Author |
Topic  |
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 07/10/2008 : 19:18:37
|
quote: Originally posted by navi
Chlapci, ja mám svoju filozofickú otázku vyriešenú, takže vlastne nemám čo riešiť.
|
 |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 07/10/2008 : 19:57:48
|
Zdravím vás všetkých.Práve som sa zaregistrovala a už zmätkujem.Veľmi ma zaujala vaša KECÁRNA ale hlavne diskusia na tému autizmus.Preto by som sa rada na ňu vrátila a osvetlila určité skutočnosti tejto problematiky.Ale až zajtra,mám ešte nejaké povinnosti. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 08/10/2008 : 07:57:51
|
Kačenko.
Buď zde vítána mezi námi. Vás děvčat je zde jako šafránu a tak tě vítám nejméně dvakrát. Nestačím se divit tomu, že má právě kecárna takový úspěch a dokonce přivede mezi nás další diskutující. Inu nevyzpytatelné jsou cesty lidské.
MB |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 08/10/2008 : 08:48:21
|
Jak dlouho pryč? Na jak dlouho zpět? Všechno je ještě podivnější, než jsem si myslel, ale jsem zpátky bohatší. Zásadní nové poznatky v heslech:
Pokud někdo nepochybuje o sobě, tak s ním nehnete
Pokud někdo pochybuje o sobě, hýbat s ním většinou nemusíte
Pokud něčemu prostě věřit chcete, potvrdíte si to.
Největší význam v našich životech mají věci, kterým přisuzujeme neexistující vlastnosti z principu, vlastnosti založené na neúplném poznání a pokud to mícháme do světonázoru, končíme.
Pivo desítka je lepší než dvanáctka, o čtrnáctce nemluvě.
Filosofie začíná tam, kde začíná subjektivní, společensko-typologicky oprávněný rozdíl v chápání faktů a jejich interpretace. Soudy se liší podle povahy a nejsou argumenovatelné, dají se však označit, jako pravda, nebo spíš podléhají hodnocení na pravdivost. Znalost mechanismů, které jsou za nimi není relevantním názorem, způsobuje pouze chronický nihilismus(tohle je nejkomplikovanější a nejsem si tím moc jist). A není to ani udržitelné, ani lidské. Pozorování pozorovatele pozorovatele mění. To pozorovatele mate. To pozorovat je děsně ujeté. Kdoví, kam to povede.
Ergo, jakákoli filosofická debata je zbytečná a slouží pouze k utřídění vlastních názorů a zábavě, pokud na tyto věci jste. Takže prostě, dokud mě to bude bavit a utřiďovat, tady mě máte.
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 08/10/2008 : 09:03:24
|
Oldow.
Pokud někdo nepochybuje o sobě, tak s ním nehnete
Pokud někdo pochybuje o sobě, hýbat s ním většinou nemusíte
Jo tak tohle je hlavolam a je zde nekonečně mnoho variant. Někdo nepochybuje o sobě a ty nemáš potřebu jím hýbat, protože došel k témuž co ty. Někdo o sobě pochybuje,ale došel k jiným závěrm než ty a proto se snažíš s ním pohnout. Někdo o sobě pochybuje a ty to vlastně vůbec nepoznáš,protože vystupuje, jako by nepochyboval. A tak bych mohl psát jednu variantu za druhou a ukázalo by se jediné, co je vlastně dávno známé.Člověk do člověka nevidí a soudí z neznalosti a s pohledu své uznané pravdy.Nikdy nesoudí ten kdo ví,ale vždy ten kdo neví a ten se snží s těmi ostatními hýbat a protože ti ostatní jednají stejně jako on, úspěchu se nedočká. Jinak. Takové téma v kecárně bych nečekal.Spíše v nějakém filosofickém topicu,ale budiž. V kecárně je možné mluvit o čemkoliv bez omezení.
MB |
 |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 08/10/2008 : 12:26:51
|
Díky Miloslav za milé privítanie.Máš pravdu,že v poslednej dobe sa skáče v diskusiách od buka do buka,ale rada by som sa vyjadrila k téme autizmus,pretože z príspevkov som zistila,že mnohí v tom majú zmätok.Autizmus je porucha,ktorá negatívne ovplyvňuje spôsob,akým človek komunikuje a nadväzuje vzťahy s inými ľuďmi.Poznáme rôzne stupne autizmu,podľa poškodenia inteligencie.Klasickí(Kannerovskí) autisti sú viac menej retardovaní,vysokofunkční majú IQ nad70 a do skupiny autistov patrí aj Aspergerov syndróm,kde je IQ priemerné až nadpriemerné.Môj 9-ročný syn je asperger a jeho IQ dosahuje 138.Inak spektrum aut. porúch je ešte rozsiahlejšie.Ľudí s klasickým aut. poznáte skôr,pretože ich poškodenie je zjavnejšie.Autizmus je vývinová porucha.Autisti majú inak stavanú pravú časť mozgu.Vysokofunkční aut. majú veľký problém nie len v komunikácii,ale aj s akoukoľvek zmenou,pravidlami,ťažkosti pri pohľade z očí do očí,rozprávajú akoby recitovali,monotónne,sú zväčša introverti.Najťažšie diagnostikovateľní sú aspergeri,pretože navonok pôsobia"normálne",ale majú obrovský problém so zaradením sa do spoločnosti a vytváraním vzájomných vzťahov.Tento typ aut. sa nazýva aj sociálna dyslexia,tak ako dyslektik bojuje s preňho nepochopitelným svetom písmen,tak asperger je stratený pri čítaní spleti spol. vzťahov,pravidiel a pomerov.Je to tzv. syndróm čudákov,zmiešaný z talentu a hendikepu.Mate vysokéIQ a zdáte sa byť okoliu troch divný? možno máte práve AS.A navyše by ste sa mali nájsť aj niekde tu.napr.,máte utkvelý záujem o vyhreneú oblasť záujmov až posadnutosť určitými vecami a dkážete o tom neustále rozprávať,zvýšenú senzoriku(pachy,chute,hluk),problém vyjadriť svoje emócie,úzkosť v spol. situáciách(až soc. fóbia),nutkavé správanie,môžete trpieť aj depresiou,či rôznymi fóbiami(klaustrof.,agorafób.).Ďalej chcete byť spoločenskými,ale sa vám to nedarí,príp. sa pri tom necítite dobre,mmáte problém porozumieť dvojzmyselným výrazom a beriete veci príliš osobne.Je toho naozaj veľa.Autisti sú lepší v logike a my zdraví v intuícii.TO čo my vycítime intuitívne,autista musívedecky pochopiť.viete o tom,že Bill Gates i Eistein sú známi aspergeri?A ešte nakoniec."Dieťa autista ostane aj dospelý autista." |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 08/10/2008 : 13:11:14
|
Takže som autista, ktorý sa snaží dostať s autu do hry. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 08/10/2008 : 13:15:25
|
Inak poznám aj futbalistov autistov. Neustále hrajú autovú taktiku, a protivník nie a nie dať gól. Potvory jedny |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 08/10/2008 : 14:43:39
|
Ahoj Navi,vidím,že máš zmysel pre humor,čo autisti skôr nie.Takže asi budeš v poriadku.Ľudia s touto vývojovou anomáliou zdieľajú mnoho spoločenských trápení a podľa rôznych vzoriek správania dostala táto diagnóza meno.autizm-z gréckeho slova autos,sám-pretože sa uťahujú do svojho nepreniknutelného sveta,za akúsi železnú oponu Autizmus bol zaradený do "Diagnostický a štatistický manuál duševných porúch"APA iba v r.1980 a AS až dokonca v r.1994 ako zvláštna a samostatná kategória.Navi,myslíš si,že je autizmus duševná choroba alebo je to len určitý druh myslenia?Synovi okrem iných liekov dávam Magné B6.Horčík v kombinácii s vit. B6 blahodarne pôsobí na CNS(nie len u aut.)a po dlhodobom užívaní by mal redukovať poruchy správania a z časti aj soc. fungovanie.Ale nezatracujem ani inú alt. liečbu,takže si idem hneď na stránku,ktorú si mi odporučil. |
 |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 08/10/2008 : 14:58:43
|
quote: Originally posted by kacena
Ahoj Navi,vidím,že máš zmysel pre humor,čo autisti skôr nie.Takže asi budeš v poriadku.Ľudia s touto vývojovou anomáliou zdieľajú mnoho spoločenských trápení a podľa rôznych vzoriek správania dostala táto diagnóza meno.autizm-z gréckeho slova autos,sám-pretože sa uťahujú do svojho nepreniknutelného sveta,za akúsi železnú oponu Autizmus bol zaradený do "Diagnostický a štatistický manuál duševných porúch"APA iba v r.1980 a AS až dokonca v r.1994 ako zvláštna a samostatná kategória.Navi,myslíš si,že je autizmus duševná choroba alebo je to len určitý druh myslenia?Synovi okrem iných liekov dávam Magné B6.Horčík v kombinácii s vit. B6 blahodarne pôsobí na CNS(nie len u aut.)a po dlhodobom užívaní by mal redukovať poruchy správania a z časti aj soc. fungovanie.Ale nezatracujem ani inú alt. liečbu,takže si idem hneď na stránku,ktorú si mi odporučil.
|
 |
|
kacena
Aktivní uživatel

113 Posts |
Posted - 08/10/2008 : 15:31:23
|
Predchvíľou mi mladší syn zrušil nechtiac príspevok,tak ešte raz....Omega3 mast. kyseliny sú fajn výživový doplnok,ale myslím,že na autizmus prikrátky.Možno keby som ich brala ja v tehotenstve,tak som sa mohla vyhnúť vývojovej vade môjho syna.Teraz ma to žerie,keď si uvedomím,že som mohla niečo spraviť pre dieťa ešte pred narodením.MOmentálne čakám na odozvy po Magné B6 a neskôr možno príde rad aj na omega. |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 08/10/2008 : 15:39:31
|
Jaké měl tvůj syn zázemí v raném dětství? (0-3 let) |
Edited by - neronis on 08/10/2008 15:39:57 |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 08/10/2008 : 16:49:11
|
Kačenko.
Tak na koukám a zřejmě je to složitější než jsem myslel a je docela možné, že jsem i ten autista.Já jsem vždy vyhledával samotu,ale nikdy se mně to nepovedlo.Vždy se na mne nabalilo tolik lidí,že jsem být sám prostě nemohl. Jinak změny kolem sebe příliš nemusím a jsem pro pořádek, ale ten svůj, kterému ostatní říkají bordel.Když mně někdo uklidí a nemohu nic najít, tak mne může s toho vzít čert.Takže v tomto bych autisty docela chápal i když ty máš jistě ne mysli cosi jiného. A tak tě budu zatm spíše naslouchat abych si složil dohromady nějaký obraz. Jestli chceš,tak popiš nějaký stav a reakci autisty.To by mojlo říci více o této problematice. Zatím si nic nedokáži představit.Projevuje se to stavy zlosti, nebo spíše stažením se do sebe a podobně. Takže zatím bych tě nic rozumného říci nedokázal.
MB |
 |
|
Topic  |
|
|
|