www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Čo by nás mohlo spojiť.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 28/10/2007 :  23:10:08  Show Profile  Reply with Quote
Názory to určite nie sú. Ale mohla by to byť láska a priateľstvo.

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 29/10/2007 :  07:12:17  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

To co nás spojuje je zájem o diskusi a vlastně vůbec nezáleží na tom, kdo s kým diskutuje, hlavně že diskutuje. Když diskutuje na určité solidní úrovni a není sprostý, je vše v pořádku. A tak můžeme k někomu cítit větší sympatie a k někomu menší,ale láska je cosi víc. Přátelství by to mohlo být i když si pod tímto slovem představuji opět cosi víc než jen diskusi. Říkáš, že nás různé názory nespojují.Já tě v tom nejspíše budu odporovat. Já bych řekl, že právě ty různé názory nás vedou k přemýšlení a diskusi.Kdybychom měli názory stejné, pak by nebylo o čem si povídat a toto fórum by zelo prázdnotou. A tak se díky různosti názorů dozvídáme to o čem bychom se jinak nedozvěděli, snažíme se druhým ukázat svůj názor, vysvětlit jej a třeba ty druhé přesvědčit o správnosti svého názoru. A to je vlastně to, co nás nejvíce spojuje a vede nás k další a další diskusi. Pokud tě někdo z nás a to kdokoliv přivedě k něčemu cennému, co poslouží tvému životu, pak k němu můžeš cítit cosi jako lásku, ale já bych spíše řekl úctu. A právě tu úctu zde většina z nás hledá.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 29/10/2007 :  09:47:04  Show Profile  Reply with Quote
Ja tu nehľadám úctu, ale lásku a priateľstvo.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 29/10/2007 :  10:40:45  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

Nevím, ale mám dojem, že tyto hodnoty hledáš na nepravém místě. Zde si tak krásně navzájem odporujem, že ? No nevím. Já hledám lásku spíše v osobním kontaktu a nejraději s opačným pohlavím a přátelství také žádá cosi víc, než si navzájem odporovat. Já vím, může tě být příjemné si s námi povídat, když máš v obchodě dlouhou chvíli a u mne je to podobné,ale kdybych třeba odešel a ty sis mohl povídat s někým jiným, ani by sis na mne nevzpomněl. Jestlipak tě zde chybí třeba Harlejka, nebo Richard?

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 30/10/2007 :  16:57:31  Show Profile  Reply with Quote
Láska a priateľstvo sú našou budúcnosťou.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 30/10/2007 :  17:00:45  Show Profile  Reply with Quote
Vieš, ja lásku vnímam trochu inak. Ona vychádza zo mňa ako energia. Nesúvisí to z pohlavím.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 30/10/2007 :  17:20:46  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.
Jsi šťastný člověk, jestli mluvíč pravdu.

Ze mne dneska taky něco vychází a není to pohlavím, ale spíše trávením. Kdyby měla takové důsledky lásky, pak raději žít bez ní, ani cítit se nemohu a není to nenávist k sobě.

MB
Go to Top of Page

Johnny
Nový uživatel

Czech Republic
7 Posts

Posted - 01/11/2007 :  20:44:26  Show Profile  Send Johnny an ICQ Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Navi.
Jsi šťastný člověk, jestli mluvíč pravdu.

Ze mne dneska taky něco vychází a není to pohlavím, ale spíše trávením. Kdyby měla takové důsledky lásky, pak raději žít bez ní, ani cítit se nemohu a není to nenávist k sobě.

MB

Ale pane Bažante, myslel jsem, že diskutujeme na solidní úrovni.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 02/11/2007 :  06:58:09  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Johny.

Promiň jestli tě to pohoršilo. Byl to pouhý žert. Já ta velká slova o lásce tak nějak nemám rád. Většinou o takové všeobjímající lásce mluví ti, kteří o ní nemají ani potuchy.
Jinak ta úroveň rozhovoru hmmm. Je sice lepší než na jiných webech, kde si vzájemně nadávají, mnohdy dost nevybíravě,ale téměř jediná filosofie, která zde je je náboženství a tam je těžká jakákoliv diskuse. A tak mám někdy potřebu diskusi nějak odlehčit,aby nebyla tak fádní a stále se dokola opakující.

MB
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000