Author |
Topic  |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 24/10/2008 : 08:05:52
|
Navi.
Pokud experimentuješ na sobě, je to tvoje věc. Nakonec já dělám totéž a díky tomu jsem našel metody léčení neuropatie.Jenže já skouším pouze to,co je naprosto neškodné.Chemie a bylinné drogy však neškodné být nemusí.Když se něco špatného děje a skoušíš to na sobě, tak s tím přestaneš eventuelně vyhledáš lékaře aby to napravil.Ten chlapec to ovlivnit nemůže a než by to Katka zjistila, mohlo by být již pozdě.Právě proto do toho nemluvím.Katka i ten chlapec yní prožívají dost nepříjemné období a pokud vím, mělo by se to za čas zlepšit.Ten lék vyvolává takové stavy pouze v začátku,ale to jsou jen informace které jsem získal od přítele primáře,kterému jsem volal a ptal jsem se jej na toto. Přečetl si v tomto foru tento topic a trošku jej zneklidnily tvoje rady. On zde diskutovat nehodlá,ale řekl mně abych tě upozornil na to, že bys tím mohl toho chlapce i zabít,pokud by Katka na tvoje rady dala. Ono je to Ivane všechno trošku složitější, než se zdá. Oni lékaři třeba udělají náběry (krev, moč) a laboratoř udělá rozbor.Teprve potom nasadí léky,nebo doporučí nějakou dietu,třeba tu bezlepkovou,či jinou. Ony jsou ty různé látky v těle buďto v rovnováze, nebo nikoliv.Narušíš li to co je v rovnováze dojde ke zhoršení.Jenže ty žádné rozbory nemáš a jak se říká střílíš od boku. Pokud to děláš u sebe,pak je to tak nějak na tvoje triko,ale experimentovat na někom jiném je nezodpovědné. Tím neříkám že jsou všichni doktoři dokonalí a že všichi jednají správně. Loni na konci listopadu mně obvodní píchla serum proti chřipce aniž by mne vyšetřila.Já jsem nevěděl, že se toto serum nesmí aplikovat,když má pacient třeba jen rýmu, nebo kašel.(to bych si to píchnout nenechal)Od druhého dne jsem měl těžkou chřipku tři neděle a po tom po dvou dnech klidu těžký zápal plic a na interně mně dolovali hrobníkovi z lopaty. Byla to chyba obvodní ékařky a málem mne zabila,takže všichni dokonalí nejsou,ale předpokládat předem, že udělají chybu by znamenalo vůbec k nim nechodit a léčit se výhradně sám.To by byl jak jistě uznáš nesmysl. A tak mohu říci jediné a to tobě i Katce. Bez důvěry to nejde,ale sledovat je nutné.Pokud ten psychiatr nasadil léky bez náběrů a celkového vyšetření, střílí od boku a udělal chybu.To není ze mne ale od toho primáře. Jinak jej ten případ dost zaujal.
Jinak s tím insulinem??? Předávkovat se nemohu,protože beru předepsané množství,ale mohu do sebe dostat málo cukru, nebo jej tvýšeným výkonem spálit a pak hladina cukru klesne a tím tělo ztratí zdroj energie,cili nastane hypoglykemie a pokud do sebe nedostanu rychle cukr, došlo by ke komatu. Dostat se do komatu znamená být v ohrožení života. To co jsi popsal se mně zdá být vymyšlené. Pokud by lékaři aplikovali insulinový šok, čili by způsobili snížení hladiny cukru až na úroveň komatu,pak bys byl připojený na kapačku ve které by byla glukoza.Bez glukozy by ses s komatu neprobudil a nemohl do sebe cpát nějaký chléb ani cokoliv jiného.Bez té glukozy bys byl na prkně. To co jsi napsal tedy logicky nejde dohromady. Kdyby tě napadlo, skoušet na sobě insulinový šok,pak si vzpomeň na moje slova. S hypoglikemického komatu se neprobudíš abys mohl jíst něco sladkého,ale natáhneš bačkory. Jedině glukoza nitrožilně tě může zachránit. Kdyby se někdo ve tvé blízkosti do takového komatu dostal, vlož mu kostku cukru mezi zuby a tváře.Okamžitě zavolej lékaře. Ten cukr má význam pouze v počátku, kdy ještě není v plném komatu.
MB |
 |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 24/10/2008 : 11:03:34
|
Miloslav,dnes Matej ráno vstal s veľkou úskosťou.Znova odmietal ísť do školy a lieky,ktoré som mu podala následne vyvrátil a približne 15 minút vracal sliny a napínalo ho.Napriek tomu som ho poslala do školy.Zatiaľ mi učiteľka netelefónovala,takže asi tú krízu nejako prekonal.Je odstrašujúce to množstvo liekov,čo musí chlapec brať,ale na druhej strane,keď v minulosti nebral nič,tak bol jeho stav zúfalejší.Navi to myslí dobre s tými prírodnými preparátmi,ale nemám odvahu s Matejom sama experimentovať.Maťo prechádza ťažkým obdobím a keby som mu zo dňa na deň zmenila liečbu,určite by to nedopadlo dobre.Ja som mu v lete na vlastnú päsť vysadila jedny antidepresíva /sertralin/a jeho stav išiel dolu vodou.Bral 25 mg denne(najmenšiu dávku)a necítil sa dobre,tak som si povedala,že aj tak má nízku dávku a ku a AK mu ju prestanem dávať,tak to ten organizmus nevyvedie z mieri.Naposledy som psychiatričke povedale,že som mu sertralin vysadila,lebo aj tak sa mi nezdalo,že by mu pomáhal a tá ma hneď zvozila,že synovi nebolo zle za to,že by mu liek nepomáhal,ale za to,lebo dávka bola nízka a bolo ju potrebné zvyšovať.No a ja som mu ju úplne zrušila.Samozrejme,že nie som nadšená,že to musí syn užívať znova a ešte vo väčšom množstve,ale každým dňom netrpezlivo čakám zlepšenie.Som dosť nedôverčivá k liečbe so psychofarmakami hlavne u detí a radšej by som volila liečbu prírodou,ale dám asi na radu pána primára a nebudem experimentovať,aby som Maťovi neublížila. Čo sa týka vakcíny proti chrípke,tiež som počula o jej škodlivosti.Suseda bola ňou zaočkovaná,keď mala práve zvýšenú teplotu a najbližšie 3 týždne preležala v nemocnici s jednostranným zápalom pľúc.V pondelok sme sa kamarátky na ihrisku rozprávali o tom,či sa dáme zaočkovať touto vakcínou a ani jedna z nás to nespraví.Synovcovi jednej z kamarátok krátko po očkovaní,zistili leukémiu a lekári to dávali do súvislosti s touto vakcínou.Ja som bola minulý rok v novembri zaočkovaná a chvála Bohu som nemala chrípku a ani iné problémy.No však tento rok skúsim zimu zvládnuť bez vakcíny. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 24/10/2008 : 12:12:34
|
Kačenko.
Já vím, že to myslí dobře,ale toto je příliž složité a nebezpečné. To co jsem tě radil s tím přeprogramováním zatím nedělej a počkej až překoná tu krizi. To co má uložené v paměti v polaritě plus,čili to co mu dělá při vjemu pocit příjemna a uklidňuje jej by se díky mínusovému stavu ukládalo do paměti v polaritě mínus a přišel by i o to příjemno kterého je dnes ještě schopen dosáhnout.Ono by jej to na čas uklidňovalo a přinášelo mu úlevu,ale postupně by tento efekt slábnul a nakonec by mohlo dojít k tomu,že by při stejném vjemu cítil nepříjemno.Až překoná tu krizi, pak s tím můžeš začít a nejlépe v době kdy se mu trochu uleví.Potom to příjemno poroste a pokud to spojíš třeba s hudebním vjemem, bude se mu i ten ukládat do paměti v polaritě plus a budeš mít postupně k dispozici další uklidňovátko a navíc můžeš vytvořit i hudební talent,který by jej vedl k učení a dalším chvílím příjemna.Vše co je provázeno nepříjemnem či bolestí se ukládá v polaritě mínus a výsledným vědomím je pocit nepříjemna a to ty vjemy, které byly uloženy v polaritě plus a doposud vyvolávají pocit příjemna. Nejintezivněji ukládá informace v polaritě plus ve chvíli, kdy mizí pocit nepříjemna a to je ta nejlepší chvíle pro tvorbu toho, co následně bude vytvářet jeho schopnost cítit příjemno.Chce to pozornost a vystihnout ty správné chvíle.
MB |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/10/2008 : 13:17:11
|
Tuším pred pár rokmi zrušili ortuť vo vakcináciach, pretože práve tesne po vakcináciach vznikali mnohé prípady autizmu. Je pravda, že naďabiť na kvalitné prírodné AD,nie je vôbec jednoduché. Je to spôsobené tým, že sa tomu venuje oveľa menej úsilia a finančných prostriedkov práve z toho dôvodu, že poisťovne takéto produkty nepreplácajú. V súčasnosti sa napríklad české výskumné pracovisko chystá, ak už nezačali, preskúmať princíp funkčnosti prírodného AD Mulungu, čo je prírodnina z amazonského pralesa, a aplikovať možnosti syntetizácie tohoto princípu pre farmaceutický priemysel. http://toxicology.emtrading.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=156 . Takže takto vznikajú syntetické AD. V Nemecku schválili zákon, pri ktorom výťažok z ľubovníka bodkovaného, je preplácaný poisťovňou. Preto tam psychiatri predpisujú ľubovníkové tabletky na recept. Pri stredne silných depresiách predstavujú ľubovníkové tabletky 2/3 všetkých predpísaných AD. Ľubovníkove tabletky na rozdiel od syntetických AD nesmú mať žiadne toxické účinky. Miloslave, ak si myslíš, že bratie AD a antipsychotík nie je experiment, tak sa dosť mýliš. Z hľadiska poškodenia zdravia je to oveľa väčší experiment, než užívanie potravinových doplnkov. Tie na rozdiel od syntetiky nesmú mať žiadne toxické účinky. Netvrdím nebrať syntetiku, ale pokiaľ sa dá plnohodnotne nahradiť niečim prírodným a netoxickým, tak som za. Miloslave, nechcem sa Tvojho kamaráta dotknúť, ale bol by som rád, keby sa vyjadril aj v tom zmysle, akým spôsobom by som mohol malého Mateja svojimi radami zabiť. Som presvedčený o tom, že taký spôsob v mojom prípade neexistuje. Ba práve naopak. Snažím sa hľadať prípravky s adekvátnym účinkom a z menšou toxicitou. Takže v súčasnosti je pre mňa názor Tvojho kamaráta, na môj prístup tu, absolutne neopodstatnený. Vyzvi svojho kamaráta, ak ti to nerobí problém, aby tu konkretizoval, čo ho k tomuto názoru viedlo. Ja osobne tuším, čo ho k tomu viedlo, a ak by sa to potvrdilo, tak by to len svedčilo o tom, aký povrchný prístup k danej situácii tento psychiater má. Takže dúfam, že jeho konštatovanie neostane len pri "mohol by ho svojimi radami aj zabiť", ale presunie sa aj do roviny konštatovania ako. Nemám nič, proti laboratórnym odberom, dokonca som rád, že existujú. Dokonca som ich veľkým fanúšikom. Dokonca až takým, že by som bol oveľa radšej, keby boli dokonalejšie, než sú dnes. Ak by som si chcel dať trebárs urobiť laboratórny test na caseín, gluteín, či ortuť, tak mám problém. Na caseín a gluteín mi ho nechcú spraviť, na ortuť sa vôbec nerobí, a súkromne platené metódy, ako je napríklad vlasová analýza, alebo pomocou biorezonančných prístrojov, tak tie nie sú zas 100% spolahlivé. Takže mne osobne je ľúto, že sa laboratórnymi, testami zisťuje tak málo pôvodcov ochorení, akí v skutočnosti sú. Ja som si napríklad nasadil detoxikačnú kúru na ortuť len z prevencie, pretože jej stav v mozgu mi žiaden laboratórny test nezistí. Tú kúru robím preto, lebo mám aj príznaky, ktoré sa vyskytujú pri chronickej otrave ortuťou. Pritom ma to stojí kopu peňazí, a vôbec nemusím byť otrávený ortuťou. Lenže keď to žiaden test nevie zistiť, tak mi ostáva len skúsiť, či to nie je ono, čo mi spôsobuje problémy. Len tak mimochodom. Desať rokov som trpel ťažkými, až hnisavými exémami na dlaniach. Za celý čas som neabsolvoval ani jeden test na pôvodcu ochorenia. Až v dospelosti som bol pozvaný do nemocnice na test pôvodcu tohoto ochorenia. Zistilo sa, že to spôsobuje slabá imunita ma plieseť. Za dva týždne, po nasadení správnej liečby som bol bez problémov. Od sedemnástich rokov som trpel bolesťami žalúdka. Zistili mi dvanásťorníkový vred. Tuším, že začiatkom devedesiatich rokov zistili, že vo väčšine prípadov je pôvodcom helicobacter pilori. Trvalo 15. rokov, kým mi spravili na to laboratórny test. Napriek tomu, že som k tomu neustále vyzýval. Takže nikdy mi vredy neliečili antibiotikami. Myslím si, že mám dosť dôvodov na to, aby som prácu lekárov kontroloval a hodnotil. A to som ešte nehovoril o tom, že Helicobaktera nezničí len taký organizmus, ktorý má voči nemu slabú imunitu. Takže helicobactera treba zničiť, ale to nestačí, pretože keď sa nedá do poriadku imunita, za chvílu tam ten helicobacter bude zas. V tom vidím najväčší problém klasickej medicíny, že nedáva do poriadku podstatu, ale len následnú symtomatiku. Ak by ma lékari dokázali vyliečiť, nikdy by ma nenapadlo, zaujímať sa o to. Takže ak Ti to nerobí problémy, zavolaj svojmu kamošovi, nech si tento príspevok prečíta. |
Edited by - navi on 24/10/2008 13:28:40 |
 |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 24/10/2008 : 13:42:53
|
Miloslav,práve som sa vrátila so synom zo školy.Pani učiteľka ma upokojila,že bol Matej kľudný a neboli s ním dnes žiadne problémy.No,až na telenú výchovu,kde odmietal hrať kolektívne hry.Na budúci týždeň má ísť jeho trieda na dopravné ihrisko do Galanty.Matej sa tešil až do chvíle,kým sa dozvedel,že pôjdu s nimi aj piataci.Tak ma učiteľka dnes poprosila,aby som si ho nechala v ten deň doma,lebo keď to deťom oznámila,tak Maťo začal štrajkovať,ostal rozladený a prosil ju,aby tam nemusel ísť,lebo sa bojí piatakov.A znova ďaľšia fóbia,o ktorej som nevedela.Keď sa bude takto vyhýbať rôznym spoločenským akciám a ľuďom,tak sa u neho prejaví sociálna fóbia a máme o problém navyše.Momentálne má dobrú náladu a robí si domáce úlohy,aby mal v nedeľu pokoj.Dnes ako jediný z triedy dostal z matematickej pisomky jednotku,tak si trochu pohľadil ego.V utorok nás čaká neurologické vyšetrenie,tak som trochu v napätí,ako to dopadne.Stále dúfam,že o nádor nepôjde,skôr tie jeho zvýšené vnemy dávam do súvislosti s autizmom.Miloslav,myslíš si ,že po všetkých psychofarmakách sa priberá?Matej za posledné 3 mesiace pribral 8 kg,čo sa mi zdá dosť.Ale možno je v tom aj tá jeho zúfalá strava,samé cestoviny,vajcia,pečivo a čokoládové výrobky.Vieš,ale takto sa stravuje celé roky a nikdy sme s obezitou problémy nemali,skôr naopak.Keď išiel do 1.ročníka,mal 19 kg a teraz ako štvrták má o 22 kg naviac.Nechcem mať z neho Jirka Ružičku,ale ten sa aspoň dobre napapal. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/10/2008 : 14:03:39
|
Jedným, z typických prejavov užívania psychofarmák, je práve priberanie. Ja som takto dvakrát nabral až do obezity. Potom som to pracne zhadzoval. Kačenka, napísala si: Keď sa bude takto vyhýbať rôznym spoločenským akciám a ľuďom,tak sa u neho prejaví sociálna fóbia a máme o problém navyše. Odpoveď znie: Sociálna fóbia sa týmto uňho prejavila. Otázka ale znie, či ten strach pramení zo sociálnej fóbie, alebo má príčinu napríklad v takej šikane. Miloslave. Tak som si spomenul na tú Tvoju pozitívnu polaritu, a zistil som, že som vždy v tej najpozitívnejšej polarite, v akej sa môžem v danej situácii nachádzať. |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 24/10/2008 : 14:41:50
|
A co když si to jen myslíš? |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/10/2008 : 14:44:19
|
quote: Originally posted by neronis
A co když si to jen myslíš?
Ak by som sa dokázal v danej situácii cítiť lepšie, tak by som to aplikoval. Z toho vychádzam. Takže aby som to upresnil: v akej sa môžem v danej situácii vedome nachádzať. |
Edited by - navi on 24/10/2008 14:49:17 |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 24/10/2008 : 14:52:50
|
To co cítíš se nedá zcela kontrolovat. Nebál bych se říct, že se to nedá kontrolovat téměř vůbec. Můžeš v sobě vyvolat pocit opačný nebo úplně jiný, což ten původní nevymaže, ale pouze "přebije". |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 24/10/2008 : 15:25:13
|
Kačenko.
Volal jsem kamarádoviprimáři) a mluvil s ním o tom přibírání. On říká, že je to dobré znamení. Takže s ním musím souhlasit, protože jinak nic o tom nevím.To víš, zámečník.
MB |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/10/2008 : 16:17:00
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Kačenko.
Volal jsem kamarádoviprimáři) a mluvil s ním o tom přibírání. On říká, že je to dobré znamení. Takže s ním musím souhlasit, protože jinak nic o tom nevím.To víš, zámečník.
MB
Brrrrr. Až ma striaslo. Nechcel by som, aby ma liečil ten Tvoj kamarát. Takéto niečo môže povedať už len ako vtip. Ak to tak nemyslel, tak poteš pán Boh. Alebo že by bol hrdým zakladateľom klubu obéznych?
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/10/2008 : 17:08:07
|
Otázka pre Miloslavovho kamaráta - primára: Je halucinácia poruchou vnímania? Alebo vedomia. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 24/10/2008 : 18:55:42
|
Navi,myslím,že sa v Maťovi soc. fóbia ešte len rozvíja,ale ako ju mať pod kontrolou?Ak by trpel soc. fóbiou už rozvinutou,tak by sa pravdepodobne vyhýbal ľuďom aj mimo školu.Ale ako si to v hlave dookola premietam,tak máš asi v podstate pravdu.Už takmer 4 mesiace chodí von len s doprovodom,vyhýba sa ihriskám,vyžaduje,aby som ho denne čakala pred školou,atď.Vidíš,ja som toto všetko brala,ako samozrejmosť.Bože môj,môj syn má sociálnu fóbiu!!Ako keby sme toho nemali dosť.Navi,min. rok sme mali problém v škole.Spolužiaci Mateja šikanovali fyzicky,ale hlavne psychicky.Sácali ho,kopali,pľuvali na neho,ale najhoršie bolo,keď mu vymýšľali rôzne prezývky,nadávali mu do psychopatov,alebo ho od seba vyháňali.Min. rok išla trieda na výlet.Deti sa postavili do dvoch skupiniek a náš Metej nepatril ani do jednej z nich.Celú cestu sedel v autobuse sám,sám sa prechádzal po múzeu,ale najhoršie bolo,keď dostali v cudzom meste rozchod a on ostal stáť na jednom mieste(spolužiaci ho k sebe nepustili).Nebyť triednej učiteľky,ktorá si všimla,že je sám a zmätený,tak neviem,neviem.Tá sa ho ujala.Možno aj táto príhoda v ňom zanechala negatívne stopy a teraz odmieta ísť s triedou na to dopravko.Tento rok sa Nesťažoval,že by mu niekto ubližoval,ale nemá dobré skúsenosti s rovesníkmi,je v kolektíve detí celý nesvoj,takže tá jeho diagnóza kráča ruka v ruke sprevádzaná rôznymi fóbiami a to hlavne a najčastejšie sociálnou. Miloslav,keď začal Matej brať Risperdal(vraj po ňom sa veľmi priberá),tak sme sa tešili,keď behom mesiaca pribral 5 kilov.Veď pôsobil podvýživeným dojmom,tak sme boli radi,ako prosperuje,Ale za tú dobu,čo ho berie,tak pribral 22 kg,ale stav sa mu príliš nezmenil k lepšiemu.Takže s pribúdajúcimi kilami nám zatiaľ pribúdajú len kilá.Neviem,možno keď bude mať metrák,tak sa mu polepší,ale na druhej strane bude zas zakomplexovaný zo svojej nadváhy.Ale určite mal tvoj priateľ primár pravdu v tom,že ak nervovo labilný človek priberie,tak sa mu"obalia" nervy a je na dobrej ceste k uzdraveniu.Maťo bude zrejme tvrdý oriešok aj pre kompetentných. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/10/2008 : 20:45:11
|
Kačenka, liečiť nervy baculatosťou, tak to je "skutočné víťazstvo vedy". Ja som po Risperdali pribral 15 kg, a musel som denne bicyklovať na stacionári aspoň hodinu, a k tomu jesť aspoň o tretinu menej, aby som to schudol. Samozrejme som Risperdal prestal užívať, pretože okrem nabratých kg, nič pozitívne nepriniesol. Kačenka, uvedom si, že Risperdal neodstraňuje príčinu Maťových problémov. Funguje len ako tlmič. Nelieči, len tlmí príznaky (v tom lepšom prípade). Čo sa týka sociálnej fóbie, veľmi dobre viem, čo to je. Ja som sociálnu fóbiu zvládol psychologicky. Nikdy som sa jej nezbavil, pretože pri poruche vedomia, akú mám ja, alebo Tvoj syn, sa to proste nedá. Pri takých poruchách vedomia by mal sociálnu fóbiu každý. Ak je takáto sociálna fóbia zvýrazňovaná ešte nepriateľským prostredím, tak sa celá intenzita ešte zvyšuje. Ani si nevieš predstaviť, aké úzkosti zažíva, keď do takéhoto prostredia vstupuje. Vieš, ja som dospelý, dokážem na takéto veci pozerať s nadhľadom, a dokážem si rozumne zdôvodniť, prečo mám sociálnu fóbiu, a ako k tomu pristupovať, aby mi to neznepríjemňovalo život. To je ale záležitosť na dlhé trate, a dieťa si s tým naozaj veľmi neporadí. Dôležité je, aby si Maťo uvedomil, že jeho fóbia vychádza s poruchy vedomia, pretože jeho vnímanie dostáva k dispozícii iný typ vedomia, než keby autizmus nemal. Opiátový peptid mu natoľko mení vedomie, že sociálna fóbia je v takomto prípade úplne normálna. Ja osobne vidím riešenie v odbúraní opiátového peptidu z mozgu. To, že sa to kompetentným nechce riešiť, tak za to ja naozaj nemôžem. |
 |
|
Topic  |
|
|
|