajít O nějakém vstupném se nic nepíše
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 17/10/2008 :  15:57:00  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Maftík
Academia bohemica o.p.s. pořádá ve třech cyklech po 10 lekcích vždy ve čtvrtek od 17.30 hod. kurs "Uvedení do filosofického myšlení" vedený Jiřím Fuchsem a zaměřený na důvody pro potřebnost filosofie a autentický způsob filosofického myšlení s využitím kritických postupů. Kurs se koná v budově Měšťanské besedy (Cevroinstitut), Jungmannova 17, Praha 1

tak pokud tam vstupné není, tak tam určitě půjdu, ..díky

ad kde-jsme
...v první sekundě mě to nadchlo, v druhé sekundě jsem znejistil a v třetí jsem došel k názoru, že kdybych tam šel, tak bych se strašně naštval a s tím přenášejícím se pohádal
Go to Top of Page

Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts

Posted - 19/10/2008 :  20:10:06  Show Profile  Visit Maftík's Homepage  Reply with Quote
rzwalde mluvil jsem přímo s Fuchsem a ani on o žádném vstupném nic neví, takže by ta opravdu žádné být nemělo
Go to Top of Page

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 20/10/2008 :  14:01:55  Show Profile  Reply with Quote
Takže tam někdo půjdete? Já to teda zvažuji..

Život je fascinující!

Skunkless..
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 20/10/2008 :  16:07:14  Show Profile  Reply with Quote
Pokud to bude v 17:30, tak tam urcite pujdu, to uz bych se mohl z prace uvolnit
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 20/10/2008 :  18:50:13  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Skunkless

Takže tam někdo půjdete? Já to teda zvažuji..

Život je fascinující!

Skunkless..

teď myslíš to kde-jsme nebo Academiu?
...na Academiu půjdu a na kde-jsme půjdu, anžto jsem Ti řekl, že půjdu :-) ..nicméně můj názor na to znáš...
Go to Top of Page

Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts

Posted - 20/10/2008 :  19:19:17  Show Profile  Visit Maftík's Homepage  Reply with Quote
Vy kdo tam budete pak určitě poreferujte :)
Go to Top of Page

IPC
Aktivní uživatel

France
235 Posts

Posted - 20/10/2008 :  19:25:01  Show Profile  Reply with Quote
Pana Fuchse urcite doporucuji,ikdyz jsem na jeho prednaskach nebyl, znam pouze z jeho knizek, jeden z mala skutecnych filosofu v cesku. A pokud tam nekdy bude mit prednasku pan Cardal, tak to si nenechte ujit, mel jsem s nim nekolik kurzu a vsechny radim k tem lepsi s porovnanim se sirsi evropskou spickou, tak urcite nevahejte!
Go to Top of Page

rajis
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
517 Posts

Posted - 20/10/2008 :  19:54:18  Show Profile  Reply with Quote
"
http://www.kde-jsme.cz/"

Tak tam bych nedoporučoval chodit. Přednášející je kreacionista. Je to především demagog. Je to signifikantní v jeho tématech přednášek. Biblická potopa, kterou bere jako fakt, zpochybňování milionů starých fosilií. Potom zahltí klasickým argumentem, že živé nemůže vzniknout z neživého a že evoluce je nesmysl. Následuje intepretace nalezených archeologických památek z Jeruzaléma a podobně, aby získal "důkazy" proto, že Bible říká to co se kdysi skutečně stalo. Nikomu nedoporučuji tam chodit, osobně to považuji za ztrátu času. Co mě udivuje je fakt, že kreacionismus je na velkém postupu. Někde se už učí ve školách!
Go to Top of Page

Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts

Posted - 20/10/2008 :  22:23:59  Show Profile  Visit Maftík's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by IPC

Pana Fuchse urcite doporucuji,ikdyz jsem na jeho prednaskach nebyl, znam pouze z jeho knizek, jeden z mala skutecnych filosofu v cesku. A pokud tam nekdy bude mit prednasku pan Cardal, tak to si nenechte ujit, mel jsem s nim nekolik kurzu a vsechny radim k tem lepsi s porovnanim se sirsi evropskou spickou, tak urcite nevahejte!

Kdepak jsi zažil Cardala? Můžeš poreferovat víc?
Go to Top of Page

Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts

Posted - 21/10/2008 :  12:20:35  Show Profile  Visit Maftík's Homepage  Reply with Quote
Tady máte - ať už pro vás odrazující, či atraktivní - bližší informace ohledně toho kurzu Academie (vstup zdarma potvrzen):
http://www.academia-bohemica.org/index.php?option=com_content&task=view&id=171&Itemid=137" target="_blank"> br / http://www.academia-bohemica.org/index.php?option=com_content&task=view&id=171&Itemid=137
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 21/10/2008 :  12:24:19  Show Profile  Reply with Quote
Ach ta Praha:/
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 21/10/2008 :  12:37:04  Show Profile  Reply with Quote
Respektive ach ta krásná, vzdálená Praha
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 22/10/2008 :  06:31:02  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Maftík

Tady máte - ať už pro vás odrazující, či atraktivní - bližší informace ohledně toho kurzu Academie (vstup zdarma potvrzen):
http://www.academia-bohemica.org/index.php?option=com_content&task=view&id=171&Itemid=137" target="_blank"> br / http://www.academia-bohemica.org/index.php?option=com_content&task=view&id=171&Itemid=137

já jen teď zvažuju, zda tam teda jít nebo nejít ...protože oni mají na svých stránkách zveřejněny pdfka...

pokud nebudou na přednášce říkat nic víc, než je napsaný v pdfkách, tak nevím, zda tam přesto jít nebo nejít? Asi se rozhodnu podle stupně aktuální lenosti :-)
Go to Top of Page

Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts

Posted - 22/10/2008 :  09:49:03  Show Profile  Visit Maftík's Homepage  Reply with Quote
Rzwald: jasně, však jo. Ona výhoda takových kurzů spočívá (podle mě) v tom, že se můžeš přednášejícího na cokoliv zeptat, zúčastnit se diskuze a tak
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000