Author |
Topic  |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/04/2009 : 07:33:41
|
Rzwalde.
Přiznám se, že bych ve veřejném fitku také vypadal jako idiot,protože pracuji s velmi malým zatížením, na rotopedu třeba jen na první supeň brzdy a činky (pro ruce) třeba jen kilové. Velké činky na prsní a zádové svaly zatím dle lékaře nesmím používat díky operaci srdce.Jenže já to dělám doma (ve sklepě)kde moji dva synové to fitko vybudovali aby potom na ně téměř docela zapomněli. A tak tam řádím na nejmenší zátěže a nikdo se mne nemůže posmívat ani tehdy,když si co chvíli měřím tlak,či hladinu cukru. Po těch dvou letech flákání a odpočívání jsem byl hodně zeslabený,ale bál jsem se zvýšeného výkonu,abych tím neprovedl nějakou hloupost. Nyní mně již otrnulo a tak jsem po domluvě s lékařem začal a mohu tě říci, že jsem dobře udělal, protože moje celková kondice roste,což poznám i na vystoupení,protože je moje únava menší. Ještě bych chtěl přestat s kouřením a potom ze mne bude kondicí třicátník.Hihihi.Objem svalů mne nezajímá,ale síla vytrvalost ano.Kolečku se vyhýbám,protože právě tento styl žátěže není pro srdce (operované) tím nejlepším. Venkoncem to ani nepotřebuji,protože jsem si vyrobil potomky, kteří to za mne udělají, je i třeba. Dodatek. Zjistil jsem, že přizvýšeném výkonu,čili při cvičení mně klesá hladina cukru v krvi,což konstatoval doktor a začíná přemýšlet o tom, že mne převede pouze na prášky a dietu. Takže kluci udělali dobře, když to fitko vybudovali a já se jim tímto omlouvám za to že jsem zabrání místnosti v suterenu pro tento účel považoval za pitomost a dával jim to najevo. Nyní zabrali i další místnost a budují zde saunu.Já už ale mlčím a vyvaruji se připomínek.(spíše už se těším, až bude hotová. Jinak když cosi žíkáš a neoznačíš to za legraci, předpokládám, že to myslíš vážně.
MB |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 16/04/2009 : 07:22:43
|
Rzwalde. Rád bych se zeptal, proč jsi přestal odpovídat na tématu STR. Uvědomil sis,že vytvoříme li virtuální mřížku (3D) v konečném prostoru a veškerý pohyb je pozorován vzhledem k těmto souřadnicím STR vlastně vůbec neplatí? Jak vidíš, dal jsem si práci a hledal jsem.Bez odpovědi byla moje snaha marná a zbytečná. Je to podobné jako bys odešel od rozehrané šachové partie bez udání důvodu,čili je to nefér.
MB |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 16/04/2009 : 09:31:30
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Je to podobné jako bys odešel od rozehrané šachové partie bez udání důvodu,čili je to nefér.
tak já hraju šachy... (škoda že není s kým poslední dobou..) ...když někdo odejde od rozehrané šachové partie, tak to není nefér, ale po uplynutí časového limitu mu na hodinách spadne praporek, čili prohrál...
...na soutěžích -- u začátečníků...když někdo provede tah a zapomene zmáčknout hodiny, aby se začal počítat čas soupeřovi, tak druhý nejen, že ho neupozorní, ale dokonce sám nehraje (a dělá že přemýšlí) a to tak dlouho, dokud to protihráčovi nezačne být divné a svého omylu si nevšimne :-)
...ale jinak---já jsem snad ani tu reakci nějak moc nezaregistroval. Ale stejně mám dojem, že to tu nevyřešíme... |
 |
|
okref
Velmi aktivní uživatel

672 Posts |
Posted - 16/04/2009 : 10:41:45
|
Hraješ taky šachy na internetu? Já jo. Nejsem žádný dobrý hráč, dělám časté chyby v jednoduchých tazích a přehlížím hrozící tahy soupeře. Ale když jsem ve formě, tak to stíhám sledovat a hru si užívám.
chessCube - průměrně 1000 hráčů online. Tam jsem dosahoval osobního nejvyššího rankingu. Spousta mladých nezkušených hráčů, hodně Indů Afričanů. Jednou mě vyloučili za užívání vulgárních výrazů(na adresu Čínské vlády). Podruhé jsem zapoměl heslo a přihlaš. jméno a na potřetí se mi už nový email zakládat nechce. Takže mě tam už nikdo neuvidí. Nestabilní server taky každou chvíli vyhazuje ze hry.
ICC - spousta zkušených hráčů a hlavně těch, kteří to s šachy myslí vážně - 14 dní free, pak už se musí platit. Spousta výukových lekcí od profesionálních hráčů. Herní server mě neodpojoval moc často.
chess.com - herní server je v testování a zatím se tam nedá hrát, pořád odpojuje. Jestli to někdy pořádně poběží, tak to bude nejlepší šachový free herní web. Nejpluralitnější národnosti hráčů vůbec - během několika málo partií v řadě jsem si zahrál s Arubanem, Kréťanem, Rusem, Američanem, Filipíncem, Japoncem, Venezuelanem, Angličanem...
Playok.com - tady hraji. Velmi stabilní herní server. Ještě se mi nestalo, že by mě to někdy vyhodilo. Za to se ale musí platit hnusnou grafikou. Také různost národností je slabá. Poláků je tam devadesát procent, pak sem tam nějáky Čech, Angličan, Francouz, Nizozemec, Rus. Průměrný počet hráčů je 2000 denně. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 16/04/2009 : 14:16:02
|
quote: Originally posted by okref
Hraješ taky šachy na internetu?
jj hraju na www.infiniachess.com ...teda--dřív (=před rokem asi) ...než začal bývat net nestabilní a odpojovat mě (ne vinou serveru). To mě strašně naštvalo, protože se tím ztratila hra...a já jsem hrál právě na rating (elo), tj. snažil jsem se vyhrát vždy když to šlo...a každý odpojení byla prohraná partie, tzn. mě to mrvilo skóre, tak jsem se na to vykašlal... ...ale teď mám internet na pokoju, tak zase začnu hrát (jenže jsem zjistil, že jsem zapoměl heslo... :-(
...stáhneš si klienta, kterým se pak připojuješ k servru.. ...hráčů je tam registrovaných 32751, nicméně nevím, kolik z nich je tak průměrně online... ale nikdy (a vyzkoušel jsem všechny denní doby) se mi nestalo, že bych neměl soupeře :-) ...taky je dobrý, že se ti tam počítá z odehraných partií elo ...takže tvé skóre je "mezinárodně srovnatelné" ...ty ratingy na jiných servrech, co jsem zkoušel se počítají kdoví jakým algoritmem a mohou proto porovnávat jen účastníky na daném servru... ..na hráče, kteří mají nutkání nadávat čínské vládě, se taky myslí, chat tam je (i vyřvávací místnost ;-) ..takže v poho... ...no a grafiku lze trochu nastavit a upravit, nicméně jako nějaká super taky není...taková střízlivá...
...taky dobrý je (ne že bych té možnosti někdy využil), že tam hrávají i mistři občas, takže se můžeš dívat, když je chytneš (obvykle jsou oznámení dopředu)... ...no a statistika se ti ukládá, stejně jako partie, takže si je můžeš projet, když chceš... ...a hru lze předem nastavit - na kolik minut se hraje, zda je to přátelská nebo na ostro (tj. zda se bude počítat do ratingu), zda normální šachy nebo nějakou variantu (Fischerovi, "žravý" nebo "blázinec"), atd. Soupeře taky lze zažádat o víc času, když máte zajímavou partii a není to zrovna hra na ostro, atd. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
|
okref
Velmi aktivní uživatel

672 Posts |
Posted - 16/04/2009 : 17:01:45
|
Ja tu infiniu zkusim, vypadá moc dobře. Jestli mě to ale jedinkrát během rozehrané partie odpojí, tak už mě tam nikdo nikdy neuvidí. |
 |
|
okref
Velmi aktivní uživatel

672 Posts |
Posted - 16/04/2009 : 17:36:28
|
Tak jsem to zkusil a prostě se nedokážu zaregistrovat. Všechno mám vyplněné správně, jak to po mě chtěj, ale vyhodí to hlášku: This client banned from server. Čekal jsem, že třeba přijde potvrzovací email, ale nic. Ve firewallu mám klienta povoleného, tak nevím, co dělám blbě. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 17/04/2009 : 02:35:40
|
hmmmm...tak to netuším, v čem by mohl být problém...mně jedou bezproblému...
nicméně pokud se ti líbily infinia chess, tak vše, co jsem o nich napsal splňují ještě i http://www.freechess.org/ (a klient BabaChess), nicméně oproti infiniám je ten program o mnoho dokonalejší, což však považuji spíše za škodu...nejsem si jist, zda budeš mít náladu se v něm několik hodin babrat. ...já jsem si s tím hrál 4 hodiny (!) než jsem ten program nějak uzpůsobil obrazu svému a než vše pochopil... ...nicméně až se to povede, tak -- tak normální člověk to stejně neocení asi (kromě teda hezké grafiky), i když...kdo ví (mám dojem, že to ocení hlavně profíci a potom lidi typu "hračička"). Můžeš si tam třeba nahrát šachový motor a provádět analýzu partií, který odehraješ a který sis uložil -- nicméně nepředpokládám, že tuhle funkci někdo běžný využije... Taky se tam dá dost chatovat (na infiniích toho lidi moc nenamluví), můžeš si program vizuálně zcela přenastavit, ...aplikovat nejrůznější filtry na skoro všechno, atd. Např. klient zvládá i takový šílenosti jako třeba i gesta myší nebo export komentářů do rtf...nebo si můžeš dělat osobní poznámky k uživatelům, "napíchnout se na ně" (=automaticky sledovat jejich partie, atd.). Je toho hodně, ale samý řekl bych zbytečnosti...to podstatný mají v sobě infinie (a přehledně a jasně a blbuvzdorně, na rozdíl od tohohle)
GUI vypadá např. takhle: http://www.babaschess.net/showss.asp?i=movelist2 http://www.babaschess.net/showss.asp?i=bughouse2 ..a nebo taky jakkoliv jinak :-) ..dle toho, jak nastavíš...
tady jsou domovský stránky programu: http://www.babaschess.net/default.asp
Nicméně co by mohl i běžný uživatel ocenit jsou ty komentovaný výukový kurzy, který jsou fakt dobrý (a hlavně mnohokrát za den - pro začátečníky i pokročilý)...a když si je ještě zpracuješ, tak se z toho dá dobře učit...
např. část jedné lekce - Sicilská obrana
LectureBot(TD)(----): With that out of the way, let's begin the lecture! LectureBot(TD)(----): This lecture is on Closed Sicilian Survey, part 1 and was written by Oren. It lasts about 18 minutes. I hope you enjoy and learn from it! LectureBot(TD)(----): Welcome to the Closed Sicilian opening survey, part 1. LectureBot(TD)(----): During the last 50 years, the Sicilian defense has been one of the most common openings in the top level. Maybe the most played one of all times! LectureBot moves: e4 LectureBot moves: c5 LectureBot(TD)(----): Before starting examining the opening, let's talk a bit about why playing Closed Sicilian at all. Please do not fall asleep - this is going to be a bit long but it's very important I promise to show many chess moves later! LectureBot(TD)(----): Today, a grandmaster which plays a Sicilian game must know, memorize and have experience with many variations. This refers to the "normal" Sicilian lines we all know or heard of, like the Dragon, Schweningen, Najdorf, Kan systems. LectureBot(TD)(----): However, a player which prepares his opening repertoire usually chooses lines which do not require a lot of memorizing. Rather, opening lines which guarantee a stable position, yet alive and full of tactics, are preferred. LectureBot(TD)(----): Explaining more, a modern chess player would like to control the game, leading it to his favorite and known opening lines - especially if he has the white pieces, where he has more choice! LectureBot(TD)(----): In this lecture (and possibly its successors) I will present to you my favorite line against the Sicilian defense - the Closed Sicilian, characterized by the following move: LectureBot moves: Nc3 LectureBot(TD)(----): This move is played by many inexperienced players, not knowing of the usual opening strategy in the Sicilian. However, 2.Nc3 has a deep strategical meaning. LectureBot backs up 1 move. LectureBot(TD)(----): In all open Sicilian lines, white exchanges his d-pawn with black's c-pawn. e.g.: LectureBot moves: Nf3 LectureBot moves: d6 LectureBot moves: d4 LectureBot moves: cxd4 LectureBot moves: Nxd4 LectureBot(TD)(----): In this position, white has hopes for a strong center holding: his d4 knight is already developed and centralized, and he will occupy the d5 square (probably with a knight too), later in the game. LectureBot(TD)(----): An attempt of black to prevent this control (by e6) will be followed by white pressing the weak d6 pawn, using his queen and rooks along the d-file. LectureBot(TD)(----): Black, however, will try to benefit from the half-open c-file, which is a "long-term weapon". It is well known that if white does not use his centralized pieces for launching a fast mating attack, black will have a favorable ending. LectureBot(TD)(----): Always remember, when playing the open Sicilian as white, that on each game in which white has won in a crushing attacking manner after 25-30 moves, there exists another Sicilian game in which black won in the ending, using his pressure along the c-file. LectureBot(TD)(----): To be frank, I love the open Sicilian and I play it myself, from time to time. A series of lectures can be given on many tactical ideas in the open Sicilian. LectureBot(TD)(----): However, when I have to play and win as white against Sicilian, I prefer the closed variation. White can certainly get an advantage in many lines, without getting worried about hard-to-find middlegame tactics. LectureBot(TD)(----): Ok, almost end of the boring talks Let's see now the main opening lines in Closed Sicilian (called also CS): LectureBot backs up 5 moves. LectureBot moves: Nc3 LectureBot moves: Nc6 LectureBot(TD)(----): Ok, what happened so far? Black saw that white is NOT going to exchange the c5 pawn for his d4. So c-file remains closed! LectureBot(TD)(----): And black cannot utilize it in the foreseeable future... one point in favor of CS already LectureBot(TD)(----): Can you spot another problem the c5 pawn gives for black's development? Take 30 seconds to think... LectureBot(TD)(----): So... LectureBot(TD)(----): Black's dark square bishop is blocked too, hence in most CS lines, black will prefer to develop it to g7 using the fianchetto, rather than play e6 and Be7, leaving this bishop quite poor and closed there... LectureBot moves: g3 LectureBot moves: g6 LectureBot moves: Bg2 LectureBot moves: Bg7 LectureBot moves: d3 LectureBot(TD)(----): Ok, so we more or less understand the starting position of the CS. You may have wondered why white played g3 and Bg2 as well. The reason is similar: LectureBot(TD)(----): Since white wants to leave the center closed, he plays d3 instead of d4, and to make his f1 bishop useful, he occupies the long h1-a8 diagonal. This g2 bishop can really fire like a Dragon... LectureBot(TD)(----): White's play depends now on how black continues here. There are 2 main lines in this position: 5. .. e6 and 5. .. d6. Most of the other lines later transpose to these two lines. LectureBot(TD)(----): In this lecture we will talk about the 5. .. e6 line. LectureBot moves: e6 LectureBot(TD)(----): White's best move in this position is the sharp 6.Be3. LectureBot moves: Be3 LectureBot(TD)(----): Most of the people reject the CS as boring and giving no advantage because of the well known and analyzed 6.f4 lines (after 5. .. d6 mostly). Black usually gets a comfortable position. E.g.: LectureBot backs up 1 move. LectureBot moves: f4 LectureBot moves: Nge7 LectureBot moves: Nf3 LectureBot moves: O-O LectureBot moves: O-O LectureBot(TD)(----): Black controls the key square f5 with many pieces and does not let white launch a pawn storm immediately with f5. White will have to play first g4, and black can then strike back in the center with d5! LectureBot backs up 5 moves. LectureBot moves: Be3 LectureBot(TD)(----): However, the Be3 are much sharper and risky for BLACK. That's the neat point about this opening.
atd. atd. ...samozřejmě tahy vidíš na šachovnici a není to jednobareavný písmo, tak to je přehlednější než tady...
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 20/04/2009 : 12:17:09
|
Pro Martina Fuchsu.
Poslal jsem tě tu ukázku textu,ale oznamuje mně to chybu.Byl bych rád, kdybys mně dal vědět, zda jsi ten E mail dostal, či ne.
MB |
 |
|
jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts |
Posted - 20/04/2009 : 14:40:41
|
Pro šachisty - já hrávám na playok.com, jméno jrf  Rád si s vámi zahraju, úprava profilu mi tady nějak nejde, tak dám kontakt zde mail:1831@seznam.cz icq: 235391506 Jinak to hraju závodně, no  |
 |
|
okref
Velmi aktivní uživatel

672 Posts |
Posted - 20/04/2009 : 15:48:58
|
Pro rzwalda: Jo freechess šlape pěkně.
Pro jrf: Na playok se občas pohybuji. Ale asi by to nebyla ani pro jednoho z nás moc velká zábava, kdybychom si zahráli. Vždyť ty máš přes 1800 a já se pohybuji na 1100.
|
 |
|
axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts |
Posted - 23/04/2009 : 21:27:32
|
Chtěla bych sem dát jeden odkaz, jestli byste se na to podívali a pak sem napsali svůj názor...Na nové téma to není... Zajímaly by mě vaše názory k tomu..Baví mě vás hlavně číst.. 
Blog: www.daliborzvolsky.txt.cz
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 24/04/2009 : 07:10:00
|
Axel. Bohužel, je to tak maličké písmo, že to nepřečtu a zvětšit to nějak nejde.
MB |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 25/04/2009 : 11:53:22
|
tenhle rozhovor jsem nepochopil:
(začátek rozhvoru)
ona: ahoj jak se vede já: ahoj :-) ..normálka já: ..co ty? ona: taky normálka
(konec rozhovoru :-D )
..otázka zní: jaký byl smysl tohohle rozhovoru? :-D
(chtěl bych se někdy umět bavit s lidmi jen tak...třeba hodinu o ničem--to by bylo nádherné.. Existují nějaký kurzy? Jak se to jmenuje vlastně? " Umění žvatlu " To bylo pánejo..hned bych se přihlásil..nebo: " Naučte se vytrvalému tlachání !! " :-)
Také vám tlachání hrůzu nahání? Odhalte tajemství prázdné mluvy s mezinárodně uznávaným přeborníkem v společenském řečnění !! Přihlaste se ještě teď a získáte jako dárek unikátní nástroj na posilování jazyka... |
 |
|
Topic  |
|
|
|