Author |
Topic  |
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 28/10/2008 : 19:36:38
|
Protože jsme všichni lidé a všichni v podstatě obětí systému ať už jakéhokoliv. Zastřelíš vojáka, tedy něčího syna. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 29/10/2008 : 03:08:21
|
mno, lidi..mám to s vámi kříž...jsem se snažil být provokativní---a čekal jsem, že se na mě sesypete trochu...a ono nic jo? ..noneva, taky dobře
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Jakákolv podívaná je dobrá a když není zač chválit vládu,je potřebné ukázat alespoň něco.
nevím nevíím...stále nechápu. Tím přece pozornost neodvedou... aneb na pár hodin ano, ale pak se televize vypne....a pak to přece vyšumí a hotovo...
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Ti bratři Mašínové si prostříleli cestu na západ a zastřelili kluky v základní službě,čili kluky jako ty,kteří plnili jen své rozkazy. Nyní jsou slavní jako bojovníci proti komunismu.
letmým zamyšlením nad důsledky těchto činů (a faktu, že byli oceněni) jen opět vyjde najevo, že platí jedna z možností: 1. žádná morálka neexistuje 2. pokud existuje, tak ji nikdo významný nezná a nebo zná, ale neřídí se jí
moc špatné... |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 29/10/2008 : 07:57:15
|
Morálku si lidé vymysleli. Ta se hodně mění v závislosti na aktuálních prioritách lidí. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 29/10/2008 : 09:34:13
|
Morálka versus pravdy. Každá pravda má svoje pravidla morálky a pravdy jsou různé a tak je morální vždy to, co odpovídá morálce pravdy, která je právě u moci.Existuje však i jakási základní elementární morálka,ale ta vlastně nikoho příliž nezajímá protože neodpovídá plně morálce žádné s existujících pravd. Každý si ji jako ideál představuje,ale většinou se jí neřídí. Výjimkou jsou světci a ti většinou nedopadnou dobře,protože se vždy dostanou do sporu s morálkou nějaké pravdy.
MB |
 |
|
Topic  |
|
|
|