www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Kecárna.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 96

Andy1
Nový uživatel

12 Posts

Posted - 23/02/2010 :  09:44:37  Show Profile  Reply with Quote
MB,

člověk, který nad sebou potřebuje Damoklův meč proto, aby se choval správně v politice nemá co dělat. Ale nelze takového člověka identifikovat předem, nemůžeš být souzen za něco, cos ještě neudělal. Nabízíš vytvořit nástroj výměny takového člověka, ale vpravdě k čemu? Jaký bude důsledek? Jediné co se opravdu tímto změní je míra všeobecné nedůvěry a strachu, které narostou. Politika se tak stane místností, z jejíhož stropu budou viset desítky mečů. Jak by ses jako politik cítil v takové místnosti? I politik potřebuje svoji důvěru. Najde-li se někdo, kdo důvěru v průběhu vykonávání svého mandátu začne zneužívat, je vždy limitován bariérou zákonů, proto je zajištěna elementární bezpečnost a to, že směr lodi se neotočí o víc než 90 stupňů. Lidé jsou nespokojení a chtěli by věšet meče nad obytky politiků, ale ať se každý sám nejprve zbaví potřeby svého meče, vyjde mezi ostatní a pomůže jim pochopit, co je dobré a co špatné. Pak lidé budou vědět, koho chtějí a koho nechtějí volit a nebudou již mít potřebu zavěšovat někde nějaké meče. Demokracie je o tom dát každému možnost vyjádřit se v rámci zákonů a to zároveň po takovou dobu, aby se celý vládní aparát nestal dějištěm neustálého balení kufrů, odchodů, nových příchodů, nového balení kufrů a tak dokola, dokud nezjistíme, že stav, kdy politik dostal 4letou důvěru bez ohledu na to, jak dobrý bude, s jediným omezením v podobě zákonů byl lepší než otevření možnosti okamžité eliminace, která způsobí, že politik bude při každém projevu drkotat zuby. Každý potřebuje čas na to, aby sám přišel na to co je správné. Učiní-li politik chybu, je třeba mu vysvětlit její důvod, tak aby sám se dokázal té chyby vyvarovat. Učiníme-li v případě, že někdo zachybuje pouze to, že jej okamžitě odstraníme, nic nevyřešíme. Jak jsem psal, k odstranění demagogie není potřebná změna systému, ale právě jedině a pouze diskuze s přesvědčivými argumenty.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 23/02/2010 :  10:14:26  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Andy.
Já bych řekl, že to správné řešení není na straně žádného z nás,ale kdesi mezi námi a že se na tom dokážeme shodnout.Otázkou je jak se k tomu dostat. Já zde hovořím o otevřené možnosti výměny zástupce za schopnějšího, či poctivějšího a ty to chápeš v jakémsi absolutním měřítku a předsavuješ si parlament jako průchozí dům ve kterém se všichni klepou strachy. Pokud takový zástupce hovoří s voliči a dokáže jim vysvětlit, čeho a jak chce dosáhnout,pak je to o něčem jiném. Ten strach by mohli mít ti neschopní a nepoctiví, kteří do parlamentu nepatří. Není to trest za čin, který by mohli spáchat a ten kdo zločin spáchat nechce nemusí mí žádný strach. Jak jsi správně napsal, je to o komunikaci,ale kdy jsi naposled komunikoval s nějakým poslancem. Ve zdělovacích prostředcích je komunikace jednostranná a k jiné komunikaci nejsou poslanci ničím nuceni.Mají své jisté a pokud si vytvoří jako zákonodárci zákony, které je ještě více podporují a chrání stávají se vlastně nedotknutelnými despoty.Co systém umožňuje,to se prostě děje a můžeš spřádat ideály o tom, jak by to mělo být. Teprve když změníš systém, změní se i výsledek a to přesně v tak, jak to systém umožňuje a vytváří.Kdyby byly Damoclovy meče viditelné, visely by pouze nad nepoctivci a neschopnými a tam ať klidně visí a vyženou je s parlamentu kam nepatří. JInak vím o tom, že zneužitelné je vše a k tomu co jsi popsal skutečně může dojít.Ono nic není přímočaré a evoluce je vždy tak nějak cik cak. Uděláš chybu, doplatíš na ni a tím se poučíš. Nepoučíš li se uděláš chybu znovu,ale v celku se vše vyvíjí kupředu. Takže by se poučili i ti voliči a dopláceli by na své chyby,čím vy se učili.

Jinak se omlouvám všem,pokud ss mých slov vyznívá cosi jako podrážděnost. Nemá to nic společného s vámi,ale je to důsledek absťáku.Chybí mně nikotin a stále víc.A tak mám problémy se soustředěním a jsem trochu (hodně) podrážděný.

MB
Go to Top of Page

rajis
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
517 Posts

Posted - 12/04/2010 :  18:31:12  Show Profile  Reply with Quote
zajímavé, rok a půl tahle kecárna vydržela..tipoval jsem mnohem míň
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 13/04/2010 :  15:45:15  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Rajisi.
Všichni jsme tu tak nějak kvůli pokecání,takže kecárna je věčná.Na pustém ostrově by ani geniální poznání nemělo smysl,protože by sis neměl s kým o tom pokecat a tvoje heureca by vyslechly pouze opice a nikdo by nevstoupil do tvých kruhů,takže by tě k ničemu nebyly. A ta sláva buď kecání a úcta budiž těm co dokáží naslouchat.

MB
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 03/07/2010 :  14:46:54  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Bublino.
V té E mailové adrese je nějaká chyba.Počítač oznamuje neplatnou adresu.Skus to ještě jednou.
Díky.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 20/07/2010 :  12:46:35  Show Profile  Reply with Quote
V minulosti som navštívil lekára s tým, že mám bolesti a som stále unavený. Ak s tým niečo neurobíme, tak budem musieť predať firmu, pretože to fyzicky nezvládam. Spýtal sa ma, o akú bolesť ide, tak som mu odpovedal, že sa to podobá kyseline mliečnej vo svaloch. Tak mi spravil bežné testy, nič nenašiel, a tým to bolo preňho uzavreté.
Pre mňa ale nie, pretože to bolo fakt neznesiteľné. Mám to už roky a akosi si s tým neviem rady.
Viackrát som si posťažoval aj na fóre mojich súputníkov v boji za zdravie.
Predvčerom som dostal od jedného kamoša info, že moje problémy môže spôsobovať kyselina mliečna. Moc som tomu neveril, pretože jogurty a kefír konzumujem pravidelne, lebo som mal blbé trávenie, a toto mi to zlepšovalo. Niekedy mi bolo lepšie, a pritom som vtedy skonzumoval aj viac jogurtov. Ale skúsim to, povedal som si, a prestal som ich konzumovať. Výsledok hneď na druhý deň bol badateľný, a dnes na tretí ešte lepší. Uvidím, ako bude ďalej.
Preklad z angličtiny:
Zvýšená d-kyseliny mliečnej črevných baktérií u pacientov s chronickým únavovým syndrómom.

Sheedy JR, Wettenhall RE, Scanlon D, Gooley PR, Lewis DP, McGregor N, Stapleton DI, Butt HL, DE Meirleir KL.

Vrije Universiteit Brussel, MFYS, Pleinlaan 2, 1050 Brussels, Belgium. Kenny.De.Meirleir @ vub.ac.be.

Pacienti s chronickým únavovým syndrómom (CFS) sú postihnutí príznaky kognitívne dysfunkcie a neurologické postihnutia, ktorej príčina zatiaľ nebol objasnený. Avšak, tieto symptómy sú nápadne podobné tým pacientom predkladané s D-laktátovej acidózy. Významné zvýšenie grampozitívne fakultatívne anaeróbne fekálne mikroorganizmy v 108 CFS pacientov v porovnaní s 177 kontrolných orgánov je uvedený v tejto správe. Životaschopných počet D-mliečna kyselina produkujúce Enterococcus a Streptococcus spp. V vzoriek trusu zo skupiny CFS (3.5x10 (7) KTJ / L a 9.8x10 (7) KTJ / L) boli podstatne vyššia než u kontrolnej skupiny (5.0x10 (6) KTJ / L a 8.9x10 ( 4) KTJ / l). Analýza exometabolic profilov Enterococcus faecalis a Streptococcus sanguinis, zástupcovia Enterococcus a Streptococcus spp. , Respektíve tým, NMR a HPLC ukázalo, že tieto organizmy vyrába podstatne viac kyseliny mliečnej z (13) C-značeného glukózy, ako gramnegatívne baktérie Escherichia coli. Ďalej, ako E. faecalis a S. sanguinis vylučujú viac D-kyselina mliečna, ako E. coli. Táto štúdia naznačuje pravdepodobné spojenie medzi črevné kolonizáciu grampozitívne fakultatívne anaeróbne D-baktérií mliečneho kvasenia a symptom výrazy v podskupine pacientov s CFS. Vzhľadom k tomu, že toto by mohlo vysvetliť nielen neurokognitivní dysfunkcie u pacientov s CFS, ale aj mitochondriálnu dysfunkciu, môžu byť tieto zistenia majú dôležité klinické dôsledky.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19567398

Zarážajúce je, že človek sa o svoje zdravie musí starať sám, za pomoci priateľov a internetu, a to aj napriek tomu, že povinne platí zdravotné poistenie.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 20/07/2010 :  13:22:56  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.
Zajímavé. Mně kdysi, to jsem ještě chodil do základky řekl doktor,že se nejspíše ve sportech neuplatním,protože se mně ve svalech tvoří ve zvýšené míře kyselina mléčná a s endorfiny je to díky tomu slabé. Byl to fakt,protože tam kde měli ostatní s pohybu radost,tam já jsem trpěl bolestí ve svalech. Když si synové postavili fitko, ptal jsem se, nač mají ty plechovky s granulemi a syn odpověděl,že hlavně proto,že ty látky omezují tvorbu kyseliny mléčné a že díky tomu svaly při námaze nebolí.Tak jsem to skusil a pak jsem se divil jakou radost člověku může dát pohyb bez té bolesti. Jak se ty preparáty jmenovaly to si již nepamatuji,ale myslím, že bys je dostal v každém fitnes centru.Proč ty látky nenaordinuje doktor, když jsou známé, to také nechápu a také nevím jestli nemají nějaké vedlejší účinky.Až přijede starší syn, zeptám se jej a pak tě to sem napíši.Ono to totiž funguje a může tě to té bolesti rychle zbavit.Jinak kyselina mléčná je splodinou vznikající při práci svalů a myslím, že na dietě není příliš závislá.Slyšel jsem i to,že srdce a některé další orgány tuto kyselinu ke své práci potřebují,ale co je na tom pravdy nevím.

MB
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 20/07/2010 :  16:24:52  Show Profile  Reply with Quote
Musíte to brát tak, že informace na internetu jsou tak obsáhlé hlavně proto, že doktoři atd. chybují. Není to tak, že by byl každý ve své práci excelentní, a proto je super, že existuje alternativní cesta jak se něco dozvědět.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 20/07/2010 :  21:32:06  Show Profile  Reply with Quote
Nebyť internetu a schopných ľudí na ňom,tak som už dávno po samovražde. Nemám vôbec šťastie na dobrých lekárov. Zatiaľ som nenatrafil ani na jedného dobrého, a to som ich už navštívil neúrekom.
Miloslav, tie vecičky na odbúravanie kyseliny mliečnej sú BCAA, kreatín, karnitín, tribulus.
To BCAA som bral asi pred rokom, ale efekt som necítil.
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 20/07/2010 :  21:40:08  Show Profile  Reply with Quote
navi, mě to stejně není jasné. Ono ten internet je super... Ale stejně mám pocit, že na něm mnoho nepravdivých informací. Nemůžeš brát úplně vše, co najdeš, vážně. Jde to špatně vyhodnotit, pokud nemáš k danému oboru dostatek nastudováno...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 20/07/2010 :  22:55:05  Show Profile  Reply with Quote
Ono to ide špatne vyhodnotiť, aj keď toho máš veľa naštudovaného, ale vždy máš možnosť si to overiť, ak sa ti chce do toho ísť. A poniektorý nemáme na výber, ak chceme prežiť.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 20/07/2010 :  23:01:24  Show Profile  Reply with Quote
Ak 10% vyskúšaného je úspešných a 90% odpad, je to lepšie ako nič. A o to ide. V tomto nedokonalom svete aj 10% správnych informácií je úspech.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 21/07/2010 :  13:36:00  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.
Píšeš o tom,že nemáš štěstí na dobré lékaře. Myslím, že se mýlíš alespoň u některých z nich. Skus si představit kolik lidí se před nimi vystřídá za jediný den. Ve výsledku je podobné výrobnímu pásu kde po sobě náslůedují podobné výrobky a pak vzniká jako následek stav při kterém lékař vnímá jen základní tvary,čili člověk jako člověk a všichni jsou stejní. A tak věnují každému své základní schopnosti dané specializací a nic navíc. Kdyby se u všech snažili o nadstandard a jakési komplexní léčení, nezvládli by ani desetinu pacientů.
Co s toho vyplývá? Dívej se chvíli na výrobní pás a pochopíš. Vidět je jen to, co je jiné, co se liší, co nějak vyniká. Chceš li tedy využívat skutečných schopností lékařů,čili nadstandard, musíš se od ostatních pacientů nějak odlišit. A to je základní kouzlo. Být jiný.

Někdo se učiní jiným a viditelným třeba obálkou s penězi, někdo je viditelný svým postavením ve společnosti a někdo se zviditelní čímsi jiným. Kopneš li doktora do kolena, bude tě vnímat, budeš pro něj viditelný mezi záplavou šedých postav.Že by tě za to poskytnul nadstandardní péči však pochybuji.
Když jsem prvně skončil v nemocnici ptali se lékaři při vizitě jak se cítím. Upozorňoval jsem na velké bolesti a brnění v nohou. Lékař pokýval hlavou a odešel. Také jsem si říkal,že to není dobrý doktor.Jenže jsem se dokázal zviditelnit muzikou a pak se s doktora stal kamarád a ejhle. Ten neschopný se najednou ukázal jako velmi schopný, vtáhnul mne do výzkumného programu a našel i vhodné léky.Nyní jsem vlastně zcela bez problémů,prostě pocitově jsem naprosto zdravý člověk a výkoností jako mladík. Jako šedá myš na pásu bych dnes bědoval nad úrovní doktorů a možná už ani nežil.Staň se viditelným a špatní lékaři se změní na vynikající.
Jen doufám, že toto forum nečtě mnoho lidí.Kdyby lidé toto pochopili a všichni začali být viditelnými, stal bych se mezi nimi i já neviditelným a byli bychom tam kde jsme byli předtím.Opět šedé myši na pásu, jen hluku by bylo víc.

MB
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 21/07/2010 :  22:36:29  Show Profile  Reply with Quote
Navi...Pozeraj si to: http://www.youtube.com/watch?v=MP6u7NuVW4I&feature=related
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 22/07/2010 :  00:04:42  Show Profile  Reply with Quote
Navi.
Píšeš o tom,že nemáš štěstí na dobré lékaře. Myslím, že se mýlíš alespoň u některých z nich. Skus si představit kolik lidí se před nimi vystřídá za jediný den.

Miloslav, ja som "lekárom" bicyklov, a prioritou číslo jedna u mňa je odhaliť závadu a odstrániť ju. Ak sa mi nahrnie veľa opráv, tak ich proste prestanem prijímať a nedočkavcov posielam ku konkurencii. Ja som zastánca kvality, a až potom kvantity. Keby som bol lekár, robil by som to isté. Špecializoval by som sa na prípady, ktoré by boli z nejakého dôvodu nevyriešené. Pre mňa by neboli výzvou ľahko diagnostikované a liečené choroby, ale tie, kde je diagnostika a liečenie v nedostatku.
Dneska je medicína v prevažnej miere rutinou prácou, ale čo z toho mám napríklad ja, čo sa trápim skoro 40 rokov a lekári furt nevedia čo mi je?
Miloslav, zamyslel si sa niekedy, prečo sú lekári zavalený pacientami? Ak by diagnostikovali a liečili správne, ordinácie by boli poloprázdne a na každého by mali dosť času.

Edited by - navi on 22/07/2010 00:06:08
Go to Top of Page
Page: of 96 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000