www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Hajé Haua Hajéjéua Hajéé
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 25/08/2011 :  23:18:52  Show Profile  Reply with Quote
Narodí se. Existující organická hmota chovající se dle biologicko-chemických materialisticky objasnitelných rovnic. Během prvního roku života jednou jako poryv větru přežene se pocit seběuvědomění ("Vždyť já ležím v tomto kočárku a kolem mě je prostor!"), hned se ale vytrácí jako duše upadající do sna. Nic. Další poryv. A další. Stále častější probouzení nakonec přejde v trvalé sebeuvědomění.

Odkud se bere lidská duše?

jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 25/08/2011 :  23:21:30  Show Profile  Reply with Quote
Něco k inspiraci:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Zrcadlov%C3%BD_test_sebeuv%C4%9Bdom%C4%9Bn%C3%AD

"Lidé mají sklon k neúspěchu v tomto testu, dokud jim není asi 18 měsíců".
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 27/08/2011 :  22:01:49  Show Profile  Reply with Quote
podle mě spolu lidská duše a sebeuvědomění nesouvisí.. duše je tam celou dobu od narození, pokud ovšem chceme užívat termínu "duše", jenom je nejprve v nevědomé fázi, až pak přejde do světa kolem... v astrální sféře dokonce ona "duše" jakou ty nazýváš chybně sebeuvědomění, vyskytuje a pohybuje normálně...nezávisle na těle...ale i ona duše si uvědomuje, tedy malé dítě si taky uvědomuje, různé souvislosti, které si spojí dohromady třeba v pozdějším věku, a u spánku ve snech až po probuzení... když máš sen, pochopíš často jeho smysl až po probuzení, podobně je to i s malými dětmi, které si zkrátka žijí jakoby ve snách. ale jsou mnohem vnímavější.. (proč asi?), ale to už bych zacházela zase někam jinam.
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 27/08/2011 :  22:02:50  Show Profile  Reply with Quote
jinak zajímavý název topicu, moje podvědomí z toho vyčetlo jméno nějakýho kozáka.
Go to Top of Page

jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 28/08/2011 :  10:23:52  Show Profile  Reply with Quote
Zajímavý příspěvek Axel, je možné, že zaměňuju nějaké pojmy. Pokusil jsem se vyjádřit jakési probuzení člověka k sebeuvědomění a zajímá mě, odkud se to bere. Jaká je toho příčina?
"duše od narození" ... a před narozením dítě duši nemá? Pokud se duše k tělu připojí až při porodu, odkud k němu přiletí? Nebo při porodu vznikne? Z čeho? A co vlastně takováto duše je, dá-li se to vyjádřit slovy?
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts

Posted - 30/08/2011 :  14:06:46  Show Profile  Reply with Quote
odkud přiletí?
No, to jsou jenom věci, o kterých se můžeme dohadovat.
já myslím, že "přiletí" z astrálního vědomí...takže "duše" už existuje, ale teď se přidělí k tělu..tedy..už od doby vzniku, řekněme spojení spermie s vajíčkem, probíhají nějaké procesy, po kterých se připojí. jistě to má svou teorii rozepsanou jinde, já ji neznám, a proto můžu jenom parafrázovat, ale myslím, že se připojí už při vzniku embria tedy, možná dřív...
a vědomí do ní prochází..kdy ? já bych třeba vsadila jed na to, že můj mozek si pamatuje i to, jak hlavička byla mezi mamčinýma nohama a viděla jsem doktora...opravdu, tyto vzpomínky jako by se ke mně vracely odněkud z dálky, ale přitom vím, že to proběhlo... duše už při tom byla, a pojem vědomí a nevědomí, to je úzce provázané.. moje nevědomí si to dobře zapamatovalo, a došlo to ke mně tehdy, když jsem měla vědomí jen částečné. a někdo by se smál, ale měla jsem takový "pocit" nebo vzpomínku i z bříška....
podle mě k vědomí dítě doputuje podobně jako když se probouzíš z komatu...postupně přicházíš k sobě, a tento proces trvá mnoho a mnoho let. děti jsou neskutečně vnímavé, a já si myslím právě to, že za to může jejich propojení s nevědomím. dneska tolik vnímaví nejsme, protože nevědomí prožíváme jenom ve svých snech anebo polospánku, nebo k nám něco dojde i jen tak,..každý to má individuálně... ale obecně žijeme spíše vědomě, a tímto způsobem si myslím, že se mnoho lidí ochuzuje.. právě o ty prožitky v našem nevědomí.
takže jak dítě přijde k vědomí? dle mého názoru: začne se postupně probouzet...z nevědomého, slastného spánku.
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 30/08/2011 :  21:59:39  Show Profile  Reply with Quote
Axel

Axel, když jsem četl vždy o
hypnóze tak tam uváděli tak
zvanou regresivní metodu.
Regresivní znamená putování
zpět.

Pomocí regresí se hypnoterapeut
dokáže díky vzpomínkám svého
média v podvědomí
dostat do ranního prenatálního
stádia dětství a mnohem dále.
Ale i mnohem dál a to do minulých
životů.

A vždy, když takové médium putovalo
po vlastní kontinuální ose vzad.
Tak vyprávěli, i to jak se jejich duše
prolínala v samotném těhotenství.

Tady jsem něco nalezl.:
Na toto téma.

---------------------------------
Regresní terapie vychází z předpokladu, že věci, které se staly v minulosti, ovlivňují přítomnost. Minulost při regresní terapii není ničím omezena. Odborníci, zabývající se regresní terapií, mají mnoho rozličných klientů, mezi nimi i takové, kteří jsou zarytí ateisté a nevěří na minulé životy, nejsou nábožensky orientovaní a nevyznávají filozofie, které se touto problematikou zabývají – mnohdy o nich ani netuší. Přesto u nich regresní terapie funguje.
----------------------------------
---------------------------------
Regresní terapie ukazuje, že tělo není nositelem naší podstaty, ale že existuje něco, co bývá nejčastěji pojmenováno duší. Duše potřebuje komunikovat s tělem, řídit jej a k tomu jí slouží psychika.

Připustíme-li, že existuje reinkarnace, musí si duše vždy vytvořit psychiku pro tělo, aby mohla existovat v daném prostředí a životě. Psychika se vytváří už během prenatálního období, porodu, mají na ni vliv jak rané dětství, rodiče, tak problémy, přicházející s věkem jak v tomto, tak minulých životech.
-------------------------------
------------------------------
http://www.esoterika.cz/clanek/4190-regresni_terapie_odpovedi_nalezame_v_minulosti.htm

Milan.Miló.

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000