www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Kecárna.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 96

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 16/12/2008 :  12:41:24  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kurte.

Jen krátce,protože odjíždím na vystoupení. S tou eutanázií nejsem ani trochu jistý, což jsem vyjádřil s tím příkladem matky,či jiného blízkého člověka. Zřejmě by se ve mně praly dvě protichůdné myšlenky. Mít toho člověka nablízku alespoň ještě chvíli i za cenu, že tuto dobu on těžce protrpí a myšlnka na to,že by pro něj bylo skutečně lepší to utrpění zkrátit, když jej nečeká stejně nic jiného než to utrpení a smrt. Druhým faktem proti je možnost, že by toto bylo znužíváno třeba díky dědictví a podobně a byly by vražděni beztrestně řeba i lidi u kterých je uzdravení a lepší život možné.Takže jistý si v tom v žádném případě nejsem.
Co se týká těch narkotik. Morfin je běžně podáván a derváty morfinu také ale smí být podávané pouze lékařem. Otevření užití dalších opiátů a drog? Proč ne? K tomu se však přesněji vyjádřím až zítra,protože mám nejvyžší čas odejet. Hraji od 2 hod a musím si připravit aparatury.

MB
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 16/12/2008 :  13:53:39  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kurt

Pánové (a dámo), může mi někdo na pár řádcích napsat něco o nejzávažnějším etickém problému (problémech) dneška ? Vážně to potřebuji k odrazu. Teď jsem dopsal o významu zájmové činnosti pro děti se spec. poruchami učení, ostatně pro všechny haranty, a najednou tohle ! Pište, faxujte, telegrafujte !
Merci, Kurt.

Kurte, imo je velmi VELKÁ škoda psát takové otázky sem do kecárny, neboť by se spíš hodilo na ně založit nové téma. Kecárnu totiž čte jen pár jedinců, kteří mají téměř nekonečno času (např. pochybuji, že ji nějak pravidelně čte noemus, okref, rajis a o dalších ani nemluvě)

imo nejvážnější etické problémy dneška jsou spjaty s politikou a zeměmi třetího světa a všeobecnými lidskými právy

pokud jde o potraty, tak po oplození máš v těle budoucí matky dv buňky...zabít dvě buňky, v tom nevidím žádný etický problém...buňky se pak začnou dělit a zmnožovat se...a organizovat se ...no a za pár týdnů už v nich lze spatřit minimálně zárodek živého tvora (pokud rovnou ne člověka) a tam problémy začínají (nicméně za chvilku je velmi snadno vyřešíme ), neboť to je již bezpochyby zabití něčeho živého.

Takže minimálně pokud je potrat proveden vča, tak v něm není problém ("zabíjíš" buňky)
...pokud je již v pokročilejších stadiích...tak si polož otázku, co je špatného na zabití? (aneb pokud si to nevyjasníme, budeme čelit následujícímu (řekl bych zprofanovanému) paradoxu: když žiji, jsem živ a smrt mě tedy netrápí, když jsem mrtev, jsem mrtev, neboli nejsem, tedy nemůže mě nic trápit, neboť nemám schopnost cítit trápení, neboť jsem mrtev. Tedy není důvod se bát smrti a hazardovat se životem. Tento závěr je však ve sporu s všeobecným cítětím, tedy není správný --- je to jen logická hříčka, plynoucí z nesprávného přiřazení příčiny strachu z vidiny blízké smrti smrti samotné. Pokud však smrt samotná není problém, co je tedy problém?)

mě napadají tyto věci:

1. zabráníš člověku v uskutečnění jeho plánů, odebereš mu možnost prožít, co prožít chtěl, na co se těšil, popřeš jeho svobodu - bez jeho souhlasu ukončíš jeho možnost ovlivňovat věci

2. zničíš veškeré vazby, které měl (nebo chtěl mít) s jinými bytostmi

z toho plyne, že zabít novorozeně nebo mimino v břichu není (tak velký) problém (jako třeba zabít 30ti letého), neboť ono si zatím nic neplánuje (ještě ani neví, že je, vůbec si samo sebe neuvědomuje - jeho nervová soustava na to zatím nestačí) a ani nezničíš žádné vazby s okolím, neboť se nestihly utvořit

...takže toliko, co se týče potratů

co se týče eutanázie, tak u ní je imo jediný problém ten, že je možné, že někdo unáhleně prohlásí, že chce zemřít, ale činí toto prohlášení kvůli pomýleným přesvědčením typu "ta bolest bude trvat věčně", "už nikdy mě nic dobrého nečeká", atd., které se můžou s postupem času ukázat jako nesprávné. Proto imo nelze se vyslovit k eutanázii objektivně (a vyřešit tuto otázku jednou pro vždy), ale musí se od případu k případu --- maximálně lze vyzkoumat, jaká kritéria by se měla vždy posuzovat...ale to bych nechal na doktorech a psycholozích.

Jinak domnívám se, že nikdo nemá právo mě nutit žít proti mé vůli. Obecně na životě není objektivně nic hezkého nebo dobrého, pouze většina lidí jej subjektivně vnímá jako hezký a dobrý...ale je to jen většinový subjektivní a neobhajitelný pocit, proto jsou někdy sklony tento absolutizovat a život se stává čímsi nedotknutelným až posvátným.
(pokud nesouhlasíš, uvěď mi nějaké objektivní a racionální důvody proč žít)
Go to Top of Page

Kurt
Uživatel

Czech Republic
75 Posts

Posted - 16/12/2008 :  22:59:58  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave, zakládat nové téma nemohu, nechodím sem proto, že nemám co dělat, ale ze zájmu, ani nevím, jak se to zakládá. Ale to by mi syn řekl. Jde o to, že ty věci musím zpracovávat, jak to přijde - v pátek jsem nebyl ve škole, uhodil jsem se (jak by řekl Ivan Mládek, naštěstí jsem dopadl hladce na hlavu) a hned se na našich společných stránkách, naší skupiny, objevilo, co má kdo zpracovat. Že jsem tam nešel s bolavou hlavou a nohou, dostal bych zápočet za přítomnost. Etický problém v lidských právech ? Ve třetím světě ? Pro kardinála Vlka a všechny jeho společníky ve víře, pro naše bratry na Slovensku, kteří uzavřeli smlouvu s Vatikánem, takže se stane, že ženská nenajde gynekologa, který by jí udělal i terapeutickou interrupci, ještě hůř v Polsku ... atd. ... pro ně vzniká duše okamžikem spojení dvou pohlavních buněk !!! Co je pro koho (ne) mravné ? To je právě ten problém, všude tam, kde vznikají více či méně vyhraněné strany pro-life nebo pro-choice, jako v tomto případě.
S tím miminem - setkal jsem se s názorem u jedné MUDr., kterou jsem znal ze střelnice a která měla nějaké oplétačky ohledně zanedbané péče, že nikdo neví, co z toho dítěte vyroste, nějaký šibeničník třeba ... Měla pravdu v tom smyslu, že rodiče vždycky dávají přednost dítěti, do kterého už více investovali; z příp. úmrtí mimina se snadněji otřepou, než když zahyne dejme tomu desetiletý.
Eutanázie opravdu může být zneužitelná, je tu nebezpečí unáhlenosti aj. Btw. setkal jsem se s názorem , že lékaři z nás pořád dělají malé blbce, když si ani nemůžeme sami naordinovat a koupit antibiotika a ovšem i lehké drogy. Naprosto souhlasím, a to bez ohledu na nebezpečí zneužití, k čemuž by jistě docházelo.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 17/12/2008 :  14:18:19  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kurte.

Copak kardinál Vlk (v rouše beránčím)?!
Já jsem do fora také nepřišel z nudy,ale proto, že jsem chtěl lidem předat svoje poznání,ke kterému jsem došel. Ve výsledku to však vyšlo nastejno, jako kdybych zde byl z nudy. Přes třicet let jsem se zabýval procesem myšlení a protože jsem poznal, že toto poznání otevírá dveře k pochopení řady věcí, myslel jsem, že o to bude zájem. Výsledek se rovný nule.
S těmi dětmi je to složité. Já si doma užívám s vnukem. Při posledním vyšetření mu naměřili IQ kolem 130,ale je mu to houby platné. Měl epilepsii a má LMD,což má za následek superaktivitu a poruchu soustředění. Toho kdybys přivázal ke stolu,tak bude skákat i s tím stolem.Kdybys s ním byl, když píše domácí úkoly, pak bys asi bědoval jako já. On snad zapomene proč tam sedí a tak vedle toho sleduje vše možné a vrtí se jako na verpánku. Když mu řeknu aby cosi přinesl, tak vyskočí bez odmlouvání a běží, jenže vždycky na stranu opačnou a potom se přijde zeptat, co jsi vlastně přinést chtěl.Přitom se učí dobře a měl vyznamenání. Aby cvičil do hudebky jej nepřinutím ani násilím a potom přijde s hodiny a ukazuje mně jedničku s pochvalou,takže vypadám jako blbec já,když jej nutím ke cvičení. On to prostě nepotřebuje,alespoň si to myslí. Jakmile se spojí vysoké IQ s hyperaktivitou a poruchou soustředění, je to prostě na zbláznění.Když si představím, že máš takových dětí plnou třídu, pak tě upřímně lituji. Mně dokáže dát zabrat ten jeden. Nahrazuji mu tátu (on mně tak i říká) ,ale ač jsem vychoval tři děti a mám nějaké skušenosti, na toho mně skušenosti naprosto nedostačují.
K těm potratům. V rodině neznám nikoho, kdo by k takovému kroku přistoupil. trátu dítěte bohudík také neznám s vlastní skušenosti,takže si pouze představuji, co by mohl člověk v takové situaci cítit a myslím, že máš pravdu.

MB
Go to Top of Page

Kurt
Uživatel

Czech Republic
75 Posts

Posted - 18/12/2008 :  07:32:52  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave,
já těch dětí nemám plnou třídu, teď jsem doma a zač. ledna se přihlásím na ÚP. Užil jsem si jich, byla to taková směska, v DD a ve VÚ. Také hyperaktivní a s LMD.
Můj synovec žije na hromádce s holkou, která má syna s LMD a hyper. Říká, že je to hrozné, on vůbec nevnímá, činí, co chce a jak a kdy chce ... Domácí příprava je pro oba utrpením. Přitom to není hloupý kluk, byl jsem s nima na chatě. Já se s takovými dětmi také setkám, protože chodím na pedagogiku jako dálkař, konkr. na specializaci - spec. pedagogika. Ale pozor, naše vyučující, dělá s námi vývojovou psychologii, také má LMD a přes varování tehdejších lékařů šla studovat. Tak si to přeber.
Jinak vše nejlepší k Tvému dnešnímu svátku! Kurt.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 18/12/2008 :  16:46:38  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kurte.

Díky za blahopřání, Bez něj bych ani nevěděl, že mám svátek. Já totiž neslavím ani narozwniny.Jó kdybych mládnul, pak by to za oslavu stálo ,ale slavit to že jsem starší a starší se mně nechce.
To LHD , to je prostě něco zvláště je to spojené s hyperaktivitou. Právě nyní sedí u vedlejšího počítače a já pěním jako papiňák.Kdyby jen seděl a hrál nějakou hru, či co. On se v jednom kuse vrtí a plní hartdisk naprosto zbytečnými programy. On totiž u hry nevydrží a tak stále něco instaluje,či konfiguruje.Nejhorší na tom je,že mu nemohu ani vynadat a sklidnit jej aby seděl v klidu je absolutně nemožné. Oni si jej zvou i sousedé aby jim cosi naistaloval, nebo seřídil a on to zvládá. On prostě dochází ke kladným výsledkům cestou na které by každý další skrachoval.Skuse mně vysvětlit,jak je možné neučit se anglická slovíčka a nosit s angličtiny jednotky. On se je neučí, ale zná je.Totéžs muzikou. Moje pravda říká, že bez cvičení to nejde.On mně dokazuje, že to jde a já to nechápu. Navíc je to milý kluk,který si každého hned omotá kolem prstu a mluví jako mluvíval můj děda,čili čistě spisovně, až je mně trapné ho poslouchat.Když píše úkoly,pak minutu sedí, další klečí,další se protahuje či zívá. Přikážeš li mu aby se uklidnil a seděl jak má, pak po chvilce není vůbec schopný se na cokoliv soustředit. Normální chůzi asi nezná,protože stále běhá skáče a dalo by se říci, že při chůzi tančí. Když mu řeknu aby šel normálně,kroutí se při tom jako bajadéra a je vidět,že je mu silně nepříjemné.Zřejmě by pro něj bylo nejhorším trestem,přinutit jej aby byl chvíli v klidu. Dle jeho vyjádření když je v klidu, běhá mu po celém těle elektrika.Když je v pohybu, je mu dobře. Nejhorší asi je ta jeho naprostá zbrklost. Když jej o cosi požádáš, slyšíš na místo odmlouvání "jasně" vyskočí a už běží pro to,ale většínou běží na stranu opačnou a potom se přijde zeptat, co jsi vlastně chtěl přinést. No prostě, jsou to zážitky a já který jsem naopak až příliž klidný se při těch jeho kouscích nažhavím,že bych mu nejraději najakou přišil na zadek. Jenže on je mnohem poslušnější, než moje vlastní děti ,jen je divoký,ale zase výsledky má dobré. Tak nevím???

MB
Go to Top of Page

Kurt
Uživatel

Czech Republic
75 Posts

Posted - 18/12/2008 :  17:16:44  Show Profile  Reply with Quote
Ano .... Ale ono taky ... jak se má správně sedět? Třeba on dělá všechno správně ?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 18/12/2008 :  17:47:59  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kurte.
A řekl by sis toto,kdyby seděl u tebe ve třídě? Já vím že to dělá správně vzhledem ke svému stavu.On to totiž jinak dělat ani nemůže,protože by v něm narostlo napětí,které tímto kompensuje, Jenže to správné může být považováno za zápor třeba učitelem a tak hledám cestu k tomu, jak jej v tomto změnit,ale nevím si vůbec rady.Ničit jeho intelekt kvůli tomu, aby klidně seděl, neskákal a stále neběhal se mně zdá být naprostou pitomstí. Svázat jej medikamenty ještě větší,ale zabránit tomu nemohu.

MB
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 19/12/2008 :  01:31:00  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Kurte.
A řekl by sis toto,kdyby seděl u tebe ve třídě? Já vím že to dělá správně vzhledem ke svému stavu.On to totiž jinak dělat ani nemůže,protože by v něm narostlo napětí,které tímto kompensuje, Jenže to správné může být považováno za zápor třeba učitelem a tak hledám cestu k tomu, jak jej v tomto změnit,ale nevím si vůbec rady.Ničit jeho intelekt kvůli tomu, aby klidně seděl, neskákal a stále neběhal se mně zdá být naprostou pitomstí. Svázat jej medikamenty ještě větší,ale zabránit tomu nemohu.

MB

Slávo, doporuč mu, aby se věnoval nějakému sportu(pokud se nevěnuje..), ať se mu věnuje 3x týdně aspoň hodinu (podle obtíže..v případě běhání radši 2) a pak uvidíš, jestli se to zlepší.
..Pokud by se to tímto nezlepšilo, pak by nebylo od věci zajít na vyšetření se štítnou, třeba ji má zrychlenou. A taky by mohlo pomoct zkusit nejíst sladký(někdo na to reaguje hodně citlivě) a naopak se najíst (ne toho sladkého,čehokoliv--pokud je člověk hladový, taky je hyperaktivní...), takže k tomu tolik :-)
Ale podle mého ten sport by mohl značně odlehčit.
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 19/12/2008 :  04:07:50  Show Profile  Reply with Quote
jo,jinak.....

MB.(nebo Slávo,Mílo, to máš teď jedno)
Ještě jsem si vzpomněla na takovou připomínku, pořád se mi to vrací. Byť jsem to zkoušela zformulovat, ale nevim jak a tak se tě zeptám takto.
Myslíš, že je správné, hodnotit třeba svoje děti (psal jsi o nich v Rodičovství) na základě stupně od 1 do 5? Když přitom víš, že škola je přece místo, kam mladí lidé v hloučcích chodí, aby se něco dozvěděli....
Nebo ne? A ty hloučky se jmenují 'třídy'....
Třeba by vůbec nebylo špatné dát škole správné pojmenování, zejména proto, že škola je toto místo, kde někdo přijde se zájmem se naučit a člověk k tomu povolaný mu poskytne informace, které on si žádá.
Pokud bychom pod pojmem škola ale chápali něco jiného; totiž místo, kam člověk chodí s nezájmem, ba dokonce z donucení, pak o něm přestaňme hovořit jako o ,škole'.
(bohužel nevím přesně, kdo slovo ,škola' definoval, ale stejně si myslím, že bylo odvozené od slova školit, tzn. dávat lekci, učit se..)

...Takže pokud ty osobně jsi do každé školy nezašel, nepřesvědčil se, že tam opravdu vše probíhá, tak, jak má, s ohledem na slovo ,škola', nemůžu říct, že s tebou souhlasím, co se týká názoru, že chodit do školy je naprosto nutné.
Pokud tedy předpokládám, že bylo to slovo ve svém smyslu postihnuto při daném případu (tzn. můj potomek chodí do školy proto, že se chce něco dovědět, sedí nadšeně v lavici a učitel je přívětivý, ochotný vše vysvětlit), pak bych se zabývala otázkou, kde je problém...

..Zkrátka a dobře nechápu, proč bys měl řešit jako rodič otázku, zda tvůj syn či dcera má nebo nemá chodit do školy, pakliže teda o tu školu nemá zájem. A pokud nemá, chceš někoho nutit?!
Možná je to kvůli obavám a starostem o děti...mají co jíst, mají co pít---musejí mít dobrou práci---pro ni musí mít školu.
Já se však obávám, že tyto věci jsou předně pro ony potomky samotné značně zanedbatelné při jejich životní volbě.
Tedy...Zkus se nad věc povznést.

Co pro tebe znamená hodnocení schopností potomka a co zapřičiňuje ke ,škole' jakožto pojmu tak velkou, otevřenou důvěru?!

Proč jsou lidé tak důvěřiví ve vše, co je obklopuje?
Věřím, že skutečné věci jsou surreálné!!!

Edited by - axel01 on 19/12/2008 04:11:12
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 19/12/2008 :  07:35:08  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Axel01
Ono to není v hladu ani sladkostech. On měl epilepsii a ta lehká mozková disfunkce a hyperaktivita je toho důsledkem.Ze strany jeho bilogického otce se jedná o rodové zatížení a epilepsii tam má kdekdo,zatím co u nás se vůbec nevyskytuje.
S tou školou tě vůbec nerozumím a nevím oč jde,či nač reaguješ.

MB
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 19/12/2008 :  17:18:35  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axel01
Myslíš, že je správné, hodnotit třeba svoje děti (psal jsi o nich v Rodičovství) na základě stupně od 1 do 5? Když přitom víš, že škola je přece místo, kam mladí lidé v hloučcích chodí, aby se něco dozvěděli....
Nebo ne? A ty hloučky se jmenují 'třídy'....
Třeba by vůbec nebylo špatné dát škole správné pojmenování, zejména proto, že škola je toto místo, kde někdo přijde se zájmem se naučit a člověk k tomu povolaný mu poskytne informace, které on si žádá.
Pokud bychom pod pojmem škola ale chápali něco jiného; totiž místo, kam člověk chodí s nezájmem, ba dokonce z donucení, pak o něm přestaňme hovořit jako o ,škole'.
Axel, ...ty mi snad ani nepřipomínáš mého vrstevníka -- chodit do školy kvůli dozvědění se? achjo :-)

..pokud se chci něco dozvědět, tak jdu na net nebo do knihy a koupím si knížku nebo vygooglím, co chci vědět

škola je imo jen od toho, aby se mladí lidi naučili skákat podle toho, jak mocnější pískají -- tedy aby zjistili, že poslouchat musí i jiné než své rodiče a aby zjistili, že musí ze dne vyčlenit určitý čas na povinnosti a musí respektovat úchylná pravidla, aby si zvykli na byrokracii, atd. Můj negativní postoj k celé této mašinérii je asi patrný, nicméně jsem si vědom nutnosti pro společnost... Je to takové nutné zlo.

taky nezapomeň, že existuje cosi jako povinná školní docházka, už tam máš zárodek slova nutit...

...tak, jak jsi to popsala...to by možná sedělo na vysoké školy...nicméně já osobně na vysokou nechodím protože chci, ale protože musím. Taťka posílá tak vysoké kapesné, že by mi lecjací zaměstnaní lidé mohli závidět, mám zdarma bydlení, zásoby jídla, atd. ...a za tyhle všechny výhody musím odvádět nějakou činnost -- konkrétně studium. Je to zaměstnání. A myslím, že vyjma několika málo procent nadšenců do svého oboru to takhle bude chodit u hodně lidí. Touhu po vědění mám od mala velkou, ale škola ji nikdy nedokázala uspokojit...a ani vejška, protože ta je strašně, strašně úzkoprsá -- dovídám se sice hodně zajímavých informací, ale jen o svém oboru, o ničem jiném.

Axel, co je to surreálné?!

Edited by - Rzwald on 19/12/2008 21:59:20
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 19/12/2008 :  23:28:27  Show Profile  Reply with Quote

takovej dotaz---teda hlavně pro neronise a axel, ...noronisi, pokud mě slyšíš tak věz, že by ses už mohl vrátit z té cesty...

když holce trvá více než den, než mi odpoví na smsku (na kterou bych dokázal i já odpovědět v jedné sekundě třemi slovy), tak to znamená, že:

a) má zájem (neboť si v hloupé knížce přečetla, že není vhodné odpovídat na smsky hned, neboť by tím dala najevo, že je celá bez sebe, že jí ode mne došla smska a že nemá nic jiného na práci, než čekat na smsku a ihned odepsat ...tohle si nemyslím, neboť se mi zdá příliš stará na tyhle "návody" kterak se jevit atraktivním)

b) nechce, abych jí posílal další smsky (tohle vysvětlení bych za normálních okolností favorizoval, nicméně v mém případě ne, neboť se jedná o mou druhou smsku jí (nemyslím, že by se mnou měla až tak malou trpělivost), přičemž tu první si vyloženě vyžádala, když mi dávala svý tel. číslo a řekla, abych se "ozval" --- na ozývací smsku reagovala za den a půl, já jsem jí poslal další a den skoro pryč a ona nic...

c) skutečně nemá čas (to si taky nemyslím, když mobil tahá furt u sebe...)

d) ??? (tohle bude asi ono )
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 20/12/2008 :  08:25:05  Show Profile  Reply with Quote
Slávo. Reaguji na tvé dřívější výroky, protože jsem se na to už chtěla zeptat.
Mám tři děti, vlastně již jsou všichni dospělí a nejtarší je shruba ve věku Noema.Každé to dítě bylo docela jiné. Zastupuji otce i vzhledem k vnukovi a ten je opět docela jiný. Ten můj nestarší chodil domů pravidelně s vyznamenáním. Nemusel jsem si jej téměř všimnout stačily moje pochvaly a to že jsem jej bral jako sobě rovného. Ten druhý dokázal s klidem a rozvahou propadnout a vůbec nic si s toho nedělal. O holce raději ani nemluvím. Na toho prostředního jsem skoušel vše možné a nic nemělo výsledek.Dostal nařezáno a on jen pokrčil rameny...atd

Z toho usuzuji že hodnotíš na základě této stupnice 1-5.
..Otázka zní
-proč máš potřebu takhle hodnotit lidi podle známek,co to pro tebe znamená
-proč máš tak velkou důvěru ve ,školu'

Ještě k té hyperaktivitě, o tom jsem nevěděla...že to je důsledek epilepsie.
Mi to vyznělo tak že se ptáš pro nějakou radu.

Edited by - axel01 on 20/12/2008 08:26:54
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 20/12/2008 :  08:40:02  Show Profile  Reply with Quote
Rzwald.
Surrealismus existuje především v asociacích(nevíš jak se píše to něm. ,,u"?), tedy původcem surreálného může být nereálné, ale není tak docela pravda že surrealimus je nereálný. Asocuje něco smyšleného... Ale sen přece taky může být skutečný. Dalším výkladem je třeba ,neuvěřitelný'.
Chtěla jsem říct že mi něco neuvěřitelného podává (alespoň mám zato) pravdivější obraz skutečnosti než surová ,fakta', situace..
Asociace je pro život výstižnější.

Edited by - axel01 on 20/12/2008 08:43:49
Go to Top of Page
Page: of 96 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000