Author |
Topic  |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/12/2008 : 10:27:30
|
Navi. Tak to jsme si nerozuměli. Ty zelené slupky se zahazují a nedoporučuji je nikomu aby je požil. Bylo by mu dost špatně. To o čem mluvím je dužina, respektive šťáva z ní oddělená. I ta však obsahuje dvě podobné látky s opačnými důsledky. Jedna usazeniny v cévách rozpouští a ta druhá podporuje jejich vznik, což je dobré při zranění, protože rychle uzavře ránu a výborně hojí popáleniny. Jen jednou jsem rozmixoval celé listy i s tím zeleným a i když jsem toho vzal málo, by mně na umření a myslel jsem že je to moje poslední hodinka. Problém je oddělit od sebe ty dvě látky.Jednou se mně to podařilo tou vakuovou destilací,ale od té doby již ne. Možná by to člo na centrifuze,ale tu k dispozici nemám.Pokud užiješ pouhou šťávu,pak jsou účinky slabší, protože té vhodné látky je tam jen o málo víc a ta druhá působí opačně. Ten strach mám proto, že nejsem schopný udělat analýzu a nemám možnost si to nechat odskoušet. To co jsem získal má stejný vzhled, chuť a zdá se i účinky jako pravý aloin.Ani tě již nebudu říkat, kde jsem jej poznal. Kdybych věděl, že je to totéž, pak bych z něj strach neměl. Co se týká těch vyvolaných potratů díky výtažku s toho zeleného, pak uznávám, že by to mohlo být i možné. To je pěkné svinstvo.Co se týká průjmu, po vašem hnačky,tak s tím plně souhlasím. Kdyby sis dal deci pravého aloinu,tak na záchod nedoběhneš. Je to drastické projímadlo,ale to vlastně vychází z jeho účinků. Pravý aloin je elixír mládí hlavně pokud je užíván preventivně,čili denně dávku. Potom se tě cévy nemohou zanést a to ani vlásečnice a tělo se díky tomu samo regeneruje.Jen jednu nevýhodu má a tou je zvýšení funkce růstového hormonu. Jenže to již jsem opět v dimenzi sci fi. K čemu je pravda, kdyžy není možno ji dokázat. A tak pravdě musím říkat sci fi.
MB |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 06/12/2008 : 20:41:17
|
RNG, tu je kontakt na Anonymku, ktorá by od Teba chcela radu na liečbu neuropatie: alu7ster@gmail.com |
Edited by - navi on 08/12/2008 13:40:15 |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 07/12/2008 : 10:35:04
|
Miloslave, tu máš reakciu RNG: aloin je prave vytazok z tej zltej stavy, ktora sa vylucuje z tej "skodlivej" zelenej supky. Ako som povedal, v USA sa aloin zakazal,lebo ma prehanacie ucinky a dokonca vyvolava potraty. Potravinove doplnky nesmia mat ziadne zle nasledky, tj aloin je zakazany. Zase ako liecivo(ktore moze mat aj zle nasledky)nikdy nebol schvaleny a neviem o ziadnej konkretnej chorobe, kde by bol uzitocny.A verim, ze spolocnosti, ktore maju stovky ludi zamestnanych v modernych dobre vybavenych laboratoriach by uz davno aloin propagovali a vyrabali, keby mu vedeli najst nejky naozajstny ucinok. Este raz, aloin sa nachadza len v zelenej supke, nikdy nie vo vnutornom gele listov. Najdi si to napr na Google.com pod aloin |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 07/12/2008 : 10:38:51
|
Všimli ste si tú pružnosť reklamy. Píšeme tu o potravinových doplnkoch, a hneď nám sem šuchli kontakt na web PROZDRAVI.CZ. Ja viem, že to sem hádže program, ktorý reaguje na množstvo použitých slov. Takže ak si kliknete na web PROZDRAVI.CZ, verím tomu, že tam nájdete aj Aloe vera. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 07/12/2008 : 12:49:24
|
Navi.
Nech to být, vždyť o nic nejde. Zřejmě došlo pouze ke shodě slov a já užívám slova aloin pro jinou látku, než je užíváno. Jak jsem řekl. Tu slupku zahazuji s vím, že je to pěkné svinstvo . Co se týká toho vnitřku tak ten je skutečně skvělý,Použití? Běžné použití je v surovém stavu,čili odřízneš tu rovnější slupku a lžící vyškrábněš tu dužinu. V tomto stavu je možné to použít na poranění tím že to přiložíš na ránu. U popálenin to dělá hotové zázraky.Příklad. Kdysi mně spadla do boty velká kapka roztaveného železa a než jsem stačil botu zout, tak mně to vypálilo pod kotníkem dost hlubokou díru do masa. Doktor mně na to dal nějaké mastičky a zastříkal to chlorofilovým sprejem. Byl jsem s tím doma tři neděle a stále to bylo horší a horší.Díra see nezacelila kolem se stále rozšiřoval žlutý hnis. Pomamtuji si, jak mně v pondělí žekl doktor, že pokud se to alespoň trošku nezlepší do čtvrka, půjdu na chirurgii a bude se to muset vyříznou. Tak jsem přišel domů, sejmul jsem obvaz a se skřípěním zubů jsem s toho umyl ty masti a chlorofil teplou vodou a mýdlem. Kdyby mne někdo viděl, žekl by, že jsem se zbláznil. Bolelo to jako prase.Potom jsem to celé zakryl těmi dužinami aloe a zalehnul na pohovce. Po chvíli jsem ucítil teplo v tom místě a usnul jsem.Když jsem se probudil k večeru, bylo to žluté na té dužině a rána byla naprosto čistá a zakrytá blankou na dotek vlhkou. Tak jsem to udělal znovu a znovu a v ten čtvrtek jsem šel na kontrolu v pantoflích, jen bez ponožky aby se to nerozedřelo. Doktor nad tím kroutil hlavou a když jsem mu řekl, co jsem s tím dělal, řekl že si o té aloi musí něco přečíst. Sestra dostala těžkou paradentozu a zubní jí žekla, že je to na totálku, čili vytrhat a protézu. Řekl jsem jí, aby skusila aloi, prostě tu dužinu vložit na dásně jako obklad. Za čtrnáct dní měla zuby naprosto pevné a dásně zdravé.Tchýně dostala do nohy růži a dost trpěla bolestí. Ona mně nikdy moc nevěřila a já jsem nikdy evěděl proč,ale tehdy snad ze zoufalství mně uvěřila a skusila to místo celé zakrýt proužky té dužiny. Aloe však bylo málo a jinou jsem již neměl,takže kousek zůstal nezakrytý. Druhý den volala,že to místo, které bylo zakryté je v pořádku a to červené je pouze tam, kde ta aloe nebyla.A tak si sama aloe sehnala a vyléčila tu růži tímto spůsobem sama. Pokud máš třeba v obličeji vrásky a uděláš si s toho masku, čili pokladeš ty dužiny pěkně jednu vedle druhé a necháš to působit pár hodin, máš obličej naprosto bez vrásek. To vše a řada další spůsobů užití je vyzkoušeno a u nás se tím léčí kdeco. Je však třeba doplnit,že neužívám aloe stromkovité,ale plazivé a rostlina má ty léčivé účinky až po třech letech. Mladší rostliny ty učinky takové nemají. Další užití je ve formě letkvaru s medem a alkoholem,ale s tímto já skušenosti nemám.Pouze s doslechu jsem se dozvěděl,že to užíval člověk od narození slepý a došlo k částečnému vidění. Ta účinná látka bez ohledu na název je v té dužině,respektive obě látky o kterých jsem psal.Že je užíváno pojmenování aloin pro látku v tom zeleném, jsem něvěděl. To jméno jsem přejal,ale od koho o tom již mluvit nechci.
MB |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 07/12/2008 : 19:00:18
|
OK, nechám to byť. |
 |
|
axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts |
Posted - 08/12/2008 : 03:08:37
|
MB. Co si ty osobně představuješ pod pojmem systém? Já si pod pojmem systém představuju místo, kde vládne řád. Jasně daný a neměnitelný řád. Nesmíš se ptát, kdo ten řád vytvořil, především proč ho tak vytvořil a jestli je to tak správné, jak bys ho vytvořil ty, námitky..To vše musíš akceptovat a mlčet. Systém je vlastně místo všech možných řádů, které se vzájemně nevylučují, dohromady. Řekněme řád řádů. Logicky propojených. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 08/12/2008 : 07:15:11
|
Axel01. Systém je buďto řád který si sám stanovím, nebo řád který je dán. Řád přírozních zákonitostí vytváří systém který měnit nemohu a proto se mu musím podřídit. Nepodřídím li se, pak dojde k problémům.Řád který si sám stanovím, tedy musí obsahovat repekt k řádu který je dán. Mít svůj systém je výhodné pro jakoukoliv činnost,ale není to bezpodmínečně nutné. Mohu žít bez jakéhokoliv řádu a moje činnost může být bez systému, čili mohu žít tak jak to život přináší a nabízí.A tak i chaos může být mým řádem. Říká se že řád je pro hlupáky inteligent se v chaosu vyzná. S tím mohu souhlasit i nesosouhlasit a vyjde to nastejno. Celkový systém obsahuje ten i onnen řád a každý jedinec si sám vybírá. Kdo si špatně vybere o tom říkají, že je neřád. 
MB |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 08/12/2008 : 13:39:33
|
Miloslave, splietol som sa v oslovení, tak to opravujem: Miloslav, tu je kontakt na Anonymku, ktorá by od Teba chcela radu na liečbu neuropatie: alu7ster@gmail.com
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 08/12/2008 : 17:14:40
|
Navi.
Vyřízeno. E mail jsem poslal.
MB |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 08/12/2008 : 18:02:06
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Navi.
Vyřízeno. E mail jsem poslal.
MB
Ďakujem za spoluprácu. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 09/12/2008 : 09:30:41
|
Navi. Není zač. Rádo se přinatrefilo.
MB |
 |
|
Kurt
Uživatel

Czech Republic
75 Posts |
Posted - 09/12/2008 : 14:15:38
|
Tak jsem přes Lidi.cz sehnal dlouho sháněnou knihu od Švandrlíka Šlo mi o krk , pánové!, podle Ch. Levela, nyní sháním od Václava Bělohradského Společnost nevolnosti. Vyšlo to před rokem a je to pryč. Některé knihy straší na pultech ... Nevíte něco o dotisku ? Díky, Kurt. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 12/12/2008 : 23:53:50
|
jsem zoufalý muž:
..tak jsem si onehdy uvědomil, že už mě nebaví furt kručení v břiše, ...a už vůbe mě nebaví chodit po restauracích...tak jsem si řek, že se naučím vařit: tedy koupil jsem si naučné knihy, přečetl je...a pak jsem si řekl ok, uvařím si kolínka s kečupem
...tak jsem koupil kolínka, kečup, sůl, dal jsem to všechno spolu vařit....áá....sem se zakecal s kamarádem... ...no...se to všechno speklo takovým způsobem, že pánvička i kolínka šly do koše...
...tak druhej den jsem si koupil nový hi-tech rendlík i s pokličkou, že si je udělám znovu. Tak jsem zase dal vařit, tentokrát jsem to nespálil, ...no ale zbyla v nich trochu voda...no a rendlík měl takovou pokličku, v které byla dírka (na odchod páry), tak jsem chytl pokličku s rednlíkem a obrátil to, aby voda vytekla tou dírkou....jenže ta dírka je malá a tak to vytýkalo dlouho...tak jsem se trochu nudil a zapomněl jsem na to..no a ten rendlík spadl z pokličky a všechny kolínka spadly do poměrně dost špinavého dřezu (dokážete si představit, jak to je na koleji)....tak pak jsem je půl hodiny vybíral a házel do koše...
...a kečup tam stojí v lednici, smutně na mě kouká, já smutně koukám na kečup...a ....prostě jsem zoufalý muž
jak je to s váma, chlapi? umíte vařit? :-) |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 13/12/2008 : 07:55:41
|
Rzwalde.
Ta kolínka se vaří osolená, ale nez toho kečupu.Ta voda ba tam zbýt měla,pokud je nepečeš Potom je dobré mít sítko,do kterého je vyklopíš a tu vodu necháš odtéct.Ten kečup tam dáš až na talíři. Nemáš li sítko,pak je možné použít kus čistého plátna. Co se vaření týká, byl bych špatný montér, abych si nedokázal uvařit.Doma však to tajím.Vařím jen když jsem doma sám a potom si pochutnám a většinou se přecpu. nejraději si udělám vepřové na pepři a bramborový knedlík. Jednou jsem nechal trochu v hrnci,manželka to našla ochutnala a ptom chtěla abych znovu uvařil. Tak jsem uvařil takový blaf, že se po něm ošklíbla i naše Luci a to je buldog a sežere na co přijde. Od té doby by mne manželka od plotny odehnala,kdybych se i nabízel. A tak jestli si chceš pochunat,pak dej do hrnce nadrobno nakrájenou cibuli a mastnotu, nejraději sádlo a osmahni ji,ale nesmí být příliš tmavá, to by bylo nahořklé.Potom do toho dej zrošku soli. Maso osol opepři a vyválej v hladké mouce. Vlož to do hrnce a zalej zroškou vody.Přiklop to pokličkou a nech dusit. Občas to chce trošku zamíchat, aby se maso nepřilepilo ke dnu a přilévat vodu, nejlépe horkou. Když je maso měkké, je hotovo. Knedlík si můžeš koupit hotový.Když se tě to povede, pak budeš mít boule za ušima. Manželka to také občas dělá,ale stále ji nemohu přesvědčit, že do toho nemá přimíchávat mouku,že to husté není dobré,že sos musí být téměř průhledný. Tenhle dlabanec je celkem jednoduchý a měl bys jej zvládnout,ale je to pochutnáníčko,alespoň pro mne.
MB |
 |
|
Topic  |
|
|
|