Author |
Topic |
rajis
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
517 Posts |
Posted - 27/03/2007 : 00:19:33
|
Miloslave,
takže vybavím si třeba vůni růži a aktivuje se mi celý blok s růží spojený. S růží může být spojeno mnoho věcí, takže může dojít k aktivaci bloků, které s růží zdánlivě vůbec nesouvisejí. Vlastně zcela náhodou můžu aktivot blok, který byl dlouho neaktivní. Takže čistě teoreticky bych měl být schopný vyvolat vzpomínku téměř na cokoliv co jsem kdy zažil.
,,Ty smyslové informace mají schopnost se navzájem propojit,ale pouze jsou li společně vnímané" - možná to bude tím, že jsem trochu unavený, ale nějak nedokážu pochopit co myslíš, tím, že jsou ,,společně vnímané"? Ve smyslu, že jsou vnímané více smysly naráz? |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 27/03/2007 : 14:37:55
|
Rajisi.
Jásám. To co jsi pochopil jsem vůbec nečekal. Abys mohl takto vyvozovat, musel jsi pochopit základ. S tím společným vnímáním je to trošku složitější. Já totiž mluvím o jevu dynamickém jako by byl statický,ale skus popsat cosi co probíhá a ještě se mění v detailech. To prostě nejde. Skus si tedy představit příkladně zrakovou informaci jako projekci na plochu. Nyní si představ, že následuje jedna ta projekce za druhou. I toto je společné vnímání ,nejen to vnímání všemi zůčastněnými smysly. Takže těch informací navzájem spojených mnohem více a všechny ty informace jsou ukládány v jedné polaritě dané momentálním nastavením mozku. Poté však dojde ke zmněně nastavení, třeba vstupem bloků obsahujících hodnotu Q a vzniká nový balík, který se však s tím předešlým nedokáže spojit. Je li ovšem připojeno slovo, respektive slova, k propojení dojde a vzniká navzájem propojená síť ve které je možno za pomoci slov dohledat jakoukoliv informaci a to bez smyslového věmu. A právě to je určujícím znakem člověka a jeho duše. Rád bych doplnil ještě jednu nepřesnost, které jsem se dopustil. Tvrdil jsem, že funkce slova není platná u zvířat. Platná je,ale v tak omezeném množství, že nemůže vzniknout navzájem propojená síť,která je nutná k vzniku myšlení permanentního slovního, které je podmínkou uvědomění si sama sebe, svého já, logického myšlení , zkrátka lidské duše.
MB |
|
|
rajis
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
517 Posts |
Posted - 05/04/2007 : 23:57:33
|
Tou hodnotou Q máš namysli něco co na nás vlastně působí nepříjemně? Takže když přijímám informace, které obsahují hodnotu Q, tak mozek je nastavený na tu opačnu polaritu? |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/04/2007 : 08:31:58
|
Rajisi.
I tak se to dá říci. Hodnota Q je práhová hodnota, při jejímž dosažení dochází k nastavení mozku na ukládání informací v polaritě minus, jejíž ozvěnou (vědomím) je nepříjemno. Stejně tak by se však dalo říci, že se jedná o práh bolesti,ale to může být trochu zavádějící, neboť dosažení této hodnoty a nastavení mozku není vždy provázeno přímo bolestí.
MB |
|
|
rajis
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
517 Posts |
Posted - 13/04/2007 : 17:22:02
|
V jaké polaritě se bude daná informace ukládat tedy rozhodují naše smysly nebo ještě něco? |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 13/04/2007 : 18:10:44
|
Rajisi.
O tom v jaké polaritě se budou inforace ukládat rozhoduje nastavení mozku,Dodá li smyslový orgán informaci obsahující hodnotu Q pak dochází k nastavení mozku na ukládání informací v polaritě minus. Tím vznikla určitá situace a začnou li věmy polarizující mizet, následkem té situace dojde k nastavení mozku na ukládání informací v polaritě plus. To je však je pouhý základ.nastavit mozek je možné i vnějšími vlivy, příkladně chemií,ale o tom bych raději nemluvil. Mně jde spíše o ten základní systém ukládání informací.
MB |
|
|
rajis
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
517 Posts |
Posted - 17/04/2007 : 20:25:32
|
Může být polarita plus a minus v rovnováze? A co by to znamenalo? |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 18/04/2007 : 07:48:53
|
Rajisi. Zdravím tě.
Zajímavá otázka.Zajisté to možné je a k ozvěně by mělo dojít, jsou li tyto informace v paměti uložené,ale polaritu by nejspíše určovaly další bloky v mostu. Zde si nejsem docela jistý. Takový případ není možné simulovat a dle výsledku udělat závěr. Neexistuje měřící zařízení, které by změřilo intenzitu uložení v obou polaritách.
MB |
|
|
rajis
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
517 Posts |
Posted - 18/04/2007 : 20:20:19
|
Začínám si myslet, že jsem základy toho co se zde snažíš sdělit už chápu. Jenom jedna věc mi pořád není jasná, totiž.. Informační spojení existuje i před rozvojem řeči. Ale dokáže spojit pouze omezený počet bloků. S příchodem řeči, dochází k mnohem komplexnějšímu spojení, s tím, že staré bloky spojit slovem nejde. Je to správně nebo mi pořád něco uniká?
|
Edited by - rajis on 18/04/2007 20:21:13 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 19/04/2007 : 07:09:19
|
Rajisi.
Problém bude nejspíše v tom, že jsem vždy hledal ten proces a nikoliv to co ho vytváří a podmiňuje. Takže jsem poznal co se děje, ale nikoliv jak se to děje. Poznal jsem, že se spojují smyslové informace společně vnímané a poté je li aktivován jeden blok, aktivizují se ostatní bloky v daném mostu. Ale jak se to fyzicky děje, to nevím. To by vyžadovalo vzdělání v oboru , čili nějaké to neuroinženýrství, či co. Poznal jsem, že není možné tyto bloky a mosty aktivovat po celý život jinak, než smyslovým vjemem a to i po rozvoji řeči. S toho jsem vyvodil, že zůstávají odpojené a nemohou se ze slovními mosty spojit. Proč se tak děje s pohledu fyzického opět nevím. Uvědom si, že jsem toto poznání neměl zájem nikomu sdělovat, že jsem hledal jen pro sebe, protože mne to zajímalo a hledal jsem odpověď na zcela jiné otázky, na které mně toto mohlo a také dalo odpověď. A tak mohu pouze říci. Toto poznání obsahuje pouze a jen část programovou, čili jak k tomu dochází a co se děje, ale nikoliv fyzikální. Může se však stát, že se najde člověk, kterého toto bude zajímat a bude zdatný v té části fyzikální. Potom se může jeho zásluhou stát tato práce kompletnější a to je také jeden s důvodů, proč jsem si toto nenechal jen pro sebe. Možná tě to pochopení trošku zamotám,ale možná pochopíš mnohem víc.Jak jsem zde již napsal, či spíše se svěřil, po havárii jsem se dostal do klinické smrti.Když po pěti minutách začal mozek strádat nedostatkem kyslíku, vyslal do těla impulsy tak jak je tomu ve chvíli narození. Jsou to impulsy chaotické a při narození se szane, že zasáhnou bránici a dojde k prvnímu nádechu. V mém případě zasáhl takový impuls srdeční sval a srdce se rozběhlo. Když jsem byl letos v Lednu na JIPce došlo u mne dvakrát k zástavě srdce a na potvoru se sestry někde toulaly a neslyšely jak mně přístroje houkají. Jenže já jsem se nahodil sám, čili mozek už sám využil to co se naučil a vyslal impuls do srdečního svalu. I když se zde jedná o funkci mozkového kmenu i toto se dá považovat za most. Není možné že tam ten most byl, ale vznikl a mozek jej využívá. Přitom jde o zcela obyčejné nervové vlákno, které má zcela jiný účel, ale když dojde k zástavě, je toto vlákno využito, nyní již ustáleně a samočinně, bez hledání. Nyní bych rád věděl, zda jsem tě tímto přiblížil co je most, nebo ještě více zamotal.
Sláva.
MB |
|
|
rajis
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
517 Posts |
Posted - 20/04/2007 : 10:37:33
|
Abych řekl pravdu, tak moc si to nedokážu dát do souvislostí. Já myslel, že tohle je otázkou genetiky, než informačních mostů. Když se někomu zastaví srdce, tak přece mozek vždycky nevyšle ten impulz, jak tomu bylo v tvém případě. Fyziologická stránka toho procesu bude asi velmi složitá. Každý vjem předtím než jde do mozku musí být upraven tak, aby byl srozumitelný pro naši psychiku a aby se také přeměnil na impuls, kterému bude zase rozumět mozek. Do jaké části mozku tyto impulsy putují to přesně nevím. Ale řekl bych, že ta tvoje teorie se do určité míry shoduje s psychologií, ačkoliv to nedokážu dost dobře posoudit, protože jsem za svůj život četl jen jednu jedinou psychologickou učebnici. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 20/04/2007 : 11:48:11
|
Rajisi.
Součástí genetiky, čili jejího výsledného stavu je to, že je vše nastaveno tak, že mozek kterému chybí kyslík vysílá celkem chaoticky impulsy do celého těla. To se děje příkladně při narození, kdy mozek přestal získávat kyslík prostřednictvím pupeční šňůry. Kdybys pozoroval cíleně takové čersvě narozené dítě,pak bys toto poznal.Když takový chaoticky vyslaný inpuls zasáhne bránici, dojde k prvnímu nadechnutí, následkem čehož dojde k okysličení krve, která dodá mozku kyslík. Tato informační cesta je poté využívána trvale, čili dá se označit jako most. K témuž došlo i u mne, když se díky stlačení nárazem zastavilo srdce. Určitou dobu trvalo, než mozek zaznamenal chybění kyslíku a poté došlo k témuž, čili vyslání těch chaotických impulsů. Některý z nich zasáhl srdce a to se rozběhlo. Následkem toho vznikl most který mozek využívá, když mu chybí kyslík. Kdyby to nepomohlo ,pak by došlo opět k chaotickému vysílání impulsů a já bych dosloval zaklepal bačkorama. Ukázka těchto mostů tě měla ukázat, že mosty nejsou nějaké umělé propojení,ale pouze informční cestou. Ty neurony jsou mezi sebou propojené běžně,ale jen některé tyto spojení jsou využívány a to jsou mosty. Ty ostatní jsou neprůchodné.
MB |
|
|
Topic |
|
|
|