Author |
Topic |
okref
Velmi aktivní uživatel
672 Posts |
Posted - 17/05/2008 : 23:46:32
|
Gato, zavedlo se tu podivne slovo "astralni sfera". cosmic777 mi jeste poradne nevysvetlil, co by to melo přesně být. Presto jsem s jeho pomocí usoudil, ze je to jakysi prostor mezi duší odpoutanou od těla a hmotným světem. Je to tak správne? Lisi se to tedy od pojetí snového a fantazijního? Má astralní svet reálnou podstatu? Jestlize ano, pozdeji te vyzvu, aby sis pripravil dukazy. Jestlize nema realnou podstatu, pak se nijak nelisi od fantazie a nema smysl jej nazyvat jinak nez jako fantazijní. |
|
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 18/05/2008 : 09:46:25
|
quote: Originally posted by okref
Gato, zavedlo se tu podivne slovo "astralni sfera". cosmic777 mi jeste poradne nevysvetlil, co by to melo přesně být. Presto jsem s jeho pomocí usoudil, ze je to jakysi prostor mezi duší odpoutanou od těla a hmotným světem. Je to tak správne? Lisi se to tedy od pojetí snového a fantazijního? Má astralní svet reálnou podstatu? Jestlize ano, pozdeji te vyzvu, aby sis pripravil dukazy. Jestlize nema realnou podstatu, pak se nijak nelisi od fantazie a nema smysl jej nazyvat jinak nez jako fantazijní.
Astrální sféra se liší od snového pojetí nebo fantazijního. Čakry existují v astrálním těle, prána proudí dráhami v astrálním těle, vidím čakry i ve druhých lidech v astrální sféře. To vše reálně existuje nikoli v materiální sféře, ale v astrální sféře. |
|
|
okref
Velmi aktivní uživatel
672 Posts |
Posted - 18/05/2008 : 10:09:47
|
A jak se astrální sféra vztahuje k normálně vnímanému světu? Je paralelní, takze spolu vznikají a zanikají? Nebo jeden vzniká z druhého?
Jestliže je paralelní, jaký je mezi nimi vztah působení. Napriklad takový, ze astralni sfera ukazuje z normálniho sveta to, co v nem neni normalne videt?
Jestli tedy zjevuje to, co normalne není videt, jaký má vztah toto normálne neviděné k normálnímu svetu. Paralelní uz byt nemuze, protoze by s normalnim svetem nemelo nic spolecneho. Je tedy to zjevené podstatou sveta nebo svet podstatou zjeveného? |
|
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 18/05/2008 : 15:55:23
|
quote: Originally posted by okref
A jak se astrální sféra vztahuje k normálně vnímanému světu? Je paralelní, takze spolu vznikají a zanikají? Nebo jeden vzniká z druhého?
Jestliže je paralelní, jaký je mezi nimi vztah působení. Napriklad takový, ze astralni sfera ukazuje z normálniho sveta to, co v nem neni normalne videt?
Jestli tedy zjevuje to, co normalne není videt, jaký má vztah toto normálne neviděné k normálnímu svetu. Paralelní uz byt nemuze, protoze by s normalnim svetem nemelo nic spolecneho. Je tedy to zjevené podstatou sveta nebo svet podstatou zjeveného?
Astrální sféra působí na materiální sféru. Tyto sféry nejsou paralelní. Mistři učí, že astrální tělo zaniká po nějaké době po smrti materiálního těla. Existuje samostatně v astrální sféře. Spíš se kloním k názoru, že to zjevené je podstatou světa, mistři s bohatší zkušeností s astrální sférou učí, že je větší, rozsáhlejší než materílní sféra. Astrální sféra je podle mého názoru nadřazená materiální sféře z pěti elementů. Rostliny, živočichové mají aury tj. astrální složky těchto bytostí jsou jejich přirozené součásti. Právě ty astrální složky z nich dělaji tzv. živé bytosti ve srovnání s neživými předměty. |
|
|
axel01
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
785 Posts |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 22/08/2011 : 21:13:51
|
Axel
Axel popravdě řečeno jsem na toto téma nechtěl reagovat. Ale i já mohu říci, že jsem nejspíš měl ony mimo smyslové projekce, které jsou nebo mohou být velice blízké onomu astrálnímu putování.
Milan.Miló.
PS.: Je to díky meditacím.
|
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 24/08/2011 : 19:54:02
|
Axel
------------------- a dál, zkoušeli jste to někdo? povedlo se to? -mám pouze jednu možná dvě zkušenosti za život.. ----------------
Axel mohu se zeptat a co máš za zkušenosti ohledně onoho astrálního putování.
Cítila jsi nebo viděla něco co ty to stavy doprovází.
Jsou to stavy od hmotnění např., že jsi nad svým tělem a, že na něj shlížíš s výšky. A ono se mění, např. stárne.
Nebo, že máš pocit jakoby jsi byla součástí něčeho tak zvláštního jako by jsi prožila jak putuješ astrálem.
Do jiných vnitřních dimenzí. Při čemž jsi ke svému hmotnému tělu připoutaná jakou si šňůrou, která tě vždy vtáhne zpět do svého těla.
Nebo, že jsi měla pocit, že chodíš bez nohou a dotýkáš se bez rukou.
K tomu slouží i různé techniky k astrálnímu putování jako spirály, na které se díváš a ona tě svou přirozenou magnetizující silou vytáhne z těla, tak, že máš pocit jako bys ho opustila.
A pak zase přirozenou cestou se opět vrátila do těla Čakrou zvanou Adžna – (Ajna). Třetí psychické oko. je to 6.Čakra v pořadí.
Milan.Miló.
|
|
|
axel01
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
785 Posts |
Posted - 27/08/2011 : 22:12:42
|
Milane, z toho co popisuješ je popsáno na stránkách o astrálním cestování mnoho, ale to jsou pozdější fáze... a chce to cvik. já jsem z nějakého důvodu "spadla" do mentální dimenze, to je nejnižší ze všech dimenzí, byly tam rychle se pohybující barvy a hudba, přišlo mi to dost bláznivé, ale nesmí se přemýšlet, jinak to skončí a připoutáš se zpět... četla jsem o této dimenzi až někdy teď, že je taková velkolepá, raději nad ničím nepřemýšlet a jenom si to užívat.. dostala jsem se do toho stavu tak, že jsem jela rychle na kole a převrhla se dolů ze skály. pak jsem letěla a tento let už mě odpoutal od těla.
snažím se vždy pracovat se sny, např. dost si uvědomuju, když v tom snu jsem, ale ještě nedokáži odlišit, že to JE sen... soustřeďuju se ale na různé věci v něm, např. své ruce, papír, atd... co se týká typické astrální dimenze, tak to se prolíná se snem, nemusíš se v něm za každou cenu pohybovat ty sám, to chce cvik.., ale např. si všímám, že některé věci jsou jinak. Jednou jsem viděla skříňku s koláčema na místě, kde mám postel, (dnes vlastně palandu), a některá místa by čistě teoreticky měla být skladištěm mnoha věcí, které už tam byly.... ale to si asi nelze nijak ověřit. Jinak ohledně toho osvobození se od vlastního těla můžu říct jenom to, že mě to potkalo asi jenom ve stavu narkózy nebo spíš po něm, ale to nebylo to, že jsem v přítomném čase, došlo to celé ke mně až po probuzení. Ležela jsem na posteli po operaci, otevřela jsem oči kolem byly sestřičky a klid, zavřela jsem je a bylo přede mnou asi 7 doktorů a ptali se mě, jestli jsem vzhůru, oslovali mě jménem, já jim odpověděla, ale uvědomila jsem si, že tam už nejsou... čistě teoreticky to byl stav OOBE, ale jaksi opožděný, určitě to lze ovládat i bez narkózy :) |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 27/08/2011 : 23:06:28
|
Axel
Axel abych popravdě řekl, o astrálním cestování jsem skoro nic nečetl. Vycházím z vlastních zkušeností.
Při meditacích, které dělám jsem prožil mnoho zvláštních věcí.
A taky s Filosofie Mistrů tak se jmenuje jedno Hinduistické společenství a s Kundalini Jógy. Vím, že je mnoho těl v našem hmotném těle. Tedy jemnohmotných těl.
Jinak to s tou spirálou jsem zkoušel a opravdu to funguje.
To co jsem ti popsal viz. nahoře byly mé vlastní zkušenosti z mnoha jiných dalších.
Milan.Miló.
PS.: Každý večer, když usínám jsem většinou otočen hlavou ke zdi oči mám zavřené a vidím jakoby jsem viděl vše zrcadlově, toho všeho co mám kolem sebe před sebou.
|
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 27/08/2011 : 23:35:50
|
Axel
Axel jen jsem chtěl říci ještě ono, když medituješ tak vlastně putuješ Astrálem.
Protože meditace vyvolává Alfa fázi vlnění v mozku a to je stav lehkého mrákotného stavu spánku. Přesně než usneš.
Který ty zažíváš při plném vědomí.
A tak si plně uvědomuješ vše kolem sebe a ve své mysli.
A ten to stav mysli Alfa fáze tak překrývá Beta fázi tedy stav mysli při normálním všedním vědomí. Které trvá v průměru okolo 16.H.
Milan.Miló.
|
|
|
Topic |
|
|
|