Author |
Topic  |
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 15/10/2008 : 20:54:59
|
Kačena, poviem Ti svoj názor. To čo robia psychiatri je ako keď zatrieš hrdzu farbou. Preto som ich prestal navštevovať. Ak by som bol na Tvojom mieste, skúsil by som navštíviť napríklad: http://www.altmedic.sk/kontakt.html Napíš jej, je to seriózna baba. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 08:29:45
|
Kačenko. Ta možnost s nádorem mne také napadla,ale nechtěl jsem tě strašit. Moje teta měla totiž podobný problém a zmizel,když jí vyoperovali nádor.Přesto si myslím dle ostatních okolností,že o nádor nepůjde,ale příčina bude spíše v oběhovém systému. Jenže je to opět kruh,protože ty změny krevního tlaku může vyvolávat psychický problém. Ty léky mají jako vedlejší projev roztahování cév a tím snížení tlaku,takže by mohly tu senzitivní přecitlivělost snížit.Ono to doělo příliš daleko a bez léků se to zřejmě neobeejde,ale výsledek můžeš ovlivnit ty,pokud využiješ toho o čem jsme hovořili.Ta internetová stránka a komunikace by mohly také udělat kus práce a to by v tom byl čert,aby to dobře nedopadlo. S tou duší však s tebou nesouhlasím a myslím že to všichni zde očekávali. Jde o to,co vlastně duší je. Je samozřejmě nehmotná. S tím s tebou souhlasím. Duše je děj a nikoliv věc.Máš zde tedy mozek a v tom probíhá děj,čili myšlení. Myšlení je důsledkem funkcí té hmoty mozku,čili opět děj a nikoliv hmota. Myšlení probíhá od samého narození,ale duše vzniká a vyvíjí se až po vstupu funkce slova do procesu myšlení, Teprve tehdy je člověk schopný uvědomovat si sama sebe v souvislostech a právě to je nazýváno duší.Skončí li funkce hmoty mozku, mizí funkce myšlení a tedy i ta duše,právě proto, že je probíhajícím jevem a nikoliv čímsi samostatným,čili jakousi nehmotnou věcí. Duše tedy vzniká, vyvíjí se čili mění ve stáří, když dojde k ztrátám přístupu k paměťovým záznamům je i rozsah duše omezován a smrtí tento proces (děj) zvaný duše zaniká. K pochopení toho co duší je,je třeba poznat funkci slova v procesu myšlení,ale mám dojem, že máš nyní jiné starosti, než toto poznávat.Pokud se mýlím, pak tě to rád vysvětlím i když to bude trošku rozsáhlejší.
MB |
 |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 09:38:12
|
Chlapci,mám taký strach synovi nasadiť tie AD,tak som mu ich ašte nepodala.Bola som upozornená,že prvé týždne sa po nich môže cítiť veľmi zle(triaška,úzkosť,pocity na zvracanie,zmätenosť,zvýšená agresivita,sklony k samovražde),ale po 2-3 týždňoch by sa mu mal stav upraviť.Keď si preedstavím,ako mu bude zle a medzitým musí chodiť do školy....Čo ak sa mu stav ani po týždňoch neupraví,čo ak mu lieky nesadnú?Tak asi budú skúšať iné a znovu ten kolobeh.Navi,skúsila by som tú alt. medicínu,aj o dr. Jonášovi som čo to počula,ale môžem skĺbiť terajšiu liečbu,s tou alternatívnou alebo sa musím jednej z nich vzdať?Miloslav,myslím si, že keď človek odíde z tohto sveta,tak jeho duša nezanikne.Vnímanie je ovplyvnené fyzickými i psychickými faktormi a duša je samostatný dej.Ak je človek v kóme,nevieme s istotou,či vníma alebo nie a ako,ale jeho duša je nezmenená.Prostredníctvom hmoty vydávame okoliu podnety,či telesné(pohyby,bolesť) alebo vnemové(strach,smútok,radosť),ale duša je ničím neovplyvnitaľný jav.Nemám na to žiadny dôkaz,ale takto to cítim ja v mojom vnútri a moja duša,s mojimi pocitmi nemá nič spoločné.Keď sa narodí dieťa,ktoré sa výzorovo ponáša na jedného z rodičov,má jeho povahové vlastnosti,tak je to len genetická predispozícia,ktorá sa prejaví na tele i povahových črtách,ktoré sa prejavujú pôsobením mozgu(hmoty).A duša tieto deje len sprevádza. |
 |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 09:41:58
|
Miloslav,aj keď mám starosti,tak budem s vami komunikovať na akúkoľvek tému.Tak len píšte! |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 09:49:58
|
Nechtěla by jsi zkusit dát mu večer hodinu před spaním marihuanu? |
Edited by - neronis on 16/10/2008 09:50:34 |
 |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 09:56:11
|
Neronis,Neronis,ty si ale vtipálek!Nikto v našej rodine nekouří,že by začal ten môj pokusný králik?Ale keby som vedela,že by mu to pomohlo tak ..... |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 10:27:09
|
"Kdyby jsem věděla, kdyby jsem věděla"... tvůj syn má vlastnost, o které nikdo nic neví |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 10:44:50
|
Poslouchá hudbu? Kdyby začal vnímat hudbu pod vlivem THC, mohlo by to na něj udělat dojem, který by navozoval příjemný pocit. Kdyby to byla časem hudba s čekým textem, kde se řeší běžné věci a vyvolávají nějaký postoj, mohla by mu pomoci. Možná hip hop? |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 10:49:10
|
Kačenko.
S tou marihuanou bych to neskoušel.Mohlo by se stát,že problémy by zůstaly a k nim by přibyla závislost,které by se zřejmě projevovala v abstinenčních příznacích zhoršením toho co prožívá. Ty chvilky které by získal by toto nevyvážily. Mluvila jsi o tom co člověk prožívá v komatu. Byl jsem v klinické smrti již třikrát.Poprvé při autonehodě, kdy byla lékařem u mne dokonce konstatována smrt a byl jsem ponechán v autě pro funebráky.Po pěti minutách jsem se sám "nahodil" a vylezl jsem s auta po svých. (doktor s toho měl málem smrt)Jaké vjemy jsem měl? Vůbec žádné. Byl jsem na tom,že jsem s auta vylezl těsně po nárazu a jen jsem se divil, kde se tam tak rychle vzali hasiči a sanitky. Po druhé a po po třetí to bylo na interně JIPce při zástavách srdce a vjem se rovnal nule,prostě jsem o tom vůbec nevěděl, jako by ten čas neexistoval. Žádný tunel jsem neviděl,prostě vůbec nic pro mne neexistovalo, dokonce ani moje já.
MB |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 11:33:50
|
Tak Miloslave, skúsme si filozoficky rozobrať, aký je rozdiel medzi vecou a dejom. V Tvojom prípade to je chápané tak, že vecou je hmota a dejom to, čo hmota (čiže mozog) vyprodukuje. Skús to ale všetko brať tak, že filozofia je pre mňa len zábava, a nedokážem ju brať vážne. Pripadá mi smiešne, ak by som ju mal brať vážne. Dúfam, že som tu nikoho neurazil svojím názorom na filozofiu. Takže budem pokračovať. Aj to čo mozog vyprodukuje je hmotné, len v mikročasticiach. Koniec koncov, EEG to dokáže zaregistrovať ako elektromagnetické vlnenie. Takže aj tento dej, ktorý Ty nazývaš duša, je registrovateľný ako vec. Koniec koncov z filozofického hľadiska je vecou všetko, aj to, čo ako hmotu nevieme registrovať. Napríklad také svetlo. Má aj vlastnosti hmoty, ale aj nehmoty. Aspoň to tvrdia fyzici. Vlnenie je energia, ktorá sa nedá registrovať ako hmota, len ako energia. Ak som povedal blbosť, tak pardón, ale takto si to pamätám. Takže sa rozchádzame len v jednej veci. Niektorí tvrdia, že duševno je prejavom hmoty, a druhí, že hmota je prejavom duševna, alebo že duševno a hmota nie je to isté. To posledné je asi to, na čom sa oba tábory zhodnú. Ale je to v podstate jedno. Dôležité je to, aby názor, ktorý na to človek má, mu v živote pomáhal. Tvoj názor by mi bol napríklad bytostne nepríjemný, preto akceptujem ten, ktorý mám. Verím ale tomu, že u Teba by to mohlo fungovať rovnako, a že by mohol byť trebárs môj názor pre Teba bytostne nepríjemný, keby si ho mal bytostne zdieľať. Podľa mňa by mal každý zdieľať to, čo mu je blízke a príjemné. Tak že záver: Akceptujem Tvoj názor na dušu ako pre Teba bytostne prijateľnejší, než je ten môj, a v žiadnom prípade nemám potrebu Ti ho vyvracať, už len preto, že je pre Teba prijateľnejší, a za druhé preto, že toto je pole nedokázateľnosti, a jediné, čo tu môžeme mať je, názor. 
|
Edited by - navi on 16/10/2008 11:38:26 |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 11:56:28
|
Slávo, já bych to aspoň zkusil. Fyzickou závislost THC neevokuje a mít na něm psychickou závislost je lepší než ty mnohem tvrdší drogy, které by měl brát. Nicméně je to nelegální a může se stát, že se Katka dostane do potíží se zákonem, protože aplikuje nesvéprávnému jedinci ilegální drogu. Stát očividně není k alternativním léčbám nakloněn a spíš se snaží problémové jedince pacifikovat. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 12:01:06
|
Kačenko. Tá moja známa mi povedala, že nejakú dobu jej syn užíval SJW (ľubovník)od firmy www.doplnky.com . Firmu píšem zámerne, pretože ja som vyskúšal niekoľko typov SJW, a len tento na mne účinkoval. potom mi písala, že si našiel kamaráta a že má dobrú učiteľku. Na záver ešte, že už asi aj dozrieva. Myslím si, že kombinovať klasickú a celostnu medicínu nie je problém. Každá funguje na inom princípe, a vzájomne sa nerušia. Pozerám, že Neronis to nevzdáva, a snaží sa vám pomôcť, ale tá mariška je fakt krkolomná. Mám známeho, ktorý chytil po mariške derealizáciu, a dodnes sa jej nevie zbaviť, aj keď si od vtedy nedal. Tu je jeho príbeh: http://blog.depersonalizace.info/o-me/mrtvy-za-ziva/ |
Edited by - navi on 16/10/2008 12:09:40 |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 12:02:37
|
Abych uvedl příklad "neškodnosti" marihuany, když vypustím školu a začátek mé kariéry (i když i ve škole se to dalo ), tak jsem byl zhulený s přestávkami (2 měsíce a tak) cca 4 roky v kuse. Teď si dám jenom občas, když mám nervy v hajzlu. Nemyslím si, že by mě to nijak výrazně poškodilo. Podle testů "Brain Challenge" (na iPhone, ale je prý i na XBOX), který je doslova narvaný testováním různých parametrů mozku, využívám aktuálně 49 procent své mozkové kapacity. |
Edited by - neronis on 16/10/2008 12:04:17 |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 16/10/2008 : 13:19:46
|
Kačenka, toto si už asi čítala: 4. Jak výrazně může GFCF dieta pomoci ?
Podle zahraničních zkušeností tato dieta může úplně vyléčit dítě postižené autismem. Informace publikované na internetu hovoří o mnohých případech, kdy dítě diagnostikované autismem na základě odborných měřitelných testů chování, kognitivních schopností a dalších ukazatelů, bylo po užívání diety po opětovném testování označeno jako úplně vyléčené. http://www.gfcf.unas.cz/home.html
Takže tu máš vysvetlenie zmenených chutí u autistov: http://www.gfcf.unas.cz/home.html Vnímání I když již existovali z času načas zmínky o tomto problému (Ornitz 1988), až v poslední době (Williams 1996) se tento problém abnormálního senzorického procesu, který popisují autisté, bere seriózně a přitahuje pozornost. Opioidní peptidy překáži neurotransmisi na úrovni synaptické a vcelku snižují senzoriku impulsů. Vnímání zvuků, chuti a proprioception jsou u autistů porušené. Tady lze zmínit i silnou oblíbenost určitých jídel, velmi výrazně chuťových. Před některými pacienty se musí doslova zamykat tak silně chuťová jídla jako cibule či sůl.
|
Edited by - navi on 16/10/2008 13:53:21 |
 |
|
Topic  |
|
|
|