Author |
Topic  |
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 11/08/2008 : 17:53:35
|
Jako vždy bude pravda někde uprostřed.
Já jako zastánce všežravců jsem si teď po tom, co jsem přijel z práce domů dal čokoládové müsli v misce mléka (zvyk) a už teď vím, že dostanu za hodinu zase hlad a večer až budu splachovat hajzl, tak si zastesknu, že jsem kromě marže distributorům a prodejci spláchl do hajzlu také polovinu oněch semínek jen proto, že je mé tělo neumí strávit a tímpádem jsem vyhodil prachy oknem.
To proč jíme maso je nutnost minulosti a přítomnosti a stále jde o nutnost. Já například nemám čas jíst 8x denně a spoléhat na rozbory biologů, společně s masem jím také různé doplňky stravy, vyživující mozek proto, že mám duševně náročné povolání a vypozoroval jsem, že potom cítím mnohem menší únavu.
Také jsem viděl dokument, kde proti sobě hráli prakticky stejně silní protivníci šachy. Jeden z nich si dal před partií sladkou večeři s těstovinami a druhý šunku se zeleninou. Hádej kdo onu partii vyhrál. Tento experiment opakovali i obráceně se stejným výsledkem.
Budoucnost vidím jasně. Díky vědě se dočkáme něčeho jako jsou amarouny z Návštěvníků, kde je extrakt všeho potřebného. Možná budou vědci tak daleko, že budou onen extrakt čerpat jenom z rostlin. Díky rostoucí znalosti funkce mozku a chuťových pohárků nám takový amaroun může chutnat jako kuře z KFC a doufám, že lépe. Tak jako tak, takoví tvorové už nebudou potřeba, ergo nebudou žít, protože nedostanou příležitost.
Nicméně to je daleko a rozhodně nejsem blázen abych se omezoval ve stravě jen kvůli tomu, že je mi proti srsti zabít slepici nebo králíka. Když jsem musel loni utratit kočku tupou sekyrou (špatná příprava), bušilo mi srdce o závod a dokonce se mi o tom zdálo. Na každém šprochu pravdy trochu (rozvinuté estetično?).
Pokud někdo cítí, že je jeho přítomnost zbytečná natolik aby sám sebe poškozoval, nehodlám v tom nikomu bránit. Nicméně šíření takových informací a nabádání majority neschopné pochopit riziko takového konání je téměř zločin stejně jako je zločin rozšiřovat a hlásat křesťanství.
Ať se vystavují regresi sami. Ale k tomu nikdy nepřistoupí. Takové uvažování totiž nutí spouštět lavinový efekt, nikdy nebudou žít jen sami pro sebe. Není tohle jistý druh morálního viru nebo nemoci?
Jinak co se týče konceptu míru mezi všemi živými tvory. Chtěl bych vidět jak takového žraloka nebo tygra donutíme jíst semínka. Možná sojové maso? Budou hezky vychrtlí a třeba dostanou i černý kašel, který nikdy nedostali. |
Edited by - neronis on 11/08/2008 17:56:09 |
 |
|
Ondra
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts |
Posted - 11/08/2008 : 19:04:20
|
Neronisi,
zvláště se připojuji k tomu přirovnání o křesťanství, neboť šíření křesťanství je skutečně zločin. Konečně zaznělo pádné slovo! Také ostatní názory v příspěvku jsou mi více méně sympatické. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 11/08/2008 : 22:37:20
|
quote: Originally posted by Ondra
Neronisi,
zvláště se připojuji k tomu přirovnání o křesťanství, neboť šíření křesťanství je skutečně zločin. Konečně zaznělo pádné slovo! Také ostatní názory v příspěvku jsou mi více méně sympatické.
tak nevím, bylo to ironicky nebo nebylo? ...pádná slova slouží k upevňování skupinové soudržnosti či k upevňování osobní identity, ..řečeno více česky, k oblbování sebe sama...jinak se obávám, že jsou zbytečná (neboť jsou téměř vždy nepravdivá)
quote: Originally posted by neronis Jinak co se týče konceptu míru mezi všemi živými tvory.
to je samozřejmě blbost, s tím souhlasím
quote: Originally posted by neronis Pokud někdo cítí, že je jeho přítomnost zbytečná natolik aby sám sebe poškozoval, nehodlám v tom nikomu bránit. Nicméně šíření takových informací a nabádání majority neschopné pochopit riziko takového konání je téměř zločin stejně jako je zločin rozšiřovat a hlásat křesťanství.
vegetariánství nevede nutně k poškozování sama sebe naopak vegetariáni jsou povšechně zdravější než zbytek populace, ať už jde o výskyt rakoviny nebo o kardiovaskulární obtíže, atd.
nutným předpokladem je, že vegetarián buď je ovolaktovegetarián (tj. jí vajíčka i mlíko, nejí jen maso) a nebo v tom musí umět chodit (např. dostat do sebe potřebnou dávku riboflavinu - vitamin B2 je pro vegana skoro nemožné, pokud nejí spešl věci typu různých výtažků z kvasnic--třeba marmite/britská pasta nebo sojovýh mlíka, atd... jenže a) o tom musí jedinec vědět, b) musí vědět, kde se to prodává...
ad tvůj test, tak to je asi jasné, že vyhrál ten se šunkou, neboť v těstovinách není skoro nic a jednoduché cukry nejsou dobré pro mozek... na druhé straně já jsem viděl jiný dokument, kde srovnávali výkon lidí, kteří jedli hodně zeleniny a málo zeleniny (masa stejně) a hádej, jak to dopadlo...
quote: Originally posted by neronis Já jako zastánce všežravců jsem si teď po tom, co jsem přijel z práce domů dal čokoládové müsli v misce mléka (zvyk) a už teď vím, že dostanu za hodinu zase hlad a večer až budu splachovat hajzl, tak si zastesknu, že jsem kromě marže distributorům a prodejci spláchl do hajzlu také polovinu oněch semínek jen proto, že je mé tělo neumí strávit a tímpádem jsem vyhodil prachy oknem.
pohleď: a) 1 ha půdy uživí 7 vegetariánů, kdežto masožravec na svou obživu potřebuje 2 ha půdy b) na vypěstování 1 kg pšenice je potřeba cca 60l vody, k produkci 1kg masa je potřeba 2500-6000l vody c) atd. ...a není to překvapivé, když si uvědomíš, že v případě masožravců se napřed musí vypěstovat rostliny, ty sní nějakej zvířecí vegetarián (a jak si žehral, že spláchneš většinu semínek, tak kráva je na tom uplně stejně...i když má X žaludků, tak prostě trávit trávu jde hodně špatně) a teprve potom to jde jest masožravec
|
Edited by - Rzwald on 11/08/2008 22:40:24 |
 |
|
Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 12/08/2008 : 07:45:14
|
quote: Originally posted by Rzwald
quote: Originally posted by Ondra
Neronisi,
[quote]Originally posted by neronis Jinak co se týče konceptu míru mezi všemi živými tvory.
to je samozřejmě blbost, s tím souhlasím
Vážený neronisi a Rzwalde,
já bych bral mír mezi všemi živými tvory všemi deseti a hned a dal bych za to všechen majetek, co mám, jen kdyby mi mohl někdo předem poskytnout 100% záruku tohoto míru. A co vy?
Buďme trochu idealisty a snažme se o to, co je na první pohled nemožné. Jak se zpívá "Touha je zázrak, kámo", proto věřme a pokoušejme se o zázraky a byťme přátelé.
(viz. má vědecká teorie Ráje na Zemi a Stanovy obč. sdr. Společnost přátel: www.cbox.cz/ak-gruza , www.sweb.cz/filosofierovnovahy )
|
Edited by - Dalibor Grůza on 12/08/2008 07:47:23 |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/08/2008 : 08:13:24
|
Dalibore. Mír mezi všemi tvory je zcela nereálným a idealismus zde není na místě.Mír mezi lidmi je reálnější, protože lidé dokáží myslet a zde je idealismus na místě.Je li idealismus spojen s logikou a poznáním,pak již není tak docela idealismem ,ale realismem i když je cesta k tomu míru složitá , těžká a mnohý skeptik ji může za idealistickou považovat. Vykládat žralokům o idei míru mezi všemi tvory není idealismus, ale blbina,protože by tě nerozuměl a kdyby i rozuměl a přistoupil by na tvé stanovisko, chcípnul by hladem.Přistoupil li by člověk na tvojí ideu, poškodil by si svoje zdraví a ohrozil život.Opět se v tvém případ nejedná o idealismus a spíše podlehnutí nesmyslné idei,která nemá reálný kladný výsledek možný.
Jinak si myslím, že zde všichni přáteli jsme. Navzájem se snažíme diskutovat a třeba si navzájem opravovat chyby.Může to být nepříjemné, ale nikoliv nepřátelské. Já říkám, že přítel se snaží tvoje chyby odstranit aby neškodily tvému životu, zatím co nepřítel mlčí a raduje s tvých chyb a proto o nich mlčí.
MB |
 |
|
Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 12/08/2008 : 08:40:54
|
Vážený Miloslave,
ve své vědecké teorii ráje jsem nabídl převýchovu masožravců a všežravců na býložravce přes mléko. Nejsem čistý idealista ale idealistický realista a domnívám se že k míru, resp. přátelství mezi všemi živými tvory směřuje evoluce v nekonečném čase. Někdo však musí jít příkladem, abychom pohnuli vývojem (tj. evolucí), kdo tedy jiný, když ne člověk.
(viz. má vědecká teorie "Ráje na Zemi": www.cbox.cz/ak-gruza , viz. též: www.sweb.cz/filosofierovnovahy ) |
Edited by - Dalibor Grůza on 12/08/2008 08:43:08 |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 12/08/2008 : 09:06:44
|
quote: Originally posted by Dalibor Grůza
Vážený Miloslave,
ve své vědecké teorii ráje jsem nabídl převýchovu masožravců a všežravců na býložravce přes mléko. Nejsem čistý idealista ale idealistický realista a domnívám se že k míru, resp. přátelství mezi všemi živými tvory směřuje evoluce v nekonečném čase. Někdo však musí jít příkladem, abychom pohnuli vývojem (tj. evolucí), kdo tedy jiný, když ne člověk.
(viz. má vědecká teorie "Ráje na Zemi": www.cbox.cz/ak-gruza , viz. též: www.sweb.cz/filosofierovnovahy )
tvou teorii jsem nečetl, ale takhle jednoduše to nepůjde. Když pominu fakt, že mléko se (u lvů např.) tvoří z masa (to by se ale dalo obejít, že bys mléko produkoval synteticky a stavěl mlékový "krmelce"), tak člověk je totiž jeden z mála (nebo ulně jedinný?) tvor, který dokáže pít a ztrávit mateřské mléko i v dospělosti. To, že lvíčata pijou mléko neznamená, že na mléku může žít i dospělý lev. ...pokud to spojení s mlékem je něco jiného, tak můj příspěvek ignoruj
|
Edited by - Rzwald on 12/08/2008 09:09:47 |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/08/2008 : 09:09:45
|
Dalibore.
Nechci tě již odporovat,protože to stejně nemá význam. Já nevím,kam bude směřovat evoluce ani v dohledném čase, natož v nekonečném.Ono je tam tolik neznámých a proměnných,že to ani nikdo vědět nemůže, včetně tebe.Převychovávat šelmy na býložravce prostřednictvím mléka je totální nesmysl. Jsou li to savci,pak si toho mléka užijí dost a potom třeba loví maso a o mléko se již nezajímají.Uvědom si, že kráva dává mléko v laktačním období a že je určené vlastně spíše pro telata.Musel bys tedy množit krávy abys měl mléko.Jenže co s tím kvantem krav, když by nikdo nejedl jejich maso? Když bys je nemnožil, nedošlo by k laktaci a neměl bys mléko. U ostatních živočichů je tomu podobně a krmit ptáky mlékem je uplný nesmysl, protože na to nemají uspůsobené trávení a prostě by je nepili a raději by si cosi ulovili i kdyby to byl červík, nebo moucha. Prostě tvoje vědecká teorie obsahuje tolik nedomyšleností a nereálností, že je vlastně nesmyslnou.To není realismus,ani idealismus. To je utopismus.
MB |
 |
|
Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 12/08/2008 : 09:51:46
|
Vážený Miloslave,
(viz. má vědecká teorie "Ráje na Zemi": www.cbox.cz/ak-gruza , viz. též: www.sweb.cz/filosofierovnovahy )
tvou teorii jsem nečetl, ale takhle jednoduše to nepůjde. Když pominu fakt, že mléko se (u lvů např.) tvoří z masa (to by se ale dalo obejít, že bys mléko produkoval synteticky a stavěl mlékový "krmelce"), tak člověk je totiž jeden z mála (nebo ulně jedinný?) tvor, který dokáže pít a ztrávit mateřské mléko i v dospělosti. To, že lvíčata pijou mléko neznamená, že na mléku může žít i dospělý lev. ...pokud to spojení s mlékem je něco jiného, tak můj příspěvek ignoruj
A co neoplodněná vejce a mléko. |
Edited by - Dalibor Grůza on 12/08/2008 10:24:34 |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 12/08/2008 : 10:04:16
|
Rovnováha nastává jakmile jsou vyplněny všechny mezery a pro každého je dostatek potravy i třeba v podobě jiných tvorů, kteří jsou v potravním řetězci níže. To, co nabízíš Dalibore není rovnováha, ale prohibice. |
 |
|
Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 12/08/2008 : 10:28:44
|
quote: Originally posted by neronis
Rovnováha nastává jakmile jsou vyplněny všechny mezery a pro každého je dostatek potravy i třeba v podobě jiných tvorů, kteří jsou v potravním řetězci níže. To, co nabízíš Dalibore není rovnováha, ale prohibice.
Vážený neronisi,
skutečně jde o rozumnou (tj. rovnovážnou) prohibici (tj. zákaz či omezení) určité stravy v zájmu rovnováhy přírody. Živý tvor by neměl být otrokem pouze svých chutí, ale měl by se řídit rozumem.
(viz. má vědecká teorie "Ráje na Zemi": www.cbox.cz/ak-gruza , viz. též: www.sweb.cz/filosofierovnovahy ) |
Edited by - Dalibor Grůza on 12/08/2008 10:29:27 |
 |
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 12/08/2008 : 10:35:04
|
Nesouhlasím s tím, že by se měl tvor řídit pouze rozumem. Pokud popíráš své instinkty, tvůj rozum jde do háje. Přečti si publikaci Mimo dobro a zlo - Friedrich Nietzsche
Rozum je předpoklad vývoje a symbiozy s vlastní přirozeností, nikoli popřením. Nechci tvé přemýšlení nijak deklasovat, ale myslím, že bychom takové represivní uvažování měli překonávat, ne jej podporovat. |
Edited by - neronis on 12/08/2008 10:45:53 |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 12/08/2008 : 11:24:06
|
Vážený Miloslave,
A co neoplodněná vejce a mléko.
nechápu... já jsem psal, že je nejde strávit, nikoliv že k produkci nutně potřebuješ oplodnění...
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/08/2008 : 15:38:35
|
Pánové.
Nějak mně uniklo, kdo vlastně napsal tu poznámku "A co takhle neoplodněné vejce a mléko." Myslím, že Dalibor.Neoplodněné vejce je pukavec a pokud si chceš vejce trvale znechutit, tak dobrou chuť.Žádné mléko není oplodněné a žádnou neoplodněnou krávu nepřinutíš k laktaci ani kdybys jí předčítal evangelium.Zeptej se svojí manželky, jestli ji máš, zda by byla schopná bez vlastního oplodnění a porodu kojit svým mlékem nějakého tvora. Nejspíše tě označí za blázna.Vznik laktace je podmíněný a nejsou li splněny podmínky, pak k tomu vůbec nedojde.Představ si ženské, kterým by se stále tvořilo mléko. To by bylo pro ně horší než menzes.U krávy je tomu stejně tak.
Pardon omlouvám se.Právě jsem se dozvěděl,že nemají li slepice kohouta, mohou nést vejce bez zárodku.Neplodněné vajíčko u ženy odchází s těla při menstruaci.Nemyslel jsi toto?
MB |
Edited by - Miloslav Bažant on 12/08/2008 15:43:14 |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 12/08/2008 : 22:16:06
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Pánové.
Nějak mně uniklo, kdo vlastně napsal tu poznámku "A co takhle neoplodněné vejce a mléko." Myslím, že Dalibor.Neoplodněné vejce je pukavec a pokud si chceš vejce trvale znechutit, tak dobrou chuť.Žádné mléko není oplodněné a žádnou neoplodněnou krávu nepřinutíš k laktaci ani kdybys jí předčítal evangelium.Zeptej se svojí manželky, jestli ji máš, zda by byla schopná bez vlastního oplodnění a porodu kojit svým mlékem nějakého tvora. Nejspíše tě označí za blázna.Vznik laktace je podmíněný a nejsou li splněny podmínky, pak k tomu vůbec nedojde.Představ si ženské, kterým by se stále tvořilo mléko. To by bylo pro ně horší než menzes.U krávy je tomu stejně tak.
Pardon omlouvám se.Právě jsem se dozvěděl,že nemají li slepice kohouta, mohou nést vejce bez zárodku.Neplodněné vajíčko u ženy odchází s těla při menstruaci.Nemyslel jsi toto?
MB
hehe :-) ...pukavec? no já jsem myslel, že neoplodněné vejce snáší jen někdy jednou za čas želvy, že to umí i slípky, to jsem neviděl...a co se týče mlíka, tak kdesi jsem kdysi četl, že mužům za války v době velké bídy začaly růst prsa a ukapávalo z nich mlíko :-D ...já nevím, jestli to je uplná blbost nebo jen nějaký druh poloblbosti, ale říkal jsem si, kdo ví, jak to Dalibor myslí :-) tak jsem na to raději neupozorňoval |
 |
|
Topic  |
|
|
|