Author |
Topic  |
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 16:22:37
|
quote: Originally posted by navi
quote: Originally posted by neronis
Při potvrzení změn nastavení to nahlásí chybu, nicméně změny zůstanou uloženy.
U mňa neostanú. Minule som telefonoval s manželkou, a odkázal ju na jednu stránku, nech tam vpíše prihlasovacie meno a heslo, lebo mne to nefungovalo, a ona mi oznámila, že na danej adrese je napísané, že stránka je vo výstavbe, takže nemala kam zadať meno a heslo. Pritom sme zadali rovnaké adresy. Noemus, aké je vysvetlenie?
Webové stránky se ukládají do lokální paměti prohlížeče, takže pokud jsi už někdy na dané adrese byl, tak se ti obsah té stránky mohl vzít z lokální paměti (to je totiž rychlejší než to znovu číst přímo z internetu). Ta lokální paměť se dá (např ve firefoxu) vymazat pomocí klávesy CTRL, kterou držíš když klikneš myší na reload stránky. Nebo to lze udělat z menu prohlížeče (vymazat vyrovnávací paměť) |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 17:03:38
|
quote: Originally posted by noemus
quote: Originally posted by neronis
Při potvrzení změn nastavení to nahlásí chybu, nicméně změny zůstanou uloženy.
U mňa neostanú. Minule som telefonoval s manželkou, a odkázal ju na jednu stránku, nech tam vpíše prihlasovacie meno a heslo, lebo mne to nefungovalo, a ona mi oznámila, že na danej adrese je napísané, že stránka je vo výstavbe, takže nemala kam zadať meno a heslo. Pritom sme zadali rovnaké adresy. Noemus, aké je vysvetlenie?
Webové stránky se ukládají do lokální paměti prohlížeče, takže pokud jsi už někdy na dané adrese byl, tak se ti obsah té stránky mohl vzít z lokální paměti (to je totiž rychlejší než to znovu číst přímo z internetu). Ta lokální paměť se dá (např ve firefoxu) vymazat pomocí klávesy CTRL, kterou držíš když klikneš myší na reload stránky. Nebo to lze udělat z menu prohlížeče (vymazat vyrovnávací paměť)
Ďakujem za fundovanú odpoveď. |
 |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 21/10/2008 : 11:17:35
|
Všetkých vás zdravím.Za tých pár dní,čo som nebola na stránke,sa u nás dosť zmenilo(k horšiemu).Včera som bola s Matejom na psychiatrii v Hlohovci,kde mi dali odporučenku na neurologické vyš.Od min. piatku som Maťovi nasadila tie AD.Prvý deň prebehol v norme,ale už cez víkend som badala zmenu.Od rána s nikým nekomunikoval.bolele ho hlava a triaslo sa mu celé telo.Pokračovala som s AD aj naďalej,pretože to mohli byť tie vedľajšie účinky,ktoré by mali pretrvávať asi mesiac.Ale....,dnes ráno ma syn zobudil,že mu je veľmi zle,má veľkú úzkosť(pred školou to máva bežne).Lieky,ktoré zapil,hneď vyvrátil a poslala som ho do školy s tým,že sa mu na mieste polepší,ako to býva zvykom.O pol 9-ej mi volala tr. učiteľka,že Maťovi je zle,ale nekomunikuje s nikým,len vzdychá a plače.Keď som prišla po neho,tak ležal na lavici a bol červený jak rak.Vraj sa mu stále "grgalo",mal pocit akoby sa mu pohyboval žalúdok a cítil tlaky na hrudi.Išla som s ním k pediatričke,tá si nevedela rady.Volala som psychologičke,tá odporučila si dať od školy týždennú pauzu.Napokon som telefonovala do BA na psychiatriu a tam ma ubezpečili,že sú to len vedľ. účinky pti AD.Teraz ho mám doma a neviem,ako ďalej.Čo robiť?Na neurol. vyšetrenie ideme na bud. utorok.k psychologičke až 29.10. a na psychiatriu až o mesiac.Takže to čakanie bude neskutočné. |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 21/10/2008 : 11:41:10
|
Neexistuje nebo nezkoušela jsi nějakou specializovanou školu pro autisty? |
 |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 21/10/2008 : 12:23:29
|
Sme z Trnavy a nieje tu žiadna takáto škola.Vlastne je tu škola priamo na našom sídlisku.Je to špeciálna osobitná škola pre autistov s mentálnym postihom.Priamo pre aspergerov s vysokým IQ,nie je vybudované žiadne zariadenie,preto tieto deti musia byť chtiac ,nechtiac integrované v klasickej ZŠ.Potom je tu možnosť syna premiestniť do školy,kde je trieda pre nadpriemerne nadané deti,ale psychologička z toho upustila,pre jeho vzťahovačnosť,perfekcionizmus a puntičkárstvo.Zle by znášal konkurenciu v učení a narobilo by to vraj viac zla,ako osohu.V tejto triede je len 8 detí,čo by na druhej strane vyhovovalo,pretože nezvláda soc. záťaž vo väčšom kolektíve. |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 21/10/2008 : 12:29:41
|
Myslím, že by to měl zkusit. Naučit se vyrovnávat s konkurencí pro něj bude snažší než si vymýt mozek drogami a žít jako napůl člověk, napůl uzlíček nervů. Měl by sám vědět, že pokud by chodil do této třídy, kde je konkurence, může ho to rozčilovat, ale je to lepší než kdyby mu bylo zle z těch prášků jako teď. A pořád mu to připomínat "nebo chceš radši ty pilulky?" Mohlo by ho to přesvědčit. |
 |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 21/10/2008 : 14:20:25
|
Neronis,tiež som to brala ako výzvu,ale neodporučila mi to následne jeho psychologička,ktorá je presvedčená,že tam bude veľmi stresovaný a liekom sa taktiež nevyhneme.Záleží aj na tom,do akého kolektívu by sa dostal.Nadpriemerne nadané deti radi ukazujú svoje silné stránky a sú súperivé a toto by zrejme Maťo horšie zvládal,ako veľký kolektív,v ktorom exceluje.Sama neviem,čo robiť....Už aj na mne sa postupne odzrkadluje stres,zatiaľ to akotak zvládam,ale neviem ako dlho . |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 21/10/2008 : 14:35:02
|
Když to nezkusíš, nemůžeš si být naprosto jistá. Z mého pohledu by bylo ideální kdyby měl soukromého učitele, ale to je asi nad tvé finanční možnosti. Škoda pro něj, ale dokud něco nevyzkoušíš, nemůžeš tvrdit opak s absolutní jistotou. Vždy se najde "ale" nebo "co kdyby", nicméně jistotu získáme až tím, že si řekneme "vyzkouším to". Musíš mu jakýmkoli způsobem vysvětlit, že pokud půjde k sobě rovným nebo lepším, může se svých léků, které mu dělají špatně, postupně třeba i zbavit. A hlavu vzhůru, ber to jako výzvu pro sebe i svého syna. Možná to bude krok správným směrem, viděl jsem spoustu diagnóz edukovaných psychologů, které byly špatné. I když mluvím jen za sebe, bez oficiální psychologické university. Vyhodnocení je jen na tobě. |
Edited by - neronis on 21/10/2008 14:36:55 |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 21/10/2008 : 17:17:47
|
Naronisi. Také jsem byl toho názoru,že se vše má vyskoušet,ale již jsem od toho názoru ustoupil. Když jsem odcházel loni v Červenci z nemocnice, řekl mně primář." Co pořád blbnete s tou cukrovkou? Bral jste insulin ?" Mne to dost dopálilo a odpověděl jsem mu dost ostře. " Já si diagnozy nestanovím a zakázal jste mne brát všechny léky kromě těch které mně dáváte vy." On odpověděl, že jsem celou tu dobu insulin nedostával a cukr že mám v normálu." Skoro bych byl na jeho slova zapomněl,ale letos na jaře jsem měl téměř každý den hypoglykemii a začal jsem uvažovat o tom, že mohl mít pravdu. A tak jsem to skusil bez insulinu.Čtrnást dní jsem měl neustále kolem čtyř, či pěti mml,což je normál.Jenže pak ze dne na den stoupnul cukr na 17,5 mml a i když jsem okamžitě znovu nasadil insulin, hladina cukru stále stoupala a to již bylo životu nebezpečné. Je to půl roku a mám co dělat abych udržel cukr do 7 mml. Takže se mně to skoušení vůbec nevyplatilo a podobně tomu může být u toho chlapce.Já bych si Kačence takto radit neodvážil. Jsou to léky,které vytvoří určitou hladinu v organismu a je li jejich příjem přerušen,klesne tato hladina a průšvih je zde a je někdy těžké dostat se alespoň na stav předešlý. Jinak řečeno. Starosti s léky bych přenechal lékařům i když vím, že dokonalí nejsou oni, ani ty jejich metody. Jejím posláním je udělat chlapci zázemí a vytvořit mu příjemno jak jen to dokáže. Jak jsem pochopil, tak tomu chapci dělá dobře,když může nad spolužáky vyčnívat a soukromý učitel by jej o to připravil a je docela možné, že by o učení ztratil zájem.
MB |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 21/10/2008 : 18:02:58
|
To, že bych tak experimentoval třeba na sobě (kdybych si mohl v tom stavu vybrat) neznamená, že by to mohlo pomoci někomu druhému. |
Edited by - neronis on 21/10/2008 18:04:42 |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 21/10/2008 : 22:16:22
|
quote: Originally posted by kacena
Všetkých vás zdravím.Za tých pár dní,čo som nebola na stránke,sa u nás dosť zmenilo(k horšiemu).Včera som bola s Matejom na psychiatrii v Hlohovci,kde mi dali odporučenku na neurologické vyš.Od min. piatku som Maťovi nasadila tie AD.Prvý deň prebehol v norme,ale už cez víkend som badala zmenu.Od rána s nikým nekomunikoval.bolele ho hlava a triaslo sa mu celé telo.Pokračovala som s AD aj naďalej,pretože to mohli byť tie vedľajšie účinky,ktoré by mali pretrvávať asi mesiac.Ale....,dnes ráno ma syn zobudil,že mu je veľmi zle,má veľkú úzkosť(pred školou to máva bežne).Lieky,ktoré zapil,hneď vyvrátil a poslala som ho do školy s tým,že sa mu na mieste polepší,ako to býva zvykom.O pol 9-ej mi volala tr. učiteľka,že Maťovi je zle,ale nekomunikuje s nikým,len vzdychá a plače.Keď som prišla po neho,tak ležal na lavici a bol červený jak rak.Vraj sa mu stále "grgalo",mal pocit akoby sa mu pohyboval žalúdok a cítil tlaky na hrudi.Išla som s ním k pediatričke,tá si nevedela rady.Volala som psychologičke,tá odporučila si dať od školy týždennú pauzu.Napokon som telefonovala do BA na psychiatriu a tam ma ubezpečili,že sú to len vedľ. účinky pti AD.Teraz ho mám doma a neviem,ako ďalej.Čo robiť?Na neurol. vyšetrenie ideme na bud. utorok.k psychologičke až 29.10. a na psychiatriu až o mesiac.Takže to čakanie bude neskutočné.
Kačenka, chceš vedieť čo si o tom myslím? Tie ADčka by som dal "žrať" denne tej psychiatričke, čo mu ich predpísala. Ak je na lieku napísané, že ho deti nemajú brať, tak ho proste nemajú brať. To tam nie je napísané pre srandu králikom, ale preto, že keby sa niečo stalo, tak za to firma, čo ich vyrába nechce byť zodpovedná. Ty za to chceš byť zodpovedná? Ja som psychofarmaká bral, a viem že sú to drogy, s kopou vedľajších, až toxických účinkov. Pošli názov AD, a ja tu uverejní prehľad vedľajších účinkov, nech si to môžu prečítať.
Ja si myslím, že by sa všetka energia mala sústrediť na odstránenie príčiny autizmu. Už ste zistili, že má špatný metabolizmus lepku. ten spôsobuje tvorbu opiátovej látky, ktorá pôsobí priamo na vedomie ako droga, a mení aj vnímanie chutí. Úsilím lekárov by malo byť dať toto do poriadku. Keď to nedokážu, tak sú na prd. Rozhodne by som ich tým ale neustále "otravoval". Ďalej by som sa zameral na detoxikáciu organizmu, zlepšením telesnej imunity. Tu máš informácie ako to funguje: http://www.joalis.cz/detoxikacni_medicina.html a tu máš zakladateľa v Česku: http://www.joalis.cz/mudr_jonas.html
Tak som si stiahol zriedkavé vedľajšie účinky jedného AD, a je tam napísané toto: pokles počtu bielych krviniek (to znižuje odolnosť organizmu proti infekcii – môžete mať horúčku, bolesti hrdla, vriedky v ústach, bolesť v podbruší alebo iné príznaky infekcie), mánia (pocit eufórie alebo povznesenej nálady), zmätenosť, nočné mory, živé sny alebo halucinácie, úzkosť, poruchy spánku, nepokoj, kŕče (záchvaty), tras, pichanie a bodanie, svalové zášklby alebo kontrakcie alebo syndróm nepokojných nôh, pocit závratu alebo mdloby (prevažne pri prudkom vstávaní), suchosť v ústach, hnačky, bolesti svalov a kĺbov, únava, vyrážky alebo kožné erupcie. Váš lekár vám urobí testy na kontrolu funkcií pečene. Ak sa objaví žltnutie kože a/alebo očí, prestaňte užívať liek a okamžite to oznámte svojmu lekárovi. Ak spozorujete vedľajšie účinky, ktoré nie sú uvedené v tejto písomnej informácii pre používateľov, informujte o nich svojho lekára alebo lekárnika. Tak čo vy na to. Dali by ste si s chuťou? |
Edited by - navi on 21/10/2008 23:25:28 |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 22/10/2008 : 06:18:53
|
Kacpo, poznáš túto metódu? http://www.deprese-lecba.cz/ Vieš ako funguje?
navi... mám dojem, že jsi tu už dával na to odkaz --- máš to cd?
..jestli jo, půjčil bys mi je? (půjčit znamená nahrát na net a počkat, než si to stáhnu) |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 22/10/2008 : 07:42:52
|
lidé...
napište mi -- jak překonat lenost? Pokud by mi někdo dal návod, který by fungoval, onomu člověku bych byl velmi, velmi, velmi zavázán... |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 22/10/2008 : 07:47:12
|
Stanovuj si cíle s tím, že jejich podmínky budeš dodržovat i když se ti nechce. Může jít o cíle, které by ve výsledku změnily tvůj život tak, jak by jsis jej přál žít. (např začneš trénovat zpěv aby ti na koncertech padaly ženský k nohám (je to jen příklad)). |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 22/10/2008 : 08:16:07
|
Rzwalde.
Jak překonat lenost tě neporadím,ale mohu tě poradit v tom, jak lenosti využít ve tvůj prospěch. Já jsem byl vždy tak líný,že mne to přinutilo myslet. Měl jsem nějakou těžkou práci v zaměstnání a tak jsem se doma ponořil do výkresů a vymyslel jsem si nějké udělátko,které mně tu práci usnadnilo. A tak moje lenost vedla k tomu,že jsem nemusel tolik pracovat a ve výsledku jsem udělal víc než ti pilní. Jenže takových prací bylo mnoho a tak jsem vymýšlel a pracoval a pracoval a pracoval abych si práci usnadnil. Jsi líný studovat? Vymysli si to, co tě studium usnadní a třeba to bude sloužit i jiným. Jsi líný se pohybovat a nabíráš kila? Uvědom si, že ta kila budeš muset nosit a že to bude větší dřina než to cvičení a pohyb. Nejzajímavěší je,že z líných lidí se nejčastěji stanou ti nejpilnější a to díky tomu,že si chtějí práci usnadnit a já jsem hodně líný a tak makám a makám a makám.Je lepší makat za klávesami a učit se jako černej,než se ohánět krumpáčem.
MB |
 |
|
Topic  |
|
|
|