Author |
Topic |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 04/10/2008 : 13:14:07
|
Navi.
U mne nikdy nebyl autismus diagnostikán a možná se ani o autismus nejedná. Prostě nemám rád,když se někdo ke mně příliš přiblíží. Ono je to možná dáno očima,protože se mně jeho tvář natolik rozostří,že se mu nemohu třeba dívat do očí aby se mně nezačala točit hlava. Na určitou vzdálenost je vše v pořádku ale z blízka uhýbám očima a tím vyvolávám dojem, že jsem neupřímný,či lžu. Je to však očima. A tak si udržuji odstup abych viděl.
MB |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 05/10/2008 : 07:22:15
|
Asi budem nosiť drevo do lesa, keď uvediem toto, že Miloslav? Diabetická polyneuropatia Existujú dôkazy o účinnosti kyseliny alfa-lipoovej pri diabetickej polyneuropatii. Zlepšuje metabolizmus glukózy, zvyšuje citlivosť tkanív na inzulín u diabetických pacientov. Zmierňuje pocit pálenia ako prejav periférnej neuropatie v ústnej dutine pri cukrovke. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 05/10/2008 : 07:53:02
|
Navi.
To je běžně známé.O tom tě řekně každý lékař a doporučí tě jíst třeba zelí a prostě zeleniny, ve které je chlorofil. Jako nějaké tabletky, či injekce tě to nedá nikdo.Zvláště je doporučované kysané zelí,či po vašem kapusta. Když to budeš dodržovat,pak dostaneš ten správný škleb jako čert a stane se s tebe králík.Tu neropatii všek budeš mít stále. Na diabetes to však nějaký kladný vliv má.To ano.
MB |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 05/10/2008 : 09:03:22
|
http://www.vitalsupport.cz/lekarna/doplnky-vyzivy/antioxidanty/Alfa-lipoova-kyselina-ALA.html?gclid=CNyMib6_j5YCFQlStAod7yOCDw Navi. Nojo,ale lékaři doplňky stravy nepředepisují a tak někdy ani nedoporučí.Navrhnou tě co máš jíst a co nesmíš a tím to pro ně končí.Navíc mnohdy o takových doplňcích stravy ani neví. Prostě nikdo není vševědoucí a jsou to jen lidi. Za sebe tě mohu říci, že to skusím,ale nejprve to skusím vymámit od lékaře na předpis. Možná že to pojišťovna hradí. Já nevím.Pro tebe by to také mohlo být dobré,ale já bych se opět nejdříve poradil s lékařem protože se to může prát s nějakým lékem, který třeba bereš. U mne to může zesílit účinek insulinu a tak bych mohl spadnout do častých hypoglikemií.To by znamenalo snížit dávku insulinu, nebo se cpát cukrem,ale to bych za chvilku neprošel dveřmi jak bych byl tlustý. Takže nejdříve lékař a potom teprve ten doplňěk stravy.V každém případě děkuji za nápad.
MB |
|
|
Rzwald
Grafoman
1522 Posts |
Posted - 05/10/2008 : 09:58:47
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Navi.
U mne nikdy nebyl autismus diagnostikán a možná se ani o autismus nejedná. Prostě nemám rád,když se někdo ke mně příliš přiblíží. Ono je to možná dáno očima,protože se mně jeho tvář natolik rozostří,že se mu nemohu třeba dívat do očí aby se mně nezačala točit hlava. Na určitou vzdálenost je vše v pořádku ale z blízka uhýbám očima a tím vyvolávám dojem, že jsem neupřímný,či lžu. Je to však očima. A tak si udržuji odstup abych viděl.
MB
MB, si kup brejle ;-) ...což teda platí i pro mě---já mám rád menší vzdálenosti, protože jen na ně dokážu dobře zaostřit na oči toho, s kým se bavím..a když nezaostřím, tak se mi špatně odhaduje stav jeho mozku...
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Když to budeš dodržovat,pak dostaneš ten správný škleb jako čert a stane se s tebe králík.
lol :-D |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 05/10/2008 : 10:14:09
|
Rzwalde.
Kdyby mně ty brejle pomohly,tak bych je dávno nosil,ony mně totiž dost sluší a vypadám v nich jako profesor.Jinak tvoje skučenost s pohledem do očí potvrzuje to, co jsem říkal.Jenže já vidím lépe na dálku a tak kdybychom se sešli, snažil by ses být ke mně co nejblíže a já od tebe co nejdál a tak bych ustupoval a ty bys mne pronásldoval.Oby bychom měli stejný cíl, čili vidět tomu druhému do očí.To byla ale sranda co?
MB |
|
|
Rzwald
Grafoman
1522 Posts |
Posted - 05/10/2008 : 10:24:29
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Rzwalde.
Kdyby mně ty brejle pomohly,tak bych je dávno nosil,ony mně totiž dost sluší a vypadám v nich jako profesor.Jinak tvoje skučenost s pohledem do očí potvrzuje to, co jsem říkal.Jenže já vidím lépe na dálku a tak kdybychom se sešli, snažil by ses být ke mně co nejblíže a já od tebe co nejdál a tak bych ustupoval a ty bys mne pronásldoval.Oby bychom měli stejný cíl, čili vidět tomu druhému do očí.To byla ale sranda co?
MB
jn..ale tak já v tom nejdu přes mrtvoly, kdybys mně začal zdrhat, tak bych si toho všiml (snad) a přestal bych tě honit :-)
krom toho s těma očima je to zajímavý --- když koukám málo, tak se nedokážu soustředit na to, co mi druhý říká....ale když do nich koukám moc, tak se mi často stane, že si onoho člověka začnu prohlížet (tedáá--hlavně jako u holek...ale nejen u nich)...no a zase se přestanu soustředit ...no a ne vždy se mi podaří rychle najít onen vyvážený stav ...a to je další důvod, proč je lepší icq :-) |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 05/10/2008 : 13:41:21
|
Rzwalde.
To by bylo téma pro mne,kdyby někdo jevil zájem poznat ty konstanty řídící proces myšlení. To co říkáš by se dalo využít jako krásný model toho jak člověk vnímá,že nikdy nesleduje celek, ale pouze relativně malé částečky (bloky)a přechází ve vnímání od bloku k bloku. Nu což? Zájem jsem nenašel a obtěžovat tím nechci.Přesto si dovolím několik málo slov.Dojde li vnímáním bloků k ozvěně plus,čili pocitu příjemna,pak vznikne priorita polarity a jako bys byl k blokům mínus, čili vyvoláajícím pocit nepříjemna slepý. A to je sama podstata slepoty lásky.
MB |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 05/10/2008 : 18:40:18
|
Chlapi, je mi mizerne, nemám energiu ani písať v leže. Hneď ako sa mi polepší, tak napíšem. |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 05/10/2008 : 18:50:58
|
Ešte teplý príspevok z http://www.zdravie.sk/sz/forum/510/1/0/368580/1-1/Depresia.html Kyselina alfa-lipoova sa bezne pouziva v medicinskej praxi pri liecne diabetu a polyneuropatii rozneho povodu. Najcastejsie v davkach 600-1800mg denne. Jej cena sa odvija od toho, ze je zaregistrovana ako liek s vykonanymi vsetkymi potrebnymi skuskami na ucinnost, bezpecnost, akutnu, subakutnu, subchronicku aj chronicku toxicitu, na mutagenne vlastnosti, na teratogenitu a klinickymi skuskami v 4 stadiach. To, ze niekto vyraba lacnu, je len dosledok toho, ze nic taketo nemusel testovat. Aj na Slovensku existuje volnopredajny pripravok s kyselinou alfa-lipoovou v davke 200 mg. |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
|
Rzwald
Grafoman
1522 Posts |
Posted - 05/10/2008 : 21:26:51
|
quote: Originally posted by navi
Chlapi, je mi mizerne, nemám energiu ani písať v leže. Hneď ako sa mi polepší, tak napíšem.
navi, přeji zdraví, ..je mizerné, když je člověku mizerně jeden dotaz (tak mi napadl ani nevím jak) ...ty jsi tu dlouho nebyl a přitom jsi (soudě minimálně dle tvého počtu příspěvků) hodně aktivní člen -- a mebyl jsi tu určitě dýl než trvá jakákoliv dovolená či cokoliv, co mě napadá... ..proto bych se zeptal, kde jsi byl, příp. co jsi dělal a proč ses rozhodl "vrátit", případně (pokud jsi nikdy neodešel), proč jsi měl takové dlouhé období "ticha". ...ptám se jen proto, že tu na fóru je velmi velké množství uživatelů, kteří mají různý počet příspěvků (často však vysoký), ale jen zlomek z nich je aktivní i teď --- proč odešli? ...jen tak, ze zvědavosti se ptám. quote: Originally posted by Miloslav Bažant To co říkáš by se dalo využít jako krásný model toho jak člověk vnímá,že nikdy nesleduje celek, ale pouze relativně malé částečky (bloky)a přechází ve vnímání od bloku k bloku.
myslíš to s těma očima? Když se někomu dívám do očí a neprohlížím si ho (jako když mě někdo něco říká), tak ho prakticky nevnímám (kdyby ses mě po té zeptal, jakou barvu očí měl, tak bych nevěděl)...oči slouží jen jako záchytný bod--mají jakýsi "uklidňující" účinek, slouží jen ke koncentraci. jinak občas se mě stane, že zpozoruju, že se tohle přihodí někomu jinému...potom je sranda, když ten někdo (teda jako..obvykle zase holka) požádá např. abych mu vysvětlil něco..a já pak zpozoruju, že už mě neposlouchá (byť horlivě přikyvuje), ale prohlíží si mě. Pak vždy nevím, jestli jí (obecně ho) upozornit na to, že již nemá tušení, o čem mluvím (což by znělo poněkud divně asi) a nebo mám dál vysvětlovat, i když vím, že je to zbytečné (a na místě by třeba bylo pozvat ji do kina, místo vysvětlování fyziky)...nicméně jsem problém již vyřešil, obvykle položím "kontrolní otázku" (ještě nikdy se mi nestalo, aby následovala správná odpověď..obvykle napoprvé ani nepochopí otázku a musím ji znovu zopakovat, protože mě nevnímala) a tím ji donutím, aby zase zapla mozkové závity.
|
|
|
Topic |
|
|
|