Author |
Topic  |
Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 14:34:34
|
M.B.
Já prostě nemůžu souhlasit. Podle mě vědomí je něco jinačího..dovedu si představit existenci vědomí bez myšlení, naopak však nikoli.
Pokud jde o SZ, je to zkrátka jiný způsob komunikace, např. pokud máme sraz a chcem si vyměnit čísla, abychom se nějak mohli kontaktovat a přitom je nechceme zveřejnit všem, pošleme jej v SZ tomu, koho se to týká..
Život je fascinující!
Skunkless.. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 14:36:54
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Skunkless Myšlení je vše co se myšlení týká,tedy i sny a pokud probíhá cosi v bezvědomí,čili cosi jako sen, je to opět jedna s funkcí myšlení. Proces myšlení je celek a to ostatní jeho součásti.Vědomí je tedy součástí myšlení.Samozřejmě vědomí není rovno myšlení,ale bez myšlení nemůže být vědomí,protože vědomí je jeho součástí.Tak jsem to myslel. Jinak s tím SZ jsem nepochopil oč tě jde.
MB
SZ je funkcia, pri ktorej sa text zjaví len osobe, ktorej bol určený. Nesúhlasím s tým, že bez myslenia neexistuje vedomie. Dôvod? Vlastné skúsenosti. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 14:44:02
|
quote: Originally posted by rajis
Neronis - jsem na tom podobně, z jeslích se mi ty vpozmínky bohužel čím dál tím víc smívají. Už to jsou jen šedivé útržky. Ale slyšel jsem, že LSD ty umožní přístup k těmto informacím, jeden známý co s tím jednu dobu dost exprimentoval mi tvrdil, že si během toho stavu vzpomněl na to, když byl ještě v děloze.
Ja mám vzpomienky až od takých 4 rokov. |
 |
|
Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 14:49:59
|
quote: Originally posted by navi
quote: Originally posted by Skunkless
Přečetla jsem si teda jen poslední dva příspěvky, ale což - vědomí nerovná se myšlení, protože neoznačují totéž. To, že budu v bezvědomí neznamená, že o něčem nepřemýšlím. A někdy jakoby na něco myslím a přitom si to vůbec neuvědomuji...(ne, neberu žádné tvrdé drogy.. )
Život je fascinující!
Skunkless..
To, že budu v bezvědomí neznamená, že o něčem nepřemýšlím. To je síce pravda, ale platí to len v prípade, ak sa v bezvedomí deje niečo, čo sa dá nazvať myslením. Máš na mysli toto? Večer som o niečom rozmýšlal a nedorozmýšlal. Ráno som sa zobudil z domyslením bez toho, že by som medzi tým vedome rozmýšlal. Takto si to myslela?
No jo, slova jsou jen symboly a proto je někdy obtížné se dobrat toho, co si chceme sdělit..já měla na mysli zhruba toto: Naše vědomí si uvědomuje, co vnímáme. Každou setinu vteřiny zaznamenává soubor informací, které v daný moment příjmáme. Vzhledem k našemu způsobu života, našich (ne)schopností užívat své dovednosti a masivní změně způsobu používání mozku, díky směru, kterým se naše civilizace ubírá, jsme téměř neschopni tyto informace použít. Pravdou ale je, že kdo hledá najde. Jedni meditují, druzí užívají drogy, další využívají dianetiku, někteří se nechávají zhypnotizovat a jiní to zkouší úplně odlišným způsobem.
Jsem však přesvědčená, že k těm informacím v hlubinách našeho vědomí, dojít můžeme za určitých okolností všichni. Myšlení, je nástroj, kterým část našeho vědomí zpracovává realitu. Možná se teď nevyjadřuji uplně jasně, ale tak nějak to vidím já :)
Život je fascinující!
Skunkless.. |
 |
|
rajis
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
517 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 14:50:43
|
quote: Originally posted by neronis
Neronis - jsem na tom podobně, z jeslích se mi ty vpozmínky bohužel čím dál tím víc smívají. Už to jsou jen šedivé útržky. Ale slyšel jsem, že LSD ty umožní přístup k těmto informacím, jeden známý co s tím jednu dobu dost exprimentoval mi tvrdil, že si během toho stavu vzpomněl na to, když byl ještě v děloze.
Zajímavé. Ono to tam totiž pořád je, jen už to sami neumíme nalézt a přijmout. Taky to mohla být jeho iluze, kdoví. Zkusím LSD.
LSD ruší filtry v mozku. Dokážeš pak vnímat na úplně jiné úrovni. Ale to s tou látkou musíš mít zkušenosti a dát si ji větší množství, člověk na to musí být psychicky připravený, být v pohodě a nesmí řešit žádné závažné problémy. |
 |
|
Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 14:53:04
|
Jedině mailem, ten tady uvedl myslím každý, protože to bude povinná položka kvůli ztrátě hesla.
Tak každý teda určitě ne. Všimla jsem si, že u některých v jejich profilu ta možnost "poslat jim mail" je a jiní ji tam nemají.
Život je fascinující!
Skunkless.. |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 14:56:12
|
Je to povinná položka, nicméně jsem si všiml volby v profilu "Allow Forum Members to Send you E-Mail?" |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 15:06:56
|
Skunkless napísala:
Jsem však přesvědčená, že k těm informacím v hlubinách našeho vědomí, dojít můžeme za určitých okolností všichni. Myšlení, je nástroj, kterým část našeho vědomí zpracovává realitu. Možná se teď nevyjadřuji uplně jasně, ale tak nějak to vidím já :)
Ja to chápem trošku ináč. Vedomím nazývam len vedomý vnem. V tomto vedomom vneme, sa môžu vedome odohrávať procesy myslenia, predstáv a emócií. To nazývam činmi vo vedomí.
|
Edited by - navi on 20/10/2008 15:24:40 |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 15:15:34
|
Rajis napísal:
LSD ruší filtry v mozku. Dokážeš pak vnímat na úplně jiné úrovni. Ale to s tou látkou musíš mít zkušenosti a dát si ji větší množství, člověk na to musí být psychicky připravený, být v pohodě a nesmí řešit žádné závažné problémy. LSD vytvára rovnaké stavy, ako sú schizofrenické halucinácie. Z toho vychádza, že schizofrenické halucinácie môže spôsobovať biologický produkt špatného metabolizmu v tele, ktorého chemické zloženie je podobné LSD. |
Edited by - navi on 20/10/2008 15:16:58 |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 15:19:28
|
quote: Originally posted by Skunkless
Jedině mailem, ten tady uvedl myslím každý, protože to bude povinná položka kvůli ztrátě hesla.
Tak každý teda určitě ne. Všimla jsem si, že u některých v jejich profilu ta možnost "poslat jim mail" je a jiní ji tam nemají.
Život je fascinující!
Skunkless..
Ja som si tú možnosť chcel zaregistrovať, a nechcelo. Zatiaľ som nezisťoval prečo. |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 15:22:16
|
Při potvrzení změn nastavení to nahlásí chybu, nicméně změny zůstanou uloženy. |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 15:26:43
|
Zajímavé. Ono to tam totiž pořád je, jen už to sami neumíme nalézt a přijmout. Taky to mohla být jeho iluze, kdoví. Zkusím LSD.
LSD ruší filtry v mozku. Dokážeš pak vnímat na úplně jiné úrovni. Ale to s tou látkou musíš mít zkušenosti a dát si ji větší množství, člověk na to musí být psychicky připravený, být v pohodě a nesmí řešit žádné závažné problémy.
takže LSD a na to sex? |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 15:30:35
|
Vyčisti si cache nebo použij jiný internetový prohlížeč. Mohlo by to fungovat. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 15:34:18
|
Při potvrzení změn nastavení to nahlásí chybu, nicméně změny zůstanou uloženy.
U mňa neostanú. Minule som telefonoval s manželkou, a odkázal ju na jednu stránku, nech tam vpíše prihlasovacie meno a heslo, lebo mne to nefungovalo, a ona mi oznámila, že na danej adrese je napísané, že stránka je vo výstavbe, takže nemala kam zadať meno a heslo. Pritom sme zadali rovnaké adresy. Noemus, aké je vysvetlenie? |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 20/10/2008 : 15:53:41
|
Zoberme si fakt, že obdobie prvých troch rokov života tiež vlastne považujeme za bezvedomie, pretože si nič z toho obdobia nepamätáme.
Naví.
Dovoluji si tě oponovat. Na tu dobu se pamatujeme nejintenzivněji s celého života a to všichni i ty.Jen si musíš uvědomit,že aktivací těchto paměťových záznamů je pouze a jen pocit a že tyto informace nemůžeš aktivovat slovem, ale pouze smyslovým vjemem.Nemůžeš tedy na tu dobu vzpomínat,což je aktivace paměťových informací slovem.Tyto informace musí být slovem spojeny do navzájem propojené sítě a to ty informace uložené před rozvojem řeči nejsou.A tak je dobré si uvědomit, že existují vedle sebe dvě myšlení.To jedno je okamžité pocitové, to mám společné se zvířaty a vedle něj myšlení permanentní slovní.To první je dominantní před rozvojem řeči a pak ustupuje do pozadí (podvědomí) a dominantním se stává myšlení permanentní slovní.
MB |
 |
|
Topic  |
|
|
|