| Author |
Topic  |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 10/08/2010 : 10:34:57
|
Ja tie informácie mám, len ty ich nepovažuješ za hodnoverné. Prečo? Lebo nepoznáš k nim takú cestu, ktorá by bola pre teba hodnoverná. Navi. Vyber si sám mezi informacemi dokazatelnými a nedokazatelnými.Pokud tvoje uznaná pravda pracuje s informacemi které jsou neověřitelné a já poznán u téhož informace ověřitelné,pak si vyberu ty ověřitelné. To dá rozum, nééé?
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/08/2010 : 10:45:02
|
Jenže Navi stal se průser a nebyl to můj záměr. Tvoje slova ukazují, že již nejsi plně v zajetí své uznávané pravdy propojující logiku a dávající tě jistotu řádu,ale jsi na půl cesty k tomu řádu a logice jiné, nebudu říkat skutečné.
Nikdy som nebol v zajatí svojej pravdy. A vieš prečo? Lebo moja pravda je úplne slobodná. Cítim sa v nej úplne slobodný, ničím neviazaný. Som stále rovnaký, len ty si objavil niečo, čo si nevedel. Ja som objavil len to, že za iných okolností by som sa vyvíjal inak, ale stále by som bol ten istý Ivan, len s inými skúsenosťami a zážitkami. |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/08/2010 : 10:55:15
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Ja tie informácie mám, len ty ich nepovažuješ za hodnoverné. Prečo? Lebo nepoznáš k nim takú cestu, ktorá by bola pre teba hodnoverná. Navi. Vyber si sám mezi informacemi dokazatelnými a nedokazatelnými.Pokud tvoje uznaná pravda pracuje s informacemi které jsou neověřitelné a já poznán u téhož informace ověřitelné,pak si vyberu ty ověřitelné. To dá rozum, nééé?
MB
Miloslav, ja som písal o ceste, ktorá vedie u mňa k hodnovernosti informácií, ktoré tu prezentujem o Bohu. Ty tú cestu nepoznáš, preto ani nemôžeš dôjsť k hodnovernosti týchto informácií. Ja súhlasím s tým, aby si ich považoval za nehodnoverné, pretože by bolo pokrytecké, keby si ich považoval za hodnoverné. Ja byť na tvojom mieste, tiež by som ich považoval za nehodnoverné. |
 |
|
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 10/08/2010 : 14:12:50
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
A nyní si představ,že jsou všechny pravdy někým povyšovány a jiné ponižovány.Pro většinu lidí je slovo pravda tou nejvyšší hodnotou
Nemyslím si, že by byla pravda pro většinu lidí nejvyšší hodnota. Bude to spíš menšina, respektive bude jich hodně málo. Totiž důvod proč se člověk brání uznat nějakou myšlenku nebo hodnotu nebo tak není pravda nebo skutečnost jako taková. Je to podle mě dáno spíš tím, že to pro daný subjekt znamená určitou osobní změnu, proti které se brání. Dostane třeba méně peněz, ztratí práci, přestane být uznávaný, bude vypadat před lidmi jako idiot, ztratí původní možnost interakce nebo ovlivnění nějaké skupiny lidí atd. To všechno jsou pravděpodobnější příčiny sporu mezi lidmi, nikoli uznání nějakých pravd. |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 10/08/2010 : 14:55:40
|
Beronisi.
A to mám vždy opakovat,že se jedná o využití, či zneužití schopností ve prospěch svého já a uznané pravdy? To patří k sobě i uznaná pravda je součástí tvého já.Opakoval jsem to tolikrát, že už jsem to nepovažoval za nutné opakovat. Strach s rozbití jistot daných uznanou pravdou jsem také popisoval a ty následky týkající se já jsou také jasné.Nejmenovaný přítel se dostal do těžké životní situace a to v rodině i majetku.Potřeboval se rychle odrazit od dna a tak přijal nabídku která k záchraně vedla a to nabídku víry. Dnes jezdí po akcích věřících ,kde vystupuje, skládá pro věřící písničky a již je opět za vodou. Je skutečným věřícím? Tak na toto odpověď neznám,ale řekl bych že ano a že mu víru nevymluví mikdo,protože by tím ztratil vše na čem stojí jeho existence.Já jej plně chápu,ale sám bych to nedokázal i kdybych tím měl získat miliony. On asi musí člověk klesnout až na dno aby poznal, jaký skutečně je.
MB |
 |
|
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 10/08/2010 : 15:12:17
|
Tím, že dochází ke zneužití schopností ve prospěch nějaké uznané pravdy neznamená, že je zapotřebí změnit nebo sjednocovat ony pravdy. To je jako bys chtěl lháře léčit tím, že mu sebereš možnost lhát o něčem konkrétním.
Problém je v tom, že lhát, fabulovat, zneužívat se dá o všem a jakkoliv.
Tedy svět není rozdělen uznanými pravdami, ale tím, že se zneužívá něčeho, čemu se říká "pravda". To je celkem podstatné. Ty to ze sebe vždycky vychrlíš páté přes deváté, do toho zamotáš něco co s tím nesouvisí, potom následuje dlouhý odstavec o tom jak sám sebe hodnotíš. Tak se nediv, že to dost odvádí pozornost a je nebytné to opakovat pořád dokolečka. |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 10/08/2010 : 15:31:42
|
Tedy svět není rozdělen uznanými pravdami, ale tím, že se zneužívá něčeho, čemu se říká "pravda". Neronisi. A ty nějakou skutečnou pravdu znáš (vyjma matematických a fyzikálních prostě vědeckých)? Všechny ty pravdy jsou je tím co lidé za pravdu uznali a proto jsou to vše pravdy i když si navzájem třeba odporují.Ten kdo nějakou pravdu uznal, ten jí věří a ostatní pravdy považuje za něco, čemu se také říká pravda, ale to chyba, omyl a nesmysl.Je to něco, co jemu a třeba celé společnosti škodí a proto musí být potlačeno a nejlépe zničeno,protože potom zvítězí ta skutečná pravda,čili ta jeho. Lhát a fabulovat je možno skutečně ve všem,ale představ si sněm ve kterém ty jediný smíš cosi tvrdit a ostatní mají pouze právo otázek a ještě k tomu ty otázku mysí směřovat pouze k tvému tvrzení. Ty však máš právo lhát, fabulovat a cokoliv tvrdit. Máš však také povinnost odpovědět na kladené otázky. A jsi s tím lhaním a fabulováním v hajzlu,protože tě ti ostatní otázkami dovedou až k tomu, že popřeš vlastní tvrzení, nebo ztratíš schopnost odpovídat. A tak by tě to lhaní a fabulování samo zničilo.Přijdeš li však s čímsi skutečně cenným a pravdivým a máš li to dokonale zpracováno, zvítězíš třeba jako zedník nase všemi i kdyby to byli ti největší vzdělanci ozdobení Nobelovými cenami. A tak by mohl zástupce křesťanů tvrdit cokoli co je obsahem jeho uznané pravdy, mohl by lhá, mohl by fabulovat,ale musel by odpovídat na otázky všech ostatních a tak by zvítězil pouze s tím co je v jeho uznané pravdě skutečně cenné a totéž by platilo pro všechny ostatní zástupce pravd. Otázka: Pustil bys do takového sněmu třeba komunisty,fašisty, nebo třeba Satanisty?
MB |
 |
|
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 10/08/2010 : 15:55:07
|
Já osobně nevím jak bych nakládal s tvrzeními a pravdami. Asi bych je bral jen jako orientační zdroj informací a většinou je ignoroval, pakliže by neměly nějakou relevantní souvislost s nějakým principem, který by se měl zavést. (zákon)
Ono je totiž dost obtížné stanovit pevné hranice toho, co by mělo být "tvrzením" nebo "pravdou", čili pevně dané. Proto může být teoreticky fabulace a lež i opodstatněným nástrojem. Jako prostředek k získání informace o tom jak je ono tvrzení skutečně míněno a co je jeho motivem.
Proto si nemyslím, že je nějaká pravda jako taková problém. Problémem je přístup k ní a pokud slouží jako nástroj obživy, stává se nezničitelnou, protože v očích živeného jde o potencionální ztrátu obživy, pakliže je ohrožena. Tedy onen princip nebo "pravda" je sama o sobě neškodná, avšak problémem je fakt, že je nezbytné se vúči něčemu takovému zcela výhradně vymezit. Což je nekonečný příběh, protože publikum (voliče) vychovávalo náboženství a vlastně sami chtějí aby si jejich vůdci zvolili pravdu a za tou si stáli stůj co stůj.
Nevím čím by byli komunisté, fašisté nebo satanisté ve sněmu užiteční. Jde o lidi, kteří mají určitý pevně vymezený názor. Jako orientační bod o tom jakým směrem se u nějaké myšlenky vydat to může být užitečné, ale pro stanovovaní nějakých principielních vazeb se hodí spíš sociolog, politolog, psycholog atd., protože ti by si mohli vyměňovat a nabízet specializované odborné stanoviska. |
Edited by - neronis on 10/08/2010 15:56:54 |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 10/08/2010 : 16:15:44
|
Neronisi
Trošku si mne rozesmál.K čemu by byli ti komunisti, fašisti a satanisti ve sněmu dobří? K témuž jako všichni ostatní. Lepší otázkou by bylo, k čemu by byli mimo sněm. Jakmile by zůstali jeiní zástupci nějaké pravdy mimo sněm, ztrácí význam celý sněm,protože by zde byla stále cesta k prosazování pravdy zneužitím schopností. V tom je ten vtip. I komunisti mají to cenné k nabídnutí ostatním a i křesťané se za doby své moci provinili zneužitím schopností ve prospěch své pravdy křesťanství. Oč jsou jedni lepší než druzí, když jedni dělali totéž co druzí, jen ty rány od doby křesťanské moci již přebolely.Kdyby se dostali znovu k moci,budou jednat stejně a rány budou opět bolet.Co mohou věřící ve sněmu nabídnout? Každý má co nabídnout a každý ,může to dobré a moudré ve sněmu onhájit a prosadit jako součást cesty k životu pro všechny.Zůstane li někdo mimo sněm, celý sněm ztrácí smysl. Jde jen o to aby se to co lidi rozděluje a vede ke zneužití schopností soustředilo do jednoho místa, dostalo řád a přestalo ohrožovat život planety i každého jedince zvlášť. Jinak mně až tak nejde o to tuto myšlenku prosadit,ale spíše mně jde o to aby byla pochopena ta vnitřní logika a logická provázanost. A kvůlivá tomu abychom se učili porozumět logice světa snad zde jsme, nebo nikoliv? Pokud máš dojem, že tím chci radikálně změnit svět nejraději včera,pak je mně jasné, že s toho musíš mít strach a ten tě potom vede k myšlence to vše zničit, zpochybnit aby tě to neohrožovalo.
MB |
 |
|
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 10/08/2010 : 17:12:16
|
Nemyslím si, že by ony názorové vlivy, prosazující nějakou "pravdu", obhajující nějakou minoritu nebo komunitu, měly mít nějaký exekutivní vliv. Jako odborný názor nebo eventualita jsou ale určitě víceméně prospěšní.
Já se neobávám toho, že by si takovou myšlenku prosadil. Klidně to můžeš udělat. Já to zpochybňuju ze svého hlediska, jak by to podle mě mělo nebo nemělo být. |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 11/08/2010 : 07:19:34
|
Navi.
Vrozené není nic a bylo by zajímavé se dozvědět něco o jeho životě od samého narození a zvláště o době mezi narozením a rozvojem řeči.Ty rytmické informace byly určitě ukládány v době kdy mizel pocit nepříjemna,čili se uložily v polaritě plus, ozvěnou dochází k jejich aktivaci a intenzivnímu pocitu příjemna. Proto jsou tyto vjemy nejprve vyhledávány a následně uměle vytvářeny. On si tím vytváří intenzivní pocit příjemna a tomu se říká talent a toto jej vede k dokonalosti.Kdyby před tím prožíval něco jiného, ten talent by vůbec nevnikl. Řekneš li, že je talent vrozený, nemůžeš s tím nic dělat,protože talent nemůžeš vrodit.Poznáš li podstatu vzniku talentu, můžeš talenty vědomě tvořit. To je podstatný rozdíl.
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 11/08/2010 : 11:30:58
|
| S talentom je to rovnako ako s inteligenciou. Niečo máš vrodené a niečo môžeš vytvoriť. Ťažko v niekom vytvoríš genialitu Bethovena či Einsteina, ak k tomu nemá predpoklady. Takže správnymi podnetmi sa dá u človeka všeličo zlepšiť, ale nie u každého sa dá dosiahnúť vrchol geniality v hociakom odvetví. |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 11/08/2010 : 16:29:06
|
Navi. To přece dá rozum, že s dementa neuděláš Einsteina, že s hluchého neuděláš Bethovena a ze slepého Rembrandta.Jenže s člověka který má absolutní sluch můžeš udělat člověka kterému je hudební vjem nepříjemný a kterému se bude vyhýbat,pokud mu budeš předkládat ke vnímání hodebu pokaždé, když bude nějak trpět.Vznikne li odpor nevznikne talent. Víš li jak talent vzniká, dokážeš jeho tvorbu podporovat a předkládat třeba ty hudební vjemy ve chcíli kdy mizí nepříjemno a pak tímto ten talent zesílíš a o to jde.Většina lidí má dostatečné genetické předpoklady aby talent mohl vzniknout a protože li lidé myslí, že talent je věcí vrozenou, jednají tak,že talenty nevzniknou. A o tom to je.
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 11/08/2010 : 16:42:09
|
Většina lidí má dostatečné genetické předpoklady aby talent mohl vzniknout a protože li lidé myslí, že talent je věcí vrozenou, jednají tak,že talenty nevzniknou.
Myslím si, že väčšina chlapov nemá predpoklady, aby sa aj pri najlepšom úsilí metódy o ktorej píšeš z nich stal športovec s rovnakými schopnosťami ako má futbalista Mesi, či cyklista Armstrong. K tomu je potrebná súhra vrodených faktorov, ktoré sa dajú metodikou ako je tvoja posunúť do maximálne možnej dokonalosti. Ale tú potrebnú súhru vrodených faktorov, ako majú napríklad Mesi či Armstrong má málokto, takže preto patria medzi najlepších. A tú potrebnú súhru vrodených faktorov ja osobne nazývam talent.
Vieš prečo sú niektorí cyklisti vynikajúci v kopcoch ale mizerní v špurte? Vieš prečo sú iní cyklisti vynikajúci v špurte ale mizerní v kopcoch? Vôbec nie preto, že by jednu disciplínu trénovali viac ako druhú. Proste je to vrodená svalová dispozícia. Špurtéri majú inak profilované svaly ako vrchári. |
Edited by - navi on 11/08/2010 16:52:16 |
 |
|
Topic  |
|
|
|