www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Kecárna.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 96

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 23/07/2010 :  15:11:04  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Milane Miló.
Nedodal jsi mně jedinou informaci, kterou bych již neznal.
Nech na Daliborovi aby sám posoudil zda jsem se trefil, nebo ne.Ten strach je velmi silným iniciátorem stavu který se jako schizofrenie projevuje, stejně jako stress (vlastně je to permanentní stress).Já mu nic nepřikazuji a zda toto uzná za správné a to co mu pomůže je jeho věc.Já mohu pracovat jen s těmi informacemi, které dodal.Ostatní je věc logiky.On označil strach s důsledků svého jednání jako schizofrenii,ale mohl označit i jiné příčiny. On označil právě tuto a já vím, že v jeho povolání toto často vzniká a vím co je toho důsledkem. Čili tato informace propojila logiku.Pokud bych si udělal statistiku lidí totožného povolání vzhledem k jejich tělesné kondici,pak spíše podléhají ti, kteří se necítí být silnými,kteří mají sníženou schopnost se důsledkům bránit.Také vím, že mnohý s advokátů pěstuje kondici a bojová umění, tím získají sebedůvěru a bez toho strachu projdou i skutečně nebezpečnými kauzami,kdy v roli prokurátora žalují a snaží se dokázat vinu i mafiánských bossů. Ti tělesně slabí a nesebevědomí mají často strach i v celkem nevinných kauzách.To mně Dalibor jistě dosvědčí. Aby mohl zesílit a dosáhnout sebevědomí,čili získat schopnost čelit strachu, musí alespoň a určitý čas vyřadit to, co jej fyzicky oslabuje,čili ta dieta v zájmu teorie rovnováhy a to znamená na ten určitý čas se ocitnout mimo tuto teorii. Zsílit, získat určité schopnosti, získat sebedůvědu. Jak k tomu dojít jsem popsal. Zda na to přistoupí je jeho soukromá věc a já mu nic nevnucuji.Nevím tedy co tě na tom vadí. Ty kdybys proces nepřerušil, již bys na tom byl mnohem lépe.Jenže já jsem tě také nic nevnucoval, ale pouze poradil.Co s tím uděláš je tvoje věc.U tebe se jedná o zcela jinou příčimu než u Dalibora. Ty potřebuješ jen čas aby se přetížený mozek zotavil a přestaly působit ty chemické látky vznikající při úsilovném přemýšlení o víře.Toto jsem doporučoval nahradit uměním dle vlastního výběru a spánkovým režimem při sebemenší únavě.Pak by k té regeneraci mozku skutečně došlo,ale ty jsi to nedodržel a opět přeplňuješ mozek a věřím tomu že i době, kdy dodjde k únavě a měl bys spát. Tvoje chyba a tvoje škoda.Při tom stačil jeden jediný rok a byl bys v pořádku.Sám již jsi popisoval určitá zlepšení.Já nejsem lékař a nemusím dokládat úspěšnost.Komu není rady, tomu není pomoci.

MB
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 23/07/2010 :  15:42:23  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

3) Jsem špatný, proto mám strach z pomsty.
-(schizofrenie)
Dalibore.
A je zde to nač jsem čekal.Zapomeň na to, že bys byl špatný,ale prostě je to důsledek tvého povolání. Tvoje práce je,aby zvítězil ten, koho zastupuješ. Získá li,pak jsi splnil svůj úkol,ale je zde ten, kdo ztratil,čili pouze pro toho jsi škůdcem. Jenže to jinak nejde.Získá li on, ztratí tvůj klient.
Tak tohle, co jsi napsal sice není pravdivé a o schizofrenii se jednat vůbec nemusí,ale mám takové tušení,že právě toto je příčinou tvé tvorby teorie rovnováhy.Špatné svědomí a strach z následků. Ty se snažíš vytvořit stav společnosti, ve které by k těm následkům nedošlo. To je tak zvaný útěk od reality spůsobený strachem.
Takže tvoje práce vedla u někoho ke ztrátě a nejspíše tě i vyhrožoval pomstou.Možná jich bylo víc a v tobě ten strach přerostl určitou hranici,za kterou již nejsi schopný to zvládat. Ten trvalý stress strachu může vyvolat proces jehož výsledkem je schizofrenie.A opět zde platí,že najdeš li příčinu, můžeš ji odstranit a tím zaniknou důsledky. Ve tvém povolání je však odstranění příčin dost těžké, ne li nemožné.I kdybys zastupoval jen jednoho v majetkovém sporu u rozvádějících se manželů a zvítězil,pak ten který tím cosi ztratil může vyhrožovat pomstou tobě a pokud máš ustrašenou povahu a ten kdo spor prohrál je třeba nějaký mafián, musíš mít hodně naděláno v kalhotech.Potom je snaha udělat z predátorů ovečky nějakou teorií celkem logická. Jenže ty ses vlastně díky tvorbě té teorie stal ještě slabším a zranitelnějším a to i tělesně. Díky vegetariánství a frutariánství jsi tělesně zeslábnul a tím ještě klesly tvé schopnosti se bránit vnějším vlivům a tím roste i tvůj strach.Cíle navíc nemůžeš dosáhnout, protože v nějaké dohledné době svět nezměníš natolik abys nebyl ohrožován.Čili tvé jednání je kontraproduktivní. Ty bys měl jednat naprosto opačně,čili posilovat své schopnosti se bránit.Čili jíst silnou stravu a trénovat svou fyzickou sílu.Vzroste li tvoje schopnost se bránit, dojde k oslabení strachu.To by znamenalo jíst dostatek masa i sacharidů eventuelně stravu doplnit o látku vedoucí k růstu svaloviny, zařídit si doma fitko s posilovacími stroji, či praviedelně něvštěvovat fit centrum ,kde můžeš posilovat s odbornou pomocí. Musíš přibrat na váze a hlavně na tělesné síle.Pokud bys k tomu připojil i nějaké bojové umění, ten strach postupně zmizí, staneš se více sebejistým, lépe budeš působit na své okolí (tvé tělo nebude chatrné, ale vypracované)a budeš vědět, že se dokážeš útokům okolí bránit.
Takže terapie je ve tvém případě celkem jasná,protože jsi ukázal skutečnou příčinu která se projevovala svým důsledkem.
Terapie.
Minimálně jeden rok dovolené od tvorby jakýchkoliv obranných teorií,protože situaci neřeší v reálném a dosažitelném čase.
Změna jídelníčku,čili zvýšení přísunu látek nutných pro tvorbu svaloviny a to bez ohledu na nějaké teorie.
Posilování a zisk sebejistoty třeba nějakým bojovým uměním (Judo, karate a podobně)
Po roce dovolené se můžeš k tvorbě teorie rovnováhy klidně vrátit. Jenže už se na to budeš dívat s pohledu člověka sebejistějšího,který nemá potřebu utíkat před strachem do iracionálního světa.
Ten spánkový režim, čili pravidelnost a kvalita spánku je super. Toho se drž a pokud mne poslechneš, zmizí beze stopy i ta schizofrenie. Budeš úplně jiným člověkem a poznáš hodně nových radostí, které tě ten tvůj strach zakrával.
Takže díky tobě je vše úplně jasné. Finanční problémy, které by tě v realizaci bránily dle svých slov nemáš,takže můžeš ihned začít. Jen na jedno bych měl upozornit. Pokd budeš přecházet na silnější stravu a hlavně masitou, dělej to pomalu. Tvé trávení by to nemuselo zvládnout.Čili postupně zvyšuj dávky masa tuků a sacharidů. Tvé trávení se bude postupně přispůsobovat. Activie tě buď nápomocná.
Jedndu motivaci navíc mohu přidat. Za ten jediný rok může být s neduživého hubeňoura chlap s atletickou postavou, sebejistý a třeba po zmizení toho strachu i veselý a zábavný, což jistě přijme tvoje snoubenka jako velký klad.
U tebe je vyléčení mnohem snazší než u Naviho,kde zatím ta skutečná příčina není poznána.Poslechneš li mne Dalibore, pak tě začne nový život a mnohem, mnohem krásnější než ten současný a do toho tě přeji hodně úspěchů a pokud si z něčím nebudeš vědět rady, jsem zde.

Co by na tom mohlo být zvláště zajímavé? Příčina vzniku toho patologického strachu zůstává,ale změní li se vlastnosti objektu na který tento vliv působí, ten negativní důsledek zmizí.Jedna příčina tedy ovlivňuje důsledky příčiny druhé,či je doslova ruší. Příčina vzniku strachu zůstává nezměněna,ale dojde li ke změnám objektu na který působí,pak ten strach vůbec vniknout nemusí, či je velmi oslaben.Většina psychologů by nejspíše radila vyřazení příčiny strachu, čili změnu zaměstnání.Já jsem se naopak soustředil na objekt a to jej udělá odolným vůdči tomuto vlivu.Nyní jde jen o to, aby objekt tuto terapii přijal a uskutečnil,aby to vzal naprosto vážně.

MB

Miloslave,

k tvému léčení strachu silou ti uvedu příklad vlčí smečky. Smečka mívá svého vůdce smečky. Toho může každý vlk vyzvat na souboj, a to i jeho odrostlý potomek-vlk nebo i cizí vlk, Pak se koná souboj a poraženého vlka ostatní vlci sežerou. Nový vůdce smečky pak pozabíjí mláďata svého předchůdce. Jak být vůdcem smečky či silným vlkem a nemít strach, že budu nakonec sežrán jako poražený v souboji krvežíznivou smečkou vlků. Příroda to zařídila tak, že někteří silní jedinci jsou vždy zvyklí jenom vítězit (např. bojové plemena psů i při svém trénování, kdy se psům ponechává růkáv, do kterého se zakousli) a vůbec si v mysli nepřipouští, že by mohli být v souboji někdy poraženi a pak být sežráni krvežíznivou smečkou vlků. Chyba je, když pak vůdčí vlk přežije svou porážku, pak má strach o život (viz Napoleón uvězněný na ostrově Svatá Helena po své porážce nebo nacističtí zločinci před Norimberským tribunálem). Avšak ani vlci, kteří nemohou být vůdcem smečky, protože jsou slabší, to nemají lehké, jsou na milost a nemilost vydání vůdci smečky, kterého musí slepě poslouchat, vlichocovat se mu, který rozhoduje o jejich životě a smrti.

Nechci být vůdcem smečky, protože na to nemám sílu ani nervy, nechci však být ani řadovým vlkem, jehož život závisí na libovůli vůdce smečky, protože na to nemám nervy a žaludek. Chci být nezávislým, prostředníkem mezi všemi vlky ve smečce, jak vůdcem smečky, tak jeho vlkem vyzyvatelem k souboji na život a na smrt, mezi Kristem a Ďáblem, mezi zlem a dobrem dá se říci. Protože je však ve Vesmíru zlo a dobro, světlo a vakuum, Kristus a Ďábel v rovnováze, a budu-li jejich krajním a společným členem, nemohu ani od jednoho čekat velkou přízeň a moc, avšak ani od druhého z těchto vůdčích vlků velký odpor a zlo, protože budu členem byť krajním jeho smečky. Budu tedy prostředníkem ve vlčí smečce, což předpokládá přátelství se všemi vlky a zároveň oběma vůdčími vlky, kteří spolu bojují na život a na smrt, což je poměrně nejbezpečnější postavení ve vlčí smečce, nemohu mnoho získat, ale zároveň ani nemohu mnoho ztratit.

Takovýto prostředník ve vlčí smečce, který chce být přítelem se všemi, musí co možná nejméně zabíjet ostatní živé tvory (jen při ochraně života) tak, aby přirozeně cítili co možná nejméně bolesti, není pro mne tedy tvoje cesta posilování svalů jezením masa, protože bych se tak nemohl zbavit strachu.

Takovýto prostředník ve vlčí smečce může očekávat odměnu (povolenou vlčici a vlčata) teprve poté, co se mu podaří usmířit všechny soupeřící vůdčí vlky, obrazně řečeno Krista s Ďáblem a Ďábla s Kristem, dravce s jeho kořistí. Toto usmíření se však nemusí nikdy uskutečnit, jde tak o nadlidský úkol, o kterém prostředník nikdy neví, zda se mu ho podaří dosáhnout, jeho úkolem je o to celý jeho život usilovat.

Můj pokus o návod, jak usmířit soupeřící vlky ve smečce vlků, dravce s jeho köřistí, je má Filosofie rovnováhy, proto je to zároveň pokus o cestu ze strachu rozdvojením osobnosti mezi dvě soupeřící mnohem silnější strany, Ďáblem a Kristem, světlem a vakuem, mnohem silnějšími dravci a jejich i mnohem silnější kořistí, než jsem já či kdy budu přes mou sebevětší snahu já.

Denně se snažím cvičit viz http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?whichpage=5.66666666666667&TOPIC_ID=1375#20476

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Edited by - Dalibor Grůza on 23/07/2010 16:12:23
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 23/07/2010 :  17:27:12  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.

Pokud jsem tě dobře porozuměl, chceč být ve smečce slabým ustrašeným vlkem s ocasem mezi nohama snícím o světě ve které jsou všichni vlci bez zubů. Chceš li jím být,pak jím budeš,ale pamatuj, že ten strach k tomu nerozlučně patří.Narodil li ses jako vlk,pak na tom nic nezměníš,ale můžeš být tím bojícím se slabým vlkem.
Já tě neříkám aby ses stal vůdcem smečky,ale vlkem, který je natolik silný,že se nemusí vlků bát.To je ve tvých možnostech a ukázal jsem tě k tomu cestu.Víš li o sobě,že se dokážeš bránit, ztratíš strach, ale není tím řečeno, že bys měl útočit. Ten strach tě ubíjí a vede k útěkům do iracionálního světa.Tím co jsi napsal jsi potvrdil můj názor,ale to ostatní jsou jen výmluvy.Ty nemáš důvěru v sebe sama,čili nevěříš, že bys byl schopný takového stavu dosáhnout.Jenže soudíš s pohledu slabého ustrašeného vlka.Když se ten slabý vlk pořádně nažere, přibere na váze a naučí se bránit,pak již se jedná o silného vlka a ty jím můžeš být.To neznamená, že musíš na ostatní vlky útočit. Stačí když z nich přestaneš mít strach.A dosažení toho je možné. Pak to utrpení které ze strachu vyplývá zmizí a ty budeš žít jako šťastný člověk a klidně můžeš šetřit životy ostatních živých tvorů třeba jako já.Já jsem si vědom své síly i když je možno říci, že jsem ve věku, kdy jí ubývá. Ten iracionální svět do kterého utíkáš je podobný bažině, do které se chodí ukrývat slabý ustrašený vlk s ocasem mezi nohama.Jenže ten vlk se v té bažině neukryje,ale nejspíše se v ní utopí a měl by mít strach spíše s té bažiny.
Jinak chutnají li tě ta semínka a plody, neříkám tě aby sis na nich nepochutnával,ale abys zesílil,je třeba nejen vitaminů, ale i bílkovin , sacharidů a dalších látek. Ty látky najdeš v živočišné stravě a je třeba určitého množství. To cvičení třeba bojového umění tě nejen naučí šelit strachu a získat sebevědomí, ale také zabrání tvorbě tukových zásob, aby se s tebe nestala kulička sádla. Jakmile si vypracuješ postavu, mnozí před tebou budou mít respekt,protože budou tvou sílu předpokládat. A tak tě přestanou srašit svou silou.Jsi li postavou malý, nevadí. Můžeš být malý, ale silný a obratný.Budeš li trénovaný, lehko nějakého divokého vlka zneškodníš a pak si již na tebe netroufne.To neznamená, že bys musel útočit. Stačí vědět,že se dokážeš bránit.
Při učení těch bojových umění se naučíš přemáhat strach,protože ani ti silní soupeři nemají zájem tě ublížit.Postupně se to přenese i do života a ten svůj věčný strach postupně zmizí. Když řekneš instruktorovi (mistrovi) že se chceš zbavit strachu, bude vědět jak postupovat.
K tomu jídlu bych rád dodal,že pokud nemáš kuchařku,která by tě ta normální silná jídla vařila, můžeš se stravovat ve veřejném stravování,ale chce to vybrat podnik, kde dobrá zdravá a silná jídla vaří, nebo si nějakou kuchařku pořídit (třeba snoubenku, pokud vařit umí) Dietolog tě poradí jaká jídla a kolik máš přijímat aby to vedlo k posílení, ale ne otylosti.Pokud neutíkáš kamsi před strachem, jsi inteligentní člověk a měl by sis s tím poradit. Do té doby než se dáš dohromady měl bys na teorii rovnováhy zapomenout, prostě do té bažiny,kam ses chodil ukrývat nelézt. Až zesílíš a ztratíš ten patologický strach, pak se tam můžeš chodit podívat,ale nenudeš mít proč se tam skrývat a tak poznáš do jakého marastu jsi lezl.
Vše je na tobě. Jen ta s toho budeš mít zisk a odmítněš li tuto cestu,pak klidně žij v bažině jako zlobr a klidně užívej třeba jména Schrek.Jenže Schrek byl silný, neměl strach a přesto nebyl útočný.Dokázal se bránit a byl si toho vědom. Toho bys měl dosáhnout.

MB
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 23/07/2010 :  18:50:06  Show Profile  Reply with Quote
Co by na tom mohlo být zvláště zajímavé? Příčina vzniku toho patologického strachu zůstává,ale změní li se vlastnosti objektu na který tento vliv působí, ten negativní důsledek zmizí.

Slávo, myslíš to logicky, ale změnit vlastnosti subjektu nějakým cvičením nebo třeba úsměvem na tváři poránu? Vyskočí z postele, dá si pomerančový džus, na pánev hodí dvě vajíčka, mezitím si dá deset dřepů a hurá pro kufřík a do přírody... ehm.

Ta forma vnímání je specifická tím, že se výrazně soustřeďuje primárně na okolní svět. Což také znamená, že přerazit nějaké vlastní neduhy a začít dělat něco pro sebe není tak úplně možné, protože činnost, vyvolána z vlastní iniciativy oproti tomu, (tedy v přímém rozporu) co vyplývá z jeho okolí, nepřináší žádný pocit zadostiučinění. Žádnou ozvěnu v "polaritě plus."
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 23/07/2010 :  19:03:43  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:

Dalibore.

Pokud jsem tě dobře porozuměl, chceč být ve smečce slabým ustrašeným vlkem s ocasem mezi nohama snícím o světě ve které jsou všichni vlci bez zubů. Chceš li jím být,pak jím budeš,ale pamatuj, že ten strach k tomu nerozlučně patří.Narodil li ses jako vlk,pak na tom nic nezměníš,ale můžeš být tím bojícím se slabým vlkem.
Já tě neříkám aby ses stal vůdcem smečky,ale vlkem, který je natolik silný,že se nemusí vlků bát.To je ve tvých možnostech a ukázal jsem tě k tomu cestu.Víš li o sobě,že se dokážeš bránit, ztratíš strach, ale není tím řečeno, že bys měl útočit. Ten strach tě ubíjí a vede k útěkům do iracionálního světa.Tím co jsi napsal jsi potvrdil můj názor,ale to ostatní jsou jen výmluvy.Ty nemáš důvěru v sebe sama,čili nevěříš, že bys byl schopný takového stavu dosáhnout.Jenže soudíš s pohledu slabého ustrašeného vlka.Když se ten slabý vlk pořádně nažere, přibere na váze a naučí se bránit,pak již se jedná o silného vlka a ty jím můžeš být.To neznamená, že musíš na ostatní vlky útočit. Stačí když z nich přestaneš mít strach.A dosažení toho je možné. Pak to utrpení které ze strachu vyplývá zmizí a ty budeš žít jako šťastný člověk a klidně můžeš šetřit životy ostatních živých tvorů třeba jako já.Já jsem si vědom své síly i když je možno říci, že jsem ve věku, kdy jí ubývá. Ten iracionální svět do kterého utíkáš je podobný bažině, do které se chodí ukrývat slabý ustrašený vlk s ocasem mezi nohama.Jenže ten vlk se v té bažině neukryje,ale nejspíše se v ní utopí a měl by mít strach spíše s té bažiny.
Jinak chutnají li tě ta semínka a plody, neříkám tě aby sis na nich nepochutnával,ale abys zesílil,je třeba nejen vitaminů, ale i bílkovin , sacharidů a dalších látek. Ty látky najdeš v živočišné stravě a je třeba určitého množství. To cvičení třeba bojového umění tě nejen naučí šelit strachu a získat sebevědomí, ale také zabrání tvorbě tukových zásob, aby se s tebe nestala kulička sádla. Jakmile si vypracuješ postavu, mnozí před tebou budou mít respekt,protože budou tvou sílu předpokládat. A tak tě přestanou srašit svou silou.Jsi li postavou malý, nevadí. Můžeš být malý, ale silný a obratný.Budeš li trénovaný, lehko nějakého divokého vlka zneškodníš a pak si již na tebe netroufne.To neznamená, že bys musel útočit. Stačí vědět,že se dokážeš bránit.
Při učení těch bojových umění se naučíš přemáhat strach,protože ani ti silní soupeři nemají zájem tě ublížit.Postupně se to přenese i do života a ten svůj věčný strach postupně zmizí. Když řekneš instruktorovi (mistrovi) že se chceš zbavit strachu, bude vědět jak postupovat.
K tomu jídlu bych rád dodal,že pokud nemáš kuchařku,která by tě ta normální silná jídla vařila, můžeš se stravovat ve veřejném stravování,ale chce to vybrat podnik, kde dobrá zdravá a silná jídla vaří, nebo si nějakou kuchařku pořídit (třeba snoubenku, pokud vařit umí) Dietolog tě poradí jaká jídla a kolik máš přijímat aby to vedlo k posílení, ale ne otylosti.Pokud neutíkáš kamsi před strachem, jsi inteligentní člověk a měl by sis s tím poradit. Do té doby než se dáš dohromady měl bys na teorii rovnováhy zapomenout, prostě do té bažiny,kam ses chodil ukrývat nelézt. Až zesílíš a ztratíš ten patologický strach, pak se tam můžeš chodit podívat,ale nenudeš mít proč se tam skrývat a tak poznáš do jakého marastu jsi lezl.
Vše je na tobě. Jen ta s toho budeš mít zisk a odmítněš li tuto cestu,pak klidně žij v bažině jako zlobr a klidně užívej třeba jména Schrek.Jenže Schrek byl silný, neměl strach a přesto nebyl útočný.Dokázal se bránit a byl si toho vědom. Toho bys měl dosáhnout.

MB

Jenže Miloslave, když jídáváš maso a používáš výrobky ze zabitých zvířat, tak jsi útočný-dravec a podle mne nemůžeš být jako dravec prostředníkem mezi dravci a jejich kořistí, nemůžeš je usmířit. A pokud jsi slabý dravec jako já, tak ti zbývá být jen ustrašeným slabým útočným vlkem ve smečce silných útočných vlků a maso a cvičení ti nepomůže. Jako smírce (mediátor), smluvce (kontraktor) a prostředník mezi dravci a jejich kořistí tak ztrátíš svou jedinou cenu, kterou slabý dravec jako já může mít. Přestanu být dobrým advokátem smírcem, smluvcem či prostředníkem a stane se ze mne špatný advokát útočník, špatný advokát bojovník, přijdu o svou dobrou pověst a ztratím zdroj své obživy.

Co mi tedy teď radíš?

( www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Edited by - Dalibor Grůza on 23/07/2010 19:06:11
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/07/2010 :  09:48:26  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.

Jsi v začarovaném kruhu a já mám být tím, kdo tě s toho kruhu vyvede, kdo jej rozsekne? To můžeš udělat pouze ty sám.Ty si musíš určit priority a uvědomit si oč tě vlastně jde. Já tě k té rozvaze mohu dodat jen indicie.Já nemám ani nechci mít schopnost tě příkazy s kruhu vyvést.Jinak řečeno si představ lékárnickou váhu a já mohu na misky klást argumenty pro a proti. O kterou stranu váhy máš zájem však určit nemohu.
Navíc jsou zde mnohé neznámé, třeba genetická predispozice.Někdo může dělat co chce a stále bude houžvička,protože je to dáno genetikou.Někdo má slabé kosti,šptaně se mu tvoří svalovina, má slabou schopnost látkové výměny a podobně.To prostě o tobě nemohu vědět a moje rada tedy předpokládá průměrný stav bez genetickkého defektu. S toho co jsi o sobě napsal mohu soudit,že k té tělesné slabosti došlo díky určité dietě (vegetariánství frutariánství.S té tělesné slabosi kontra důsledky tvého povolání vznikl strach a následně útěk do iracionálního světa teorie rovnováhy, kde jsi tu dietu spojil s cestou ke vzájemné lásce všech živých tvorů,čili tvoje dieta je cesta k vytvoření světa ve kterém nebudeš ohrožován, čili kde nebude třeba mít strach. A jsi zabetonovaný k kruhu.Změníš dietu,čili zrušíš cestu k té společnosti vzájemné lásky od které očekáváš, že tě bude chránit. Vše co jsi pro vznik takového světa se stane ztraceným časem a ztratíš i pocit naplnění svého života.To je pro tebe nejspíše nepřijatelné.Jenže já nemluvím o tom,že bys s tou teoorií měl navždy skončit,ale pouze si dát roční dovolenou a pak se k tomu můžeš vrátit.
Je řada věcí, které by sis měl uvědomit.Je řada otázek, na které by sis měl dát odpovědi.
1.) Jaký čas je třeba k tomu abys svět změnil natolik, aby ses nemusel bát, čili jaký čas potřebuješ k tomu aby všichni živí tvorové žili ve vzájemné lásce?
Odpověď zní,že tisíce a tisíce let a ještě bych řekl,že k něčemu takovému vůbec nedojde.Jenže ty potřebuješ aby se tak stalo co nejdříve,protože jinak tě ten strach bude mučit dál.
2,) Jaká je reálnost toho, aby tě jako tvůrce teorie směřující k vzájemné lásce všech živých tvorů před tvým okolím chránila?
Bohužel nulová,protože lidé si uvědomují chyby v logice a vnímají, že tvá cesta nikam nevede.
3.) Může tě vůbec ta teorie,či tvé jednání(třeba dieta) před něčím ochránit?
Odpověď zní ano.Lidé tě budou považovat za blázna a na blázny se neútočí.Navíc můžeš dosáhnout i ochrany instituce k tomu určené,čili můžeš získat ochranu zamřížovaných oken ústavu pro choromyslné. Jenže abys dosáhnul této ochrany, nemusíš dělat cosi tak složitého a pracného.Tahej za sebou kartáček na zuby a říkej mu punťo.Výsledek je totožný , získáš ochranu a nemusíš se bát. Jenže já bych se bál právě té ochrany,protože může být spojená s dost velkým nepříjemnem, třeba elektrošoky a nejsi svým pánem.A tak by ve výsledku ten tvůj strach vzrostl mnohonásobně.
Odpověď na tyto otáky je tedy jasná. Teorie ani dieta tě nemůže ani v nejmenším pomoci. Pouze tě to může bavit a vytvářet pocit naplnění života.Jenže cenu tvého života určují výsledky pro ostatní a ty jsou zde dost problematické.
Na druhou stranu váhy můžeme položit to co jsem tě jako alternativu nabízel.
1.) ztratíš něco, když si uděláš od té teorie roční dovolenou?
Nejsi v úkolu a nejsi placený od řádky textu.Po roce se k tomu můžeš vrátit a nikdo tě v tom nebude bránit.Tvůj mozek se však za tu dobu zotaví.Po roce můžeš svou teorii doplnit o to co tě ten rok dal,čili můžeš zpracovat teorii účinků lidského strachu vzhledem k tělesnému stavu. Mateiálu bys měl dostatek a znal bys i výsledky na sobě samém.
Jinak řečeno odpověď zní,že bys pouze získal a nic neztratil.
2.) Ztratíš něco,když přejdeš na výživnější stravu třeba doplněnou o maso? Mluvím zde o tom jednom jediném roku.
Neztratíš docela nic,ale jen získáš. Tvoje nervy se obalí tukem, získáš postavu chlapa zvláště když to spojíš s posilováním a třeba nějakým tím bojovým uměním.To neznamená, že se zákonitě staneš dravcem i když někdy se to stává, když se s ustražené houžvičky stane silný chlap. To musíš vědět o sobě ty, kam by tvé jednání potom směřovalo, zda by ses za ten dnešní strach nemstil těm, kteří byli silnější. Ty se tím zesílením a v důsledku toho i ztrátou strachu nemusíš stát jiným člověkem a lidé si té změny vůbec nemusí všimnout, pouze uvidí zevnějšek a nejspíše tě za tu změnu budou chválit.Tvoje snoubenka určitě.Myslím že tě rády v tom i pomůže a bude šťastná.
A tak může vzniknout ráj na tvojí zahradě, tvůj ráj,protože se zbavíš toho utrpení strachu.
Když jídám maso zabitých zvířat,pak to neznamená, že jsem dravec. Já jsem úmyslně žádné zvíře života nezbavil. Autem jsem zajel několik zajíců v souhrnu dvě srnky ( s toho jsem měl ještě škodu na autě)nespočet much a biliony životů mikrorganismů zabil můj obranný systém. V mládí jsem zabil několik slepic pro kuchyni na pionýrském táboře a včera jsem málem rozsedl kočku. Jsem proto dravec? I když se budeš živit jen semínky a ovocem, můžeš zničit víc životů než já. Mezi těmi biliony životů mikroorganismů se nějaký ten větší tvor ztratí a neikde jsem neříkal, abys začal díky jídlu vraždit.
O klienty nepřijdeš,když jim nebudeš na potkání o tom vykládat a tím je obtěžovat.Naopak tvůj mozek dostane příděl látek, které ke své funkci potřebuje, tvé nervy se obalí tukem a ty budeš klidnější. Tvá postava přestane být odstrašujícím příkladem špatné výživy, zakulatí se zmohutní a zesílí,což lidé přijímají vesměs velmi kladně a budeš působit solidnějším dojmem.
Hele Dalibore.Nikomu, ani mně nemusíš o té změně říkat.To bys nedělal pro mne, ale pro sebe a tak to nemusí nikdo ani vědět.Včetně mně.Pro okoí se můžeš měnit pouze ty a to zevnějškem a klidem, který v tobě poroste a to jsou klady.Klidně můžeš i zde s námi diskutovat o všem možném,ale pouze tu teorii rovnováhy na jeden jediný rok nech v klidu.
Pokud tě maso a masné výrobky nechutnají, je možno je nahradit něčím jiným a třeba i potravinovými doplňky.Důležité je do sebe ty látky dostat v dostatečném množství.Mohu doporučit i diabetoligické vyšetření abys na tom nebyl jako já, když jsem každému doporučoval dietu po které jsem klesl ze 102 kilogramů na 62kg a pak bylo zjištěno,že moje tělo strádalo hladem uprostřed blahobytu,protože chyběl insulin, který by to dostal do buněk a tím jim dal energii.Dnes mně lidi říkají, že vypadám dobře,že se předtím na mne nemohli ani podívat, jak jsem byl hrozně hubený,že to bylo až ošklivé.
To mně říkají dnes, ale když jsem byl hubený nikdo mně to neřekl a já jsem si myslel jak pěkně štíhle a zdravě vypadám.

MB
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 24/07/2010 :  11:37:02  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:

Dalibore.

Jsi v začarovaném kruhu a já mám být tím, kdo tě s toho kruhu vyvede, kdo jej rozsekne? To můžeš udělat pouze ty sám.Ty si musíš určit priority a uvědomit si oč tě vlastně jde. Já tě k té rozvaze mohu dodat jen indicie.Já nemám ani nechci mít schopnost tě příkazy s kruhu vyvést.Jinak řečeno si představ lékárnickou váhu a já mohu na misky klást argumenty pro a proti. O kterou stranu váhy máš zájem však určit nemohu.
Navíc jsou zde mnohé neznámé, třeba genetická predispozice.Někdo může dělat co chce a stále bude houžvička,protože je to dáno genetikou.Někdo má slabé kosti,šptaně se mu tvoří svalovina, má slabou schopnost látkové výměny a podobně.To prostě o tobě nemohu vědět a moje rada tedy předpokládá průměrný stav bez genetickkého defektu. S toho co jsi o sobě napsal mohu soudit,že k té tělesné slabosti došlo díky určité dietě (vegetariánství frutariánství.S té tělesné slabosi kontra důsledky tvého povolání vznikl strach a následně útěk do iracionálního světa teorie rovnováhy, kde jsi tu dietu spojil s cestou ke vzájemné lásce všech živých tvorů,čili tvoje dieta je cesta k vytvoření světa ve kterém nebudeš ohrožován, čili kde nebude třeba mít strach. A jsi zabetonovaný k kruhu.Změníš dietu,čili zrušíš cestu k té společnosti vzájemné lásky od které očekáváš, že tě bude chránit. Vše co jsi pro vznik takového světa se stane ztraceným časem a ztratíš i pocit naplnění svého života.To je pro tebe nejspíše nepřijatelné.Jenže já nemluvím o tom,že bys s tou teoorií měl navždy skončit,ale pouze si dát roční dovolenou a pak se k tomu můžeš vrátit.
Je řada věcí, které by sis měl uvědomit.Je řada otázek, na které by sis měl dát odpovědi.
1.) Jaký čas je třeba k tomu abys svět změnil natolik, aby ses nemusel bát, čili jaký čas potřebuješ k tomu aby všichni živí tvorové žili ve vzájemné lásce?
Odpověď zní,že tisíce a tisíce let a ještě bych řekl,že k něčemu takovému vůbec nedojde.Jenže ty potřebuješ aby se tak stalo co nejdříve,protože jinak tě ten strach bude mučit dál.
2,) Jaká je reálnost toho, aby tě jako tvůrce teorie směřující k vzájemné lásce všech živých tvorů před tvým okolím chránila?
Bohužel nulová,protože lidé si uvědomují chyby v logice a vnímají, že tvá cesta nikam nevede.
3.) Může tě vůbec ta teorie,či tvé jednání(třeba dieta) před něčím ochránit?
Odpověď zní ano.Lidé tě budou považovat za blázna a na blázny se neútočí.Navíc můžeš dosáhnout i ochrany instituce k tomu určené,čili můžeš získat ochranu zamřížovaných oken ústavu pro choromyslné. Jenže abys dosáhnul této ochrany, nemusíš dělat cosi tak složitého a pracného.Tahej za sebou kartáček na zuby a říkej mu punťo.Výsledek je totožný , získáš ochranu a nemusíš se bát. Jenže já bych se bál právě té ochrany,protože může být spojená s dost velkým nepříjemnem, třeba elektrošoky a nejsi svým pánem.A tak by ve výsledku ten tvůj strach vzrostl mnohonásobně.
Odpověď na tyto otáky je tedy jasná. Teorie ani dieta tě nemůže ani v nejmenším pomoci. Pouze tě to může bavit a vytvářet pocit naplnění života.Jenže cenu tvého života určují výsledky pro ostatní a ty jsou zde dost problematické.
Na druhou stranu váhy můžeme položit to co jsem tě jako alternativu nabízel.
1.) ztratíš něco, když si uděláš od té teorie roční dovolenou?
Nejsi v úkolu a nejsi placený od řádky textu.Po roce se k tomu můžeš vrátit a nikdo tě v tom nebude bránit.Tvůj mozek se však za tu dobu zotaví.Po roce můžeš svou teorii doplnit o to co tě ten rok dal,čili můžeš zpracovat teorii účinků lidského strachu vzhledem k tělesnému stavu. Mateiálu bys měl dostatek a znal bys i výsledky na sobě samém.
Jinak řečeno odpověď zní,že bys pouze získal a nic neztratil.
2.) Ztratíš něco,když přejdeš na výživnější stravu třeba doplněnou o maso? Mluvím zde o tom jednom jediném roku.
Neztratíš docela nic,ale jen získáš. Tvoje nervy se obalí tukem, získáš postavu chlapa zvláště když to spojíš s posilováním a třeba nějakým tím bojovým uměním.To neznamená, že se zákonitě staneš dravcem i když někdy se to stává, když se s ustražené houžvičky stane silný chlap. To musíš vědět o sobě ty, kam by tvé jednání potom směřovalo, zda by ses za ten dnešní strach nemstil těm, kteří byli silnější. Ty se tím zesílením a v důsledku toho i ztrátou strachu nemusíš stát jiným člověkem a lidé si té změny vůbec nemusí všimnout, pouze uvidí zevnějšek a nejspíše tě za tu změnu budou chválit.Tvoje snoubenka určitě.Myslím že tě rády v tom i pomůže a bude šťastná.
A tak může vzniknout ráj na tvojí zahradě, tvůj ráj,protože se zbavíš toho utrpení strachu.
Když jídám maso zabitých zvířat,pak to neznamená, že jsem dravec. Já jsem úmyslně žádné zvíře života nezbavil. Autem jsem zajel několik zajíců v souhrnu dvě srnky ( s toho jsem měl ještě škodu na autě)nespočet much a biliony životů mikrorganismů zabil můj obranný systém. V mládí jsem zabil několik slepic pro kuchyni na pionýrském táboře a včera jsem málem rozsedl kočku. Jsem proto dravec? I když se budeš živit jen semínky a ovocem, můžeš zničit víc životů než já. Mezi těmi biliony životů mikroorganismů se nějaký ten větší tvor ztratí a neikde jsem neříkal, abys začal díky jídlu vraždit.
O klienty nepřijdeš,když jim nebudeš na potkání o tom vykládat a tím je obtěžovat.Naopak tvůj mozek dostane příděl látek, které ke své funkci potřebuje, tvé nervy se obalí tukem a ty budeš klidnější. Tvá postava přestane být odstrašujícím příkladem špatné výživy, zakulatí se zmohutní a zesílí,což lidé přijímají vesměs velmi kladně a budeš působit solidnějším dojmem.
Hele Dalibore.Nikomu, ani mně nemusíš o té změně říkat.To bys nedělal pro mne, ale pro sebe a tak to nemusí nikdo ani vědět.Včetně mně.Pro okoí se můžeš měnit pouze ty a to zevnějškem a klidem, který v tobě poroste a to jsou klady.Klidně můžeš i zde s námi diskutovat o všem možném,ale pouze tu teorii rovnováhy na jeden jediný rok nech v klidu.
Pokud tě maso a masné výrobky nechutnají, je možno je nahradit něčím jiným a třeba i potravinovými doplňky.Důležité je do sebe ty látky dostat v dostatečném množství.Mohu doporučit i diabetoligické vyšetření abys na tom nebyl jako já, když jsem každému doporučoval dietu po které jsem klesl ze 102 kilogramů na 62kg a pak bylo zjištěno,že moje tělo strádalo hladem uprostřed blahobytu,protože chyběl insulin, který by to dostal do buněk a tím jim dal energii.Dnes mně lidi říkají, že vypadám dobře,že se předtím na mne nemohli ani podívat, jak jsem byl hrozně hubený,že to bylo až ošklivé.
To mně říkají dnes, ale když jsem byl hubený nikdo mně to neřekl a já jsem si myslel jak pěkně štíhle a zdravě vypadám.

MB

Miloslave,

ty celý můj problém strachu řešíš čistě jako predátor-dravec podle mne zbytečným zabíjením kořisti, zřejmě bych nedokázal přijmout zbytečnou smrt kořisti, aniž bych ztratil svou důstojnost, svědomí, celistvost své duše, tedy duševní zdraví. Proto chci tento problém strachu řešit jako svobodný-nezávislý smírce, prostředník, smluvce mezi dravci-predátory a jejich kořistí pomocí zásad které co možná nejvíce omezují zbytečné zabíjení kořisti (viz má Filosofie rovnováhy).

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 24/07/2010 :  12:29:14  Show Profile  Reply with Quote
Dalibore, tvůj základní problém je v tom, že si asociuješ mezilidské emocionální záležitosti s těmi přírodními, mezidruhovými. Tohle je vcelku pochopitelná orientace, protože i zvířata mají své nálady, umí kvičet bolestí a pakliže nemáš k lidem žádný hlubší vztah, je pochopitelné, že si nebudeš zvířata (a fiktivní postavy) přesouvat do kognitivního prostoru, kde si obvykle přiřazujeme pouhé věci nebo nástroje.

Totiž normální a stabilizovaný stav je, když je zvíře pro člověka pouhým prostředkem nebo zprostředkovatelem něčeho. Zvířata byla celou historii zdrojem obživy nebo v zápřahu na polích jako traktory. Tento stav je nežádoucí v místech, kdy je nějaký druh ohrožený nebo je ho nedostatek kvůli stabilizaci přírody, přemnožení jiných druhů atd. Protože se množí mezi sebou navzájem a nedají se "vyrobit" jen tak z ničeho nic.

Bylo by pro tebe myslím užitečné, kdyby jsi začal sám pro sebe porovnávat vztah ke svým nejbližším (ke své snoubence) a ke zvířatům (k badovi, slepicím). Pokud se přistihneš při tom, že svůj čas raději trávíš se zvířaty a k lidem se chováš spíše automatizovaně aby si od nich něco získal nebo se s nimi jen na něčem domluvil, zkus se více zaměřit na priority, které mají oni. Možná po tobě tvá snoubenka něco chce, jen to přehlížíš. Otázka zní z jakého důvodu. Něco tě možná štve.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/07/2010 :  15:07:25  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.

Tady je naprosto viditelná logická provázanost. Ten Daliborův strach má podstatu v jeho povolání kontra jeho pocitu vlastní slabosti a neschoposti se bránit. Zvířata jej neohrožují,alespoň je jako ohrožující faktor nevnímá. Jeho reorie má smysl právě c tom,aby lidé vzhledem k sobě a navzájem ,tedy i vzhledem k němu jednali tak, aby z nich strach nemusel mít. V tomto chce jít lidem příkladem a aby lidé jej jako příklad přijímali, musí zviditelnit příčinu, čili proto tvoří ty teorie rovnováhy.
Je v tom ale hrozný chaos ,který si nejspíše vůbec neuvědomuje.On dál provozuje své povolání při kterém jedna strana získá a druhá ztrácí.Čili u toho kdo ztrácí se on stává příčinou a to díky svému povolání a tak má Dalibor k tomu strachu důvod.Čili Dalibor musí vystupovat jako dravec a to s titulu svého povolání, jinak by procesy pouze a jen prohrával.Mimo povolání se snaží být neškodná ovečka,ale tam zase chybí ta příčina ke strachu, vzhledem k běžnému životu jej nikdo neohrožuje. To jsou právě ty logické nesouvislosti.Pn stále tvrdí,že je ovečka,ale jeho povolání z něj dělá dravce a to většího dravce, než jsme my ostatní. Jenže to on nevnímá v souvislostech. My j jsme pro něj dravci,protože jíme maso bezbranných tvorů a on je ovečka.Jenže my nejsme svým povoláním nuceni být dravci. Když něco vytvoří třeba řemeslník, pak jeho produkt nikomu neškodí, ale slouží.Produktem jeho práce je to, co někomu (klientovi) prospěje a pak má klient k němu kladný vztah,ale protistrana cosi ztratí a on je tím, díky komu ke ztrátě došlo,čili s jeho pohledu je Dalibor dravcem a on obětí.Může tisíckrát tvrdit, že je ovečkou,ale každému dojde, že ve skutečnosti je a musí být dravcem , jinak by ve svém povolání vůbec neobstál.Navíc zde vůbec nejde o jakousi spravedlnost,ale o obhájení zájmů klienta, který jej za to platí.A tak může Dalibor jako dravec v zájmu klienta poškodi protistranu která je vlastně v právu a spravedlivé by bylo aby proces vyhrála.K tomu aby dokázal vyhrát má určité schopnosti dané studiemi a praxí.To jsou zuby a drápy šelmy zvané Dalibor, ty využívá a zneužívá ve prospěch klienta a kdyby tak nečinil, přestal by advokátem být.
Logickým výsledkem druhé věty je odpor a snaha využít schopností v jeho neprospěch,Když si k tomu připočteš jeho slabé sebevědomí daní tělesnou konstitucí navíc oslabenou tím vegetariánstvím a frutariánstvím, výsledek je jasný a to vznik panického strachu.Jsou tedy jen dvě cesty. Tou první je přestat být predátorem a to by bylo možné pouze tím,že by vyřadil to co z něj predátora dělé, čili povolání advokáta. Pak by zákonitě nedocházelo ke vzniku těch protistran a zmizela by příčina strachu. Jenže toto je pro Dalibora nepřijatelné řešení. Druhá možnost existenci první a její důsledky neruší,ale zvyšuje Daliborovu schopnost důsledku,čelit.Čili je zde nutno zvýšit jeho fyzické schopnosti,jeho sebeevědomí a schopnost se napadení bránit.Ten důsledek povolání zde zůstane, ale on bude jako většina ostatních advokátů tomu důsledku schopný čelit a proto zmizí, či bude potlačen ten vzniklý strach.

Dalibore.
Tvrdíš, že nechceš být šelmou a predátorem,ale díky svému povolání ničím jiným být ani nemůžeš.Takže neobelhávej nás ani sám sebe.My, které za šelmy označuješ protože jíme maso nemám důvod šelmami být. Ty však predátorem být musíš, pokud jsi advokátem.Vždy zde bude ten komu jsi posloužil a také ten komu tvoje práce uškodila a vzhledem k němu jsi a budeš vždy predátorem. Jinak myslím, že končně chápu ten název teorie ROVNOVÁHY. Ty se snažíš uvést do rovnováhy predátorství dané povoláním a na druhé straně absolutním beránkovstvím v životě. Jenže milý zlatý, to vyvážit nejde,protože zde chybí spojitost.Nikdo si neřekne že ten v životě svatá Dalibor jej jako zlý advokát připravil o střechu nad hlavou,ale počíhá si na tebe a rozbije tě hubu třeba jako svatému.Na druhé straně je ten, komu tvé schopnosti advokáta posloužili a ten tě bude hájit a chránit. A právě v tom je rovnováha tvého povolání.
Zapomeň na to, že jsi ovečkou. Jsi větším predátorem než my všichni dohromady a je to dáno tvým povoláním.Kdybys pracoval v trestním právu,za peníze bys využíval svých schopností i ve prospěch toho, kdo lidem škodil, třeba byl sadistou a hromadným vrahem a tím bys byl poškozenými vnímán jako predátor a obhájce zla.Jsi li současně prdátorem i ustrašenou ovečkou, musíš se s toho zbláznit. Máš tedy pouze dvě možnosti. První je přestat být predátorem s povolání,čili změnit povolání, nebo je zde druhá varianta a tu jsem ti ukázal já,čili zesílit, získat schopnosti se bránit a tím omezit své prožívání strachu s důsledku predátorství.Další možnou cestou je uzavření se před světem,čili stát se poustevníkem, či Robinsonem kdesi mimo civilizaci. Ničeho však nedosáhneš tím, že budeš láskyplně objímat stromy jako živé bytosti, budeš zobat seemínka abys ušetřil život zvířat. Nic s toho tě strachu nezbaví a od zvířat se vděčnosti nedočkáš.Ušetříš život lva a budeš jej láskyplně objímat a on tě bez jakýcholiv výčitek svědomí sežere.To nikam nevede.Opustíš li chybné jednání a nahradíš je jednáním moudrým, nemůže to vést k čemusi negativnímu,pokud ovšem to negativní vedle toho neuděláš vědomě, či nevědomě.I ten pes tě jako masožravce bude mít raději,zvláště když mu občas cosi ze svého stolu daruješ. Dle tvé teorie by tomu mělo být naopak,ale skutečně není.On ten pes, či kterýkoliv jiný tvor kromě člověka nemá schopnost o tom přemýšlet.

Jo a nikdo tě neříká, abys až zesílíš dělal jiným tvorům nějkou bolest či utrpení. Jako advokát se tomu nevyhneš. Zvítězí li díky tobě manželka při rozvodové tahanici o majetek,pak je zde axmanřel který tím o vše přijde a to není rovno příjemnu.Budeš li myslet na spravedlnost a zastupuješ línou alkoholičku nestarající se o děti,pak budeš jednat proti zájmu své klientky a pak už o tebe nikdo nebude mít jako o advokáta zájem.Jsi predátor s povoláníi kdybys šetřl i potenci života ukrytou v semenech a plodech a kdybys konzumovat pouze odpadní produkty, jako třeba hovínka.To by sis měl uvědomit a nelhat sám sobě.Lžeš pak ve svůj neprospěch.

MB
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 24/07/2010 :  17:21:37  Show Profile  Reply with Quote
Ono by bohatě stačilo, kdyby bral tu práci profesionálně a jednotlivé případy si přiřazoval do nějakých běžných událostí. Časem se tak podle mě i stalo, protože pokud se něco neustále cyklicky opakuje, člověk si proti tomu nějaký nevědomý obranný systém vytvoří. Pokud však dojde na přímé pojmenování, není to tak snadné. On si Dalibor může i nechat namluvit, že je akcelerátorem toho všeho strach z důsledků jež provádí ve své práci, protože sám není třeba schopen tuto skutečnost vyhodnotit. Prostě mu tuto myšlenku můžeš i vnutit. Může to být původně přitom tak, že během své práce má příležitost mezilidské vztahy vyhodnocovat a právě na základě těchto závěrů dospívá k nějakému vlastnímu, ideálnímu modelu společnosti.

Proto bych nebyl tak radikální a vše jeho profesi nepřisuzoval. Spíš to vnímám pro něj jako výzvů a potencionální zdroj informací.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/07/2010 :  17:59:01  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.

Stále mně nerozumíš. To povolání není samostatnou příčinou. Kdyby byl silný, kdyby věděl že má schopnost se bránit,pak by k tomu patologickému strachu nemuselo dojít a platilo by to, co píšeš.To povolání dělá řada lidí a k tomu patologickému strachu u nich nedojde.Jenže jinak je tomu u člověka ,který je z jakéhokoliv důvodu slabý a vnímá svou zvýšenou zranitelnost. Jistě jste měli ve třídě nějakého otloukánka, který byl menší a slabší než ostatní.Provedl li někomu cosi pak v něm strach z následku vyvolával až patologické jednání.To je totéž.To povolání je pouze tím,co vede k tomu, že ten slabý otloukánek musel dělat to něco těm silným.Stane li se silným,pak přestane mít strach a povolání může dělat dál.On se tou dietou navíc ještě oslabil.Čím je slabší tělesně, tím je slabším duševně.Zde by měl opičit po právnících, kteří se snaží být v co nejlepší fyzické kondici a zvyšují si svou schopnost bránit se.Dále se oslabovat a snažit se rychle změnit svět aby v něm nemusel mít strach je skutečná pitomost, protože toho nikdy dosáhnout nemůže.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 24/07/2010 :  21:01:41  Show Profile  Reply with Quote
Miloslav, cením si tvoju ochotu pomôcť mi, ale všetko čo mi radíš praktikujem už tretí rok. Napriek tomu som veľmi nepokročil. Polaritu plus už roky nezažívam, až na občasné výnimky tak raz za pol roka, aj to lokálne, nie globálne. Od svojich 10 rokov som fyzicky nepretržite v polarite mínus. Desiatky rokov som sa snažil aspoň psychicky ostať v polarite plus, ale fyzické mínus je už tak nepríjemné, že už ho psychicky nie som schopný zvládať, a tak sa snažím psychicky zotrvávať aspoň v nule medzi polaritami. Vypínam myseľ, aby som eliminoval fyzické utrpenie. Cítim ho stále, ale tým že vypínam myseľ je to menej bolestivé. Teraz si idem dať tramal, aby som tie bolesti stlmil. To že som prestal jesť mliečne produkty mi pomohlo len málo. Skúšal som všeliaké diéty, aj bezlepkovú, ale žiadný podstatný efekt. Čo sa týka jedla som nespozoroval nič, čo by malo významný podiel na moje zdravie.
Okrem klasických lekárov som navštívil aj klasických s alternatívnym prístupom. Obe alternatívne doktorky mi zistili v podstate to isté. Jednu českú doktorku medicíny som navštívil v Nemecku, cestoval som za ňou 1000 km, lebo mala dobré referencie a najmodernejši biorezonančný prístroj na diagnostiku. Jedná sa o túto doktorku http://biotechnologie-pharmazie.suite101.de/article.cfm/amalgamvergiftung_unspezifisch_aber_nachweisbar . Zistili mi viacej abnormalít v elektromagnetickom vyžarovaní telesných orgánov, ktoré prístroje analizovali ako otravu rôznymi látkami vplyvom nedostatočnej schopnosti tela odbúravať ich. Zameral som sa detoxikáciu týchto látok aj ich pôvodcov, ale je to veľmi bolestivé a efekt je zatiaľ veľmi malý, niekedy mám pocit že žiadny. A tak trpím ďalej a snažím sa od toho čo najviac odosobniť. Môj doktor mi nebol ochotný predpísať ani to, čo mi pomáhalo, pretože test to nepotvrdil. Jednalo sa o antiparazitiká, a tak som si ich musel objednať z Indie, kde sú bez receptu. Antiparazitiká ma zbavili najbrutálnejšej únavy, kedy som už nebol schopný robiť. Odvtedy ubehlo pol roka a táto brutálna únava sa mi už nevrátila. Vtedy som aj dal kopačky svojmu lekárovi, pretože mi nebol ochotný pomôcť z najhoršieho.
Ten príjemný pocit, čo som tu opisoval zažívam tak raz za pol roka, ak nie menej, a je to pre mňa veľká slávnosť.
Založil som interetovú stránku, ktorá sa venuje detoxikácii, a zatiaľ sa mi poďakovala jedna žena, ktorej to pomohlo zbaviť sa jej ťažkého postihnutia. Takže už teraz táto stránka nie je zbytočná, aj keď zatiaľ je len jedna vyliečená.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 24/07/2010 :  21:34:14  Show Profile  Reply with Quote
Dalibore, zareagujem na tvoj prvý píspevok. Príspevky ktoré za ním nasledujú som ešte nečítal. Nemám na to energiu.

Duševní nemoci

Nenormálnost má podle mého názoru zejména následující podoby:

1) Citová vyprahlost, tj. nemám nikoho rád nebo cítím, že nemá mne nikdo rád.
2) Jsem špatný, proto se musím trestat, což se pravidelně střídá s vyvažujícím pocitem velikášství (mánie).
-(deprese)
3) Jsem špatný, proto mám strach z pomsty.
-(schizofrenie)

Důsledkem ad 1),2),3) je sebepoškozování.

Moja duša je chorá akurát tak z toho, že mi je špatne. Ale z toho by bola chorá každá duša. Vzhľadom na to ako sa cítim som úplne normálny.

1)citovú vyprahlosť nemám a nikdy som nemal. K ľuďom mám pozitívny vzťah a tak isto ľudia ku mne.
2) Nemám pocit, že by som bol špatný, nerobím nič takého, aby som mal mať takýto pocit. Depresiu mám z toho, že mi je fyzicky zle.
3)Nie som špatný a nemám žiaden strach z pomsty, napriek tomu mi doktor diagnostikoval schizofréniu. Tá sa u mňa prejavuje skresleným vnemom, spôsobeným chybnou funkciou v mozgu. Môžeš to prirovnať k alkoholu v mozgu, tiež sa ti skresluje vnímanie. Len u mňa nevedia čo to spôsobuje. Ja skreslené vnímanie zreteľne vnímam a je mi nepríjemné. Mám z neho pocit derealizácie.

Sebapoškodzovanie u mňa vôbec neprichádza do úvahy. Na to sa mám príliš rád.

Edited by - navi on 24/07/2010 21:36:56
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 24/07/2010 :  21:45:47  Show Profile  Reply with Quote
quote:

To povolání není samostatnou příčinou. Kdyby byl silný, kdyby věděl že má schopnost se bránit,pak by k tomu patologickému strachu nemuselo dojít a platilo by to, co píšeš.
...
Stane li se silným,pak přestane mít strach a povolání může dělat dál.On se tou dietou navíc ještě oslabil.Čím je slabší tělesně, tím je slabším duševně.Zde by měl opičit po právnících, kteří se snaží být v co nejlepší fyzické kondici a zvyšují si svou schopnost bránit se.

No jo, ale přece nemá aktuální tělesná konstituce zase tak markantní význam. Určitou roli hraje, ale nebral bych to úplně do extrému. Totiž u právníků s normálním způsobem vnímání jde o motor, který se nazývá sebevědomí. Ten název vznikl z prostého vypozorování skutečnosti, kdy je daný subjekt dobře situován do své role ve společnosti. Z čehož vyplývá jeho vyšší psychická odolnost. Jednoduše takový člověk provádí své povolání s tím, že neustále zohledňuje všechny na první pohled viditelné prvky a porovnává je s ostatními. Dalo by se říci, že je porovnává až patologicky, totiž vyžehlené kvádro a nablýskané auto mohou za jeho výsady ve společnosti. A s tímto pocitem přistupuje také ke cvičení, mezilidské komunikaci, kdy se baví o vztazích na určité úrovni o svých úspěších,... všechny tyto prvky vyplavují v jeho mozku endorfiny, protože je mozek chápe jako zásadní pro kvalitní přežití jeho vlastní identity.

Z toho vyplývá i snažší role takového člověka, protože mu k vlastní produkci endorfinů stačí relativně málo, pouze dodržovat se určitých zásad a porovnávat vlastní situaci se situacemi ostatních. Naproti tomu Dalibor by si teoreticky mohl nechat více záležet na tom jaký má význam jeho práce, jaké společenské okruhy ovlivňuje a co přináší. Nikoli jak se v těchto kruzích jeví on sám. Takovou roli si může přisuzovat až v momentech, kdy má nastoupit k nějaké osobní interakci.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 24/07/2010 :  23:33:55  Show Profile  Reply with Quote
Dalibore, ja som si vždy myslel, že úlohou advokáta nie je zmierovať Škodcu s poškodeným, ale postarať sa o potrestanie škodcu a rehabilitovať tak poškodeného. Keby som bol advokátom, tak by som obhajoval len poškodených. Je mi jasné, že súčasné zákony veľakrát slúžia škodcom a škodia poškodeným, ale to už vyplýva z faktu, že takéto zákony stvorili škodcovia, aby im poškodený mohli slúžiť. Ale sú aj také zákony, ktoré chránia poškodeného od škodcu. Takže ako životaschopný advokát by som urobil všetko pre to, aby som sa dostal na post ministra spravodlivosti, a z tejto pozície urobil všetko pre to, aby neboli zákony, ktoré slúžia škodcom, ale len také, ktoré slúžia poškodeným.
Ty si nemastný, neslaný advokát, potácajúci sa neutrále. Čo si už má človek na tebe vážiť. To že si nula? Ja by som ťa ako advokáta určite nechcel.
Go to Top of Page
Page: of 96 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000