www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Děkuji
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 17/10/2008 :  13:44:25  Show Profile  Reply with Quote
Dnes som vyhovel neplkáčom. V topicu, ktorý zriadila Skunkless Výstavy a další akce - s filosofickou tématikou, som si v jej kontakte prečítal túto vetu: Jsme dokonalým projektem, nebo senzačním shlukem náhod? Ak by sa tu Rajis nezačal sťažovať na neschopnosť príjemnej orientácie sa v chaose, tak by som na tú vetu reagoval na danom topicu. Ale spomenul som si na Rajisa, a jeho precitlivelosť na chaos, tak som na tú otázku reagoval na topicu Kecárna. Takže vidíš Rajisi, prinieslo to svoje ovocie. Dúfam, že už budeš spokojnejší

Edited by - navi on 17/10/2008 13:46:34
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 17/10/2008 :  14:05:34  Show Profile  Reply with Quote
Medzi nami a politikmi je jeden zásadný rozdiel. Dokážeme robiť ústretové kroky nezištne
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 17/10/2008 :  16:46:30  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

tak som na tú otázku reagoval na topicu Kecárna. Takže vidíš Rajisi, prinieslo to svoje ovocie. Dúfam, že už budeš spokojnejší

tyjo já nevím, jestli zrovna tohle rajisovi vadilo --

upozornit na výstavu je imo podobné jako upozornit na nově vyšlou knížku...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 17/10/2008 :  16:52:44  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Pánové.

Myslím, že toho bylo už dost.Probrali jsme to a řekli svoje názory a tím by to mělo skončit a prostě si podat ruce,alespoň symbolicky.Nebo tady chcete s toho udělat druhou kecárnu? Tak to by mne štvalo,protože bych tam měl menší návštěvnost.(hihihi)

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 17/10/2008 :  16:54:30  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rzwald

quote:

tak som na tú otázku reagoval na topicu Kecárna. Takže vidíš Rajisi, prinieslo to svoje ovocie. Dúfam, že už budeš spokojnejší

Ty si to nepochopil. Ja nehovorím o upozornení na výstavu, to je ok, ja hovorím o tom, že som v tom topicu asociatívne nereagoval na myšlienku, ktorú som našiel na uvedenej web stránke http://www.kde-jsme.cz/. Ak by som na ňu reagoval na tej téme, tak by to rozbylo kompaktnosť témy, kde by sa mali uvádzať len Výstavy a další akce - s filosofickou tématikou. Chápeš?
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 17/10/2008 :  16:58:00  Show Profile  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Rzwald

quote:

Ty si to nepochopil. Ja nehovorím o upozornení na výstavu, to je ok, ja hovorím o tom, že som v tom topicu asociatívne nereagoval na myšlienku, ktorú som našiel na uvedenej web stránke http://www.kde-jsme.cz/. Ak by som na ňu reagoval na tej téme, tak by to rozbylo kompaktnosť témy, kde by sa mali uvádzať len Výstavy a další akce - s filosofickou tématikou. Chápeš?

aha...jo, už chápu ->ok
Go to Top of Page

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 17/10/2008 :  19:37:08  Show Profile  Reply with Quote
navi ale tos klidně mohl (a měl!) protože je to moje téma a já bych Tě klidně kdyžtak ochránila, chichichi...

Tak a teď se omluvme rajisovi, že si z něho takhle utahujem, sice je to z legrace a nic ve zlém, ale myslím, že by to býval takhle vůbec nehrotil..

Život je fascinující!

Skunkless..
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 17/10/2008 :  23:21:47  Show Profile  Reply with Quote
Skunkless. Ak by som chcel dosiahnúť to, čo chcel dosiahnúť Rajis, tak by som to napísal takto: Milí spoluprispievatelia. Keďže mám pocit, že sa tu prestávam seriózne orientovať, prosil by som vás, ak je to vo vašej moci, citlivejšie pristupovať k zachovaniu kompaktnosti medzi názvom témy a jej obsahom. Prosil by som vás, ak je to vo vašej moci aby ste príliš tematicky neodbočovali od témy, do ktorej prispievate. V praxi sa to môže skončiť tak, že v téme Platón, bude posledným príspevkom príspevok o tom, aká pizza má najlepšiu chuť. Ďalej by som bol rád, keby tu ukecanci, ako napríklad Navi, nezakladali témy, ktoré s filozofiou veľmi nesúvisia, ako napríklad Tvorba internetových, stránok, Srandičky, a iné srandičky. Viete, strašne ma irituje, keď sa tu musím prehrabávať kvantom občianských záležitostí,a nie čistou alebo aspoň poločistou filozofiou. Za vaše pochopenie veľmi pekne ďakujem. S pozdravom váš spoluprispievateľ Rajis.
Ale Rajis, proste na to nemal nervy, a vybuchol totok:
Ďekuji,za naprosté zahlcování fóra nesouvisejícími příspěvky, žvásty, osobními problémy...proč si proboha nevyměníte ICQ nebo podobné chatovací programy a nepřesunete svou aktivitu tam? Úplně mi to bere chuť se k čemukoliv tady vyjadřovat... Proste nervy povolili
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 18/10/2008 :  01:20:57  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Milí spoluprispievatelia.
[...]
S pozdravom váš spoluprispievateľ Rajis.

lol :-D
...navi, každý nemá takové básnické střevo :-)
Go to Top of Page

rajis
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
517 Posts

Posted - 18/10/2008 :  18:04:56  Show Profile  Reply with Quote
No po nikom nechci, aby se mi omlouval, není za co...

Navi,

tvoje pojetí svobody ve mě budí komický dojem. Na jedné straně říkáš, že svoboda znamená vlastně dělat si co chceš a pak si klidně řekneš, že rozhodnutí pod nátlakem je svobodné rozhodnutí (nená svobodní...ten nátlak právě tvoje rozhodnutí ovlivní).

A to jak bys napsal můj úvodní příspěvek ty mi připadne poněkud passé.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 18/10/2008 :  19:11:07  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rajis

No po nikom nechci, aby se mi omlouval, není za co...

Navi,

tvoje pojetí svobody ve mě budí komický dojem. Na jedné straně říkáš, že svoboda znamená vlastně dělat si co chceš a pak si klidně řekneš, že rozhodnutí pod nátlakem je svobodné rozhodnutí (nená svobodní...ten nátlak právě tvoje rozhodnutí ovlivní).

A to jak bys napsal můj úvodní příspěvek ty mi připadne poněkud passé.

Tak jó passáku. Ja som sa len potreboval vyventilovať Len tak mimochodom, každé rozhodnutie je slobodné, nezávisle od toho, či je pod nátlakom, alebo nie. Jednému sa akorát hovorí slobodné rozhodnutie pod nátlakom, a druhému slobodné rozhodnutie bez nátlaku. Vidíš v tom nejaký problém? Ja nie. Vždy sa slobodne rozhoduješ, len situácie sú rôzne. Aj v neslobodnom stave sa môžeš slobodne rozhodovať. Príklad. Som zavretý v base, v cele 2x2 metre. V cele si môžem robiť čo chcem, takže som sa slobodne rozhodol, že si ľahnem Poďme do krajnosti. Som natoľko obmedzený, že okrem myslenia nie som schopný nič robiť. Dajme tomu totálna fyzická paralýza po autonehode. Takže mysel mi dáva možnosť slobodne sa rozhodnúť, čo budem v rámci mysle robiť. Takže sa napríklad slobodne rozhodnem nemyslieť, ale len vnímať.
Go to Top of Page

rajis
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
517 Posts

Posted - 19/10/2008 :  09:50:30  Show Profile  Reply with Quote
" Tak jó passáku. Ja som sa len potreboval vyventilovať Len tak mimochodom, každé rozhodnutie je slobodné, nezávisle od toho, či je pod nátlakom, alebo nie. Jednému sa akorát hovorí slobodné rozhodnutie pod nátlakom, a druhému slobodné rozhodnutie bez nátlaku. Vidíš v tom nejaký problém? Ja nie. Vždy sa slobodne rozhoduješ, len situácie sú rôzne. Aj v neslobodnom stave sa môžeš slobodne rozhodovať. Príklad. Som zavretý v base, v cele 2x2 metre. V cele si môžem robiť čo chcem, takže som sa slobodne rozhodol, že si ľahnem Poďme do krajnosti. Som natoľko obmedzený, že okrem myslenia nie som schopný nič robiť. Dajme tomu totálna fyzická paralýza po autonehode. Takže mysel mi dáva možnosť slobodne sa rozhodnúť, čo budem v rámci mysle robiť. Takže sa napríklad slobodne rozhodnem nemyslieť, ale len vnímať.
Go to Top of Page"

Já nepopírám, že i ve vězení se svobodně můžeš rozhodnout, že se budeš rýpat v nose nebo močit na dozorce. Ale kdyby ses mohl rozhodnout jestli budeš sedět ve vězení nebo doma, tak se rozhodneš pro domov. Ale tohle rozhodnutí ti je odepřeno. Škála tvé svobodné volby je omezená, podobně jako v případě nátlaku. V tom problém vidím.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 19/10/2008 :  10:09:34  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rajis

" Tak jó passáku. Ja som sa len potreboval vyventilovať Len tak mimochodom, každé rozhodnutie je slobodné, nezávisle od toho, či je pod nátlakom, alebo nie. Jednému sa akorát hovorí slobodné rozhodnutie pod nátlakom, a druhému slobodné rozhodnutie bez nátlaku. Vidíš v tom nejaký problém? Ja nie. Vždy sa slobodne rozhoduješ, len situácie sú rôzne. Aj v neslobodnom stave sa môžeš slobodne rozhodovať. Príklad. Som zavretý v base, v cele 2x2 metre. V cele si môžem robiť čo chcem, takže som sa slobodne rozhodol, že si ľahnem Poďme do krajnosti. Som natoľko obmedzený, že okrem myslenia nie som schopný nič robiť. Dajme tomu totálna fyzická paralýza po autonehode. Takže mysel mi dáva možnosť slobodne sa rozhodnúť, čo budem v rámci mysle robiť. Takže sa napríklad slobodne rozhodnem nemyslieť, ale len vnímať.
Go to Top of Page"

Já nepopírám, že i ve vězení se svobodně můžeš rozhodnout, že se budeš rýpat v nose nebo močit na dozorce. Ale kdyby ses mohl rozhodnout jestli budeš sedět ve vězení nebo doma, tak se rozhodneš pro domov. Ale tohle rozhodnutí ti je odepřeno. Škála tvé svobodné volby je omezená, podobně jako v případě nátlaku. V tom problém vidím.

Ako vnímaš kompromisy?
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 19/10/2008 :  10:35:02  Show Profile  Reply with Quote
"Milý" Rajisi. Slobodne, pod nátlakom(Tvoja nespokojnosť), som sa rozhodol, vyhovieť Ti v Tvojej požiadavke, zachovať čo najfilozofickejší ráz, tohoto fóruma, a nevytvárať tu témy, ktoré nesúvisia s filozofickou tématikou. Nemal som v úmysle zahlcovať toto fórum nefilozofickými témami, len som si myslel, že občas nejaká perlička nezaškodí. Keďže to ale vnímaš ináč, a takýto postup z mojej strany narúša Tvoju spokojnosť s tématickým obsahom tohoto fóruma, zaväzujem sa neznepríjemňovať Ti život takýmito udalosťami. Moje prípadné potreby nefilozofického rázu, budem bezpodmienečne adresovať len do rubriky Kecárna. Spokojný s mojím rozhodnutím? ( A teraz si Rajis povie: To by malo byť automatické, a nie sa k tomu zaväzovať. Však to by malo byť základom elementárnej slušnosti človeka, a nie ešte aby sa človek prosil. Niektorí ľudia fakt nevedia, ako sa majú správať. Človek aby ich to neustále učil. To je fakt pod moju úroveň. A to sa ešte nezaviazal k tomu, že nebude písať kdejaké ptákoviny, ktoré svojím obsahom ďaleko míňajú pôvodný obsah témy. Hrozné s týmito ľuďmi. Človek, aby sa im neustále prispôsoboval. Kedy už tomu bude koniec, a môžem sa normálne etablovať, v normálnych podmienkach? Asi nikdy, bohužial. Furt sa nájde nejaký idiot, čo nevie, čo sa sluší a patrí. Kde som sa to narodil!!!) Takže, asi takto. Rajisi. Stačí Ti, k čomu som sa zaviazal, alebo chceš aj to, aby som nepísal ptákoviny vo filozofických témach?

Edited by - navi on 19/10/2008 10:37:24
Go to Top of Page

rajis
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
517 Posts

Posted - 19/10/2008 :  11:52:19  Show Profile  Reply with Quote
Po přečtení tvého příspěvku jsem si rozhodně nepomyslel to co si ty myslíš. Já nejsem žádný intelektuál. Akorát jsem si pomyslel, že schválně přeháníš. Na začátku jsi mou výtku nebral vůbec vážně a najednou to bereš jako nátlak?

Hele já ti nazakazuju zakládat si nová ne-filosofická témata a dělat offtopicy v již existujících tématech. Jen jsem chtěl, aby se to trochu omezilo, protože fórum ztrácelo přehlednost. A hlavně jsem chtěl moderátora, který by na fórum dohlížel.
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000