www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Kecárna.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 96

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 14/10/2008 :  12:01:24  Show Profile  Reply with Quote
Miloslav,ďakujem ti za tvoju snahu nám pomôcť.Keď tak zabrdnem do minulosti,tak si spomínam,že bol veľký problém nájsť prostriedok na jeho ukľudnenie.Myslím,že to bol ten dudlík a nosenie ho na rukách(to asi bude problém,má 42 kg a ja 48).Inak mal rád hladenie po chrbáte a vyžaduje to dodnes.Je pravda,že ho to dosť ukľudňuje.Jeho obľúbenou činnosťou je(doma i škole)hrať sa na"bitku".Proste vyberie si cieľ(napr. mňa alebo spolužiaka)a skúša(necitlivo) na nás rôzne chvaty.To má teda veľmi rád!!Psychologička povedala,že týmto kompenzuje svoj stres.Ja aj ostatní zúčastnení sme neni nadšení z jeho kompenzácie a záľuby.A v škole....,vieš si to predstaviť?!Má rád rozprávanie sa o dinosauroch,ale ak niečo z tejto témy neovládam a neviem mu dať odpoveď na jeho zložité otázky,znova sa rozčertí a je v tej mínusovej polarite co by dup.Navi navrhol,aby si s nami pokecal aj môj syn.Tiež je tu problém.Ak si niekto dovolí mu protirečiť,tak dotyčného hneď na začiatku zatratí a už niet cesty späť.Netoleruje iné názory,ak mu nevyhovujú a je schopný znevážiť všetko,čo napíšete.Je to taký malý "tyran".Ja už som zocelená,väčšinou viem,čo mám od neho čakať.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 14/10/2008 :  12:28:38  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Navi.
Duše nestárne protože není hmotná.Duše je dymanický proces,který je důsledkem a projevem funkcí hmoty.Hmota stárne a může se to projevit na schopnostech duše,ale duše je v každém okamžiku nová,protože je to děj.

MB

Smelé tvrdenie
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 14/10/2008 :  12:28:53  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kačenko.
I toho hlazení po zádech (chrbát jsou česky záda nemýlím li se)je možno využít zvláště když to vyžaduje. Toho nošení asi ne,ale je možno tento pocit navodit, třeba tím,že se posadíš, on vedle tebe a necháš si jej položit hlavu do klína a pak lehkým sotva znatelným pohupováním, aktivuješ ten pocit. On vlastně právě tohoto využívá sám spontáně. Je to právě to pohupování dopředu a dozadu,které jej uklidní.
S tou účastí zde si nejsem příliš jistý. Mám dojem, že by jej spíš vytočilo, že zde hovoříme o tom jak na něj.Reálné by to bylo mimo toto forum,třeba na soukromé stránce,kde by nebyla řeč o jeho "nemoci",ale spíše by to mohlo směřovat k jeho intelektu.Jinak já snesu mnoho a není třeba se obávat, že by mne něčím urazil. Já však zatím tu stránku nedovedu vybavit. Nikdy jsem to nedělal a tak jsem s toho jelen.
Bavit se o dinosaurech bych se asi nedokázal,snad jen o tom, proč vyhynuli.Navíc si myslím, že by to ani k ničemu nevedlo.Spíše bych se klonil k různým hlavolamům,či otázkám o jakých jsi mluvila ,ale kde je vzít? Takže do tohoto fora bych jej určitě nevedl,ale Navi by mohl to vhodné prostředí vytvořit na svých stránkách a ještě by na tom mohl hodně získat na návštěvnosti své stránky,pokud by se připojili další lidé s podobným problémem. Pokud by neměl o to zájem,pak by mohl vybavit mou stránku on, Já bych měl ušetřenou práci a pro něj by to byl díky jeho skušenostem hračka.Uvidíme, co by na to řekl.

MB
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 14/10/2008 :  12:33:37  Show Profile  Reply with Quote
Máme google, dá se bavit i o dinosaurech, já bych ho rád poznal, akorát na jiné stránce. Mohlo by se dotknout jeho ega jak ho tady rozebíráme.
Navi, na webgarden máš možnost diskusního fora.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 14/10/2008 :  12:37:14  Show Profile  Reply with Quote
Kačena, mám jednu internetovú kamarátku, ktorá má syna aspergera asi vo veku Tvojho syna. Je veľmi podobný Tvojmu synovi vo správaní, len mal väčšie problémy v škole. Neustále pre neho hľadala novú školu, kde by mali osobitejší prístup. Naposledy mi písala, že ho nepoznáva. Že začal rád chodiť do školy, a že začal krásne písať

Edited by - navi on 14/10/2008 12:38:01
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 14/10/2008 :  12:42:44  Show Profile  Reply with Quote
Kačenka, má Tvoj syn vlastnú internetovú stránku? Ak nie, tak mu môžme urobiť. Tam by sme s ním mohli aj diskutovať. Ja som napríklad cez ICQ hovoril aj synom(aspergerom) mojej kamarátky. Nehovorím, že to malo nejaký efekt, ale aspoň sme si pokecali.

Edited by - navi on 14/10/2008 12:43:14
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 14/10/2008 :  19:41:41  Show Profile  Reply with Quote
Chlapci,Matej nemá svoju int. stránku a nie som si istá,či by vôbec bol ochotný s niekym neznámym komunikovať(akýmkoľvek spôsobom).Je to ale super nápad,skúsila by som ho na takúto možnosť pripraviť.Aj keď je zlý a agresívny,na druhej strane je veľmi plachý a nedôverčivý.Navi,rada by som vedela,či syn tvojej kámošky berie nejaké lieky a čo stojí za tým,že sa začal tešiť zo školy?Aj keď sa Matej výborne učí,každé ráno pred odchodom do školy zvracia,odmieta raňajkovať a plače,aby som ho do školy neposielala.Neprezradil ,z čoho konkrétneho má strach,ale bude toho viac.Napr. sa bojí,že prinesie zo školy inú známku ako jednotku.Jeho žiacke knižky(aj tohtoročná)boli "nudné",okrem jednej dvojky v treťom ročníku mal len jednotky.A na vysvedčení len jednotky.Žije v strachu zo zlých známok a tým sa denno denne stresuje.Je to veľký perfekcionista,čo je pre AS typické.Minulý školský rok ho spolužiaci šikanovali,tento rok sa zdá,že je ok.Neronis,pustila som syna na stránku,ktorú si poslal a ten sa skoro od úžasu zbláznil.Nevedel od radosti,ktorých dinosaurov si pozrieť skôr.Díky.Miloslav po zádech ho hladím často,ale nenápadne,lebo keď to zbadá mladší syn a manžel,tak sa hádajú,ktorý bude ďaľší na rade.A mne sa moc nechce(tak v tomto som pasívna).
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 14/10/2008 :  23:09:45  Show Profile  Reply with Quote
Kačena, spravil som mu stránku, s ktorou sa môže naučiť robiť: http://matejadinosauri.dobrodruh.net/
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 15/10/2008 :  09:18:08  Show Profile  Reply with Quote
Navi,ty si zlatý!Matej je momentálne v škole,odtiaľ ideme o 4-tej do blavy na psychiatriu a potom mu predstavím "jeho"stránku.Díky moc.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 15/10/2008 :  15:38:55  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Navi.
Duše nestárne protože není hmotná.Duše je dymanický proces,který je důsledkem a projevem funkcí hmoty.Hmota stárne a může se to projevit na schopnostech duše,ale duše je v každém okamžiku nová,protože je to děj.

MB

Smelé tvrdenie

Ja mám ešte smelšie tvrdenie Ja napríklad svoju dušu nevnímam ako novú v žiadnom novom okamžiku. Práve naopak. Nové okamžiky na jej zmenu nemajú žiadny vplyv. Nové okamžiky majú na ňu vplyv len ako skúsenosť, ale takzvané vedomie JA, ostáva stále to isté. Mám ho také isté, od kedy si sám seba pamätám. Nevnímam ani najmenšiu zmenu. Ako to vnímate vy ostatní?
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 15/10/2008 :  19:25:14  Show Profile  Reply with Quote
Navi,myslím,že keď sa človek narodí ako hmota,tak s dušou tvoria neoddelitelný celok.Ako neexistujú ľudia bez duše,tak si myslím,že celý život nás sprevádza stále tá istá duša.Bez rozdielu na to,či cítime smútok alebo radosť,duša je nezmenená,len sa to prejaví fyzicky či psychicky(napr.poruchami vo vnímaní).Ak človek zomrie bez ohľadu na to, či bol chorý alebo zdraví,tak telo opustí duša,na ktorej sa nijako neodrazí choroba alebo zdravie.Práve preto,že duša nie je hmotná,tak ostáva nezmenená, na rozdiel od hmotného tela.
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 15/10/2008 :  20:11:42  Show Profile  Reply with Quote
Dnes som bola so synom v Bratislave na psychiatrii.Chodíme veľmi skúsenej psychiatričke,ktorá má získala skúsenosti i v zahraničí.Keď som jej popísala Matejov súčasný stav(hlavne vystupňovanie zmysl. vnemov),bola akási zadumaná a dlhšie premýšľala.Liečba na reguláciu týchto vnemov neexistuje,ale treba(a to nie len u autistov)hľadať príčinu.Zmena vnímania chuti,čuchu alebo sluchu má nejakú fyz.,či metabolickú príčinu.Dosť ma vyplašila,keď mi povedala,že príčinou takejto zmeny môže byť i benígny nádor v hlave.Posiela nás na EEG,CT,Angiogram a rôzne neurologické vyšetrenia.Znovu mu budú robiť metabolické,genetické a psychologické vyšetrenia.Psych. testy mu nebudú robiť na meranie IQ,ale na odhalenie prípadného psychotického správania.Navyše okrem antipsychotika,ktoré berie,mu nasadila AD(Serlift 50mg)50mg-0-0 a postupne ho bude zvyšovať na 200mg-0-0.Videla na mne,že nie som nadšená užívaním psychofarmak u syna,ale vraj to inak v jeho prípade nejde.Ako dieťa si s tým inak neporadí a lieky mu vraj zmenia kvalitu žitia.Tie dávky sa mi zdajú dosť vysoké.V príb. letákoch píšu,že by takéto lieky nemali brať deti do 18 rokov a max.dávka pre 18. ročného pacienta nesmie prekročiť 75 mg.Psych. mi tvrdí,že sa nemám riadiť letákmi.Do správy Maťovi napísala,že je odťažitý,má zvvláštnosti verbálneho prejavu,početné fóbie,znížená adaptilita a zle modulovaný hlas.Nechápem,ako to myslela s tým hlasom.Nikdy som si nevšimla nejakú zvláštnosť...Kto vie,mžno,že má zvláštny hlas....Keď ja ho počúvam každý deň a roky,tak mi to možno nepríde...A teraz,babo raď!
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 15/10/2008 :  20:31:06  Show Profile  Reply with Quote
Myslím, že systém, do kterého je tvůj syn postaven (škola, doktoři atd) jeho vyléčení vylučuje, takže mu možná nic jiného než psychofarmaka nezbyde. Možná je to taky řešení.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 15/10/2008 :  20:38:51  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kacena

Navi,myslím,že keď sa človek narodí ako hmota,tak s dušou tvoria neoddelitelný celok.Ako neexistujú ľudia bez duše,tak si myslím,že celý život nás sprevádza stále tá istá duša.Bez rozdielu na to,či cítime smútok alebo radosť,duša je nezmenená,len sa to prejaví fyzicky či psychicky(napr.poruchami vo vnímaní).Ak človek zomrie bez ohľadu na to, či bol chorý alebo zdraví,tak telo opustí duša,na ktorej sa nijako neodrazí choroba alebo zdravie.Práve preto,že duša nie je hmotná,tak ostáva nezmenená, na rozdiel od hmotného tela.

Ako je možné, že to vnímaš rovnako ako ja?
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 15/10/2008 :  20:43:15  Show Profile  Reply with Quote
Protože to co vnímáte je ten nejhloub zakořeněný způsob vědomí, řekněme duše. Fyzické dědictví od našich rodičů a jejich působení na nás v raném dětství je základ.
Nicméně je pravda, že určité vědomí máme již při narození. Kdybychom věděli co se nám v tom období honí hlavou, mohli bychom být o kus dál s tím co víme

Edited by - neronis on 15/10/2008 20:45:01
Go to Top of Page
Page: of 96 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000