Author |
Topic  |
Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts |
Posted - 19/09/2008 : 10:59:54
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Richarde.
Já neříkám, že je teorie relativity chybná,ale že může být chybná a ukazuji proč. Vzhledem k tobě jako pozorovateli to není tvzení, ale otázky. Ty však na tyto otázky vůbec neodpovídáš, vše si převrátíš jako tvrzení a jen soudíš mne. Jinak by sis mohl uvědomit,že v mém věku by to vyšlo nastejno i kdybych vůbec nevěděl o čem ta teorie relativity je.Já tyto informace nikdy k ničemu nevyužiji, leda bych vyhrál v lotynce, koupil si raketoplán a vydal se do vesmíru.Kolik je takových lidí, kteří nemají ani tušení o té teorii a přesto si spokojeně žijí a jsou vážení ve svém okolí. Na pustém ostrově nežijí.Pokud mám nějaký zájem toto poznat,pak je to proto, že v tom vidím paradoxy a může to být i vinou neznalosti, to přiznávám.A tak se snažím pochopit jak vznikly.Proto tě kladu ty otázky. Kdybych tam ty paradoxy neviděl, pak bych o tu teorii s pochopiteklných důvodů vůbec zájem neměl. Byla by to pro mne zbytečnost a jsou hodnoty, které stavím výše jako třeba to, že ještě mohu vidět slunce nad hlavou,že si mohu zahrát na klávesy, že si mohu poklábosit na foru a prostě dělat to co mne baví.Kdybych místo toho studoval tu teorii, kterou nikdy k ničemu nevyužiji,pak by mně nezbýval čas na to co má pro mne vyšší hodnotu. Skus se zamyslet nad tím, kdo z nás dvou je ješitnější. Já si nejsem v ničem jistý a když cosi tvrdím, měl bys to brát spíše jako otázku.Prostě se to snažím pochopit vlastním rozumem. Ty to však bereš jako útok na hodnoty, které uznáváš a dle toho jednáš a mne soudíš.Když se tě snažím ukázat,že tvůj pohled na mne je chybný, bereš to jako útok na svou osobu. No a můžeš to zase rozdělit do skupinek vytržených s kontextu a každou skupinku odsoudit.Mně už je to jedno.
MB
Slávo, proč reaguješ podrážděně např. na okrefa, ale vyčítáš totéž noemovi. Okref napadá tvoje teorie, které jsou ti drahé jako noemovi STR. Tvá snaha zpochybňovat STR je neseriózní, protože si něco vytrhneš a začneš to zpochybňovat, na int. je oceán informací pro studium, což je pracné, a proto volíš snazší cestu. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 20/09/2008 : 08:17:20
|
Gato
Velice se mýlíš.Okref pokud vím nikdy nespochybňoval nějaké moje teorie,ale napadal přímo mne.Já zatím tu STR nedokáži přijmout, protože jsém našel cosi, co by mohlo, opakuji mohlo věst k chybným závěrům a proto to Richardovi říkám.Pokud to dokáže vysvětlit,pak tím ta STR nebude pro mne spochybněna.Pokud však na místo toho aby analyzoval to co jsem řekl soudí mne,pak reaguji možná podrážděně.Jak bys mohl zjistit v topicu Paradox, začínáme se k sobě postupně blížit.Srovnávat toto s Okrefem není vůbec správné.
MB |
 |
|
Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts |
Posted - 21/09/2008 : 08:53:18
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Gato
Velice se mýlíš.Okref pokud vím nikdy nespochybňoval nějaké moje teorie,ale napadal přímo mne.Já zatím tu STR nedokáži přijmout, protože jsém našel cosi, co by mohlo, opakuji mohlo věst k chybným závěrům a proto to Richardovi říkám.Pokud to dokáže vysvětlit,pak tím ta STR nebude pro mne spochybněna.Pokud však na místo toho aby analyzoval to co jsem řekl soudí mne,pak reaguji možná podrážděně.Jak bys mohl zjistit v topicu Paradox, začínáme se k sobě postupně blížit.Srovnávat toto s Okrefem není vůbec správné.
MB
Slávo, okref zpochybňoval tvé teorie nebo si nepamatuješ, co říkal před měsícem? Sám jsi psal, že ničí základní předpoklady tvých teorii. Mimochodem tvé přisuzování myšlení rostlinám je trochu hloupé. Rostliny nemají žádné myšlení. Okref sám psal, že neútočí na tebe, ale na tvé teorie. Nevymýšlej si tolik! |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 26/10/2008 : 14:00:01
|
Gato. Okref neničí vůbec nic,protože na to nemá.Aby se mohl moje teorie ničit, musel by je nejdříve pochopit.Když by je pochopil, pak by zas neměl potřebu je ničit,pokud ničení není jeho záměrem a hoby. Takže se snažil ničit,ale nemohlo se mu to podařit. Myšlení u rostĺin je pokusy dokázáno.Nesmíš si však plést myšlení a přemýšlení.O přemýšlení u rostlin nemůže být řeč,ale myšlení tam probíhá v rovině polárně uložených informací a funkci mostů.Rostlina cítí příjemno i nepříjemno dokáže rozpoznat od sebe toho kdo jí spůsobil nepříjemno od toho kdo jí spůsobil příjemno. To již je myšlení.Není to však přemýšlení, protože k tomu je třeba funkce slova.
MB |
 |
|
Topic  |
|
|
|