Author |
Topic |
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 28/10/2007 : 23:10:08
|
Názory to určite nie sú. Ale mohla by to byť láska a priateľstvo.
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 29/10/2007 : 07:12:17
|
Navi.
To co nás spojuje je zájem o diskusi a vlastně vůbec nezáleží na tom, kdo s kým diskutuje, hlavně že diskutuje. Když diskutuje na určité solidní úrovni a není sprostý, je vše v pořádku. A tak můžeme k někomu cítit větší sympatie a k někomu menší,ale láska je cosi víc. Přátelství by to mohlo být i když si pod tímto slovem představuji opět cosi víc než jen diskusi. Říkáš, že nás různé názory nespojují.Já tě v tom nejspíše budu odporovat. Já bych řekl, že právě ty různé názory nás vedou k přemýšlení a diskusi.Kdybychom měli názory stejné, pak by nebylo o čem si povídat a toto fórum by zelo prázdnotou. A tak se díky různosti názorů dozvídáme to o čem bychom se jinak nedozvěděli, snažíme se druhým ukázat svůj názor, vysvětlit jej a třeba ty druhé přesvědčit o správnosti svého názoru. A to je vlastně to, co nás nejvíce spojuje a vede nás k další a další diskusi. Pokud tě někdo z nás a to kdokoliv přivedě k něčemu cennému, co poslouží tvému životu, pak k němu můžeš cítit cosi jako lásku, ale já bych spíše řekl úctu. A právě tu úctu zde většina z nás hledá.
MB |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 29/10/2007 : 09:47:04
|
Ja tu nehľadám úctu, ale lásku a priateľstvo. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 29/10/2007 : 10:40:45
|
Navi.
Nevím, ale mám dojem, že tyto hodnoty hledáš na nepravém místě. Zde si tak krásně navzájem odporujem, že ? No nevím. Já hledám lásku spíše v osobním kontaktu a nejraději s opačným pohlavím a přátelství také žádá cosi víc, než si navzájem odporovat. Já vím, může tě být příjemné si s námi povídat, když máš v obchodě dlouhou chvíli a u mne je to podobné,ale kdybych třeba odešel a ty sis mohl povídat s někým jiným, ani by sis na mne nevzpomněl. Jestlipak tě zde chybí třeba Harlejka, nebo Richard?
MB |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 30/10/2007 : 16:57:31
|
Láska a priateľstvo sú našou budúcnosťou. |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 30/10/2007 : 17:00:45
|
Vieš, ja lásku vnímam trochu inak. Ona vychádza zo mňa ako energia. Nesúvisí to z pohlavím. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 30/10/2007 : 17:20:46
|
Navi. Jsi šťastný člověk, jestli mluvíč pravdu.
Ze mne dneska taky něco vychází a není to pohlavím, ale spíše trávením. Kdyby měla takové důsledky lásky, pak raději žít bez ní, ani cítit se nemohu a není to nenávist k sobě.
MB |
|
|
Johnny
Nový uživatel
Czech Republic
7 Posts |
Posted - 01/11/2007 : 20:44:26
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Navi. Jsi šťastný člověk, jestli mluvíč pravdu.
Ze mne dneska taky něco vychází a není to pohlavím, ale spíše trávením. Kdyby měla takové důsledky lásky, pak raději žít bez ní, ani cítit se nemohu a není to nenávist k sobě.
MB
Ale pane Bažante, myslel jsem, že diskutujeme na solidní úrovni. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 02/11/2007 : 06:58:09
|
Johny.
Promiň jestli tě to pohoršilo. Byl to pouhý žert. Já ta velká slova o lásce tak nějak nemám rád. Většinou o takové všeobjímající lásce mluví ti, kteří o ní nemají ani potuchy. Jinak ta úroveň rozhovoru hmmm. Je sice lepší než na jiných webech, kde si vzájemně nadávají, mnohdy dost nevybíravě,ale téměř jediná filosofie, která zde je je náboženství a tam je těžká jakákoliv diskuse. A tak mám někdy potřebu diskusi nějak odlehčit,aby nebyla tak fádní a stále se dokola opakující.
MB |
|
|
|
Topic |
|