Author |
Topic  |
Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts |
Posted - 17/09/2008 : 10:32:40
|
Informace viz link níže..
http://www.psychiatrie-info.cz/
Pro každého, koho zajímá, jak to doopravdy chodí...
Život je fascinující!
Skunkless.. |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 17/09/2008 : 11:01:50
|
Skunkless. Co na to říci? Je to katastrofa.Vžít se do role takového pacienta? Raději ne, protože by se s toho mohl člověk skutečně zbláznit. Bude klidný, je to kvalifikováno jako projev nemoci. Bude prostestovat, je to bráno jako projev nemoci. Bude veselý i v takových podmínkách, je to projev nemoci. Bude si uvědomovat situaci a bude s toho smutný, je to projev nemoci.Ti "lékaři" tam mají nad člověkem úplnou moc a mohou jej beztrestně zřeba i mučit a zabít, byť by se tam dostal třeba omylem.Je to hrozné, ale co s tím? Navíc jsem slyšel,že většina psychiatrů skončí jako pacienti psychiatrie a to by mohla být alespoň trocha spravedlnosti.Ať si "vyžerou" co sami druhým prováděli.A tak jako ateista říkám." Bůh nás chraň před něčím takovým.To raději rovnou natáhnout bačkory."
MB |
 |
|
Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts |
Posted - 17/09/2008 : 13:55:27
|
No co s tím...asi jako u všeho, aby s něčím mohl člověk zatočit, v prvé řadě se o tom musí dozvědět - proto ten odkaz. Ty si možná uvědomuješ, jak to s náma někteří odborníci válej, je však spousta lidí, kteří si nedovedou představit, jakým způsobem by nám mohli takoví lidé škodit a právě pro ně a pro další, kteří se chtějí dozvědět více (mimo jiné i to, kdo, jak a proč s tím může něco dělat) je určena tato výstava.
Budu ráda, pokud se tam alespoň někdo z Vás bude mít chuť a čas mrknout.
Život je fascinující!
Skunkless.. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 17/09/2008 : 14:07:19
|
Skunkless.
Copak o chuť, ta by třeba byla, ale je to pro mne trošku z ruky a navíc nevím, nakolik by mne to deprimovalo. Jinak o tom stavu vím možná mnohem víc než si myslíš a už dlouho. Za prvé jsem kamarád s jedním takovým bídákem doktorem aa za druhé jsem se setkal s několika lidmi, kteří tam byli jako pacienti a slyšel jsem jejich vyprávění. Kdybych je reprodukoval, asi by ses třásla hrůzou. Třeba takové formování lebky, když tě sevřou hlavu do kleští až povolí švy,či vyprávění o ošetřovatelích, kteří jsou tam víc než doktoři o zločincích a vrazích kterých se bojí i ošetřovatelé a kteří si tam dělají co chtějí a ošetřovatelé je kryjí i když někoho zabijí.Když tam někdo jako pacient vstoupí, přestává být člověkem a je jen hračkou pro ně. Bohužel nevidím jediné, s čím by bylo možné něco dělat.Snad tam nasadit nějakou kontrolu? Nevím.Nakonec by se ti kontroloři přidali k nim.
MB |
 |
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 17/09/2008 : 14:15:11
|
Větší snůšku neobjektivních kydů jsem už dlouho nečetl - jen naivní a nevzdělaný člověk si může myslet, že se jedná o veřejně prospěšnou činnost, spíše jde o veřejně škodlivou činnost
Ta organizace - (Citizens Commission on Human Rights – CCHR) - byla jak sami hrdě přiznávají založena L. Ron Hubbardem zakladatelem Scientologie a z toho také plyne celé anti-psychiatrické hnutí. Scientologie je, jak jistě víte známá, dost extrémní, sekta, která si hraje na to, že je vědecky založená, ale to si může myslet jen naivní ne-vědec.
Množství jmen se zvučnými tituly, kteří se k hlásání těchto bludů připojili mne osobně nepřesvědčuje. Zas tolik jich totiž není, stále se opakují tatáž jména. Těch normálních vědců a lékařů je podstatně více. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 17/09/2008 : 16:23:36
|
Skunkless. Zavolal jsem kamarádovi, tomu psychiatrovi a navedl jej na tvůj topic. Chtěl jsem vědět, co on na to řekne. Ono je totiž dobré znát názory obou stran. A tak navštívil tuto stránku a zavolal mně zhruba toto. Psychiatrie má své zavedené a schválené metody léčby. Jiné užívat nesmí vyjma výzkumných programů. Ty metody se mohou jevit děsivě,ale rozhodující není jak se jeví, ale jaké mají výsledky. Pacient projde tím co by každého člověka šokovalo a děsilo,ale díky tomu se může vrátit do normálního života. Nejdená se o sto procent úspěšnosti, ale bez těch metod je sto procent nevyléčených nemocných pacientů, kteří ohrožují druhé i sebe samotné.
No, tohle je ten druhý pohled a nyní mně řekni, který je moudřejší, ten nás neznalých vyděšených a třeba i zhnusených, nebo ten jeho.
MB |
 |
|
Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 17/09/2008 : 18:33:01
|
Psychiatrie je objektivní věda, která v západním světě až na řídké omyly pomáhá lidským způsobem velké spoustě lidí. Od známých vím, že Vaše informace o situaci v psychiatrických léčebnách jsou bohapusté lži. Proč lžou scientologové je zřejmé, protože se snaží lidi připravit o majetek, proč však lžete Vy, mi není jasné, zda-li jste tak pomýlení nebo navedení scientology. |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 17/09/2008 : 18:38:14
|
Psychiatrie je úžasný obor, je mi moc líto, že jsem byl ve škole slabý, tímpádem neschopen studia. Jakoby mi zavřeli cestu do depa jen protože nemá moje auto na kostře nalepenou nálepku "prověřeno idiotem". 
 |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 17/09/2008 : 18:54:45
|
Dalibore. Nevím ke komu nyní mluvíš. Já jsem ukázal dva pohledy na tutéž věc a ten druhý pohled byl pohledem psychiatra, dokonce primáře.Ten první byl pohled pacientů, které jsem měl možnost poznat a je jasné, že jejich soud je podřízen strachu, který s procedur mají a já se jim nedivím. Já bych měl strach také. Vůbec také nemluvím o psychiatrii ambulantní,ale v ústavech. Neronisi. Já bych to dělat nechtěl ani kdybych měl zajít hladem.Jedna z mojich blbých vlastností je přebujelá empatie. Když někdo upadne, mnou projede vlna bolesti jako bych se uhodil já. Asi bych se do mysli těch pacientů natolik vžil, že bych se sám zblánil.
MB |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 17/09/2008 : 19:06:09
|
V psychoanalýze jsou obecně nástroje pro schopnost pracovat s empatickými vjemy. Jinak bych se zbláznil taky, Miloslave |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 17/09/2008 : 19:16:16
|
Neronisi.
A tak máš vlastněě kliku, že ses jak říkáš blbě učil.Kdyby ses učil dobře, stal by se s tebe psychiatr a výsledkem by bylo, že bys přišel o rozum. Každé špatné k něčemu dobré.
MB |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 17/09/2008 : 19:22:34
|
Zajímavá dedukce |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 17/09/2008 : 19:27:03
|
POuze navazuji na tvoje předešlá slova a dělám si legraci.
MB |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 17/09/2008 : 19:32:55
|
já taky |
 |
|
Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts |
Posted - 18/09/2008 : 10:30:46
|
No vida, to je zajímavé...co člověk to názor..
M.B. Vidím to asi takto: Jako v každém jiném oboru medicícny, existují lékaři, kteří svou činnost dělají z důvodu skutečné touhy pomoci druhým a používají různé metody v dobré víře, že jsou to nejlepší, co pro své pacienty mohou udělat (někdy jsou a někdy naopak) a pak také lékaři, kteří v tomto oboru pracují z různých jiných důvodů a na vlastním prospěchu jim sejde mnohem více, než na prospěchu jejich pacientů. Ty "hodné" pak dále dělím na ty, které trvají na tom co znají a mají vyzkoušeno a nechtějí se zaobírat novými metodami, informacemi o starých metodách atd. a ty, kteří sice své vyzkoušené metody užívají, avšak zároveň se nadále vzdělávají a sledují aktuální dění, které po zralé úvaze a dle toho, jak je to vhodné, zařadí do své stávající metodiky.
Pakliže se od psychiatrů dozvídáme, že pouze jejich metody jsou ty, které skutečně pomáhají, jakkoli jsou drastické, za rozumné jednání považuji, zjistit si informace protistrany (pacientů a těch co za ně "bojují") a nejméně dvou dalších nezávislých stran, které se zabývají daným tématem. Problém je, že když se v tom člověk trošku povrtá, zjišťuje, že informace, které považoval za "nezávislé" jsou ze zdroje jež financuje jedna či druhá strana a tak je to, přiznávám, dost obtížné, udělat si vlastní, relativně objektvivní, názor.
D.G. Zajímalo by mě, o co se opírá Váš názor? Máte nějakou zkušenost s psychiatrickou léčebnou? Znáte dobře Scientologickou církev? Zkuste nám trochu obšírněji napsat, jak to vidíte. Ono je velice snadné někoho bezdůvodně obvinit ze lži a pak se tomu dál nevěnovat. Tomu se pak ale nehodlám věnovat ani já, takže pokud stojíte o to, abychom se nad Vaším názorem mohli zamyslet, případně jste přesvědčen (třeba o mojí) mýlce, bude fajn, když o tom budete diskutovat.
PRO VŠECHNY A víte, jakým způsobem se ustanovuje co je a co není psychiatrická porucha a k čemu slouží ten prostý fakt, že danou poruchu lze pojmenovat?
Život je fascinující!
Skunkless.. |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 18/09/2008 : 11:39:26
|
quote: A víte, jakým způsobem se ustanovuje co je a co není psychiatrická porucha a k čemu slouží ten prostý fakt, že danou poruchu lze pojmenovat?
Každou odlišnost je potřeba pojmenovat už jen kvůli orientaci. Otázka zní zda je každá porucha skutečně poruchou a ne pouze jiná forma vnímání nebo projevu. |
 |
|
Topic  |
|
|
|