www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Kecárna.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 96

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 07/10/2008 :  19:18:37  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

Chlapci, ja mám svoju filozofickú otázku vyriešenú, takže vlastne nemám čo riešiť.

Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 07/10/2008 :  19:57:48  Show Profile  Reply with Quote
Zdravím vás všetkých.Práve som sa zaregistrovala a už zmätkujem.Veľmi ma zaujala vaša KECÁRNA ale hlavne diskusia na tému autizmus.Preto by som sa rada na ňu vrátila a osvetlila určité skutočnosti tejto problematiky.Ale až zajtra,mám ešte nejaké povinnosti.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 07/10/2008 :  21:11:40  Show Profile  Reply with Quote
Najnovšie informácie z mojej stránky: http://derealizacia.wgz.cz/neurodetoxikacia
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 08/10/2008 :  07:57:51  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kačenko.

Buď zde vítána mezi námi. Vás děvčat je zde jako šafránu a tak tě vítám nejméně dvakrát.
Nestačím se divit tomu, že má právě kecárna takový úspěch a dokonce přivede mezi nás další diskutující. Inu nevyzpytatelné jsou cesty lidské.

MB
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 08/10/2008 :  08:48:21  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Jak dlouho pryč? Na jak dlouho zpět? Všechno je ještě podivnější, než jsem si myslel, ale jsem zpátky bohatší. Zásadní nové poznatky v heslech:

Pokud někdo nepochybuje o sobě, tak s ním nehnete

Pokud někdo pochybuje o sobě, hýbat s ním většinou nemusíte

Pokud něčemu prostě věřit chcete, potvrdíte si to.

Největší význam v našich životech mají věci, kterým přisuzujeme neexistující vlastnosti z principu, vlastnosti založené na neúplném poznání a pokud to mícháme do světonázoru, končíme.

Pivo desítka je lepší než dvanáctka, o čtrnáctce nemluvě.

Filosofie začíná tam, kde začíná subjektivní, společensko-typologicky oprávněný rozdíl v chápání faktů a jejich interpretace. Soudy se liší podle povahy a nejsou argumenovatelné, dají se však označit, jako pravda, nebo spíš podléhají hodnocení na pravdivost. Znalost mechanismů, které jsou za nimi není relevantním názorem, způsobuje pouze chronický nihilismus(tohle je nejkomplikovanější a nejsem si tím moc jist). A není to ani udržitelné, ani lidské. Pozorování pozorovatele pozorovatele mění. To pozorovatele mate. To pozorovat je děsně ujeté. Kdoví, kam to povede.

Ergo, jakákoli filosofická debata je zbytečná a slouží pouze k utřídění vlastních názorů a zábavě, pokud na tyto věci jste. Takže prostě, dokud mě to bude bavit a utřiďovat, tady mě máte.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 08/10/2008 :  09:03:24  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow.

Pokud někdo nepochybuje o sobě, tak s ním nehnete

Pokud někdo pochybuje o sobě, hýbat s ním většinou nemusíte

Jo tak tohle je hlavolam a je zde nekonečně mnoho variant.
Někdo nepochybuje o sobě a ty nemáš potřebu jím hýbat, protože došel k témuž co ty.
Někdo o sobě pochybuje,ale došel k jiným závěrm než ty a proto se snažíš s ním pohnout.
Někdo o sobě pochybuje a ty to vlastně vůbec nepoznáš,protože vystupuje, jako by nepochyboval. A tak bych mohl psát jednu variantu za druhou a ukázalo by se jediné, co je vlastně dávno známé.Člověk do člověka nevidí a soudí z neznalosti a s pohledu své uznané pravdy.Nikdy nesoudí ten kdo ví,ale vždy ten kdo neví a ten se snží s těmi ostatními hýbat a protože ti ostatní jednají stejně jako on, úspěchu se nedočká.
Jinak. Takové téma v kecárně bych nečekal.Spíše v nějakém filosofickém topicu,ale budiž. V kecárně je možné mluvit o čemkoliv bez omezení.

MB
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 08/10/2008 :  12:26:51  Show Profile  Reply with Quote
Díky Miloslav za milé privítanie.Máš pravdu,že v poslednej dobe sa skáče v diskusiách od buka do buka,ale rada by som sa vyjadrila k téme autizmus,pretože z príspevkov som zistila,že mnohí v tom majú zmätok.Autizmus je porucha,ktorá negatívne ovplyvňuje spôsob,akým človek komunikuje a nadväzuje vzťahy s inými ľuďmi.Poznáme rôzne stupne autizmu,podľa poškodenia inteligencie.Klasickí(Kannerovskí) autisti sú viac menej retardovaní,vysokofunkční majú IQ nad70 a do skupiny autistov patrí aj Aspergerov syndróm,kde je IQ priemerné až nadpriemerné.Môj 9-ročný syn je asperger a jeho IQ dosahuje 138.Inak spektrum aut. porúch je ešte rozsiahlejšie.Ľudí s klasickým aut. poznáte skôr,pretože ich poškodenie je zjavnejšie.Autizmus je vývinová porucha.Autisti majú inak stavanú pravú časť mozgu.Vysokofunkční aut. majú veľký problém nie len v komunikácii,ale aj s akoukoľvek zmenou,pravidlami,ťažkosti pri pohľade z očí do očí,rozprávajú akoby recitovali,monotónne,sú zväčša introverti.Najťažšie diagnostikovateľní sú aspergeri,pretože navonok pôsobia"normálne",ale majú obrovský problém so zaradením sa do spoločnosti a vytváraním vzájomných vzťahov.Tento typ aut. sa nazýva aj sociálna dyslexia,tak ako dyslektik bojuje s preňho nepochopitelným svetom písmen,tak asperger je stratený pri čítaní spleti spol. vzťahov,pravidiel a pomerov.Je to tzv. syndróm čudákov,zmiešaný z talentu a hendikepu.Mate vysokéIQ a zdáte sa byť okoliu troch divný? možno máte práve AS.A navyše by ste sa mali nájsť aj niekde tu.napr.,máte utkvelý záujem o vyhreneú oblasť záujmov až posadnutosť určitými vecami a dkážete o tom neustále rozprávať,zvýšenú senzoriku(pachy,chute,hluk),problém vyjadriť svoje emócie,úzkosť v spol. situáciách(až soc. fóbia),nutkavé správanie,môžete trpieť aj depresiou,či rôznymi fóbiami(klaustrof.,agorafób.).Ďalej chcete byť spoločenskými,ale sa vám to nedarí,príp. sa pri tom necítite dobre,mmáte problém porozumieť dvojzmyselným výrazom a beriete veci príliš osobne.Je toho naozaj veľa.Autisti sú lepší v logike a my zdraví v intuícii.TO čo my vycítime intuitívne,autista musívedecky pochopiť.viete o tom,že Bill Gates i Eistein sú známi aspergeri?A ešte nakoniec."Dieťa autista ostane aj dospelý autista."
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 08/10/2008 :  13:11:14  Show Profile  Reply with Quote
Takže som autista, ktorý sa snaží dostať s autu do hry.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 08/10/2008 :  13:15:25  Show Profile  Reply with Quote
Inak poznám aj futbalistov autistov. Neustále hrajú autovú taktiku, a protivník nie a nie dať gól. Potvory jedny
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 08/10/2008 :  13:24:35  Show Profile  Reply with Quote
Kačenka, a čo takto dávať synáčikovi Omega 3 http://www.chytrazena.cz/zdravi/pece-o-telo/co-jsou-to-vlastne-omega-3-nenasycene-mastne-kyseliny-1056.html. Býva to v gelových kapsliach bez chuti, a po ročnom braní by možno dieťa autista nemusel byť dospelý autista, čo povieš? Aj ja to asi skúsim, aby sa z autistu dospelého, stal neautista dedek.
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 08/10/2008 :  14:43:39  Show Profile  Reply with Quote
Ahoj Navi,vidím,že máš zmysel pre humor,čo autisti skôr nie.Takže asi budeš v poriadku.Ľudia s touto vývojovou anomáliou zdieľajú mnoho spoločenských trápení a podľa rôznych vzoriek správania dostala táto diagnóza meno.autizm-z gréckeho slova autos,sám-pretože sa uťahujú do svojho nepreniknutelného sveta,za akúsi železnú oponu Autizmus bol zaradený do "Diagnostický a štatistický manuál duševných porúch"APA iba v r.1980 a AS až dokonca v r.1994 ako zvláštna a samostatná kategória.Navi,myslíš si,že je autizmus duševná choroba alebo je to len určitý druh myslenia?Synovi okrem iných liekov dávam Magné B6.Horčík v kombinácii s vit. B6 blahodarne pôsobí na CNS(nie len u aut.)a po dlhodobom užívaní by mal redukovať poruchy správania a z časti aj soc. fungovanie.Ale nezatracujem ani inú alt. liečbu,takže si idem hneď na stránku,ktorú si mi odporučil.
Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 08/10/2008 :  14:58:43  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kacena

Ahoj Navi,vidím,že máš zmysel pre humor,čo autisti skôr nie.Takže asi budeš v poriadku.Ľudia s touto vývojovou anomáliou zdieľajú mnoho spoločenských trápení a podľa rôznych vzoriek správania dostala táto diagnóza meno.autizm-z gréckeho slova autos,sám-pretože sa uťahujú do svojho nepreniknutelného sveta,za akúsi železnú oponu Autizmus bol zaradený do "Diagnostický a štatistický manuál duševných porúch"APA iba v r.1980 a AS až dokonca v r.1994 ako zvláštna a samostatná kategória.Navi,myslíš si,že je autizmus duševná choroba alebo je to len určitý druh myslenia?Synovi okrem iných liekov dávam Magné B6.Horčík v kombinácii s vit. B6 blahodarne pôsobí na CNS(nie len u aut.)a po dlhodobom užívaní by mal redukovať poruchy správania a z časti aj soc. fungovanie.Ale nezatracujem ani inú alt. liečbu,takže si idem hneď na stránku,ktorú si mi odporučil.

Go to Top of Page

kacena
Aktivní uživatel

113 Posts

Posted - 08/10/2008 :  15:31:23  Show Profile  Reply with Quote
Predchvíľou mi mladší syn zrušil nechtiac príspevok,tak ešte raz....Omega3 mast. kyseliny sú fajn výživový doplnok,ale myslím,že na autizmus prikrátky.Možno keby som ich brala ja v tehotenstve,tak som sa mohla vyhnúť vývojovej vade môjho syna.Teraz ma to žerie,keď si uvedomím,že som mohla niečo spraviť pre dieťa ešte pred narodením.MOmentálne čakám na odozvy po Magné B6 a neskôr možno príde rad aj na omega.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 08/10/2008 :  15:39:31  Show Profile  Reply with Quote
Jaké měl tvůj syn zázemí v raném dětství? (0-3 let)

Edited by - neronis on 08/10/2008 15:39:57
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 08/10/2008 :  16:49:11  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kačenko.

Tak na koukám a zřejmě je to složitější než jsem myslel a je docela možné, že jsem i ten autista.Já jsem vždy vyhledával samotu,ale nikdy se mně to nepovedlo.Vždy se na mne nabalilo tolik lidí,že jsem být sám prostě nemohl. Jinak změny kolem sebe příliš nemusím a jsem pro pořádek, ale ten svůj, kterému ostatní říkají bordel.Když mně někdo uklidí a nemohu nic najít, tak mne může s toho vzít čert.Takže v tomto bych autisty docela chápal i když ty máš jistě ne mysli cosi jiného. A tak tě budu zatm spíše naslouchat abych si složil dohromady nějaký obraz. Jestli chceš,tak popiš nějaký stav a reakci autisty.To by mojlo říci více o této problematice. Zatím si nic nedokáži představit.Projevuje se to stavy zlosti, nebo spíše stažením se do sebe a podobně. Takže zatím bych tě nic rozumného říci nedokázal.

MB
Go to Top of Page
Page: of 96 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000