Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 02/11/2007 : 15:51:40
|
Johny.
Co je daleko a co je blízko? Poznal jsem, že někdy je člověk na dosah velkého objevu a přesto se mu cíl zdá být daleko. Někdy si však myslí, že cíl je blízko a potom jej cosi přesvědčí, že je hodně a hodně daleko. Chce to jediné. Pozorně se dívat. Stává se však také, že člověk neví nic, nic nehledá a náhle to zde je. Náhoda? Někdy člověk náhodě pomůže aniž by o tom věděl a tak tomu bylo u mne. Největší problémem je poznání sdělit ostatním a obhájit je. Já mohu vědět, že je to vše správné a mohu na vlastní oči vidět výsledek ,čili létající těleso na bázi gravitace a přesto nemohu toto poznání obhájit a tím pádem ani věrohodně sdělit. Jak jsi podotkl, lidské poznání je kdesi na začátku. Dnes vládnou teorie kvantové fyziky a podobně a o skutečné podstatě gravitace se vlastně málo ví, či jinak řečeno, jsou známé určité druhy a ostatní se za nimi skrývají. Je to jako se světlem.Bílé světlo obsahuje všechny vlnové délky spektra, ale to viditelné je vlastně jen to bílé světlo. A tak než lidé dokáží ty utajené zákony gravitace poznat a využít, uběhne ještě mnoho a mnoho času. Jednou to však bude a já vím, že ano. Proč to vím? Protože jsem poznal výsledek v praxi. Je to sci fi, nebo skutečnost? Před tím jsem nikdy sci fi nepsal,až po setkání. Otázka sci fi, či skutečnost nebude zatím otevřena.
Tvůj zájem má možná svůj cíl blízko. Možná právě toto je ta náhoda na kterou každý čeká. Možná, že když alespoň nahlédneš do problematiky gravitace, najdeš ten spojující článek. Kdo ví? Někomu stačí ,když mu spadne na hlavu jablko, jinému nestačí, kdyby mu na hlavu spadla katedrála.
MB |
|
|