Author |
Topic |
cosmic777
Nový uživatel
10 Posts |
Posted - 10/05/2008 : 21:53:33
|
vyjadrite svoj nazor... |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 11/05/2008 : 10:23:41
|
Kosmic777 Žádný nemám. Cestování ve fantazii je mým hoby,protože píši sci fi a tak mohu cestovat v čase i prostoru ,což je omezeno pouze úrovní mojí fantazie. Jinak by to špatné nebylo, cestovat astrálně.Hned bych se vydal třeba na Havaj a užíval si tam s tanečnicemi při zvuku havajských kytar. Takže sám vidíš, že nevím přesně oč se jedná.Skus mně to nějak vysvětlit a já tě řeknu,jaký mám na to názor.
MB |
|
|
cosmic777
Nový uživatel
10 Posts |
Posted - 11/05/2008 : 17:36:12
|
Miloslav Ja osobne takto chapem AC: Astralne telo je akasi spojnica tela a duse, je to nase dokonalejsie fluidove telo- zjednodusene by sa dalo povedat, ze astral je polohmotna sfera. Velki mystici sa naucili toto telo ovladat, dokazali pomocou neho prekonavat velke vzdialenosti, alebo napriklad nahliadnut do minulosti alebo buducnosti. |
|
|
IPC
Aktivní uživatel
France
235 Posts |
Posted - 11/05/2008 : 19:23:40
|
Pro Cosmic 777 Kdyz ctu tvuj prispevek, tak me to vede k otazce co rozumis pod slovem mystik?
|
|
|
okref
Velmi aktivní uživatel
672 Posts |
Posted - 11/05/2008 : 22:02:06
|
Cosmicu777, astrálni telo je mi pekne podivná věc. Je to podle tebe spojení duše a těla, tzv. polohmotná sféra. tak tedy není ani telem, ani duší, ale tím, co stojí mezi. Ale co to znamená? Že je trochu tělem a trochu duší. to asi ne, to by to nic neříkalo, protoze takové astralni telo by byl jen clovek ochuzený o půl tela a duše a druhé astrální telo uz by bylo nic. Tak tedy dejme tomu, ze je to nástroj, diky nemuz se velci mystici pohybovali a pohybují svou duší po svetě. Znamenalo by to, ze by byli schopni tím nástrojem odpoutat svou duši od hmoty svého těla a vtělit ji do jiné hmoty-těla podle toho kam by zrovna chteli vycestovat.
To se mi zdá dost dobré. Jen jestli to nemá něco společného s drogami
Ale jestli to není jen přelud, pak musejí ti mystici mít nejaký dukaz, vztahující se k reálnému svetu. Mají ho? |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/05/2008 : 08:19:31
|
Cosmic777 Včera jsem se na vystoupení setkal s kamarádem. Je to doktor, psychiatr a výborný muzikant a náhodou padla řeč na podobné téma jako je toto. Vyprávěl mně o muzikantovi, který začal koketovat s mystikou a právě tím astrálním cestováním v jehož existenci uvěřil.Vše prý začalo celkem nevinně, jogou a praktikováním různých hladovek a poddobných věcí.Jenže se výsledek nedostavoval a tak ten člověk přitvrdil.A tak nastoupila mrihuana a poté morfium. Ten člověk je absolutní troskou s rozpolcenou osobností. Tento člověk však plně věří,že skutečně dokáže astrálně cestovat a to v prostoru i čase a nikdo mu to nedokáže vymluvit. Jedná se však o zbytnělou fantazii přecházející do halucinačních stavů. Dle vyjádření lékaře se dokáže z vnějšku dívat sám na sebe a povídat si sám ze sebou. A tak se s muzikanta mimochodem velmi dobrého stala slintající troska závislá na morfinu, neschopná si zavázat tkaničku u boty. Kamarád doktor nad tím kroutil hlavou a říkal. " Ony lidem nestačí normální duševní choroby a musejí si vytvářet nové a všemu jsou na vině ti propagátoři různých náboženství,kteří se dostali po převratu ke slovu." On býval , či snad i je komunista a tohle jej dost dráždí,ale doktor je výborný i když je také již vlastně prduch, čili pracující důchodce. A tak se rozhlížím po tomto fóru a musím mu dát za pravdu i kdybych nechtěl.Stále však nedokáži pochopit, jak je možné, že v dnešní osvícené době dokáží lidé ještě přijmout a dokonce i propagovat takové středověké pověry a mýty. Dělám si rozbory osobností a snažím se dopátrat zda je to otázka určitého stupně intelektu, či to má jinou příčinu, ale zatím si spontáně myslím, že je to pouze snaha být něčím zvláštní a jedinečný,která se postupně zvrhne a potom takový jedinec vytsupuje jako člověk se sníženým intelektem. To je však zatím jen dotírající myšlenka, nikoliv závěr.
MB |
|
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 12/05/2008 : 09:13:24
|
Všemu jsou na vině propagátoří tůzných náboženství, kteří se dostali po převratu ke slovu.
Další komunista, který s ochotou plivl na milovníky náboženství.
Komunisté nenávidí náboženství jen proto, protože mu nerozumí! Projevují svůj nedostatek pochopení. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/05/2008 : 17:36:45
|
Gato.
Tak to by ses hodně divil,protože ten doktor je znalcem různých náboženství a nejspíše by se stal i tvým mistrem jogy,před kterým by ses klaněl. Právě proto je často povoláván ke složitým případům duševních poruch týkajícím se nějak víry.Mimochodem je dokrorem filosofie. Jeho názor na komunistickou myšlenku je velmi podobný mému.Byla to snaha o to ab jeden člověk nemohl okrádat druhého o plody jeho práce,ale jako každá myšlenka měla i tato své chyby,které měly být postupně opraveny. Jenže jak tomu bývá,ve chvíli kdy tato pravda nastoupila k moci, nahrnuli se do ní rozumní a ve snaze postoupit v hierarchi výš,upozorňovali na ty kteří ty chyby našli a chtěli aby opraveny byly. A tak byli ti poctiví s té strany postupně vyhnaní a obsadili ji ti, kterým o tuto myšlenku vůbec nešlo a kteří neměli zájem ty chyby v teorii i praxi odstraňovat.Po Listopadu tito lidé demonstrativně odhodili stranické průkazy a nahrnuli se do ostatních stran, hlavně tehdejšího Občanského f§ra a odtud do všech možných stran, které slibovali nějaké tučné prebendy. A tak dělají v těch stranách totéž a často jsou poslanci pravicových stran. Pamatuji si přirovnání, které po převratu ten doktor řekl. Partaj byla jako šampus uzátkovaná a rostl v ní tlak protože víno nebylo čissté. V listopadu zátka vyletěla a s ní veškerý ten sajrajt a rovnou do ostatních stran to čisté víno zůstalo a teprve nyní může skutečně uzrát a opravit ty chyby a proto zůstávám. Když jsem se se nyní ptal, pokrčil rameny a zakroutil hlavou.Jediné co z něj vypadlo bylo."Byl jsem tak trošku idealista. " Přebrat si to mám jak umím a tobě doporučuji totéž. Já se na ně také dívám z vnějšku a čekal jsem co se s nimi bude dít a bohužel jsem nenašel nic.To čekání nebyly sympatie,ale spíše zvědavost jak se taková myšlenka bude vyvíjet po pádu jejího listu na stromu znaků. Oni se však chovají takřka stejně,jako by byli na vrcholu a tak je čeká další pád,který snad již ve své otupělosti skutečně ucítí.
Mimochodem Gato. Už tě někdy napadlo,že má komunistická myšlenka cosi společného s Biblí a ostatními náboženstvími? Zamysli se třebaa nad tím, proč komunistická myšlenka tolik prorazila ve státech kde je rozšířený buddhismus,či islám.
MB |
|
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 12/05/2008 : 19:48:44
|
Slávo, takový člověk nemůže být mým mistrem, protože jeho názory na náboženství jsou zakalené komunistickou ideologií.
Samozřejmě, že ruští komunisté zneužili náboženské obřady a symboly. Opakuji znovu, že mocichtivý komunisté plivou na náboženství z politických důvodů. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 13/05/2008 : 07:41:36
|
Gato.
Já myslím, že by sis s ním docela rozuměl, On dokáže mluvit jazykem těch s kterými mluví a vědomosti o tom má vysoké,ale nejspíše by tě postupně usměrnil spíše k přemýšlení, než ke slepé víře a ty bys to ani nepoznal. Ona joga není jen o náboženství, ale to jistě víš. Já tě mohu říci jediné.Kdyby byli všichni komunisti jako on,pak bys je měl rád,ale co si budeme povídat? Oni věřící také njesou vzorem svatosti všichni a kdyby právě skončila doba inkvizice asi bys o nich mluvil jako o téch komunistech,protože bys jich měl plné zuby. Vzpomeň si na Budhův strom desetitisíc znaků.Který list vystoupí vzhůru, ten zneužívá svých schopností a je původcem zla a utrpení.Když je díky zlu svržen, opět mluví o lásce a porozumění.V tom jsou si všichni rovni a nikdo není lepší ani horší.Já se na ně na rozdíl od tbe dívám s nadhledem a s pochopením, protože jsem ten strom poznal a naučil jsem se chápat zákonitosti,které k tomu vedou.A tak se dívám rovnocenně na všechny, tedy i věřící.Díky poznání ve mně není zášť ,ale chápání toho proč tomu bylo tak a ne jinak.Ty se díváš ze svého listu pravdy a proto máš tu zášť a nenávist k listu komunistů. Je to normální, ale není to moudré.
MB |
|
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 13/05/2008 : 10:09:15
|
Slávo, mám zášť a nenávist k tomu listu proto, že na tom listu je ideologie, která např. v Rusku ničila pravoslavné kostely, chtěla zničit řeckokatolickou církev atd. Nemám rád tento shnilý list komunistické ideologie a nikdy ho mít v lásce nebudu! |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 13/05/2008 : 14:27:51
|
Gato. Nikdo tě k lásce nenutí. Pokud o tom mluvím, tak proto, že by ses mohl dívat na všechny ty pravdy rovnocenně, bez lásky a bez zášti.Teprve potom poznáš co je na nich dobré a co zlé.Takto vidíš na jedněch to dobré a na druhých jen to zlé. Oni jsou si totiž všichni rovni zneužitím schopností ve prospěch uznané pravdy,jen u některých uběhla trošku delší doba od toho zla které nadělali.Křesťané vraždili při svatých křížových válkách jako šílenci jen pro rozdíl ve víře a tak bych mohl pokračovat od jedněch k druhým a stále by to bylo stejné a přesto dokáži na všech vidět i to dobré.Není to lepší než slepá zášť? Když to tak vezmeš, jsou ti komunisti stejní věřící jako ty, jen věří v jiné pravdy bez boha. Jsi li čistý, hoď kamenem.Hodíš li kamenem, ukazuješ tím svou nečistotu a jsi stejný jako ten po kom jsi kamenem hodil,nebo horší.
MB |
|
|
cosmic777
Nový uživatel
10 Posts |
Posted - 13/05/2008 : 14:49:41
|
Vidím že sa to tu pekne otočilo off topic ...len tolko ze AC nema s drogami nic spolocne...aj ked je pravda ze niektore halucinogenne latky dopomahaju k oddeleniu astralneho tela, ako napriklad out of body experiences s ketaminom, psylocibinom alebo meskalinom. Ja sam by som vsak tieto substancie nevyskusal, nemam na to odvahu a nechcem hazardovat s dusevnym zdravim. Je omnoho lepsie dopracovat sa k tomu vlastnymi schopnostami. Ide to vraj postupnym prisposobovanim sa na astralne vibracie, mysel sa teda musi "previbrovat" na astral...Tieto postupy su lepsie popisovane na stranke marlitan.iglu.cz ...mne osobne sa toto nikdy nepodarilo, a venoval som sa tomu svojho casu viac nez dost...Jedine k comu som sa dopracoval bolo zopar lucidnych snov |
|
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 13/05/2008 : 18:45:34
|
Omlouvám se za odbočení od tématu. Astrální tělo je jedno z těl, které má lidská bytost. Astrální tělo není idetické s materiálním tělem. Je nepochybně smrtelné, zemře později než materiální tělo. Někteří říkají, že má podobu dvojníka materiálního těla, čemuž věřím. Není identické s duší. Po smrti existujeme s astrálním tělem, a proto snažení o život v něm tady na zemi považuji za užitečnou činnost. Karma existuje i v tomto těle, takže po fyzické smrti budeme odžívat astrální karmu.
|
|
|
cosmic777
Nový uživatel
10 Posts |
Posted - 13/05/2008 : 19:26:43
|
v knihe B. Kafku - Nove Zaklady Experimentalni Psychologie je spominany pojem odusie, ktore je tvorene jemnou latkou...mohlo by ist o astralne telo? |
|
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 14/05/2008 : 08:04:12
|
Okrefovi, ti, kteří experimentují s halucinogeními drogami zakoušejí astrální sféru. Já také zakouším astrální sféru ale bez použití drog. Není nutné využívat drogy, abychom zakusili astrální sféru. |
|
|
Topic |
|
|
|