Author |
Topic  |
Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts |
Posted - 17/10/2008 : 12:42:41
|
Teda asi jsem si nevybrala nejvhodnější dobu na zakládání takového tématu, ale mě osobně tu chybí místo, kam můžou lidi hodit info o tom, co se kde děje - nemusí to být jen přednáška o filosofii, ale věci, které nás nutí k zamyšlení a mohou obohatit náš přehled. Můžem se vzájemně informovat o těchto veřejných akcích a taky si říci, jak to na nás působilo, či co k danému tématu máme, aniž bychom dělali zvláštní téma na každou věc zvlášť..Já jsem narazila na tohle:
http://www.kde-jsme.cz/
Chystáte se tam někdo?
Život je fascinující!
Skunkless.. |
|
Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts |
Posted - 17/10/2008 : 13:19:59
|
Zde nemilovaná Academia Bohemica údajně chystá v Praze tohle:
Místo Praha 1 Datum 23. 10. Pozvánka
Je filosofie kognitivně nespolehlivá a pro život bezvýznamná? Vlastní promýšlení životně důležitých témat je právě filosofování!
Academia bohemica o.p.s. pořádá ve třech cyklech po 10 lekcích vždy ve čtvrtek od 17.30 hod. kurs "Uvedení do filosofického myšlení" vedený Jiřím Fuchsem a zaměřený na důvody pro potřebnost filosofie a autentický způsob filosofického myšlení s využitím kritických postupů. Kurs se koná v budově Měšťanské besedy (Cevroinstitut), Jungmannova 17, Praha 1
Takže, kdo bude chtít "prověřit" tuto instituci, může zajít O nějakém vstupném se nic nepíše  |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 17/10/2008 : 15:57:00
|
quote: Originally posted by Maftík Academia bohemica o.p.s. pořádá ve třech cyklech po 10 lekcích vždy ve čtvrtek od 17.30 hod. kurs "Uvedení do filosofického myšlení" vedený Jiřím Fuchsem a zaměřený na důvody pro potřebnost filosofie a autentický způsob filosofického myšlení s využitím kritických postupů. Kurs se koná v budově Měšťanské besedy (Cevroinstitut), Jungmannova 17, Praha 1
tak pokud tam vstupné není, tak tam určitě půjdu, ..díky
ad kde-jsme ...v první sekundě mě to nadchlo, v druhé sekundě jsem znejistil a v třetí jsem došel k názoru, že kdybych tam šel, tak bych se strašně naštval a s tím přenášejícím se pohádal |
 |
|
Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts |
Posted - 19/10/2008 : 20:10:06
|
rzwalde mluvil jsem přímo s Fuchsem a ani on o žádném vstupném nic neví, takže by ta opravdu žádné být nemělo |
 |
|
Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 14:01:55
|
Takže tam někdo půjdete? Já to teda zvažuji..
Život je fascinující!
Skunkless.. |
 |
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 16:07:14
|
Pokud to bude v 17:30, tak tam urcite pujdu, to uz bych se mohl z prace uvolnit
|
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 18:50:13
|
quote: Originally posted by Skunkless
Takže tam někdo půjdete? Já to teda zvažuji..
Život je fascinující!
Skunkless..
teď myslíš to kde-jsme nebo Academiu? ...na Academiu půjdu a na kde-jsme půjdu, anžto jsem Ti řekl, že půjdu :-) ..nicméně můj názor na to znáš... |
 |
|
Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 19:19:17
|
Vy kdo tam budete pak určitě poreferujte :) |
 |
|
IPC
Aktivní uživatel

France
235 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 19:25:01
|
Pana Fuchse urcite doporucuji,ikdyz jsem na jeho prednaskach nebyl, znam pouze z jeho knizek, jeden z mala skutecnych filosofu v cesku. A pokud tam nekdy bude mit prednasku pan Cardal, tak to si nenechte ujit, mel jsem s nim nekolik kurzu a vsechny radim k tem lepsi s porovnanim se sirsi evropskou spickou, tak urcite nevahejte! |
 |
|
rajis
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
517 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 19:54:18
|
" http://www.kde-jsme.cz/"
Tak tam bych nedoporučoval chodit. Přednášející je kreacionista. Je to především demagog. Je to signifikantní v jeho tématech přednášek. Biblická potopa, kterou bere jako fakt, zpochybňování milionů starých fosilií. Potom zahltí klasickým argumentem, že živé nemůže vzniknout z neživého a že evoluce je nesmysl. Následuje intepretace nalezených archeologických památek z Jeruzaléma a podobně, aby získal "důkazy" proto, že Bible říká to co se kdysi skutečně stalo. Nikomu nedoporučuji tam chodit, osobně to považuji za ztrátu času. Co mě udivuje je fakt, že kreacionismus je na velkém postupu. Někde se už učí ve školách! |
 |
|
Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 22:23:59
|
quote: Originally posted by IPC
Pana Fuchse urcite doporucuji,ikdyz jsem na jeho prednaskach nebyl, znam pouze z jeho knizek, jeden z mala skutecnych filosofu v cesku. A pokud tam nekdy bude mit prednasku pan Cardal, tak to si nenechte ujit, mel jsem s nim nekolik kurzu a vsechny radim k tem lepsi s porovnanim se sirsi evropskou spickou, tak urcite nevahejte!
Kdepak jsi zažil Cardala? Můžeš poreferovat víc? |
 |
|
Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 21/10/2008 : 12:24:19
|
Ach ta Praha:/ |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 21/10/2008 : 12:37:04
|
Respektive ach ta krásná, vzdálená Praha |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
|
Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts |
Posted - 22/10/2008 : 09:49:03
|
Rzwald: jasně, však jo. Ona výhoda takových kurzů spočívá (podle mě) v tom, že se můžeš přednášejícího na cokoliv zeptat, zúčastnit se diskuze a tak |
 |
|
Topic  |
|